Uskonnon opettajien palkkaa laskettava

OAJ = ahne

Nyt opettajat lypsävät veronmaksajien rahat palkkoihinsa ja käyttävät nämä rahat kalliisiin autoihinsa, asuntoihinsa (OK talo), etelän matkoihin ja muuhun rällästämiseen. Kuntien taloudellinen tilannekkin alkaa jo vaatia asian korjaamista. Olemme luoneet toimenpide ohjelman opettajien palkkatason järkeistämiseksi:

* Opettajat saavat moninkertaisesti enemmän lomia kuin muut. Opettajien 3 kuukauden palkallisesta lomasta eivät muut voi uneksiakkaan. Lama tulee. Pakko säästää. Nyt ehdotammekin kunnille että opettajat lomautetaan kaikissa kunnissa koko kesäloman ajaksi.

* Opettajille aletaan maksamaan palkkaa työnteosta, ei paikallaolosta koulussa ja työteon esittämisestä. Monilla opettajilla saattaa olla opetustunteja vain 3h päivässä. Palkka tulee silti kahdeksalta tunnilta.

* Opettajien palkkataso on liian korkea ottaen huomioon että työtä voisi ihan hyvin tehdä esim tradenomi, AMK-pohjalta. Opettajen palkkatasoa on laskettava.

Opettajilla on erityis-etuisuutenaan 3 kuukauden palkallinen loma. Muille ihmisille tuollaista luksusta ei ole. Ei ihme että kuntien rahat ei riitä kun ne haaskataan ahneiden opettajien palkkoihin, jotka opettajat sitten käyttävät autoihin, etelänmatkoihin ja luksus-asuntoihinsa.

Kunnat voivat säästää lomauttamalla opettajat kesäloman ajaksi. Silloin ei koulutyö kärsisi.
Eli kannatan ehdottomasti sitä, että mahdollisimman monessa kunnassa opettajat lomautetaan 60:ksi päiväksi kesäaikana.

Myös opettajien palkkoja on laskettava, koska moni työtön voi tehdä opetusalan hommia halvemmalla. Miksi ihmeessä kunnat eivät saisi kilpailuttaa opettusalalla? Ahneiden opettajien kiristysjärjestö OAJ ei tietysti tätä halua koska se haluaa lypsää kuntaveronmaksajien rahat, mutta potkut lakkoileville opettajille on ihan oikein!

En haluaisi ryhtyä opettajien yltiökulutuksen, asuntojen, autojen, etelänmatkojen ja muun räälläämisen kustantajaksi

palkkoja lasketaan 40%,

jos lakkoilua esiintyy lakkoilijat irtisanotaan ja palkataan takaisin -50% palkalla.
Yksi kikka on se että opettajat irtisanotaan ja palkataan takaisin väliaikais-suhteisiin noin 30% pienemmällä palkalla.

Virkasuhteita ei pidä vakinaistaa ja vakinaistetut on irtisanottava.


Yksi tapa säästää olisi tietysti se että opettajat irtisanotaan ja aletaan ottamaan opet töihin esim vuokratyö-firmojen kautta 1200 eur/kk. Voitaisiin aloittaa vaikka musiikin opettajista, sitten siirtyä pikku hiljaa muihin aineisiin aina kun työkkäristä tai vuokratyöfirmoista löytyy sopivia.


Ei kasvatustieteellinen tutkinto hyödytä mitään opettajan ammatissa. Se on poistettava virkakelpoisuusvaatimuksista. Kortistossa on esim työttömiä tradenomeja, humanisteja, ja muita jotka voi ihan hyvin toimia luokanopettajana. Koulu voi itse valita ja kouluttaa opettajat. Saispahan monet koulutetut työttömät töitä.



OAJ:n asettamat tutkintovaatimukset ovat vain ahneiden opettajien keino suojata työpaikkansa ulkopuolisilta. Mutta ekonomit, tradenomit jne voivat aivan hyvin toimia monissa opetusalan tehtävissä, ilman kasvatustieteiden maisterin tutkintoa. Sitäpaitsi kasvatustieteiden tutkinnot eivät pätevöitä mihinkään, vaan ovat pelkkää kusetusta.

OAJ on periaatteessa huijaus/kusetusjärjestö joka pyrkii lypsämään ahneelle jäsenistölleen lisää rahaa kuntaveronmaksajilta.

Tuollaiselle järjestölle ei tulisi antaa mitään sijaa missään neuvotteluissa

OAJ:ta ei tuöe hyväksyä työmarkkina osapuoleksi, vaan koulu tekee palkkatarjouksen opettajalle (1150 eur/kk), ja jos tämä ei opettajalle kelpaa, niin ei muutakaun monoa perseelle sillekkin ahneelle opettajalle. Kuntien on siis pyrittävä henkilökohtaisiin työsopimuksiin ja OAJ:n aseman mitätöimiseen sillä OAJ haluaa vain kiristää ja lypsää kuntaveronmaksajien rahat.

Ahtaajien strategia perustuu siihen että he voivat sulkea satamat ja estää muiden pääsyn satamaa-alueelle. Tuo oikeus on hallitus heille antanut. OAJ puolestaa perustaa rahanlypsäntä strategiansa siihen että se pyrkii estämään palkka-kilpailun opetusalalla, ja pakottamaan kunnan maksamaan heidän mieleistään taulukkopalkkaa, vaikka parempi tapa olisi palkkakilpailu jossa virat huutokaupataan ja annetaan parhaan tarjouksen tehneelle.

4

763

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OAJnjäsen

      Suomi on niin vapaa maa, että tyhmimmätkin saavat luvan ilmaista kahjoimmatkin ajatuksensa.

      Muuta Pohjois-Koreaan omiesi luo.

    • Ylioppilas M

      Kirjoituksesi henki lievää katkeruutta opettajia, ja jostakin syystä uskonnon opettajia kohtaan. Luuletko että kukaan rupeaa opettajaksi 1200 euron kuukausipalkalla ja jos lomaoikeus poistetaan? Tradenomitko ne ovat uskonnon opetuksen erityisasiantuntijoita? Suomessa on maailman paras koulutus, mutta ei kohta kauaa, jos ekonomit ja tradenomit alkavat opettaa yleissivistäviä aineita. Jos haluat opettajaksi, mene yliopistoon opiskelemaan jotakin ainetta ja auskultoi. Rupea sitten opettamaan 13-15-vuotiaita murrosikäisiä, jotka vittuilevat tunnilla ja joita ei kiinnosta pätkääkään mitä sinä puhut. Opeta ainetta 30 vuotta, niin tiedät ansainneesi kesäloman....

    • sfdsdfdfsdfsdfsdf

      http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2011/05/04/opettajan-palkka-on-nyt-3-550-euroa/20116293/139

      Opettajan palkka on nyt 3550 euroa


      Kuntasektorilla työskentelevien palkat ovat kasvaneet yli kaksi prosenttia, kertoo Kuntatyönantaja. Keskimäärin kuntatyöntekijä tienaa 2 870 euroa, mutta monet ammattiryhmät – kuten opettajat ja lääkärit tienaavat rutkasti enemmän.

      Palkat ovat nousussa kuntatyöntekijöillä.

      Lokakuusta 2009 lokakuuhun 2010 kuntatyöntekijöiden kokonaisansiot kasvoivat keskimäärin 2,3 prosenttia 2 867 euroon.

      Kuntasektorin työntekijöistä neljä viidestä on naisia. Lääkäreiden keskimääräinen kokonaisansio oli 6 743 euroa lokakuussa 2010, kun opettajien kokonaisansio oli 3 551 ja teknisen alan palkat 2 954 euroa.

      Muiden työntekijöiden palkka jäi 2 529 euroon kuussa. Ryhmä sisältää esimerkiksi terveydenhuollon hoitohenkilöstön sekä sosiaalialan henkilöstön.

      Yhteensä kuntien henkilöstömenot olivat vuonna 2010 noin 20 miljardia euroa.

      • Ope (ex)

        Kaksi vuotta sitten aineenopettajien minimipalkka ilman ikälisiä oli vajaa 2600 täydellä opetustuntimäärällä, joka vaihtelee ainekohtaisesti. Tätä parempaa palkkaa saa/sai, jos tunteja oli minimivaatimuksen yli opetuksen ohella on vastuuta muista asioista. Itselläni palkka nousi juuri noiden ylituntien ja vastuiden vuoksi runsaaseen 2800 brutto, mutta sen eteen kyllä saikin tehdä töitä niin, että sairasloman tarvetta tunsi enemmän kuin yhden kerran kahden vuoden aikana. Ja kun tuosta provosoijat vielä nappaavat verojen osuuden 23-24%, niin ei siinä kummoisille palkinnoille palkkavertailussa päästä.

        Ihmettelen samoin, miksi urputtaa aiheesta, josta ei ole ottanut selvää. Ei syyyttäjäkään pelmahda oikeuden istuntoon tukka hulmuten saarnaamaan omasta päästään, vaan pykälät hyppysissä. Ja, jos provoilijoilla on lapsia, niin siitä vaan, voitte kysyä koulun rehtorila lupaa päästä seuraamaan nuppunne opetusta paikan päälle, niin voitte arvioida, kuka täällä Suomessa (muiden ohella toki) tuntee tehneensä täyden työpäivän kotiuduttuaan! Ja tähän samaan nuppusten laumaan ollaan vielä sijoittamassa erityisopetusmäärärahojen vähentämisen vuoksi erityistä tukea vaativia oppilaita, joille täytyy räätälöidä omat systeeminsä ja opetussuunnitelmansa muutaman euron (muistaakseni n. 4 euroa/oppilas) erillisellä verollisella kuukausikorvauksella. Mieti, kun näitä erityistä tukea vaativia oppilaita on 20 oppilaan joukossa 5!!

        Ja tuo 3550 euroa; en tunne ketään tuollaista palkkaa saavaa. Varmaan Helsingin palkkoja, iäkkäämmillä opettajilla, lukiossa taikka tätä ylemmissä oppilaitoksissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      98
      3037
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      79
      3011
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      311
      1931
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      89
      1434
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      6
      1226
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1155
    7. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      869
    8. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      124
      795
    9. 46
      783
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      46
      747
    Aihe