Kauklahti

kotoutuja

Kyllä on Espoo taas suunnitellut alueen. Kauklahti on tulevaisuuden Suvela, kenties pahempi. Kaupungin vuokra-asuntoja on korttelikaupalla ja lisää tulee. Harvat omistusasunnot ovat vuokratontilla ja se vetää alueelle alempaa keskiluokkaa, joka haluaa kodilta hieman laatua, mutta ei ole varaa sellaiseen omistustontilla. Alueesta muodostuu näiden ponnahduslauta parempaan. Kukaan ei sitoudu, kukaan ei kotoudu. Palveluita ei ole ja juna-asemalla pitkä hämyinen tunneli, jossa laahustaa epämääräistä porukkaa.

Onneksi tuolla ei tarvitse kuin käydä. Kylmät väreet.

56

11086

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • perheen äiti

      Minulla on täysin toinen käsitys Kauklahden alueesta. Suur-Kauklahti (Kauklahti, Vanttila ja Kurttila) muodostavat kasvavan alueen, johon muuttaa tavallisia lapsiperheitä. Palveluja on ihan riittävästi arjen sujumiseen. Vanttilassa on uusi hieno koulu ja päiväkoti, Hansakallion alakoulun peruskorjaus valmistuu nyt keväällä. Juna aseman tunneli ei ole sen pidempi tai pahempi kuin muidenkaan paikallisasemien. Me ja naapurimme olemme hyvin tyytyväisiä täällä.

      • Anonyymi

        Ei vanttila ja kurttila ole mitään kauklahtea, aivan erilaisia paikkoja ei mitään vuokra slummia.


    • Simo T

      Kyllä täällä tultu vuositolkulla asuttua eikä mitään moittimista, taitaa alkup kirjoittaja olla näitä peräkammarin mammanpoikia jotka pelkää ulkomaailmaa.

    • alueen asukas

      Ihana paikka! Olemme asuneet monessa osoitteessa Espoossa ja tämä on ensimmäinen, joka tuntuu kodilta. On totta, että aseman vieressä on muutama rauhattomampi kerrostalo, mutta missä niitä ei ole lainkaan? Molempiin suuntiin asemasta levittäytyy rauhallinen pientaloalue, joka laajenee. Alue on leimallisesti keskiluokkaa/ylempää keskiluokkaa.

      Palvelut paranevat, kun uusi kauppakeskus avaa aseman tuntumassa muutaman vuoden sisällä.

      Toinen koulu on uusi ja toinen peruskorjattu.

      Maahanmuuttajia en itse kammoksu, mutta heitä ei alueella asu kuin muutamia. Esim. mainittu Suvela on aivan toinen maailma.

      Alueella on tosiaan osa asuntomessualueen taloista rakennettu vuokratonteille. Selitys on looginen. Asuntomessukohteina talot olisivat olleet muutoin liian kalliita. Alueen arvostuksen jatkuvasta noususta kertoo neliöhintojen jyrkkä nousu. Onneksi itse hyppäsimme mukaan ajoissa.

      Tervetuloa kaikki, jotka kaipaatte aavistuksen maalaismaista kyläyhteisöllisyyttä, lähellä olevaa luontoa ja hyviä liikenneyhteyksiä.

      • narri1

        Maahanmuuttajia en itse kammoksu, mutta heitä ei alueella asu kuin muutamia. ei hätää lisää on tulossa mut eihän se mitään haittaa jos ei kammoksu,monikulttuurisuushan on rikkaus.


      • Anonyymi
        narri1 kirjoitti:

        Maahanmuuttajia en itse kammoksu, mutta heitä ei alueella asu kuin muutamia. ei hätää lisää on tulossa mut eihän se mitään haittaa jos ei kammoksu,monikulttuurisuushan on rikkaus.

        "monikulttuurisuus on rikkaus". Niin, ja samoin raiskaus/rikos tilastot korkeimmillaan alueilla joilla tätä rikkautta on eniten. Vihreän snobin mielestä tämä rikkaus on hyväksi, tämän snobin pierut haisee paremmalle ja hän itse asuu töölössä omassa kuplassaan. Itse muutin kontulan seudulta espooseen pakoon tätä ihanuutta ja nyt 10V jäljeen pitää kohta paeta taas pidemmällä. Hassua, että verovaroin tuetaan pakokaisten asumista maan pääkaupunkiseudulla. Miksiköhän jenkkien manhattanille tehdä kaupungin sosiaalikämppiä kasa. Kauklahti vaikutti aikoinaan hienolta alueelta, kun siellä oli messutkin. Mutta tämä on pilattu 50% kattavalla vuokra rakentamisella.


    • truthisouthere

      Totuus lienee se, että Kökkeliin muuttavat ne joilla ei ole varaa asua vastaavassa talossa/huoneistossa esim. Mankkaalla, Tapiolassa (muk.lukien P-Tapiola), Tontunmäessä, Haukilahdessa tai Westendissä...

    • alueen asukas

      Pitää paikkansa. Meillä ei ollut varaa näin laadukkaaseen taloon Tapiolassa. Aivan kuin siellä Tapiolassa asuu niin persaukisia, että eivät voi asua Töölössä. Elämä on valintoja. Kirkkonummella asuvat sitten ne, joiden rahat eivät riittäneet Kauklahteen ja Siuntiossa ne, joiden piti mennä vielä pidemmälle.

      Elämä on. Terveisiä sinne ahtaaseen koppiisi Tapiolaan.

      • Stigu.La

        Ahaa, asun itse tölikässä, savilankadulla 48 neliöö. Miten siinä näkyy varallisuus? Olen aivan tavallinen duunari nöykkiöstä ja itse ansainnut rahat asuntooni. En kyllä asuisi stadissa jos ei pakko eli duuni vieressä. Kauklahti oli ok mutta maailma muuttuu eikä enään rauhalliseen ESPOOSEEN ole paluuta-se on sääli.


    • Ihana Kauklahti

      Asuntomessualueella kävellessä pisti silmään alueen autot - joka toisessa pihaparkissa nököttää perheen toinen Audi (ja se parempi auto on viereisessä autotallissa) ja siinä toisessa parkkiruudussa Volvo ja Bemari. Asuntomessualueen pihat ovat todella hienoja ja talot vielä hienompia. ei ihan rupusakin asuinalue tuo Kauklahti....

    • Kallviikin Kreivi

      Ough yy,Sulla taitaa olla jotain hampaankolossa meitä suomenruotsalaisia alkuperäis kökkeliläisiä kohtaan??Voin ihan suoraan sanoa että ajan varmaasti pois mun tontilta mikälli eivät osaa käyttäytyä!Viimekesänä oli joukko nuoria grillailemassa mun rannassa ja viettämässä iltaa,kävin kysymässä että onko teillä lupa olla täällä,he vastasivat että ei mutta kysytään heti kun tiedetään kenen maita!vastasin että minun maita johon porukka vähän säpsähti,annoin nuorisolle luvan olla ja pitää hauskaa kuha siivoavat jälkensä!tulivat seuraavana päivänä uudestaan ja kysyivät että voivatko he vaikka pestä veneeni vasta palkkioks,Hienoa toimintaa:).Eli ei me alkuperäiset kökkelinkasvatit pahoja olla!

      • Ylimielisyys

        Paitsi että lapsuudesta asti opetettiin pahimpia olevan rannikkoruotsalaisten, joiden yksityistien päässä luki Privat omrodet.
        Ei me olla vastuussa ylimielisyydestä.
        Vaikeina aikoina korostuu teidän yksityisyys ja työläisten vaikea elämäntilanne. Katso, kuinka käy espanjassa.


      • Espoo223_

        Oisko niin että rannikkoruotsalaiset nyt vaan sattuu olemaan tässä maassa niitä, jotka on joutuneet (Suomen valtion pakottamana) antamaan omat maat muille, ja saaneet ne sitten takaisin..paskottuna. Se oman yksityisyyden ja maan vaaliminen ei ole ylimielisyyttä, vaan muistia ja oman oikeuden harjoittamista. Harva suomenruotsalainen on rikas, suurin osa kalastaja- ja työläissukuja. Kalastajasuvut on perinteisesti asuneet veden äärellä.. käsittääkseni maanviljelijätkin asuu peltojen äärellä..


