Suosin ulkomaalaisia ostajia.

suomalainen kauppias

Meidän liikkeen pääasiallinen myynti koostuu 5.000 - 10.000 euron hintaluokan autoista. Tässä hintahaarukassa suomalainen ostaja olettaa saavansa uuden auton. Kaikki pitäisi olla viimeisen päälle priimaa, vähintään kahdet uudet renkaat, isot huollot juuri tehty ja aukoton huoltokirja. Näin ei kuitenkaan vaihtureissa useimmiten ole, eikä yhdelläkään autoliikkeellä ole rahallista intressiä lähteä panostamaan tuollaisia tämän hintaluokan vehkeisiin.

Ulkomaalaisille ostajille näiden autojen myynti on paljon helpompaa. He ymmärtävät että käytetyn hintainen on myös käytetty. Ei haittaa jos edellinen omistaja on pitänyt koiraa, jättänyt pari huoltoa välistä tai ajanut renkaat loppuun. Pääasia että auto on perustekniikaltaan toimiva ja sen puolesta käyttöikää vielä kiitettävästi jäljellä. Nämä asiakkaat eivät myöskään ole kinuamassa rahoitusta, vaan maksu järjestyy käteisellä. Ulkomaisia asiakkaita asuu meidän kaupungissa ainakin omien kokemusten perusteella jo huomattavan paljon. Useat heistä osaavat hyvin suomea ja kaupankäynti menee ilman mitään ongelmia. Myös rekisteröinnit uudelle omistajalle ovat aina hoituneet ajallaan, eikä milloinkaan ole tarvinnut lähteä kaivelemaan autojen omistajahistorioita. Heille riittää se mitä auto on juuri nyt myyntihetkellä. Tämä on myös myyjän näkökulmasta rehtiä toimintaa.

Sen kolme kertaa kun kuluttajaviranomainen on ottanut meihin yhteyttä, asialla on aina ollut suomalainen ostaja. Kertaakaan yhteydenotto kuluttajaviranomaiseen ei ole johtanut toimenpiteisiin, sillä autot ovat olleet yli 200 tkm ajettuja ja siihen nähden oikein hinnoiteltuja. Suomalainen ostaja ei tahdo ymmärtää sitä, että autot hinnoitellaan niiden kunnon mukaan. Tämän faktan on kuluttajaviranomainen joutunut monesti asiakkaalle vääntämään rautalangasta. Kymppitonnilla ei saa sellaista 200 tkm ajettua autoa josta ei pakoputki hajoaisi tai jarrupalat loppuisi. On täysin asiakkaan omalla vastuulla uusia kulutusosat silloin kun on kysymys halvasta ja paljon ajetusta autosta. Muuten täällä jokainen uusisi autonsa osa kerrallaan autoliikkeiden kustannuksella. Onneksi tälle pelleilylle on pantu piste kuluttajaviranomaisen toimesta. Vastaamme niiden autojen kunnosta, jotka ikänsä, kilometriensä ja ennen kaikkea ostohintansa puolesta antavat olettaa kaiken toimivan. Kun viranomainen tulkitsee lakia niin tämä riittää.

Nykyään käy jo niitäkin tapauksia jotka vaativat autotohtorin tarkastusraporttia ja sen lisäksi kauppasopimukseen kirjallista vakuutusta tiettyjen osien kestävyydestä erikseen. Näille asiakkaille tarjoamme kahvit, kuuntelemme ne kovien vaatimusten taustalla olevat aivan muut elämän murheet, ja ohjaamme kohteliaasti naapuriliikkeeseen kaupoille.

14

867

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syö donitsi

      ...myyt ylihintaisia romuja, eikä kauppa käysitten millään, kovasti harmittaa kun asiakkaat marssii suoraan laadukkaalla palvelulla varustettuun viereiseen liikkeeseen.
      Sun typeryydelle nauraa harakatkin!

    • Tyhmä mies.

      Otapa huomioon se, että ulkomaalaiset ja mustalaiset saavat sossusta rahaa autoihinsa. Heitä ei kiinnosta pätkääkään, jos myyt heille auton, joka leviää heti käynnistyksen jälkeen.

      "Nykyään käy jo niitäkin tapauksia jotka vaativat autotohtorin tarkastusraporttia ja sen lisäksi kauppasopimukseen kirjallista vakuutusta tiettyjen osien kestävyydestä erikseen"

      -Oleko huomannut, että nykyään te myytte niin paljon romuja, joista suurin osa on tuontiautoja. Näistä on hyvä saada tarkat tiedot, ettei kolarihistoria tule esiin vasta kauppojen jälkeen.

