Bensiinin hinnat ylös ja alas!

Kimmo

Tere taas!

Onkos kukaan tullut koskaan miettineeksi näitä bensanhintojen suunnattomia korotuksia ja hintoja yleensäkin muutenkin kuin suoranaisesti autoilijan kannalta?

Ainut positiivinen asia on ajomäärien vähentymisessä ympäristön kannalta. Tämäkään ei ole aina niin selvää. Sillä kun kansalaisten ostovoima heikkenee, niin he eivät voi ostaa ympäristöystävällisempiä uudempia autoja. Joku voi olla jo niin tiukilla, että jättää vanhan menopelinsä korjauttamisenkin tuonnemmaksi sillä sekin maksaa. Ja joku saattaa koettaa säästää huolloissa jättämällä ne tekemättä, joka ei ole ympäristölle hyvä asia.)

Olisi syytä miettiä! Ainakin niiden ketkä näistä älyttömistä hinnoista päättävät!

Bensahinnoilla on mielestäni merkitystä Suomen elinkeinoelämälle. Polttoaine ja sen hinta vaikuttaa oieastaan kaikkeen.

- Kun polttoaineiden hinnat nousevat kaikkien tavaroiden kuljetuskustannuksen nousevat (jossain vaiheessa näkyy päivittäistavaroidenkin kuluttaja hinnoissa).

- Kun polttoaina maksaa enemmän ja kansalaisten on kuitenkin pakko käyttää autoa (kaikki eivät valitettavasti pääse oikeasti liikkumaan ilman autoa), rahaa kuluu yhä enemmän polttoaineisiin. kansalaisten ostovoima heikkenee! Tämä tainnuttaa muuta elinkeino elämää!

- Kun polttoaine on näin kallista kansalaiset rajoittavat autolla ajoaan. Autot ja niiden osat eivät kulu niin paljoa, joten niitä ei myöskään mene enään niin paljoa kaupaksi. Tämä pätee myös muihinkin erityisesti kesällä käytettäviin koneisiin.

-Kun polttoaine on näin kallista ihmiset liikkuvat vähemmän ja yrittävät säästää muussa. Ei osteta huotamoilta ja myymälöistä enää niin paljoa mitään ylimääräistä. Ei myöskään käydä niissä enää niin usein vaikkapa syömässä. Työpaikat vähenee ja kannattavuus laskee! Mistä nyt sitten taiotaan nniitä uusia työpaikkoja?

- Öljyperustaisten tuotteiden valmistus tulee kallimmaksi. Öljystähän voidaan tehdä melkein mitä vaan! Hinnat tuntuvat jossain vaiheessa kuluttajien kukkaroilla saakka. Valmistajilla ainakin kannattavuus laskee. Säästöpyrkimykset voidat huonontaa hyödykkeiden laatua.

- Polttonesteiden hinnannousu on m,yös haitaksi valtiolle, sillä silläkin on autoja. Niihinkin tarvittaan polttoainetta ja kukahan senkin sitten viimekädessä maksaa.

Pantaisiin näin kesäksi polttoaineelle kunnon veroale! Nythän se muka polttoaineiden hinnat nousevat öljyn maailmanmarkkinahinnan tahtiin. (Johtuukohan tääkin muka pelkästään kesästä?) Vaikka valtion pa.vero on muutenkin sen verran mittava, että sitä olisi syytä alentaa taikka suoda ainakin jopitakin helpotuksia joillekin elinkeinoelämän aloille.

Miksi muuten Suomalaiset myyvät niin halpaan hintaan maailman parhaita polttoaineta ulkomaille? Paljonkohan sinne sitä päivittäinkin lähtee? (Luulen että Suomen kulutuksen mittakaavassa ei mikään ihan pienimäärä, jos USAankin viedään.)

Eikö tälle polttoaineelle voisi laittaa edes vähän lisää sitä veroa! Kun se kerran on maailman parasta (älkööt markkinoiko halvalla hinnalla vaan laadulla). Ja niillä on siellä niitä saasteongelmiakin. Samalla kun tästä polttoaineesta saataisiin lisää tuloa valtion kassaan, niin voistaisiin jopa pienentää Suomessa myytävän polttoaineen veroa.

Mielestäni tässä olisi jotain järkeä! Eikä Suomalaisten tavallisten köyhien kuluttajien kuppaamisessa!

3

527

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mies

      Tuo oli täyttä asiapuhetta, ihan kuin omia ajatuksiani. Päättäjillä on myös outo tapa rangaista dieselautoilijoita ja vähäpäästöisiä autoja korkeilla veroilla. Sen vuoksi uusia ympäristöystävällisempiä ajoneuvoja ei juurikaan myydä kun niiden ostajia rangaistaan törkeillä veroilla.

    • Lily

      Todella erinomainen ja ajatuksia herättävä viesti! Yksi asia, joka jaksaa myös ihmetyttää vuodesta toiseen on se, että jos öljyn hinta on maailmanmarkkinoilla nousussa, Suomessa korotetaan vauhdilla bensan hintoja. Mutta jos öljyn hinta maailmanmarkkinoilla laskee, hinnat eivät vahingossakaan putoa yhtä nopeasti ja paljon...

      • faktoja

        Nykyiset öljyvarat loppuvat 41 vuodessa nykyisellä kulutuksella. Kuitenkin kulutus vain kiihtyy. Onko oikein, että käytännössä nykyinen sukupolvi käyttää öljyn, jonka syntymiseen on kulunut satoja miljoonia vuosia. Mielestäni ei ole oikein, joten hinta on liian alhainen!

        Katsokaan maantiellä ajelua, suurin osa siitä on turhaa (lähdettiin vähän ajelulle; en viitsi mennä bussilla töihin, etsiskelen missä on bensa halvinta jne)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      94
      2011
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      418
      1551
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1303
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      14
      1096
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      73
      1052
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      10
      1006
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      979
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      49
      959
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      249
      930
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      837
    Aihe