Suomi hankkii väärät koneet

menneisyyden haamu

http://www.reuters.com/article/idUSN0529588420101105

Maailma siirtyy miehittämättömien hävittäjäkoneiden käyttöön jokatapauksessa jo 2030-luvulta alkaen. Suomen olisi tarkoitus vaihtaa vanhentuvat hornetit samoihin aikoihin. Onko tässä mitään ideaa, jos (järjettömän kallis) F35 ja F22 vanhenevat samoihin aikoihin?
F35 ei edes ole hävittäjä, vaan pikemminkin pommikone. Muistaakseni Suomi toimisi mahdollisessa sodassa altavastaajan asemassa, jolloin sen tulisi panostaa ilmasta tulevaan uhkaan jota varten F35:tä ei ole tarkoitettu.

3

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Perikato.

      Ilmavoimat muistaakseni vajaat parisen vuotta sitten, vaan ilmoitti, että tekevät yli 60 F35 koneen tilauksen. Jenkit suostuivat sittenkin myymään niitä Hornettiin tarkoitettuja ohjuksia ja tämän jälkeen he samalta taholta menevät tilamaan Amerikasta lisää koneita antaen viellä ymmärtää, ettei muita koneita olekaan vaihtoehtoisena kun venäläiset tai USA:laiset koneet. Ilmeisesti joku kapiukko netissä jotain vitsaili kun asiasta oli puhe silloin, että "Leningradin sotilaspiiristä muussa tapauksessa löytyisi vaihtoehto".

      Tämä ei tiedä koskaan hyvää:

      politiikoihin ei luoteta.

      poliisiin ei luoteta. (paikallispoliisiin, sentään vielä voi luottaa, mutta kuinka kauan?)

      upseereihin ei luoteta.

      Poliittisiin toimithaihin ei luoteta

      Eikä mediaan, kärkenä taitaa olla mtv3, Uusi Suomi ja Hesari ja Yle kas’ kummaa on alkanut ylen kanssa yhteistyöhön tehden Nato propagandaa.

      ja mistään rautaisista otteista, asioiden tutkinnasta ei ole puhettakaan ja nämä eivät esim. vaivaudu perustelemaan hankintojaan. Ei tällaisia ongelmia ennen esiintynyt, kun ei ne toinen toisiaan ala käryttämään. Olisi pitänyt hankkia eurooppalaiset koneet, joilla voidaan ampua muitakin ohjuksia kuin jenkkien valmistamia, näinhän me ollaan ikuisesti kiristettävissä.

      Kuka meidät pelastaa?

      Sillä jolla on valta ei käytä sitä, eli presidentillä.

      Tilannetta pahentaa, ettei ihmisille ole riittävän hyvin löytynyt näille korvaajaa, jonka pitäisi lähteä moneltakin taholta, on vain pettymys. Tämä ei siis ole pelkkä Nato hankinta asia. En tiedä kuinka kauan tätä valheellisuutta on ollut, mutta itse havahduin viime vaalien jälkeen 2007. Nekin poliitikot, jotka ei ole tehneet pahaa, eivät ilmeisesti haluaa tai uskalla palauttaa valtiovallan uskottavuutta rehellisin keinoin, tai sitten se on taas joku kommarin tapainen, joka uskoo, että omalla tahdonvoimallaan hän voi luoda ikuisen rauhan täär planeetalle, niin kuin joku Erkki Tuomioja joka on näissä militaari asioissa aivan utopistinen, Perussuomalaiset puhuvat jostan mamuista vaan eikä siihen koskaan kyllästy, vihreöt eivät välitä, uskovat, että vaikka maailma on paha, kun laittaa ruusun korvan taakse ja hymyilee kaikki muuttuu paremmaksi.

      Der Unter Gang,

      • Eikä mediaan kärkeen ei luoteta eli: mtv3, Uusi Suomi ja Hesari sekä nyt myös Yle. On alkanut tekemään Uuden Suomen -siroalaopiston kanssa ylensivuilla yhdessä Natopropagandaa. mene areenallle ja kirjoita hakusanaksi Nato, niin tulee "Yhteistyössä Uuden Suome kanssa" ja Helvetin moinen Natosaarna, vänetään ja vitkutellaan, sitten viellä parutaan hoviinasti, raastuvan jälkeen jos joku hermostuksissaan on antanut pari "tappotuomiota", mistähän johtuu?

        "tappotuomiolla" ja tappotuomiolla on eroa.


    • tämmöstä tälläkertaa

      Lopulta ainut merkittävä kriteeri, jonka valinnalle voisi antaa on se että otetaan huomioon tarpeet käytännössä ja unohdetaan se politiikka-paska kokonaan. Esimerkiksi Intiassa asevoimia on uudistettu sekä itä- että länsi-aseilla valikoimalla joukosta vain toimivat ja käytännöllisimmät järjestelmät.

      Yksi aika mielenkiintoinen Intian ilmavoimiin liittyvä uudistusohjelma: Indian Air Force Medium Multi-Role Combat Aircraft (MMRCA) Competition. Löytyypi tuosta osoitteesta -> http://en.wikipedia.org/wiki/Indian_MRCA_competition Oikeastaan aika ajankohtainen asia, koska samantyyppiset koneet ovat ehdolla myös Suomen ilmavoimien tulevaksi hävittäjäkoneeksi, lukuunottamatta tietysti Venäläistä vaihtoehtoa. Merkille pantavaa on, että suuren suosion saanut Eurofighter Typhoon on tässäkin kisassa ennakkosuosikki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1527
    2. 41
      895
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      70
      886
    4. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      819
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      59
      818
    6. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      41
      788
    7. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      745
    8. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      48
      729
    9. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      44
      729
    10. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      49
      682
    Aihe