      "Meidän liikkeen pääasiallinen myynti koostuu 5.000 - 10.000 euron hintaluokan autoista"

      -Tuon hintaluokan autojen tuleekin olla hyvässä kunnossa huoltokirjoineen kaikkineen.
      Kirjoituksestasi päätellen myyt tuontiautoja, joissa ei ole lohkolämmitintä, talvirenkaita eikä huoltokirjaa.

      "Nämä asiakkaat eivät myöskään ole kinuamassa rahoitusta, vaan maksu järjestyy käteisellä"

      -kuka sinultakin ostaa 10000 euron auton ilman rahoitusta? Tiedätkö, että normaalilla palkalla (ei sossupummit/mannet) elävällä ihmisellä menee tuollaisen summan maksamiseen 3-5 vuotta. Autokauppias ei voi olla niin tyhmä että vaatii asiakkaalta tuollaisia rahoja varsinkin, kun rahoitukset ovat nykyään varsin vaivattomia ja ilmaisia liikkeille.

      Lisäksi minusta tuntuu siltä, että et pysty myöntämään asiakkaalle halpaa 1% koron osamaksua vaan yrität houkutella asiakkaita 5-7% korolla, ja valitat, kun tämä ei onnistu.

      "Myös rekisteröinnit uudelle omistajalle ovat aina hoituneet ajallaan, eikä milloinkaan ole tarvinnut lähteä kaivelemaan autojen omistajahistorioita"
      - Eli sinä yrität vakuutella, että tuontiauto on ihan yhtä hyvä kuin suomiauto, jossa on huolto- ja omistushistoria tiedossa?

      "Suomalainen ostaja ei tahdo ymmärtää sitä, että autot hinnoitellaan niiden kunnon mukaan"

      - Taas yksi vale lisää. SInä hinnoittelet autot niin kuin muutkin liikkeet. myyjien palkat, sinun liksa, oma kate, tilojen vuokra ja verot. Nämä asiat määräävät hinnat Suomessa. Jos asia olisi niin kuin sinä sanot olisi autot yhtä halpoja kuin Saksassa.


      "Nykyään käy jo niitäkin tapauksia jotka vaativat autotohtorin tarkastusraporttia ja sen lisäksi kauppasopimukseen kirjallista vakuutusta tiettyjen osien kestävyydestä erikseen. Näille asiakkaille tarjoamme kahvit, kuuntelemme ne kovien vaatimusten taustalla olevat aivan muut elämän murheet, ja ohjaamme kohteliaasti naapuriliikkeeseen kaupoille. "

      - ".....tää on tätä, tiätsä, munkin pitää maksaa vuokrat ja saada voita leivän päälle" -oletko koskaan kuullut kenenkään sanovan noin?????


      Toivottavasti et pidä noin kovaa ääntä itsestäsi ja kerro mielipidettäsi asiakkaista siellä Tuusulassa. Me saatamme mennä Kaivokselan Toyotaan, josta saa auton 1% korolla tai jopa Järvenpään Autokomeettaan, jossa saa autosta kuin autosta 2000 euroa.

      • KiKi.

        Kaivokselan toyotaan tai järvenpään autokomeettaan mene, jossa saa vaihdossa autosta kuin autosta 2000e.Miksi antaisin autoni n.9000e kahdella tonnilla?


      • Guess what
        KiKi. kirjoitti:

        Kaivokselan toyotaan tai järvenpään autokomeettaan mene, jossa saa vaihdossa autosta kuin autosta 2000e.Miksi antaisin autoni n.9000e kahdella tonnilla?

        Vitseilläni on tapana kiertää monet Ivalon kautta


      • niin paljon

        valheelista tietoa ja muutakin paskaa ettei viitsi edes kommentoida. Olet säälittävä, ilman itsetuntoa vinkuva vainoharhainen luuseri. Asialliselle keskustelulle teet vain hallaa.


      • Ei havaittu
        Guess what kirjoitti:

        Vitseilläni on tapana kiertää monet Ivalon kautta

        vaikka kaverin kanssa yhdessä mietittiin.


    • meneetuleeautoja

      Näissä "ulkomaalaisissa" ostajissa kun on vaan se ärsyttävä ominaisuus 99%:sti, että ensimmäinen kysymys on:
      "Mikko viimmene hintta?"

      Tähän kun sen tämän päivän "viimeisen hinnan" kerrot, tullaan sitten (n.viikon kuluttua) paikanpäälle suorastaan itkemään ja valittamaan, kuinka auto ei uusi olekaan ja jopa uusia (siis tarrat vielä kiinni renkaissa uudet) renkaita moititaan huonoiksi (tinkimisyrityksenä!?!) niin kyllä siinä ihan hippasen-pikkusen myynti-into laantuu, olipa sitten kyseessä ulkomaalainen tai kotimainen ostaja.

      "Mikko viimmene hintta", joka puhelimessa kerrottu, ei tahdo päteä ei sitten millään.

      Olen laittanut tällaisia "ostajia" tuuleen ja tuiskuun kävelemään takaisin sinne juna-asemalle, josta ystävällisesti olen käynyt autottoman "tosiostajan" liikkeellemme noutamassa. Ja laitan vastaisuudessakin; ikään, sukupuoleen, rotuun, uskontokuntaan katsomatta.

      Jos puhelimessa jotain sovitaan (esim. tingitään hintaa autoa näkemättä 20%-enemmänkin x-%) ei sitä paikanpäällä enää pudotella. Ei ehkä auroakaan, saati satasia tai tuhansia. Joku raja se on kerjätessäkin!

      • Marliini.

        Ulkomaalaiselle uskallat uhota, kun hän ei osaa hakea apua kuluttajansuojasta.
        Manneilta saisit lättyyn, joten niille olet suosiolla myymättä.
        Ryssät eivät sinulta autoja osta, silä he hakevat erikoisvarustellut autonsa ihan muualta.

        Ulkomaalaisille myyt, sillä he maksavat ostamansa autot sossun rahoilla tai luotolla, jonka jättävät maksamatta, ja kummassakaan tapauksessa sinä et kärsi.


      • Automulkero..

        Noin sanovat Turkulaiset ja raumalaiset sekä pietarsaarelaiset, jotka osaavat puhua pikkaisen suomea.
        Maalaistollot sanoisivat: myö maksan mitä mies pyytöö. Ei täänne oo tinkaamaan tulutu. Pittäähän sitä kuomaa tukkee, eihän se suomen tallous muuten kasva!

        Oma isäni on ulkomaalainen ja hän sanoisi: Mikä ole tiuka hinta, ja nauraisi kotterollesi ja sinulle päin naamaa ja menisi Kaivokselan Toyotaan ostamaan laadukkaan auton pienellä korolla.......tietenkin omalla rahalla. Sillä onhan hän minustakin saanut korkeastikoulutetun sivistyneen pojan.


      • meneetuleeautoja
        Marliini. kirjoitti:

        Ulkomaalaiselle uskallat uhota, kun hän ei osaa hakea apua kuluttajansuojasta.
        Manneilta saisit lättyyn, joten niille olet suosiolla myymättä.
        Ryssät eivät sinulta autoja osta, silä he hakevat erikoisvarustellut autonsa ihan muualta.

        Ulkomaalaisille myyt, sillä he maksavat ostamansa autot sossun rahoilla tai luotolla, jonka jättävät maksamatta, ja kummassakaan tapauksessa sinä et kärsi.

        Joopatijoo.
        Keskiverto Suomalainen autonostaja luulee enemmän, kuin tietää.
        Luulee, että käytetyssä autossa on takuu ja hänellä olisi oikeus vaatia autoliikkeeltä korvauksia ja korjauksia.
        Ei ymmärrä, että "virhevastuu käytetyn auton kaupassa" ei todellakaan ole takuu, ei sinne päinkään.
        Keskiverto Suomalainen autonostaja luulee tietävänsä, että liikkeellä on velvollisuus korjailla mitä ihmeellisempiä asioita, omaan piikkiinsä, tottakai; näin luulee ostaja tietävänsä.
        Näin kun vaan ei oikeasti ole.

        Keskiverto Suomalainen ostaja luulee tietävänsä, että autokauppaa pitävä yrittäjä "kusettaa aina" ja autojen hinnoissa on jotain "ilmaa" tuhansia.

        Keskiverto Suomalainen autonostaja luulee tietävänsä paremmin myynnissä olevan auton arvon, kuin sitä myyvä liike ja sen edustaja.
        Samainen Suomalainen kuvittelee myös tietävänsä paremmin, mitä vikoja autossa on / tulee olemaan / olisi pitänyt jo korjata ellei jo ole korjattu.

        Keskiverto Suomalainen autonostaja on siis valittava pölvästi; suoranainen hyönteistutkija, joka mikroskooppeineen syynää 10-vuotiaan käytetyn auton, etsien / havaiten "muka vikoja" suhteellisen ehjästäkin autosta.

        Silti;
        Autokauppiaan / autoalan yrittäjän elämä voittaa keskiverto Suomalaisen duunit; vapaudellaan valita, niin työaikansa, kuin myös asiakkaansa (tietyissä puitteissa).
        Ei ole mikään pakko tehdä kauppaa em. kaltaisen pölvästin kanssa, kun jo kaupantekohetkellä vaistoaa tulevat itkut/valitukset/murheet.
        Ei ole mikään pakko ottaa vaihdossa, ainakaan "täyteen rahaan" ,kenenkään loppuun ajettua paskakasaa.
        Ja jos siltä tuntuu, voi halutessaan milloin tahansa pitää "pop-laulajan vapaapäivän", erästäkin tunnettua biisiä lainaten.

        Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille.


      • meneetuleeautoja
        Automulkero.. kirjoitti:

        Noin sanovat Turkulaiset ja raumalaiset sekä pietarsaarelaiset, jotka osaavat puhua pikkaisen suomea.
        Maalaistollot sanoisivat: myö maksan mitä mies pyytöö. Ei täänne oo tinkaamaan tulutu. Pittäähän sitä kuomaa tukkee, eihän se suomen tallous muuten kasva!

        Oma isäni on ulkomaalainen ja hän sanoisi: Mikä ole tiuka hinta, ja nauraisi kotterollesi ja sinulle päin naamaa ja menisi Kaivokselan Toyotaan ostamaan laadukkaan auton pienellä korolla.......tietenkin omalla rahalla. Sillä onhan hän minustakin saanut korkeastikoulutetun sivistyneen pojan.

        Kunnioitettu "Automulkero.."
        Isästäsi en tiedä, mutta ainakin meilläpäin ulkomaalaistaustaisten ensimmäinen kysymys autosta on lähes poikkeuksetta juurikin yllämainittu:
        "Mikko viimmene hintta?"

        ...saattaahan tuo olla, että nämä ulkomaalaiselta kuulostaneet ovat tosiaan Turku/Rauma/Pietarsaari -akselilta, kovin ruskeita vaan ovat olleet ne Turkulaiset, jotka paikanpäälle ovat saapuneet?

        Ps. Jos isäsi menisi ja Toyotan ostaisi, miksi ihmeessä hän menisi Suomen kalleimpaan Toyota-liikkeeseen?
        "Se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa."


    • Anonyymi

      Aivan näin 5000 euron auto ei ole uusi. Kun nostetaan hinta 10 000 euroon ja pysytään pienemmissä autoissa voi saada hinta / laatusuhteessa hyvän auton. Tästä oli TM 7 / 2024 juttua. Kun tällä hinnalla haetaan esimerkiksi Passatin kokoluokkaa olevia autoja, kilometrejä on yli 200 000 km. Nykyautoja ei ole suunniteltu kestämäänkään juuri enempää.

      • Anonyymi

        Autot on tehty pulttaamalla eri osia ja kokonaisuuksia koriin. Ovat täysin huolettavissa ja korjattavissa, kuten kaikki muut ajoneuvot, työkoneet, työkalut, koti, veneet. Myös sellaisen joka ei ole tuntiakaan opiskellut autojen tekniikkaa tai ole alalla.

        "Nykyautoista ja kestämisestä" puhuvat/kirjoittajat eivät välttämättä ole koskaan itse mitään. Oli se kotona, autoissa, muussa asiassa.

        Minua ainakin on 12-15 vuotiaasta kiinnostanut aina tehdä itse kaikki ja tutkia oli se oman mopon, pyörän huolto, ketjujen/rattaiden vaihto, rasvaus, tulpan vaihto, renkaiden vaihto. Saa eniten mielihyvää ja on elämän tärkeimpiä asioita.

        Paljon pienempi työ ja vaiva tehdä itse kun antaa toisen firman tehdä ja rahaa jää paljon omalle tilille. melkein ilmaista.

        Tänään vaihdoin tuoreen jakohihnan, nesteet. Omaan autoon, edellisen kerran 4 vuotta sitten. Aloitin ja vaihdan eläkeläiselle 2 pyöränlaakeria eteen. Hydraulinen ulosvedin käytössä eli napaa en irrota ja pyöränkulmat pysyy kohdillaan. Kannatti ostaa joskus 16 vuotta sitten 100€ vanha paljon käytetty ulosvedin saksasta.

        Varmaan 1000 € jää käyttämättä ja mukavaa hommaa. Pitkä ilmapäivä/iltapäivä, varmaan jotakin muuta.


    • Edelliselle:
      Aivan, aivan, mutta kaikille ei ole siunaantunut tätä osaamista, eikä niitä halvalla ostettuja työhön tarvittavia työkalujakaan, puhumattakaan korjaustiloista, jotka osaamisen lisäksi ovat välttämättömiä työn tekemiseksi.
      Olet onnenpoika, koska pienessä mittakaavassa voit toimentulosi näin arvatenkin
      hoitaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      253
      18650
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3275
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2171
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1860
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      137
      1758
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      273
      1476
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1302
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      83
      1151
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      134
      1004
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      235
      985
    Aihe