R-vika... JA punastelu.

rrred

Olen 14-vuotias, ja kärsin pahasta esiintymiskammosta ja erityisesti punastelusta. lisäksi minulla on ''kurkkuärrä''. useimmat eivät ole huomanneet sitä, mutta itseäni se vaivaa eniten. Enpä tiedä, ehkä se punastelu johtuu siitä että jotenkin häpeän R-vikaani. Esiintymispelkooni olen miettinyt Propralin hommaamista, mutta en tiedä antaako lääkäri reseptin minun ikäiselleni, tiedättekö te?

Mietin vain tulevaisuuttani, esimerkiksi armeijassa on paljon ärrää, kuten: ''Herra korpraali''...
mietin myös lukiota, ja sitä miten saan sitten siellä ystäviä.

Onneksi minua ei ole pahemmin ärräviasta kiusattu, mutta punastelusta jokseenkin paljon. aina niitä ''paloauto''-letkautuksia jostain tulee...

tälläinen tällä kertaa. =)

9

918

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jdjdjdjd

      Korpraalia ei armeijassa herroitella. Alikersanttia kyllä. Mutta onhan tossa jo yksi r-kirjain vähemmän. Äläkä turhaan murehdi. Valitettavasti en osaa neuvoa mutta sen voin kertoa että juuri esimerkiksi armeijassa minulla oli samaan aikaan muutama r-vikainen.. eikä siellä ketään asia kiinnostanut.. ei kiusattu, ei mitään.. kohdeltii ihan samalla tavalla kuin ketä tahansa muutakin alokasta..

      • rrred

        rohkaisusta =))


    • 17+15

      Pelkäsin itse hulluna armeijaa vain ja ainoastaan r-vian takia. Minulla ei ole pahin mahdollinen r-vika, mutta etenkin tupla r ("herra") on ihan mahdoton lausua kunnolla - en saa täryä. Onneksi herroittelua ei pahemmin joutunut harrastamaan. Pahin tilanne oli, kun jouduin kertaalleen päivystäjänä huutamaan "Kompaniassa herätys". No, silloin onneksi r meni kohtuu hyvin. Sinun pitää armeijassa kanssa olla "aggressiivinen", ettet joudu hyljetyksi tai kiusatuksi r-vian takia. Ole siis avoin, sosiaalinen ja hoida hommasi hyvin. Silloin et joudu muiden silmätikuksi erikoisuuden takia.

    • rrrmies

      Kun alkaa lausumaan ääneen kaikkia mahdollisia sanoja jotka alkavat R-kirjaimella ja näitä kun hokee aikansa huomaa, että vaivaa ei enää olekaan. Kaikki ihmiset eivät ole heti yhtä rohkeita kuin toiset ja itsekkin nuorempaba punastelin paljon, että mitä enemmän ikää on sen vähemmän sua nolottaa. Esiintymys pelkoon auttaa ikävä kyllä vain esiintyminen ja itseensä luottaminen sekä esiintymis harjoittelut kotona itsekseen peilin edessä niin, että puhuu ääneen. Jos sä et luota itseesi ei luota kukaan muukaan ja ikä auttaa siihenkin.

    • pehrgkele

      Ensin sanon sen että itellä oli ärrä vika mutta ite vedin kunnolla mettään (L) eikä mitää tarja halosia.

      Siis en todellakaan ymmärrä näitä ihmisiä kuten halonen Suomen presidentti eikä osaa puhua taikka sitten tämä räppäri uniikki. Teitä matkitaan teidän selkänne takana vaikka olisitte 40v ja teidän kaverit. Se että teitä ei haukuta päin naama on sama kun ette te sille tutulle ärsyttävälle kusipäälle mene sanomaan suoraan et oot täys kusipää. Se ei ole mikään tauti mihin ei ole lääkkeitä menkää nyt hyvät ihmiset puheterapiaan. Onko se kynnys niin vaikeaa mennä siinne? Eikä se ole mikään oikomishoito mihin menee monta vuotta. Monella ohi varmaan alle puolessa vuodessa.

      Nyt tulee ÄRRÄN lähtökohdan pikaopetus!!! Laita kieli niin kun oisit sanomassa D.tä ja pidä se kieli KEVYESTI kitalaessa kiinni niin että kun hengitä ulos se läpättää ja tärisee samallalailla kun koulussa tuli puhallettua A4n alle niin se paperi "päris". Eli kieli irtoo kitalaesta ilma menee välistä kieli palautuu takas kitalakeen ja sama uusik. Jos sait pärinää aikaseks niin se oli sit lähtökohta! Seuraavaks vaikeinta varmaankin unohtaa se teidän vuosia käytössä ollut ärrän puskeminen ja korvata röhiminen tolla pärinällä. Viimeseks rupeet ettimään missä kohin ja missä asennossa se pärinä muistuttaa ärrää koska toi D ei ole ihan sama ainakaan itellä ärrän lähtökohtana.

      • ja

        laita se pöydän päähän ja "aja" sillä toiseen päähän samalla lausuen rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. kun happi loppuu tai muuta etkä voi hokea ärrää niin auto pysähtyy. ja jatkat tuota kunnes olet pöydän toisessa päässä.


    • pfdffgjkfdg

      Itse kärsin kanssa punastelusta ja koulussa sain kuulla paloauto vitsejä. Mutta armeijassa on yhteishenki paljon parempi eikä siellä tarvinnut kuunnella siitä vaikka jotkut ehkä huomaskin sen. Meillä oli vielä yksi alikersantti jolla oli r-vika ja joka ääntään korottaessa piti ihme kiljasun mutta ei sille kukaan nauranut vaan kaikki pidettiin sitä hyvänä jätkänä. Kouluissa on nyt eri meininki sen tiedän mutta r-vian saa harjoittelulla pois ainakin osittain. Propralista en tiedä antavatko miten nuorelle, mutta ennen sitä suosittelen terapeuttia olen itsekkin harkinnut.

    • Ärrrrä

      Olen 15-v tyttö, r-vikainen arvatenkin.

      kävin yhdellä toisella Suomi24:n palstalla jossa oli paljon keskustelua aiheesta. Joku siellä sitten linkitti tällaisen osoitteen: http://www.peda.net/veraja/karjalohja/koulu/eo

      Ladatkaa/avatkaa tiedosto vaikka WORD-ohjelmalle, ja lukekaa ohjeet. Se todellakin toimii! Moni sillä palstalla sanoi, että omaan r-vikaan se oli auttanut, ja yksi oli oppinut ns. ''oikean ärrän'' yhdessä päivässä. Vaikka tämä on enemmänkin lapsille suunnattu, se sopii hyvin myös vanhemmille. Suosittelen kaikille, jotka haluavat päästä r-viastaan (: Itseäni se on ainakin auttanut jo parempaan suuntaan.

    • nnn-1

      Onko jossain kielijumppa ohjeita.
      Itsellä toinen puoli kielestä nousee ylemmäs ärrää sanoessa?
      Oikealla puolella kielen lihakset tuntuu laiskemmalta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      108
      7826
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2872
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2452
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2175
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1845
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1599
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1449
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1446
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1364
    Aihe