Piraattipuolue on naurettava ajatus

antipiratisti.

Piraattipuolue? Nimi sanoo paljon. Nimen keksimisessä puolue on oikeassa ensimmäistä ja sitten myös viimeistä kertaa. Tässä ote heidän sivultaan:

"Tiedoston jakaminen rinnastetaan sen vastustajien retoriikassa usein varastamiseen. Musiikkikappaleen luvaton kopiointi olisi sama asia kuin sen varastaminen kaupasta. Ei kuitenkaan tarvitse paljoa miettiä, ennen kuin rinnastuksen ongelmat alkavat paljastua. Ilmeisin ongelma on, ettei kopioija varasta mitään, vaan kirjaimellisesti kopioi. Tilanne ei ole sama kuin kaupasta varastettaessa, jolloin alkuperäiseltä omistajalta viedään jotain. Varastamisessa on kyse siitä, että jokin esine, jolla on arvoa, vaihtaa omistajaa. "

Ei siis voi olla noin naiivia tekstiä. Musalla ei sitten ole mitään arvoa, softalla ei ole mitään arvoa?
Eikö teidän mielestä artistilta varasteta mitään, jos hänen kaksi vuotta tekemänsä musa kopioidaan? Itse aikoinani tein toiminimen kautta softan, jota myytiinkiin jopa aluksi ihan ok. Sitten sen purki ja piratoi joku crakkeri-grouppi. Siihen loppui toiminimeni pyörittäminen. Softan tekoon meni n. 3 vuotta.

Mitä sitten minulta vietiin? Minulta vietiin 3 vuotta aikaa. Elanto. Bisnes. Ainii - mutta eihän noi ole mitään esineitä... ei niillä voi olla arvoa:)

Tahdotte siis ajaa alas koko immateriaalisen talouden? Tutkimuksen, kulttuurin. Se on sitä, mitä usein nykyään kutsutaan myös osaamiseksi.

Immateriaalisen tuotteen omistaminen ei tuo sen tekijälle palkkaa jos yksittäiset kansalaiset eivät maksa kopioiden katselusta. Siksi vapaa kopiointioikeus romuttaisi koko alan. Hyvin yksinkertaista.

35

831

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lex lax lox

      olen yrittäjänä täysin samaa mieltä, jos tuo lainaus piraattien sivuilta pitää paikkansa.

      • TD

      • koppalakki.

        pois pakkoruotsi


    • kopion kopio

      jospa me keksitään uusi puolue eli kopioidaan tää piraattipuolue.... saavat maistaa omaa lääkettään

    • bnnm.,

      En tajua, kuka on tällaisen puolueen keksinyt. Idiootti ajatus kertakaikkiaan.

      • homo homo homo

        Haista p aska!


    • grrrr!

      >On järjetöntä väittää, että kulttuurin jakaminen on sille haitallista.
      >Kulttuurin arvo kasvaa jaettaessa, jolloin kasvavat myös >taiteilijan mahdollisuudet ansaita kulttuuria tuottamalla. >Ihminen, joka tuntee saavansa taiteilijalta jotakin arvokasta, >antaa mielellään myös jotain arvokasta takaisin.

      In your dreams. Mitä arvokasta itse olet tehnyt verkkoon jaettavaksi ilmaiseksi? Mitä ilmaista materiaalia Piraattipuolueen jäsenet ovat tehneet kulttuurin eteen?
      Millä tavalla taiteilijan ansaitsemiskeinot paranevat, kun piraatit kopioivat ja levittävät hänen töitään laittomasti?

    • Rääväsuita ei haluta
    • Seppo sepon seppo

      Aivan älytön vapaa ajattelijan filosofin, kivikautisen ajattelutavan omaava häipyvä, kuin kuuunkierto puole!
      Ei mitään tolkkua!

    • KokoomusRules

      En ole täysin samoilla linjoilla piraattien kanssa, joten en heitä äänestä. Tekijänoikeuden väärinkäyttö on kuitenkin törkeää ja siihen pitää puuttua.

      Kokoomus ajaa kaikkien asiaa. Kokoomus on tie paremminvointivaltioon.

      Äänestä Kokoomusta!

      • Hyi

        V ittu mitä paskaa, kokoomus vasta rosvopuolue on!


      • natsisika paska

        Kokoomus= kaikille velkaa ja vitusti, sääliks käy näitä "tulevaisuudenlapsia.

        Vaaliteema on ollut "meidän lapset, ny joutuu maksaan kreikan rikkaiden
        velat vela velat kuola valuu ku ollaan niin EU:a,yks puukottaja ruotsissa
        hoiti homman. Lisää turvahe3henkilöitä, vai mitä?


    • g67mg

      Saivat yllättävän paljon ääniä kun 0,5 % saivat. Kaiken maailman nettihörhöt tiedostojen jakelijat kävivät ilmeisesti äänestyskopilla.

    • pääpiraatti

      "Mitä sitten minulta vietiin? Minulta vietiin 3 vuotta aikaa. Elanto. Bisnes. Ainii - mutta eihän noi ole mitään esineitä... ei niillä voi olla arvoa:)"

      Sulla ei ollut tuote kilpailukykyinen eikä siinä ollut toimiva ansaintalogiikka. Enkä kyllä sitä paitsi usko, että olisit elantoasi sillä tienannut, jos noin äkkiä loppui business.

      Että taitaa olla vain pelkkää provoilua.

      • vajaa19

        vajaa saa olla!


    • pääpiraatti

      "Musalla ei sitten ole mitään arvoa, softalla ei ole mitään arvoa?"

      Kyllähän niillä arvoa on. Arvonmuodostuminen riippuu jakelu- ja esitystavasta. Jälkiteollisen maailman businessmalli ei toimi tietoyhteiskunnan digitaalisissa hyödykkeissä. Siksi onkin tullut esimerkiksi musiikin suoratoistopalvelut tai muut digitaalisen musiikin jakelupalvelut.

    • idiotismillaeirajoja

      >Jälkiteollisen maailman businessmalli ei toimi tietoyhteiskunnan
      >digitaalisissa hyödykkeissä.

      Ja aukaisehan tätä idioottimaista lausetta:) Ja miten se edes liittyy siihen, että immateriaalinen työ ei olisi laskutettavaa, siinä missä banaanien keruu.

    • huihuihai

      Pilaattipuolue? Nimi hanoo paljon. Nimen kekhimihehhä puolue on oikeahha enhimmäihtä ja hitten myöh viimeihtä keltaa. Tähhä ote heidän hivultaan:

      "Tiedohton jakaminen linnahtetaan hen vahtuhtajien letoliikahha uhein valahtamiheen. Muhiikkikappaleen luvaton kopiointi olihi hama ahia kuin hen valahtaminen kaupahta. Ei kuitenkaan talvithe paljoa miettiä, ennen kuin linnahtukhen ongelmat alkavat paljahtua. Ilmeihin ongelma on, ettei kopioija valahta mitään, vaan kiljaimellihehti kopioi. Tilanne ei ole hama kuin kaupahta valahtettaehha, jolloin alkupeläiheltä omihtajalta viedään jotain. Valahtamihehha on kyhe hiitä, että jokin ehine, jolla on alvoa, vaihtaa omihtajaa. "

      Ei hiih voi olla noin naiivia tekhtiä. Muhalla ei hitten ole mitään alvoa, hoftalla ei ole mitään alvoa?
      Eikö teidän mielehtä altihtilta valahteta mitään, joh hänen kakhi vuotta tekemänhä muha kopioidaan? Ithe aikoinani tein toiminimen kautta hoftan, jota myytiinkiin jopa alukhi ihan ok. hitten hen pulki ja pilatoi joku clakkeli-glouppi. hiihen loppui toiminimeni pyölittäminen. hoftan tekoon meni n. 3 vuotta.

      Mitä hitten minulta vietiin? Minulta vietiin 3 vuotta aikaa. Elanto. Bihneh. Ainii - mutta eihän noi ole mitään ehineitä... ei niillä voi olla alvoa:)

      Tahdotte hiih ajaa alah koko immateliaalihen talouden? Tutkimukhen, kulttuulin. he on hitä, mitä uhein nykyään kuthutaan myöh ohaamihekhi.

      Immateliaalihen tuotteen omihtaminen ei tuo hen tekijälle palkkaa joh ykhittäihet kanhalaihet eivät makha kopioiden katheluhta. hikhi vapaa kopiointioikeuh lomuttaihi koko alan. Hyvin ykhinkeltaihta.

    • paska haisee

      Artistit ovat loisia, tekevät yhden määkimispiisin ja makaavat seuraavat 2 vuotta.

    • paskapäämulkku

      Pilaattipuolue? Nimi fanoo paljon. Nimen kekfimifeffä puolue on oikeaffa enfimmäiftä ja fitten myöf viimeiftä keltaa. Täffä ote heidän fivultaan:

      "Tiedofton jakaminen linnaftetaan fen vaftuftajien letoliikaffa ufein valaftamifeen. Mufiikkikappaleen luvaton kopiointi olifi fama afia kuin fen valaftaminen kaupafta. Ei kuitenkaan talvitfe paljoa miettiä, ennen kuin linnaftukfen ongelmat alkavat paljaftua. Ilmeifin ongelma on, ettei kopioija valafta mitään, vaan kiljaimellifefti kopioi. Tilanne ei ole fama kuin kaupafta valaftettaeffa, jolloin alkupeläifeltä omiftajalta viedään jotain. Valaftamifeffa on kyfe fiitä, että jokin efine, jolla on alvoa, vaihtaa omiftajaa. "

      Ei fiif voi olla noin naiivia tekftiä. Mufalla ei fitten ole mitään alvoa, foftalla ei ole mitään alvoa?
      Eikö teidän mieleftä altiftilta valafteta mitään, jof hänen kakfi vuotta tekemänfä mufa kopioidaan? Itfe aikoinani tein toiminimen kautta foftan, jota myytiinkiin jopa alukfi ihan ok. fitten fen pulki ja pilatoi joku clakkeli-glouppi. fiihen loppui toiminimeni pyölittäminen. foftan tekoon meni n. 3 vuotta.

      Mitä fitten minulta vietiin? Minulta vietiin 3 vuotta aikaa. Elanto. Bifnef. Ainii - mutta eihän noi ole mitään efineitä... ei niillä voi olla alvoa:)

      Tahdotte fiif ajaa alaf koko immateliaalifen talouden? Tutkimukfen, kulttuulin. fe on fitä, mitä ufein nykyään kutfutaan myöf ofaamifekfi.

      Immateliaalifen tuotteen omiftaminen ei tuo fen tekijälle palkkaa jof ykfittäifet kanfalaifet eivät makfa kopioiden katfelufta. fikfi vapaa kopiointioikeuf lomuttaifi koko alan. Hyvin ykfinkeltaifta.

      • korvesta

        ite mika ääneffä?


    • huohh

      Ehheh, sisälukutaito hakusessa? Musiikki ei ole esine, sitä tuossa haettiin, ei sitä ettei sillä olisi arvoa. Esineitä varastetaan, ja se tuomitaan varastamisena. Musiikin kopiointi on pahimmillaan tekijänoikeusrikkomus, ja se tuomitaan semmoisena, ei varastamisena.

      Itsehän olen muusikko ja kannatan piraatteja.

    • llllllllllllllllllll

      Hei,joku nettipiraattihörhö voisi ladata vertaisverkosta mulle piraattiruokaa ja rahaa,eli ilmaiseksi nekin??!!Ei se ole varastamista,eihän??!!Isi ja äiti osti muuten uuden 2200mtgtavuintelhybridikoneen,sinne mahtuu 5000000000000mp3elokuvatjamuut,siis ne osti sen,eikös sekin ois pitänyt olla ilmainen,esim ladattavissa jostain?!ainiin,se ei ole fyysinen juttu..,mutta jos keksisi hologrammitietsikan,senhän voisi varastaa ihan luvalla...:))

    • mikko_n_1975

      " Sitten sen purki ja piratoi joku crakkeri-grouppi. "

      Olet siis luottanut siihen, että joku huono salausmenetelmä on suojannut ohjelmistoasi. Yleensäkin nykyään on suositumpaa teetättää tärkeitä ohjelmistoja avoimella lähdekoodilla, jolloin niistä on erikseen "community edition"-versio ja mahdollisesti "enterprise edition"-versio, johon saa tarvittaessa myös tuotetukea.

      Vaikka sovellustasi ei olisi levitettykään (onko tästäkään näyttöä?), niin on hyvin mahdollista, että joku parempi kilpailija, joilla on ollut sen sijaan y.m. malli käytössään, on vienyt markkinat. Muistutan myös siitä, että Suomessa ei nykyiselläänkään saa ohjelmistoideoita patentoida eikä toivottavasti koskaan saakaan. Piraattipuolue vastustaa ohjelmistopatentteja samoin jyrkästi.

    • DAFUQ!?

      Siis mikä hitto tää ees on tää piraattipuolue?
      Muut puolueet kiistelee järkevistä asioista ja sit on tää tämmönen mustalammas joka puolustaa vaan pöllittyä musiikkia. Tälläselle "toiminnalle" pitää perustaa oikein puolue. Häpeäisin silmät päästäni jos olisin yksi heistä jo siksi, että puolueen aihe on niin turhanpäiväinen verrattuna muihin puolueisiin, mutta joutuisin häpeämään sen lisäksi vielä siitä, että puolue puolustaa vielä rikollista toimintaa. VOI HERRANJUMALA!!!

    • 01010101010101

      Tietokoneohjelmat ovat nollia ja ykkösiä. Niitä ei ole patentoitu ja niitä saavat kaikki käyttää vapaasti, eikä niillä ole mitään arvoa.

    • Turhautunut vm57

      minkä takia puolueita lisätään ku pitäis karsia.jonninjoutavaa paskaa.3-5 puoluetta olisi riittävä,ei enempiä lässyttäjiä perkele.lapiohommiin,kävyn kerääjiksi tai risusavottaan.loisia koko apinalauma

      • uusia,uusia lakeja..

        joo perustetaan sontapuolue,röyhtäyspuolue jne.pätemisen tarvetta löytyy.lianit kaikille ja oksaan roikkuu


      • vm57,taas
        uusia,uusia lakeja.. kirjoitti:

        joo perustetaan sontapuolue,röyhtäyspuolue jne.pätemisen tarvetta löytyy.lianit kaikille ja oksaan roikkuu

        eikö kellään ole ottaa kantaa tähän asiaan.eikö riitä rohkeus,idiootit perustaa vaa puolueita.lampaanluontee.bää bää


    • älyhoijakkaa

      Perustakaa banaanipuolue. Banaanit vapaaksi kaikille apinoille. Eihän banaanista tarvitse maksaa, kun se kasvaa ihan itsekseen siellä puissa. Ja maito myös vapaaksi - sehän tulee itsekseen siitä lehmästa, kuten munatkin kanasta. Nehän kaikki kopioituu ihan itsekseen. Ja sitten kaikki immateeriaalinen pitää olla ilmaista. Heh, varmasti paranee romaanien ja elokuvien taso;)

    • anticopyright

      Voi teitä onnettomia tekijänoikeusjärjestöjen propagandan aivopesemiä..

      Aloittaja väittää että "kärsii" taloudellisia menetyksiä koska käyttäjät kopioivat tämän ohjelmaa. Mutta kopioinnilla ei ole suoraa vaikutusta "omistajaan" eikä se vahingoita ketään.

      On naurettava ajatus että aloittaja ohjelmiston "omistajana" pitäisi saada päättää että saanko minä tehdä kopion tämän ohjelmasta esim. auttaakseni naapuriani.

      Kumman valitset: tekijänoikeus vai vapaus?

      Tässä hyvä artikkeli aiheesta liittyen ohjelmistoon: https://www.gnu.org/philosophy/shouldbefree.html

    • nomen-estomen

      "Piraattipuolue? Nimi sanoo paljon"

      Suomen Kansallinen Kokoomus = Finnish Natsionalistic Coalition Party...

    • Pieni on mieli

      "Eikö teidän mielestä artistilta varasteta mitään, jos hänen kaksi vuotta tekemänsä musa kopioidaan?"

      Eikö sinun mielestä kuluttajalta varasteta mitään, kun ostaessaan tyhjän muistitikun kaupasta joutuu maksamaan hiinassa Teosto-maksua ison läjän, vaikka ei olisi koskaan kuullut ainuttakaan musiikkikappaletta?

      Sama Teosto-maksu revitään jokaisesta laitteesta jolla pystyy jotain tallentamaan digitaalisesti ja joka ainoasta muistivälineestä.


      "Itse aikoinani tein toiminimen kautta softan, jota myytiinkiin jopa aluksi ihan ok. Sitten sen purki ja piratoi joku crakkeri-grouppi. Siihen loppui toiminimeni pyörittäminen. Softan tekoon meni n. 3 vuotta."

      Ja softan nimi oli?

      "Mitä sitten minulta vietiin? Minulta vietiin 3 vuotta aikaa. Elanto. Bisnes. Ainii - mutta eihän noi ole mitään esineitä... ei niillä voi olla arvoa:)"

      Ei sinulta ole viety mitään muuta kuin olematon uskottavuutesi.

      Itse olen sitä mieltä, että musiikkikappaleen tekijälle kuuluu kunnon korvaus tehdystä työstä.

      Kuitenkin loputon lypsäminen vuosikymmeniä mitä ihmeellisimmillä kommervenkeillä (mm. mainittu Teosto-maksu) on täysin tolkutonta hommaa.

      Oletko tullut esimerkiksi ajatelleeksi, että sinä maksat bussilipun hinnassa Teosto-maksua, sinä maksat taksimatkan hinnassa Teosto.maksua, ruokakaupassa käynnin loppusummassa Teosto-maksua, parturissa käynnin yhteydessä Teosto-maksua, jne jne jne

      Teosto-maksua joutuu maksamaan jokaisessa tilanteessa ja paikassa missä on pienikin teoreettinen mahdollisuus joutua radion, tv:n tai internetin katselu- tai kuunteluetäisyydelle.

      Musiikin tekijälle kuuluu korvaus tehdystä työstä, mutta nykyisin rahat vie viihdeteollisuus ja maksajina on joka ainoa kansalainen vauvasta vaariin ja niitä maksuja veloitetaan vuosittain miljarditolkulla pelkästään Suomessa.
      , mutta vuosikymmenien loputon lypsäminen pitää loppua.

      Jos sinä käyt parturissa/kampaamossa, niin pitäisikö hiustenleikkaajan saada kuukausitolkulla maksu jokaiselta, joka näkee sinun omituisen näköisen pääsi?

      Tai jolla saattaa olla mahdollisuus nähdä sinun tyhjä pääsi?
      vrt Teosto-maksun perimisperusteet.

      Tai pitäisikö jokaisen maksaa joka kerta erikseen siitä, että kävelee jalkakäytävällä? On ne laatatkin joku tehnyt ja käyttänyt niiden tekoon aikaa ja energiaansa. Pitäisikö joka kerta maksaa 10 senttiä, kun astuu laatalle ja 2 senttiä siitä että näkee sen laatan?

      Siitähän tässä on perimmältään kysymys.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1699
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1618
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      12
      1185
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1144
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1112
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      8
      1030
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      4
      991
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      975
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      974
    10. 6
      960
    Aihe