Ensimmäistä frettiä hankkimassa kissaperheeseen

nala-nala

Heip!

Oon jo jonkun aikaa miettinyt että fretti olisi mukava ja vähän erilainen lisä nykyisen elukka kokoonpanon lisäksi. Nyt ajattelin sitten alkaa ottamaan kunnolla selvää millanen eläin tämä on ja mitä vaatii ym. Taloudesta löytyy entuudestaan kolme kissaa, 2,5v leikattu narttu, 2v leikattu poika ja ½v leikkaamaton tyttö. Pikkusen olen näiden kahden eläimen toimeentulemisesta lukenut, ja yleisesti ottaen vastaavanlaiset kokoonpanot ovat hienosti toimineet.
Voisin seuraavaksi listata kysymyksiä mitkä askarruttavat, ja olisi kiva jos joku viitsisi asiallisesti vastata niihin :) Koitin itsekin vastauksia ettiä, mutta aika heikoin tuloksin. Toki jos jollekkin muuta tarvittavaa ja tärkeää tietoa tulee mielen, kerrohan toki.

-Ennenkuin fretti tulee uuteen kotiin, mitä kaikkea tulisi olla hankittuna? Entä paljonko näiden kustannukseksi suurinpiirtein tulisi?

- Jos sinulla on fretti ja kissoja, pidätkö frettiä myös silloin vapaana kun ketään ei ole kotona, vai häkissä? Olisiko fretille ok, että minun ollessani poissa (töissä ja asioilla), se olisi häkissä ja kotiin tullessani olisi sitten vapaana?

- Onko väliä hankinko aikuisen vai pentu fretin? Jos ottaisin aikuisen, sopeutuisiko se kissojen kanssa, vaikka edellisessä perheessä niitä ei oli ollutkaan? Onko pentu vaikea kouluttaa? Kumpi olisi minun tilanteessani parempi vaihtoehto, aikuinen vai pentu?

- Millainen ruokarytmi fretillä on? Mitä kuuluu päivittäiseen ruokavalioon? Ruokakustannukset esim. per kuukausi?

- Kun kaikki tarvittavat olisi hankittu, tavarat ja tieto eläimestä, mistä kannattaisi alkaa kyseelmään? Millä hinnoilla pentuja myydään, entä aikuisia?

Kiitos jo etukäteen jos joku viitsii vastailla!

1

388

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastata

      "-Ennenkuin fretti tulee uuteen kotiin, mitä kaikkea tulisi olla hankittuna? Entä paljonko näiden kustannukseksi suurinpiirtein tulisi?"

      Esimerkiksi leluihin ei kannata kovin paljon rahaa tuhlata. Täällä ainakin lelut viedään heti piiloon=) Vinkuleluista kyllä tykkäävät, ja seuraavat niitä mihn tahansa, mutta heti kun sen saa hampaisiin niin viedään pois... ja tullaan seuraavaa hakemaan=)
      Pahvilaatikot on meillä kova sana, isot ja pienet, kunhan niiden sisälle pääsee kääntymään.

      Nukkumapaikan, oman rauhallisen kolon fretti tarvitsee. Siihen sopii hyvin häkki, kunhan tosiaan muistaa että fretti ei ole häkkieläin..
      Häkkiin esimerkiksi riippumatto.
      WC-laatikoita tarvitsee, meillä ei ainakaan riitä vain yksi. Fretti on siitä hassu (ainakin minun tapaukset olleet) että ei kelpaa jos sinä päätät missä laatikko on, se päättää mihin nurkkaan haluaa kakata ja sinne sitten kannattaa laatiko laittaa=)

      Tärkeintä on kuitenkin tarkistaa että fretti ei voi itseään satuttaa kotona. Se on tosiaan äärettömän utelias ja uhkarohkea, ja änkeää mihin vaan...

      "- Jos sinulla on fretti ja kissoja, pidätkö frettiä myös silloin vapaana kun ketään ei ole kotona, vai häkissä? Olisiko fretille ok, että minun ollessani poissa (töissä ja asioilla), se olisi häkissä ja kotiin tullessani olisi sitten vapaana?"

      Edellisessä asunnossa fretit ja kissa olivat valvomatta yksin kotona samoissa tiloissa, tottakai vasta sen jälkeen kun oli parin kuukauden ajan seurannut tilannetta valvotuissa oloissa, ja pikkuhiljaa antoi olla yksin. fretin valttinahan on että se pääsee helposti piiloon paikkoihin mihin kissa ei yllä, mutta en olisikaan fretistä yhtä huolissani kuin kissoista... Täällä kissa kyllä välttää frettejä niin hyvin kuin pystyy, joskus uskaltaa jätkää vähän naamalle läpsiä mutta sen jälkeen luikkii kyllä pakoon=) Tyttöni kerran purrut kissaa jalkaan, ei kyllä kovin pahasti, mutta pieni jälki tuli...

      Häkkiolo riippuu paljon siitä millainen häkki hankit, kovin pienessä häkissä et voi frettiä pitää. Suositeltava olisi melkein iso, kaksi- tai kolmikerroksinen johon mahtuu paljon virikkeitä (putki tasosta toiseen jne)

      "Onko väliä hankinko aikuisen vai pentu fretin? Jos ottaisin aikuisen, sopeutuisiko se kissojen kanssa, vaikka edellisessä perheessä niitä ei oli ollutkaan? Onko pentu vaikea kouluttaa? Kumpi olisi minun tilanteessani parempi vaihtoehto, aikuinen vai pentu?"

      Kaikki ovat yksilöitä. Jotkut käyvät todella nätisti laatikolla, toiset eivät. Tpiset purevat, toiset eivät ole ikinä tajunneet että hampaita voi käyttää muuhun kuin ruuan puremiseen.
      Pennun kouluttaminen on kyllä vaativaa, mutta aikuinenkin saattaa purra, ja testata uutta omistajaa ja käyttäytyä kuin pentu.
      Kissojen suhteen en sanoisi että on mitä väliä otatko aikuisen vai pennun, enemmän väittäisin että kissat vieroksuu frettiä kuitenkin...

      "Millainen ruokarytmi fretillä on? Mitä kuuluu päivittäiseen ruokavalioon? Ruokakustannukset esim. per kuukausi?"
      Jos syöttää kuivamuonaa, ruokaa voi pitää kulhossa vapaasti. Fretti syö kun on nälkä, meillä ei olla ainakaan ikinä syöty liikaa vain sen takia että ruokaa on ollut tarjolla.
      Suosittelisin kyllä että perehtyisit raakaruokintaan, koska se on kuitenkin fretille parempaa.

      "Kun kaikki tarvittavat olisi hankittu, tavarat ja tieto eläimestä, mistä kannattaisi alkaa kyseelmään? Millä hinnoilla pentuja myydään, entä aikuisia?"
      Paljon tietoa, freteistä ja kasvattajista löydät varsinais-suomen frettiliiton sivuilta, vs-fretit.com
      Pentujen hinnat taitavat liikkua 300e paikkeilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      275
      2911
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1880
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1552
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1320
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      259
      1148
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      983
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      941
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      804
    Aihe