Oliko Eino Laakso (Tampere) murhaaja?

Kommunismi=syöpä

Murhaa ei saa jättää tutkimatta vaikka sen olisi suorittanut "rauhaa rakastava antifasisti" ja vaikka tapauksesta on jo kulunut 66 vuotta. Tässä tapaus:

Vaittinen, Adolf
Nuorempi konstaapeli,
Tampereen poliisilaitos
∗ 11.6.1904 Parikkala
† 17.4.1944 Tampere

Adolf Vaittinen oli kotoisin luovutetusta Karjalasta, mutta ei kuitenkaan useiden muiden tavoin perheineen palannut sinne takaisin jatkosodan sytyttyä. Vaittinen oli työskennellyt ennen Talvisotaa noin puoli vuotta varapoliisina Viipurin läänissä, mutta hänen varsinaisen ammattinsa oli viilaaja. Hän hakeutui Tampereen poliisilaitoksen palvelukseen ainoastaan 9 kuukautta ennen kuolemaansa, heinäkuussa 1943. Vaittista jäi kaipaamaan vaimo ja viisi alaikäistä lasta.

Adolf Vaittisen kuolemaan päättyneet tapahtumat käynnistyivät perjantaina, 14. huhtikuuta. Tällöin surmattiin verstaassaan, Pirkkalan valtatie 16:ssa, kuuromykkä suutari Anton Wilhelm Lehtinen. Tampereen poliisilaitos järjesti lauantaina, 15. huhtikuuta, partioita haeskelemaan murhamiestä ja sulkemaan kaupungista ulos johtavia teitä. Yhden partion johtajaksi määrättiin vt. poliisikonstaapeli Adolf Vaittinen ja tehtävänä oli tarkastaa kulkijoita Lempäälään johtavalla maantiellä. Klo 21.45 partio pysäytti kaksi miestä, joiden henkilöllisyyttä ryhdyttiin selvittämään. Tällöin toinen miehistä tempaisi esiin käsiaseen taskustaan ja ampui konstaapeli Vaittista vatsaan. Pimeyden turvin miehet onnistuivat pakenemaan juosten paikalta. Adolf Vaittinen kuoli saamiinsa vammoihin 17.4.1944 Hatanpään sairaalassa. Vaittisen surmaajat eivät liittyneet mitenkään suutari Lehtisen ryöstömurhaan, vaan he olivat Neuvostoliiton maahan vakoojiksi lähettämiä suomalaiskommunisteja, eli desantteja. Tarkemmissa tutkimuksissa miehille saatiin myös nimet: Eino Johannes Laakso, s. 30.10.1907 Tampereella ja Roy Mäkelä, s. 1921 Detroitissa. Koskaan ei ole tarkasti selvitetty, kumpi miehistä ampui kohtalokkaan laukauksen, koska toinen epäillyistä, Roy Mäkelä siirtyi takaisin Neuvostoliittoon vuonna 1947. Näin ollen Laakso ja Kivelä eivät koskaan joutuneet vastaamaan tekemisistään oikeuden edessä, ja Adolf Vaittisen murha on edelleen vailla lainmukaista päätöstä. Eino
Laakso loi sodan jälkeen mittavan poliittisen uran SKDL:n riveissä Suomessa. Roy Mäkelä olisi voitu saattaa edesvastuuseen suorittamastaan veriteosta heti sodan jälkeen, koska hän siirtyi takaisin Neuvostoliittoon vasta vuonna 1947.

Konstaapeli Vaittisen murha aiheutti pienen skandaalin vuonna 1945, kun Kauppalehden päätoimittaja kertoi pääkirjoituksessaan Eino Laakson toimivan Valpon valvontaosaston päällikön apulaisena. Päätoimittaja sai 4000 markan sakkorangaistukseen herjauksesta. Desanttien toimia puolusteltiin sodan jälkeen sillä, että he suorittaessaan rikollisia tekojaan, olivat toimineet liittoutuneiden asialla fasismia vastaan. Se, että samalla he syyllistyivät maanpetokseen ja sen yhteydessä tehtyihin murhiin, ei sodan jälkeisessä poliittisessa ilmastossa ollut tuomittava rikos. Poliittinen asennoituminen sisä- ja ulkopolitiikassa sodan jälkeen aina 1980-luvulle asti, ei katsonut hyvällä näiden ”sodanvastustajien” tekojen tuomitsemista.

25

2479

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiikkiin vaan.

      Selvisikö kuuromykän suutarin, Anton Wilhelm Lehtisen murha? Millaisen tuomion murhaaja tai murhaajat saivat? Ellei teon tekijä selvinnyt, tutkitaanko juttua vielä Tampereella?

    • luffis

      välirauhan sopimuksessa Suomi lupautui armahtamaan liitoutuneiden puolesta toimineet. Tämäkin poliisi edusti valitettavasti kolmatta valtakuntaa. Pitäisikö Ranskan vastarinta liikkeen jäsenet jotka tappoivat natsi-apureita tuomita myös?

    • aloitus:
      "Koskaan ei ole tarkasti selvitetty, kumpi miehistä ampui kohtalokkaan laukauksen, "

      Juridiikka on sellainen, että epäilty on murhaaja vasta sitten jos hänet on todettu sellaiseksi.
      Aloituksen laatija nimesi miehen murhaajaksi, vaikka tutkimukset eivät ole sellaista olettamusta tehneet. Mikäli Eino Laakso olisi hengissä hän voisi nostaa aloittajaa vastaan kunnianloukkauksen.
      Aloitus on sylttytehtaalta lähtöisin.

      Aloitus:
      "Desanttien toimia puolusteltiin sodan jälkeen sillä, että he suorittaessaan rikollisia tekojaan, olivat toimineet liittoutuneiden asialla fasismia vastaan."

      Jälleen aloitus syllistyy tosiasioiden vääristelyyn. Fasismin vastaisen sodan voittajia olivat liittoutuneet (USA, Englanti, Ranska, ym) ja häviäjiä, natsi-Saksa, Suomi ym.
      Liittoutuneiden sotavoimien yksi osa oli partisaaniliike, vakoilu fasismin valtioissa, liittoutuneiden kaikkinainen tukeminen natsien tuki- tai valloittamissa maissa, sotilastoimet natseja/liittolaisia vastaan. Näissä tehtävissä vakoilijat, sotilastehtävien tekijät joutuvat aseellisiin yhteenottoihin.
      Liittoutuneet eivät tuominneet omista joukoistaan heidän puolestaan toimineita.
      Eikä pitänyt eikä pidäkään. He toimivat demokraattisen maailman puolesta henkensä uhalla.

      Aloitus yrittää muuttaa II maailmansodan syylliset ja sankarit vastakohdikseen. Ei onnistu.
      James Bond filmit eivät kelpaa esikuviksi siltikään, vaikka niissä Bond sumeilematta murhaa ihmisiä autolasteittain.

      Liittoutuneiden päät

      • Anonyymi

        Aloituksessa ei ketään nimetty murhaajaksi. Sinä teit sen itse.


      • Anonyymi

        eikö neuvostoliitto ollut liittoutuneita ja sodan voittajia ranska oli saksan miehittämä ei oikein sovellu voittaja valtioihin oli muuten ulkona 1943 v teheranin konferenssista samalla kaavalla olisi norja ja tanskakin voittaja valtioita


    • Parahist

      Hyvä muistutus siitä mitä desantit tekivät. Ja osa jäi tuomitsematta vaikkakin mm nämä ilmoittautuivat sodan jälkeen viranomaisille!

      Mutta asiaan, Kimmo Rentolan kirjan "Niin kylmää, että polttaa" mukaan nuoremman konstaapeli Adolf Vaittisen tarkastuspisteellä 17.4.1944 tapahtunut tappo (murha?) tapahtui Roy Mäkelän toimesta.

      Löytyisikö tietoa mitä Eino Laakso teki sodan jälkeen? Ainakin hän toimi sotilastoimiston päällikkönä ns Punaisessa Valpossa sekä levikkipäällikkönä Vapaa Sana lehdessä. Mutta mitä muuta?

      • Tuosta vain selviää, kommunistit ovat murhaajia joka on jo monesti todettu. He eivät pysty toimimaan avoimessa yhteiskunnassa vaan ainoastaan pakottamalla muut seuraamaan omia haihatuksiaan.

        Jos joku komu nyt väittää, ettei saa yleistää niin ei saakaan mutta nyt tyyli on sama mikä teillä on kun puhutte persuista, porvareista, natseista ja muista ryhmistä vaikka kyse olisi vain yhden henkilön tekemisistä ja vaikka hän kuuluisikin johonkin ryhmään.


      • Anonyymi
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Tuosta vain selviää, kommunistit ovat murhaajia joka on jo monesti todettu. He eivät pysty toimimaan avoimessa yhteiskunnassa vaan ainoastaan pakottamalla muut seuraamaan omia haihatuksiaan.

        Jos joku komu nyt väittää, ettei saa yleistää niin ei saakaan mutta nyt tyyli on sama mikä teillä on kun puhutte persuista, porvareista, natseista ja muista ryhmistä vaikka kyse olisi vain yhden henkilön tekemisistä ja vaikka hän kuuluisikin johonkin ryhmään.

        täällä jäi paljon sota rikoksia tuomitsematta suurin osa laittomista sota vankien ampumisista


    • "Tuosta vain selviää, kommunistit ovat murhaajia joka on jo monesti todettu."

      Ai jai. Fasismin vastaiset taistelijat ympäri Eurooppaa olisivat murhaajia. Puolalaiset, belgialaiset, englantilaiset agentit, kommunistit, demokraatit, porvarillisten puolueiden jäsenet. Norjalaiset isänmaanystävät tappoivat natseja ja heidän puolestaan toimineita norjalaisia.
      Uusnatsi Laurion henki puhui siteerauksessa. Suojeluskuntalaisten joukkotuhonta on lakaistu maton alle. 20 ja 30 luvun vasemmistolsten vangitsemiset, kidutukset, tappamiset olivat demokratiaa! Rytiläissodat fasismin puolesta ja rinnalla demokratiaa vastaan on pesty puhtaaksi.
      Rytiläiset luovuttivat jopa juutalaisuskoisia natseille. Seikka josta ketään ei tuomittu
      Valtion aseiden varastajat on puhdistettu. Niitähän suojeluskuntalaiset varastivat vallankaappausta varten ja että sotaa natsien rinnalla olisi jatkettu 1944 jälkeen.

      Häpeäisi työkkäri edes vähän. Menisi persupalstalle kiihottajaksi fasismin puolesta. Siellä saisi vastakaikua.

      • Fasismi ja kommunismi olivat samaa sontaa joten ei fasismia vastaan taistelu mitään pyhitä jos ei samalla taistele kommunismia vastaan yhtä tehokkaasti.

        Sinä et fasismin vastaisen taistelun avulla pese kommunismia puhtaaksi vaan teet itsesi epäuskottavaksi koska jaakaat yhtä murhaajaa ja autat toista.

        Suomesta luovutetut juutalaiset olivat kovin pieni joukko. Enemmänhän me luovutimme tänne paenneita inkeriläisiä joilla oli sama kohtalo jouduttuaan KGB:n käsiin kuin juutalaisilla Saksassa.

        Miksi unohdit inkeriläiset? Yritätkö pestä kommunistien syntejä vai miksi pääsi pätkii?

        Suomi ei sotinut fasismin puolesta vaan säilyttääkseen itsenäisyytensä ja vapautensa valita oman politiikkansa jota kommunistit uhkasivat vielä sotienkin jälkeen.

        Suomen suhteen kommunistit ovat olleet suurin roistolauma mutta fasistit ovat jopa auttaneet meitä, tuskin fasismin vuoksi sinänsä vaan sen vuoksi, että mekin taistelimme komuylivaltaa vastaan. Se taistelu jatkuu enää periaatteessa koska kommunismi on itse tuhonnut itsensä epäuskottavuudellaan, valehtelullaan ja väkivallallaan.

        valtion aseita ei varastettu vaan varastoitiin tulevaa käyttöä varten siihen tarkoitukseen johon ne alun perinkin oli hankittu eli kommunismin vastustamiseen mikäli kommunistit pyrkivät epä demokraattisin keinoin eli vallankumouksella yrittämään saada maata haltuunsa. Asekätkentä oli suuri suomalainen teko josta pitää jakaa kiitokset koko joukolle.

        Komut sen sijaan ovat aina olleet Suomea vastaan ja pyrkineet auttamaan meidän vastustajiamme. Siitä hyvästä voimme olla siitä onnellisia jotta te olette hävinneet maailmasta käytännössä.

        Ei -20 ja -30 luvuilla mitenkään sorrettu demokratian kannattajia mutta epädemokraattisia keinoja käyttäviä isänmaan pettureita taidettiin hieman kurmuuttaa. Se oli kuitenkin pientä siihen verrattuna mitä komut tekivät niille joista eivät pitäneet. Se lienee ollut vuoroin vieraissa toimintaa joten ei pitäisi sinunkaan unohtaa kommunistien osuutta tapahtumiin.

        sinä s.p olet perin yksisilmäinen ja unohdat kokonaisuuden! Ota aina molempien puolien teot käsittelyyn sivullisen näkökulmasta, niin minäkin teen.


      • Luovutetut eivät olleet Suomen juutalaisia vaan sotavankeja eli olivat asekädessä tuhoamassa Suomen itsenäisyyttä.Silloin oli hyväkin päästä eroon luovuttamalla sakuille. Olisivat pysyneet kotonaan ja vaatineet demokratiaa kommunistisen diktatuurin sijaan. Siinä olisi ollut parempi tappelun aihe kuin yrittää tuhota Suomi ja siirtää tänne komudiktatuuri vallinneen demokratian sijaan.

        Katsoisit nyt vähän mihin sekaannut s.p, selvästi suosit toista hirmuhallintoa toista moittiessasi. Onneksi vältimme niin fasistit kuin komutkin ja saimme pitää vapautemme! Kiitos siitä isillemme ja niille jotka junailivat hallinnon demokratian puitteissa.

        Tästä lähin s.p, jos haukut vaikka fasisteja tai natseja niin älä unohda samaan syssyyn haukkua komutkin koska kaikki ne sen ansaitsevat. Ole tasapuolinen!!


      • siege-

        s.partacus sekoittaa varmaan tahallaan käsitteitä. Nuo rankalaiset, puolalaiset jne. taistelivat miehittäjiä saksalaisia vastaan. Suomalaisten karkureiden ja kommunistien vertaaminen heihin on loukkaus vastarintaliikkeitä kohtaan.

        Suomea ei miehitetty, Suomessa oli laillinen hallitus, ei saksalaisten muodostama. Joten täällä kommunistit ja käpykaartilaiset olivat maanpettureita ja jossain tapauksessa murhaajiakin.

        Totta on, että rauhansopimuksessa Suomi joutui armahtamaan nämä petturit. jokainen käpykaartilainenkin ilmoitti tietysti taistelleensa liittoutuneiden puolella paetessaan pelkuruuttaan rintamalta tai lomaltaan.


    • Ensimmäinen viesti "Fasismi ja kommunismi olivat samaa sontaa joten ei fasismia vastaan taistelu mitään pyhitä jos ei samalla taistele kommunismia vastaan yhtä tehokkaasti." ehkä hieman asettui fasismia vastaan ....mutta... toisessa viestissä "Luovutetut eivät olleet Suomen juutalaisia vaan sotavankeja eli olivat asekädessä tuhoamassa Suomen itsenäisyyttä.Silloin oli hyväkin päästä eroon luovuttamalla sakuille."....Työeläkeläinen tukee täysin avoimesti natsien juutalaisjoukkotuhontaa.

      Oppi-isä Laurio ei uskalla avoimesti sanoa: Juutalaisten joukkotuhonta oli oikein Työeläkeläinen uskaltaa sanoa niin.
      Työeläkeläinen ja muu oikeistovoima toimii Laurion opin mukaisesti. Juutalaiset leimataan natsien tapaan loisihmisiksi ja kommunisteiksi. Molemmat saa fyysisesti joukkotuhota. Suomalaiset kommunistit olisivat Työeläkeläisen mukaan leimattavissa natsien kaasutusleireille lähetettäviksi (jos niitä olisi).

      Työkkäri ei ole mukana fasismin vastaisessa demokraattisessa liikkeessä. Hän kulkee fasismin mukana. Siksi on luonnollista että hän tukee jälkikäteen rytiläisten liittoa saksalaisen fasismin kanssa. Työkkäri on katkera natsivaltion tappiosta toisessa maailmansodassa.

    • Näkiä

      Eino Laakso ei ampunut Vaittista,vaan hänet ampui,Roy Mäkelä joka ainakin omien sanojen mukaan katsoi tilanteen sen verran kireäksi että joutui ampumaan taskussa olleella aseellaan sen poliisin,asettaan taskusta pois vetämättä niin kuin näissä jutuissa yleensä puhutaan.Olen henkilö joka on niitä viimeisiä jotka ovat Roy Mäkelän tavanneet hänen käydessään 60 luvulla Suomessa Tampereella Eino Laakson kanssa,ainakin toisen kerran hän kävi myös perheensä kanssa.

    • fasismi.on.syöpä

      "Tuosta vain selviää, kommunistit ovat murhaajia "

      Työeläkeläinen puhuu aikakaudesta viime sodissa 1 939 - 1945. Kapitalistinen maailma oli jakautunut kahtia. Saksa liittolaisineen tappoi kaikkia, jotka eivät olleet fasismin maailmanvalloituksen puolella. NL ja liittoutuneet (kapitalistisia valtioita) tappoivat fasisteja ja heidän tukijoitaan sodassa armeijoiden tuella sekä miehitetyissä maissa partisaaniliikkeissä. Norjassa ja Tanskassa fasismin vastustajat ovat tänäkin päivänä kansansankareita.
      Suomessa Rytin hallitukset tapattivat armeijan avulla sodassa liittoutuneita sekä siviilirintamalla sodan vastustajia. Rytin hallitukset tapattivat poikiamme fasismin ihanteen vuoksi. Rytin hallitukset olivat natsien ohella joukkomurhaajia ja jopa omaa kansaansa kohtaan

      Työläisistä loisina puhuva "Työeläkeläinen" on nykyajan verenhimoinen fasisti. Röyhkeä hitlerimäinen asioiden päälaelleen muuttaja. Hän tekee fasisteista isänmaallisia ja isänmaallisista fasisteja. Ilmi tulleet viimeaikaiset tutkimukset osoittavat Rytiläisten raa'at sotarikokset ja joukkotuhonnan.

      • siege-

        Niin on kommunismikin. Stalin yritti miehittää Suomen talvisodassa. Välirauhan aikaan NL puuttui Suomen sisäisiin asioihin ja tuki kommunistien rettelöintiä. Molotov pyysi liittolaiseltaan Hitleriltä lupaa Suomen miehittämiseen mutta ei saanut lupaa.

        Suomi joutui valitsemaan sodassa Saksan ja NL:n välillä, Talvisodan ja välirauhan tapahtumien jälkeen ei ollut mitään epäselvää siinä että Saksa valittiin.

        Kukaan eikä mikään hallitus ei olisi saanut suomalaisia päästämään vapaaehtoisesti puna-armeijaa Suomeen.


      • Anonyymi
        siege- kirjoitti:

        Niin on kommunismikin. Stalin yritti miehittää Suomen talvisodassa. Välirauhan aikaan NL puuttui Suomen sisäisiin asioihin ja tuki kommunistien rettelöintiä. Molotov pyysi liittolaiseltaan Hitleriltä lupaa Suomen miehittämiseen mutta ei saanut lupaa.

        Suomi joutui valitsemaan sodassa Saksan ja NL:n välillä, Talvisodan ja välirauhan tapahtumien jälkeen ei ollut mitään epäselvää siinä että Saksa valittiin.

