Voi on terveellistä kotuudella käytettynä: Syö myöskin paljon

kasviksia...

"Aina voita, levitteitä ei koskaan"

Raahelainen lääketieteen lisensiaatti Pyry-Pekka Suonsivu huomasi muutoksen ensin itsessään.

- Nykyiset ravintosuositukset eivät toimineet, kasvirasvat ja hiilihydraattipitoinen ruoka aiheutti vaan pahaa oloa sekä turvotusta, Suonsivu muistelee.

Muutoksen myötä miehen olo parani, samoin laboratorioarvot.

- Sen jälkeen aloin suositella potilaille samaa. Se vain toimi, Suonsivu summaa.

Kevytlevitteitä ei hänen mielestään tulisi käyttää missään.

- Aina voita. Jos sitä ei ole niin vaikka sulatejuustoa.

Hän ei niele Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen esittämiä amerikkalaisia ravitsemussuosituksia.

-  Kritiikki on muistettava. Kuka tutkimuksia on rahoittanut? Kenen etuja ne palvelevat?

Leimattu vaaralliseksi

Suonsivun mielestä nykyohjeilla on saatu aikaan "hirveä diabetesepidemia".

-  Voi on aiheettomasti mustamaalattu ja leimattu vaaralliseksi. Se ei vain pidä paikkansa.

- Voin käyttö nostaa hyvää kolesterolia, mutta myös laskee monilla kokonaiskolesterolia.

Suonsivu on huomannut voin vaikutukset painonhallinnassa.

- Voin ja rasvan syöminen hillitsee ruokahalua. Kilot karsiutuvat puoliautomaattisesti, kun ei tee mieli syödä liikaa.

Suonsivu toivoo, että Suomen kansa aikuistuisi.

- Olemme perinteisesti uskoneet suuriin johtajiin. Nyt olisi itse päätettävä, mikä on totuus.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jos ihminen karttaa rasvaa, alkaa elimistö muodostaa sitä hiilihydraadista itse ja se rasva onkin sitten sitä, joka varastoituu verisuoniin. Jos rasva korvataan pelkillä hiilareilla, on jatkuva turvotus ja diabetiksen riski moninkertaistuu.

5

2345

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joskus luin kaikki mahdolliset terveys ja ruokakirjat kirjastosta ja havaitsin ettei voin ja margariinin suhteen oltu päästy ymmärryksiin täyteen kasvisvoittoisten ravintoajatuksien kanssa.
      havaitsin että on kaksi koulukuntaa "voi ja margariini."

      Voita haluttiin ouolustaa luonnontuotteena ja margariinilla kasvislevitteenä tietysti oma puolustus.

      Asia on hyvin yksinkertainen pääpiirteissä;

      - Kysymys on rasvojen laadusta tyydyttyneet vai tyydyttymättömät ?
      Tyydyttyneet ovat ns kovia rasvoja jotka kertyvät kolesterolina ja margariinien rasva monityydyttymätöntä jota ihminen käyttää ravinnokseen. Energiamäärä kulkee samoissa suunnilleen. Kasviöljy on 100% rasvaa voi ei aivan ole mutta jotakin 95-99 % luokkaa.
      Voin rasvta ovat kovia, mutta margariineisssa on vastassa ns "transrasvat" ne ovat kovetteita joilla juokseva kasvisöljy saadaan kovetettua purkkiin. Transrasvat ovat kuitenkin suhteellisen vähäisessä määrässä samoin voissakin kova rasva jos niitä kohtuullisesti käytetöään ja huomoidaan rasvojen saanti kokonaisuudessa että muu rasva on monityydyttämätöntä.

      Jos haluaa kaikkein terveellisimmän ratkaisun niin ostaa margariinia jonka kyljessä lukee:
      "Ei sisällä transrasvoja" Se lukee aina jos niin on.
      Tuo on ratkaisu tervellisyden suhteen.

      Minulla on 4 rasvaa jatkuvasti:

      - Voi herkutteluun joskus, siis joskus
      - Margariini normaalisti
      - Kylmäpuristettu kasviöljy lääkkeenomaisena joka päivä 25 ml ja tuoreen päälle ja ruokaan mitä ei kuumenneta
      - Raffinoitua kasviöljyä (kuumennusmenetelmä) ruoanvalmistukseen jossa pitää kuumentaa

      Näin olen havainnut asian viisaaksi ja niin kuin se on.

      Ihmiselle jostakin kumman syystä maistuu kielen päällä kaikki epäterveellinen.
      - Eläinrasva, sokeri ja nautintoaineet. Ne kutkuttavat makuhermoja.
      Kaikki nämä aiheuttavat sairauksia.

      Asenne muutoksella ja kiinnostumalla terveellisyyden asioista ihminen oppii vähitelleen nauttimaan jos tietää että on tervellistä.

      jari

      • benedi

        Näinhän se menee...sillä kovetetut ja raffinoidut rasvat
        ja niiden molekyylit, joutuessaan solujemme kalvojen pnnalle
        kohtaavan siellä hyökkäyksen, ja vastutuksen.

        Margariineissa olevat ns. atomit jotka eivät enää ole atomin kehällä..vaan ovat rikkoutumeet, tehän muistatte kemiantunnilta ne hiilten kaavat.
        Minäkin olen unohtanut ne jutut.

        Mutta kemiallisesti kovetetut ja hydratut rasvat vahingoittavat pahasti solujamme ja terveyttämme,
        sen verran tiedän.

        Siksi , voin käyttö on erittäin suositeltavaa, soluillemme, koska se on luonnontuote, ja voin atomirakennetta ei ole muuteltu.
        Asiaa parantaa tuntuvasti , jos sekoittaa 1/2 kg voi pakettiin, 1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä,
        ja tai rypsi, soija, oliivi-öljyn sekoitetta!--ja vähän vettä


        Oliiviöljystä tiedetään melko paljon, ,..jopa sen että sen rasva vastaa koostumukseltaan äidinmaidon
        rasvaa.
        Ja se ehkäisee solukalvoja syöpävaaralta....

        Margariinia en itse käytä. En paljon liiku, vaikka olen entinen super liikkuja...kolesteroli
        oli 3,3 ja suurin osa oli hyvää kolesterolia.

        Jarlaun näkemyksissä on suurin osa hyvää, mutta margariinien kanssa en ala leikkimään..älköönkä kukaan
        jolla ymmärrys on!

        Kalaöljyt ois tuoreena hyviä,----niitä suositan myös


      • benedi kirjoitti:

        Näinhän se menee...sillä kovetetut ja raffinoidut rasvat
        ja niiden molekyylit, joutuessaan solujemme kalvojen pnnalle
        kohtaavan siellä hyökkäyksen, ja vastutuksen.

        Margariineissa olevat ns. atomit jotka eivät enää ole atomin kehällä..vaan ovat rikkoutumeet, tehän muistatte kemiantunnilta ne hiilten kaavat.
        Minäkin olen unohtanut ne jutut.

        Mutta kemiallisesti kovetetut ja hydratut rasvat vahingoittavat pahasti solujamme ja terveyttämme,
        sen verran tiedän.

        Siksi , voin käyttö on erittäin suositeltavaa, soluillemme, koska se on luonnontuote, ja voin atomirakennetta ei ole muuteltu.
        Asiaa parantaa tuntuvasti , jos sekoittaa 1/2 kg voi pakettiin, 1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä,
        ja tai rypsi, soija, oliivi-öljyn sekoitetta!--ja vähän vettä


        Oliiviöljystä tiedetään melko paljon, ,..jopa sen että sen rasva vastaa koostumukseltaan äidinmaidon
        rasvaa.
        Ja se ehkäisee solukalvoja syöpävaaralta....

        Margariinia en itse käytä. En paljon liiku, vaikka olen entinen super liikkuja...kolesteroli
        oli 3,3 ja suurin osa oli hyvää kolesterolia.

        Jarlaun näkemyksissä on suurin osa hyvää, mutta margariinien kanssa en ala leikkimään..älköönkä kukaan
        jolla ymmärrys on!

        Kalaöljyt ois tuoreena hyviä,----niitä suositan myös

        Kasvimargariineissa ei pidä sekoittaa vuosikymmenten takaisia kauhumargariineja joiden koostumus oli eläinjätteet mm. margariineihin joiden koostumus on kasviöljy.
        Varmaan tuo jakoi kaksi koulukuntaa aikanaan voin ja margariinin suhteen.

        En tiedä voin koostumusta tarkalleen mutta sen "epäterveellisyys" perustuu ymmärrykseni mukaan yksin koviin rasvoihin.
        Transrasvat kasvimargariineissa vastaavat voin kovia rasvoja yhtä lailla mutta paketin kyljestä voi todeta että niitä ei aina käytetä.

        Sen tiedän että jotakin töhnää syntyy aina kun kaksi alkuainetta hinkkaa, siis atomia tms yms kun satuin kuulemaan juuri akatemian fysiikan professorin luennon tavallisille maajusseille, mutta voista ei sen kummemmin puhe ollut.

        Ei tuon kummempi asia.

        jari


    • Kasvimargariineissa ei pidä sekoittaa vuosikymmenten takaisia kauhumargariineja joiden koostumus oli eläinjätteet mm. margariineihin joiden koostumus on kasviöljy.
      Varmaan tuo jakoi kaksi koulukuntaa aikanaan voin ja margariinin suhteen.

      En tiedä voin koostumusta tarkalleen mutta voin "epäterveellisyys" perustuu ymmärrykseni mukaan yksin koviin rasvoihin.
      Transrasvat kasvimargariineissa vastaavat voin kovia rasvoja yhtä lailla mutta paketin kyljestä voi todeta että niitä ei aina käytetä.

      Hiilihydraatit ovat enrgiaa, siis vilja ja makaroni, elimistö muuttaa sen 100% rasvaksi.
      Kasviöljy on 100% rasvaa.

      Suositan tohtori Tolosen kirjoja, ja jos ei uskota Tolosta niin vastaavanlaisen ruotsalaisen terveystohtorin kirjat. Puhuvat samat asiat. Tolosen pillerikauppa ei siis vaikuta.
      Terveystohtoreilla on kokonaisvaltainen käsitys ihmisen terveysestä, hänellä on lääketieteen lisäksi tieto ja ymmärrys ihmisen ravinnosta ja muistakin hoidoista kuin mitä pelkkä lääkärikoulutus joka kouluttaa yksin parantamaan sairauksia pillereillä terveyskeskuksiin.

      Ihmisillä on olemassa erilaisia yksilöllisiä reagointeja ravintoaineisiin, joitakin makaroni voi ruveta pierettämään esim., yms. Niitä ei voi yleistää.

      Ei tuon kummempi asia.

      jari

      • benedi=siunattu

        eivät ole kylmäpuristettua öljyä, vaan arvotonta,
        kuumakäsittelyllä saatua öljyä siitä jätteestä,
        josta on puristettu , se vitamiini ja hivenainerikas öly. kylmäpuristamalla
        pois.
        Ja kuinka muuta voisikaan olla, sillä hienoimmat oliiviöljylaadut lähentelevät
        kullan hintaa!

        Ja kun tästä jätteestä kuumentamalla ja erilaisilla rasvaa liottavilla kemikaaleilla saadaan öljy talteen,
        se kovetetaan, eli hydrataan ja se käy muutamia muitakin teollisia prosesseja läpi,...joten se rasva
        on turmeltunutta ( ei siis härskiintynyttä), jota solukalvot
        eivät hyväksy!

        Margariinien haitallisuus ei perustu, kissoihin ja koiriin ja minkkeihin ja kettujen rasvoihin,
        vaan selitin ihan toista asiaa!

        Älä siis levitä leivällesi margariinia,..vaan voita, tahi voin ja kylmäpuristettujen
        öljyjen ja veden sekoitusta, johon voi lisätä hienoksi leikattuja yrttejä.

        Älä paista mitään margariinissa, äläkä voissa,...vaan oliiviöljyllä,

        Tee näin niin Herra sanoo: " Minä siunaan ruokasi"
        Miksi? No, siksi kun et antanut rahaa siitä mikä ei ravitse"!!! terv Benkku, ei kenkku
        johon voit lisätä voita!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. R.I.P Marko lämsä

      Luin just netistä suru uutisen että tangokuningas Marko Lämsä On menehtynyt viikonloppuna Tampereella. Niin nuorikin vi
      Tampere
      62
      4312
    2. Vappu terveiset kaivatullesi

      otetaan vappu terveisiä vastaan tähän ketjuun kaivatullesi !!! 🍾🥂🎉🌻🔥🧡🧡
      Ikävä
      155
      1813
    3. Tangokuningas Marko Lämsä, 47, on kuollut

      Taas yksi melko nuori artisti lopetti lauleskelut lopullisesti. https://www.is.fi/viihde/art-2000011200979.html
      Maailman menoa
      14
      1523
    4. Puskaradio huutaa

      Nuori tyttö oli laittanut päivityksen että pitämällä joku itsensäpaljastaja. Kuka tämä on? Varoittakaa lapsia !
      Suomussalmi
      38
      1287
    5. Miksi aina vain seksiä?

      Kertokaas nyt mulle, että onko tämä joku normojen ihan oma juttu, että seksiä pitää pohtia joka välissä, siitä pitää jau
      Sinkut
      168
      1073
    6. Kerro kiva muisto

      Kaivatustasi
      Ikävä
      58
      919
    7. Vieläkin jaksaa

      naurattaa. 😆 🐽🐷🤣 M - N
      Ikävä
      78
      904
    8. Martinalta vakava ulostulo

      Seiska: Martinalta vakava ulostulo. Olipa raflaava otsikko mustalla pohjalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      833
    9. Hei rakas A,

      olinko silloin julma sinua kohtaan? Jos, niin anna anteeksi, yritin vain toimia oikein. Olen pahoillani, edelleenkin, en
      Ikävä
      54
      821
    10. Kyllä sitä on tyhmä

      Ettei aikoinaan sua ottanut. Huomenta❤️
      Ikävä
      39
      791
    Aihe