"Issikkaratsastus" erilaista?

:DD

Meidän tallin yksäripuolelle on ollut issikka. Kuulin, kuinka jotkut nuoret ratsastelijat puhuivat: "Mä haluun kyllä mennä tolla. Toi on niin söpö. Kyl me varmaan tolla päästäis kun se on niin pieni. Kyl meijän ope päästää." (Jotkut yksärit käyvät myös tunneilla, joten ei tuo ihan mahdotonta olisi..)

Mutta siis, ratsastetaanko issikoilla samalla tavalla kuin normi tunneilla? Joltakin olen kuullut, että istunta, avut, askellajit, varusteet ja kaikki on erilaiset issikoilla kuin tavis poneilla.

Sitä vaan, että jos kaikki on todellakin aivan erilaista issikoilla kuin niillä poneilla, mihin nuo pienet ovat tottuneet, niin he tuskin pääsisivät tällä ko. issikalla ratsastamaan, tai eivät ainakaan saisi sitä toimimaan.

:DD

8

1362

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tdhgh

      Jotkut issikat antaa ravia helposti, mutta useimmat issikat tarvii sen ns. raviasennon ihmiseltä. SIlloin jalat ovat enemmän koukussa, ja etunojassa istutaan. Suitsissa ei yleensä oo mitään erikoista, mutta esim. satulat ovat askellajiratsastukseen suunnattuja.

      • Kröhöm

        Ei kyllä noin millään issikalla tallilla jolla käyn ravia nosteta! Vähän ohjistatukseesi tilaa ja kevennetään istuntaa


      • Kröhöm
        Kröhöm kirjoitti:

        Ei kyllä noin millään issikalla tallilla jolla käyn ravia nosteta! Vähän ohjistatukseesi tilaa ja kevennetään istuntaa

        *ohjista


    • Faula

      Noh, onhan se jonkun verran erilaista; issikkaa ohjataan yleisimmin painoavuilla, ei niinkään pelkillä ohjilla ja pohkella, joiden käyttö on paljon vähäisempaa issikka ratsastuksessa. Lisäksi issikoillahan on (Riippuen yksilöstä) 1-2 omaa askellajia (Tosin onhan niitäkin issikoita joilla näitä ei ole...), töltti ja passi.

      Varusteista vielä sen verran, että issikoilla käytetään yleensä kaksiosaisia issikkasuitsia ja joko issikkasatulaa tai koulusatulaa yms.

      Korjatkaa, jos olen muotoillut jtn. väärin. : )

    • :DD:DD

      shelevä :) ja kitoos

    • Think a little

      Se riippuu siitä miten issikka on koulutettu. Kyllä tietynrakenteisesta issikasta saisi varmaan jonkunmoisen kouluratsunkin. Tai esteratsun. Issikoitakin on niin paljon erilaisia, loppujen lopuksi.

      Jotkut issikat toimii ns. "islantilaisesti" jota en valitettavasti osaa avata teille sen enempää. Jotkut issikat on kuin ratsastuskoulun hevoset ja jotkut osaa ainoastaan mennä maastossa jonossa jne.. Toiset on taas osaavia hevosia joiden kanssa osaava issikkaratsastaja pääsee pitkälle.

      Itse olen ratsastanut monenlaisia issikoita, tunnustelemalla ja testailemalla oppii melko äkkiä millä tyylillä jotain hevosta kannattaa ratsastaa, ja mihin se on oppinut ja opetettu ja miten se reagoi tiettyihin asioihin.

      Mutta itseäni ärsyttää suunnattoasti sellainen ajattelutapa, että issikat on helppoja maastoputteja. Okei, onhan ne. Siis ne, jotka tekee elämänsä töitä jollain vaellustallilla. Tai jotka vaan on niin varmoja maastossa. Ja tässäkin painottaisin että varmoja maastossa LAUMASSA. Joku issikka saattaa olla pomminvarma maastoporukassa, mutta auta armias kun lähdet sillä yksin maastoon.

      Mutta voi kuulkaa, kyllä monelta issikkafanilta hymy hyytyisi, jos näkisivät miten erilaisia issikat on. Tosissaan, kyllä on niitä hermoheikkoja nähty.
      Tosin yleisesti issikat muunmuassa pelästyessään ei sinkoa, vaan juurtaa jalat maahan ja pysähtuu katsomaan mikä siellä pelästytti. Tämä varmaan johtuu siitä, että Islannissa jos issikka ryntää suinpäin pakoon, saattaa Islannin vaikeakulkuisissa maastoissa mennä jalat ja silloin se vasta varma kuolema olisikin.

      Mutta kiteytettynä, islanninhevoset on hevosia siinä missä muutkin.
      Ei pidä ajatella että ne on jotenkin poikkeuksellisen helppoja. Oikeastaan, joissain asioissa niissä on jopa enemmän haastetta kuin näissä 'isoissa hevosissa'.

      Menipäs saarnaamiseksi, mutta tämä oli nyt niille isohevosihmisille jotka eivät jaksa katsoa omaa maailmaansa pidemmälle eikä yritä edes ymmärtää näitä ihmeellisiä otuksia.

      Oho tais mennä vähän yli aiheenkin mutta ei se mitään.

    • mävaan_

      Olen täysin samaa mieltä think a littlen kanssa! Joskus tekis oikein miele laittaa joku issikoita vähättelevä isohevosihminen issikan selkään, ja vielä vähän sellasen haastavemman tapauksen selkään ni johan vois hymy hyytyä..

    • Issikkalove

      Mä kerron nyt vaan oman mielipiteeni issikoista. Eli issikat on jossain määrin aika erilaisia. Esimerkiksi askellajit 'töltti ja passi' ovat ns. Niiden pari omaa askellajia. Issikat ovat erityisen hyviä askellajiratsastuksessa ja vaelluksissa. Ne ovat luonteeltaan hyvin laumassa viihtyviä, rauhallisia ja niiden kanssa tulee helposti yhteisymmärrykseen. Satula saattaa olla vaelluksissa ja askellajiratsastuksessa erilaiset, mutta mun mielestä suitset on aika samanlaiset.

      Kiitos jos jaksoit lukea :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      281
      19199
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3612
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1308
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1069
    Aihe