        Kukaan eikä mikään hallitus ei olisi saanut suomalaisia päästämään vapaaehtoisesti puna-armeijaa Suomeen.

        suomikin puuttuu venäjän sisäisiin asioihin mitä tapaus navalnyi kuuluu suomelle


    • fasismi.on.syöpä

      siege- esiintyi viestiketjussa "pappien pyhä sota". Hän tietää että natsilainen porvaristo suunnitteli heti natsien valtaantulon jälkeen aluevaltauksia itärajan takaa. AKS:n jäsenet ja varsinkin papit olivat innokkaita jatkamaan heimosotia ja saamaan Suur-Suomen aikaiseksi. Talvisota ja jatkosota ovat rytiläisen natsihenkisen porvariston sotia fasismin maailmanvalloituksen ja Suur-Suomen puolesta. Ne ovat jatkoa heimosodille 1 918 - 1 922 ja joissa puna-armeija karkotti suojeluskuntalaiset maahantunkeutujat. Rytiläishenkinen porvaristo petti isänmaan ja tapatti parhaassa työiässä olevia poikia fasismin puolesta.
      Rytiläinen fasismiliitto ei onnistunut tuhoamaan liittoutuneita.

      • siege-

        Mihin unohtui MR sopimus ja sen lisäpöytäkirja. Stalin ja Hitler olivat liittolaisia silloin kun Talvisota alkoi. Neukkulan arkistoista on myös löytynyt suunnitelmat Suomen armeijan murskaamisesta ja Suomen miehittämisestä.

        Ensimmäisessä suunnitelmassa tavoitteena oli vallata Helsinki Stalinin syntymäpäivään mennessä.

        Ei tuo stallareiden propaganda asiakirjoihin perustuvaa tutkimuksia muuta..


      • fasismi.on.syöpä
        siege- kirjoitti:

        Mihin unohtui MR sopimus ja sen lisäpöytäkirja. Stalin ja Hitler olivat liittolaisia silloin kun Talvisota alkoi. Neukkulan arkistoista on myös löytynyt suunnitelmat Suomen armeijan murskaamisesta ja Suomen miehittämisestä.

        Ensimmäisessä suunnitelmassa tavoitteena oli vallata Helsinki Stalinin syntymäpäivään mennessä.

        Ei tuo stallareiden propaganda asiakirjoihin perustuvaa tutkimuksia muuta..

        Ole hyvä ja lue viestiketju "Suomen pyhä sota".


    • Näkiä

      Eipä tohon alkuperäiseen viestiin paljon enempää voi vastata mitä jo edellisessä vastauksessa sanoin ja näinhän Eino Laaksokin sanoi,sota on sotaa.

    • siege-

      Lue kirja: Ohto Manninen: Miten Suomi valloitetaan.

      Siitä löytyy STAVKAN suunnitelmat.

    • narsistille_mannaa

      Voi teitä ääliöitä.
      Eikö jonkun 1944 kuolleen henkilöhistoria ole semmoista historiaa, jota meidän 2016 elävien ihmisten on turha enää kaivella? Ainakaan tällä palstalla?

      Messias-työkkärin ajatusmaailmaan kaikki työväen lahtaukset ovat varmasti innostavia, mutta meille muille, järkeville ihmisille tuollaiset historiat eivät merkitse mitään. Eli antakaamme moisten juttujen jäädä jo historiaan ...

    • Anonyymi

      Tässä viestiketjussa palstalla pitkään majaillut Extyökkäri on esiintynyt vuonna 2010 fasismin puolesta. Ilmankos sen jutut haisivat vihalle ja jälleen vihalle.
      Valkoisten tekemiä murhia valkoisen Suomen aikana on tukuttain. Niitä ei ole yritettykään selvittää.
      Suojeluskuntapartioiden murhakoplien (1918) nimet olisi hyvä julkistaa.

    • Anonyymi

      Aloitus asetti Eino Laakson murhaajaksi otsikossaan. Aloituksen tekstissä hän totesi, ettei näyttöä Laakson murhatyöstä ole.
      Myöhemmin kirjoituksissa on pidetty varmana ettei Laakso ole murhaaja. Myöskään hänen kaveristaan ei ole varmaa näyttöä.
      Miksi esittää joku murhaajaksi, joka kuitenkaan ei ole murhaaja???????

      Suomen sotilaat olivat murhaajia jokaisessa sodassaan omassa tai Ruotsin tai Venäjän armeijassa. Miksi heitä ei tuomita jälkikäteen! He saivat valtion suojelun murhatöilleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe