Etsintäkuulutan Joulun hengen!

Kellään tietoo...?

Kohta se on -vuoden kohokohta, Suuri Kulutusjuhla! Minä vain en koskaan pääse tunnelmaan mukaan. Mitä tehdä, miten innostuisin pyörimään tuolla ihmispaljoudessa tavarahelvetissä? Vinguttaisin visaa kuin viimeistä päivää, kilpailisin kuka parhaimmat ja kalleimmat lahjat ostaa! Laittaisin ruokaa kuin heikkopäinen -niin paljon, että kukaan ei sitä ehtisi syömään, ja se menisi roskiin.

Miten päästä tunnelmaan...?

Olen kai onneton tapaus, olen menettänyt toivoni sen suhteen, että Minustakin tulisi joskus Joulu-ihminen!

Kuitenkin toivotan Teille Kaikille Muille Oikein Saatanallista Kulutusjuhlaa! Ostakaa, ostakaa, ostakaa! Lisää, lisää!!! Shoppailkaa perse ruvella! Ostakaa vaimoille kultaa ja timantteja tai muuten ei tipu piparia vuoteen!!! Ostakaa miehille hassuja joulu-aiheisia huumorikalsareita ja partakone -käytännöllinen lahja se miehelle olla pitää! Naisille kallista ja luksusta, miehille käytännöllistä!! Lapsille kammottavat kasat leluja, "kun kaikki muutkin saa...."!!! Sukulaisille, tutuille ja kummin kaimoille jotain helvetin kallista design-rojua! Pitäähän rouvien nyt näyttää, että kuinka tyyli-tietoisia sitä ollaankaan, kun kaikista kalleimmat ja hienoimmat lahjat on Taas läheisille, ja ei niin läheisille ostettu!!!! Miehet, mars!! Äkkiä tienaamaan rahaa, lisää rahaa, Paljon Rahaa, että vaimot saa harrastaa sitä mitä parhaiten osaavat -Tuhlata!!!

Kohta on Joulu!

47

1681

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaunis nainen

      Oletpa katkera ja kyyninen ihminen,Rakastan Joulua yli kaiken,,,vuoden paras juhla...enkä tosiaanka osta perse ruvella lahjoja kaupoissa.Vietän aikaa läheisteni kanssa hyvän ruuan ja seuran kera.Muutama lahja vaihdetaan mutta pääasia on se tunnelma ja joulun ihanat tuoksut ja kynttilät, tähdet, enkelit...Ihanaa Joulua kaikille!

    • jonnaus

      Älä kultaraasu hermoille. Tiedätkö, että joulustressin rakentaa jokainen itse?

      Mistä joulustressi syntyy? En ole koskaan kokenut sitä. Kuvittelevatko ihmiset, että heiltä odotetaan kaikenlaista vai odotetaanko heiltä liikaa? Minulla on ystävä, joka vihaa joulua. En tiedä perimmäistä tarkoitusta, mutta oletan sen jotenkin liittyvän "pakollisiin" järjestelyihin.

      Jouluna voi jotain pientä antaa toiselle, mutta lahjojen ei tule olla kaikkien ytimenä. Minä olen onnellinen, kun saan jotain itse tehtyä. Omin käsin neulottu pipo tai villasukat puhuvat enemmän kuin miljoona kallista lahjaa: Minua on ajateltu lahjaa tehtäessä. Kaupallisuutta voi harrastaa äitien-, isän- ja naistenpäivät.

      Omat lapsuuteni joulut olivat lahjakylläisiä, mutta tiesin saavani kalliita lahjoja paljon siksi, että isä korvasi sillä poissaoloaan ja äiti tunteettomuuttaan. Onneksi meillä ei sentään viina näytellyt pääosaa.

      Jos "lasten takia" pitää ostaa paljon lahjoja, niin itsepä olette lapsenne odottamaan kasvattaneet. Olisin jo kahdeksanvuotiaana vaihtanut kalliit lahjani siihen, että olisi voinut kiivetä jonkun syliin laulamaan joululauluja. Meillä joulun idea oli se, että annettiin kalliita lahjoja, äiti raatoi marttyyriasenteella varustettuna joulupöydän kukkuraiseksi ja loppuillan sitten vaati huomiota ja kiitoksia. Oli meillä kuuset, piparkakut ja kaikki, mutta hyvä tahto unohtui.

      Minulle - vaikka kirkkoon en kuulukaan - joulu on lahja. Saa viettää aikaa rakkaidensa kanssa, mihinkään ei ole kiire. Saa syödä hyvää ruokaa, nauttia (toivottavasti) lumimaisemasta ja pakkasesta. Eikä se ruuanlaitto ole kamalaa. Jos ei ole kokki syntyessään, niin valmiinakin saa hyvää. Piparkakkuja osaa joka toope tehdä tai jos on umpitoope, niin kaupasta. Kuusenhaussa ei ole entisajan romantiikkaa, se kun haetaan varastosta, mutta sen koristelu on silti yhtä rakasta. Hautausmaalla käydään viemässä kynttilät joko suoraan haudalle tai muualle haudattujen paikalle.. mikään ei ole kauniimpaa kuin tuhannet kynttilät muistuttamassa ihmisistä, jotka ovat jo työnsä täällä tehneet.

      Kynttilät, piparkakut, hiljainen tunnelma - mikään ei voita sitä. Milloinkaan ei ole kauniimpaa kuin joulupäivänä pimenevä ilta, kun lumi leijailee hiljaksiin. Tapaninpäivänajelu kuuluu asiaan, vaikka mennäänkin metallirekikyydissä näkymättömien hevosvoimien vetämällä.


      On sääli, että olet noin katkeroitunut. :(

      • Kellään tietoo...?

        Joulun toivotukseni olikin lähinnä tarkoitettu herättelyksi sinun vanhempiesi tai äitisi kaltaisille ihmisille. En ole katkeroitunut, en vain ymmärrä kulutusjuhlaa, kuten et ilmeisesti sinäkään. :)


      • Yks tonttu

        Suurkiitos sinulle..sait kirjoituksellasi minut ymmärtämään että olen ottanut turhaa ressiä "pakollisista" järjestelyistä ei se joulu tule puunamalla joka nurkka :).Tärkeintä läheisten kanssa oleminen ja lepääminen.
        Miehenikin sanoi mainiosti että eihän me joulua vietetä tuijottamalla nurkkia ja toivottaen niille hyvää joulua :D.

        Itse tein muuten tossukat yhdelle ystävälle häntä ajatellen,ensin ajattelin etten kehtaa niitä antaa kun niistä tuli niin "tonttumaiset" mutta sitten tulin ajatelleeksi että ehkä hänen mieltään lämmittää kun olen häntä ajatellut lämmöllä tehdessäni ne.

        Oikeein lämmintä ja iloista ja rauhallista Joulua sinulle ja kaikille muillekkin. :)


      • Suvikki74

        ja tekisi mieli viheltää peli poikki. Sisko on jouluihminen ja mulle on tulossa ainakin 10 lahjaa. Saisi olla jokin raja näilläkin. Mulle riittäisi muutama hyvin mietitty lahja ja jos sellainen on pakko laittaa niin voi sitä kysyä mikä miellyttää. Mun haluamiset ovat pientä: Kuu-muki (latte) ja sumutepullot öljyille. Siinä kaikki.
        Joulumieli syntyy tuoksuilla, traditioilla ja rauhoittumisella kaiken tekemisen jälkeen. Se on asenne.


      • anti-kauppias
        Kellään tietoo...? kirjoitti:

        Joulun toivotukseni olikin lähinnä tarkoitettu herättelyksi sinun vanhempiesi tai äitisi kaltaisille ihmisille. En ole katkeroitunut, en vain ymmärrä kulutusjuhlaa, kuten et ilmeisesti sinäkään. :)

        Joulu on vain ääliökulutuksen ja ihmisen ahneuden vuotuinen superhuipennus! Ja kaikkein hauskinta on, että heti ensimmäisenä arkena joulun jälkeen eräät ryntäävät alennusmyynteihin ja kahmivat taas tavaraa lisää!! Sitten valitetaan ettei mikään mahdu minnekään: " lisää kaappitilaa ! " ... huudetaan ahtaissa asunnoissa. Joulutunnelmasta pääsee parhaiten ostoskeskuksessa, vain 10 minuuttia ja olet täysin kypsä ja vihaat joulua. Oikea joulu ei löydy tavarasta eikä syömisen mässytyksestä eikä sadoista teksitiviesteistä ym. fraasitoivotuksista. Sen kun painut yksin lumiseen metsään, tai jos olet varoissasi, maalle sähköttömään mökkiin: varmista hiljaisuus, ei liikennettä. Mieti itseäsi, elämääsi ... katsele luonnon järkkymätöntä talviunta ja rauhaa .... mieti omaisiasi, eläviä ja kuolleita ... ystäviäsi. Siinä hetkessä ja ajatuksissasi on se "joulun henki".


    • joopasjoo...

      on täällä mulla, mun sydämessä, eikä se kulutus ja ostaminen ole se joulunjuttu vaan se tunne.....

      • lk

        Joulu merkitsee vapaata töistä olla kotona ja nauttia olostaan. Siihen ei rahaa kulu enkä kysele koskaan kavereilta että joko sä oot laittanut joulua-----tai-------onko lahjat jo ostettu valmiiksi---------- Minä haluan vaan rauhaa ja keskustella omieni kanssa, se on joulu se.


      • paskaa joulua
        lk kirjoitti:

        Joulu merkitsee vapaata töistä olla kotona ja nauttia olostaan. Siihen ei rahaa kulu enkä kysele koskaan kavereilta että joko sä oot laittanut joulua-----tai-------onko lahjat jo ostettu valmiiksi---------- Minä haluan vaan rauhaa ja keskustella omieni kanssa, se on joulu se.

        Kyllä se niin on, että jos sukulaispiirissä tai itsellä lapsia/nuoria, niin menee pakko-ostamisen puolelle, sanovat täällä jouluhurskastelijat mitä tahansa. Kaikki kyllä tietää, ettei halpa tai itse tehty ole yhtään mitään, jos sellasen erehdyt antamaan, olet kyllä paska jätkä ja pihi. On annettava silkkaa rahaa tai kallimmanpuoleisia lahjoja (kännyköitä/koruja jne..). Minulla ainakin juuri tuo ostamisen pakko vie joulusta kaiken ilon, ja tilalle astuu suunnaton vitutus. Ei maha minkään..


      • *Jouluntarkoitus*
        lk kirjoitti:

        Joulu merkitsee vapaata töistä olla kotona ja nauttia olostaan. Siihen ei rahaa kulu enkä kysele koskaan kavereilta että joko sä oot laittanut joulua-----tai-------onko lahjat jo ostettu valmiiksi---------- Minä haluan vaan rauhaa ja keskustella omieni kanssa, se on joulu se.

        Ensimmäinen joulu elämässäni jonka vietän yksin,eikä yksinäisyys sinänsä ole se pahin.
        Parisuhde kariutui kaaokseksi ja huomasin tulleeni petetyksi pahemman kerran...
        Sen myötä raha asiani menivät solmuun ja tilit tyhjiksi,rahaa on 3,78e ja joulu aattoon muutama päivä!
        Sukulaisia ei ole ja muukin tukiverkosto heikkoa,kyllä se hiljaiseksi vetää ja pistää miettimään tätä *tarkoitusta.
        Vahvana ihmisenä oletin että minuahan ei tämäkään hetkauta,vaan kyllä hetkauttaa!!!
        Kahteen yöhön en ole nukkunut ja itku pyrkii esiin koko ajan,työt eivät tahdo maistua ja ajatukset harhailee,on paha olla.
        Seuraava tilipäivä on kuun vaihteessa ja vippeihin tms.ei ole mahdollisuutta.
        Nyt sen huomaa kuinka raha ratkaisee,hurstin ruoka jonoonkaan en jatkoksi pääse,kun matkaa satoja kilometrejä.Ehkä minulle avautuu tänä jouluna joulun syvin tarkoitus,en hanki lahjan lahjaa ja kuluta mitään,en itseeni enkä muihin!!! Toivottavasti Joulu on pian ohi!


      • ja perheellinen?
        paskaa joulua kirjoitti:

        Kyllä se niin on, että jos sukulaispiirissä tai itsellä lapsia/nuoria, niin menee pakko-ostamisen puolelle, sanovat täällä jouluhurskastelijat mitä tahansa. Kaikki kyllä tietää, ettei halpa tai itse tehty ole yhtään mitään, jos sellasen erehdyt antamaan, olet kyllä paska jätkä ja pihi. On annettava silkkaa rahaa tai kallimmanpuoleisia lahjoja (kännyköitä/koruja jne..). Minulla ainakin juuri tuo ostamisen pakko vie joulusta kaiken ilon, ja tilalle astuu suunnaton vitutus. Ei maha minkään..

        Lasten kohdalla ei valitettavasti voi tuota kulutus-juhlaa ja tuhlaamista välttää, sellainen on maailma nykypäivänä. Kuitenkin jos vaimosikin on vailla kalliita lahjoja -koruja yms. niin valitettavasti olet valinnut tietyllä tavalla tyhmän ja materialistisen ihmisen puolisoksesi. Kyllä aikuisen ihmisen pitäisi pystyä olemaan ilman kalliita lahjuksia. Aikuiselle ihmiselle pitäisi riittää omien rakkaitten seura. Kaikki naisetkaan eivät ole rahan ja tavaran perään.


    • 10 + 13

      Yritän itse välttää stressiä loppuun asti. Se on helpompaa kun minulla ei ole lapsia ja vietän joulun kahdestaan miesystäväni kanssa. Sisarusten kesken olemme sopineet, ettei lahjoja osteta. Siskolla on myös neljä lasta, mutta ostan lahjan vain omalle kummilapselleni, en kaikille neljälle.

      Sukulaiseni asuvat monen sadan kilometrin päässä, ja aikaisemmin lähdin joka hemmetin joulu jumalattomien lahjakassien kanssa ruuhkajuniin ollakseni joulunpyhät lapsuusmaisemissa, viettääkseni joulua aina saman kaavan mukaan ja samoilla rutiineilla. Tuskanhiki päässä haaveilin vuokraavani erämökin jostain Lapista ja viettäväni joulun siellä, yksin. Noin 7 vuotta sitten tähän rundaamiseen tuli totaalinen kyllästyminen. Ymmärsin äkkiä, että voin jouluna tehdä juuri niinkuin itse haluan. Sukulaiseni pärjäävät kyllä joulun ilman minuakin. Vietin yhden joulun yksin kotona irti joulurutiineista, katselin telkkarista kaikki ohjelmat mitä huvitti, söin nakkeja ja perunasalaattia jouluateriaksi, luin paljon kirjoja, kävin kävelyllä. Sukulaiseni soittelivat hieman huolissaan ja selvästi säälittelivät tilannettani, vaikka todellisuudessa se oli stressittömin ja rentouttavin joulu naismuistiin, ja nautin tilanteesta täysin siemauksin!

      Tuon joulun jälkeen ovat taas kinkku ja laatikot maistuneet, mutta tällä kertaa omassa kodissa. Laitan joulukuusen valoineen parvekkeelle ja teen joulusiivoukset pikkuhiljaa. Myös harvat lahjat pyrin ostamaan hyvissä ajoin. Kuuntelen joululevyjä. Osaan taas nauttia joulusta.

      Vaikka jouluun liittyy paljon perinteitä, rutiineita ja velvollisuuksia (etenkin lapsiperheissä), voisi jokainen joskus miettiä miten OIKEASTI haluaa joulunsa viettää. Samaan kaavaan ei ole pakko kangistua vuodesta toiseen.

      • niin.

        Totta. Miksi kangistua myös "joulusiivoukseen" kun voi siivota ympäri vuoden.


    • MaailmanSUURtollo.

      Katosi lompuuki, kortteineen, kaikkineen. Joulun hengen lisäksi katosi kaikki muukin.
      Muut kortit voi saada takaisin. Muut vahingot voi kärsiä, mutta tätä ei saa mistään: Lähteissäni ajattelin jättää kaikki kotiin, tai ainakin yhden pienen kortin, jossa lukee; Flightcommander Hans Wind. Toisella puolella hänen omakätinen nimmarinsa.
      Sitä ei saa mistään.
      Hasse oli yksi neljästä, kaksinkertaisesta Mannerheim-ristin ritarista.
      Saako tällä nimensä siihen kivilaattaan, jossa luetellaan maailman pöhlöimmät tomppelit?

    • Tonttuhöpö!

      Ettekö tajua Joulu on Jeesuksen syntymäjuhla jota me kristityt vietämme. Kaikki muu on turhaa!
      Ateisteille, ja muille, hihhuleille, jehovantodistajille ei joululla ole merkitystä vai....

      • Suomessa on uskonnon vapaus, kukin saa uskoa tavallaan. Ei kannata nimitellä, jos ei ole kokemusta.
        Ateistillekin voi joulu olla se rauhan aika, tai elämänkatsomuksen aika.


      • rauhan aikaa

        Olen ateisti ja joululla on erittäin suuri merkitys minulle. Ei kulutusjuhlana, vaan perheen kanssa rauhoittuen ja leväten ja yhdessä aikaa viettäen. Joulun keskeisiä tunnuksia ovat joulukuusi, tontut ja pukki, piparit, tortut ja glögi sekä tietenkin kauniit joululaulut

        http://www.youtube.com/watch?v=OfSESrxRtSE

        Oikein Rauhallista Joulua kaikille!


      • humanisti 1

        Oletko ihan varma että näin on? Et kai vaan ole lukenut satuja ja uskonut niihin jotenkin.
        Mutta jos haluat uskoa omiin kuvitelmiisi niin sinun täytyy niin tehdä, minäkin uskon joulupukkiin


    • Kohtuus kaikessa

      Joulu on menettänyt merkityksensä jo kauan sitten. Myönnän kyllä että itse pidin lapsena kun sain lahjoja...Mutta mielestäni pitäis nykyisin keskittyä enemmän siihen yhdessäoloon, hiljentymiseen ja rauhaan. Ei tonneittain lahjoja, mutta vain muutama. Itse ostin kirjan ja suklaarasian. Saa luvan riittää.

    • vitsi...

      Irvokasta on nykytouhu. Uutta vuotta mainostetaan, ennen kuin joulu on edes ovella. Kaupallisuuden juhla tämä on, eikä mikään joulu. Osta ja kuluta, tavara antaa onnen, sitä tämä kulutusjuhla on nykyään.
      Toimitamme lahjat perille jouluksi! vielä ehdit ostamaan! OSTA! KULUTA! TAVARA TUO ONNEN!

    • joulu-

      En huomaa vastaavaa, koska rahaa ei ole eikä melkein ruokaakaan.

    • ????????

      Meillä ostetaan lapsille yhdet lahjat suklaarasiat. Jouluruokaa vain sen verran että sitä syödään korkeintaa paripäivää sitten syödään jo muuta. Vielä en ole lahjoja ostanut, joten en koe olevani hysteerinen, ehtiihän tuota.

      • ....

        Melkoinen pettymys lapsille jos saa vain yhden kunnollisen lahjan. Ja vielä myöhässä lahjojen osto eikä ajoissa. Eri asia jos ei ole rahaa.. Miksi suomalainen haukkuu aina toista katkeraksi ja ties miksi, mikä siinä on niin kivaa.


      • Hyvää Joulua

        ...ja kuuntele itseäsi; mitä sinä oikeasti haluat. Sen jälkeen toimi sisimpäsi, oman punaisen lankasi mukaan.
        Joulu on mm. hyvän tahdon juhla. Jos sinulla on hyvä tahto lähimmäisiäsi kohtaan OMAN vilpittömän ymmärryksesi mukaan ja sen mukaan myös toimit, kukaan ei voi kävellä ylitsesi.
        Tämä koskee myös lasten vaatimuksia ym. Lapset oppivat mitä vain; tarvitaan vain loputtomasti kärsivällisyyttä ja lämmintä lujuutta, mikään muu ei auta. Ja se on vanhempien duuni.


    • lunta ootellessa

      joulu aivan ok-päivä,kun jättää kiireet ja lahjukset kokonaan pois. pikkasen ehkä kinkkua tai muuta
      suussa sulavaa,lanttu-ja porkkanalootaa,pottu pari/hlö,suomipaistia tai muuta kastia jos edes tarvii ja pakki pari juomaa,mutta vesikin on oikein hyvää.ei kuiten riitajuomaa,eikä sokerijuomaa.
      koko lysti yht. n.50e/4hlöä,mutta saa 20e tarpeeksi. hedelmät edullisia nyt.
      ei tule lihomisongelmiakaan jos ei mätä jatkuvasti mahaansa umpeen.

      lahjukset turhia,ehkä pienille jotain tarpeelista,mutta ei rojua.
      vaimolle riittää,kun aidosti näytät tykkäämisesi hänelle. jos ei riitä,vaihda vaimo ensi jouluun mennessä.
      miehelle riittää aidot halaukset ja piirakkaa tarpeen mukaan. ei maksa paljon ja saattaa tyytyä "vähempäänkin".

      joulun henki huokuu rauhaa ilman hoppua.

      ressi ja kiire on vasiten tehtyä turhaa vätystelyä.
      heittäkää veikkonen hoppu jo pois,se ei kannata.otetaan lungisti,,,sopiihan kaikille.
      älkää riidelkö tai haukkuko toisianne. halikaa ja hymyilkää aidosti yhtenään,se on oikein mukavaa.

      hyvää ja helppoa joulua kaikille!

      • muumääkot

        ja ostaa parasta kuten teki ensimmäisen joulun etsijät ja löysivät etsimänsä


    • joulunäre

      Taitaa alkuperäisellä olla pahinta katkeruus.
      Joulun henki joko on tai ei riippumatta siitä minkä verran ostaa tai on ostamatta ollenkaan. Se on ihmisen sisällä jos on. Sillä ei ole välttämättä mitään tekemistä Joulun alkuperäisen sanoman kanssa. Joulurauha tulee jos on tullakseen vaikka joulumusiikkia kuunnellessa.
      Omassa elämäntilanteessani vietän Joulun yksin. Nautin siitä, ruuhkavuodet pienten lasten kanssa on takana. Silloinkin Joulunhenki oli läsnä vaikka kiirettä riitti. Niin, kai se on ihmisessä itsessään riippumatta mistään ulkoisesta asiasta.. jos kerran on.

    • just on

      Tähän ollaan menty tämän meidän materialistihössäkän kanssa. Itse en ole viettänyt joulua muutamaan vuoteen, no, olenhan minä hyvää ruokaa syönyt ja kummitytölle yhden pikkuriikkisen lahjan antanut ja äitille kortin lähettänyt, mutta siinä se sitten on! Enkä ole jehovan todistaja vaan ihka aito ateisti!

      En vain jaksa juosta kaupasta toiseen, kun on näin opiskelijalla aina rahat tiukassa!!!

      KIROTTU JOULUU!!!!

    • Kuusen pienin pallo

      Kyselit joulunhengen perään. Tunnustaudun jouluihmiseksi. En näe kulutusjuhlaa, vaan jotain ihan muuta. Joulu on minulle ihana ja rakas juhla. Kuuntele joululaulu: "Tulkoon joulu". Siinä se on aika hyvin sanoitettu.

      Toivottavasti kaikki sitä etsivät löytävät joulunhengen =)

    • mmme

      Jos haluaa kasvattaa lapsistaan jotain muuta kuin materialistikuluttajia, niin lapsille pitää antaa maks. yksi lahja ja sekin jotain hyödyllistä. Ajatelkaa lapsien tulevaisuutta. Sitten kun raukat ovat aikuisia, heillä on tuhansia leluja ja krääsää vaikka muille jakaa. Kukaan ei tosin halua sitä krääsää joten roskiinhan se kaikki menee. Eikä siitä krääsästä yleensä alun perinkään mitään iloa ole kuin muutamaksi viikoksi korkeintaan. Joulun jälkeen usein jo unohtuu mitä kaikkea sai. Aikuisille sama juttu, vain jotain hyödyllistä jos sitäkään. Näyttäkää mielummin rakkautenne lapsia/aikuisia kohtaan jotenkin toisin kuin ostamalla, viettäkää aikaa yhdessä ja iloitkaa toistenne seurasta! Silloin jää oikeasti jotain käteen (enkä puhu vain säästyneestä rahasta).

    • ei joulua

      miksi vietät joulua ? katsoppa vaikka tietosanakirjasta joulun alkuperä,jos et muuta kirjotettua tekstiä usko, se on vanha saturnaali juhla jota pakanalliset auringon palvojat on viettäny, ei Raamatussa kerrota Jeesuksen syntymä aikaa ,koska sitä ei ollut tarkoitus edes juhlia. kirkko on antanu pakanalliselle juhlalle kristilliset raamit. ja nyt kauppiaat iloiten ottavat sen vastaan. lahjat on annettava sydämestä lähtevästä halusta odottamatta vasta lahjaa, ja niitä voi antaa ympäri vuoden ,milloin vain,älä turhaan ressaa toisten puolesta, ole vain onnellinen ettei sinun ole pakko mennä siihen saturnaaliin mukaan.

    • maaseudun.mies

      teen niin että kun kaikki läheiset tuhlaa rahansa joutavaan ryönään lahjaksi,annan sit rahaa lahjaksi takaisin!! luulisi rupeavan jotain raksuttamaan aivoissa ja tajuaisivat systeemin mielettömyyden!
      ja itse pääsen helpolla kun ei tarvitse kauppoja kiertää.pikapankilla kerran käyn!

      • Pajatso palaa

        Toivon joululahjaksi sitä, että maailman loppu tulisi 1.1.2011 silloin kun se kovin krapula on päällä uuden vuoden juhlinnasta.


    • En itsekään meinaa ostaa lahjan lahjaa, mutta ei joulu silti minua stressaa. Joskus nuorempana stressasi. Kukin viettäköön joulun tavallaan, mutta rauhallisesti. Kaikille hyvää joulua.

    • lfnodgijmu

      mieli vaan nukkua koko paskan joulun yli, olen yksinelävä 30 vuotias elämän päähän potkima nainen eikä huvita lähteä katsomaan edes kotiin isän juopottelemista ja äidin teatteria mutta eipä ole muutakaan paikkaa mennä syömään....

    • juoksutyttö

      Joulunhenkeä ei ole; turhaan siis etsit. Mieti, miksi oikeasti vietät joulua. Itse nautin joulusta siksi, että silloin syntyi joulun Herra, Jeesus. Vain Hän on syy viettää joulua. Mieti, mistä sana joulun on meille tullut. Valmistan joulua kuten lasteni syntymäpäiviä: laitan sitä, mitä tiedän rakkaitteni haluavan syödä. (enkä muistele heitä vauvana tai kaipaile sitä aikaa!) Istumme yhdessä perheenä: 9 aikuista ja 6 alle 11-vuotiasta lasta. Ahtaasti pienessä asunnossani mutta rakkaus antaa tilaa. Jos minulla on rahaa, ostan pienen lahjan jokaiselle. Jos ei, ei hätää. Toivottavasti päiviä on joulunkin jälkeen... Odotan suurta "Joulua" eli Jeesuksen paluuta ylösnousseena Vapahtajana. Siihen asti elän tavallista elämää; mitä se sitten itsekullekin on.
      Toivotan sinulle sydämestäni Joulurauhaa!
      "Vaikka Jeesus syntyisi 1000 kertaa Betlehemissä muttei kertaakaan sydämessäsi, turhaan vietät joulua!"
      ps. asia voidaan todistaa historiallisista lähteistä, jos ei usko Raamattuun.

      • joulurauhaa kaikille

        Juoksutytölle tiedoksi että joulua on vietetty tuhansia vuosia ennen Jeesuksen syntymää. Papisto keksi lopettaa rahvaan pakanalliset joulujuhlat 350-luvulla väittämällä että Jeesus on syntynyt jouluna, vaikka näin ei olekkaan. Asian voit tarkistaa tietokirjallisuudesta.


    • vaikka vähän

      Hmmm...joo, no tiedoksi sinulle, että meillä harrastetaan seksiä vaikka mies ei ostaisi minulle yhtään lahjaa - ei jouluna, eikä toivottavasti muulloinkaan. Seksi ei ole mikään palkkio mistään lahjasta! Idioottia väittää sellaista.

      Lapsena ei ihmiselle toki mikään riitäkään, uusi lelu vaikka joka päivä, mutta aikanaan sekin tasoittuu.

    • rauhallista joulua
      • vietävissä

        Joulun vietosta saa kukin olla mitä mieltä haluaa ja siitä ei voi edes keskustella, se on privaatti asia.
        Itse en pahemmasti ole niitä joulu ihmisiä mutta suon toki toisille jotka siitä pitävät. Ymmärrän toki aloittajan ajatukset ja itse olen siinä lahja karusellissa mukana kun Lapset haluavat vieläkin joulun mutta monet vuodet olen ajatellut että nyt saa loppua, kaupallinen joulu on oikea kompastus kivi ja olen nähnyt monen haaskaavan kaikki rahansa siihen ja vieläpä pankki lainoja otetaan että saisi JOULUN.
        Kukaan ei edes ajattele miksi joulua vietetään, ja täytyy todeta että kyllä tässä perse on jo ruvilla ja huomenna taas kauppaan, kun ei ole vielä ostettu kaikilla.


      • lkh
        vietävissä kirjoitti:

        Joulun vietosta saa kukin olla mitä mieltä haluaa ja siitä ei voi edes keskustella, se on privaatti asia.
        Itse en pahemmasti ole niitä joulu ihmisiä mutta suon toki toisille jotka siitä pitävät. Ymmärrän toki aloittajan ajatukset ja itse olen siinä lahja karusellissa mukana kun Lapset haluavat vieläkin joulun mutta monet vuodet olen ajatellut että nyt saa loppua, kaupallinen joulu on oikea kompastus kivi ja olen nähnyt monen haaskaavan kaikki rahansa siihen ja vieläpä pankki lainoja otetaan että saisi JOULUN.
        Kukaan ei edes ajattele miksi joulua vietetään, ja täytyy todeta että kyllä tässä perse on jo ruvilla ja huomenna taas kauppaan, kun ei ole vielä ostettu kaikilla.

        Näethän miten "Älymystö" reagoi ja sinä vaan sanoit mielipiteesi, ja vielä suoraan. Joten minä ymmärrän sinun tarkoituksesi ja niin se on kun kirjoitat, mutta kappas miten väki puolustaa jotain mikä on niin sanotun ylikieorroksilla menevän aivojen tuote.


      • ap
        lkh kirjoitti:

        Näethän miten "Älymystö" reagoi ja sinä vaan sanoit mielipiteesi, ja vielä suoraan. Joten minä ymmärrän sinun tarkoituksesi ja niin se on kun kirjoitat, mutta kappas miten väki puolustaa jotain mikä on niin sanotun ylikieorroksilla menevän aivojen tuote.

        Kiitos.


      • Ei ole
        vietävissä kirjoitti:

        Joulun vietosta saa kukin olla mitä mieltä haluaa ja siitä ei voi edes keskustella, se on privaatti asia.
        Itse en pahemmasti ole niitä joulu ihmisiä mutta suon toki toisille jotka siitä pitävät. Ymmärrän toki aloittajan ajatukset ja itse olen siinä lahja karusellissa mukana kun Lapset haluavat vieläkin joulun mutta monet vuodet olen ajatellut että nyt saa loppua, kaupallinen joulu on oikea kompastus kivi ja olen nähnyt monen haaskaavan kaikki rahansa siihen ja vieläpä pankki lainoja otetaan että saisi JOULUN.
        Kukaan ei edes ajattele miksi joulua vietetään, ja täytyy todeta että kyllä tässä perse on jo ruvilla ja huomenna taas kauppaan, kun ei ole vielä ostettu kaikilla.

        "Lähes puolessa Helsingin kouluista joulujuhla vietetään ei-perinteiseltä pohjalta.

        Nämä helsinkiläiset koulut ovat luopuneet perinteisistä joulujuhlista:

        - Aleksis Kiven peruskoulu
        - Englantilainen koulu
        - Haartmanin koulu
        - Herttoniemen ala-aste
        - Heteniityn ala-asteen koulu
        - Hiidenkiven peruskoulu
        - Itäkeskuksen peruskoulu (Kirkkopäivä erikseen)
        - Itä-Pakilan ala-asteen koulu (Joulukirkko erikseen)
        - Kallion ala-asteen koulu
        - Kontulan ala-asteen koulu (Jumalanpalvelus erikseen)
        - Kotinummen ala-asteen koulu (Joulukirkko erikseen)
        - Kulosaaren ala-asteen koulu (Joulukirkko erikseen)
        - Meilahden ala-aste (Joulukirkko erikseen)
        - Meri-Rastilan ala-asteen koulu (Joulukirkko erikseen)
        - Munkkiniemen ala-asteen koulu (Joulukirkko erikseen)
        - Munkkivuoren ala-asteen koulu (Joulukirkko erikseen)
        - Paloheinän ala-asteen koulu (Joulukirkko erikseen)
        - Poikkilaakson ala-aste
        - Porolahden peruskoulu"

        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Nämä helsinkiläiskoulut luopuivat perinteisistä joulujuhlista - katso lista!/art-1288357611226.html

        Joten eiköhän pian luovuta myös joulupukistakin!
        Mitä nämä mamut sellaisesta tietävät ? koska hehän saavat kuitenkin rahaa ilman tuollaisia suomalais-juhliakin.


      • ap
        Ei ole kirjoitti:

        "Lähes puolessa Helsingin kouluista joulujuhla vietetään ei-perinteiseltä pohjalta.

        Nämä helsinkiläiset koulut ovat luopuneet perinteisistä joulujuhlista:

        - Aleksis Kiven peruskoulu
        - Englantilainen koulu
        - Haartmanin koulu
        - Herttoniemen ala-aste
        - Heteniityn ala-asteen koulu
        - Hiidenkiven peruskoulu
        - Itäkeskuksen peruskoulu (Kirkkopäivä erikseen)
        - Itä-Pakilan ala-asteen koulu (Joulukirkko erikseen)
        - Kallion ala-asteen koulu
        - Kontulan ala-asteen koulu (Jumalanpalvelus erikseen)
        - Kotinummen ala-asteen koulu (Joulukirkko erikseen)
        - Kulosaaren ala-asteen koulu (Joulukirkko erikseen)
        - Meilahden ala-aste (Joulukirkko erikseen)
        - Meri-Rastilan ala-asteen koulu (Joulukirkko erikseen)
        - Munkkiniemen ala-asteen koulu (Joulukirkko erikseen)
        - Munkkivuoren ala-asteen koulu (Joulukirkko erikseen)
        - Paloheinän ala-asteen koulu (Joulukirkko erikseen)
        - Poikkilaakson ala-aste
        - Porolahden peruskoulu"

        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Nämä helsinkiläiskoulut luopuivat perinteisistä joulujuhlista - katso lista!/art-1288357611226.html

        Joten eiköhän pian luovuta myös joulupukistakin!
        Mitä nämä mamut sellaisesta tietävät ? koska hehän saavat kuitenkin rahaa ilman tuollaisia suomalais-juhliakin.

        En tarkoittanut tätä miksikään maahanmuuttajien vihailu ketjuksi. En ole rasisti... Tarkoituksena oli kritisoida länsimaista kulutusjuhlaa. Sitä täällä on osattu viettää ja osataan ihan ilman yhtä ainutta eri uskontoon kuuluvaa. Tosin olen sitä mieltä, että jos joulua vietetään, sen pitäisi olla nimen omaan uskonnollinen juhla, ja kulttuuriperintöömme kuuluu uskonnollinenkin sisältö joulun vietossa. Toki eri uskontoihin kuuluvat ja ateistit voivat vaatia tämän sisällön poistamista koulujen yms. juhlista, mutta on eri asia tarviiko siihen suostua. Jos jotain tahoa haluat syyttää, niin syytä niitä ääliöitä jotka päätöksiä tekevät.

        Entäs oma joulun viettosi? Myönnä pois, että samaa syömistä, juomista, krääsän ostoa ja typerää tuhlaamista se on Sinullakin, eikä mielessä käy se vapahtajamme kertaakaan.


      • Ei ole
        ap kirjoitti:

        En tarkoittanut tätä miksikään maahanmuuttajien vihailu ketjuksi. En ole rasisti... Tarkoituksena oli kritisoida länsimaista kulutusjuhlaa. Sitä täällä on osattu viettää ja osataan ihan ilman yhtä ainutta eri uskontoon kuuluvaa. Tosin olen sitä mieltä, että jos joulua vietetään, sen pitäisi olla nimen omaan uskonnollinen juhla, ja kulttuuriperintöömme kuuluu uskonnollinenkin sisältö joulun vietossa. Toki eri uskontoihin kuuluvat ja ateistit voivat vaatia tämän sisällön poistamista koulujen yms. juhlista, mutta on eri asia tarviiko siihen suostua. Jos jotain tahoa haluat syyttää, niin syytä niitä ääliöitä jotka päätöksiä tekevät.

        Entäs oma joulun viettosi? Myönnä pois, että samaa syömistä, juomista, krääsän ostoa ja typerää tuhlaamista se on Sinullakin, eikä mielessä käy se vapahtajamme kertaakaan.

        Juon juuri nyt maitoa, ja söin yhden leipäpalan jossa oli lauantai makkaraa. Kauppaan meni torstaina noin 20 euroa ruokaan, et sellaiset kulutus joulujuhlat vietän tässä. Siis 5€/vrk

        Jos asuisin Hesassa olisin mennyt jeesaan tuonne Kisahalliin, kai siinä sivussa olisin saanut myös "palkkioksi" joulu-aterian

        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Vähävaraisten joulujuhla täytti Kisahallin /art-1288358310485.html

        "Jos jotain tahoa haluat syyttää, niin syytä niitä ääliöitä jotka päätöksiä tekevät."

        Juuri näin.


      • ap
        Ei ole kirjoitti:

        Juon juuri nyt maitoa, ja söin yhden leipäpalan jossa oli lauantai makkaraa. Kauppaan meni torstaina noin 20 euroa ruokaan, et sellaiset kulutus joulujuhlat vietän tässä. Siis 5€/vrk

        Jos asuisin Hesassa olisin mennyt jeesaan tuonne Kisahalliin, kai siinä sivussa olisin saanut myös "palkkioksi" joulu-aterian

        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Vähävaraisten joulujuhla täytti Kisahallin /art-1288358310485.html

        "Jos jotain tahoa haluat syyttää, niin syytä niitä ääliöitä jotka päätöksiä tekevät."

        Juuri näin.

        Pahoittelen, että kuvittelin sinun viettävän kulutusjuhlaa siellä. Ei tosin aiemmasta vastauksestasi käynyt ilmi, että olet vähävarainen. Edelleen sanon, että ei ole maahanmuuttajien vika -ja turhaa on heitä haukkua siitä, että suomalaisilla köyhillä on asiat huonosti, ja oikeuksia poljetaan tavalla tai toisella. Kohdistit siis kritiikkisi väärään osoitteeseen alkaessasi haukkumaan maahanmuuttajia. Oikea osoite on päättäjät.


      • Koulut takana
        Ei ole kirjoitti:

        "Lähes puolessa Helsingin kouluista joulujuhla vietetään ei-perinteiseltä pohjalta.

        Nämä helsinkiläiset koulut ovat luopuneet perinteisistä joulujuhlista:

        - Aleksis Kiven peruskoulu
        - Englantilainen koulu
        - Haartmanin koulu
        - Herttoniemen ala-aste
        - Heteniityn ala-asteen koulu
        - Hiidenkiven peruskoulu
        - Itäkeskuksen peruskoulu (Kirkkopäivä erikseen)
        - Itä-Pakilan ala-asteen koulu (Joulukirkko erikseen)
        - Kallion ala-asteen koulu
        - Kontulan ala-asteen koulu (Jumalanpalvelus erikseen)
        - Kotinummen ala-asteen koulu (Joulukirkko erikseen)
        - Kulosaaren ala-asteen koulu (Joulukirkko erikseen)
        - Meilahden ala-aste (Joulukirkko erikseen)
        - Meri-Rastilan ala-asteen koulu (Joulukirkko erikseen)
        - Munkkiniemen ala-asteen koulu (Joulukirkko erikseen)
        - Munkkivuoren ala-asteen koulu (Joulukirkko erikseen)
        - Paloheinän ala-asteen koulu (Joulukirkko erikseen)
        - Poikkilaakson ala-aste
        - Porolahden peruskoulu"

        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Nämä helsinkiläiskoulut luopuivat perinteisistä joulujuhlista - katso lista!/art-1288357611226.html

        Joten eiköhän pian luovuta myös joulupukistakin!
        Mitä nämä mamut sellaisesta tietävät ? koska hehän saavat kuitenkin rahaa ilman tuollaisia suomalais-juhliakin.

        Nyt kun joulujuhliakin perinteisessä mielessä on kouluissa laajalti väistelty, niin se on huhujen mukaan myönteisesti harkittu otettavaksi huomioon myös ääri-islamistisissa piireissä. Esim. Osama Bin-Ladenilta on odotettavissa uusi suhtautuminen ramadanin viettoon, aluksi ainakin Afganistanissa. Koska siellä on sattuneesta syystä vierailemassa paljon muukalaisia, niin vuodeksi 2011 olisi päätetty luopua kokonaan ramadanin vietosta, jottei vaan loukattaisi vierailijoiden tunteita. Samoin vakaasti arvellaan että talebanit ovat laajalti siirtymässä sikojen kasvatukseen sekä Afganistanissa että Pakistanissa, tämä edelleen siitä syystä ettei oltaisi harmiksi, pahennukseksi tai loukkauksi vieraileville muukalaisille. Mekkaan päin kumartelemiset suositetaan suoritettaviksi vain sisätiloissa ja rukoushetkiin kuuluttamissa aluksi kielletään kovaäänisten käyttö ja myöhemmin niistä on tarkoitus luopua kokonaan. Saudi-Arabiassakin alkuun olisi tarkoitus naisilta kieltää kasvot kokonaan peittävien huntujen käyttö, jottei oltaisi mitenkään pahennukseksi niille lukuisille aasialaisille naisille, jotka siellä ovat töissä ja joista monet ovat kristittyjä. Koululuokista olisi suunnitelmissa poistaa kaikki etäisetkin viittaukset islamiin. - Kun näistä kuulin, niin olin tietenkin erittäin innokas kuulemaan arveluja, miten kehitys mahdollisesti edelleen jatkuisi. Valitettavasti kuitenkin heräsin ja totesin että yölamppu oli jäänyt päälle ja paistoi suoraan silmille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      136
      2193
    2. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      204
      1993
    3. Seiska: Suhdekohussa rypenyt Anssi Heikkilä paljastaa - Pernilla Böckermanin kanssa tällaiset välit

      Anssi Heikkilä ja Pernilla Böckerman tanssivat yhdessä TTK:ssa ja heidän ympärillään spekuloitiin suhteesta. Nyt Heikkil
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1596
    4. Ilouutinen: Sohvaperunat Soile ja Jorma taas TV:ssä - Sohvikset jo 18 kautta - Onnea!

      Onnea Sohvikset 18 kautta! Ja ihana Soile (ja Jorma!) taas mukana! Lue lisää ja katso Soilen hauska kuva tästä: https:
      Sohvaperunat
      10
      1109
    5. Elokapinan kielto aloite kerää nimikirjoituksia kovaa vauhtia !

      Nyt klo 14 mennessä nimiä on jo liki 17000 allekirjoitusta. Nyt niitä nimiä vaan lisää meille riittää no
      Maailman menoa
      314
      1024
    6. Piupali Paupali

      Kun en mä tunne teitä... Hyvät huomenet ja mukavat päivät ja hyvät viikonloput, arvoisat naiset ja herrat. 😊🎩🎪🤹🏼‍♂️
      Ikävä
      165
      995
    7. Hei, mies, kirjoita jotain minusta

      Plus jokin tunnistemerkki/kirjain nimessäni. En todellakaan ymmärrä, pidätkö minusta vai toisesta naisesta. Et ole koska
      Ikävä
      47
      903
    8. Mitä muuttaisit kaivattusi

      Ulkonäössä tai persoonassa
      Ikävä
      75
      888
    9. Elokapinan lakkautusaloite 50 000 nimeä

      Ja lisää tulee, kohta on Ylenkin uutisoitavaa aloitteesta. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143
      Maailman menoa
      263
      881
    10. Näyttääkö kaivattusi

      Iloiselta vai surulliselta?
      Ikävä
      56
      826
    Aihe