Oliko käärme Saatana?

M@k3

Ei ollut.

1. Mooseksen kirja 3:14 Herra Jumala sanoi käärmeelle: -- Koska tämän teit, olet kirottu. Toisin kuin muut eläimet, karja ja pedot, sinun on madeltava vatsallasi ja syötävä maan tomua niin kauan kuin elät.

Job 1:7 Herra kysyi Saatanalta: "Mistä sinä tulet?" Saatana vastasi: "Olen kuljeksinut pitkin ja poikin maita mantereita.

11

338

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käärmeet eivät

      ole saatanoita. Samoin Herran enkeli puhui aasin kautta Bileamille. Samoin Pyhä Henki laskeutui Jeesuksen kastetilaisuudessa Pojan päälle kyyhkysen muodossa, tietenkään tämäkään ei tarkoita, että kyyhkyset ovat Jumalan henkeä täynnä, vaan vertauskuvallisesti edustavat sitä Jumalan armoa ja rauhaa ja iloa ja vanhurskautta, jonka jokainen ihminen voi saada anoessaan ja vastaanottaessaan Pyhän Hengen vaikutusta elämässään Jeesuksen nimessä, niinkuin on hyvä jokaisen sitä janota kuin elävää vettä ja syödä vanhurskauden nälkäänsä kuin elämän leipää Jeesuksessa ja tahtonsa ja ilmoituksensa ja opetuksensa on ilmoitettu Raamatun pyhissä kirjoituksissa, joita saamme lukea ja kasvaa tahtonsa tuntemisessa ja tekemisessä Pyhän Hengen vanhurskauttaminan ja pyhittäminä ja kiittää ja kunnioittaa Isää armostaan Jeesuksen nimessä, sillä on avannut tien syntiemme sovituksessa ja siinä uudessa taivaallisessa elämässä, joka vaikuttaa arvoliitossaan.

      • TOTUUSONTOTUUS

        1. Mooses 3:1
        "Mutta käärme oli KAVALIN kaikista kedon ELÄIMISTÄ..

        Eihän saatanaa luotu kavalaksi, eikä eläimeksi, vaan kerubiksi.


      • VoiHerraJessusPerkele
        TOTUUSONTOTUUS kirjoitti:

        1. Mooses 3:1
        "Mutta käärme oli KAVALIN kaikista kedon ELÄIMISTÄ..

        Eihän saatanaa luotu kavalaksi, eikä eläimeksi, vaan kerubiksi.

        Mistä näitä tarinoita on ammennettu? Tulkittu satukirjan avulla vääntäen Hesekielin kirjan teksteistä?
        Missään kohdassa Raamatussa ei sanota, että oli Jumalasta /Jeesuksesta erillinen saatana, jota luotiin kerubiksi. Mikään ei estä ajattelemasta, että Jumala on esiintynyt enkeliolentona vastaavasti kuin ihmisenä myös, ihmis-Jeesuksen elämässä. Siis, mikään Raamatun kohta ei estä ajattelemasta, etteikö sama Jeesus voisi olla Jumala, joka on ilmestynyt milloin enkelinä, milloin ihmisenä. Sama Jeesus oli olevinaan toisaalta luotua joiltain osin, sama Jeesus toisaalta Jumala, jota ei ole luotu. Vastaavasti voi ajatella, että enkeliolento/enkelihahmo on luotua toisaalta, joiltain osin, mutta ehkä Jumalan ilmestys toisaalta. VT:ssa on käsite Herran enkeli, joka mm. asettui saatanaksi, vastustajaksi Bileamin tielle.

        Kaunistellen käännöksessä: estämään
        4. Moos 22:22 Mutta kun hän lähti, syttyi Jumalan viha, ja Herran enkeli asettui tielle estämään häntä, hänen ratsastaessaan aasintammallaan, kaksi palvelijaa mukanansa.

        Mutta alkutekstissä: saatanaksi, tarkoittaa vastustajaa
        https://biblehub.com/text/numbers/22-22.htm

        Prefiksi le- voi tarkoittaa esim. samaa kuin suomen -ksi.


      • TOTUUSONTOTUUS kirjoitti:

        1. Mooses 3:1
        "Mutta käärme oli KAVALIN kaikista kedon ELÄIMISTÄ..

        Eihän saatanaa luotu kavalaksi, eikä eläimeksi, vaan kerubiksi.

        Luotuja olentoja enkelit paholainen myös vaikka ei voikaan luoda uutta elämää.


    • sillä toimi jo

      Paratiisissa siinä tehtävässä minkä on Jumalalta saanut. Myös enkeleitä on langennut tuon pahan vaikutuksesta seuraamaan itseään, samoin pahat henget ovat lähtöisin tästä pahuuden henkivaltajoukoista.

