RUTKASTI LISÄÄ D-VITAMIINIA!

dddddd

RUTKASTI LISÄÄ D-VITAMIINIA!

Viralliset suositukset eivät riitä, väittävät monet lääkärit. He määräisivät jokaiselle suomalaisille D-vitamiinipurkin kouraan ja nostaisivat annoksen moninkertaiseksi. Nyt virallinen aikuisten saantisuositus on 7,5 mikrogramma vuorokaudessa.

Erkki Antila on työterveyslääkäri ja biologi. Antilan mielestä suositusten mukaiset D-vitamiiniannokset eivät riitä. Ihmeellistä, ettei kansanterveydestä olla tämän kiinnostuneempia. Suuremmat määrät D-vitamiinia torjuisivat valtaosan suomalaisista kansantaudeista. D-vitamiini estää esimerkiksi reumatauteja, lapsuusajan diabetestä ja MS-tautia. Nykysuosituksilla pystytään torjumaan vain riisitauti.


http://atuubi.yle.fi/ohjelmat/a_talk

8

522

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 5tippaa/päivä

      Tuota, jos annat lapselle sen 5tippaa päivässä (eli edellisten suositusten mukaan) D-vitamiinia, niin se kyllä riittää..siitä saa sen 10mikrogrammaa. Eli ei tarvitse muuttaa mitään.
      Ja eikös haastattelussakin sanottu (tulikohan jossain aamu tv:ssä) että liikaakaan ei saa antaa..eli ei missään nimessä saa mennä moninkertaistamaan, ellei lääkäri toisin määrää.

      • D325OH

        Mitäs tippoja käytät? Pirtua sisältäviä Devitolia vai Jekovitia? On myös olemassa uusia TÄYSIN lisäaineettomia Bioteekin TehoD- tipat. Ei aiheuta vatsavaivoja. On p.puhetta että ei saa moninkertaistaa. Annostus menee koon mukaan:25µg/11kg. Suositukset ovat syvältä: pikkulapselle suositellaan samanverran kuin aikuiselle, vaikka tarve suurenee mitä kookkampi ihminen!


      • Kiitos vinkistä
        D325OH kirjoitti:

        Mitäs tippoja käytät? Pirtua sisältäviä Devitolia vai Jekovitia? On myös olemassa uusia TÄYSIN lisäaineettomia Bioteekin TehoD- tipat. Ei aiheuta vatsavaivoja. On p.puhetta että ei saa moninkertaistaa. Annostus menee koon mukaan:25µg/11kg. Suositukset ovat syvältä: pikkulapselle suositellaan samanverran kuin aikuiselle, vaikka tarve suurenee mitä kookkampi ihminen!

        Kiitos tuosta lisäaineettomasta D-vitamiini vinkistä. Meillä ollut nyt käytössä GimmeFive D-tipat, ne myös lisäaineettomia ainoastaan lisänä oliko se kookos vai palmuöljyä, luulin niitä ensin huonoksi vaihtoehdoksi kun marketin hyllyltä löytyi ja Disneyn kuva päällä. Mutta kun selvitin asian niin toisin oli. Nuo mainitsemasi TehoD-tipat ovat kyllä jatkossa meidän valikoimassa kotona. Meillä 23kg ja 7v. lapsella
        10 mikrogrammaa ympäri vuoden käytössä, hänellä juuri mitattu ´D-vitamiini arvo verestä, ja se oli erinomainen!


    • D-vitamiinia

      Odottavan äidin ruokavalion puutteet
      Suomalainen väitöskirjatutkimus osoittaa, että raskaana olevien äitien ruokavaliossa on puutteita. Terveystieteiden maisteri, ravitsemusterapeutti Tuula Arkolan väitöskirja kertoo, että suurimmat puutteet ovat D-vitamiinin liian alhainen saanti, kalan vähäinen käyttö, sekä kasvisten ja hedelmien liian alhainen saanti. Noin puolet äideistä syö liian vähän kasviksia ja kalaa.

      Myös lisäravinteiden käytössä oli puutteita. 31 % tutkimukseen osallistuneista äideistä käytti jotakin lisäravinnetta, joka sisälsi A-vitamiinia. A-vitamiinia lisäravinteena ei suositella raskauden aikana. Kaikkiaan 85 % käytti lisäravinteita, joskin D-vitamiinia käytti vain noin puolet. Raskaana oleville on erityisen tärkeää foolihapon riittävä saanti. 44 % äideistä sai sitä liian vähän (Arkkola et al. 2006). Liian alhainen foolihapon saanti saattaa johtaa lapsen hermostoputken puutteellisen sulkeutumiseen tai raskauden keskeytykseen.

      Sikiöaikainen ravitsemus vaikuttaa lapsen riskiin sairastua diabeteksen, sydän- ja verisuonissairauksiin, astmaan ja allergioihin.

      http://www.pronutritionist.net/odottavan-aidin-ruokavalion-puutteet/

      D-vitamiinin annostus

      Valtaosa tilastoista osoittaa, että useimmilla vakavasti sairailla ihmisillä on D-vitamiinin puutos tai heillä on ollut se menneisyydessä. Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että D-vitamiini voi suojata sairauksilta tavallisesta flunssasta syöpään.

      Lasten sairaudet kuten autismi, astma ja nuoruuden diabetes ovat leimaa-antavia niinä vuosina, jolloin meitä on käsketty välttämään aurinkoa. On alettu epäillä, että D-vitamiinin puutos liittyy näihin lasten sairauksiin.

      http://www.kolumbus.fi/lootuskirja/d-vitamiini.htm

      1 µg (mikrogramma) = 40 IU tai KY (kansainvälinen yksikkö)

      10 µg (mikrogramma) = 400 IU tai KY (kansainvälinen yksikkö)

      10 ng/ml = 25 nmol/L

      50 ng/ml = 125 nmol/L

    • lapselle 5tip./päivä

      Älkää nyt menkö hyvät ihmiset moninkertaistamaan sitä D-vitam. annosta!
      Se 5tippaa pienelle lapselle riittää ihan hyvin!
      Ja vaikka olisi miten muka lisäaineetonta tahansa, niin ei sitä silti saa mennä antamaan liikaa, ellei lääkäri toisin määrää! Ja mikään, joka säilyy viikkoa kauemmin menemättä pilalle, ei ole lisäaineetonta!
      Lääkäri "haukkui" tuossa pari viikkoa sitten naapurin äidin, kun oli mennyt
      antamaan lapselleen enemmän D-vitam. vain siksi, kun tuosta oli tullut, että suomalaistem pitäisi saada lisää D-vitam. Lääkäri oli sanonut, että ei ole mitään syytä mennä lisäämään D-vitam. pienellä lapsella, ellei toisin määrätä, ja että se 5tippaa riittää. Sanoi myös, että suositukset menevät iän ja terveyden/kunnon mukaan, ja ne löytää netistä tai voi kysäistä lääkäriltä/neuvolasta.

    • vaatikaa mittaus

      Uudet D-vitamiinisuositukset tulossa?
      The American Journal of Clinical Nutrition-lehden maaliskuun 2007 numerossa viisitoista johtavaa ravitsemusalan tutkijaa ja kliinikkoa vetosivat USA:n terveysviranomaisiin ja EU:n Terveysvirastoon, jotta ne pikaisesti arvioisivat uudelleen D-vitamiinin saantisuositukset, sillä nykyiset liian alhaiset D-vitamiinitasot saattavat olla vakava kansanterveydellinen riski. Aikaisemmin luultiin, että D-vitamiini vaikuttaa pelkästään kalkkiaineenvaihduntaan ja sitä tarvitaan kalkin imeytymisen edistämiseksi, mutta nykytutkimus on osoittanut, että D-vitamiinilla on huomattava vaikutus myös kehon immuunipuolustukseen ja vastustuskykyyn. On selviä viitteitä sille, että liian vähäinen D-vitamiinin saanti altistaa mm. autoimmuunisairauksille, syövälle ja flunssille.
      Taustaa:
      Tämän vuoden tammikuun American Journal of Clinical Nutrition lehden (AJCN) laajassa kokooma-artikkelissa arvostettu tutkijaryhmä esitti D-vitamiinin uudeksi turvalliseksi ylärajaksi (UL) 250 ug (10.000 ky)/pv terveille henkilöille, siis 5 kertaa korkeampi UL kuin tähän asti (50 ug). Lisäksi todettiin, että väitteet D-vitamiinin terveydellisistä haitoista ovat huomattavan liioiteltuja (1). Useimmat D-vitamiini-asiantuntijat ovat sitä mieltä, että 25(OH)D:n veripitoisuus tulisi olla vähintään 80 nmol/l, jotta D-vitamiinista saavutettaisiin optimaalinen hyöty. Viitearvoalue 25(OH)D:lle on Suomessa määritetty 10 - 105 nmol/l (tavoitetaso 40-80 nmol/l). Jotta 97.5 % väestöstä pääsisi 80 nmol/l tasolle tulisi D3-vitamiinin saanti olla vähintään 75 ug (3000 ky)/pv ( 2).
      Viisitoista johtavaa alan tutkijaa eri yliopistoista ovat viimeisimmässä AJCN-lehden maaliskuun numerossa vedonneet USA:n terveysviranomaisiin ja EU:n Terveysvirastoon, jotta ne pikaisesti arvioisivat uudelleen D-vitamiinin saantisuositukset, sillä liian alhaiset D-vitamiiniarvot saattavat olla vakava kansanterveydellinen riski (3).

      http://www.fms.fi/Pages/ajankohtaista.html

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1595
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1263
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1090
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1037
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      930
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      861
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      858
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      61
      779
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      748
    Aihe