    • fggfhd

      Kallviikki on kivenlahdessa.

      • 13+16

        ^Ei täysin ;)


    • onhftd

      Kiva paikka, Hiljaista, täällä asuu 3 mustaa. Köyhät kulkee tänne saunalahdesta kauppaan :)

    • Hirmuista

      "Palveluita ei ole ja juna-asemalla pitkä hämyinen tunneli, jossa laahustaa epämääräistä porukkaa."

      Hui kamalaa, minä ole yksi noista, minusta on tullut "epämääräistä porukkaa"!

    • ex kökkeliläinen 40v

      Kyllähän Se kökkeli nykyään on slummi aluetta toiselta puolelta ja toiselta sivistyneiden ihmisten aluetta. Alue jakautuu pullomummosta ja muusta sen kaltaisesta ihmisestä rikkaisiin. Muutama jääkiekko ammattilainen on lähtöisin Kauklahdesta. Ja onhan Se Kökkeli siinä että siellä on asuntoja erittäin huonossa kunnossa esim kustaanmäki 2 siihen osoitteeseen ei kannata muuttaa vaikka ilmaiseksi pääsisi. Nuorisokin on nykyään todella asiallista ( ei kaikki) tulee hyvin toimeen niin nuorten että vähän vanhemmankin sukupolven kanssa. Suosittelen kyllä edes käydä kökkelissä ei Se niin paha paikka ole voittaa Suvelan ja espoon keskuksen mennen tullen

    • Kotoutunut

      Puhut avoimesti yhteiskuntaluokista ja että Espoo on ne suunnitellut. Raivostuttaa suoraan sanottuna moinen elämästä vieraantunut ylimielisyys. Olisiko mahdollista tai pystytkö näkemään yhden suomen ja sinut siinä mukana. Suomeksi sanottuna: kauheaa ylimielistä kaakatusta. Minne itse kotoudut? Kehtaat vielä pistää nimimerkiksi kotoutuja. Miten olet kotoutuja sopeutunut todellisuuteen?

    • matkailija12

      Tämä on vanha keskustelu, mutta on outoa, että varallisuus yhdistetään siihen, kuinka hyvä ihminen on. Samalla tavalla ne varakkaat ihmiset laiminlyö ja pahoinpitelee läheisiään, joutuvat sossun hampaisiin lasten laiminlyönnistä jne. Kummallinen arvomaailma tuollaisilla rikkauden palvojilla.

      • matkailija12

        Kauklahti on muuten ihan tavallinen keskiluokkainen alue. Alkuperäinen kirjoittaja ei ilmeisesti ole käynyt juna-asemaa kauempana. Juna-aseman ympäristö on aika ankea, mutta jos yhtään pidemmälle menee, niin huomaa olevansa ehkä Espoon parhaimmalla alueella. Itse en muuta enää mihinkään Kauklahdesta, aivan huippualue!


      • SiipiveikkojaKaikkiTyyni

        Espoo vois nostaa verotustaan ja
        tehdä Kaukikseen sen Meron.


      • Tapiola-hyvyyden-majaka

        Varallisuudella on merkitystä. Tapiolassa ihmiset ovat varakkaita, ja he ovat järjestään myös hyviä ihmisiä. Parempia ja hyvempiä ihmisinä kuin muut espoolaiset


      • grillijuomaa
        Tapiola-hyvyyden-majaka kirjoitti:

        Varallisuudella on merkitystä. Tapiolassa ihmiset ovat varakkaita, ja he ovat järjestään myös hyviä ihmisiä. Parempia ja hyvempiä ihmisinä kuin muut espoolaiset

        Harmittaa vaan niin pirusti kun Alko lähti Heikintorilta.

        Sieltä oli niin mukava hakea perjantaipullo ja ottaa sitten penkillä kuppia kavereiden kanssa!


    • Kauklis

      Aikeissa on muuttaa Kauklahteen, ja vaikka alueella olisi maahanmuuttajia, ei se ainakaan minua haittaa. Heitä on nykyään joka paikassa, vaikea löytää täysin perisuomalaista taloyhtiötä mistään! Suurempi huolenaihe ovat mahdolliset narkkarit tai muut sekopäät. Joku on kommentoinut vuonna 2013 että tuleva kauppakeskus parantaa palveluja... mikä kauppakeskus, ei taida olla tullut tähän päiväänkään mennessä?

    • KauklahteenPianMuuttava
    • espoo.ghetto

      Espoo on Suomen Malmö. Muka hyväosaisten kaupunki. Koko paikka on yks hörhöjen ja sekopäiden maalaiskylä, jonne on tyhmyyksissään muutama isotuloinenkin muuttanut, kun ei olllut kuitenkaan Hesan keskustaan varaa.

      • Isot...tonttialueet

        Jutuisa Metro olisi ratkaisu moneen kehitykseen.


    • Ristojuho

      Kauklahti mukava paikka asua! Ainut mikä harmittaa on semmoisen epämääräisen porukan liikkuminen yö-aikaan, ei paljoa kumminkaan. Jotakin pikku rikollisia tod.näk mutta missä niitä ei olisi? Maahanmuuttajia suht vähän mutta ok porukkaa vaikuttaisi olevan suurimmaksi osaksi. Toiv pysyy rauhallisena!

    • asukki

      Mitä eroa on metrolla ja junalla. Kauklahteenhan on jo raideliikenne. Tosin Espoo olisi voinut suunnitella aseman läheisyyteen samanlaisia taloja kuin on Tuomarilassakin .Nythän Kauklahden aseman vieressä on epämukavia rivitaloja.. ...paha virhe.

    • vaIitse.nimimerkki

      Aloittaja on koko ikänsä työttömänä ollut ja asuu Pelkosenniemellä. Hakenut vuokrakämppää Espoosta, mutta ei ole saanut sitä.

    • Sininen-Laguuni

      Kauklahti on ainakin tällaiselle vieraisilla kävijälle aika tylyn ja kolkon tuntuinen paikka. Muistuttaa Helsingin Kontulaa joskus 1980-luvulla.

      Pikkasen huvittaa tämä uuden Kauklahden kauppakeskuksen mainoskuva, kuinka kantikkaiden ja persoonattomien messutalojen alueesta on siveltimellä taas loihdittu paratiisia.
      http://tinyurl.com/ybqvb4xc

      Kuvassa oleva sininen laguuni on oikeasti pikkuisen Espoonjoen ruskeavetinen kuraoja. En minä siinä ole mitään sorsaperheitä koskaan nähnyt.

      • köklaxi

        Juu, ja tuon etualalla olevan naisen pääkopassa ei taida olla mitään, kun sen takana oleva valkoinen aita näkyy sen pää läpi.


      • Kuva-räpellys

        Myös asfaltin reuna leikkaa tytöltä pään irti. Taustalla puun varjo menee eri suuntaan kuin etualalla olevien ihmisten varjot.
        Ei ole ollut suunnittelu-grynderitoimistolla varaa palkata kelvollista kuvankäsittelijää paikalle.


      • Anonyymi

        Tuo kuva on yhtä tökerö, kuin jehovan todistajien lehdissä olevat kuvat. Tai aikoinaan neuvostoliiton probakanda kuvat, työläisten paratiisista.


      • Anonyymi

        Olen asunut molemmissa ja juuri tuona aikana, kommentti ei perustunut mihinkään. Messualuetta kehutaan edelleen artikkeleissa, sulla meni sekin kohta väärin. Kaikki väärin, vähän hölmö kommentti siis ehkä?


    • Kehäkeidas

      Lähes koko ikäni olen asunut Kökkelissä ja nähnyt miten se on 40 vuoden aikana kehittynyt. Mua ei saa täältä pois mikään, paitsi se kun tulee muutto Kellonummelle. Tän kokoisessa kylässä on ja pitääkin ola erilaisia ihmisiä. Mahtavia ihmisiä ja hieno alue. Elannon portailla istuu isäntiä tölkki kädessä mutta en ole koskaan kuullut että olisivat tehneet ainakaan sivullisille mitään pahaa. Narkkareita on nykyään jokaisessa kaupunginosassa, sille ei voi mitään. Ja onhan meillä palveluita; uuden kauppiaspariskunnan vetämä K, Maxin kala, Lidl, Alko, Halme, kuntosali, kampaamot/parturit, apteekki, hammaslääkäri, eläinlääkäri, pitseriat, mansikkapelto ja monia muita. En alennu provosoitumaan aluetta tuntemattomien kirjoittajien kommenteista. Kauklahdessa on hyvä asua!

    • Juhanivain

      Voi hellanlettas kun on ihmeellisiä kommentteja. Taitaa olla omassa elämän asenteessa ongelmaa... Kauklahti on vanha perinteinen kylä joka on kehittynyt ja asutusta tullut paljon lisää. Voi verrata mitenkään Kontulaan yms. Lapsiperheille hyvä paikka asua, paljon asuu vanhempaa sukupolvea jotka ovat asuneet täällä koko ikänsä. Tänne vain katsomaan! Ps. Vanha kylä kiva paikka ja halmeella hyvää kahvia ja pullaa :)

      • Joku-aina-asuu

        Pitäähän Kontulaan ja Kauklahteenkin jostakin saada asukkaita asumaan. Yleensä molempiin näihin menevät tulohaitarin alapäässä olevat. Tai sitten kaupungin sosiaalitoimiston vuokranmaksamisista nauttivat.


      • hinkel

        Täydennysrakentaminen luo puitteita kaupungin kasvulle. Uudet ihmiset tarvitsevat itselleen koteja. Kauklahti ei ole ollut koskaan itsekkyyden kylä. Vahva solidaarisuus antaa tilaa myös muiden asumiselle. Kun itselläkin on seiniä käytettävissä ympärillään. Aitous, rentous ja ihmisenkokoisuus erottavat kaupungin osat muista ja luovat myös tulevaisuuden suuntaviivat. Kaikilla on yhteisesti paremmin.


    • KoiraVero

      Minä muutin Kauklahteen kuukausi sitten. Kivan näköinen paikka, näin yhtäkkiä. Olen Satakunnasta kotoisin, töiden perässä piti lähteä kokeilemaan, josko täällä pari kolme vuotta viihtyisi, sitten takaisin. Kivan näköinen paikka tosiaan, on luontoa lähellä, ja kätevästi pääsee junalla kaupunkiin. En tykkää asua ihan kaupungissa, sen takia valitsin täältä laidalta kämpän. Hmmm, aika hiljaisia ovat ihmiset täällä päin, en siis ikinä ole asunut pääkaupunkiseudulla, olen aivan uutukainen siis. Tuntuu välillä että ihmiset ovat jopa pelokkaita, itselläni kun on tapana jutella ventovieraidenkin kanssa. Tuntuu jotenkin hassulta, kun monesti huomaa, ettei ihmisiin saa mitään kontaktia, he vain pelkäävät ja ovat kuin ei olisi olemassakaan. No, kai tähän tottuu, vaikka tämä vähän hassua onkin. Eikä tämä ihmisten pelokkuus siis koske pelkästään Kauklahtea, vaan olen huomannut että joka paikassa sama homma. Olenkohan liian maalainen tänne kuiteskin? No ulkomaalaisten kanssa on jutustelu toiminut paremmin, englanniksi tosin, ne ovat jotenkin sosiaalisempia. Toki taidan itse olla liiankin sosiaalinen, enkä välttämättä perinteinen yrmy suomalainen siinä mielessä. En osaa olla tuppisuuna ihmisten keskellä, pakko sitä on jonkun kanssa alkaa aina jotain höpöttämään. Toki Satakunnassa sellaisia ovat kaikki muutkin, kovia höpöttämään, vailla mitään asiaa. Joskus toki törmää täällä pääkaupunkiseudullakin johonkin, joka lähtee juttelemaan, mutta yleensä paljastuu että tällainen henkilö on myös muualta Suomesta kotoisin. Onko siis niin, että pääkaupungin ympäristöstä kotoisin olevat ovatkin niitä hiljaisia hiirulaisia, joita suomalaisiksikin kutsutaan? Ja me muut ollaankin niitä maalaisia, jotka eivät olekaan niitä suomalaisia, joiksi suomalaisia luullaan?

      • Pellon-maisemissa

        Minullakin on yksi tuttava joka on kotosin Satakunnasta. Mukava yksityiskohta on siinä että myös hän asuu siellä Kauklahdessa. Tämä minun kaverini ei tosin enää ala yks kaks höpöttämään kadulla tai junassa tuntemattomille.

        Ilmeisesti tuo pienen savisen jokipahasen rantamaisema ja peltojen keskellä oleminen vaan jostain syystä viehättää juuri satakuntalaisia Hienoa että molemmat viihdytte siellä hyvin.


      • Anonyymi

        " Tuntuu välillä että ihmiset ovat jopa pelokkaita, itselläni kun on tapana jutella ventovieraidenkin kanssa. Tuntuu jotenkin hassulta, kun monesti huomaa, ettei ihmisiin saa mitään kontaktia, he vain pelkäävät ja ovat kuin ei olisi olemassakaan."
        Luulempa, että olet törmännyt hämäläisiin. Ovat varautuneita ja kyräileviä.
        Terveisiä savolaisukkolta ;0)
        Todellakin, ulkomaalaiset ovat puheliaita, kuten me savolaiset ja karjalaiset.


    • Kajöö

      Minkälaista luontoa kauklahdessa? Ulkoilu mahdollisuuksia jne? Entäs missä lähin ranta?

      • RauhaisaAlue

        Luonnonläheinen alue.
        Metrokin tulee.


      • Metro...Luvattu

        Metroa kaikki vänttaa på.


    • Rasittavaa

      Muuttaisitko itse soukkaan? Kyllä minäkin asuisin muualla jos rahaa olisi

    • ime.itseäsi.elätti
    • Pasia.pakoon

      Kauklahdessa en kammoksu mitään muuta, kuin Hansakallion koulun muutamaa opettajaa.
      Pahin yksilö on ehdottomasti Pasi, joka ei osaa mitään tai varsinkaan opettamista. Oma kohtaista kokemusta löytyy.

      • Rikas..Maalikylä

        Kehitys kehittyy.
        Lukio pian siirretää ja metro rakennetaan by Esbå


    • Voi

      Kaklu o vitu kova huume pleissi

    • Anonyymi

      vuonna 2019 on kyllä pk-seudun ihanimpia paikkoja asua! olemme viihtyneet pari vuotta eikä varmasti lähdetä pois. Ainoa kylämäinen kaupunginosa pk-seudulla, Ihania uniikkeja putiikkeja ja vanhan kylän tunnelmaa, huiput kulkuyhteydet (junalla sama aika keskustaan kuin matinkylästä metrolla..) ja nyt jo kolmas kauppa, uusi K-supermarket joka varmasti Suomen laadukkain tällä hetkellä (kalakauppa, oma tapasbaari, kahvipaahtimo..). Alueella on sekä vuokra- että omistusasuntoja, kaikin puolin rauhallista seutua. Luonnossa liikkuville ja koirien omistajille ihanat maastot lähellä, sekä lintubongareille Espoonlahden luonnonsuojelualue. Asunnotkin kohtuuhintaisia vielä hetken kun tällä hetkellä metron alueen ylihinnoitellut vielä kiinnostavat porukkaa.

      • Anonyymi

        Ikään kuin sellainen kylämainen kehittäminen olisi joskus jäänyt kesken.


    • Anonyymi

      Nyt 10 v aloituksen jälkeen kun kökkeli on myös mm valittu vuoden lähiöksi, niin aloittaja on varmasti itsekin jo todennut erehdyksensä mittakaavan 😀 kyllä on varmasti opettavaista olla täysin väärässä mielipiteidensä kanssa :)

      • Anonyymi

        Tuliko Remppa vai Muuttotaloon minkälaiset uudet asukkaat ?
        Nauttimaan Paanasen ihanista kylpytiloista.


    • Anonyymi

      Mites näin 12 vuotta myöhemmin menee?

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      87
      3654
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      577
      3425
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3279
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      50
      2141
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2061
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1918
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1895
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      152
      1599
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1341
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1322
    Aihe