    • valon tuoja

      Käärme, eli Siitin, eli Paholainen ja niiden voima hallitsevat tätä aineellista maailmaa. Käärme kuvaa myös ikuisen elämän kiertokulkua munan, eli maapallon puitteissa. Muinaiset ihmiset pitivät siitintä Jumalan vertauskuvana, koska siitin oli elämän antaja ja jatkaja. Aineellisesti ajatellen he olivat uskossaan melko oikeassa, koska Paholainen on aineellisen maailman herra ja ”Jumala”, ja juuri hän hallitsee siittimen käyttöön liittyviä voimia.

      Mikäli rakastamme tätä maapalloa, sen luontoa, ihmisiä ja mielenkiintoista jälleensyntymisen kiertokulkua, silloin olemme paholaisen palvelijoita sanan täydessä merkityksessä. Kuten olen maininnut, on nimi ”paholainen” tekaistu, hän ei ole paha todellisuudessa, vaan ajaa tarmokkaasti maapallon ja meidän ihmisten etuja, ettemme vain kuolisi saasteisiin tai atomipommien räjähdyksiin. Todellisia paholaisen palvelijoita ovat ne, jotka eivät halua hyväksyä kosmisia totuuksia, vaan haluavat säilyttää muka vanhat eettiset arvot, vaikkeivat itsekkään tiedä, ovatko ne totta vai tekaistuja. Kristus suosittelee siis meille paluuta henkisiin maailmoihin, hänen viinitarhansa vartijoiksi, ja Lucifer taas haluaa, että hyväksymme hänen luomansa maailman ja pidämme siitä ja olemme tyytyväisiä. Kumpikin ajaa siis omaa etuaan, ja onhan se luonnollista, sillä kumpikin pyrkii hyvyyteen ja täydellisyyteen, tietenkin vain eri teitä, ja eri ohjelman mukaisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettemme milloinkaan pääse tästä aineellisesta maailmasta pois, jos vihaamme esimerkiksi luojaamme Luciferia, sillä hänen valtansa on melkein yhtä suuri kuin Kristuksenkin, ja Lucifer varmasti estää poispääsyn synnin avulla, ellemme voi hyväksyä puolueettomasti ja totuudellisesti kaikkien olemassaolevien voimien tarpeellisuutta. Ellei maailmassa olisi pahaa, niin emme tietäisi hyvästäkään mitään ja päinvastoin. Oman kehityksemme vuoksi tarvitsemme molempia voimia, ja silloin taitomme on etsiä kultainen edistymisen keskitie.

      Aamuruskon prinssi -ja ruhtinas Lucifer on edelleen maapallomme ehdoton valtias ja kuninkaiden kuningas suuressa loistossaan ja tehokkuudessaan

      http://mesikammen.wordpress.com/2010/08/09/luciferin-arkkipiispan-nauru/

    • Kirjakääröt

      2Piet.2:4 Biblia (1776) Sillä jos ei Jumala armahtanut niitä enkeleitä, jotka syntiä tekivät, vaan on pimeyden kahleilla helvettiin syössyt.....

    • Kirjakääröt

      Job.1:6 Biblia Mutta tapahtui yhtenä päivänä, että Jumalan lapset tulivat ja astuivat Herran eteen, ja tuli myös saatana heidän kanssansa.

    • VoiHerraJessusPerkele

      Käärmeelle lausuttu ennustus toteutui Jeesuksen ristiinnaulitsemisessa:
      - pää runnottiin orjantappurakruunulla
      - pisti kantapäähän, naula Jeesuksen jalkaan

      Siis, sama Jeesus on se Messias, jonka päähän kruunu laitettiin (käärmeen pään polkeminen rikki), ja sama Jeesus on se pistäjä. Koska Jumala kaiken eläväksi tekee.

      1.Mooseksen kirja:
      3:15 Ja minä panen vainon sinun ja vaimon välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille; se on polkeva rikki sinun pääsi, ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän."

      1.Timoteuksen kirje:
      6:13 Jumalan edessä, joka kaikki eläväksi tekee...

      https://www.koivuniemi.com/raamattu/?tila=pikahaku&kokoluku=1&hakuehto=1mo 3

    • Eikiitosjeesus

      Raamattu kuvastaa muinaisten hiekkasandaalien tietämystä ja maailmankuvaa. Muuhunpa siitä ei olekkaan.

      • Juuriniin

        Hyvin kiteytit!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      75
      1453
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1247
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      119
      1207
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1146
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      994
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      80
      801
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      745
    8. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      742
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      376
      722
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe