Tällainen oli todellinen Jeesus

Iltalehdessä

Lähes kaikki mitä meille historiallisesta Jeesuksesta nykyään opetetaan, on historiakirjailija Jonas Gardellin mukaan puppua.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010122512835826_ul.shtml

Nykykirkon luomissa mielikuvissa Jeesus on itsevarma vapahtaja, pitkä ja komea pitkätukkainen mies, joka kiertää maata tekemässä ihmeitä ja käännyttämässä ihmisiä.

Todellisuudessa oikea historiallinen Jeesus oli kuitenkin aikanaan vihattu ja pelätty anarkisti, joka kyseenalaisti kaikki aikansa opit ja auktoriteetit ja julisti Jumalan armoa juuri niille ihmisille, joita kristityiksi nykyään itseään kutsuvat usein vihaavat ja halveksivat.

Ruotsalainen kirjailija Jonas Gardell tutki vuosien ajan historiallista Jeesusta ja nyt häneltä on ilmestynyt kirja, jossa Gardell paljastaa Jeesuksen todellisen luonteen.

Köyhä ja hampaaton

Gardellin mukaan ainoa mitä voimme todella tietää oikeasta historiallisesta Jeesuksesta, jonka oikea nimi ei muuten edes ollut Jeesus vaan Joosua, on se, että hän oli rutiköyhä, lukutaidoton ja koditon, lyhyt ja hampaaton mies, joka opetti ihmisiä pari kuukautta ja joka lopulta teloitettiin rikollisena. Ei mitään sen enempää.

Jeesus oli juutalainen, tosin kapinallinen, sillä hän ei noudattanut kovinkaan tarkasti puhdistautumissääntöjä eikä sapattia. Eikä Jeesus todellakaan yrittänyt olla perustamassa uutta uskontoa. Hän oli vain ilmoittamassa siitä, että israelilaisten Jumalan valtakunnan aika oli vihdoin koittanut. Hän ei ollut itsevarma vaan epävarma ja surullinen siitä, ettei hänen puheitaan otettu todesta.

Jeesus piittasi vain juutalaisista. Pakanoita hän vertasi jopa koiriin. Niinpä Jeesuksen pelastus ei edes kuuluisi kenellekään muille kuin juutalaisille. "Ei minua ole lähetetty muita kuin Israelin kansan kadonneita lampaita varten", Jeesus sanoi Matteuksen mukaan.

Toinenkin Jeesus

Jeesus Nasaretilainen ei suinkaan ollut ainoa profeetta, joka temmelsi ajanlaskumme alussa Israelissa. Useat muutkin julistivat Jumalan valtakunnan tuloa ja tekivät ihmetekoja sekä kapinoivat roomalaisia ja papistoa vastaan. Jeesus Nasaretilaisen lisäksi Jerusalemissa vaikutti hieman hänen jälkeensä muiden muassa Jeesus bin Ananias.

Tämä Jeesus ei kuitenkaan luonut samanlaista uskontoa, ehkä sen takia, että häntä ei teloitettu dramaattisesti ristillä vaan yksinkertaisesti pidettiin hulluna ja piestiin roomalaisten toimesta.

Sylkekää sokeita

Gardellin tutkimuksen mukaan historiallinen Jeesus ei suinkaan halunnut että häntä palvotaan vaan että häntä seurataan. Jeesuksen rukoilemisen sijasta ihmisten pitäisikin siis luopua kaikesta omaisuudestaan ja omaisistaan ja lähteä kiertämään maailmaa, parantamaan sairaita, herättämään kuolleita ja ajamaan pois pahoja henkiä.

Jumalan armo

Gardell uskoo laajan tutkimuksensa perusteella, että todennäköisesti monet myöhemmissä kirjoituksissa kuten evankeliumeissa Jeesuksen sanomaksi väitetyistä lauseista ovat tosiaan suurin piirtein sellaisia kuin tämä historiallinen hahmo Joosua sanoi. Niitäkin kuitenkin leimaavat tekstien kirjoittajien omat näkemykset. Sen sijaan monet Jeesuksen teot, hänen kuolemansa ja ylösnousemuksensa on todennäköisesti vain kopioitu hieman muunneltuina Vanhan testamentin tarinoista.

Siinä missä historiallinen Jeesus ja hänestä meille annettu kuva eroavat toisistaan merkittävästi, myös hänen sanomaansa on vuosien saatossa vääristelty ja yritetty muokata kirkolle sopivampaan suuntaan. Jeesus ei suinkaan vihannut syntisiä, päinvastoin. Hän ei vaatinut ketään katumaan syntejään eikä jättämään syntistä elämäänsä. Ainoa vaatimus taivaaseen pääsylle oli Jeesuksen mukaan usko Jumalan rakkauteen.

Jeesuksen mukaan tietä Jumalan valtakuntaan kuljetaan rakastamalla, anteeksi antamalla ja olemalla tuomitsematta muita. Jumala on rakkaus, ja sen vastakohtia ovat viha ja pelko.

Jeesus ei ole pankkiirien, poliitikkojen, professoreiden eikä edes pappien profeetta. Hän on syrjittyjen, syntisten, halveksittujen, yksinäisten, sairaiden, kodittomien, rikollisten, homojen, huorien, narkomaanien ja unohdettujen profeetta.

10

250

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • seuraan vaan

      busmannilta tuo oikia Jeesus

      #Todellisuudessa oikea historiallinen Jeesus oli kuitenkin aikanaan vihattu ja pelätty anarkisti, joka kyseenalaisti kaikki aikansa opit ja auktoriteetit ja julisti Jumalan armoa juuri niille ihmisille, joita kristityiksi nykyään itseään kutsuvat usein vihaavat ja halveksivat.#

      busmanni on täällä vihattu halveksittu ja pelätykin anrkisti joka kyseen alaistaa adventtikirkon opit ja aukoriteetit.

      • Valon aikaa

        vapauttaja.
        Jeesus kun halveksi juuri adventtikultin tapaista ulkokultaisuutta.
        Sen asenteensa seurauksena Hänet naulittiin ritillekkin.


      • skreivi
        Valon aikaa kirjoitti:

        vapauttaja.
        Jeesus kun halveksi juuri adventtikultin tapaista ulkokultaisuutta.
        Sen asenteensa seurauksena Hänet naulittiin ritillekkin.

        adventisteissakin on ihmisiä jokalähtöön. Eivät kaikki adventistitkaan ole ulkokullaisia. Vaikka kukaan ihminen ei ole täydellinen, niin Jeesus ON TÄYDELLINEN. Me jokainen tarvitsemme pelastusta Jeesuksessa.


    • skreivi

      kuin johonkin juorulehteen! En viitsi edes lukea moista roskaa.

    • ei näillä areenoilla

      vaikka tämä vuosi, ensivuosi jne. asian tiimoilta kirjoitettaisiin, niin emme saa noista lähteistä raamatullista kuvaa Jeesuksesta, vaan ihmisen tekemän kuvan.

      Kuinka moni kumartaa tuon luodun alttarikuvan äärellä, jonka alalaidassa nyt on nimi Jonas *****Gardellin,. tahi Bushmanni, -Valon aikaa jne.

      Noiden kuvaajien kohdalla voidaan todeta, että sokea sokeaa taluttaa ja kyse on siitä, että raamatullinen parannus ja "mene, mutta älä enää syntiä tee!*" jää matkasta pois.

      Nämä Suomi24 areenat, olkoon vaikka keskustelu Belarus- traktorista, on vain mielipiteitään huutavien kenttä, josta mukamas haetaan apua valintoihin.

      Todellisuus on jotain muuta, mutta vahinkoa kylvävät väärät lähteet mennen ja tullen.

      "terveellä tavalla, "nokakkain" asioissa voitaisiin saada jotain aikaiseksi, muttei täällä.

      Täällä ihmiset rienaushengessä vain julistavat itselleen tuomion ja se on valitettava asia.

    • Jumalan suunnitelma

      http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/2009/09/australiassa_kiistellaan_sydneyn_oopperatalon_korjauksesta_978671.html

      Käytän keppihevosena tuota artikkelia.

      Tämä oopperatalo kokonaisuutena olisi varmasti ollut menestys ja toimiva jos alkuperäinen suunnittelija olisi saanut hoitaa hommansa loppuun, ... mutta kyse oli rahasta....

      Raha loppui joidenkin mielestä ja sisätilat suunnitteli joku toinen.

      Olihan se varmaan konserttisalina akustisesti hyvä, lainaan toisten sanoja, kuin hyvä autoradio, kun sitä siellä kuuntelee ja ei ole vertailukohtaa..

      ...

      Näin se on Luojankin kohdalla, Hän tosin maksoi kaiken, mutta luotu sanoo, raha ei riitä, ja sitten muut rakentaa sisätilat.
      Akustisesti sitten ihmisten elämä soi, soi tieteen nimissä, sen ja tämän nimissä, kapakasta ja ilotalosta Rooman hoveihin kunnioittamaan ihmisluomusta.

      Mutta ei ole kovin vertailukohtaa, ainakaan vielä, sitä Jumalan valtakuntaa, JO täällä ajassa.

      Tosin, Luoja kutsuu elämään Hänen suunnitelmiensa mukaan ja sanoo, että tässä tie, tätä käykää.
      Jumalan tahto, Jumalan valtakunta täällä ajassa.

      Mutta se suunnitelma, se maksaa, maksaa elämän luovuttamisen Hänelle.

      • Jumalan suunnitelmaa

        Raamattu puhuu itämaan tietäjistä ja tähdistä.

        Kas, kas.... Raamatussa on selvä kertomus tästä tähdestä, joka kulki seimen ääreen, mutta juuri ihminen ja se omarakenteinen sisätila, akustiikkoineen tutkii !""tieteen nimissä" taivaan tähtitarhoja ja selitykset on sen mukaisia.

        Sitä se ystävät on tänäpäivänä. On ihmisiä, jotka ovat rakastuneet näihin tieteen selittelijöihin ja sihtaavaat raamattua omin selityksin, joka on kaukana kuin itä lännestä.

        Vaikka ajatusta, jonkun suulla, että syntiinlankeemus olisi "satua"... Raamattu puhuu taas toista.

        Niin, näin ihmisselitykset ovat sitä satua, joka luo akustiikasta jotain, mitä se ei ole alkuperäisen suunnittelijan käsissä.

        Siinäpä titeen tähdistäkatsojilla olisi miettimistä, että mistä tähdistä katsotaan sitä, kuinka Jumala johti Israelin kansaa tulenpatsaassa ja pilvipatsaassa.

        Nyt taitaisi selitykset mennä aivan hukkaan, mutta


        Herran omat

        Uskossa käyvät tietä ja eivät ole solmussa selityksiin ja Jumala siunaa heidät.


    • eremith32

      "Jeesus ei ole pankkiirien, politiikkojen, professoreiden eikä edes pappien profeetta. Hän on syrjittyjen, syntisten, halveksittujen, yksinäisten, sairaiden, ja vielä hyljättyjen, kodittomien, rikollisteb, huorien, narkomaanien ja unohdettujen profeetta, niin heidän auttajansa - ystävänsä. Sillä tallaiset juuri tarvitsevat Rakastavaa Mestaria, näiun minäkin uskon! Olet aivan oikeassa! Ei todellakaan nämä oppiin ja päätelmiin rakennetut uskonnot juurikaan Jeesusta kiinnostanut.

    • Jonas Gardellin kirja - Jee Jeesuksesta, on ilmestynyt jo alkuvuonna. Itse lukaisin kirjan jo kuukausia sitten ja voin suositella kaikille. Se on saanut hyvät arvostelut ja kirja on lukemisen arvoinen todellakin.

      Paitsi aivot narikkaan pistäneet fundikset ovat tietenkin kirjan tuominneet, jo paljon ennen sen ilmestymistä, luonnollisesti.

      Arvioita voitte lukea vaikka täältä:

      http://www.ksml.fi/viihde/kirjat/maallikkosaarnaaja-jonas-gardell-jäljittää-historiallista-jeesusta/548199

      http://www.ts.fi/online/kulttuuri/122153.html

      http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Jumalan valtakunta on maan päällä/HS20100402SI1KU028ld

      http://www.pohjolansanomat.fi/cs/Satellite/Kritiikki/1194639144248/artikkeli/jeesuksen iso erehdys.html

      Mainittakoon, että kyseinen kirjailija on Suomessakin suositun Mark Levengoodin puoliso. Hän on siis kaamea ja hirvittävän syntinen HOMOseksuaali, joten kaikki tiukkapipoiset kiertäköön kirjan kaukaa, sillä siinä on sivistyneen ja fiksun ihmisen ajatuksia.

    • Jes. 9:6 (9:5)
      Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus, ja hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen isä, Rauhanruhtinas.

      Jes.53:10
      Mutta Herra näki hyväksi runnella häntä, lyödä hänet sairaudella. Jos sinä panet hänen sielunsa vikauhriksi, saa hän nähdä jälkeläisiä ja elää kauan, ja Herran tahto toteutuu hänen kauttansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      155
      2238
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      118
      1703
    3. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      94
      1580
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      97
      1483
    5. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1332
    6. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      223
      1265
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      56
      1239
    8. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      212
      1227
    9. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      99
      1111
    10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      252
      976
    Aihe