Sihvonen: TPS-farssi kaikkien aikojen ala-arvoisinta roskaa

Toimitus 28.10.2010

Urheilulehden jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen järkyttyi pahanpäiväisesti hallitsevan mestarin 8-2-räpiköinnistä ja vaatii TPS-johdon päätä vadille.

Johtava, näit tänään HPK:n TPS:n ottelun, miten kommentoit sitä?

Olen ollut jääkiekkoilussa mukana tavalla tai toisella vuodesta 1976 asti. En ole koskaan nähnyt mitään sellaista roskaa, mitä tänään näin. Hallitseva Suomen mestari TPS pelasi ala-arvoisimmalla mahdollisella tavalla SM-liigaottelun.

Saavatko TPS:n valmentajat ja pelaajat hävetä esitystään?

Eivät. Ei vika ole näissä onnettomissa noviiseissa koutseissa, saatika viattomissa pelaajissa. TPS:n seurajohto pelaajakoordinaattori Ari Vuoren johdolla tässä syypää on, siitä ei ole kahta sanaa.

Miten perustelet väitteesi?

Niin, edetäänpä asioissa taaksepäin. Ari Vuori ilmoitti, että Riku-Petteri Lehtonen jatkaa TPS:n päävalmentajana kauden loppuun asti sen jälkeen, kun joukkue pelasi kohtuullisesti Tapparaa vastaan. Tämä oli Vuorelta täysin käsittämätön valmentajuutta halveksiva teko. Lehtonen ei ole valmentanut edes junioreissa koskaan aiemmin päävalmentajana ja tänään pakkeja peluutti Antti Aalto, joka ei ole koskaan valmentanut missään. Tällaisten miesten käsiin TPS:n johto ja Ari Vuori ovat uskoneet maineikkaan TPS:n.

Mikä oli Ari Vuoren tätä edellinen synti?

Se, että hän palkkasi Kai Suikkasen jälkeen TPS:n päävalmentajaksi Heikki Leimeen. Tai se vielä virhe ollut, mutta se oli, että tietojeni mukaan Vuori toimitti Leimeelle dvd:n, jossa oli otteita siitä, miten Suikkasen TPS pelasi viime kaudella. Vain täysi tunari olettaa, että toinen valmentaja voi valmentaa toisen valmentajan pelikirjalla. Tällä tavoin Ari Vuori tunaroi.

Sekö TPS:n on nyt ajanut ahdinkoon, että Leime yritti matkia Suikkasta?

Kyllä, juuri se. Ei mikään muu. Kaikki muut syyt ovat pelkkää tyhjän jauhamista. On inhimillistä, että 15 viime vuoden mestaripelaajaa kokee hieman mestaruuskrapulaa, mutta tällainen totaalinen romahdus johtuu Vuoren ja Leimeen ammattivirheistä. Jos tämä maailma olisi yhtään oikeudenmukainen, Vuori saisi nyt välittömästi kenkää. Ihmettelen syvästi, miksi Vuori ei eronnut samalla, kun Leime erotettiin. Se olisi ollut kunniakasta vastuunkantamista. Vuori on nyt tehnyt kaksi aivan käsittämätöntä virhettä. Ensin Leimeen suhteen sen, että TPS:n piti muka jatkaa Suikkasen linjoilla ja sitten tämä Lehtosen palkkaaminen päävalmentajaksi.

Onko Lehtosella enää pelaajien kunnioitusta jäljellä vähääkään?

Ehkä pelaajatkin jopa sympatiseeraavat Lehtosta. Mutta kova fakta on se, että tänään, kun Lehtonen kiskaisi aikalisän toisessa erässä, yksikään, alleviivaan yksikään, pelaaja ei katsonut häneen päin, vaikka Lehtonen nimenomaan viittaili pelaajia tulemaan tiiviimmäksi nipuksi luokseen. En ole vastaavaa ennen nähnyt. Olen itsekin ollut liki yhtä kovassa paikassa valmentajana, mutta mitään tuollaista ei tapahtunut koskaan. Ja sekin oli kyllä karmeaa katseltavaa, kun samalla hetkellä ”apuvalmentaja” Aalto seisoskeli siellä penkin toisessa päässä toimettomana poskeensa nojaillen. Rehellisesti sanoen minun tuli aivan sääli poikia siinä penkin takana. Jotenkin Lehtonen ja Aalto ovat syyntakeettomia tässä tilanteessa. Vastuun tästä farssista kantavat TPS:n seurajohto ja pelaajakoordinaattori Ari Vuori.

Kauanko Lehtonen jatkaa vielä TPS:n päävalmentajana, mikä on arviosi?

Ei sitä pysty ammattimaisin perustein arvioimaan, koska TPS toimii nyt epäammattimaisesti. Ehkä Vuori tekee tälle valmennusparille parin vuoden jatkosopimuksen lähitulevaisuudessa jonkun kotivoiton jälkeen.

Miten kommentoit TPS:n pelitapaa?

Se on täyttä kuraa. Siellä ylijuostaan ja kiskotaan sellaisia seitsemän ja puolen metrin syöttäjä, kun pitäisi syöttää kolme ja puolimetrisiä.

Olit taannoin sitä mieltä, että Juhani Tamminen olisi pitänyt nimittää TPS:n päävalmentajaksi Leimeen jälkeen. Oletko yhä samaa mieltä?

Olen! Teen julkisen ammattikysymyksen, johon en odota kuitenkaan TPS:n puuhastelevalta johdolta ammattivastausta. Kuka on Suomen paras valmentaja tällaisiin pelastusoperaatioihin?

Onko mahdollista, että Tamminen nähtäisiin vielä kuluvalla kaudella TPS:n penkin takana?

Ei se ole todennäköistä.

Miksi?

Siksi, että puuhastelemisen ydin on siinä, että mieluummin mennään vaikka itse hirteen, kunhan typeristä periaatteista pidetään kiinni. Sanon ihan suoraan, että tämä mestarista pelleksi heittäytynyt TPS on pelkkä kupla ja farssi. Olisi mukavaa, että joku iltapäivälehti julkaisisi niiden ihmisten kasvot, jotka johtavat TPS:ää - samalla tavoin kuin doping-skandaalista syytettyjen kasvot. Siinä olisi kansalla ihmettelemistä.

4

240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ketsuppiha

      Lyhenne TPS:hän tulee sanoista

      Tasavallan Paskin Seura

      se o moneen kertaan todistettu....

    • pete 200001

      miehen ulinaa, koska Vuori ei palkannut Toivolaa ja Sihvosta tepsin valmentajaksi Virran lähdön jälkeen.

    • Ilveksenmiäs

      Olen silti erimieltä..
      Pelikirja on Sihvosen itsensä lanseeraama termi, se tarkoittanee samaa kuin tapa jolla joukkue pelaa.
      Tepsissä on 15 kevään Suomenmestaria ja valmentajana Suomenmestaruusvalmentaja ( tällä hetkellä )..mitä olisi pitänyt tehdä ? Potkia koko mestaruusjoukkue ulos ja hankkia uudet miehet tähän kauteen ?
      Jääkiekko on pelaajien peli, kyllä huono valmentaja voi aiheuttaa tappiota, mutta ei tälläistä romahdusta. Tämän voi aiheuttaa vain pelaajat jäällä, siellä se peli pelataan, ei kabineteissa eikä kaikenmaailman sihvosien analyyseissä. Vuori kasasi Suikkasen kanssa mestaruusjoukkueen, täksikaudeksi lähtijät paikattiin melko hyvin, paperilla ainakin ( ja tepsifanien odotuksissa )..jälkeenpäin on helppoa sanoa, että ei se ihan vahvasti mennytkään. Sihvonen haukku kaikki jotka ei ole Petteri Sihvosia ja kun tätä linjaa jatkaa tarpeeksi kauan, niin väkisinkin joskus osuu oikeaan. Siinä Sihvosen ammattitaito kokonaisuudessaan.
      Suikkanen tuli ja Suikkanen meni..se siitä ja Leime tuli ja meni..tietenkin pelitavalla on iso merkitys, mutta uskokaa nyt vain Suikkasta ennemmin kuin Sihvosta, Suikkanen on valmentajana sentään jotain saavuttanut. Sihvosella on vain tarve korostaa omaa rooliaan ja sen merkitystä. Voisi kysyä Sihvoselta, että jos valmentajan rooli on niin merkittävä, niin miksi hän itse on sitten edes lainkaan niissä hommissa, vaikka kaikki näyttö puuttuu. Eikö hänen pitäisi olla työssä, jossa osaaminen ja puheet kohtaavat.
      Sen sijaan, että räksötetään kaikkea mikä liikkuu, niin kuin pahaiset rakit, niin pitää suunnata katse taas tulevaisuuteen..

      • Kuuno-Lauri

        tää Sihvonen sauhuaa näin kauheasti Tepsin asioista? Kaverillahan ei ole markkaakaan kiinni seuran toiminnassa.
        Ihan oikeasti. Tää on vain jääkiekkoa. Sihvosen ylidramaattinen vaahtoaminen oudoksuttaa. Ihan kuin takana olisi jokin henkilökohtainen motiivi.

        Tepsin tavoitteenasettelu vain pitää säätää uudelleen. Pelataan niin, että karsintapeleiltä vältytään. Pelillinen tavoite on alkaa saada materiaalista ulos se, mikä siitä kaiken järjen mukaan on otettavissa.

        Noi Tami Tammis jutut lopullisesti vievät kaiken uskottavuuden Sihvosen jutuista. Loppuun palanut Tamminen ei valmenna Suomessa milloinkaan - eikä varsinkaan tepsissä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1506
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1218
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe