Koulut pakotetaan rikkomaan lakia

Vanhempi -----

Oppilaalla pitäisi olla lain mukaan oikeus rauhalliseen oppimisympäristöön koulussa. Koulujen pitää noudattaa periaatteita, jotka todellisuudessa tekevät tämän mahdottomaksi. Oppilaat tekevät melkein mitä vaan ja opettajat eivät voi tehdä asialle oikeastaan yhtään mitään. Tuttu tarina varmaan hyvin monelle meistä.

Jos kouluissa noudatettisiin vähänkään samanlaista kuria kuin muutama vuosikymmen sitten, niin tarkkailuluokilla olisi melkein yhtä paljon oppilaita kuin tavallisilla luokilla. Miksi asialle ei tehdä mitään? Ongelmaisia on liian paljon. Kyse on järjestelmässä olevasta virheestä. Kurittomuus on otettu "kasvatuksessa" kunnia-asiaksi. Sitä kutsutaan vapaaksi kasvatukseksi. Eikö kuulosta hyvältä? Huono puoli tulee usein karulla tavalla vastaan, kun on vapauksia ilman vastuuta. Niin tässäkin tapauksessa.

Jos nykyiset kukkahattutätien mieleiset kaikensallivat kasvatusmetodit ovat aivan erityisen hyviä, niin miksi sitten tulokset ovat umpisurkeita? Kohta meillä on puolet alle 35-vuotiaista sairaseläkkeellä, kun pää ei kaiken paapomisen jäljiltä kestä todellisuutta.

4

708

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfhr

      Tänään tuli taas yksi valitettavan tyypillinen esimerkki vapaan kasvatuksen nuorisosta. Noin 13v nuori yritti pahoinpidellä sattumanvaraisesti valikoituneen 4v lapsen, mutta mummo ehti hätiin.

    • opeope

      Koulun rehtori voi vaikuttaa paljon opettajien mahdollisuuteen kohdata hankalia oppilaita. Työskentelin Virolahden yläasteella. Valaisen hieman rehtorin ympärilleen luomaa toimintakulttuuria.

      Oli aivan sama miten oppilas käyttäytyi, mitä teki tai sanoi -kaikki negatiivinen johtui aina opettajasta. Yleisesti ottaen oli säälittävää ja omalta kohdalta ikävää nähdä moista yksisilmäisyyttä. Rehtorilla itsellään ei ole mitään opetuskokemusta ala- tai yläasteelta. Taidot tai edes ymmärrys ryhmän käsittelystä pyöreä nolla. Hän toteutti keskustelunavauksessakin käsiteltyä nuoren ymmärtämistä yli kaikkien rajojen. Hän ei vaan yksinkertaisesti ymmärtänyt edes selitettäessä eli auttavallakaan tasolla ryhmän toiminnasta yhtään mitään.

      Ymmärtämättömyys yhdistettynä oppilaiden loputtomaan ymmärtämiseen veivät minulta auktoriteetin ja luokista työrauhan. Kaiken huipuksi rehtori alkoi syyttelemään minua työrauhaongelmista. Itse olin melko kokematon, mutta samanlaisesta nöyryyrttävästä ja ammattitaidottomasta kohtelusta saivat osansa monet muutkin. Kyseisessä koulussa on kyllä hyvin taitaviakin opettajia, joísta ainakin osa oli kuulemma vastaavanlaisissa ongelmissa.

      Nykyisin rehtorille on kuulemma tullut oikein tavaksi opettajatyön rutiininomainen haukkuminen opettaja kerrallaan. Itse olen suureksi onnekseni päässyt toimivaan työympäristöön ja puolen vuoden työskentelyn jälkeen vastaavanlaisissa tehtävissä voin sanoa, että en olisi ikinä uskonut miten paljon johtamisen kulttuuri voi asioita muuttaa.

      • Isä.

        Lapseni on kyseisessä koulussa. Kun kuuntelen hänen tuntemuksiaan, niin ihmettelen kurinpitomahdollisuuksien puuttumista. Yksi tai kaksi oppilasta saavat riekkua mielin määrin ja opettajista tai rangaistuksista ei tarvitse välittää. Joskus voi tulla jälki-istunto, mutta se ei liikuta. Jos jälki-istunnoista syytetään opettajaa, niin en ihmettele levottomuutta luokissa.
        Miksi yksittäistapausten annetaan pilata kaikkien oppimismahdollisuus? Eikö koulu voi laittaa häiriköitä tarkkikselle tai erottaa koulusta? Entä rehtorin puhuttelut tai uhkaukset jatkotoimenpiteistä oppilaille?


    • Yrittäjä,,

      Onko Virolahden koulussa tapahtunut kova tuuletus nykyisen reksin aikana? Tämä on eräs selvä merkki ongelmista, joka ei tosin ainoana mittarina ole välttämättä luotettava.
      Monet vakivirassa olevat ovat varmaan juurtuneet varsin tiukasti eivätkä lähde kulumallakaan pois. Uusia tulokkaita kuten "opeope" on varmaan hankalampi saada jäämään, jos olosuhteet ovat tukalat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      110
      2375
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      447
      1782
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1393
    4. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      92
      1373
    5. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      21
      1321
    6. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      330
      1247
    7. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      13
      1216
    8. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      194
      1095
    9. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      53
      1089
    10. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      225
      1011
    Aihe