kissa Raamatussa?

MiuMauMooses

Raamatussa, tuossa mainiossa pyhässä kirjassa, mainitaan monenlaisia eläimiä. Kissaa en ole kuitenkaan huomannut. Kissa oli tähän (jo 1000 eKr ja ennen) aikaan aivan varmasti kuitenkin ihmisen seuralainen, ja Egyptissä pyhä eläin.

Siksi onkin kummallista ettei kissaa mitenkään mainita, ei edes niisssä jaksoissa missä Joosef, Mooses ja muut juutalaiset oleskelevat Egyptissä. Kissanpalvonnan olisi vähintäänkin luullut herättävän hurskaissa juutalaisissa suunnatonta inhoa joka olisi erikseen mainittu, mutta eipä ole sellainen silmiini sattunut. Edes saastaisten, eli ei-syötävien, eläinten luettelossa Mooseksen kirjoissa ei kissaa mainita.

Tämä saattaa asettaakin epäilyttävään valoon koko juutalaisten oleskelun Egyptissä, joskus 1500-1000 eKr sen jotkut arvelevat tapahtuneen, vaikka minkäänlainen arkeologinen tms. aineisto ei tätä tue.

24

2689

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pokxc.

      Tässä yksi miksi Jumala suuttui Israelilaisiin.

      1. Moos. 31:34

      Mutta Raakel oli pannut jumalankuvat kamelin satulasäkkiin ja istui niiden päällä. Laban penkoi koko teltan eikä löytänyt niitä.

      • MiuMauMooses

        ei siinä puhuta kissoista. vai väitätkö että Raakel laittoi säkkiin pentukissoja ja istui niitten päälle jolloin raukat tietenkin litistyi kuoliaiksi?


    • Pyssy Sormunen

      Miksei tosiaankaan edes saastaisten eläinten luettelot tunne kissaa. Satoja vuosia Egyptissä raataneitten, nyt Siinain korvessa hortoilevien heprealaisten olisi toki pitänyt kissa tuntea. Kuten sanoit, kissahan oli Egyptissä hyvin yleinen eläin koska niitä balsamoitiinkin miljoonittain.

      • MiuMauMooses

        ...kun esim. koira mainitaan vaikka kuinka monesti, aina halveksivassa sävyssä. lähi-idän kulttuurille lienee ominaista. jeesuskaan ei uudessa testamentissa koirista mitään hyvää sano, eikäpä muistakaan elukoista.


    • 57667576573432433243
    • MyyttineKissaTalmundissa

      Juutalaisilla on kissoihin liittyen paljon taikauskoa, paljon enemmän kuin länsimaissa yhteensä. Esimerkiksi 2000 vuotta sitten rabbit kirjasivat talmundiin "Käänny ympäri ja kierrä toista kautta jos näet ylittävän tien" samoin myös kerrotaan että mikään muu ei aiheuta niin suurta onnettomutta kuin kissan mainitseminen. Juutalaiset tosiaan veivät kissan kunnioittamisen aikoinaan vielä pidemmälle kuin Egyptissä jossa tyydyttiin vain pitämään kissoja jumalallisina pyhinä eläiminä.

      • Muistanenko.oikein

        Ehkä ei Raamatussa puhuta. Tällä palstalla muistelen nähneeni juttua, jopa lentävistä mustista kissoista.


      • Kissa oli maanviljelysyhteiskunnan elinehto tappaessaan jyrsijöitä.

        Raamatun satuja kirjoittaneiden hamemiesten elämään kissa ei vaikuttanut, koska heidät ruokittiin nykyiseen tapaan verorahoista. Ei siis mitään syytä huomioida tuota hienoa eläintä.


      • kissallekyytiä

        Nyt ymmärrän, miksi kissojen annetaan terrorisoida ihmisiä Tel Avivissa.


    • Kraak

      Katsokaa vanhan suomennoksen Baaruk 6:21

    • serious

      On sitten kissakin päässyt todistamaan, miten takapajuisia sosiaalipummeja juutalaiset hamemiehet ovat!

      Jos Raamatussa ei ole kissaa, se asettaa Raamatun totuudenmukaisuuden epäilyttävään valoon? Ja se on lopullinen oljenkorsi aasin selkään, koska mikään argeologinen tms. (?) aineistokaan ei tue hebrealaisten oleskelua Egyptissä!!!

      ja vielä koska juutalaiset ovat taikauskoisia, niin söpöistä kissoistakaan ei tietenkään pidetä. Raakelkin vielä litisti kissanpennut kuoliaaksi tyhmyyttään.

      Miten tämä foorumi tämmöistä on!

    • kissankorkeus

      Jeesuksella ei ollut kissaa, koska jeesus oli eläin, eikä eläimille saa antaa kissoja.

      • videotosoittaa

        Tämä julma hiekkakansa käyttää hyväkseen kissojen luottamusta.


    • kissanevoluutio

      Kyllähän evoluutio oli kehittänyt kissan ja Mooseksen aikoihin. Joskin onhan siihen mennyt kymmeniä miljoonia vuosia. Aluksi se sattumalta kehitti kissasta niin ison, että se söi ihmisepoloisen. Toiset kymmen miljoonaa vuotta kun sattuma kehitteli kissaa, niin siitä tuli niin pieni että ihminen astui sen päälle vahingossa eikä se pärjännyt ensimmäisellekään jyrsijälle. Vasta viimeiset kymmenen miljoonaa vuotta onnistui evoluutio yrityksessään ja kissasta tuli sopivan kokoinen sekä sen luonteenlaatu oli sovelias kotieläimeksi kun se oli selvinnyt jääkausista sekä muista myllerryksistä mitä maapallolla on ollut että fossiiliset polttoaineet olisi voineet maan uumenissa kehittyä kasviston litistyttyä sinne nopeasti ilman maatumista. Näin myös syntyneet fossiilit. Eihän niitä enää synny, vaan kaikki maatuu kun ei ole vedenpaisumuksia eikä muita myllerryksiä kuten ennen oli.

    • sattumasaneli

      Tietenkin kissa oli vesieläin kuten ihminenkin ehkä noin miljardi vuotta sitten. Sattuma kehitteli sen uiskentelemaan ihmisen rattona, joka silloin vielä itsekin polski vedessä kiduksineen. Siksi kissallakin on niin paksut posket kun sillä täytynyt olla kidukset. Ne tietenkin miljoonissa vuosissa surkastuneet kun niitä maalla ei enää ole tarvinnut ja räpylätkin jääneet veteen. Yhdessä sitten ihminen ja kissa sattuman oikusta ajautuneet rantaan ja ajatelleet että kai sitä voisi täällä maallakin tallustella.

      Sattuma sitten ajatteli että tulkoon kissalle karvat sekä häntä, mutta kävelkööt ihminen lähes karvattoman kahdella jalalla. Kun sattuma huomasi että se on hyvä, niin se kehitteli kissan naukumaan, jossa ei kylläkään ole järjen häivääkään ja ihmisen puhumaan, jossa voi joskus vahingossa olla joku järjen pilkahdus. Tähän meni noin 30 miljoonaa vuotta. Kumpikaan ei silti pitkästynyt.

      Kun sattuma sitten aikansa kehitteli luomuksiaan jokusen miljoonan vuotta, se huomasi että tuli sangen hyvä ja lopetti kehittelyn. Se ajatteli että tallustelkoon tuo toinen olo kahdella jalalla ja höpiskööt mitä höpisee ja hypelkööt tuo karvaturri neljällä jalalla ja naukukoot tavalla, jota kukaan ei ymmärrä ja lopetti kehittelyn. Sitten sattuma lepäsi miljoona vuotta tähän päivään asti.

      • Scatmantzoon

        Heh heh. Älä enää Veli. Punasteleva Dawkins jota ateistireppanat palvovat joutuu ihan hämilleen ja punastuu lisää. Emmehän halua, että toisten jumalhahmo aivan nolostelee punerrellessaan ja alkaa enempää änkyttämään tuosta..


    • huh

      Joskus kun lukee näitä, luulee tulleensa "hullujen" palstalle, huh huh. Mitäs jos kissa eli elämäänsä "kaduilla ja pelloilla" koirat taas olivat jo silloin kesytettyjä?
      Kysykää Pekka Reinikaiselta vaikka.

      • capiche

        Maailmassa on valtavasti eläinlajeja, joita ei raamatussa mainita. Raamattu ei kerro kaikkea kaikesta. Se on hengellinen opas, eikä biologian tai minkään muunkaan alan oppikirja.


    • RaamattuOnTotuus1

      Vaikka avaus onkin jumalattoman rienaajan kömpelö yritys, niin pudotan sen alas, kuin 20.8 ekan sorsan. Raamatussa mainitaan kissapöllö, joten faktisesti tunnettiin myös kissa.
      Avaajan logiikkaa käyttäen, todistin juuri kaikille maailman ateisteille Raamatun paikkaansapitävyyden kertakaikkisesti.

      Raamattu ei myöskään missään mainitse, että ateistilla olisi aivot.
      Raamattu on Totta!
      Halleluujaah!

      • VäsynytUskisJalkaKipeä

        Miumaumies. Vituttaako, vituttaako? Kuuntelen.
        Jumala ei antanut jumalattomille älyä ja siksi uskovan on niin helppo syväkyykyttää jumalatonta.
        Perin harvoin sitä silti teemme, koska olemme empaattisia ihmisiä.
        Nyt saa aloittaa uhriutumisen miten pahoja on uskovaiset. Muista välissä aina kiroilla, niin pippeli ehkä kovoo ettei jää tuumaa velttoa tyveen.
        Adios bastardos.


      • ROT1
        VäsynytUskisJalkaKipeä kirjoitti:

        Miumaumies. Vituttaako, vituttaako? Kuuntelen.
        Jumala ei antanut jumalattomille älyä ja siksi uskovan on niin helppo syväkyykyttää jumalatonta.
        Perin harvoin sitä silti teemme, koska olemme empaattisia ihmisiä.
        Nyt saa aloittaa uhriutumisen miten pahoja on uskovaiset. Muista välissä aina kiroilla, niin pippeli ehkä kovoo ettei jää tuumaa velttoa tyveen.
        Adios bastardos.

        Minä sama kirjoitin nämä kaikki kolme kommaa mutta yhdistin ne niin, ettei väliin pääse kukaan vajaavaltainen mesoamaan. Eli. Adios miumaut ynnä muut bastardot.


    • pysytieteentotuudes

      Miten se sattuma on kehittänyt älyn? Sen on täytynyt siinä tehdä aikamoisia kokeiluja että päästy nykyiseenkin määrään. Jossain vaiheessa ihmisten on täytynyt olla niin pähkähulluja, että ovat juosseet päin puita. Pakko olla, koska ei järkevyyttä voi kehittää ellei ole hulluuttakin. Muutoinhan ei olisi koko evoluutiota jos järjen kehitys olisi ollut sitä, että aina sitä vain tulee lisää. Sattumalta tulee pakostakin välillä pähkähulluutta.

      Joskin kun äly ei ole näkyvä asia, on evoluution aika vaikea sitä kehitellä sekä tehdä sen suhteen luonnonvalintaa. Tai oikeastaan luonnonvalinnan pitäisi suosia juuri niitä, jotka ovat kaikista hulluimpia ja yhdistää ne vielä hulluimpiin ihmisiin.

      Kun ajatellaan minkä työn evoluutio on miljardien vuosien aikana tehnyt älyä kehittäessään, meidän ei tule sitä halveksia, vaikka huomaammekin ettei se jollain loista. Meidän tulee hiljentyä sen ääreen, kunnioittaa sitä ja palvoa eikä suinkaan halveksia sitä kun evoluutio on kuitenkin parastaan yrittänyt.

      Jos halveksimme lähimmäisten älyä, niin emme silloin palvo evoluutiota kaiken luojana sekä kaikkivoipana ja valtiaana, vaan olemme luopioita ja jopa harhaoppisia. Tieteellinen totuus ei enää ole meissä, emmekö uskokaan enää aukottomia todisteita siitä miten äly on kehittynyt, mitä vaiheita se pitänyt sisällään sekä miten helposti ymmärrettävää se on, että lapsikin nyt osaa hahmottaa sen miten evoluutio tässä asiassa toiminut.

      Jo alkulimasta asti nähtävissä miten äly pala palalta rakentunut ja helposti ymmärrämme missä vaiheessa se nyt on ja missä kymmenen miljoonan vuoden kuluttua.

    • älynevoluutio

      Koko evoluutio on lähtenyt siitä että ensin oli äly. On täytynyt olla, koska niin hienoja rakennelmia, niin hienoja luomuksia ei ilman älyä rakennetta. Älyn täytyy olla yhtä kuin evoluutio eikä mikään sattuma voi sitä ohjata. Silloin tosiaan meidän nykyinen vähäinen ja juuri ja juuri havaittavissa oleva hulluutemme olisi parasta mihin sattuma voi kyetä.

      Alussa äly loi alkuräjähdyksen sekä alkuliemen. Muutoin avaruus oli tyhjä ja vain äly liikkui siellä. Äly kehitteli taivaankappaleet siten että tuli yö sekä päivä. Äly huomasi että se on sangen hyvä ja pani vipinää alkuliemeen. Samalla äly kehitteli maan sekä hyvän veden ja huomasi että alkuliemessä muhineiden eliöiden oli siinä hyvä kehittyä. Hetken äly lepäili ja sitten ponnisti kaikkensa että syntyi tomumaja, johon voi älyn istuttaa ja niin pitkän, pitkän ponnistelun ja vaiheiden jälkeen syntyi ihminen. Ja äly havaitsi että sangen hyvä tuli tehtyä.

      Äly muovaili kehittelemäänsä siten että nämä yhtyivät halulla toisiinsa ja syntyi parkuen avuttomia poikasia, joita sitten pitkälle hoivattiin toivoen ettei tule ongelmanuoria, vaan yhteiskuntakelpoisia kansalaisia. Äly huomasi, että siinä kehitys vähän vinskotti, mutta kun kehitys oli jo viety niin pitkälle, ei se ollut enää älyn itsensä hallittavissa, vaan tuo otus otti itse ohjat käsiinsä siinä millainen on sekä mitä tekee. Niin äly katui, että oli mennyt kehittelemään noin monimutkaisen, itseriittoisen, omahyväisen ja arvaamattoman olion, vaikka tarkoitus oli luoda älylle oma kuva. Jossain vaiheessa kehitys kaartui siihen suuntaan, että tätä oliota ohjannut äly-jota hänellä kyllä oli-, vaan kaikenlaiset tunnehairahtelut.

    • serious

      Kotikissan evoluution huippu on tietysti "Cat".

      https://en.wikipedia.org/wiki/Cat_(Red_Dwarf)

      Cat on kolmen miljoonan vuoden evolutionistisen kehityksen tulos ja Felix sapiens - lajin viimeinen edustaja. Catin hoksottimet eivät ole aina terävimmillään, mutta sitä korvaa loppumaton itserakkaus ja -tyytyväisyys. Ulkoasu on aina trimmattu kuten kissoilla pitää ollakkin.

      Red Dwarf - dokumentit ovat tieteen huippua - roolihahmot hervottomia. Esimerkiksi "Talkie toaster" puhuva keinoälyllä varustettu leivänpaahdin: "Haluaisiko joku paahtoleipää?"

      https://www.youtube.com/watch?v=LRq_SAuQDec

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1769
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      42
      1568
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      46
      1527
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe