Sun Dan kennel, onko kokemusta kennelistä?

Anonyymi

mietin että ottaisinko aikuisen koiran tuolta kennelistä, en vain tiedä millainen paikka on?
Ystäväni kehui kovasti sillä pentu otettu sieltä ilmeisesti.itse en koira asioista niin ymmärrä.

kiitos jos joku vastaa asiallisesti

190 kommenttia

Vastaukset

 • PENTUA! Selvitä ensin itsellesi koira-asioita ja hanki pentu vasta sitten. Tutustu asioihin skl:n kautta, sieltä löytyy paljon tietoa. Ja soita ko kasvattajalle ja käy tutustumassa.

  • siis että otan koiran kenelistä,en pentutehtailijalta joka myy paperittomia koiria.

   en siis tiedä tämä rodun kenneleistä siksi kysyin

  • kiiiiiiii kirjoitti:

   siis että otan koiran kenelistä,en pentutehtailijalta joka myy paperittomia koiria.

   en siis tiedä tämä rodun kenneleistä siksi kysyin

   ja mun mielestä ok kenneli. en ymmärrä ihmisten krjottelua siitä, vaikka niitä näkeekin täällä joskus.
   mulla terve koira ja kaikki ok ja ihana koira

 • Kyseistä kenneliä ei ole enää olemassakaan.

 • Aiemmin ollut tekemisissä eläinsuojeluviranomaisten kanssa. Koirat olleet mm. viikonlopun keskenään kun emäntä ollut jossain ulkomailla näyttelyreissulla...
  En ottais tuolta mitään elukkaa.

  • se että on tekemisissä eläinsuojeluviranomaisten kanssa ei automaattisesti tarkoita että kennelissä olisi asiat pielessä. Oletko 100 varma että koirat ovat olleet viikonlopun keskenään? ettei niillä olisi ollut hoitajaa sinä aikana?

  • harjiksia kirjoitti:

   se että on tekemisissä eläinsuojeluviranomaisten kanssa ei automaattisesti tarkoita että kennelissä olisi asiat pielessä. Oletko 100 varma että koirat ovat olleet viikonlopun keskenään? ettei niillä olisi ollut hoitajaa sinä aikana?

   vaikka väitetään että koirat olisivat olleet yksin kotona ilman mitään ruokaa ym. niillä oli ollut hoitaja joka ei vain ollut silloin paikalla.

 • Älä helv***sä sieltä ota! Läheiseni on ollut tekemisissä tämän kasvattajan kanssa moneen otteeseen, sillä hän kasvattaa itsekin Kiinanharjakoiria. Ja tottahan pennut voivat olla terveitä, mutta tämän kasvattajan kasvatusmetodit todella ovat HYVINKIN kyseenalaisia. Koiria pidetään sisällä mm. pienissä häkeissä, eikä ruokaa ja vettä ole tarjolla säännöllisesti. Tämä on todistettu paikanpäällä.

 • Ko kasvattajalla on näyttelyttämis- ja rekisteröintikielto 2015 vuoden loppuun. Voi olla että jatkaa touhuansa ulkomailta käsin kuitenkin.. Älkää ihmeessä tukeko tuota kasvattajaa kun asiallisiakin on Suomessa pilvin pimein!

 • Älä viitti itkettää mua. Olen niin monet itkut niiden koira-raukkojen takia itkenyt. Kennel on näyttely-ja rekisteröintikiellossa. En halua olla missään tekemisissä ko. tyypin kanssa.En suosittele.

  • Tämän kennelin omistaja ei ole kiinnostunut eläinten hyvin voinnista,sijoitus koirien kohdalla ottaa yhteyttä vain silloin kun on pennutus edessä.Koirat vaihtavat paikasta paikkaan,aikuiset koirat.Ei kerro totuuksia koirista,sisäsiisteydestä ym...Näyttely matkoilla koirat autossa vuorokausia!!Eivät palaa sisäsiisteinä kotiin.Säälittää tietämättömät ihmiset ketkä koiria antaa näyttelyyn tämän kasvattajan mukaan.ÄLÄ KOSKAAN OTA TÄLTÄ IHMISELTÄ KOIRAA!!!Miksi joku sanoi ettei tätä kenneliä enää ole??

 • hieman reilu 3vuotta sitten tuolta kasvattajalta takavarikoitiin 18 koiraa kaksiosta... Kiinanharjakoira kasvattajia on niin paljon, että varmasti löytyy paljon parempiakin,joille tärkeintä jalostuksessa on koirien luonne,terveys ja hyvinvointi.

  • tietääkseni koirien huostaanotto peruttiin aiheettomana.....

  • skriik kirjoitti:

   tietääkseni koirien huostaanotto peruttiin aiheettomana.....

   Niiin' mutta,, kun pidät kasvattiesi puolta , sinut teilataan välittömäst ainakin tällä palstalla.
   Olisiko sitten parenpi sulkea silmänsä ja antaa koiran kärsiä..

 • Minkälaisen koiran? Muistatko nimeä? Kenen omistama koira...mahdoitko ottaa selville? Tarjottiinko sijoitukseen vai oliko uros?

 • Älä missään nimessä tue kyseisen henkilön toimintaa ostamalla koiraa häneltä. Niinkun joku aiemmin kirjotti, Suomessa on niin paljon harjakoira kasvattajia, että löydät varmasti muualta itsellesi juuri sopivan koiran! Mulla on kaksi koiraa tuolta kasvattajalta eikä mitään hyvää sanottavaa hänestä, myöskin nuo kaikki ylläkirjoitetut jutut koirien takavarikoinneista, näyttely- ja rekisteröintikielloista ja koirien todella huonoista oloista pitävät täysin paikkansa.

 • Älä missään nimessä tue ko henkilön toimintaa ostamalla pentua tai aikuista häneltä! Tosiaan kyseinen henkilö on näyttely- ja rekisteröinti kiellossa 2015 saakka ja kyseinen henkilö kyllä jatkaa toimintaansa...tai on jo jatkanut toimintaa välikäsien kautta....että näin...

 • Älkää ottako koiraa häneltä!! kaikki ylläkirjoitetut jutut pitävät valitettavasti paikkaansa! Koko Kenneliä ei taida enää edes olla.

 • Kennel toimii edelleen täysillä, mutta Eestistä käsin. Tapasin hänet Tarton näyttelyissä 27.-28.8.11, jossa hänellä taisi olla koira joka luokassa.

  • Jos näyttelyssä on kasvatteja, tai esittelee koiria niin tarkoittaako se että kennel toiminta jatkuu??? ja jos tapaa jonkun ulkomailla näyttelyssä niin tarkoittaako se automaattisesti että "kennel toimii täysillä ulkomailla"? Tietääkseni pentujen rekisteröinti ulkomaille on mahdotonta ilman suomen kennelliiton rekisteripaperia, joten kasvatus työ tuskin on Eestiin siirtynyt.

  • Todella moni kasvattaja käy näyttelyissä ulkomailla, että olet tuossa ihan oikeassa...!

  • harjiksia kirjoitti:

   Jos näyttelyssä on kasvatteja, tai esittelee koiria niin tarkoittaako se että kennel toiminta jatkuu??? ja jos tapaa jonkun ulkomailla näyttelyssä niin tarkoittaako se automaattisesti että "kennel toimii täysillä ulkomailla"? Tietääkseni pentujen rekisteröinti ulkomaille on mahdotonta ilman suomen kennelliiton rekisteripaperia, joten kasvatus työ tuskin on Eestiin siirtynyt.

   Ko. henkilö on vieraillut pentuineen luonani. Sain hänestä miellyttävän ja koiristaan välittävän ihmisen kuvan

 • Ostin aikoinani pennun kyseisestä paikasta. Koira oli valmiiksi sairas. Meni rahaa ja aikaa, että tervehtyi. Kyseinen kasvattaja "pesi kätensä" hommasta. Mitään apuja ei sieltä tullut. Paikkanakin oli silloin hyvin epämääräinen. Itse opin kantapään kautta koiran hankinnan.

  • Itselläni on kans tuosta kokemusta, "että kasvattaja pesee kätensä koko hommasta", koira oli kylläkin lyhytkarvainen nyk. sileäkarvainen collie ja kennel arvostettu ja pitkään toiminut jopa vuolasvirtapalkittu (?) Dalimattas. Koiralla todettiin vakava synnynnäinen sairaus alle kahden vuoden iässä ja ajattelin, että kasvattajalla olisi joku vastuu, kun kerran on kennelliiton sopimuksella myyty koira ja kasvattajakin kennelliiton jäsen ja varmaan kasvattajasopimuksenkin allekirjoittanut. Soitin sekä Kennelliiton maksalausuntoja vastaanottavalle henkilölle että Suomen Collieyhdistyksen edustajalle, jotka molemmat euovoivat neuvottelemaan kasvattajan kanssa, josko antaisi uuden koiran tilalle! Kasvattaja itse sanoi puhelimessa, että "hän on eläkeläinen, eikä ole varaa rueta mitään korvaamaan... Joskus pitää ottaa järki käteen ja laittaa koira kuoppaan!" No enpä laittanut ja koira eli vielä usean vuoden ja lääkäreihin meni rahaa. (Muuten olen kyllä sitä mieltä, että jos sulla on kolmella nartulla pennut yhtä aikaa ja yhden pennun hinta jotain 750-1000euroa, niin kyllä siitä jotain rahaa pitäs jäädä.(Kasvattajathan monesti väittää, ettei koiria kasvattamalla tienaa... jos yhden pennun rekisteröinti, mahd. sirutus ja ell tarkastus sekä laadukaskin ruoka 3vk iästä 7-8viikon luovutusikään maksaisi vaikka maksimissaan 300-350euroa per pentu ja sitten myyt koiria 750-1500, jopa 1900euroa per pentu rodusta riippuen, niin jäähän siitä sulla käteen näin lyhyemmälläkin matikalla laskettuna!!))

  • suski5 kirjoitti:

   Itselläni on kans tuosta kokemusta, "että kasvattaja pesee kätensä koko hommasta", koira oli kylläkin lyhytkarvainen nyk. sileäkarvainen collie ja kennel arvostettu ja pitkään toiminut jopa vuolasvirtapalkittu (?) Dalimattas. Koiralla todettiin vakava synnynnäinen sairaus alle kahden vuoden iässä ja ajattelin, että kasvattajalla olisi joku vastuu, kun kerran on kennelliiton sopimuksella myyty koira ja kasvattajakin kennelliiton jäsen ja varmaan kasvattajasopimuksenkin allekirjoittanut. Soitin sekä Kennelliiton maksalausuntoja vastaanottavalle henkilölle että Suomen Collieyhdistyksen edustajalle, jotka molemmat euovoivat neuvottelemaan kasvattajan kanssa, josko antaisi uuden koiran tilalle! Kasvattaja itse sanoi puhelimessa, että "hän on eläkeläinen, eikä ole varaa rueta mitään korvaamaan... Joskus pitää ottaa järki käteen ja laittaa koira kuoppaan!" No enpä laittanut ja koira eli vielä usean vuoden ja lääkäreihin meni rahaa. (Muuten olen kyllä sitä mieltä, että jos sulla on kolmella nartulla pennut yhtä aikaa ja yhden pennun hinta jotain 750-1000euroa, niin kyllä siitä jotain rahaa pitäs jäädä.(Kasvattajathan monesti väittää, ettei koiria kasvattamalla tienaa... jos yhden pennun rekisteröinti, mahd. sirutus ja ell tarkastus sekä laadukaskin ruoka 3vk iästä 7-8viikon luovutusikään maksaisi vaikka maksimissaan 300-350euroa per pentu ja sitten myyt koiria 750-1500, jopa 1900euroa per pentu rodusta riippuen, niin jäähän siitä sulla käteen näin lyhyemmälläkin matikalla laskettuna!!))

   Suomen kennelliitto, vuolasvirtapalkinto, kasvattajasopimus, sopimus koiran kaupasta, kennelnimi, kennel dalimattas, lyhytkarvainen collie, sileäkarvainen collie, Suomen collieyhdistys,

   maksashuntti maksavika maksasairaus synnynnäinen maksashuntti

   Ja vielä edelliseen, että ottaisinko vielä toisenkin koiran sieltä samasta paikasta korvaamaan näitä ensimmäisestä koirasta aiheutuvia lääkärikuluja, kun silläkin voi sitten olla joku sairaus. Ja miten se sitten avittaa rahallisesti mitenkään, jos saisikin ilmaiseksi vielä toisenkin koiran elätettäväkseen?!

  • suski5 kirjoitti:

   Itselläni on kans tuosta kokemusta, "että kasvattaja pesee kätensä koko hommasta", koira oli kylläkin lyhytkarvainen nyk. sileäkarvainen collie ja kennel arvostettu ja pitkään toiminut jopa vuolasvirtapalkittu (?) Dalimattas. Koiralla todettiin vakava synnynnäinen sairaus alle kahden vuoden iässä ja ajattelin, että kasvattajalla olisi joku vastuu, kun kerran on kennelliiton sopimuksella myyty koira ja kasvattajakin kennelliiton jäsen ja varmaan kasvattajasopimuksenkin allekirjoittanut. Soitin sekä Kennelliiton maksalausuntoja vastaanottavalle henkilölle että Suomen Collieyhdistyksen edustajalle, jotka molemmat euovoivat neuvottelemaan kasvattajan kanssa, josko antaisi uuden koiran tilalle! Kasvattaja itse sanoi puhelimessa, että "hän on eläkeläinen, eikä ole varaa rueta mitään korvaamaan... Joskus pitää ottaa järki käteen ja laittaa koira kuoppaan!" No enpä laittanut ja koira eli vielä usean vuoden ja lääkäreihin meni rahaa. (Muuten olen kyllä sitä mieltä, että jos sulla on kolmella nartulla pennut yhtä aikaa ja yhden pennun hinta jotain 750-1000euroa, niin kyllä siitä jotain rahaa pitäs jäädä.(Kasvattajathan monesti väittää, ettei koiria kasvattamalla tienaa... jos yhden pennun rekisteröinti, mahd. sirutus ja ell tarkastus sekä laadukaskin ruoka 3vk iästä 7-8viikon luovutusikään maksaisi vaikka maksimissaan 300-350euroa per pentu ja sitten myyt koiria 750-1500, jopa 1900euroa per pentu rodusta riippuen, niin jäähän siitä sulla käteen näin lyhyemmälläkin matikalla laskettuna!!))

   juu ja pennut kasvaa pyhällä hengellä vai,,jokaisen pitää alkaa koiran kasvattajaksi ja näyttelyttää niitä,niin tietää mitä todella kuluu rahaa.älkää hyvät immeiset kommentoiko typerää .asioista joista ette näy tietävän hölän pöläystä ,tunnen myötähäpeää mustmaalia ja kateellisä immeisiä kohtaan .hyi olkoon teitin kanssa.

 • Viimeisimmässä koiramme lehdessä oli tuosta akasta juttua. On Suomessa rekisteröintikiellossa.
  Kokonaan koirat pois tuommoiselta.

 • Kyseinen kasvattaja on tuttu vuosien takaa ja ihmettelen, että vielä pystyy jatkamaan toimintaansa sanktioista huolimatta. (Toivottavasti) ei ole kauaskantoista toimintaa. On mopo lähtenyt hanskasta jo aikaa sitten...Oma kuvitelmansa on kyllä aivan toinen.

  • Minulle hän kyllä kertoi avoimesti ja osoitti katumustaan tästä sanktiosta.
   Minusta hän vaikutti miellyttävältä ihmiseltä, mutta en kylläkään tunne häntä paremmin.

 • Sieltähän tuo löyty guuglettamalla, porskuttelee yhä etiäpäin... Että näin..:/

 • Juu ei saa ostaa Sun Danista yhtään mitään!!
  Kaikki yllä olevat asiat ovat tosiaan totta, ikävä kyllä.
  Olen seurannut toimintaa 9v. ja täytyy sanoa, että kun vintissä napsahtaa ja vauhtisokeus iskee, niin se ei ole kenellekään hyväksi.
  Koira parat. :( Pahaa tekee ajatella, että kukaan kohtelee eläimiä niin kuin tämä "kasvattaja".

  Hänhän oli aikoinaan hyvin hyvin arvostettu kasvattaja ja kasvattikin todella kauniita koiria ajalleen. SD koiria löytyy todella useiden tämän päivän upeiden koirien takaa, omaa silmää miellyttävistä koirista lähes jokaisen. (suomikoirien siis) Mutta kuten sanottu, kun vauhtisokeus yllättää ja samaan aikaan psyyke pettää, menee kaikki päin helvettiä.

  Älä koskaan ostaa mitään ko. "kennelistä".

 • Otin itse kyseisestä kennelistä 2v koiran vajaa 4v sitten. En tiennyt historiasta mutta aika pian sain kuulla ja kokea näitä ikäviä juttuja....... Koiran tullessa mulle oli todella säikky hermostunut ja pelokas koira, kesti kauan ennenkuin tervehtyi suht normaaliksi. Koira on tänäpäivänä aivan ihana koira mutta pelkää eritoten miehiä mutta myös naisia. Kestää kauan ennenkuin päättää että uskaltaako luottaa ja tulla liki. Myös kaikki harjat , kepit sunmuut varrelliset asiat ovat koiralle kauhistus! En haluaisi edes kuvitella mitä siellä on tapahtunut koirille!

  • Minulle tuli vuonna 2004 täysin samalla tavalla käyttäytyvä 4kk ikäinen harjakoira. Joka oli kuulemma ollut jo jossain muussa kodissa, josta palautettiin kasvattajalle. Koira oli todella arka ja eritoten miehiä pelkäsi. Kerran otin käteen kärpäslätkän, en edes ehtiny yrittää huitaista kun koira oli jo sängyn alla ja tärisi monta tuntia. Tein koiran kanssa töitä monta vuotta ja siitä tuli paras yksilö ikinä!

 • Tämän henkilön kasvatustyö alkoi saada erikoisia piirteitä jo hyvin varhain, mutta tuolloin hänellä oli vielä paljon puolesta puhujia. Mielestäni hän ei koskaan ole ollut sen arvostetumpi tai mitään muutakaan, koska olen seurannut hänen toimintaansa joskus melko läheltäkin ja aina on ollut kyllä kyseenalainen suhtautuminen hänen toimiinsa. Itse en myöskään ole huomannut että kovinkaan monen upeiden koirien sukutaulusta hänen pitkän linjan tuotantoaan löytyisi, vaan ehkä se satunnainen yksi ko kennelissä syntynyt eläin.
  Jotenkin kummallisesti hänen koirissaan ei myöskään ole mitään sairauksia - vaikkakin taas muiden omistuksessa olevien hänen kasvattiensa kohdalla niitä on siinä missä muidenkin. En luottaisi tämän henkilön sanaan, koirien statukseen tai sukutauluihin tipan vertaa ja kiertäisin muutenkin kaukaa "kaiken" hänen kasvatukseensa liittyvän.
  Kuten niin moni sanoikin, niin suomessa on niin paljon kasvattajia, että varmasti löytää sopivan koiran muualtakin.

