Idols ja julkisuus

Mennäkö vai eikö?

Olen kohta 8 vuotta miettinyt ilmoittautumista julkisiin kisoihin. Tänä vuonna olisi jälleen mahdollisuus, mutta pohdin...

Miten julkisuus tulee vaikuttamaan ihmiseen?
Miten kestää esim. tällaisen paskanjauhamisen, mitä ihmiset syöttävät kaikkiin medioihin riippumatta siitä pitääkö mikään siitä paikkaansa?
Haluanko tulla julkiseksi loanheiton kohteeksi?


Minulla on musiikillista taustaa sen verran, että voin valehtelematta sanoa pääseväni esikarsinnoista sen verran pitkälle kun tuomarit määräävät... mutta sitten kun yleisö alkaa äänestää, raakataan keho, rinnat, perse, lihavuus/laihuus, luonteenpiirteet, nenä, ääni, äänen ärsyttävyys, biisivalinnat, vaatteet, yleinen habitus...

Ja monet näistä loanheittäjistä ovat kakaroiden lisäksi ihan aikuisia ihmisiä. Onko täällä ihmisiä, jotka olisivat päässeet telkkuun asti, muttette välttämättä eteenpäin siitä sitten, miten kestitte jälkeenpäin sen "julkisuuden", että ainakin lähipiirin tutut (eli entiset luokkatoveri ala-asteelta lähtien, entiset työkaverit, naapurit yms) kommentoivat, katsovat perään, känniset ehkä baarissa tulevat rääpimään turpaansa?

Mistä tiedän, olenko tarpeeksi kova ihminen, että kannattaa ottaa se riski lähteä tuonne? Elämässä on monia muitakin asioita mitä voin tehdä, yliopistokoulutuksesta lähtien, ilman että paskaa lentää niskaan. Onko yrittäminen kaiken sen loanheiton arvoista? En pelkää sitä, että minut tuomittaisiin liian huonoksi laulajaksi/esiintyjäksi, sen kestän. Mutta ylenmääräistä mudan hierontaa naamaani en viitsi ottaa vastaan jos en niin sanotusti jää tuosta kokemuksesta plussan puolelle?

1

522

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vähän surullista...

      Minusta on jopa huolestuttavaa jos joku kestää loanheittoa ja haukkumista tuntematta itseään lainkaan satutetuksi... Eikä kenenkään tarvitse olla niin kova. Siinä menettää vain itsekin empatiankykynsä.

      Mutta on ihan aiheellista miettiä onko se todellakin sen arvoista.
      Moni lähtee Idolsiin, tai muuhun tosi TV-ohjelmaan kuitenkin juuri sen julkisuuden takia. Saadakseen huomiota. Joskus minkälainen huomio tahansa voi saada ihmisen tuntemaan itsensä arvokkaammaksi ja tärkeämmäksi kuin ennen...

      Ilkka Jääskeläinen, josta tuossa alempana oli puhetta, vastasi Suosikissa Idols-voiton jälkeen kysymykseen "Mitä mieltä olet siitä että monen nykynuoren haaveena on tulla julkkikseksi?":
      -Sanon, että olkaa ensiksi jossakin oikein hyviä ja hankkikaa ammatti. On todella outoa, jos haluaa julkkikseksi, mutta se ei ole outoa, jos haluaa esimerkiksi laulaa tai ajaa formulaa.


      Jos todella rakastaa sitä mitä tekee, esim. musiikkia, silloin loanheittoa joutuu kestämään. Ja musiikin tekeminen antaa voimia. Jos se on mielekästä.
      Mutta minusta esim. Idolsissa rahan tekeminen on tärkeämpää kuin musiikki. Myyntiluvut ovat kaikki kaikessa, ja Idols-tähdet pannaan sen perusteella tärkeysjärjestykseen. Se vie mielestäni musiikkimaailmaa huonoon suuntaan. Vaikka, kuten moneen kertaan on todettu, tottahan sen pitää kannattaa taloudellisesti.

      Useimmilla Idols-tähdillä, ja käsittääkseni kaikilla voittajilla on ollut sen verran terve suhtautuminen musiikin tekemiseen, että myyntiluvut eivät ole olleet itsetarkoituksellisia. Halutaan tehdä sitä mihin tunnetaan, ainakin sillä hetkellä, sydämen paloa. Ilkka ei tuntenut sitä tarpeeksi ekan vuoden jälkeen, ja siksi lopetti.

      Mutta minusta Idolsiin saa osallistua, vaikka ei olekaan valmis pyhittämään musiikkibisnekselle koko loppuelämäänsä. Kokeilla saa, ja koelauluihin saa tulla vaikka läpällä. Kaikilla on oikeus osallistua, jos haluaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      206
      4974
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      292
      3085
    3. 134
      1797
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      228
      1647
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1451
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1223
    7. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      76
      1173
    8. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1164
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1129
    10. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1128
    Aihe