Ensimmäistä frettiä hankkimassa kissaperheeseen

nala-nala

Heip!

Oon jo jonkun aikaa miettinyt että fretti olisi mukava ja vähän erilainen lisä nykyisen elukka kokoonpanon lisäksi. Nyt ajattelin sitten alkaa ottamaan kunnolla selvää millanen eläin tämä on ja mitä vaatii ym. Taloudesta löytyy entuudestaan kolme kissaa, 2,5v leikattu narttu, 2v leikattu poika ja ½v leikkaamaton tyttö. Pikkusen olen näiden kahden eläimen toimeentulemisesta lukenut, ja yleisesti ottaen vastaavanlaiset kokoonpanot ovat hienosti toimineet.
Voisin seuraavaksi listata kysymyksiä mitkä askarruttavat, ja olisi kiva jos joku viitsisi asiallisesti vastata niihin :) Koitin itsekin vastauksia ettiä, mutta aika heikoin tuloksin. Toki jos jollekkin muuta tarvittavaa ja tärkeää tietoa tulee mielen, kerrohan toki.

-Ennenkuin fretti tulee uuteen kotiin, mitä kaikkea tulisi olla hankittuna? Entä paljonko näiden kustannukseksi suurinpiirtein tulisi?

- Jos sinulla on fretti ja kissoja, pidätkö frettiä myös silloin vapaana kun ketään ei ole kotona, vai häkissä? Olisiko fretille ok, että minun ollessani poissa (töissä ja asioilla), se olisi häkissä ja kotiin tullessani olisi sitten vapaana?

- Onko väliä hankinko aikuisen vai pentu fretin? Jos ottaisin aikuisen, sopeutuisiko se kissojen kanssa, vaikka edellisessä perheessä niitä ei oli ollutkaan? Onko pentu vaikea kouluttaa? Kumpi olisi minun tilanteessani parempi vaihtoehto, aikuinen vai pentu?

- Millainen ruokarytmi fretillä on? Mitä kuuluu päivittäiseen ruokavalioon? Ruokakustannukset esim. per kuukausi?

- Kun kaikki tarvittavat olisi hankittu, tavarat ja tieto eläimestä, mistä kannattaisi alkaa kyseelmään? Millä hinnoilla pentuja myydään, entä aikuisia?

Kiitos jo etukäteen jos joku viitsii vastailla!

1

394

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastata

      "-Ennenkuin fretti tulee uuteen kotiin, mitä kaikkea tulisi olla hankittuna? Entä paljonko näiden kustannukseksi suurinpiirtein tulisi?"

      Esimerkiksi leluihin ei kannata kovin paljon rahaa tuhlata. Täällä ainakin lelut viedään heti piiloon=) Vinkuleluista kyllä tykkäävät, ja seuraavat niitä mihn tahansa, mutta heti kun sen saa hampaisiin niin viedään pois... ja tullaan seuraavaa hakemaan=)
      Pahvilaatikot on meillä kova sana, isot ja pienet, kunhan niiden sisälle pääsee kääntymään.

      Nukkumapaikan, oman rauhallisen kolon fretti tarvitsee. Siihen sopii hyvin häkki, kunhan tosiaan muistaa että fretti ei ole häkkieläin..
      Häkkiin esimerkiksi riippumatto.
      WC-laatikoita tarvitsee, meillä ei ainakaan riitä vain yksi. Fretti on siitä hassu (ainakin minun tapaukset olleet) että ei kelpaa jos sinä päätät missä laatikko on, se päättää mihin nurkkaan haluaa kakata ja sinne sitten kannattaa laatiko laittaa=)

      Tärkeintä on kuitenkin tarkistaa että fretti ei voi itseään satuttaa kotona. Se on tosiaan äärettömän utelias ja uhkarohkea, ja änkeää mihin vaan...

      "- Jos sinulla on fretti ja kissoja, pidätkö frettiä myös silloin vapaana kun ketään ei ole kotona, vai häkissä? Olisiko fretille ok, että minun ollessani poissa (töissä ja asioilla), se olisi häkissä ja kotiin tullessani olisi sitten vapaana?"

      Edellisessä asunnossa fretit ja kissa olivat valvomatta yksin kotona samoissa tiloissa, tottakai vasta sen jälkeen kun oli parin kuukauden ajan seurannut tilannetta valvotuissa oloissa, ja pikkuhiljaa antoi olla yksin. fretin valttinahan on että se pääsee helposti piiloon paikkoihin mihin kissa ei yllä, mutta en olisikaan fretistä yhtä huolissani kuin kissoista... Täällä kissa kyllä välttää frettejä niin hyvin kuin pystyy, joskus uskaltaa jätkää vähän naamalle läpsiä mutta sen jälkeen luikkii kyllä pakoon=) Tyttöni kerran purrut kissaa jalkaan, ei kyllä kovin pahasti, mutta pieni jälki tuli...

      Häkkiolo riippuu paljon siitä millainen häkki hankit, kovin pienessä häkissä et voi frettiä pitää. Suositeltava olisi melkein iso, kaksi- tai kolmikerroksinen johon mahtuu paljon virikkeitä (putki tasosta toiseen jne)

      "Onko väliä hankinko aikuisen vai pentu fretin? Jos ottaisin aikuisen, sopeutuisiko se kissojen kanssa, vaikka edellisessä perheessä niitä ei oli ollutkaan? Onko pentu vaikea kouluttaa? Kumpi olisi minun tilanteessani parempi vaihtoehto, aikuinen vai pentu?"

      Kaikki ovat yksilöitä. Jotkut käyvät todella nätisti laatikolla, toiset eivät. Tpiset purevat, toiset eivät ole ikinä tajunneet että hampaita voi käyttää muuhun kuin ruuan puremiseen.
      Pennun kouluttaminen on kyllä vaativaa, mutta aikuinenkin saattaa purra, ja testata uutta omistajaa ja käyttäytyä kuin pentu.
      Kissojen suhteen en sanoisi että on mitä väliä otatko aikuisen vai pennun, enemmän väittäisin että kissat vieroksuu frettiä kuitenkin...

      "Millainen ruokarytmi fretillä on? Mitä kuuluu päivittäiseen ruokavalioon? Ruokakustannukset esim. per kuukausi?"
      Jos syöttää kuivamuonaa, ruokaa voi pitää kulhossa vapaasti. Fretti syö kun on nälkä, meillä ei olla ainakaan ikinä syöty liikaa vain sen takia että ruokaa on ollut tarjolla.
      Suosittelisin kyllä että perehtyisit raakaruokintaan, koska se on kuitenkin fretille parempaa.

      "Kun kaikki tarvittavat olisi hankittu, tavarat ja tieto eläimestä, mistä kannattaisi alkaa kyseelmään? Millä hinnoilla pentuja myydään, entä aikuisia?"
      Paljon tietoa, freteistä ja kasvattajista löydät varsinais-suomen frettiliiton sivuilta, vs-fretit.com
      Pentujen hinnat taitavat liikkua 300e paikkeilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      203
      4872
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      281
      2997
    3. 134
      1777
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      225
      1592
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1431
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1206
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1154
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1139
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1107
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      77
      1092
    Aihe