Yleisestä asevelvollisuudesta ei saa luopua!

RK 95

Suomen ei tule luopua yleisestä asevelvollisuudesta, koska yleinen asevelvollisuus on erittäin tehokas sekä erittäin halpa tapa hoitaa maanpuolustus.
Tehokkuus johtuu siitä, että yleisessä asevelvollisuudessa saadaan jokaisen ikäluokan taidot Puolustusvoimien käyttöön ja lisäksi saadaan tarpeeksi paljon sotilaita, jotta mahdollisessa taistelutilanteessa sotilaita olisi riittävästi.
Halpuus puolestaan johtuu siitä, että varusmiespalvelusta suorittaville ja reserviläisille ei tarvitse maksaa palkkaa. Varusmiespalvelusta suorittaville maksetaan kyllä päiväraha, mutta se on vain 4 euroa/päivä.
Kotiuttamisraha( henkilön varusmiespalveluksen loputtua maksettava summa) olisi paljon järkevämpi ja se voisi olla 6 kk palvelleille 50 euroa ja kuutta kuukautta kauemmin palvelleille se voisi olla 100 euroa.



Palkka-armeija olisi täysin järjetön vaihtoehto, koska palkka-armeija on erittäin kallis sekä erittäin tehoton.
Tehottomuus johtuu siitä, että palkka-armeija olisi aivan liian pieni sotilasmäärältään, koska sotilaita ei pystyttäisi palkkaamaan tarpeeksi sen takia, että siihen ei vain yksinkertaisesti löydy rahaa. Tai kyllähän siihen rahaa löytyisi, jos sitä otettaisiin muista budjeteista, mutta ei ole mitään järkeä ottaa rahaa esim. kouluterveydenhoidosta taikka vanhusten hoidosta.

Vapaaehtoinen asevelvollisuus olisi äärimmäisen tehoton, koska siinä sotilasmäärä jäisi liian pieneksi.



Yleinen asevelvollisuus on siis säilytettävä!

3

253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sivarimajuri

      "Suomen ei tule luopua yleisestä asevelvollisuudesta, koska yleinen asevelvollisuus on erittäin tehokas sekä erittäin halpa tapa hoitaa maanpuolustus."

      Tehokas? Kun armeijan koulutusta katsoo yhden päivän niin jokainen hiemankaan järkeä omaava ihminen huomaa ettei armeijan koulutuksessa ole mitään tehokasta. Tämä tehottomuus ja epämotivoituneiden ihmisten kouluttaminen on äärettömän kallista ja typerää.

      "Halpuus puolestaan johtuu siitä, että varusmiespalvelusta suorittaville ja reserviläisille ei tarvitse maksaa palkkaa."

      Kyllähän se orjatyö on aina halpaa ollut. Ikävä kyllä nykyään on alkanus puskemaan päätään ylös sellainen ikävä asia kuin ihmisoikeudet.

      "Vapaaehtoinen asevelvollisuus olisi äärimmäisen tehoton, koska siinä sotilasmäärä jäisi liian pieneksi."

      Nykyinen reservi on jo puolustusvoimain komentajankin mielestä liian suuri. Eli vapaaehtoisella asepalveluksella (Ei muuten ole sellaista asiaa kuin vapaaehtoinen asevelvollisuus, koska asevelvollisuus sana sisältää pakotteen.) saataisiin sopivan kokoinen reservi ja pienemmin kustannuksin kuin asevelvollisuudella.

      Myös asepalveluksen pituutta voitaisiin lyhentää huomattavasti kun jätettäisiin ohjelmasta kaikki se, joka ei kuulu armeijan toimenkuvaan. Kuntokoulutukset ja turha paikasta toiseen siirtyminen ym. johon kuluu suurin osa intissä käytetystä ajasta. Perusteet voidaan opetella kasarmilla ja ammuntoihin vain muualle. Leirejä ei tarvita muita kun loppusota.

      Ei tunteella, vaan järjellä.

    • Anonyymi

      Asevelvollisuus on aikansa elänyt ja auttamatta vanhentunut toimintapa. Ei ole ihme että maailman maan luopuvat siitä yksi toisensa jälkeen.

      Järkevin ja kustannustehokkain tapa hoitaa Suomen puolustus on hyökkäysuhka Venäjälle. Suomen kannattaisi hankkia kunnon patteristo raskaita raketinheittimiä joiden ansiosta Venäjä itse tuhoutuu jos se uskaltaa hyökätä Suomeen.

      Raketinheittimet eivät paljoa maksa kaikkiin muihin maanpuolustumenoihin verrattuna ja niiden kantama yltää hyvin Pietariin, jossa asuu 13 miljoonaa ihmistä. Tulevaisuudessa teknisen kehityksen johdosta on hyvin luultavaa että ohjukset yltävät Suomesta Moskovaan saakka.

    • Anonyymi

      Haluttomia ei voi pakottaa sotimaan. Miehistöluvut ovat vain tilastoja joilla ei ole mitään pohjaa todellisuuden kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      193
      4414
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      240
      2385
    3. 133
      1657
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1351
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      183
      1139
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      80
      1076
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1064
    8. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      57
      1000
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1000
    10. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      71
      985
    Aihe