Mortonin demoni

Laitan tänne oman vapaan suomennokseni entisen nuorenmaan kreationistin G.R. Mortonin kirjeestä Talk.Originsille 2004, koska täällä on niin monia kreationisteja, joita selvästi vaivaa tuo demoni ja tämä kirjoitus auttaa puolin ja toisin ymmärtämään tilaanne:

"Maxwell ehdotti tunnettua demonia, joka voisi rikkoa termodynamiikan lakeja. Demoni istuisi kahden huoneen välissä ja kontrolloisi niiden välistä porttia. Kun demoni näkisi nopean molekyylin tulevan huoneesta A, se aukaisisi portin ja päästäisi molekyylin huoneeseen B. Ja kun se näkisi hitaan molekyylin tulevan huoneesta A, se sulkisi portin ja estäisi molekyyliä siirtymästä. Vastaavasti, kun se näkisi hitaan molekyylin tulevan porttia kohti huoneesta B, se aukaisisi portin ja päästäisi sen huoneeseen A ja estäisi nopeita molekyylejä siirtymästä huoneesta A huoneeseen B. Tällä tavoin demoni jaottelisi hitaat molekyylit huoneeseen A ja nopeat huoneeseen B. Ja koska kaasun lämpötila on suhteessa se liikkeeseen, demoni siis nostaisi huoneen B lämpötilaa ja laskisi huoneen A lämpötilaa. Ja koska lämpötilaeroja voidaan käyttää hyödyllisen työn tuottamiseen, demoni loisi ikiliikkujan.

Maxwellin demonin osoitti epäonnistuvan Szilard, joka näytti, että demonin pitäisi käyttää valoa (ja kuluttaa energiaa) kyetäkseen erottamaan nopeat molekyylit hitaista. Tämä informaation keräämiseen käytetty energia tarkoitti, ettei demoni kyennyt rikkomaan termodynamiikan toista pääsääntöä.

Syy, miksi mainitsen tämän on se, että tänään ymmärsin, että YEC:llä (nuorenmaan kreationisteilla) on oma demoninsa. Keskustelussa YEC:n kanssa mainitsin tiettyjä ongelmia, joihin hänen pitäisi paneutua. Sen sijaan, että olisi paneutunut niihin, hän ilmoitti, ettei hänellä ole aikaa niitä tutkia.

Toisten YEC:n kanssa tuo syy on ollut eri, he esimerkiksi ovat vedonneet asiantuntijuuden puuttumiseen, joten he eivät ole voineet päätellä kritiikin asianmukaisuutta. Ja vielä jotkut kieltäytyvät kokonaan lukemasta kritiikkiä, joka on ristiriidassa heidän käsitystensä kanssa.

45

694

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Täten syntyi ajatus siitä, että vaarallinen demoni on irti. kun olin YEC, minulla oli demoni, joka teki minulle samankaltaisia temppuja kuin Maxwellin demoni termodynamiikalle. Mortonin demoni oli demoni, joka istui aistieni input-porteilla ja jos se näki käsityksiäni tukevan todisteen tulevan, se avasi portin, mutta jos todiste oli käsitysteni vastainen, se sulki portin. Tällä tavoin demoni antoi minun uskoa, että olin oikeassa ja välttää kaikki inhottava käsitysteni vastainen tieto. Onneksi lopulta ymmärsin demonin läsnäolon ja aloin availla porttia kun se ei huomannut.

      Kuitenkin keskusteluni tekivät minut tietoiseksi siitä, että jokainen YEC on demonini uhri. Mortonin demoni tekee mahdolliseksi sen, että jokaisella on mielessään omanlaisensa kokoelma yksityisiä faktojaan, joihin muilla ei ole pääsyä. Näin se sallii YEC:n rakentaa mielessään oman teoriansa, jota portin läpi päästetyt faktat tukevat. Ja koska ne ovat ainoita faktoja, joita uhri tuntee, hän tuntee sydämessään, että hän on selittänyt kaiken. Todellakin, tuo demoni saa nuo uhrinsa jopa tuntemaan itsensä moraalisesti ylivertaisiksi ja tietävämmiksi kuin muut kanssaihmiset.


      Demoni saa uhrinsa tuntemaan olonsa teoriansa kanssa tyytyväiseksi, koska näköpiirissä ei ole sen kumoavia todisteita. Demoni on parempi kuin nippu ruusunpunaisia laseja. Demonin uhri ei kykene ymmärtämään, että miksi muut eivät tajua ja hyväksy hänen näkemystään. Hän kun luulee, että maailma on sellainen, joksi hän sen kuvittelee eikä demoni ei päästä läpi sellaista tietoa, jonka muut käsittävät toisin. Tämän takia demonin uhrit luulevat, että muut kiistävät hänen tulkintansa ennakkoluulojensa takia tai että esim. muut pitäisivät kiinni näkemyksistään siksi, että voisivat säilyttää työpaikkansa tai pahimmissa tapauksessa luulevat jopa muita demonien riivaamiksi tai Saatanan lapsiksi. Tämä on kavala demoni.

      Se voi laittaa uhrinsa luulemaan, ettei geologisia ajanjaksoittain järjestyneitä kerrostumia esiinny, vaikka hänelle näytettäisiin niistä esimerkkejä internetissä. Se voi laittaa uhrinsa luulemaan, ettei radioaktiivinen ajoitus toimi, vaikka hänelle esitetään tulokset, joiden mukaan ajoitukset ovat yhteneviä puiden vuosirengasajoitusten kanssa. Se voi laittaa uhrinsa hylkäämään kerros kerrokselta esiintyviä jalanjälkiä ja painautumia geologisesta aineistosta ja uskomaan, että nuo painaumat voivat syntyä ja eläimet kävellä häiriintymättä pohjassa globaalin tulvan aikana. Se voi laittaa ihmiset luulemaan, että Aurinko on kutistumassa, että tähdet ovat 6 000 valovuoden päässä Maasta tai että Jumala loi niistä tulevaan valoon kuvia tapahtumista, jotka eivät todellisuudessa tapahtuneet. Se voi laittaa ihmiset uskomaan, etteivät fossiilit ole jäänteitä todellisista eläimistä, vaan paholaisen tekemiä väärennöksiä. Se voi laittaa ihmiset hylkäämään modernin tieteen mannerliikuntojen mittauksista, tähtien muodostumisesta tai biologisesta lajiutumisesta. Se voi laitta ihmiset jopa luulemaan, että 25 kilometrin paksuinen kerrostuma, joka kattaa n. 50 000 neliökilometrin alueen, voisi muodostua muutamassa sadassa vuodessa tai että Nooa koulutti eläimet kakkimaan astiaan pyydettäessä. Se voi laittaa ihmiset kieltämään siirtymämuodot kahden lajiryhmän välillä, vaikka niissä näkyisi selvästi puolivälin piirteet kahdesta lajiryhmästä. Tämä on vaarallinen demoni.

      Mutta yhtä asiaa jota ne, joihin tuo demoni ei vaikuta, eivät ymmärrä, on se että sen uhri ei tietoisesti valehtele käsityksistään. Demoni antaa uhrinsa nähdä vain sen minkä se haluaa uhriensa näkevän ja täten uhri jonka aistien syöttö on hirvittävän vääristynyt, tuntee olevansa täydellisen rehellinen käsityksissään. Uhri ei oivalla olevansa pahan parasiitin isäntä ja todellakin monet heidän vastustajistaan eivät myöskään näe sitä, koska demoni on tarpeeksi ovela ja on täten liian pieni nähtäväksi.

      http://home.entouch.net/dmd/mortonsdemon.htm

    • Mutta toisin kuin Maxwellin demoni, Mortonin demoni ei kuluta lainkaan energiaa, se saa uhrinsa kuluttamaan sitä puolestaan. Se voi laittaa uhrinsa kuluttamaan massiivisen määrän älyllistä energiaa sen selvittämiseen kuinka uhri saisi muun maailman vakuuttumaan, että he ovat väärässä. Uhri viettää tunteja lukien käsityksiään tukevaa kirjallisuutta tai tieteellistä kirjallisuutta etsien ja huomioiden ainoastaan YEC:tä tukevia asioita. Ja uhri kuluttaa runsaasti energiaa muiden vakuuttamiseen ja siihen että hän saisi muut katsomaan asioita kuten hän itse. Täten demoni saa uhrinsa kuluttamaan energiaa auttamaan infektion levittämisessä.

      demoni saa uhrinsa menemään YEC-tilaisuuksiin, jotta se voi myös levätä. Sillä, että se saa uhrinsa olemaan muiden saman tartunnan vaikutuksen alaisten kanssa, sen ei tarvitse olla sulkemassa ovea tai edes olla tarkkaavainen. Tämä johtuu siitä, että se tietää kaiken paikalla olevan informaation olevan sen käsityksiä tukevaa. Uhrille niissä on helpottavaa huomata, ettei ole ainoa, vaikka heitä on vähän.

      Ne, jotka yrittävät auttaa uhriparkoja pakenemaan Mortonin demonin tuhoja, jäävät sivuun, vaikka turhaan lähettelevät e-maileja, joissa selittävät havainnot ja faktat, kun ne eivät koskaan pääse demonin ohi. Vuosien turhautumisen jälkeen ihmisystävällinenkin yksilö turhautuu ja kuolee väsymykseen. Tämä on niin pirullinen tilanne.

    • a.

      Mene nyt kiireesti vastaanotolle ja pyydä päästä hoitoon jollekuulle muulle kuin aborttimurhaajalle.

      • 34

        Huomasitko että tuo ei ollut moolokin omaa tekstiä vaan hänen suomentamaansa toisen tekstiä? Et varmaankaan, jos kommentistasi voi jotain päätellä, mutta sehän nyt ei ole mikään yllätys.


      • tuo Mortonin teksti osua kohdallasi liian lähelle. Tosin sinun tapauksessasi ei riitä, että sinulla on tuo demoni, olet sen lisäksi täysiverinen mytomaani.


      • a.
        moloch_horridus kirjoitti:

        tuo Mortonin teksti osua kohdallasi liian lähelle. Tosin sinun tapauksessasi ei riitä, että sinulla on tuo demoni, olet sen lisäksi täysiverinen mytomaani.

        taudillani on varsin komea nimi.

        Mutta sinä olet ihan vaan tyhmä.


        Paitsi että onhan sinulla hieno ulkomaankielinen nikki, oikein latinaa.
        Suomennettuna molocci = mulukku.


      • a. kirjoitti:

        taudillani on varsin komea nimi.

        Mutta sinä olet ihan vaan tyhmä.


        Paitsi että onhan sinulla hieno ulkomaankielinen nikki, oikein latinaa.
        Suomennettuna molocci = mulukku.

        ""Ajattelehan tätä. Minulla on ihan oma demoni ja taudillani on varsin komea nimi.""

        Eipä noista ole mitään syytä olla ylpeä.

        ""Mutta sinä olet ihan vaan tyhmä.""

        Onneksi en kuitenkaan yhtä tyhmä kuin sinä.

        ""Paitsi että onhan sinulla hieno ulkomaankielinen nikki, oikein latinaa.
        Suomennettuna molocci = mulukku.""

        Lienet oppinut latinasi Kälviän raamattupiirissä niin kuin muunkin sivistyksesi.


      • Epäjumalienkieltäjä

        Ja siinä tuli ensimmäinen elävä todistus Mortonin demonin toiminnasta.


    • joijåi

      up

    • O'ou

      Hienoa, että joku nosti tämän aiheen taas esille, se nimittäin on hyvin ajankohtainen päätellen näistä kretujen uusimmista keskustelunavauksista täällä.

      "Mutta toisin kuin Maxwellin demoni, Mortonin demoni ei kuluta lainkaan energiaa, se saa uhrinsa kuluttamaan sitä puolestaan. Se voi laittaa uhrinsa kuluttamaan massiivisen määrän älyllistä energiaa sen selvittämiseen kuinka uhri saisi muun maailman vakuuttumaan, että he ovat väärässä. Uhri viettää tunteja lukien käsityksiään tukevaa kirjallisuutta tai tieteellistä kirjallisuutta etsien ja huomioiden ainoastaan YEC:tä tukevia asioita. Ja uhri kuluttaa runsaasti energiaa muiden vakuuttamiseen ja siihen että hän saisi muut katsomaan asioita kuten hän itse. Täten demoni saa uhrinsa kuluttamaan energiaa auttamaan infektion levittämisessä."

    • apo ei muuta teekään

      Tuohan oli mallikuvaus palstan maskotista apo-calypsosta.

      • "Tuohan oli mallikuvaus palstan maskotista apo-calypsosta."

        Noin kreationisti todistaa tuon entisen kreationistin kirjoituksen projisoimalla tekstin itsensä ulkopuolelle.


    • mitesonnistuu

      "Noin kreationisti todistaa tuon entisen kreationistin kirjoituksen projisoimalla tekstin itsensä ulkopuolelle."

      Millä perusteella minä kärsin mortonin demonista ja sinä et? Montako tuntia päivässä luet evokkien roskakirjallisuutta?

      Minä en yhtään. Voin ylpeänä sanoa että tiedän evoluutioteorian valheeksi ilman jatkuvaa itselle vakuuttelua.

      • Sanoit tuossa juuri että et paneudu evoluutioteorian todisteisiin koska tiedät sen valheeksi.

        Mortonin demoni se siellä juttelee...


    • "Millä perusteella minä kärsin mortonin demonista ja sinä et?"

      Sillä, että sinä suljet vanhan Maan ja evoluutioteorian todisteet mielestäsi.

      Montako tuntia päivässä luet evokkien roskakirjallisuutta?"

      Aina minulla joku kirja on kesken, mutta en tietenkään lue roskaa, vaan populaaritiedettä.

      "Minä en yhtään. Voin ylpeänä sanoa että tiedän evoluutioteorian valheeksi ilman jatkuvaa itselle vakuuttelua."

      Haha. Sinä vetoat siis omaan tietämättömyyteesi ja siihen ettet uskalla tutustua evoluutioteorian todisteisiin.

      • fantasy rules

        "Aina minulla joku kirja on kesken, mutta en tietenkään lue roskaa, vaan populaaritiedettä."

        Luet vain populaaritiedettä? Tylsä elämä.


      • fantasy rules kirjoitti:

        "Aina minulla joku kirja on kesken, mutta en tietenkään lue roskaa, vaan populaaritiedettä."

        Luet vain populaaritiedettä? Tylsä elämä.

        Nimenomaan, fantasiakirjallisuuteen tottuneella populaaritiede on tylsää. eI supersankareita, paholaisia, ihmetekoja eikä hyvä voita aina pahaa, niinkuin kreationisti satukirjoistaan on omaksunut.


    • 14+14

      bump

    • aina.ajankohtainen

      nosto

      • Kreationismi_on_sairaus

        Aina ajankohtainen. Jokainen palstan kreationisti kärsii mortonin demonista.


    • Tämähän ansaitsee noston. Aina ajankohtainen.

      Mitään järkevää sanottava ei ole - yllätys, yllätys - palstan äänekkäimmillä kreationisteilla ollut!

    • Täten syntyi ajatus siitä, että vaarallinen demoni on irti. kun olin YEC, minulla oli demoni, joka teki minulle samankaltaisia temppuja kuin Maxwellin demoni termodynamiikalle. Mortonin demoni oli demoni, joka istui aistieni input-porteilla ja jos se näki käsityksiäni tukevan todisteen tulevan, se avasi portin, mutta jos todiste oli käsitysteni vastainen, se sulki portin. Tällä tavoin demoni antoi minun uskoa, että olin oikeassa ja välttää kaikki inhottava käsitysteni vastainen tieto. Onneksi lopulta ymmärsin demonin läsnäolon ja aloin availla porttia kun se ei huomannut.

      Kuitenkin keskusteluni tekivät minut tietoiseksi siitä, että jokainen YEC on demonini uhri. Mortonin demoni tekee mahdolliseksi sen, että jokaisella on mielessään omanlaisensa kokoelma yksityisiä faktojaan, joihin muilla ei ole pääsyä. Näin se sallii YEC:n rakentaa mielessään oman teoriansa, jota portin läpi päästetyt faktat tukevat. Ja koska ne ovat ainoita faktoja, joita uhri tuntee, hän tuntee sydämessään, että hän on selittänyt kaiken. Todellakin, tuo demoni saa nuo uhrinsa jopa tuntemaan itsensä moraalisesti ylivertaisiksi ja tietävämmiksi kuin muut kanssaihmiset.

      Demoni saa uhrinsa tuntemaan olonsa teoriansa kanssa tyytyväiseksi, koska näköpiirissä ei ole sen kumoavia todisteita. Demoni on parempi kuin nippu ruusunpunaisia laseja. Demonin uhri ei kykene ymmärtämään, että miksi muut eivät tajua ja hyväksy hänen näkemystään. Hän kun luulee, että maailma on sellainen, joksi hän sen kuvittelee eikä demoni ei päästä läpi sellaista tietoa, jonka muut käsittävät toisin. Tämän takia demonin uhrit luulevat, että muut kiistävät hänen tulkintansa ennakkoluulojensa takia tai että esim. muut pitäisivät kiinni näkemyksistään siksi, että voisivat säilyttää työpaikkansa tai pahimmissa tapauksessa luulevat jopa muita demonien riivaamiksi tai Saatanan lapsiksi. Tämä on kavala demoni.

      Se voi laittaa uhrinsa luulemaan, ettei geologisia ajanjaksoittain järjestyneitä kerrostumia esiinny, vaikka hänelle näytettäisiin niistä esimerkkejä internetissä. Se voi laittaa uhrinsa luulemaan, ettei radioaktiivinen ajoitus toimi, vaikka hänelle esitetään tulokset, joiden mukaan ajoitukset ovat yhteneviä puiden vuosirengasajoitusten kanssa. Se voi laittaa uhrinsa hylkäämään kerros kerrokselta esiintyviä jalanjälkiä ja painautumia geologisesta aineistosta ja uskomaan, että nuo painaumat voivat syntyä ja eläimet kävellä häiriintymättä pohjassa globaalin tulvan aikana. Se voi laittaa ihmiset luulemaan, että Aurinko on kutistumassa, että tähdet ovat 6 000 valovuoden päässä Maasta tai että Jumala loi niistä tulevaan valoon kuvia tapahtumista, jotka eivät todellisuudessa tapahtuneet. Se voi laittaa ihmiset uskomaan, etteivät fossiilit ole jäänteitä todellisista eläimistä, vaan paholaisen tekemiä väärennöksiä. Se voi laittaa ihmiset hylkäämään modernin tieteen mannerliikuntojen mittauksista, tähtien muodostumisesta tai biologisesta lajiutumisesta. Se voi laitta ihmiset jopa luulemaan, että 25 kilometrin paksuinen kerrostuma, joka kattaa n. 50 000 neliökilometrin alueen, voisi muodostua muutamassa sadassa vuodessa tai että Nooa koulutti eläimet kakkimaan astiaan pyydettäessä. Se voi laittaa ihmiset kieltämään siirtymämuodot kahden lajiryhmän välillä, vaikka niissä näkyisi selvästi puolivälin piirteet kahdesta lajiryhmästä. Tämä on vaarallinen demoni.

      Mutta yhtä asiaa jota ne, joihin tuo demoni ei vaikuta, eivät ymmärrä, on se että sen uhri ei tietoisesti valehtele käsityksistään. Demoni antaa uhrinsa nähdä vain sen minkä se haluaa uhriensa näkevän ja täten uhri jonka aistien syöttö on hirvittävän vääristynyt, tuntee olevansa täydellisen rehellinen käsityksissään. Uhri ei oivalla olevansa pahan parasiitin isäntä ja todellakin monet heidän vastustajistaan eivät myöskään näe sitä, koska demoni on tarpeeksi ovela ja on täten liian pieni nähtäväksi.

      • Tätä asiaa on kyllä hyvä pitää esillä siksi, että tuollainen ymmärtäväinen näkökulma voi jäädä muodostumatta tai voi unohtua joiltain. Esim. omalla kohdallani NM-kreationistien mielestäni selkeästi epärehellinen asenne ja sen mukainen käytös on herättänyt aika paljon inhoa. Kun ymmärrän, ettei heidän asenteensa välttämättä olekaan tietoista heille itselleen, eivätkä he siten välttämättä voi sille mitään, niin voin suhtautua heihin kuin vaikkapa hulluihin - ymmärtäen, että he tarvitsevat apua eivätkä tuomiota.


    • Laitoin tuon uudestaan ilman linkkiä, koska automaatti poistaa kirjoitukset, joissa on linkit.


      • äläsittenkiertele
        moloch_horridus kirjoitti:

        Mutta tässä lähde, jospa tämä säilyisi:

        http://home.entouch.net/dmd/mortonsdemon.htm

        Onko siis henkilössä, joka väittää, että termodynamiikan toinen pääsääntö pätee vain suljetuissa järjestelmissä, demoni?


      • äläsittenkiertele kirjoitti:

        Onko siis henkilössä, joka väittää, että termodynamiikan toinen pääsääntö pätee vain suljetuissa järjestelmissä, demoni?

        Ei välttämättä. Voi johtua väärinkäsityksestä, että esim. sekoitetaan keskenään suljettu ja eristetty järjestelmä. Sen sijaan sellaisessa henkilössä, joka toistuvista ojennusyrityksistä huolimatta jatkuvasti jankuttaa, että termodynamiikan toinen pääsääntö tekisi evoluution mahdottomaksi, on varmasti Mortonin demoni.


      • onkohansitäolemassa
        Kaonoidi kirjoitti:

        Ei välttämättä. Voi johtua väärinkäsityksestä, että esim. sekoitetaan keskenään suljettu ja eristetty järjestelmä. Sen sijaan sellaisessa henkilössä, joka toistuvista ojennusyrityksistä huolimatta jatkuvasti jankuttaa, että termodynamiikan toinen pääsääntö tekisi evoluution mahdottomaksi, on varmasti Mortonin demoni.

        Uskotko, että Mortonin demoni on olemassa?


      • äläsittenkiertele kirjoitti:

        Onko siis henkilössä, joka väittää, että termodynamiikan toinen pääsääntö pätee vain suljetuissa järjestelmissä, demoni?

        "Onko siis henkilössä, joka väittää, että termodynamiikan toinen pääsääntö pätee vain suljetuissa järjestelmissä, demoni?"

        Kieltäytyykö hän ymmärtämästä tai ylipäätään vastaanottamasta korjauksia ajatuksiinsa? Onko hänellä mielessään omanlaisensa kokoelma yksityisiä fysikaalisia faktojaan, joihin muilla ei ole pääsyä? Kuluttaako hän tuntikausia etsien tietoa, että olisi muka oikeassa? Hylkääkö hän perustellut vastakkaiset väitteet? Eikö hän kykene ymmärtämään, että miksi muut eivät tajua ja hyväksy hänen näkemystään? Luuleko hän, että muut kiistävät hänen tulkintansa ennakkoluulojensa takia tai että esim. muut pitäisivät kiinni näkemyksistään siksi, että voisivat säilyttää työpaikkansa tai pahimmissa tapauksessa luulevat jopa muita demonien riivaamiksi tai Saatanan lapsiksi?

        Jos vastaus on kaikkiin noihin kysymyksiin kyllä, niin sitten se on mahdollista. Todennäköisemmin kyse on erehdyksestä, jonka henkilö kuitenkin on valmis myöntämään, kun asia hänelle selitetään.


      • onkohansitäolemassa kirjoitti:

        Uskotko, että Mortonin demoni on olemassa?

        Sikäli kun sillä tarkoitetaan ihmisen ajattelussa piilevää toimintatapaa, että ihminen systemaattisesti kieltäytyy vastaanottamasta käsityksiään haastavia seikkoja (kuin olisi sokea niille), niin kyllä uskon sen olevan olemassa. Kun puhutaan demonista, niin ei tietenkään tarkoiteta oikeasti olemassa olevaa henkiolentoa, vaan kyse on vertauskuvasta - jos jotain tuollaista kysymykselläsi tarkoitit. Ihmisen psyyke varmaan käsittää monia erilaisia "mekanismeja", joilla se pyrkii suojelemaan vakiintuneiden käsitysten haastamista.


      • Kaonoidi kirjoitti:

        Sikäli kun sillä tarkoitetaan ihmisen ajattelussa piilevää toimintatapaa, että ihminen systemaattisesti kieltäytyy vastaanottamasta käsityksiään haastavia seikkoja (kuin olisi sokea niille), niin kyllä uskon sen olevan olemassa. Kun puhutaan demonista, niin ei tietenkään tarkoiteta oikeasti olemassa olevaa henkiolentoa, vaan kyse on vertauskuvasta - jos jotain tuollaista kysymykselläsi tarkoitit. Ihmisen psyyke varmaan käsittää monia erilaisia "mekanismeja", joilla se pyrkii suojelemaan vakiintuneiden käsitysten haastamista.

        Pöh, korjaan:

        Ihmisen psyyke varmaan käsittää monia erilaisia "mekanismeja", joilla se pyrkii suojelemaan itseään vakiintuneiden käsitysten haastamiselta.


      • äläkä.aloita.mitään
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Onko siis henkilössä, joka väittää, että termodynamiikan toinen pääsääntö pätee vain suljetuissa järjestelmissä, demoni?"

        Kieltäytyykö hän ymmärtämästä tai ylipäätään vastaanottamasta korjauksia ajatuksiinsa? Onko hänellä mielessään omanlaisensa kokoelma yksityisiä fysikaalisia faktojaan, joihin muilla ei ole pääsyä? Kuluttaako hän tuntikausia etsien tietoa, että olisi muka oikeassa? Hylkääkö hän perustellut vastakkaiset väitteet? Eikö hän kykene ymmärtämään, että miksi muut eivät tajua ja hyväksy hänen näkemystään? Luuleko hän, että muut kiistävät hänen tulkintansa ennakkoluulojensa takia tai että esim. muut pitäisivät kiinni näkemyksistään siksi, että voisivat säilyttää työpaikkansa tai pahimmissa tapauksessa luulevat jopa muita demonien riivaamiksi tai Saatanan lapsiksi?

        Jos vastaus on kaikkiin noihin kysymyksiin kyllä, niin sitten se on mahdollista. Todennäköisemmin kyse on erehdyksestä, jonka henkilö kuitenkin on valmis myöntämään, kun asia hänelle selitetään.

        Taas kerran pata kattilaa soimaa...

        "Kieltäytyykö hän ymmärtämästä tai ylipäätään vastaanottamasta korjauksia ajatuksiinsa? Onko hänellä mielessään omanlaisensa kokoelma yksityisiä fysikaalisia faktojaan, joihin muilla ei ole pääsyä?... Hylkääkö hän perustellut vastakkaiset väitteet?"

        Nämä lähteet olivat kantaasi vastaan, eikä mitään muutosta siellä päässä tapahtunut:

        - science.nasa.gov
        - space.com
        - hubblesite.org
        - sciencemag.org
        - darkenergysurvey.org
        - scientificamerican.com
        - smithsonianmag.com

        Vaan sinä tiedät pimeän energian olevan tyhjiöenergiaa edelleenkin.


      • äläkä.aloita.mitään
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Onko siis henkilössä, joka väittää, että termodynamiikan toinen pääsääntö pätee vain suljetuissa järjestelmissä, demoni?"

        Kieltäytyykö hän ymmärtämästä tai ylipäätään vastaanottamasta korjauksia ajatuksiinsa? Onko hänellä mielessään omanlaisensa kokoelma yksityisiä fysikaalisia faktojaan, joihin muilla ei ole pääsyä? Kuluttaako hän tuntikausia etsien tietoa, että olisi muka oikeassa? Hylkääkö hän perustellut vastakkaiset väitteet? Eikö hän kykene ymmärtämään, että miksi muut eivät tajua ja hyväksy hänen näkemystään? Luuleko hän, että muut kiistävät hänen tulkintansa ennakkoluulojensa takia tai että esim. muut pitäisivät kiinni näkemyksistään siksi, että voisivat säilyttää työpaikkansa tai pahimmissa tapauksessa luulevat jopa muita demonien riivaamiksi tai Saatanan lapsiksi?

        Jos vastaus on kaikkiin noihin kysymyksiin kyllä, niin sitten se on mahdollista. Todennäköisemmin kyse on erehdyksestä, jonka henkilö kuitenkin on valmis myöntämään, kun asia hänelle selitetään.

        Ehdottoman hyvä aloitus kuitenkin.


      • äläkä.aloita.mitään kirjoitti:

        Taas kerran pata kattilaa soimaa...

        "Kieltäytyykö hän ymmärtämästä tai ylipäätään vastaanottamasta korjauksia ajatuksiinsa? Onko hänellä mielessään omanlaisensa kokoelma yksityisiä fysikaalisia faktojaan, joihin muilla ei ole pääsyä?... Hylkääkö hän perustellut vastakkaiset väitteet?"

        Nämä lähteet olivat kantaasi vastaan, eikä mitään muutosta siellä päässä tapahtunut:

        - science.nasa.gov
        - space.com
        - hubblesite.org
        - sciencemag.org
        - darkenergysurvey.org
        - scientificamerican.com
        - smithsonianmag.com

        Vaan sinä tiedät pimeän energian olevan tyhjiöenergiaa edelleenkin.

        "Taas kerran pata kattilaa soimaa...
        "Taas kerran pata kattilaa soimaa...

        "Kieltäytyykö hän ymmärtämästä tai ylipäätään vastaanottamasta korjauksia ajatuksiinsa? Onko hänellä mielessään omanlaisensa kokoelma yksityisiä fysikaalisia faktojaan, joihin muilla ei ole pääsyä?... Hylkääkö hän perustellut vastakkaiset väitteet?"

        Nämä lähteet olivat kantaasi vastaan, eikä mitään muutosta siellä päässä tapahtunut:

        - science.nasa.gov
        - space.com
        - hubblesite.org
        - sciencemag.org
        - darkenergysurvey.org
        - scientificamerican.com
        - smithsonianmag.com"

        Lähteet eivät suinkaan olleet sitä vastaan, että pimeä energia on tyhjiöenergiaa. Lainasin jopa useasta niistä lauseita, jotka tukivat kantaani. Esimerkiksi suomennokseni Hubblesitein linkistä:

        "Huomio tässä on se, että avaruudella on, vaikka on täysin tyhjänä materiasta ja säteilystä, jäännösenergiaa. Tuo "avaruuden energia", kun se huomioidaan kosmisessa skaalassa johtaa voimaan, joka kiihdyttää universumin laajenemista."

        "Vaan sinä tiedät pimeän energian olevan tyhjiöenergiaa edelleenkin."

        Aivan. Kuten vaikkapa kuuluisin kosmologimme Enqvist:

        "Pimeä energia on tyhjiöenergiaa."


      • äläkä.aloita.mitään
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Taas kerran pata kattilaa soimaa...
        "Taas kerran pata kattilaa soimaa...

        "Kieltäytyykö hän ymmärtämästä tai ylipäätään vastaanottamasta korjauksia ajatuksiinsa? Onko hänellä mielessään omanlaisensa kokoelma yksityisiä fysikaalisia faktojaan, joihin muilla ei ole pääsyä?... Hylkääkö hän perustellut vastakkaiset väitteet?"

        Nämä lähteet olivat kantaasi vastaan, eikä mitään muutosta siellä päässä tapahtunut:

        - science.nasa.gov
        - space.com
        - hubblesite.org
        - sciencemag.org
        - darkenergysurvey.org
        - scientificamerican.com
        - smithsonianmag.com"

        Lähteet eivät suinkaan olleet sitä vastaan, että pimeä energia on tyhjiöenergiaa. Lainasin jopa useasta niistä lauseita, jotka tukivat kantaani. Esimerkiksi suomennokseni Hubblesitein linkistä:

        "Huomio tässä on se, että avaruudella on, vaikka on täysin tyhjänä materiasta ja säteilystä, jäännösenergiaa. Tuo "avaruuden energia", kun se huomioidaan kosmisessa skaalassa johtaa voimaan, joka kiihdyttää universumin laajenemista."

        "Vaan sinä tiedät pimeän energian olevan tyhjiöenergiaa edelleenkin."

        Aivan. Kuten vaikkapa kuuluisin kosmologimme Enqvist:

        "Pimeä energia on tyhjiöenergiaa."

        Eli todellakin pata kattilaa soimaa – valehtelun ja lainauslouhinnan säestämänä.

        Jätän tämän vain tähän muille ihmeteltäväksi ja todisteeksi asiasta ja sinusta, koska tuollaisen vajakin kanssa en enää mihinkään rupea (ilman linkkejä, kun ei pysynyt alkuperäisessäkään):

        -----------------------------------------------------------------------
        "In physical cosmology and astronomy, dark energy is an UNKNOWN form of energy which is HYPOTHESIZED to permeate all of space, tending to accelerate the expansion of the universe." -wiki.
        ---------------------------------------------------------------------------------
        "Pimeän energian luonnetta tai mahdollista välittäjähiukkasta EI TUNNETA." -wiki
        ---------------------------------------------------------------------------------
        "Eventually theorists came up with THREE SORTS OF EXPLANATIONS.
        (some strange kind of energy-fluid that filled space, something wrong with Einstein's theory of gravity, some kind of field)
        ...
        Theorists still DON'T KNOW what the correct explanation is, but they have given the solution a name. It is called dark energy.
        ...
        More is UNKNOWN than is known. We know how much dark energy there is because we know how it affects the universe's expansion. Other than that, it is a COMPLETE MYSTERY." -science.nasa.gov
        -------------------------------------------------------------------------------------
        "A MYSTERIOUS quantity known as dark energy makes up nearly three-fourths of the universe, yet scientists are UNSURE not only WHAT IT IS but how it operates." -space.com
        -------------------------------------------------------------------------------------
        ("The universe may not be expanding at an accelerating rate after all, meaning that mysterious "dark energy" might not actually exist, according to a new study.") -space.com
        -------------------------------------------------------------------------------------
        "So what is dark energy? Well, the simple answer is that we DON'T KNOW. It seems to contradict many of our understandings about the way the universe works." -hubblesite.org
        -------------------------------------------------------------------------------------
        "This bizarre acceleration could arise because some form of MYSTERIOUS dark energy is stretching space." -sciencemag.org
        -------------------------------------------------------------------------------------
        "The Dark Energy Survey (DES) is an international, collaborative effort to map hundreds of millions of galaxies, detect thousands of supernovae, and find patterns of cosmic structure that will REVEAL THE NATURE of the MYSTERIOUS dark energy that is accelerating the expansion of our Universe." -darkenergysurvey.org
        -------------------------------------------------------------------------------------
        "That acceleration implies an energy density that acts in opposition to gravity which would cause the expansion to accelerate. This is an energy density which WE HAVE NOT DIRECTLY DETECTED observationally - hence "dark energy"." -hyperphysics.phy
        -------------------------------------------------------------------------------------
        "It outweighs everything else in existence, it governs the fate of the Universe and IT CANNOT BE EXPLAINED BY KNOWN PHYSICS.

        Dark energy is the name physicists use for WHATEVER SUBSTANCE, FORCE OR PROPERTY OF SPACE is messing with the Universe, making its expansion accelerate. As yet, we know almost nothing about it, which has allowed theories about it to multiply uncontrolled." -scientificamerican.com
        -------------------------------------------------------------------------------------
        "Dark Energy: The Biggest MYSTERY in the Universe" -smithsonianmag.com
        -------------------------------------------------------------------------------------
        "Like the seafarers of centuries ago, today’s scientists are sailing into the uncharted waters of dark energy.

        So far, though, scientists DON’T KNOW what dark energy is. It COULD spring from the vacuum of space itself, becoming a more dominant force as the universe expands and gets more spacious. Dark energy COULD be exotic NEW PARTICLES or other UNDISCOVERED PHYSICS. Dark energy COULD mean that our understanding of GRAVITY NEEDS AN OVERHAUL. Or it COULD be something completely different — PERHAPS something that no one has even thought about. " -hetdex.org
        -------------------------------------------------------------------------------------


      • Jokaisessa noista vaihtoehdossa kyse on lopulta tyhjiön energiasta eli tyhjiöenergiasta, jolla on eri muotoja, aivan kuten jo alussa sanoin. Nythän eräs uusi tutkimus kuitenkin väittää, että avaruuden kiihtyvä laajeneminen olisikin kuitenkin vain havaintojen tulkintavirhe.


      • äläkä.aloita.mitään
        moloch_horridus kirjoitti:

        Jokaisessa noista vaihtoehdossa kyse on lopulta tyhjiön energiasta eli tyhjiöenergiasta, jolla on eri muotoja, aivan kuten jo alussa sanoin. Nythän eräs uusi tutkimus kuitenkin väittää, että avaruuden kiihtyvä laajeneminen olisikin kuitenkin vain havaintojen tulkintavirhe.

        Kiitos olit täydellinen esimerkki:

        "Mortonin demoni oli demoni, joka istui aistieni input-porteilla ja jos se näki käsityksiäni tukevan todisteen tulevan, se avasi portin, mutta jos todiste oli käsitysteni vastainen, se sulki portin. Tällä tavoin demoni antoi minun uskoa, että olin oikeassa ja välttää kaikki inhottava käsitysteni vastainen tieto. "

        ---------------------------------------------------------------------------------
        "Eventually theorists came up with THREE SORTS OF EXPLANATIONS.
        (some strange kind of energy-fluid that filled space, something wrong with Einstein's theory of gravity, some kind of field)
        ...
        Theorists still DON'T KNOW what the correct explanation is, but they have given the solution a name. It is called dark energy.
        ...
        More is UNKNOWN than is known. We know how much dark energy there is because we know how it affects the universe's expansion. Other than that, it is a COMPLETE MYSTERY." -science.nasa.gov
        -------------------------------------------------------------------------------------
        "It outweighs everything else in existence, it governs the fate of the Universe and IT CANNOT BE EXPLAINED BY KNOWN PHYSICS.

        Dark energy is the name physicists use for WHATEVER SUBSTANCE, FORCE OR PROPERTY OF SPACE is messing with the Universe, making its expansion accelerate. As yet, we know almost nothing about it, which has allowed theories about it to MULTIPLY uncontrolled." -scientificamerican.com
        -------------------------------------------------------------------------------------
        "Like the seafarers of centuries ago, today’s scientists are sailing into the uncharted waters of dark energy.

        So far, though, scientists DON’T KNOW what dark energy is. It COULD spring from the vacuum of space itself, becoming a more dominant force as the universe expands and gets more spacious. Dark energy COULD be exotic NEW PARTICLES or other UNDISCOVERED PHYSICS. Dark energy COULD mean that our understanding of GRAVITY NEEDS AN OVERHAUL. Or it COULD be something completely different — PERHAPS something that no one has even thought about. " -hetdex.org


      • äläkä.aloita.mitään
        äläkä.aloita.mitään kirjoitti:

        Kiitos olit täydellinen esimerkki:

        "Mortonin demoni oli demoni, joka istui aistieni input-porteilla ja jos se näki käsityksiäni tukevan todisteen tulevan, se avasi portin, mutta jos todiste oli käsitysteni vastainen, se sulki portin. Tällä tavoin demoni antoi minun uskoa, että olin oikeassa ja välttää kaikki inhottava käsitysteni vastainen tieto. "

        ---------------------------------------------------------------------------------
        "Eventually theorists came up with THREE SORTS OF EXPLANATIONS.
        (some strange kind of energy-fluid that filled space, something wrong with Einstein's theory of gravity, some kind of field)
        ...
        Theorists still DON'T KNOW what the correct explanation is, but they have given the solution a name. It is called dark energy.
        ...
        More is UNKNOWN than is known. We know how much dark energy there is because we know how it affects the universe's expansion. Other than that, it is a COMPLETE MYSTERY." -science.nasa.gov
        -------------------------------------------------------------------------------------
        "It outweighs everything else in existence, it governs the fate of the Universe and IT CANNOT BE EXPLAINED BY KNOWN PHYSICS.

        Dark energy is the name physicists use for WHATEVER SUBSTANCE, FORCE OR PROPERTY OF SPACE is messing with the Universe, making its expansion accelerate. As yet, we know almost nothing about it, which has allowed theories about it to MULTIPLY uncontrolled." -scientificamerican.com
        -------------------------------------------------------------------------------------
        "Like the seafarers of centuries ago, today’s scientists are sailing into the uncharted waters of dark energy.

        So far, though, scientists DON’T KNOW what dark energy is. It COULD spring from the vacuum of space itself, becoming a more dominant force as the universe expands and gets more spacious. Dark energy COULD be exotic NEW PARTICLES or other UNDISCOVERED PHYSICS. Dark energy COULD mean that our understanding of GRAVITY NEEDS AN OVERHAUL. Or it COULD be something completely different — PERHAPS something that no one has even thought about. " -hetdex.org

        Kaikki nämä siis "WHATEVER SUBSTANCE, FORCE OR PROPERTY OF SPACE" on yhtä kuin tyhjiöenergiaa.

        No niin, nyt duudeliduu...

        P.s. On itselläkin demoneita ollut.


      • äläkä.aloita.mitään
        äläkä.aloita.mitään kirjoitti:

        Kaikki nämä siis "WHATEVER SUBSTANCE, FORCE OR PROPERTY OF SPACE" on yhtä kuin tyhjiöenergiaa.

        No niin, nyt duudeliduu...

        P.s. On itselläkin demoneita ollut.

        Joten ei voi laskea pois etteikö olisi nytkin.


      • äläkä.aloita.mitään

        Tämä vielä Scientific Americanin viimeisestä kappaleesta:

        "Physicists are fond of weirdness, so most will probably be hoping for the other outcome: that most of the substance of our Universe is an evolving thing that is even stranger than vacuum energy. If the source of acceleration is found to be either a new energy field or a modification of gravity, the consequences will be profound."


      • "Tämä vielä Scientific Americanin viimeisestä kappaleesta:

        "Physicists are fond of weirdness, so most will probably be hoping for the other outcome: that most of the substance of our Universe is an evolving thing that is even stranger than vacuum energy. If the source of acceleration is found to be either a new energy field or a modification of gravity, the consequences will be profound."

        Tuo uusi energiakenttäkin saisi energiansa tyhjiöstä, koska laajeneminen on kiihtyvää eikä tuolle lisäenergialle siis maailmankaikkeudessamme ole muuta lähdettä kuin tyhjiö, jota syntyy laajenemisessa aina vain lisää. Jos kyse olisi gravitaation tuottamasta ilmiöstä, kyse ei varsinaisesti olisi tyhjiöenergiasta, vaan tällä hetkellä tuntemattomasta gravitaation vaikutuksesta avaruuteen, eli tyhjiöön.

        Kiitos kuitenkin, että teet tästäkin ketjusta lukukelvottoman.


      • äläkä.aloita.mitään
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Tämä vielä Scientific Americanin viimeisestä kappaleesta:

        "Physicists are fond of weirdness, so most will probably be hoping for the other outcome: that most of the substance of our Universe is an evolving thing that is even stranger than vacuum energy. If the source of acceleration is found to be either a new energy field or a modification of gravity, the consequences will be profound."

        Tuo uusi energiakenttäkin saisi energiansa tyhjiöstä, koska laajeneminen on kiihtyvää eikä tuolle lisäenergialle siis maailmankaikkeudessamme ole muuta lähdettä kuin tyhjiö, jota syntyy laajenemisessa aina vain lisää. Jos kyse olisi gravitaation tuottamasta ilmiöstä, kyse ei varsinaisesti olisi tyhjiöenergiasta, vaan tällä hetkellä tuntemattomasta gravitaation vaikutuksesta avaruuteen, eli tyhjiöön.

        Kiitos kuitenkin, että teet tästäkin ketjusta lukukelvottoman.

        >>Kiitos kuitenkin, että teet tästäkin ketjusta lukukelvottoman.>>

        Aiheenani on Mortonin demoni. Se että et sitä itse itsestäsi (tietenkään) tunnista ei asiaa muuta. Ja pidä vain typerä suusi kiinni fysiikasta, niin tämä katkeaa heti poikki, kokeile vaikka.

        (https://fi.wikipedia.org/wiki/Kenttä_(fysiikka) kaikki nämä, eivätkä mahdolliset olemassa olevat tuntemattomat kentät, ole yhtä kuin tyhjiöenergia/pimeä energia, vaan tyhjiöenergia on "Kvanttifluktuaatio eli tyhjiöenergia on hiukkasten syntymistä tyhjiössä." -wiki.)


      • äläkä.aloita.mitään kirjoitti:

        >>Kiitos kuitenkin, että teet tästäkin ketjusta lukukelvottoman.>>

        Aiheenani on Mortonin demoni. Se että et sitä itse itsestäsi (tietenkään) tunnista ei asiaa muuta. Ja pidä vain typerä suusi kiinni fysiikasta, niin tämä katkeaa heti poikki, kokeile vaikka.

        (https://fi.wikipedia.org/wiki/Kenttä_(fysiikka) kaikki nämä, eivätkä mahdolliset olemassa olevat tuntemattomat kentät, ole yhtä kuin tyhjiöenergia/pimeä energia, vaan tyhjiöenergia on "Kvanttifluktuaatio eli tyhjiöenergia on hiukkasten syntymistä tyhjiössä." -wiki.)

        "Aiheenani on Mortonin demoni. Se että et sitä itse itsestäsi (tietenkään) tunnista ei asiaa muuta. Ja pidä vain typerä suusi kiinni fysiikasta, niin tämä katkeaa heti poikki, kokeile vaikka."

        Jos painovoimateoriamme eli yleinen suhteellisuusteoria todetaan vääräksi ja että avaruuden kiihtyvä laajeneminen johtuukin siitä, niin toki sen myönnän. Nyt vain kaikki mittaukset osoittavat, että se pitää paikkansa.

        "(https://fi.wikipedia.org/wiki/Kenttä_(fysiikka) kaikki nämä, eivätkä mahdolliset olemassa olevat tuntemattomat kentät, ole yhtä kuin tyhjiöenergia/pimeä energia, vaan tyhjiöenergia on "Kvanttifluktuaatio eli tyhjiöenergia on hiukkasten syntymistä tyhjiössä." -wiki.) "

        Ja kuten sanoin jo alussa tyhjiöenergialla on eri muotoja, joista yksi on tuo kvanttifluktuaation tyhjiöenergia. Enqvistkin kertoi, että alkuräjähdyksen tyhjiöenergia ei ole sama asia kuin nykyisin havaitsemamme kvanttifluktuaation tyhjiöenergia, vaan niiden suurusluokat ovat aivan eri.


      • äläkä.aloita.mitään
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Aiheenani on Mortonin demoni. Se että et sitä itse itsestäsi (tietenkään) tunnista ei asiaa muuta. Ja pidä vain typerä suusi kiinni fysiikasta, niin tämä katkeaa heti poikki, kokeile vaikka."

        Jos painovoimateoriamme eli yleinen suhteellisuusteoria todetaan vääräksi ja että avaruuden kiihtyvä laajeneminen johtuukin siitä, niin toki sen myönnän. Nyt vain kaikki mittaukset osoittavat, että se pitää paikkansa.

        "(https://fi.wikipedia.org/wiki/Kenttä_(fysiikka) kaikki nämä, eivätkä mahdolliset olemassa olevat tuntemattomat kentät, ole yhtä kuin tyhjiöenergia/pimeä energia, vaan tyhjiöenergia on "Kvanttifluktuaatio eli tyhjiöenergia on hiukkasten syntymistä tyhjiössä." -wiki.) "

        Ja kuten sanoin jo alussa tyhjiöenergialla on eri muotoja, joista yksi on tuo kvanttifluktuaation tyhjiöenergia. Enqvistkin kertoi, että alkuräjähdyksen tyhjiöenergia ei ole sama asia kuin nykyisin havaitsemamme kvanttifluktuaation tyhjiöenergia, vaan niiden suurusluokat ovat aivan eri.

        Eiköhän demonisi ole yleisölle jo tarpeeksi todistettu, joten turha haudata sitä kaiken tuon saman jo käsitellyn sonnan alle.

        Tässä vielä uudestaan katsojille lista lainauksista ja niiden lähteistä mistä selviää tiedeyhteisön kanta "emme tiedä/tyhjiöenergia hallitseva spekulaatio" vs palstavajakin "sitä se on piste".

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/9475847/mortonin-demoni#comment-89513775


      • "Tässä vielä uudestaan katsojille lista lainauksista ja niiden lähteistä mistä selviää tiedeyhteisön kanta "emme tiedä/tyhjiöenergia hallitseva spekulaatio" vs palstavajakin "sitä se on piste"."

        Pisteen jälkeen tietysti vielä kuuluu sellaiset tarkennukset, että jos suhteellisuusteoria pitää paikkansa niin kuin nyt näyttää ja sillä oletuksella, että avaruuden kiihtyvää laajenemista ylipäätään on olemassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5728
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3515
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1895
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1730
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1483
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1370
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1317
    Aihe