  • jos osaa lukea sun dan kotisivuja niin kyllä siellä on ihan nimettynä koirat jotka sairastavat jotain sairautta. Itse en löytänyt kohtaa "minun omistuksessa olevat eivät sairasta mitään"

 • Taitaa olla nyt sama nainen kyseessä. Itse ollaan etsitty ranskanbulldoggia ja löytyi sitten eri etunimellä pentuja. Muka rek. ja rokotettu ja madotettu. Paikan päällä sitten selvisi että hirveissä oloissa koirat asuvat, Virossa ovat rekisterissä ja rokotepassi oli mutta pitääkö paikkaansa, siitä en tiedä. Innoissamme oltiin ottamassa koiraa mutta kun kuulin juttua kiinanharjakoirien aikaisista ajoista en enää yhtään ihmettele miksi nekin koirat oli niin raukkoina siellä. Tekisi mieli pelastaa koirat pois mutta väärinhän sekin on. Pahalta tuntui jättää pienet vauvat sinne paskan ja lian sekaan kasvamaan mutta ei se muutenkaan toimintaa ymmärrä lopettaa kun jos huhut otetaan tosissaan ja sen takia menettää asiakkaitaan. Oli meillä mukana ihminen joka koirista ymmärtää rakenteesta ja muusta ja sanoi että koirassa ei ollut mitään vikaa. Tunnusteli että on terve ja oli sitä mieltä että pelkän koiran perusteella otettaisiin ehdottomasti. Mutta nyt kun sain tietää sen ryysyläisnaisen taustasta niin tuntuisi väärältä ottaa siltä koira. Etenkin kun joutuu sitten kaikki mad. rok. sun muut hoitamaan itse uudestaan..

  • Kylläpä kirjoitat asiallisesti ja uskottavasti.

 • On eläintenpito kiellossa ja Suommen kennelliiton mustalla listalla yms yms yms.
  Joten, unohda koko juttu.

  • En ikinä ole ollut Eläintenpitokiellossa, joten turhaan levität valheellista tietoa, NIMIMERKKI etkö uskaltanut omalla nimelläsi valheita levittää??

  • Osoite on Heinolassa?
   Miten voi kasvattaa Virossa koiria, saako siis Viron rekkariin ne kummiskin?

 • Älkää missään nimessä ottako tuolta koiraa, jollette halua säikkyä ja arkaa koiraa, jota on mahdotonta "parantaa" peloistaan ....

  • Ei pidä paikkaansa !

 • Eihän koiraa valita Kennelin perusteella..voit vihata ja äksyillä Kennelin pitäjästä ja häntä haukkua, -koiratehtaaksi jne... mutta totuus on että 1. katsotaan sukutaulut, sitten pennut, ..ja (paperit).. ja pentujen vanhemmat... ja hinta jne...Kennelin pitäjällä onko mies tai nainen ei ole kovinkaan paljon väliä.

  Et saa kennelinpitäjää mukaasi, jos et nyt ole ihan mahdoton viettelijä.. koiran pennun saat mukaasi!

  Tyhmyys on nainen.. siis tyhmyys on!

  • Kyllä sillä on merkitystä, millainen kasvattaja on. Mutta kun lukee tämän palstan kirjoituksia, niin jokainen mollataan.
   Kasvattajana seuraan kasvattieni elämää ja apua saa kysyä koska vain,mutta joku katsoi, että luulen olevani naimisissa kasvattieni omistajien kanssa. Teet niin tai näi, mutta aina väärinpäin.

 • Sinulle Koira sentään: Sukutaulut eivät kerro, millainen koira on luonteeltaan tai terveydeltään. Eikä se kerro, millaisissa oloissa pentu kasvaa. Kasvattajalla on todella paljon merkitystä siinä, millaisia pennuista tulee, siis muutenkin kuin ulkonäöllisesti.

  Sukutaululla ei ole mitään merkitystä, jos pentu on kasvanut ensimmäiset viikkonsa huonoissa oloissa ja sen takia on erittäin arka, huonokuntoinen tai sairas. Kuka vastuuntuntoinen sukutauluista kiinnostunut kasvattaja käyttäisi tällaista koiraa jalostukseen. No vastuuntuntoinen kasvattaja tuskin edes ottaisi pentua sellaisista oloista. Sellaisista oloista ottavat äkkiä pennun halvalla haluavat, joilla ei ole mitään hajua mistään sukutauluista. Eikä pennuilla todennäköisesti edes ole mitään sukutauluja tai papereita oikeasti. Halpa hinta voi kostautua suurilla eläinlääkärikuluilla ja koiran aralla ja huonolla luonteella. Ei ehkä saatukaan ihanaa lempeää lemmikkiä vaan ongelmakimppu.

  Tämä kirjoitus ei koske aloituksessa olevaa kenneliä, siitä en tiedä mitään.

 • Kiinnostaisi tietää miten olen saanut eläintenpitokiellon?
  Myöskin milloin muka koirani on ollut ilman ruokaa ja vettä saati vkl yksin jos koiranhoitajani on aina siis AINA pois ollessani koiriani hoitanut tunnollisesti.
  Myöskin kiinnostaa koira joka on säikky ja arka? Minkäköhän niminen kyseinen koira ollut, onko edes kasvanut luonani vai ollut pentue jolle olen lainannut kennelnimeäni?
  Kiinnostaa myös lausunto ihmiseltä että koirani asuvat huonoissa olosuhteissa, paskassa ja liassa etc.? Olitte ulkona jossa kyllä oli likaisita niin kuin ulkona on, missä näitte paskaa? edes ulkona ei ollut paskaa koska ne kerätään pois. Saati ette jättäneet pentuja mihinkään vaan otitte miettimisajan päätteeksi virosta tuodun koiran itsellenne. Minulla on maahantuontiluvat kunnossa joten olen laillinen maahantuoja. Koirat oli rokotettu ja madotettu niin kuin eläinpassissa luki joten laitoitte kaksin kertaiset rokotukset TURHAAN!
  Kiinnostaisi myös tietää nämä väitteet että koiriani on pidetty huonosti tai kohdeltu huonosti.???? On se helppoa nimettömänä mennä väittämään asioita vaikka ei eds tunne minua

  • Kannattaa miettiä tarkkaan mistä koiran ottaa.
   Facebookista löytyy ryhmä: Beware of toydogbreeder from heinola, finland, sekä suomen koirajärjestö/FKA uncensored.

  • muumipeikko76 kirjoitti:

   Kannattaa miettiä tarkkaan mistä koiran ottaa.
   Facebookista löytyy ryhmä: Beware of toydogbreeder from heinola, finland, sekä suomen koirajärjestö/FKA uncensored.

   Tuo Beware... ei löytynyt haulla facesta. Voisi saada suoran linkin?

  • Minulla on ollut sinulta kaksi koiraa Sun Dan No limit ja Sun Dan Baby Face, molemmat säykkyjä. Mutta toiset ovat säkympiä kuin toiset. Mutta teetit Baby Facella pennut ja koira oli sinulla, soitit minulle että voiko sillä tehdä toiset pennut kun kaikki meni niin hyvin. Vastasin, että jossain kohtaan varmasti. Soitin seuraavana päivänä että ethän vielä tee pentuja kun koira on vasta saanut edelliset ja nyt ekat juoksut. Vastasit että myöhäistä koira on jo astutettu!!! Kun pennut olivat syntyneet ja noin 6 viikkoisia, minulle soittettiin heinolan poliisista, että tiedätkö missä koirasi on??? Vastasin että kasvattajalla, jolloin poliisi kertoi olevansa eläinlääkärin kanssa ko asunnossa, joka ei toedellakaan ole siinä kunnossa missä voi eläimiä pitää...puukkoja lattialla, pissaa...kakkaa. Pentueita oli silloin 4 kyseisessä pienessä kaksiossa ja aikuisia 19 kpl. Poliisi pyysi minua hakemaan koirani takaisin, mutta kasvattaja ei antanutkaan sitä enää....erilaisia valheita syötti koko ajan ja ajoin 3 kertaa turhaan heinolaan!
   Yksi ilta kasvattaja laittoi minulle viestin kahdeksan aikaan illalla, että koira on Heinolan poliisilaitoksen aidassa kiinni, että pyydä poliiseja päästämään koira sisälle. Ulkona oli yli 20 astetta pakkasta, soitin hätäkeskukseen, josta minut yhdistettiin Heinolan poliisilaitokselle....poliisit nauroivat ekaksi että eihän nyt kukaan koiraa tuolla ilmalla kytke aitaan...mutta siellä se oli yksin kiinni aidassa ilman vaatteita!!

   Joten tässä sinulle fakta tietoa!!!

 • No niin kun näette taas aiheelliseksi puhua valheita ja liioitella, Minulla ei ole ollut puukkoja lattioilla tai mitään muutakaan, saati 4 pentuetta kerralla.
  Tapahtumista on 8 vuotta aikaa.
  Olin vakavan aivovamman saanut auto-onnettomuudessa joten kaikki asiat eivät olleet minulle niin yksikertaisia.
  Minulla on ns tapahtuma hetkellä 8 aikuista ja 8 pentua jonka eläinlääkäri koki liian suureksi määräksi ja huostaan otti koirat koska luuli ettei niillä ole hoitajaa, minun ollessa ulkomailla. Joku ilkeämielinen siis oli tehnyt minusta sellaisen ilmiannon...
  Koirat olivat hyvin hoidettuja kuten eläinlääkärin rapostissa luki.
  Myöhemmin kyseinen eläinlääkäri tuomittiin oikeudessa virkarikoksesta minua vastaan tehdyistä teoista.
  Tämän jälkeen olen saanut elämääni hallintaan, muuttamalla maatilalle, saamalla lapsen, minulla on ihana mies joka auttaa joka päivä. Minulla on huippu koirat edelleen, ja menestyn näyttelyissä, olen suomen korkeiten menestynyt kasvattaja Kiinanharjakoirissa ja kokemusta on 20 vuotta.

  Kannattaisi miettiä omat lähtökohdat ennen kuin alkaa haukkua muita.
  Aina voi sattua onnettomuus joka vaikuttaa loppuelämän, eikä tuomita.

  Minulta lähtevät pennut ovat aina super sosiaalistettuja ja treenattuja.
  Eläinlääkärin tarkastamia ja mikrosirutettuja, rekisteröityjä ja madotettuja yms.

  Terveisin
  Kennel Sun Dan
  Ylpeänä

  • Ko. kasvattaja kertoi minulle rehellisesti, että asuessaan kaksiossa, mopo karkasi käsistä. mutta eiköhän hän nyt teidän haukkumistenne myötä ole
   sovittanut tekonsa...

  • Anonyymi kirjoitti:

   Ko. kasvattaja kertoi minulle rehellisesti, että asuessaan kaksiossa, mopo karkasi käsistä. mutta eiköhän hän nyt teidän haukkumistenne myötä ole
   sovittanut tekonsa...

   Eli kun kasvattajaa "haukutaan", on hänen kaikki pahat tekonsa hyvitetty? Että muut ihmiset käytännössä hoitavat tekojensa sovittamisen? Kerro, pliis, että ymmärsin sinut täysin väärin, sillä eihän tuollaista idiootinlogiikkaa voi suoltaa kukaan.

 • Olkaahan tarkkoina mistä ostatte. Sun Danin rekisteröintikielto päättynee vuoden vaihteessa ja pentuja on jo laatikot täynnä :-(

  • En ole mitään sääntöjä rikkonut.
   Olen kasvattanut vuodesta 1997.
   Jokainen jalostukseen käyttämäni koira on terveystarkastettu ja näyttelyissä käynyt.
   Olen tuonut hyvin paljon koiria jalostukseen ulkomailta laajentaakseni geeniopoolia.
   Ettekö te todellakaan uskalla esiintyä omalla nimellä?? Valheita toistensa perään nimimerkkien takana...
   Jokainen pentuni on terveystarkastettu ennen luovutusta, rekisteröity etc.

 • Juu kovaa tahtiin pentuja tuppaa maailmaan, eli sama touhu taitaa jatkua :( :( :(

  • Mikähän touhu?
   Kasvattaminen?
   Todellakin jatkuu :D

 • Olen vienyt jo asiaa eteenpäi

  • Tiedän että olette kaikin keinoin yrittänyt sabotoida tekemisiäni, luojan kiitos eläinsuojelu ja lastensuojelu ja kennelliitossa on järkeviä ihmisiä jotka näkee teidän valheellisten sabotointi yritysten läpi :D
   On helppoa sanoa että on pentutehdas tai että koirat pidetään huonosti yms, mutta koittakaapa todistaa asiat??? :D otan mielelläni kuvia ja videoita vastaan kun muka pahoinpitelen koiria tai häkitän tai mitä ikinä keksittekin selittää....

  • SunDan kirjoitti:

   Tiedän että olette kaikin keinoin yrittänyt sabotoida tekemisiäni, luojan kiitos eläinsuojelu ja lastensuojelu ja kennelliitossa on järkeviä ihmisiä jotka näkee teidän valheellisten sabotointi yritysten läpi :D
   On helppoa sanoa että on pentutehdas tai että koirat pidetään huonosti yms, mutta koittakaapa todistaa asiat??? :D otan mielelläni kuvia ja videoita vastaan kun muka pahoinpitelen koiria tai häkitän tai mitä ikinä keksittekin selittää....

   No jos tuolla kehien laidalla katsoo sun toilailua,niin ei tunnu vahvasti menevön. Koirat aivan liian pienissä bokseissa. Sä et edelleenkään päästä niitä bokseista tarpeilleen. Koirat haisee. Mä en tajua miten tuomarit ei tähän puutu. Varmaan teillä kotona on vielä karseempi kaaos,koska tollanen haju on pinttynyt suhun ja koiriin.
   Sä et rekisteröi kaikkia pentueita. Esim dobberipentue edelleen rekkaamatta. Syy et osaa kertoa asialle,mutta kitiset kyllä,miten sua mustamaalataan.
   Mä olen sun luona käynyt jo reilu 10 vuotta sitten,eka vantaalla ja myöhemmin paasossa,kun asuit vanhassa koulussa. Ja todella olen nähnyt,millaisen saastan keskellä elit jo silloin. Tätä nykyä taitaa tilanne olla vielä hullumpi?

 • Tiedän että jatkuu

 • Myy ahkerasti harjiksia torissa

  • Tottakai myyn.
   Myöskin annan omaa kennelnimeäni niihin pentueisiin lainaksi joihin uskon :D
   Onhan minulla rodusta yli 20 vuoden kokemus

 • Älkää hyvät ihmiset maksako varausmaksua ennen kuin olette nähneet pennut niiden kotona. Jos vielä sitten haluatte ostaa pennun niin ostakaa se omaksi. Älkää mielellään tehkö mitään sopimuksia, jotka oikeuttavat siihen, että koiranne viedään teiltä X-ajaksi jonnekin. Koskien näyttelyitä ja pennutuksia. Turvallisinta on omistaa pentu kokonaan itse. Jos pennut nähtyänne teistä tuntuu, että pentu on pakko ostaa, koska sen olot eivät teidän mielestänne ole parhaat mahdolliset niin älkää ostako pentua pelkästä säälistä.

 • Ottaisin....kaiken tämän kateellisten ja pahansuopien ihmisten kirjoittelusta huolimatta menisin paikan päälle ja tekisin omat päätelmäni omin silmin...kuinka moni paskanjauhajista on käynyt oikeesti paikanpäällä.

  • Tässä ketjussa on puhuttu näyttely- ja rekisteröintikiellosta. Jos se on totta, niin ei kait sellaista huvikseen jaella eikä sitä varten tarvitse paikan päällä käydä, että voi todeta ketjussa todettuja asioita. Paskanjauhannasta en siis tiedä, mutta kerropas mistä ihmiset täällä tarkalleen ottaen ovat kateellisia olleet?

  • Hui kamalaa jos on ollut näyttely ja jalostuskielto, et ilmeisesti tiedä kuinka helposti sellaisen suomessa saa.... tai että kuinka monta muutakin kasvattajaa mm kiinanharjakoirissa on sellaisen kärsinyt.
   Huomaan että et tiedä asioista yhtään mitään ja silti koet voivasi tuomita...

  • SunDan kirjoitti:

   Hui kamalaa jos on ollut näyttely ja jalostuskielto, et ilmeisesti tiedä kuinka helposti sellaisen suomessa saa.... tai että kuinka monta muutakin kasvattajaa mm kiinanharjakoirissa on sellaisen kärsinyt.
   Huomaan että et tiedä asioista yhtään mitään ja silti koet voivasi tuomita...

   No kerrohan sinä miten helposti sen saa, kun kokemusta on?

  • SunDan kirjoitti:

   Hui kamalaa jos on ollut näyttely ja jalostuskielto, et ilmeisesti tiedä kuinka helposti sellaisen suomessa saa.... tai että kuinka monta muutakin kasvattajaa mm kiinanharjakoirissa on sellaisen kärsinyt.
   Huomaan että et tiedä asioista yhtään mitään ja silti koet voivasi tuomita...

   Rekkauskieltoa ei helposti saa. Ensin tutkitaan kunnolla, sitten vasta päätetään, meneekö edes kurinpitolautakunnalle.
   Jos harjiksissa monta on saanut kieltoja, niin onpa ketkua väkeä paljonkin rodussa.

  • Tiedä ainakin 4 muuta kasvattajaa joilla kiellot ollut, ja todellakin kiellot saa helposti, kiitos tietämättömyytesi :D

  • Ensin menee hallitukselle, ja jos he päättävät, niin menee vasta kurinpitolautakunnalle. Ihan helposti ei siis rangaistuksia tule.

   Mutta kerro ihmeessä mitkä on ollut kieltoja, jotka on helpolla annettu? Mitkä on olleet syyt?

   Jos ei syytä ole tai helposti niitä jaeltaisiin, niin johon siihen ottaisi kantaa jo rotuyhdistyksetkin.

  • Harjakasa kirjoitti:

   No kerrohan sinä miten helposti sen saa, kun kokemusta on?

   No ainakaan tämä panettelu ja asiaton kirjoittelu ei ole mukavaa ja juuri tällaisten ihmisten takia moni kasvattaja joutuu aiheettomasti kärsimään. Eläinsuojelu viranomaisella on laki ,että jos ilmoituksia tulee on ne sitten aiheellisia tai ei ,niin asia on tarkistettava ja kun tarpeeksi paljon tulee ilmoituksia haitta tarkoituksessa kasvattajaa kohtaan , juuri ne suurilta osin aiheettomat ilmiannot voi johtaa pahimmillaan sanktioihin. Ne jotka todellisuudessa ovat syyllisiä nauravat rinta rottingilla,että ähä nyt ovat tehneet hyvän työn kun ovat saaneet tuhotuksi jonkun lähimmäisen harrastuksen. Kehoittaisin jokaista joka rahankiilto silmissään luulee koiran kasvatuksen olevan tuottoisaa,niin kokeilevan sitä itse ja sitten kirjoittaa aiheesta tietävänä lisää :D Juuri tämä mustamaalaminen on kateutta koska tietämättömänä harrastuksen todellisita kuluista luulee väärin,että rahaa tulee kuin suokuokalla :D Yrittänyttä ei laiteta eli kaikki panetteliat nyt kasvattamaan koiria :D Eiköhän se totuus aukene :D

  • Tållä kaikki kasvattajat haukutaan, paitsi kennel Minelanin koirat ja hoito.. Mutta hänestä ei voikaan kirjoitaa noin ilkeästi. Minulla on 6 koiraa häneltä, 2 vielä elossa. Koirat ovat viimeisen päälle hoidettuja, pennut terveitä, pärjäävät näyttelyissä.

   Mutta nyt pääasiaan, älkää nyt ihmeessä parjattko kennel Sundan kenneliä noin pienten todisteiden avulla. Toivon, että palstalle saataisi rauha ja keskustelut käytäisi koiramailman pohjalta, eikä keskityttäsi pelkästään kasvattajan haukkumiseen.

  • ihania kirjoitti:

   Tållä kaikki kasvattajat haukutaan, paitsi kennel Minelanin koirat ja hoito.. Mutta hänestä ei voikaan kirjoitaa noin ilkeästi. Minulla on 6 koiraa häneltä, 2 vielä elossa. Koirat ovat viimeisen päälle hoidettuja, pennut terveitä, pärjäävät näyttelyissä.

   Mutta nyt pääasiaan, älkää nyt ihmeessä parjattko kennel Sundan kenneliä noin pienten todisteiden avulla. Toivon, että palstalle saataisi rauha ja keskustelut käytäisi koiramailman pohjalta, eikä keskityttäsi pelkästään kasvattajan haukkumiseen.

   Aika jännästi kävit minelania kehumassa toista kasvattajaa koskevassa keskustelussa ihan saman aamun aikana kun minelan tässä tismalleen samassa keskustelussa kirjoitteli itsekin. Mikähän on todennäköisyys moiselle? ;)

  • Vanhakasvattaja kirjoitti:

   No ainakaan tämä panettelu ja asiaton kirjoittelu ei ole mukavaa ja juuri tällaisten ihmisten takia moni kasvattaja joutuu aiheettomasti kärsimään. Eläinsuojelu viranomaisella on laki ,että jos ilmoituksia tulee on ne sitten aiheellisia tai ei ,niin asia on tarkistettava ja kun tarpeeksi paljon tulee ilmoituksia haitta tarkoituksessa kasvattajaa kohtaan , juuri ne suurilta osin aiheettomat ilmiannot voi johtaa pahimmillaan sanktioihin. Ne jotka todellisuudessa ovat syyllisiä nauravat rinta rottingilla,että ähä nyt ovat tehneet hyvän työn kun ovat saaneet tuhotuksi jonkun lähimmäisen harrastuksen. Kehoittaisin jokaista joka rahankiilto silmissään luulee koiran kasvatuksen olevan tuottoisaa,niin kokeilevan sitä itse ja sitten kirjoittaa aiheesta tietävänä lisää :D Juuri tämä mustamaalaminen on kateutta koska tietämättömänä harrastuksen todellisita kuluista luulee väärin,että rahaa tulee kuin suokuokalla :D Yrittänyttä ei laiteta eli kaikki panetteliat nyt kasvattamaan koiria :D Eiköhän se totuus aukene :D

   Olen samaa mieltä, vaikka en nyt ko.kasvattajaa tunnekaan, kuin yhden käynnin verran kotonani.

  • Anonyymi kirjoitti:

   Olen samaa mieltä, vaikka en nyt ko.kasvattajaa tunnekaan, kuin yhden käynnin verran kotonani.

   Kyllä ihmiset sitten osaavat olla ilkeitä, kirjoittaa kkennel MINELANin omistaja, nimeltään Pirkko Peippola. Tiedot koiristani löytyvät jalostustieteellisen toimikunnan sivuilta.

 • Kennelliiton tietojen perusteella ei ainakaan rekisteröityjä pentueita ole vuoden 2010 jälkeen joten voi olla rekkauskielto ja taitaa olla tätä nykyä torikauppias.

  • Mikähän laki kieltää myymästä Tori.fi????

  • sori.fi.lle" joten voi olla rekkauskielto ja taitaa olla tätä nykyä torikauppias." Asiallinen kirjoittelia ei kirjoita vihjauksin vaan totuudenmukaista tekstiä. jos ei tideä totuutta niin pitäköön mielipiteensä piilossa , näin tehden ei joudu jonkun mielessä naurunalaiseksi .
   jos tätilläkin olisi munat niin täti olisikin setä :D

 • Etteköhän ole jo tarpeeksi koittanut sabotoida elämääni?
  Olette sotkenut kaiken huipuksi lapseni tähän kiusan tekoon, hän on pieni 3 v lapsi joka ei tasan varmasti ole teille mitään tehnyt!!!
  Te ette ole käynyt kotonani, ette tiedä missä asun tai miten. Moni teistä asuu pienessä kerrostalossa koirien kanssa, kun minä asun sentään maalla järvenrannalla jossa koirat saavat elää vapaana ja nauttia elämästään ;)
  Koirani on palannut kehiin todella voitokkaasti :D
  Teille tietämättömille ja niille jotka ei viitsi edes ottaa selvää, näyttely vkl maksaa helposti 300-1000e, kun laskette vaan paljonko pennuista tulee rahaa, ette yhtään ajattele kuinka paljon koiriin menee rahaa kun haluaa kasvattaa laadukkaita koiria ja kisata. Olen vuosien varrella tuottanut suomeen yli 40 koiraa, luuletteko että se on ilmaista??? Jokaisella kasvattajalla on sairauksia ( ne vaan ei kerro niistä julkisesti) jokaisella kasvattajalla on huonompi laatuisia koira ( ne vaan piilotetaan) jokaisella kasvattajalla on arempia koira etc.
  Tämä jumalaton lynkkaus on täysin aiheetonta, laittakaan energianne ja voimanne oikeisiin pentutehtaisiin, eläinsuojelutapauksiin yms.

  Onneksi eläinsuojelu tietää mitä teette ja teidän motiivit, samoin lastensuojelu sekä kennelliitto.

  • Minä olen käynyt. Pakkasella eräänä päivänä,kun toit koiratalosta,jonne ei pääse katsomaan,repussa kasan täriseviä huonokuntoisia pentuja. Mukaan olisi saanut ihmeelliselle haisevaa ruokaa pienen pussillisen. Pyydät,että ihmiset laittaisi kuvia/videota,kun pahoinpitelet koiria. Laitapa itse videota,mitä siellä pihan "koiratalossa" tapahtuu. Et tietenkään voi,koska silloin paljastuisi se karu totuus,että koirat elävät siellä oman paskan ja kusen keskellä. Sulla on varaa kyllä matkustella näyttelyihin,mutta koirien ruokaan ja muuhun tarpeelliseen ei ole varaa. Pentutehdas tuo kennelin irvikuva on,eikä mikään muu.

 • Ei rekkauskieltoa mitenkään turhaan saa. Helppo taas on suhteellinen käsite, toisista se nartun pennutus joka juoksuun on hyvinkin helppoa kun taas toisilla moraali ja säännöt estää.

  Yhdelläkään sellaisella kasvattajalla, jolta koiran ottaisin, ei ole KOSKAAN ollut rekisteröintikieltoa, koska koirat ei ole heille tulonlähde

  Ps. Maksaako kennel sun dan arvonlisäveroa, onko se lisätty pentujen hintaan? Laajamittainen kasvatus rinnastetaan yritystoimintaan.

  • Kasvatustoimintani on verottajan toimesta todettu harrastustoiminnaksi.
   Kiitos kateellisten ilmoituksen :D

   enkä eläessäni ole astuttanut koiria joka juoksusta.... kiitos vihjailuista

  • Luurangotkaapista
   Tässä taas paistaa armoton kateus .Lääkkeeksi ala kasvataamaan koiria ja harrastamaan koiranäyttelyitä ,Tulet näkemään miten paljon siihen menee rahaa todellisuudessa. Koskaan luulo ei ole tiedon väärtti. Miten ihmeessä ihmiset voi olla tuollaisia.vaahdotaan asioista tietämättä mikä,missä ja kuinka paljon maksaa. Sinä et todellisuudessa edes voi tietää sitä ,että kasvattajalla ei ole koskaan ollut esim.rekisteröinti kieltoa . Nykyisin salassa pidettäviä asioita. Asioihin vaikuttaa oletko kennellitton jäsen vai ei . Mutta jos tuo kaikki pahan puhuminen kennel sun dan oliskin käytetty vaikka apuun jos kasvattaja olisi tarvinnut jossain vaiheessa niin monella olisi lämpimämpi sydän ja hyvempi mieli. Pahakello kauas kuuluu hyvä ei mihinkään.

  • Nyt alkaa kyllästyttää tuo mustamaalaaminen. Olen kasvattanut pari colliepentuettaa ja 39 vuotta karkeakarvaisia mäyräkoiria, eli hiukan kokemusta on, vaikka ne eivät ole kohdistuneet minuun, niin pariin ystäväääni kyllä.
   Nythän on Facebook, jonka kautta ainakin itse olen saanut palautetta, kuten kasvattini on olut heidän elämänsä koira. Nuorin koirani päätti näyttelyuransa maailmanvoittajana OLIKO SE RANSKASSA.

 • Odotan päivää että tämä ihmisten kusetus ja koirien kiusaaminen loppuu. Sun Dan on täysin sokaistunut toiminnassaan eikä tajua että mopo on lähtenyt käsistä aikaa sitten. 4 pentuetta kiellon päättymisen päälle ja vahinkoastumiset kertoo taas jo jotain.
  Suosittelisin lämpimästi vaikka 5 vuoden omatoimista breikkiä kokonaan koira-asioista. Perheasiat kuntoon ja sitten ajatus onko hommassa järkeä vai josko vaan pitäisi pari sesseä kodin ilostuttajana. Tosin lemmikinomainen koiran pito ei liene laisinkaan tuttua tässä kohtaa kun niillä pitää tienata.

  • Mitenhän niillä tienataan?
   Mitenhän olen ihmisiä kusettanut?
   kerroppas sadman kuinka todistat tuon?
   Kuule mun perheasia on enemmän kunnossa kuin monella :D

   Kerro miten tienata kun ostanut jalostusmateriaalin, näyttelyttää, terveystarkit etc.
   toi on vaan sana helinää ja pahan suopaa paskaa.

   helppoa se on nimimerkin takana kiusata ;)

  • Niistä pentujen suoltamisesta,että tämä mainittu kennel sun dan olisi tuotteliain ,mutta kanattaa lukea jalostus net tietojärjestelmää niin sieltä selviää mustaa valkoisella mitkä kasvattajat niitä pentueita ahkeroi ,ohessa vain yksi esimerkki :D s. 18.11.2017 sukusiitosprosentti 0,10% (6 sukupolvella laskettuna) :: isä 2 v 6 kk :: emä 3 v 11 kk
   Rek.numero Karvanlaatu Nimi P Väri LTE MH Näytt. Pentueet
   FI56412/17 isä powder puff ELIXIR OF LIFE HEYBETT mahonki VASERT 2
   FI13616/14 emä powder puff KAITLIN FREEZING VANILLA valkoinen mustin merkein ERI 1
   FI10257/18 uros karvaton KAITLIN SA CMON AND LET IT SNOW valkoinen ruskein merkein
   FI10261/18 narttu karvaton KAITLIN SA EVERYWHERE I GO ruskea valkoisin merkein
   FI10258/18 narttu powder puff KAITLIN SA ITS WRITTEN IN THE WIND valkoinen ruskein merkein
   FI10259/18 narttu karvaton KAITLIN SA THE WAY THAT I FEEL ruskea valkoisin merkein
   FI10260/18 narttu karvaton KAITLIN SA TO ME YOU ARE PERFECT ruskea valkoisin merkein
   s. 15.11.2017 sukusiitosprosentti 0,00% (6 sukupolvella laskettuna) :: isä 2 v 6 kk :: emä 7 v 6 kk
   Rek.numero Karvanlaatu Nimi P Väri LTE MH Näytt. Pentueet
   FI56412/17 isä powder puff ELIXIR OF LIFE HEYBETT mahonki VASERT 2
   FI43532/10 emä C.I.B FI MVA SE MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BY JMVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA EEJV-11 BALTJV-11 EEV-12 BALTV-12 EEV-14 VALANYAN SHAKE YOUR KITTY C.I.B 4
   FI10263/18 uros powder puff KAITLIN ROYAL FLUSH valkoinen ruskein merkein
   FI10262/18 uros karvaton KAITLIN ROYAL HIGHNESS valkoinen mustin merkein
   FI10264/18 uros powder puff KAITLIN ROYAL STRAIGHTNESS valkoinen ruskein merkein
   FI10266/18 narttu powder puff KAITLIN ROYAL CROWN JEWEL valkoinen mustin merkein
   FI10265/18 narttu powder puff KAITLIN ROYAL HEIRESS valkoinen mustin merkein
   s. 8.11.2017 sukusiitosprosentti 0,09% (7 sukupolvella laskettuna) :: isä 2 v :: emä 3 v 8 kk
   Rek.numero Karvanlaatu Nimi P Väri LTE MH Näytt. Pentueet
   FI12255/16 isä karvaton KAITLIN KARDASHIAN MIAMI musta valkoisin merkein ERI 2
   FI56395/17 emä powder puff LUNIKSSTYLE BELLA SVON musta-valkoinen 1
   FI56579/17 uros powder puff KAITLIN QUATTRO BULL musta valkoisin merkein
   FI56580/17 uros karvaton KAITLIN QUIZ musta valkoisin merkein
   FI56581/17 narttu powder puff KAITLIN QUEENIE musta valkoisin merkein
   FI56582/17 narttu powder puff KAITLIN QUELA musta valkoisin merkein
   FI56584/17 narttu powder puff KAITLIN QUICK SILVER musta valkoisin merkein
   EJ56583/17 narttu powder puff KAITLIN QUINTA musta valkoisin merkein
   s. 23.6.2017 sukusiitosprosentti 0,00% (7 sukupolvella laskettuna) :: isä 2 v 8 kk :: emä 5 v 5 kk
   Rek.numero Karvanlaatu Nimi P Väri LTE MH Näytt. Pentueet
   FI14828/15 isä powder puff LT JMVA KAITLIN HAYABUSA valkoinen mustin merkein SERT 1
   FI16002/12 emä karvaton KAITLIN BOYAKASHA SERT 2
   FI39882/17 uros powder puff KAITLIN PRINCE CHIHAYA valkoinen mustin merkein
   FI39883/17 uros powder puff KAITLIN PRINCE HIROTSUGU beige valkoisin merkein
   FI39884/17 uros powder puff KAITLIN PRINCE KAZUYUKI valkoinen
   FI39885/17 uros powder puff KAITLIN PRINCE TOKUBETSU valkoinen
   FI39886/17 narttu powder puff KAITLIN PRINCESS KAGUYA valkoinen mustin merkein
   s. 22.6.2017 sukusiitosprosentti 0,11% (7 sukupolvella laskettuna) :: isä 1 v 7 kk :: emä 4 v 8 kk
   Rek.numero Karvanlaatu Nimi P Väri LTE MH Näytt. Pentueet
   FI12255/16 isä karvaton KAITLIN KARDASHIAN MIAMI musta valkoisin merkein ERI 2
   FI15310/14 emä powder puff FIERY FAME BRILIANS DELIGHT musta-valkoinen ERI 3
   FI39859/17 uros karvaton KAITLIN ONE AND THE ONLY musta valkoisin merkein
   FI39855/17 narttu powder puff KAITLIN OCEAN PEARL valkoinen-beige
   FI39858/17 narttu powder puff KAITLIN ODD MOLLY musta valkoisin merkein
   FI39856/17 narttu powder puff KAITLIN ONCE UPON A TIME valkoinen mustin merkein
   FI39857/17 narttu powder puff KAITLIN OOPS I DID IT AGAIN

  • hauhau kirjoitti:

   Niistä pentujen suoltamisesta,että tämä mainittu kennel sun dan olisi tuotteliain ,mutta kanattaa lukea jalostus net tietojärjestelmää niin sieltä selviää mustaa valkoisella mitkä kasvattajat niitä pentueita ahkeroi ,ohessa vain yksi esimerkki :D s. 18.11.2017 sukusiitosprosentti 0,10% (6 sukupolvella laskettuna) :: isä 2 v 6 kk :: emä 3 v 11 kk
   Rek.numero Karvanlaatu Nimi P Väri LTE MH Näytt. Pentueet
   FI56412/17 isä powder puff ELIXIR OF LIFE HEYBETT mahonki VASERT 2
   FI13616/14 emä powder puff KAITLIN FREEZING VANILLA valkoinen mustin merkein ERI 1
   FI10257/18 uros karvaton KAITLIN SA CMON AND LET IT SNOW valkoinen ruskein merkein
   FI10261/18 narttu karvaton KAITLIN SA EVERYWHERE I GO ruskea valkoisin merkein
   FI10258/18 narttu powder puff KAITLIN SA ITS WRITTEN IN THE WIND valkoinen ruskein merkein
   FI10259/18 narttu karvaton KAITLIN SA THE WAY THAT I FEEL ruskea valkoisin merkein
   FI10260/18 narttu karvaton KAITLIN SA TO ME YOU ARE PERFECT ruskea valkoisin merkein
   s. 15.11.2017 sukusiitosprosentti 0,00% (6 sukupolvella laskettuna) :: isä 2 v 6 kk :: emä 7 v 6 kk
   Rek.numero Karvanlaatu Nimi P Väri LTE MH Näytt. Pentueet
   FI56412/17 isä powder puff ELIXIR OF LIFE HEYBETT mahonki VASERT 2
   FI43532/10 emä C.I.B FI MVA SE MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA BY JMVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA EEJV-11 BALTJV-11 EEV-12 BALTV-12 EEV-14 VALANYAN SHAKE YOUR KITTY C.I.B 4
   FI10263/18 uros powder puff KAITLIN ROYAL FLUSH valkoinen ruskein merkein
   FI10262/18 uros karvaton KAITLIN ROYAL HIGHNESS valkoinen mustin merkein
   FI10264/18 uros powder puff KAITLIN ROYAL STRAIGHTNESS valkoinen ruskein merkein
   FI10266/18 narttu powder puff KAITLIN ROYAL CROWN JEWEL valkoinen mustin merkein
   FI10265/18 narttu powder puff KAITLIN ROYAL HEIRESS valkoinen mustin merkein
   s. 8.11.2017 sukusiitosprosentti 0,09% (7 sukupolvella laskettuna) :: isä 2 v :: emä 3 v 8 kk
   Rek.numero Karvanlaatu Nimi P Väri LTE MH Näytt. Pentueet
   FI12255/16 isä karvaton KAITLIN KARDASHIAN MIAMI musta valkoisin merkein ERI 2
   FI56395/17 emä powder puff LUNIKSSTYLE BELLA SVON musta-valkoinen 1
   FI56579/17 uros powder puff KAITLIN QUATTRO BULL musta valkoisin merkein
   FI56580/17 uros karvaton KAITLIN QUIZ musta valkoisin merkein
   FI56581/17 narttu powder puff KAITLIN QUEENIE musta valkoisin merkein
   FI56582/17 narttu powder puff KAITLIN QUELA musta valkoisin merkein
   FI56584/17 narttu powder puff KAITLIN QUICK SILVER musta valkoisin merkein
   EJ56583/17 narttu powder puff KAITLIN QUINTA musta valkoisin merkein
   s. 23.6.2017 sukusiitosprosentti 0,00% (7 sukupolvella laskettuna) :: isä 2 v 8 kk :: emä 5 v 5 kk
   Rek.numero Karvanlaatu Nimi P Väri LTE MH Näytt. Pentueet
   FI14828/15 isä powder puff LT JMVA KAITLIN HAYABUSA valkoinen mustin merkein SERT 1
   FI16002/12 emä karvaton KAITLIN BOYAKASHA SERT 2
   FI39882/17 uros powder puff KAITLIN PRINCE CHIHAYA valkoinen mustin merkein
   FI39883/17 uros powder puff KAITLIN PRINCE HIROTSUGU beige valkoisin merkein
   FI39884/17 uros powder puff KAITLIN PRINCE KAZUYUKI valkoinen
   FI39885/17 uros powder puff KAITLIN PRINCE TOKUBETSU valkoinen
   FI39886/17 narttu powder puff KAITLIN PRINCESS KAGUYA valkoinen mustin merkein
   s. 22.6.2017 sukusiitosprosentti 0,11% (7 sukupolvella laskettuna) :: isä 1 v 7 kk :: emä 4 v 8 kk
   Rek.numero Karvanlaatu Nimi P Väri LTE MH Näytt. Pentueet
   FI12255/16 isä karvaton KAITLIN KARDASHIAN MIAMI musta valkoisin merkein ERI 2
   FI15310/14 emä powder puff FIERY FAME BRILIANS DELIGHT musta-valkoinen ERI 3
   FI39859/17 uros karvaton KAITLIN ONE AND THE ONLY musta valkoisin merkein
   FI39855/17 narttu powder puff KAITLIN OCEAN PEARL valkoinen-beige
   FI39858/17 narttu powder puff KAITLIN ODD MOLLY musta valkoisin merkein
   FI39856/17 narttu powder puff KAITLIN ONCE UPON A TIME valkoinen mustin merkein
   FI39857/17 narttu powder puff KAITLIN OOPS I DID IT AGAIN

   kylläpä joku on nähnyt vaivaa San Dan kennelin mustamalaamiseen.

 • Kerrohan mitä häviäisit jos ottaisit aikalisän jatkuvan pentujen suoltamisen sijaan? Osoittaisit että asiat ovat muuttuneet kuten väität?

  • mitenhän niiden pitäisi sinun mielestä muuttua?
   Pentuni on reippaita, iloisia yms aikakin täällä kotonani, en voi sille mitään jos perhe pilaa pentuni....
   minulla on huippu koirat ja suvut käytössäni.
   MULTI menestyneet terveeksi tutkitut koirat. MITÄHÄN VITTUA pitäisi muuttaa?

   OLen ollut aika monta vuotta kehittänyt jalostusmateriaaliani yms.

   mitähän jos lopetaisit paskan jauhamisen ja kertoisit rehellisesti kuka olet?
   Et ole kotonani käynyt etkä tiedä miten asun. asun sata varmasti paremmin kuin sinä :D olet joku kateellinen kasvattaja joka ei keksi muuta tapaa kuin nimimerkin takana patsastella ja yrittää mustamaalata minua, jos sulla on jotain todisteita että olen IKINÄ hoitanut koiriani huonosti niin annappa tulla???
   minula on monta jalostus tasoista ja ikäistä narttua joita olen tässä vuosien varrella ehtinyt hankkimaan :D ja tasan varmasti tulen nitä käyttämään ;)

   Teillä ei ole muuta kuin sana helinää minua vastaan. odotan todellisiatodisteita....

 • Inhottavaa lukea tällaista kakaramaista kinastelua. Mitään muuta en sano kuin sen, että jos kasvattaja käyttäytyy kakaramaisesti ja viljelee v****a yleisellä keskustelupalstalla, jota voi lapsetkin halutessaan lukea, niin jättäisin itse väliin. Jos joku vaikuttaa hankalalta tapaukselta, niin olen elämässäni oppinut, että sitä silloin myös yleensä ollaan. Toinen harjis on ollut mietinnässä nykyisen ollessa jo 13-vuotias, mutta tarkkaan saa miettiä mistä sen tulen hankkimaan.

  • SanDan, minäkään en pidä kiroilusta näillä koirapalstoilla. Ei se ainakaan lisää uskottavuuttasi,

 • Voisko joku kertoa mistä se rekkauskielto on aikanaan saatu? Siis ihan faktatietoa! Eikös se ole se mikä kertoo totuuden asioista?
  Jostain vanhasta Koiramme lehdestä sen kai löytäisi, mutta niin vanhoja ei minulla ole tallella enää.
  Valaiskaa tyhmää kiitos!

  • Koirammesta löytyy juu mutta kuka sen jaksaa tänne kirjoittaa.. Aiheesta on tullut ja sietäisi jatkua.

 • Jos sama ihminen TOISTUVASTI on Suomen kennelliiton ja eläinsuojeluviranomaisten kanssa tekemisissä niin, että sieltä sanktiot paukahtaa, voisi kyseinen kasvattaja katsoa peiliin. Ja jos vielä kehtaa täällä huudella syyttömyyttään, on varmaan kanttia kertoa, mistä tuomiot tulivat.

  • Ei kuule ole mitään toistuvia ongelmia, voit lopettaa siihen paikkaan vihjailut.

   Kyllä minulla oli 9 vuotta sitten liikaa koiria suhteessa asunnin kokoon nähden, olin itse ulkomailla ja koiranhoitajani töissä kun eläinlääkäri kävi ja koska ei saanut minua kiinni niin huostaanotti koirat, koirani sain takaisin kun tulin suomeen.
   Raporteissa yms lukee että koirat olivat hyvin hoidettuja.

   Minulla ei ole mitään ongelmaa kertoa totuutta, tosin te väännätte sen aivan muuksi ja valheeksi.

   Minä en ainakaan anna lapseni lukea tälläistä mustamaalaus nettisivustoa, ja varmasti on pahempaakin puhuttu kuin yksi V****U sana jonka olen tänne laittanut.

   Kenenkään ei todellakaan ole pakko minulta koiraa ottaa mutta voisitte todellakin lopettaa tuon lynkaamisen ja mustamaalaamisen, etenkin kun ette ole kiinnostunut totuudesta.

   Haukkukaa vaan, haukku ei haavaa tee. Se kertoo millaisia te olette.
   Ette keksi edes mitään uusia asioita, vain vanhoja asioita joita pyöritätte omassa mielessänne, eläkää hyvät ihmiset omaa elämäänne. Minulla on ainakin kiire elää omaa elämääni joka on onnellinen, koiratäyteinen elämä.

   Elän maatilalla järvenrannalla, ihanan lapsen ja miehen kanssa ja koirien.
   Olen kotiäiti joka antaa kaikki aikansa ja rakkautensa.
   Olen ystävällinen ihminen vaikka koitatte mustamaalata minusta kamalaa ihmistä.

   Tämä auttaa minua itse asiassa eteenpäin, kaikki huonot ihmiset ja vaikeat ihmiset karsiutuu pois kasvattien omistajistani. Teette siis minulle palveluksen :D

   Kiitos :D

  • Kirjoitat, että koirasi palautettiin kun tulit takaisin Suomeen. Kyllähän se on totta mutta vasta useamman viikon jälkeen. Palautetut koirat olivat täynnä väiveitä, liekö tulleet koiratarhalta vai oliko niitä jo ennen huostaan ottoa. Yritit ylipuhua silloisia ystäviäsi menemään tarhalta hakemaan koiriasi valehtelemalla, että he ovatkin koiriesi omistajia, etkä sinä itse lainkaan. En tiedä saitko ketään ylipuhuttua valehtelemalla koiran hakuun.
   Rekisteröintikieltosi päättyi 31.12.2016 ja jo viisi pentuetta odottaa rekisteröintiä ja päättymisestä on kulunut kokonaista kaksi kuukautta. Kuinkahan monta pentuetta on kenneliisi rekisteröity tulevaisuudessa tämän vuoden sisällä? Näistä viidestä pentueesta on neljällä sama isä. Juuri kolme vuotta täyttänyt uros,http://www.chinesecrested.no/en/registry/121017/Nikita+my+joy+Dom+Risorto.html jonka terveystulokset eivät näy Koiranetissä. http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI53102/16&R=288
   Tämänhetkisen uusimman pentueen emo on tarkattu 01/17 eli vasta astutuksen jälkeen, joka lienee hiukan väärä marssijärjestys tässä rodussa.
   Kenelläkään muulla harjakoirakasvattajalla ei synny vuoden sisällä kolmea pentuetta enempää.
   Eräs viimevuodenvaihteessa pentujasi katsomassa käynyt ihminen kertoo, että sisään mennessä paha haju iski ovella vastaan kuin moukari ja pennunkatsojan vaatteet haisivat pahalle vielä monta tuntia luontasi lähtemisen jälkeen. Olit hänelle hajusta kysyttyäsi sanonut, että pennut haisevat aina.
   Eivä pennut haise mikäli niiden tilat pidetään puhtaana. Se vaati jaksamista ja viitsimistä. Jos et jaksa ja viitsi pitää pentutilojasi puhtaana ja hajuttomana niin kertooko se siitä, että koiria ja varsinkin pentuja on aivan liian paljon.
   Lällättelet jatkuvasti sitä, että lastensuojelu ja eläinsuojelu eivät puutu asioihisi, vaikka ne tämän tästä ottavat yhteyttä ilmoitusten takia. Normaalissa perhe-elämässä ei lastensuojelu ole tarpeellinen viranomainen. Samoin eläinsuojelu ei toistuvasti saa ilmoituksia yhdestä kasvattajasta. Olet sitä mieltä, että kateus on ainut syy jatkuviin ilmoituksiin. Eikö mielessäsi ole hetkeäkään vilahtanut, että ehkäpä syynä ei olekaan kateus, vaan huoli. Huoli lapsestasi ja eläimistä, varsinkin pennuista, joiden tiloissa lienee parannettavaa.
   Käytät toistuvasti kolareita ja aivovauriotasi syynä silloin kun pitäisi ottaa vastuuta asioista. Jos aivovauriosi hankaloittaa elämääsi niin paljon, niin onko uusien pentueiden jatkuva tykitys aivovammaiselle järkevää tekemistä?

  • SunDan kirjoitti:

   Ei kuule ole mitään toistuvia ongelmia, voit lopettaa siihen paikkaan vihjailut.

   Kyllä minulla oli 9 vuotta sitten liikaa koiria suhteessa asunnin kokoon nähden, olin itse ulkomailla ja koiranhoitajani töissä kun eläinlääkäri kävi ja koska ei saanut minua kiinni niin huostaanotti koirat, koirani sain takaisin kun tulin suomeen.
   Raporteissa yms lukee että koirat olivat hyvin hoidettuja.

   Minulla ei ole mitään ongelmaa kertoa totuutta, tosin te väännätte sen aivan muuksi ja valheeksi.

   Minä en ainakaan anna lapseni lukea tälläistä mustamaalaus nettisivustoa, ja varmasti on pahempaakin puhuttu kuin yksi V****U sana jonka olen tänne laittanut.

   Kenenkään ei todellakaan ole pakko minulta koiraa ottaa mutta voisitte todellakin lopettaa tuon lynkaamisen ja mustamaalaamisen, etenkin kun ette ole kiinnostunut totuudesta.

   Haukkukaa vaan, haukku ei haavaa tee. Se kertoo millaisia te olette.
   Ette keksi edes mitään uusia asioita, vain vanhoja asioita joita pyöritätte omassa mielessänne, eläkää hyvät ihmiset omaa elämäänne. Minulla on ainakin kiire elää omaa elämääni joka on onnellinen, koiratäyteinen elämä.

   Elän maatilalla järvenrannalla, ihanan lapsen ja miehen kanssa ja koirien.
   Olen kotiäiti joka antaa kaikki aikansa ja rakkautensa.
   Olen ystävällinen ihminen vaikka koitatte mustamaalata minusta kamalaa ihmistä.

   Tämä auttaa minua itse asiassa eteenpäin, kaikki huonot ihmiset ja vaikeat ihmiset karsiutuu pois kasvattien omistajistani. Teette siis minulle palveluksen :D

   Kiitos :D

   Se vaan on niin ikävää että huono koiranpito on edelleen tätä päivää Sun Dan "kennelissä" ja SKL ei tee mitään. Koirat rypee paskassa ja kasvattajalla on todellisuus pahan kerran hukassa. Pentuja suolletaan ja ne jotka pääsevät kennelin tiloihin ostoksille järkyttyvät. Pääosinhan kaupat hoidetaan kuitenkin muualla.
   Kasvattajan kommunikaatio esim. täällä... Niin jokainen tekee johtopäätöksensä missä viiraa.

 • Kirjoitat, et "Onneksi eläinsuojelu tietää mitä teette ja teidän motiivit, samoin lastensuojelu sekä kennelliitto." Eläinsuojelu, lastensuojelu??

  Sit kirjoitat, et "Elän maatilalla järvenrannalla, ihanan lapsen ja miehen kanssa ja koirien. Olen kotiäiti joka antaa kaikki aikansa ja rakkautensa."

  Ei kai eläinsuojelu käy syyttä ja lastensuojelu?? Ei kait lastensuojelun asiakkaaksi joudu ilman syytä?

  Aika ristiriitaiselta tuntuu...

  • Tori.fi on osoite, josta ei missään nimessä kannata ostaa ns.rotukoiria.

 • Nyt täytyy kyllä sanoa, että Sun Dan on joutunut liian kovan hyökkäyksen kohteeksi. Kävin heiltä katsomassa pentua ja paikan päällä ei todellakaan ollut mitään pahaa hajua tai jätöksiä sisätiloissa/ulkona. Myönnän, ettei talo ollut yhtä siisti kuin omani, mutta pennuista oli selkeästi pidetty hyvää huolta. Ne olivat terveitä ja iloisia, kuten oli myös niiden emä.

  Lisäksi kasvattaja itse kutsui meidät katsomaan pentuja ja en usko, että kukaan näin tekisi, mikäli olisi jotakin piiloteltavaa. Hän kertoi meille todella asiantuntevasti rodun hyvistä puolista sekä asioista, joihin meidän tulee kiinnittää kotona erityistä huomiota.

  Voi olla, että menneisyydessä on tapahtunut asioita, jotka ovat jääneet epäselviksi ja jonka takia tälläkin palstalla Sun Dan on saanut osakseen näinkin paljon kritiikkiä. Näin on ollut myös monen yrityksen kanssa; ei tarvita kuin yksi henkilö, jolla on huonoja kokemuksia kirjoittamaan kritiikkiä nettiin ja koko yrityksen imago on mennyttä.

  Haluan näin lopuksi sanoa, että omat kokemukseni Sun Danista on aivan päinvastaiset, mitä tällä foorumilla on kirjoitettu ja innoissamme odotamme kotiin pientä energistä, tervettä tehopakkaustamme :)

  • Just,just, kasvattaja itse kutsui.Ette siis tehneet yllätys vierailua?!

  • Oletko oikeasti sitä mieltä, että on vastuullista kasvatusta suoltaa viisi pentuetta periaatteessa kahden kuukauden sisällä? Samoin käyttää neljässä pentueessa samaa urosta isänä?
   Suuri osa harjakoirien kasvattajista on sitä mieltä, että tuo ei ole vastuullista kasvattamista. Samoin suuri osa kasvattajista pelkää, että mopo karkaa jälleen käsistä.
   Selvensin vain menneitä tapahtumia, koska niitä näköjään muistetaan väärin. Tässä asiassa on vielä paljon muitakin asioita, jotka olisin voinut tuoda esille, mutta jätin ne kirjoittamatta.
   Ylempänä pyydetään lopettamaan paskan jauhanta. Sen voisi sanoa myös pyytäjälle itselleen. Hän julkaisi FB-sivuillaan useamman harjakoiraihmisen/kasvattajan nimet kertoen heidän asuvan pienissä kerrostaloasunnoissa ja jokaisella olevan 10-20 koiraa, jotka eivät koskaan pääse ulos ja joutuvat asumaan pienissä häkeissä. Hän myös syytti näitä ihmisiä hänen koiransa tappamisesta ja lapsensa kiusaamisesta. Hän kertoi myös, että näillä nimeämillään ihmisillä on paljon lapsia, jotka ovat täysin hoitamattomia. Kaikki tietenkin englanniksi, jotta ulkomaisetkin harjakoiraihmiset/kasvattajat saavat tietää hänen totuutensa.
   Olen uteliasuuttani käynyt kylässä muutamilla näistä ihmisistä, eikä kukaan heistä asunut kerrostalossa. Kenelläkään ei ollu viittä koiraa enempää ja heillä kaikilla joilla kävin, oli lapsi tai parikin lasta, jotka olivat puhtaita ja hyvin hoidetun oloisia.
   Kun nyt vertaan näitä kirjoituksia niin uskottavampina pidän heitä, joiden nimet on julkaistu FB-kirjoituksessa, enkä tämän suurkasvattajan, joka jatkaa entiseen tahtiinsa pentujen maailmaan suoltamista.

  • Kyllä SAN DAN kennel on nyt haukuttu pystyyn. En tunne kasvattajaa, mutta varmasti joukossa on ylilyöntejä.
   Tllä palstalla liioitellaan asioista todella pahasti ja on vaikea erottaa mikä on totta tai tarua.
   Kysytään mistä tahansa, niin heti haukutaan pataluhaksi, ilman, ettää ko. pilkkaavat ihmiset saavat nautintonsa.
   Käykää ensin vaikka kennelliiton net, jalostustietojärjestelmässä tarkistettavat tiedot, ennen kun alatte parjaamaan ketään.

  • Olen samaa mieltä edelisen kirjoittajan kanssa. Tosin pennut vierailivat Susanna HEISKASEN kanssa luonani. ILOISI ja terveennäköisiä pennut olivat.
   Niinhän se on, että kun yksi kateellinen aloittaa haukkumisen, niin helposti nämä kanssakateeliset yhtyvät siihen.

  • Olet itse edellisen kirjoittaja,eli olet itsesi kanssa samaa mieltä.Liikaa vappu simaa....

 • Uskoa_ihmisiin,
  Kummassa talossa kävit? Siinä missä asutaan vaiko siinä läävässä missä koirat keskenään asuu?

 • Uskoa_ihmisiin,
  Kummassa talossa kävit? Siinä missä asutaan vaiko siinä läävässä missä koirat keskenään asuu?

  • Valitettavasti ylläolevat asiat ovat totta. Kasvattaja ei todellakaan ole luotettava. Älä osta koiraa häneltä. Sukukypsät koirat keskenään vapaana joten ei ihme että vahinkopentueita syntyy.

 • Kas yllättäen viime syksyn jälkeen syntyneestä neljästä pentueesta ei vieläkään ole rekisteröity.

  • Rahat ovat loppu. Vastuullinen kasvattaja pitää huolen siitä, että rahat riittävät myös pentueiden rekisteröimiseen. Ainakin yhdelle pentueelle on tehtävä polveutumistutkimus. Vahinko vai kaksoisastutus? No, oli se kumpi vaan, niin rahat täytyy löytyä polveutumistutkimukseen. Kasvattaja lienee viettänyt v. 2017 viikonloppunsa entisen Neuvostoliiton maissa koiranäyttelyissä ja on ostellut lisää koiria itselleen ja viis veisaa polveutumistutkimusten ja rekisterikirjojen maksamisesta ja lunastamisesta. Vastuullisen kasvattajan marssijärjestys tapaa olla toisenlainen. Ensin tehdään polveutumismääritykset, sitten aloitetaan rekisteröinti ja sirutetaan koirat. Sitten lunastetaan rekisterikirjat. Kaikkien kulujen jälkeen, jos jää rahaa, niin ilmoitellaan koiria näyttelyihin tai ostellaan uusia koiria.
   Koirien kasvattaminen on vastuullista työtä. Js auto hajoaa ja remonttiin uppoaa paljon rahaa, niin silti ei kasvattamiseen meneviä kuluja voi jättää maksamatta sen takia. Jos rahaongelmat puskee päälle, niin silloin mennään pankkiin neuvottelemaan lyhytaikaisesta lainasta, jonka voi maksaa takaisin, kun pennut on myyty.
   Sitä olen ihmetellyt, että mikäköhän pentue se on, jolle täytyy tehdä polveutumismääritys, koska norskissa ainakin kaikilla viidellä pentueella on merkitty vanhemmat.

  • Nyt olisi kasvattajalla hyvä tilaisuus tulla tänne kertomaan ideastaan näihin pentueisiin, kuinka monta niitä tulee v.2017 olemaan ja miksi tehdä tällä volyymilla pentuja. Joku ideahan täytyy olla, kun astuttaa nartun.
   Norskissa näkyy viisi pentuetta.
   Kennelliitossa on rekisteröitynä yksi pentue.
   1-2-? pentuetta odottaa polveutumismäärityksiä ja tämä/nämä pentueet eivät ole norskissa.
   Uroksella Nikita My Joy Dom Risorto näkyy Koiranetissä kaksi pentuetta.
   Mielenkiintoista.

  • Onko joku muukin haksahtanut ottamaan tuolta pennun? Ja ongelmia mm. papereiden saamisen kanssa? Laita meiliä koira.asiat@yahoo.com

 • Onko joku muukin haksahtanut ottamaan pennun tuolta viimeisen vuoden sisään? Ja ongelmia mm. papereiden saamisen kanssa? Laita meiliä koira.asiat@yahoo.com

 • kävin katsomassa pentuja... ja en ostanut sillä en päässyt edes koirien taloon, vain pihaan ja asuttavaan taloon. Kysyin monta kertaa että koirien taloon tahtoisin nähdä missä pennut asuu niin ei ja ei.. rekisterissä pennut olivat, tai ainakin uskotteli niin. sillä ei ne olleet ees rekattuja eikä sirutettuja sillä ensin ois pitänyt maksaa koira kokonaisuudessaan ja sitten hän rekkaa ja siruttaa. Eikös se mee toisin päin? kummallinen käynti oli, paha mieli sillä petyin koska odotin niin uutta pentua meille

  • Hyvä, että jätit pennun sinne! Suomessa useita oikeasti hyviä ja luotettavia harjis kasvattajia ja heillä pennut rekisteröity ja sirutettu ennen myyntiä. Ovat tukena koko koiran eliniän ja oikeasti kiinnostuneita koiran kuulumisista.

  • Kyllähän se kasvattaja on, joka ne pennut rekisteröi kennelliittoon, on sillä sitten jokaselle pennulle ostaja, eli ei. Ei se voi mitenkään olla kiinni siitä, että pentu rekataan vaan siinä tapauksessa, että ostaja maksaa koko kauppahinnan.
   Kasvattaja rikkoo tuossa 2011 voimaan tullutta kasvattajasitoumustakin. Ei tarvitse, kuin jonkun rohkean ilmiantaa tämä Kennelliittoon, niin ko. kasvattaja palaa "kasvattamaan" taas Eestiin...

 • Lopettakaa jo tuo parjaaminen! Jos teitä tämän kennelin asiat kiinnostaa, ottakaa yhteyttä suoraan kyseiseen kasvattajaa ja menkään puhumaan kasvotusten! Mitä pentuja te oikein olette, ku täällä vaan paskaa jauhatte! Jokainen tekee virheitä, mutta jos sen perusteella tuomitaan ihminen loppuelämäks, ni miettikää millä nimikkeillä teitä voitaisiin kutsua.

  Kasvattaja on tuomionsa hyvittänyt, mutta teidän mielestänne näin ei ole.

  Minä en omista kyseiseltä kasvattajalta koiraa, ainakaan toistaiseksi. Toivon vain, että jokainen miettii omalla kohdallaan, onko tämä ajojahti reilu? Jokaisella rodulla löytyy rekkaamiskiellossa olleita, löytyy eläintenpitokieltoa yms.

  Yhden ihmisen virheet, oli ne millaisia tahansa, ovat kuitenkin anteeksiannettavissa, etenkin, kun kyseinen kasvattaja ei ole tehnyt teille henk.koht. mitään pahaa!

  • Oletko rantatyttö007 ollenkaan lukenut näitä tekstejä? Jos kasvattaja olisi banniensa aikana keskittynyt perheeseensä, eikä hankkinut jatkobanneja uusilla teoilla eikä myöskään olisi toiminut banniensa aikana kasvattamisen "taustalla" useiden pentueiden myötä ja "autellut" ystäviään sijoittamaan koiria epämääräisillä sijoitussopimuksilla ja käyttänyt kyseenalaisella tavalla australialaisen kasvattajan omaisuutta jättäen sovitun asian hoitamatta jonka muut joutuivat lopulta hoitamaan loppuun niin ihmisten suhtautuminen voisi olla toisenlainen.
   Kun bannit päättyivät, oli kasvattajan koti jo piukeana pennuista. Rekisteröinteihin ja isyysselvittelyihin ei löydy rahaa ja rekisterikirjoja perääviä pennunostajia heidän omasta mielestä melkeinpä kiristetään ja uhkaillaan, että nämä lopettaisivat rekisteripapereiden pyytämisen ostamilleen pennuille. Onko tämä rehellisen ja vastuuntuntoisen kasvattajan tapa hoitaa asioita?
   Mieti nyt rantatyttö007 onko tuomio oikeasti hyvitetty.
   Jos olisi bannien jälkeen rehellisesti jatkanut kasvattamistaan puhtaalta pöydältä oikein ja tavoitteellisesti kasvattaen, niin kukaan ei olisi kirjoittanut tänne mitään.
   Minulla myöskään ei ole kasvattajalta koiraa eikä tule olemaankaan enkä ole tai ole ollut kasvattajan kanssa ikinä missään tekemisissä mutta olen ottanut ihan oikeasti selvää asioista. En ole uskonut huhupuheita enkä juoruja vaan olen selvittänyt asioiden oikean laidan ja siksi kehotan sinuakin rantatyttö007 toimimaan niin, ennenkuin avaudut tällä palstalla.

  • Oletko rantatyttö007 ollenkaan lukenut näitä tekstejä? Jos kasvattaja olisi banniensa aikana keskittynyt perheeseensä, eikä hankkinut jatkobanneja uusilla teoilla eikä myöskään olisi toiminut banniensa aikana kasvattamisen "taustalla" useiden pentueiden myötä ja "autellut" ystäviään sijoittamaan koiria epämääräisillä sijoitussopimuksilla ja käyttänyt kyseenalaisella tavalla australialaisen kasvattajan omaisuutta jättäen sovitun asian hoitamatta jonka muut joutuivat lopulta hoitamaan loppuun niin ihmisten suhtautuminen voisi olla toisenlainen.
   Kun bannit päättyivät, oli kasvattajan koti jo piukeana pennuista. Rekisteröinteihin ja isyysselvittelyihin ei löydy rahaa ja rekisterikirjoja perääviä pennunostajia heidän omasta mielestä melkeinpä kiristetään ja uhkaillaan, että nämä lopettaisivat rekisteripapereiden pyytämisen ostamilleen pennuille. Onko tämä rehellisen ja vastuuntuntoisen kasvattajan tapa hoitaa asioita?
   Mieti nyt rantatyttö007 onko tuomio oikeasti hyvitetty.
   Jos olisi bannien jälkeen rehellisesti jatkanut kasvattamistaan puhtaalta pöydältä oikein ja tavoitteellisesti kasvattaen, niin kukaan ei olisi kirjoittanut tänne mitään.
   Minulla myöskään ei ole kasvattajalta koiraa eikä tule olemaankaan enkä ole tai ole ollut kasvattajan kanssa ikinä missään tekemisissä mutta olen ottanut ihan oikeasti selvää asioista. En ole uskonut huhupuheita enkä juoruja vaan olen selvittänyt asioiden oikean laidan ja siksi kehotan sinuakin rantatyttö007 toimimaan niin, ennenkuin avaudut tällä palstalla.

 • On kokemusta sen verran, että tyypillä on ollut parhaimmillaan pienessä kaksiossa 19 koiraa plus pennut päälle. (Pentuja on ollut neljät pennut yhtä aikaa, joten voi kuvitella, millanen haju on ollut, kun niitä pentuja on ollut kaikissa huoneissa. ) Aikuiset koirat, ne siis, joilla ei ole ollut pentuja juuri silloin, on säilytetty häkeissä vuorokausikaupalla.

  Ei tuollasta käytöstä pysty millään aivovammalla selittämään, ja jos pystyy, niin onko se henkilö kykenevä jalostamaan jotakin rotua ilman ulkopuolista apua?

  Jokunen kaveri on häneltä erehtynyt pennun ottamaan, osa on ollut terveitä, osalla on sitten ollut kaikenlaista pikkukivaa vikaa, jota on parhaassa tapauksessa hoidettu vuosia. Aikuisten, jalostuksesta poistettujen (ja siis jo jalostukseen käytettyjen) koirien terveydessä on ollut myös toivomisen varaa.

  Kennelliiton asettama rekisteröintikielto loppui 31.12.2016, ja sen jälkeen tämä hlö on rekannut jo neljä pentuetta, ensimmäinen syntynyt 1.9.2016

  En usko, että kovinkaan kauaa kestää, ennen kuin on taas Kennelliiton kurinpitolautakunnassa.

 • Eikö teillä oo muuta tekemistä ku kytätä mitä toiset tekee? Jo on surkeeta elämää! Jos teillä olisi kyseiseltä kasvattaja pentu niin sitten teillä oiskin oikeus avautua,muttei silloinkaan missään suoli24 sivustolla.
  Mä en voi ku nauraa täällä. Nimimerkkien takaa huutelu varmaan tuottaa toivottua tulosta?! Voi laps parat!

 • Niin, että rauhassa saakoiran jatkaa eläinrääkkäystä ja siitävei saa puhua vaan ollaan hyshys?!

 • Kennelliitto ei oikein saa mitään tehtyä. Paperit saatiin kuluttaja-asiamiehen avulla viimein kun pentu oli jo 1v. Tolkuttoman kauan antaa Kennelliitto roikottaa noita rekisteröintejä, ihme touhua kyllä.

  Toivottavaa olisi, että jotenkin saisi tästä tietoa leviämään niin, ettei "maallikkokoiranostajat" haksahda pentua ottamaan ja tukemaan toimintaa.

  • Nyt on pakko kysyä, tietääkö joku ihan oikeasti, onko tälle kasvattajalle syntynyt doberman-, japanese chin- ja vielä joku/jotkut muu/t rotu -pentue? Tällaisia puheita on maailmalla ja kun tapoihini kuuluu aina tarkistaa asiat ennen kuin uskon, niin siksi nyt kyselen, josko täällä olisi joku lukija, joka tietää varmasti. Harjakoirapentueita on useampi vielä rekisteröimättä. Se on faktaa.

  • Missä-mennään kirjoitti:

   Nyt on pakko kysyä, tietääkö joku ihan oikeasti, onko tälle kasvattajalle syntynyt doberman-, japanese chin- ja vielä joku/jotkut muu/t rotu -pentue? Tällaisia puheita on maailmalla ja kun tapoihini kuuluu aina tarkistaa asiat ennen kuin uskon, niin siksi nyt kyselen, josko täällä olisi joku lukija, joka tietää varmasti. Harjakoirapentueita on useampi vielä rekisteröimättä. Se on faktaa.

   Viikonloppuna oli Virossa astutettu dobberi.

  • Dobberipentue on syntynyt maaliskuussa. Dobberi-ihmisenä mielenkiinnon herätti kennelnimi, josta en dobberipiireissä ole kuullut, mutta mielen sopukoissa kyseinen kennelnimi soitti jotain kelloja. Selkeästi hälytyskelloja.

 • Edelleen odotan todisteita siitä:
  että olen JÄTTÄNYT koirat ilman hoitoa, vetta ja ruokaa VKL ajaksi, jopa useampaan kertaan? Milloin tätä on tapahtunut?
  että rääkkään koiriani? MILLÄ TAVALLA? hakkaan? milloin & miten?
  Että jokaisella nartullani astutan joka juoksusta? ketä ja milloin? Jos olen astuttanut 2 x peräkkäin niin koirat ovat saaneet/ saavat kennelliiton ja lakien mukaiset lepotauot.
  Miten jokainen pentuni on huonosti hoidettu ja sairas?
  Miten jokainen ihminen jolle olen myynyt 20 vuoden aikana koira on kusetettu ja huijattu?
  Miten olen pentutehdas? EI tietääkseni pentutehdas terveystarkasta aikuisia koiria, näyttelytä niitä, kouluta niitä, pentuja rekisteröi, mikrosiruta, terveystarkasta, anna mukaan runsasta pentupakettia yms.
  Miten minulla on ollut muka 19 aikuista koiraa kotona ja pentueet päälle? jos minulla on ollut 18 koiraa joihin lukeutui pennut....
  miten minun henkilökohtaiset asiat kuuluu teille? raha-asiat? terveys? lapsi yms,
  miten muka tiedätte TODELLISUUDESSA minun asiani kun teidän kirjoitukset on IHAN ristiriidassa toistenne kanssa?
  Miksi ette tule naamatusten kysymään minulta asioita? vaan mielummin puhutte pahaa ja mustamaalaatte julkisesti? tämä on avoin ja julkinen foorumi....
  Miten te tunnutte tietävän minun astutukset? etenkään kun niistä en ole puhunut? eli ehkäpä nyt vain kuvittelette taas...
  Miten te voitte väittää että minulla on jalostuikäisiä koiria, kun ette edes tiedä mitä koiria minulla on??? ette edes tiedä rotuja ;)

  Ja kaikki tapahtuu NIMIMERKKIEN TAKANA! Niin kuin teidän turhaan tekemät ilmoituksetkin....

  Että eiköhän tää ollut tässä...

  Susanna Heiskanen
  Kennel Sun Dan

 • Niin unohtui, kuka väittää että mun tarvitsee maksaa tuonneista? Kuka väittää että mä maksan itse näyttelyt? yms....

 • Hieman hämmästelen rohkeaa panettelua ja kunnian loukkausta sun dan kenneliä kohtaan.aika rohkeita kirjoituksia jopa mielenterveyteen viitaten.Onko kirjoittajilla tullut mieleen ,että täällä voi lukea kirjoituksia juridisesti ja nimimerkit tarvittaessa löytyy ! Jos ihmisellä on myötätuntoa tai yleensä korkeampaa viisautta ei kirjoita asioita mitä olen täältä lukenut . Todisteellisesti suurimmilta osin kirjoituksenne on solvaamista ja jopa kunniankoukkausta kuin valheellista. Moni olisi anteeksipyynnön velassa ,mutta tuskin tekstien perusteella on edes omantunnon vaivoja solvaajilla edes ajatella asiaa todenperäisyyden vuoksi. Olen käynet kennel sun danissa ja oli lämmin ystävällinen vastaan otto kuin asianmukaiseti pidetyt koirat <3

  • Patron
   Olen kanssasi samaa mieltä, että jotkutt krjoituksista ova jo kunnianloukausta.
   Toivoisin, että kasvattajalla olisi niin paljon voimia, että jaksaisi nostaa kunianloukkaussyytteen.
   Hän varmaan saa ilmaisen oikeudenkäynnin.

 • Kysymyksiinne lisäys

  Kyllä minulla on kaikki 3 Dobberi narttuani astutettu tammikuussa 2018, kaikki ovat ulkomaan tuonteja ja astutettu ulmomaalaisilla uroksilla. Terveystarkastettuja koiria PEVISA mukaan. Todella kauniit ja hyvä luonteiset koirat. Uroksilla lisäksi todella upeat näyttely ja käyttötulokset.

  Samoin on astutettu Kiinanharjakoira narttuni tammikuussa 2018. Terveystarkastettuja koiria, vaikka rotu ei edes kuulu PEVISA. Näyttelyissä menestyneitä koiria. Todella reippaan ja avoimet luonteet sekä kauniit koirat.

 • Ihmettelen itsekkin että täällä puidaan minun raha-asioita, mielenterveyttä, kotiasioita, eläintenpitoa yms. Kuinka moni teistä on käynyt kotonani? Ei kovin moni. Kuinka moni teistä on asioista keskutellut kanssani naamatusten? EI YKSIKÄÄN! Kuinka moni teistä on tullut tarjoamaan apua, esim koirien trimmauksessa kun olen ollut käsi paketissa auto-onnettomuuden takia? EI YKSIKÄÄN!!!
  Täällä Kirjoittelette kuin tietäisitte kaiken minusta ja minun elämästäni, vaikka selvästi kirjoituksistanne asioista tietävä huomaa HETI että ette tunne asioita ettekän tiedä totuutta.
  Panettelette, mustamaalaatte, provosoitte yms.
  Kuka sanoo, että on todella vaikeaa joutua lastensuojelun asiakkaaksi? Todellisuus on se että se on todella helppoa PÄÄSTÄ lastensuojelun asiakkaaksi. Kuten esim tukiperhe, perhetyö yms apu toimet perheille joilla ei esim ole läheisiä kotikaupungissa auttamassa pienen lapsen hoidossa tai vanhemmat ovat vammautuneet yms.
  Kuka sanoo että on todella vaikeaa saada kennelliitolta sanktioita? se on todella helppoa, tiedän kasvattajia joilla on ollut ongelmia esim sopimus asioissa. Jopa täällä minua panetellut kasvattaja on saanut sanktioita nyt BOSTONTERRIEREISSÄ.
  Kuka sanoo että Maksashuntti on kasvattajana helppo nähdä kasvatilta kun edes eläinlääkäri ei sitä nähnyt. Koira oli kaiken lisäksi KORVAUSTA heikosta turkista ja en suostunut enään korvaamaan maksashuntti koiraa koska näitä kahta kasvattiani käytettii jalostukseen vaikka oli MUKA jalostukseen kelpaamattomia. Perheen isännän luulisi osaavan neuvoa vaimoaan ettei kirjoittele mustamaalaavaa tekstiä kun on asianajaja.
  Kuka sanoo että on minun vikani että kasvateistani on tullut arkoja, meillä 8 viikkoon asti kaikki pennut ollut reippaita ja hyvin pidettyjä. 2 kk pennun elämässä on niin lyhyt aika etenkin jos koira elää yli 10 VUOTTA. On omistajan vastuulla sosiaalistaa koiransa ja olen aina painottanut että pitää sosiaalistaa ja opettaa olemaan yksin. Tuonti koirat jotka tulleen aikuisena en voi vaikuttaa heidän pentuajan sosiaalistamiseen.
  Kuka sanoo että pahoinpitelen koiriani? Todistakaa se! En ole eläessäni lyönyt koiraa tai pahoinpidellyt. Joskus aikanaan ollut 1 häkki jossa koira on voinut olla hetkellisesti mutta tästäkin 10 vuotta!
  Koirien huostaan otosta on 10 vuotta aikaa ja ne huostaanotettiin puhtaasti koska olin itse ulkomailla ja koiran hoitajani oli töissä. joku ilkeämielinen oli tehnyt ilmoituksen että koirani on ilman vettä ja ruokaa ja tämä ei pitänyt paikkaansa.
  Teistä moni ei ole harjis ihminen tai omista kasvattiani tai käynyt luonani tai edes ikinä jutellut kanssani, millä te voitte mitään arvostella? saati mustamaalata?
  Kuka sanoo että kaikki koirani elää minun luona? kuka sanoo että minä teen itse kaikki pentueet? kuka sanoo että hoidan itse kaiken? Tästä huomaa ettette tiedä elämästäni todellisuudessa yhtään mitään....

 • Pakko vielä sanoa, ettei pentutehtaat hanki ulkomailta jalostusmateriaalia tai vie ulkomaille kasvattejaan, terveystarkastuta koiriaan & pentujaan, näyttelytä yms. rekisteröi pentujaan, syötä mahdollisimman korkea laatuista koiran ruokaa, madota koiriaan ja pentujaan yms.

  Pentutehtaat on täysin eri asia, ne koittaa päästä mahdollisimman halvalla että itselle jäisi rahaa mahdollisimman paljon. Jopa 1-3 pentuetta vuodessa kasvattava "kasvattaja" voi olla pentutehdas, koska ei terveystarkasta koiriaan, näyttelytä tai kokeissa käytä, ei rekisteröi etc. käyttää naapurin moppea muka jalostukseen ja tekee pentuja koska ne on kivoja ja niistäå saa rahaa.

  Normaali kasvattaja suomessa ei voi elää koiran kasvatuksella koska kulut on niin suuret, mutta jos te ottaisitte asioista selvää ennemmin kuin mustamaalaisitte ja panettelisitte niin tietäisitte.
  Etenkin jos kasvattaja tuo ulkomailta koiria jalostukseen, käy näyttelyissä, tutkii koirien terveyden, tutkii pentujen terveyden, madottaa, rokottaa, putsaa hampaita yms. Niin kuin itse teen.

 • Mua kiinnostaa myös tietää kuinka moni teistä NIMIMERKILLÄ kirjoittelevista tykkäisi siitä että teitä paneteltaisiin päivästä toiseen tälä tavalla? Kuinka moni ILAHTUISI että ulkonäköä, terveyttä, raha-asioita, asumisasioita, lapsista, siviilisäädystä, eläimistä yms kirjoitellaan julkisesti? Kuinka moni ILAHTUISI että yllytetään rikokseen julkisesti, mm murtautuman kotiin?
  Mä voin antaa heti muutaman nimen julkisuuteen niin koittakaa sitten itse elää samassa tilanteessa....

  • Lopeta nyt hyvä ihminen täällä riehuminen ja puolustelu. Pidät ihan yksin juttua etusivulla.

   Minä ainakin olen muiden kirjoittelua järkyttyneempi sinun riehumisestasi täällä. Tämän kaltaiselta keskustelupalstalta en lue muiden neuvoja siitä, mistä pennun ostan, vaan luotan siihen, mitä esimerkiksi jalostustietokannasta saan itse tarkistettua. Poikkeuksen tähän kuitenkin tekee omat kirjoituksesi täällä; niistä minäkin vedän johtopäätöksiä. Teet vain ja ainoastaan hallaa itsellesi.

  • Eiköjoriittäisi kirjoitti:

   Lopeta nyt hyvä ihminen täällä riehuminen ja puolustelu. Pidät ihan yksin juttua etusivulla.

   Minä ainakin olen muiden kirjoittelua järkyttyneempi sinun riehumisestasi täällä. Tämän kaltaiselta keskustelupalstalta en lue muiden neuvoja siitä, mistä pennun ostan, vaan luotan siihen, mitä esimerkiksi jalostustietokannasta saan itse tarkistettua. Poikkeuksen tähän kuitenkin tekee omat kirjoituksesi täällä; niistä minäkin vedän johtopäätöksiä. Teet vain ja ainoastaan hallaa itsellesi.

   Pienestäpä järkytyt ja aivan naurettavasta syystä.

 • Kirjoitit Secret-Line's Secret Warriorin käytöstä jalostukseen. Tarkistin asian Koiranetistä ja kaikki sen pentueet on tehty silloin, kun sillä oli terveet tulokset terveystarkeissa. Linssiluksaatio on sairaus, jota ei voi tietää etukäteen. Yhteen versioon linssiluksaatiota eli PLL on nykyään geenitesti. Siksi julkituomasi tieto tästä koirasta ja sen kasvattajasta oli aiheeton.
  Kuka mahtaa olla tämä maksashunttikoira, kun ei Koiranetistä löydy sen profiiliin sopivaa koiraa?
  Missä ja ketä yllytetään murtautumaan kotiisi?
  Olisikin todella mielenkiintoista, että antaisit nimiä julkisuuteen. On vaikea uskoa, että näistä tietämistäsi nimistä olisi aihetta kirjoittaa samanlaisia kirjoituksia.

  • Aiheeton panettelu tunnetaan myös nimellä kunnianloukkaus. Niinpä ei taida tämäkään kasvattaja olla itse sen parempi kuin hekään, joille hän paasaa. Karhunpalveluksen itselleen vain tekee täällä kirjoittelemalla.

 • Sun Dan
  en kirjoita ilkeyttäni, mutta hieman pistää ihmettelemään, miten jaksat hoitaa kunnolla 3 dobberin ja yhden Kiinanharjakoiran pennut. Onko sinulla tilat kakkia varten,
  Itse olen melkein poikki yhden kk-mäyräkoiran kasvattaneena, pitää saada huilia välillä, vaikka innostus jalostukseen on suuri(ero jalostuksenja pentujen teon välillä on suuri )

 • nm. Annuka 2014

  Jokin aika sitten olin saman ryöpytyksen uhrina, kuin San Dan kennel nyt. Mutta kun kirjoituksiin EI TULLUT VASTINETTA ja se on näköjään loppunut. Siitä syystä enn todellakaan ota todesta näiden parjaajien kirjoituksia. Itse tiedän paremmin koirieni asiat. Esim. Minelan Balsami oli, vähän aikaa sitten.vielä peräkkäin, näyttelyn kaunein koira2:ssa näyttelyssä vielä 12 vuotiaana, Messukeskuksen näyttelyssä näyttelyn 2. kaunein koira. Tiedot löytyvät koira-net jalostustietojärjestelmästä,
  Koiravihaajia on jo kylliksi. Tarvitseeko koiranomistajienkin vielä riidellä keskenään.

 • On kokemusta ja ihan hyvä kokemus onkin. Todella surullinen, että pitää tämmöiseen kirjoitteluun törmätä täällä.

  Olen pitkän linjan koiraharrastaja ja kokenut itsekin elämässäni sekä vastoinkäymisiä, kuin sitä, mitä tapahtuu kun ympärillä olevat aloittaa ajojahdin.

  Uskallan väittää, että vaikka osa noista eläinsuojelu-ja lastensuojeluilmoituksista olisikin tehty huolesta, niin _perusteltuja huolia_ niidenkään joukossa on tuskin ollut yhtäkään. Perusteltuun huoleen ei riitä mutu-fiilikset ja juorut, joiden tiimoilta lähetään sitten hälyyttää kansalaisvelvollisuuden tunteet salossa ties mitä partioita paikalle.

  Miksi niin?

  Sen vuoksi, että te olette mitä ilmeisimmin suurilta osin syyllisiä siihen, että tällä kasvattajalla on ollut rekkaus kieltoja jne. Siihen, että kun sen enempää elsut kuin lasut EIVÄT VOI jättää tutkimatta yhtään ilmoitusta ja lisäksi kun lastensuojelussa lapselle perustetaan usein lastensuojelun asiakkuus jo siinä vaiheessa, kun ilmoituksen käynnistänyt 3kuukauden mittainen palvelutarpeen arviointi aloitetaan; Te olette nähtävästi syyllisiä siihen, että tätä kasvattajaa on syynätty vaihtuvien virkailijoiden taholta ties kuinka pitkään ja sekä hänestä, että elämästään väitetyt toinen toistaan hirveämmät panettelut on kirjoitettu ikuisiksi ajoiksi tuon kunnan kirjoihin ja kansiin. Josta esim.tämä pieni lapsi pääsee näitä suloisia väitteitä aikanaan lukemaan.

  Lisäksi olette todennäköisesti syyllisiä esim.sekä lapsen huostaanoton uhkaan että kasvattajalle rakkaaksi muodostuneen harrastuksen (ainakin) väliaikaiseen hankaloittamiseen ja siihen, että olette yrittäneet saada sen kokonaan tuhottua. Miksi niin? Sen vuoksi, että jo 2000-luvun alkupuolella ja yhä enemmän ja enemmän tänä päivänä virkamieskoneiston resurssit on olemattomat ja kiusaus laittaa jollekin kasville lappu luukulle "yleisön pyynnöstä" käy helposti ylivoimaiseksi, kun vaihtoehto on lähteä pelaamaan pitkä piimäistä arvuuttelu leikkiä sen kanssa, että onko syyllinen epäiltyihin juttuihin- --ja jos toteaa, että ei, joutuu maksumieheksi ja hyvittämään sitä, että on antanut "suuren yleisön" huhupuheiden vaikuttaa päätöksiinsä, joiden peruminenkin olisi liki mahdotonta ja lisäksi kallista.

  Kun tähän vielä lisää sen faktan, että sote-puoli on köyhä ja kunnalle tulee paljon halvemmaksi ajaa vanhemmat loppuun eväämällä heiltä avohuollon tukitoimet (jotka kunta maksais) ja suostutella vanhemmat mieluummin suostuvaiseksi huostaan (jonka valtio maksaa ja lisäksi yksityiset palveluntarjoajat saavat ne rahat ja synnyttävät työpaikkoja--- näyttää hyvältä tilastoissa), niin olette vastuussa myös tämän kasvattajan ja hänen lapsensa heittämisestä susien armoille eli hän voi kiittää lapsineen teitä myös panoksistanne hajoittaa heidän perhe.

  Wau.

  Ja nyt sitten siihen itse asiaan: Kun sinä siellä näppäimistön äärellä mietit omalle kohdallesi yli 10 vuotta jatkunutta ajojahtia ja sitä siihen päälle, että olet joutunut isoon kolariin ei kerran vaan KAKSI kertaa (ja saat kiittää onneasi että olet edes hengissä) ja lisäät tähän ajatusten keitokseesi sen, mitä kamalaa tämä kasvattaja ihminen JUURI SINULLE tai SINUN SILMIESI EDESSÄ on tehnyt alunperin SINULLE (siis ennenkuin paska osui propelliin ja kaikki julkaisi kaikkien sivuilla jne kaiken sortin paskaa);

  Eli silloin, se päivä, kun JUURI SINÄ lähdit tähän vihapeliin mukaan, niin

  --onko tämä henkilö jo saanut tarpeeksi rangaistusta?

  Kun sulta jäi näkemättä vaikka se pentujen emä: Onko Sun Dan saanut nyt tarpeeksi rankkua siitä?

  Tai se joku kun kertoi, että koirallaan oli teetetty toiset pennut liian nopeasti: Vieläkö hillitön verenhimo riehuu rinnassasi, vai oisko tää henkilö saanut jo tarpeeksi?

  Tai sinä, jonka koira säikähti kärpäslätkää; Mitä luulet, riittäiskö jo?

  ****

  Olen aivan varma, että kaiken tämän jälkeen, minkä näen osuneen tämän ihmisen päälle (ja muistetaan, että eläintenpitokieltoa hänellä ei ole tai eläinrääkkäys tuomioita, vaikka kovassa syynissä on ollut jo vuosikymmeniä, eli mikään sadistinen kakka hän ei ilmeisesti ole), että mihin ikinä epäilettekin tai tiedätte hänen syyllistyneen: Se kakku on lusittu korkojen kera, eikö?

  Että ehkä jopa empaattisimmat teistä (tai ne, joilla on huoli jostain): Auttakaa vaihteeksi? Jos epäilette, että lisä käsiparit ois kova sana, niin avuksi vaan. Jos rahasta saattaa olla tiukkaa, ni Brother Christmasiin viestiä? Jos tuntuu, että ois hyvä pistää useammat koirat tarkkiin, niin siihenkin asiaan varmasti auttaa paremmin ystävällinen käden ojennus kuin "siellä yks aivovammainen ei kykene huolehtii koiristaan ja toinen istuu mökissään koiriensa nussittavana"-kommentointi jossain suoli24-palstalla?

  Vai mitäs lottoot? Tän lukemani perusteella ainakin kaikki mun sympatiat on tän kasvattajan puolella ja ite ainakin tuun tekemään kaikkeni, että saa tarvitsemansa avun. Vaikka ois syyllinen yhteen sun toiseenkin väitettyyn. Ja miksi? Koska (vertauskuvallisesti puhuen) tässä on nyt mopovarkaaksi epäilty pistetty lusimaan elinkautista.

 • Huh huh... Ei tämä ketju kerro muuta, kuin että (myös) koiraihmiset on ihan hulluja!!!

  Tottakai ihminen "on eläinsuojelun kanssa tekemisissä", jos hänestä on tehty ilmoitus!!?? Eläinsuojeluviranomaisilla (kuten lastensuojeluviranomaisilla) on VELVOLLISUUS tutkia jokainen ilmoitus, perätönkin! Eikö se kerro enemmän, että tämä kennel on ollut ilmeisen pitkään milloin kenenkin ilmoittajan toimesta vaikka kuinka paljon viranomaisten kanssa tekemisissä, eikä hänellä ole (selkeästä vainosta!) huolimatta viety eläimiä tai annettu eläintenpitokieltoa jne?

  Hirveetä lukee tällaista!! Kuka tosissaan ensin vuosien ajan yrittää torpata toisen kasvattaja työn ja koko elämän JA: kun ei siinä onnistu, repii palasiksi toista netissä täysin huhupuheilla ja ivaa aivovauriota (???)!j

  Kaiken huipuksi, vaikka ainut, mihin nämä ovat kyenneet ilmeisen väsymättömistä ponnisteluista huolimatta, on ollut kyhätä joku puoli laiton rekisteröimiskielto tälle kasvattajalle *(määräaikaisuudesta ja muiden toimenpiteiden puutteesta voimme päätellä, että on ilmeisen heppoisin perustein väkerretty ja tuskin olisi siis pitänyt esim.oikeuteen vietynä) ---- nämä kehtaa EDELLEEN yrittää kylvää jotain "huolia" tämän eläinten pidosta!

  Eiköhän ton mankelin jälkeen tältä olisi viety koirien lisäksi oikeudet pitää edes hyttystä, jos MIKÄÄN näiden jutuista pitäisi paikkaansa! Selkeesti jotkut toiset kiinanharjakoiran kasvattajat asialla tms hullut: Ei kukaan muu ole noin fanaattisen sekopäinen ajojahdissaan, kuin joku täysin kajahtanut "eläinten ystävä".

  Sorry vaan, mutta se, että sinä et tykkää jostain ihmisestä tai suvaitse hänen arvojaan tai menestystään ei tarkoita sitä, että hän tekisi jotain laitonta tai olisi huono kasvattaja tms.
  -Hän on vaan erilainen.-
  Koeta niellä se ja hyväksyä tappiosi: Maailma ei pyörikään just sun tavalla eikä sun navan ympärillä. Ja hyvä niin! Olis kamala paikka elää (kuten tämän Sun Danin tapauksesta näkee)!

  • Kun et toissapäivänä saanut vastakaikua purkauksellesi, niin kokeilit sitten tänään uudestaan. Eikö tuollainen yksinpuhelu ja meuhkaaminen ole sinusta yhtään outoa käytöstä? Eikö jo riittäisi?

   Sinänsä mielenkiintoista, että tiedät yksityiskohtia huomattavasti enemmän kuin täysin ulkopuolisen voisi kuvitella tietävän. Jos haluat alkaa valehtelemaan, niin kannattaisi sitten sekin tehdä vähän paremmin.

 • Minulla on kys. kasvattajalta harjis. Erittäin hyvä- ja iloluontoinen, terve yksilö, näyttelytasoa, kaunis riemukas pikku toveri. Kasvattaja on joustava, pentupaketti ruokineen oli valtava, kasvattaja päästää kotiinsa, neuvoo tarvittaessa ja toivoo kuulevansa kasvattinsa elämästä luovutuksen jälkeen. Ei kerrassaan mitään pahaa sanottavaa. En tiennyt tästä parjauskampanjasta, koska en netissä usein viihdy, mutta kasvattajia tunnen, olen kennel- ja jälkikoirakoulutusperheestä itse, enkä ole koirapiireissä kuullut kenenkään puhuvan negatiiviseen sävyyn ko. kasvattajasta. Jos hänellä on ollut liikaa koiria joskus, varsinkin jos hän on itse tuolloin ollut toisaalla ja estynyt niitä hoitamaan, se on ollut väärin ja tuomittavaa, mutta monille, monille eläinten kasvattajille, jalostajille on käynyt alkuvaiheissa niin, että homma on lähtenyt lapasesta, eläinmäärä paisunut liian suureksi. Mutta: uskon kasvattajan ottaneen opiksi, sen osoittaa jo se että hän on ollut tiukkaakin tiukemmassa syynissä ja jatkuvan kyttäyksen alla - tuomioita ei ole tullut. Muitakin kenneleitä on parjattu samassa mittakaavassa, syyttä. Kasvattaminen - yleensäkin eläinten - on rankkaa työtä, koirapiirien omistajatasolla tulisi ehkä tsempata ja auttaa toisiaan enemmän. Vapaaehtoistyötä löytyy monista kenneleistä ja muista eläinpaikoista. Kun itse huomasin, että eräs (ei kyseessä oleva) suureläinten kasvattaja/omistaja alkoi hiukan uupua, tarjouduin auttamaan. Mitä sinä teet? Anonyymi haukkuminen on jotakin, minkä opetat lapsillesi olevan ok ja myönteistä toimintaa, kelpo ajanvietettä, jota harrastetaan perheen voimin? niinkö? Vai haluatko lastesi oppivan hieman kypsempiä käyttäytymis-/puuttumismalleja? Tsemppiä kaikille kasvattajille. Pidetään eläimistä ja toisistamme huolta :) Jos aitoa aihetta puuttumiseen on, tehdään se asiallisesti ja virallisempia teitä.

 • Kiinanharjakoirassa ei mitään vikaa. Tyytyväinen olen. Ainoastaan mainitsen jos haluaa paperillisen koiran niin Sun Danilta sellaista ei saa..

  • Mielenkiintoista. Oletko pitkään odottanut papereita. Taasko on mopo lähtenyt käsistä?

 • Vuoden verran odottanut, että saan postissa paperit 😅 Koiraa ostaessa tiedostin, että en tule niitä saamaan. Jos pentu olisi rekisteröity niin tietysti paperityö olisi hoidettu kuntoon ennen myyntiä.

  Niin ja juuri tämän kyseisen koiran halusin ja siihen olen ollut tyytyväinen. 😍

  • Kuinka paljon maksoit pennustasi?

 • Minä sain Sun Danilta paperillisen (paperitkin sain ongelmitta), rekisteröidyn, hyväluontoisen, älykkään, lapsirakkaan ihanan pennun. Ei mitään ongelmia, hampaat, polvet, luonne, turkki (puuteri) ok el.lääkärin mukaan. Kiitos Sun Dan-kennelille - näin helppoa, älykästä ja oppivaista pentua meidän perheessämme ei ole 45 vuoteen ollut :)

  • Mitä turhaa panettelua se muka on, jos jollakulla ei ole käynyt yhtä hyvä tuuri kuin sinulla? Tosi kiva, että teillä meni kaikki hyvin, mutta muut ovat yhtä oikeutettuja kertomaan niitä vähemmän kivoja kokemuksiaan. Jos jokin on turhaa, niin muiden hyssyttely omien hyvien kokemusten takia.

  • LopetaHyssyttely kirjoitti:

   Mitä turhaa panettelua se muka on, jos jollakulla ei ole käynyt yhtä hyvä tuuri kuin sinulla? Tosi kiva, että teillä meni kaikki hyvin, mutta muut ovat yhtä oikeutettuja kertomaan niitä vähemmän kivoja kokemuksiaan. Jos jokin on turhaa, niin muiden hyssyttely omien hyvien kokemusten takia.

   Jokaisella kennelillä epäonnistumisia. Jokaisella kennelillä ostajia, joiden ei kuunaan pitäisi koiraa ostaa. Kaikilla oikeus mielipiteisiinsä, mutta yleistäminen syvältä, tai jonkun ihmisyksilön tuomitseminen muinaisista virheistä. Yksittäiset negatiiviset tapahtumat historiassa eivät saa tehdä koko vuosien jalostustyötä ja sen pääosin myönteistä, tervettä linjaa tyhjäksi.

 • Minulla on Sun Dan Boyzone, enkä voisi olla tyytyväisempi. Pentu on rekisteröity asianmukaisesti, paperit saapuivat postitse sovitusti. Luovutuksen yhteydessä sain todella muhkean pentupaketin. Lakatkaa parjaamasta Sun Dan kenneliä. Keskittykää ajamaan niiden kennelien asioita, joissa asiat ovat aidosti huonolla tolalla.

  • Sinun hyvä kokemus ei EDELLEENKÄÄN pyyhi pois muiden huonoja kokemuksia saati tee huonoja kokemuksia jakavista parjaajia. Lopeta sinä tuo multinikkeily ja ymmärrä, ettei kaikille ole käynyt kommenteista päätellen samoin.

  • Tiesithän Sun Dan Boyzonen omistaja, että rehellinen aidosti rotua rakastava kasvattaja rekisteröi kaikki pentunsa. Rekisteröimättömien pentujen kaupittelu on todella kaukana laadukkaasta jalostustyöstä.

  • Missä-mennään kirjoitti:

   Tiesithän Sun Dan Boyzonen omistaja, että rehellinen aidosti rotua rakastava kasvattaja rekisteröi kaikki pentunsa. Rekisteröimättömien pentujen kaupittelu on todella kaukana laadukkaasta jalostustyöstä.

   No, enpä tiedä..Perheessämme on ollut kennel, vanhempani kehä-/jälkituomareita, kouluttajia, toinen vanhempani ollut Karjalan Palveluskoiraliiton pj kauan, molemmat vanhempani erään yhä toimivan kääpiökoirayhdistyksen perustajia, tällaisen keskellä ja koiralauman keskellä kasvoin, sain oppia, koiria ollut minullakin, omia, vuosikymmeniä. Että aika paljon tiedän. Tiedän senkin, ettei kaikkia pentuja tavattu eikä tavata rekata. Määrätyistä syistä parempi heikkotasoiselle koiralle, että se leikataan, lisääntyminen estetään, ja se saa elellä kotikoirana. Sirua kannatan kaikille, samoin kasvatustyön lopettamista niiden kasvattajien kohdalla, joille näitä ei-onnistuneita, kitahalkioisia, vääräpurentaisia, huonokinttuisia, huonoturkkisia, huononivelisiä, huonoselkäisiä ja -silmäisiä pentuja tuppaa syntymään liiaksi. Silloin ollaan osaamattomuuden äärellä. Itselläni ollut mm. Millan kennelistä 2 eri rotuista rekkaamatonta koiraa. Toinen oli värivirheellinen vääräpurentainen, toinen muuten vaan liian pieni rääpäle. Onnellisen koiranelämän elivät silti.

  • Boyzonenomistaja kirjoitti:

   No, enpä tiedä..Perheessämme on ollut kennel, vanhempani kehä-/jälkituomareita, kouluttajia, toinen vanhempani ollut Karjalan Palveluskoiraliiton pj kauan, molemmat vanhempani erään yhä toimivan kääpiökoirayhdistyksen perustajia, tällaisen keskellä ja koiralauman keskellä kasvoin, sain oppia, koiria ollut minullakin, omia, vuosikymmeniä. Että aika paljon tiedän. Tiedän senkin, ettei kaikkia pentuja tavattu eikä tavata rekata. Määrätyistä syistä parempi heikkotasoiselle koiralle, että se leikataan, lisääntyminen estetään, ja se saa elellä kotikoirana. Sirua kannatan kaikille, samoin kasvatustyön lopettamista niiden kasvattajien kohdalla, joille näitä ei-onnistuneita, kitahalkioisia, vääräpurentaisia, huonokinttuisia, huonoturkkisia, huononivelisiä, huonoselkäisiä ja -silmäisiä pentuja tuppaa syntymään liiaksi. Silloin ollaan osaamattomuuden äärellä. Itselläni ollut mm. Millan kennelistä 2 eri rotuista rekkaamatonta koiraa. Toinen oli värivirheellinen vääräpurentainen, toinen muuten vaan liian pieni rääpäle. Onnellisen koiranelämän elivät silti.

   Toivottavasti tämä oli surkea vitsi. En ole kuunaan kuullut mitään noin typerää koiraharrastajan suusta, jos olit tosissasi.

   Koiria ei ole koskaan, ikinä milloinkaan ollut eikä tule olemaankaan tapana jättää rekisteröimättä siksi, että ne ovat heikompilaatuisia rotunsa edustajia. Ei koskaan, jos on puhtaat jauhot pussissa ja tämä on aivan satavarma asia. Rekisteröinti ei ole tärkeää vain huippuyksilöille, vaan jokainen kotikoirakin tulee olla rekisteröity syistä, jotka jokaiselle järkevälle ovat päivänselviä. EJ-rekisteröinti on vaihtoehto niille heikompilaatuisille, mutta ei todellakaan rekisteröimättömyys. Niin sanotut välipentueet eivät ole koskaan olleet hyväksyttäviä yhdenkään rehdin ja vastuuntuntoisen kasvattajan mielestä.

  • EiVoiOllaTotta0 kirjoitti:

   Toivottavasti tämä oli surkea vitsi. En ole kuunaan kuullut mitään noin typerää koiraharrastajan suusta, jos olit tosissasi.

   Koiria ei ole koskaan, ikinä milloinkaan ollut eikä tule olemaankaan tapana jättää rekisteröimättä siksi, että ne ovat heikompilaatuisia rotunsa edustajia. Ei koskaan, jos on puhtaat jauhot pussissa ja tämä on aivan satavarma asia. Rekisteröinti ei ole tärkeää vain huippuyksilöille, vaan jokainen kotikoirakin tulee olla rekisteröity syistä, jotka jokaiselle järkevälle ovat päivänselviä. EJ-rekisteröinti on vaihtoehto niille heikompilaatuisille, mutta ei todellakaan rekisteröimättömyys. Niin sanotut välipentueet eivät ole koskaan olleet hyväksyttäviä yhdenkään rehdin ja vastuuntuntoisen kasvattajan mielestä.

   Kuinka kauan olet toiminut koirien parissa? Aktiivisesti, näyttelypiiri-sisäpiireissä? 1970- ja 1980-luvuilla oli täysin normia, että heikkokuntoiset penikat myytiin ilman papereita taikka lopetettiin 'hiljaisuudessa'. Hyvä niin, kyse on koirista ja niiden laadun parantamisesta. Ei koske tylppäkuonojen metsään mennyttä jalostusta, eikä sakemanni2000-tyyppisiä 'takajalattomia', usein D-lonkkasia koiria, joiden jalostus menny metikköön 20 v. Usein myös luonteen jalostaminen päässyt unohtumaan täysin. Lyttykuonoiset, mulkosilmäiset sun muut rodut kieltäisin kokonaan. Sun Danin kasvattamat koirat eivät kuulu näihin. Koiria ei tietty saa kaltoin kohdella, mutta käsittääkseni S.H on parantanut tapansa. Kaikki eivät opi virheistään, S.H kenties jotain oppinut? Haukkuminen, lyttääminen hamaan loppuun ei auta mitään. Kennelistä tullut paljon ei-liukuhihnamatskua, jota myydään Apulassa 400 €/pentu. Kennel yrittää, ja kokemusta on. Olisko aika tsempata?

  • Missä-mennään kirjoitti:

   Tiesithän Sun Dan Boyzonen omistaja, että rehellinen aidosti rotua rakastava kasvattaja rekisteröi kaikki pentunsa. Rekisteröimättömien pentujen kaupittelu on todella kaukana laadukkaasta jalostustyöstä.

   Minusta tärkeintä on pentujen hyvät olot. Ei se pentu kärsi, jos papaperit tulevat myöhässä.
   Kennel San Dan on nyt haukuttu perin pohjin,

   SUSANNA kävi luonani, 4 pentua mukanaan, jotka olivat hyvinhooidettuja ja leikkisiä.
   Oli siinä ja siinä, että en ostanut pentua. Eivät edes olleet kalliita, mutta sitten totesin , että yksi koira cihihauha riittää ja kissani Soolo.

 • Suomen kenneltouhu on kaikkea muuta kuin kehuttavaa...insestikoiria jokaisella kennelillä....

 • Soitin eilen San Dan kennelin omistajalle ja kysyin, mikä on tilanne, puhuvatko häntä prjaavat ihmiset totta. Uskon, että hän puhui rehellisesti ja avoimesti taustastaan. Kertoi, kuinka hänellä oli liikaa koiria rivitalokaksiossaan ym. ym.
  Jos hän ei tee rikosilmoitusta parjaamisillenne kirjoitusten johdosta, niin minä teen.
  Eihän tuo ole enää normaalin ihmisen käytöstä. Katsokaa hyvät ihmiset ensin peiliin ja kertokaa sille kaikki pahansuopaiset ajatuksenne.

  • Voi minelan, minelan .... jostain syystä sinä rakastat "tehdä rikosilmoituksia", jos ei ole muuta niin jonkun kerran puhelimessa puhumasi ihmisen puolesta. Onhan se varmaan määrätynlaista ajanvietettä sekin.

  • ihmettelevä kirjoitti:

   Voi minelan, minelan .... jostain syystä sinä rakastat "tehdä rikosilmoituksia", jos ei ole muuta niin jonkun kerran puhelimessa puhumasi ihmisen puolesta. Onhan se varmaan määrätynlaista ajanvietettä sekin.

   nm. ihmettelevä

   En eläessäni ole tehnyt yhtäainoaa rikosilmoitusta.

   Taidat olla yksi mitätön paskanjauhaja.

  • Mitenkäs se balsamin tapaus, siitä teit rikosilmotuksen ja olit kertomas mukaan menossa oikeuteenkin?

  • Fghb kirjoitti:

   Mitenkäs se balsamin tapaus, siitä teit rikosilmotuksen ja olit kertomas mukaan menossa oikeuteenkin?

   MINELAN BALSAMI on kuollut,

 • SanDan kennelin omistaja Susanna Heiskanen, vieraili juuri kodissani. Oli todella rehellisen ja rehellisen ja vastuunsa tutevan koirankasvattaja. Kertoi paljon kasvatustyöstään ja myytävistä pennuistaan. 2 kpl näin ja ne olivat hyvinhoidettuja, ilosia ja reippaita pentuja.
  tAIDAN HANKKIA JOKO UROKSEN TAI NARTUN HÄNELTÄ. sITÄ JÄIN VIELÄ POHTIMAAN.

  • Wau!

  • Boyzonenomistaja, kun luin kirjoituksesi, niin nyt ymmärrän, että vakka on kantensa löytänyt.
   minelan, nauran sinulle.

  • 1ja1 kirjoitti:

   Wau!

   Minelan- Luulisi sinun tietävän (etenkin, jos kerran itsekin olet kasvattaja), ettei kerro mitään, mikäli kasvattaja luonasi pentujen kanssa.. Sinun tulisi käydä kasvattajan luona katsomassa pentuja ja niiden oloja, jotta voisit sillä todistaa yhtään mitään .

 • Up.

 • Kuka antaa koirakasvatilleen nimen Kipu Perseessä? Uros Sun Dan Pain In The Ass. Jouduttu lopettamaan 4-vuotiaana heikon selän vuoksi (mäykkyhalvaus).

 • Minä olen myös ottanut pennun Susannalta, ja aivan ihana koira, niin iloinen, hyväluonteinen ja hyvin sosiaalistettu😊 Aivan varmasti jos toisen otan, niin käännyn Susannan puoleen😊
  Ihana ihminen ja aina valmis neuvomaan, kun neuvoa olen tarvinnut ja aidosti kiinnostunut miten koiralla menee😊 Hyvähän sitä on huhu puheiden varassa olla ja levittää sitä p*skaa eteenpäin ilman minkäänlaista tietoa asioiden taustoista.

 • Ennen kuin otatte tuosta kennelistä yhtäkään pentua tai aikuista koiraa, niin vaatikaa päästä kennelrakennuksena toimivaan taloon sisään katsomaan niitä koiria niiden omassa tilassaan. Se järkyttävä haju, joka sieltä pistää vastaan, se ulosteen ja ruoan sekamelska siellä lattioilla, se millekään eläimelle sopimaton elinympäristö saa teidät ehkä miettimään asiaa uudestaan. Tehkää mieluummin ilmoitus valvontaviranomaisille, jotta tämä toiminta saataisin loppumaan.

  Haju tuntui omassa nenässäni vielä pari päivää käynnin jälkeenkin. Eikä se haju selity sillä, että pennut aina kakkaavat ja pissaavat - kasvattajan tehtävänä on pitää paikat siistinä ja siivota tarvittavaessa useamman kerran päivässä. Eikä tämä ole ainoa kennel, jossa olen käynyt katsomassa pentuja, joten on minulla jonkin verran vertailupohjaa.

  Sun Dan kaupittelee tällä hetkellä dopperin pentuja. Älkää ottako niitä säälistä, sillä sama touhu jatkuu muuten. Kun kasvattajalle jää kaikki pennut käsiin, saattaa mieli muuttua ja niitä ei ehkä tuotettaisi enää liukuhihnalta. Mutta jos aina jostain löytyy niille ostaja, homma jatkuu vuodesta toiseen. Valvontaeläinlääkäriltä ei työt lopu.

  Julkisesti kasvattaja saattaa esiintyä hyvinkin hyvänä kasvattajana ja käydä näyttelyissä esittelemässä koiriaan, mutta todellisuus siellä kennelissä onkin sitten toinen asia. Hyvän kasvattajan ei tarvitse puolustella itseään tällaisilla keskustelupalstoilla, koska ei ole mitään puolusteltavaa. Hyvän kasvattajan kasvatustyöhön pääsee tutustumaan ja katsomaan myös niitä koirien oloja. Hyvä kasvattaja ei esittele koiriaan pihalla, koska kenneltilat ovat siistit ja kasvattaja on niistä ylpeä.

  Eli toiminta ei ole muuttunut ainakaan parempaan suuntaan vuosien takaisesta nykypäivään!

 • Ennen kuin otatte tuosta kennelistä yhtäkään pentua tai aikuista koiraa, niin vaatikaa päästä kennelrakennuksena toimivaan taloon sisään katsomaan niitä koiria niiden omassa tilassaan. Se järkyttävä haju, joka sieltä pistää vastaan, se ulosteen ja ruoan sekamelska siellä lattioilla, se millekään eläimelle sopimaton elinympäristö saa teidät ehkä miettimään asiaa uudestaan. Tehkää mieluummin ilmoitus valvontaviranomaisille, jotta tämä toiminta saataisin loppumaan.

  Haju tuntui omassa nenässäni vielä pari päivää käynnin jälkeenkin. Eikä se haju selity sillä, että pennut aina kakkaavat ja pissaavat - kasvattajan tehtävänä on pitää paikat siistinä ja siivota tarvittavaessa useamman kerran päivässä. Eikä tämä ole ainoa kennel, jossa olen käynyt katsomassa pentuja, joten on minulla jonkin verran vertailupohjaa.

  Sun Dan kaupittelee tällä hetkellä dopperin pentuja. Älkää ottako niitä säälistä, sillä sama touhu jatkuu muuten. Kun kasvattajalle jää kaikki pennut käsiin, saattaa mieli muuttua ja niitä ei ehkä tuotettaisi enää liukuhihnalta. Mutta jos aina jostain löytyy niille ostaja, homma jatkuu vuodesta toiseen. Valvontaeläinlääkäriltä ei työt lopu.

  Julkisesti kasvattaja saattaa esiintyä hyvinkin hyvänä kasvattajana ja käydä näyttelyissä esittelemässä koiriaan, mutta todellisuus siellä kennelissä onkin sitten toinen asia. Hyvän kasvattajan ei tarvitse puolustella itseään tällaisilla keskustelupalstoilla, koska ei ole mitään puolusteltavaa. Hyvän kasvattajan kasvatustyöhön pääsee tutustumaan ja katsomaan myös niitä koirien oloja. Hyvä kasvattaja ei esittele koiriaan pihalla, koska kenneltilat ovat siistit ja kasvattaja on niistä ylpeä.

  Eli toiminta ei ole muuttunut ainakaan parempaan suuntaan vuosien takaisesta nykypäivään!

 • Ennen kuin otatte tuosta kennelistä yhtäkään pentua tai aikuista koiraa, niin vaatikaa päästä kennelrakennuksena toimivaan taloon sisään katsomaan niitä koiria niiden omassa tilassaan. Se järkyttävä haju, joka sieltä pistää vastaan, se ulosteen ja ruoan sekamelska siellä lattioilla, se millekään eläimelle sopimaton elinympäristö saa teidät ehkä miettimään asiaa uudestaan. Tehkää mieluummin ilmoitus valvontaviranomaisille, jotta tämä toiminta saataisin loppumaan.

  Haju tuntui omassa nenässäni vielä pari päivää käynnin jälkeenkin. Eikä se haju selity sillä, että pennut aina kakkaavat ja pissaavat - kasvattajan tehtävänä on pitää paikat siistinä ja siivota tarvittavaessa useamman kerran päivässä. Eikä tämä ole ainoa kennel, jossa olen käynyt katsomassa pentuja, joten on minulla jonkin verran vertailupohjaa.

  Sun Dan kaupittelee tällä hetkellä dopperin pentuja. Älkää ottako niitä säälistä, sillä sama touhu jatkuu muuten. Kun kasvattajalle jää kaikki pennut käsiin, saattaa mieli muuttua ja niitä ei ehkä tuotettaisi enää liukuhihnalta. Mutta jos aina jostain löytyy niille ostaja, homma jatkuu vuodesta toiseen. Valvontaeläinlääkäriltä ei työt lopu.

  Julkisesti kasvattaja saattaa esiintyä hyvinkin hyvänä kasvattajana ja käydä näyttelyissä esittelemässä koiriaan, mutta todellisuus siellä kennelissä onkin sitten toinen asia. Hyvän kasvattajan ei tarvitse puolustella itseään tällaisilla keskustelupalstoilla, koska ei ole mitään puolusteltavaa. Hyvän kasvattajan kasvatustyöhön pääsee tutustumaan ja katsomaan myös niitä koirien oloja. Hyvä kasvattaja ei esittele koiriaan pihalla, koska kenneltilat ovat siistit ja kasvattaja on niistä ylpeä.

  Eli toiminta ei ole muuttunut ainakaan parempaan suuntaan vuosien takaisesta nykypäivään!

 • Ennen kuin otatte tuosta kennelistä yhtäkään pentua tai aikuista koiraa, niin vaatikaa päästä kennelrakennuksena toimivaan taloon sisään katsomaan niitä koiria niiden omassa tilassaan. Se järkyttävä haju, joka sieltä pistää vastaan, se ulosteen ja ruoan sekamelska siellä lattioilla, se millekään eläimelle sopimaton elinympäristö saa teidät ehkä miettimään asiaa uudestaan. Tehkää mieluummin ilmoitus valvontaviranomaisille, jotta tämä toiminta saataisin loppumaan.

  Haju tuntui omassa nenässäni vielä pari päivää käynnin jälkeenkin. Eikä se haju selity sillä, että pennut aina kakkaavat ja pissaavat - kasvattajan tehtävänä on pitää paikat siistinä ja siivota tarvittavaessa useamman kerran päivässä. Eikä tämä ole ainoa kennel, jossa olen käynyt katsomassa pentuja, joten on minulla jonkin verran vertailupohjaa.

  Sun Dan kaupittelee tällä hetkellä dopperin pentuja. Älkää ottako niitä säälistä, sillä sama touhu jatkuu muuten. Kun kasvattajalle jää kaikki pennut käsiin, saattaa mieli muuttua ja niitä ei ehkä tuotettaisi enää liukuhihnalta. Mutta jos aina jostain löytyy niille ostaja, homma jatkuu vuodesta toiseen. Valvontaeläinlääkäriltä ei työt lopu.

  Julkisesti kasvattaja saattaa esiintyä hyvinkin hyvänä kasvattajana ja käydä näyttelyissä esittelemässä koiriaan, mutta todellisuus siellä kennelissä onkin sitten toinen asia. Hyvän kasvattajan ei tarvitse puolustella itseään tällaisilla keskustelupalstoilla, koska ei ole mitään puolusteltavaa. Hyvän kasvattajan kasvatustyöhön pääsee tutustumaan ja katsomaan myös niitä koirien oloja. Hyvä kasvattaja ei esittele koiriaan pihalla, koska kenneltilat ovat siistit ja kasvattaja on niistä ylpeä.

  Eli toiminta ei ole muuttunut ainakaan parempaan suuntaan vuosien takaisesta nykypäivään!

 • Olen aikeeessa hankkia Kiinan harjakoiran pennun kyseisestä kennelistä. Pennut ovat luovutuksessa heinäkuulla.Kuka olis niin ystävälinen ja kertois emän ja isän tiedot terveys ym.. Olen lukenut ihan kaikki kirjoituikset joissa parjatataan kyseistä kenneliä ja kasvattajaa, itse en ole koskaan käynyt enkä tiedä aikaisempia rekisteröimiskieltoja ym. ja mitä lapseen tuee ei millään tapaa kuulu koiran kasvatukseen ne ovat kaksi eri asiaa ja eivät kuulu kenellekään. Laittakaa tänne asiallista viestiä ja kertyokaa te joilla oli myönteistä enemmän kasvattajasta.Jään odottelemaan viestejä, en näitä parjaavia, mielelläni auttaisin jos jotain voisin tehdä ja apua tarvitaan vaan matka on este.

  • Sehän on nimenomaan kasvattajan tehtävä kertoa yhdistelmänä terveystuloksista. Vastuulliset kasvattajat ilmoittavat jo pentueilmoituksessaan emän ja isän tiedot. Torin ilmoituksissa ei näkynyt edes nimiä, joten sen jo yksistään pitäisi soittaa hälytyskelloja. Toisekseen, vastuullisten kasvattajien myyntikanavana ei toimi tori.fi.

   Juuri on dobberipalstalla kyseisen kasvattajan pentu etsimässä kotia, kun pennunostajien sydän ei antanut myöten jättää huonokuntoisia pentua sinne läävään. Sinuna miettisin josko sittenkin ottaisit vastuulliselta kasvattajalta pennun.

  • Jos laitat tänne pentueen vanhempien nimet, niin voin käydä Koiranetistä katsomassa kysymäsi terveystiedot pentueen vanhemmista.

  • Minulla harjis Susannalta. Ostettaessa liian laiha, paskanen. Rokotustodistuksen vain Susanna itse täyttänyt, rokotettiin el.lääkärin suosituksesta uudestaan. Siru löytyi. Alussa oli äärimmäisen arka, ei oltu sosiaalistettu, oli ilm. vaan ollut kennelissä ja ainoat kontaktit ihmisiin Susanna, muehensä ja lapsensa. Koura oli jo monta kk vanha, olis pitäny opettaa jo peruskäskyjä ja käytellä kaupungilla, koirapuistoissa....Vähitellen on eteenpäin menty, mut vieläkin on tosi arka, ei anna vieraiden koskea itseensä, pelkää ääniä, muita koiria, aikuisia ihmisiä, lapsia, lintuja, hyönteisiä, kaikkea. Omat perheenjäsenet hyväksyy vain. Nyt sentäs jo uskaltaa kävellä ulkona, eikä sinkoile paniikissa joka suuntaan. Heinolan valvova el.lääkäri sanoi, että Sun Dan ollut murheenkryyni vuosia, ja heille tulee yhä soittoja, valituksia paikasta. Ite sorruin kenneliin hienojen nettisivujen perusteella ja aattelin että on hyvä kasvattaja, kun on 20 v kokemus takana ja näyttelymenestystäkin paljon. Halpaan menin. Nyt vasta olen löytäny paljon stooreja superaroista Sun Dan-koirista, sekä paikan paskasuudesta.

 • Ostin Susannalta ensimmäisen kk kääpiömäyräkoirani Sun Dan Blue Angelin (Minttu) vuonna 2007.
  Täydellisen ihana luonteinen, reipas ja oppivainen koira...sain nauttia Mintun seurasta liki 8 vuotta, kunnes menehtyi auton alle jäädessään.
  Minttu oli koko ikänsä iloinen ja hassu touhottaja.
  Minulla ei ole pahaa sanottavaa ko kennelistä...sain paperit sovitusti, sekä tukea tarvittaessa.
  Mäyräkoirilla kuten muillakin koiraroduilla on ns rodunomaisia sairauksia, joista otin selvää jo ennen koiran hankintaa...Mintulle tuli epilepsia, jota ei mitenkään voi ennustaa pentuna...siitä selvittiin lääkityksellä, lisäksi tiesin mäyräkoirahalvauksesta, jota ei myöskään voi etukäteen ennustaa.
  Iso Kiitos Susannalle Mintusta, joka oli elämäni ensimmäinen ihana pieni mäykky tyttö.
  Nykyään touhuilen kahden mäykkypojan kanssa.

 • Tässä ko. Kasvattajan pentu, joka etsii kotia

  Bono
  Ikä: syntynyt 1.5.2019

  Sukupuoli: uros

  Kastroitu/steriloitu: ei

  Tulee toimeen lasten kanssa: kyllä

  Tulee toimeen toisten eläinten/koirien kanssa: kyllä, ujostelee vielä hieman

  Kotiimme on tullut viime viikolla Doberman pentu mahdollisen pentutehtailijan kasvatuksesta. Haaveilimme itse pennusta, mutta tiesimme ettemme ole vielä täysin valmiita – halusimme mennä vain tutustumaan rotuun ja päästä keskustelemaan kasvattajan kanssa. Paikalle saavuttuamme olimme pöyristyneitä koirien elinolosuhteista, emmekä pystyneet jättämään pentua hänen hoiviinsa. Emme usko, että pentu olisi välttämättä selvinnyt näinkään pitkälle ellemme olisi ottaneet häntä huomaamme – ja haluamme tehdä kaikkemme, jotta pentu löytää itselleen hyvän kodin. Pentu oli täynnä ihorupea, joutui elämään aivan liian kuumassa ja pienessä asunnossa n. 10-15 muun koiran kanssa sekä on selkeästi ollut liian vähällä ruoalla. Hygieniasta ei näissä olosuhteissa ollut tietoakaan. Haluamme pennun parasta ja olemme todenneet, että taataksemme tälle energiselle ja älykkäälle urokselle parhaan mahdollisen tulevaisuuden hän etsii nyt loppuelämän kotia itselleen tositarkoituksella. Pennun mukana saa kaiken mitä olemme hänelle kerenneet pentuvaihetta varten ostamaan; pentuoppaat, panta, hihna, pee pads (pissa alustoja), penturuokaa, leluja, puruluita yms.

  Pentu on kasvattajan mukaan sirutettu, rokotettu ja madotettu mutta tarkistamme tämän tilanteen vielä heti ensimmäisenä ensi viikon alussa uudessa eläinlääkärin terveystarkastuksessa. Pentu on myös rekisteröinti prosessissa kennelliittoon – tätä hoitaa kasvattaja, joka on luvannut asian tapahtuvan ongelmitta – kontakti kasvattajaan on siis edelleen, jotta mahdollisten ongelmien tullessa hänen konfrontointinsa ja vastuunkantamisensa saadaan mahdollistettua. Pentu on hyvin energinen mutta vielä hieman pelokas kaupungin meluja kohtaan eli kaipaa osaavaa ja mahdollisesti kyseisestä rodusta kokemusta omaavaa kotia. Oppiminen on ollut pennulle tähän asti helppoa hänen älykkyytensä vuoksi, eikä hänellä ole ilmennyt minkäänlaista häiriökäyttäytymistä.

  Haluamme haastatella kaikkia mahdollisia kiinnostuneita koti -ehdokkaita, jotta pentu pääsee varmasti dobermanni-osaavaan ja aktiiviseen kotiin. Pentu, joka tottelee tällä hetkellä nimeä Bono, sijaitsee Helsingissä Taka-Töölössä. Pennulle on opetettu tähän mennessä komennot (1) istu (2) maahan sekä hänen kanssaan on aloitettu työstämään (3) jätä -komentoa ja (4) hihnassa kävelyä vierellä ilman vetämistä sekä (5) tottakai sisäsiisteyttä. Pentu on väritykseltään ruskea (red&rust) ja hän on luonnollisesti suomen säädösten mukaan typistämätön.

  • Ja toiminta vaan jatkuu, kun aina löytyy joku, joka niitä sieltä pelastelee...

  • Älkää pelastako näitä. Ostakaa koira sieltä, missä ei tule tunnetta, että pentu on pakko pelastaa. Tämä meno on yhtä surullista, mitä on ollut jo pitkään.

  • En tajua, miten asian ytimen käsittäminen voi olla joillekin näin hankalaa. Tietenkin jokaista eläinrakasta kirpaisee nähdä eläimiä kaltoinkohdeltavan, mutta eikö ihan oikeasti mene yöunet tietäessäsi, että tukiessasi toimintaa rahallisesti, syyllistyt itsekin toiminnan pyörittämiseen? Olet siis käytännössä osaltasi vastuussa siitä, että homma jatkuu entiseen malliin. Tästä on nyt niin kauan ollut jo puhetta, että pitäisi pikkuhiljaa mennä perille, mutta kun ei.

   "Kasvattaja" ei välitä siitä, miksi ostat, kunhan ostat. Näin teet tilaa seuraavalle satsille ja pidät toimintaa kannattavana. Ainoa taho, joka eläimiä voi auttaa, on viranomainen! Sinä vain pahennat tilannetta työntämällä sormesi peliin, ja se on satavarma asia. Paikalle siis soitetaan viranomaiset, jotka tarvittaessa voivat jopa ottaa eläimet haltuunsa. Myöhemmin voit sitten ostaa viranomaisilta niin monta kennelin koiraa kuin haluat.

   Nämä ovat sen luontoisia rikkeitä, ettei näihin puututa jälkikäteen. Eli mitä hyvänsä "pelastamallesi" koiralle on tehty, "kasvattaja" ei siitä vastuuseen enää joudu. Niinpä viranomaiset ovat voimattomia, jos vain ostelet eläimiä tuollaisessa paikasta ja vasta sitten mietit, että olisikohan syytä pyytää viranomaiset paikalle. Kokonaisuus huomioiden olet möhlinyt pahimmalla mahdollisella tavalla!

 • Mikä näitä harjakoiria oikein vaivaa? Nyt on jo toisesta kennelistä otettu koirat huostaan parikin kertaa.

  • no sanoppa muuta... ihme touhua, vaikka omistankin kyseisen rodun koiran.

 • Yhtä asiaa ihmettelen ja suuresti. Dobberi pentue ei ole vieläkään rekisterissä, mistä esim Bono on.
  Ensin nartulla näkyi kaksi pentuetta, toinen ns haamuna ja enään ei näy kuin yksi.
  Mistä tämä voi johtua? Ovatko viimeisimmät dobberit siis paperittomia?

  • Kannattaa kysyä Suomen Kennelliitosta.

Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.