Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Synti, Mitä se on?

Smok

Mielestäni synti on kapinaa Jumalaa vastaan ja synti esiintyy osana ihmisen perusluonnetta. Ihmisen liha haluaa aina sotia Jumalaa vastaan, eli mielestäni ihmisen luonto on perisynti. Ja tässä kohtaa on hyvä todeta, että kaikki synti ei ole läsnä oleva Perkele, vaan meidän turmeltunut luontommekin houkuttelee. Jumala loi synnittömän maailman (1. Moos. 1:31) ja antoi ihmiselle vapaan tahdon. Sitten Perkele houkutteli ihmisen lankeamaan syntiin (1. Moos. 3:1-5). Siinä samassa ihminen joutui synnin alaiseksi ja menetti vapaan tahtonsa. Ihminen kapinoi siis Jumalaa vastaan uhmaamalla Hänen käskyjään. Synti on aina pahuutta, se aina hajottaa ja tuhoaa. Eli voimme päätellä, että kaikki mikä rakentaa, kehittää ja tuottaa hyvää, ei ole syntiä. Synti on myös kahle joka haluaa hallita meitä ja tottumuksiamme.

Synnin alkuperä
Jumala on luonut kaiken. Heti herääkin kysymys onko Jumala luonut synnin. Itse ajattelen, että Jumala loi kaiken ja hyvyydessään antoi luoduilleen vapaan tahdon ja silloin luodut rupesivat kapinoimaan Häntä vastaan. Esim. Lucifer oli johtoasemassa oleva enkeli, joka koetti korottaa itsensä Jumalaksi (Jes. 14:12-14). Luciferin synti oli siis ylpeys. Mielestäni on edelleen tärkeää ymmärtää, että se on edelleenkin synnin eräs olemus. Mekin haluamme olla suurempia kuin ihmiset, me haluamme olla jumalia. Tullessamme uskoon saamme Pyhän Hengen, mutta sittenkin meillä on vaara langeta uuteen syntiin: hengelliseen ylpeyteen. Lucifer on persoonallinen paha, langennut enkeli (Joh. 8:44, 1.Joh. 3:8). Enkeleitä lankesi mukana (2. Piet. 2:4, Juud. 6, Ilm. 12:3-9). Mietityttää se, että onko Lucifer maanpäällä vai Helvetissä tällä hetkellä? Mutta ilmeisesti se on maanpäällä, (Ilm. 20:2). Mutta kuinka lohdullista onkaan ymmärtää se, että Luciferkin on Jumalan luoma, joten luotu ei voi olla Luojaansa suurempi. Tämä todistaa siten, että dualismi on harhaa. Edes Perkeleen yritykset eivät voi horjuttaa Jumalan valtaa.
Ketkä ovat syntisiä?
Kaikki ihmiset ovat syntisiä (Room.3:23). Jumala on sulkenut kaikki ihmiset tottelemattomuuteen, jotta armo olisi kaikille sama. Jumalan silmissä kaikki synti on samanarvoista. Minusta on tärkeää huomata, että Jeesuksen puhuessa vuorisaarnassaan Hän ilmaisee, että jopa ajatuksetkin on syntiä. Käsittämätöntä on se, että Jumalalle kaikki synti on samanarvoista, ettei kukaan kerskaisi. Minusta on tärkeää myös muistaa se, että teemme päivittäin syntiä Jumalaa vastaan, jos me kykenisimme olemaan edes yhden päivän synnittömiä, Jeesus olisi kuollut turhaan puolestamme. Mutta onneksi se on mahdotonta. Itse haluan myöntää, että en ainakaan joka päivä puhu rakentavasti ja käyttäydy rakentavasti. Toki Raamatussa on viittaus siihen, että uudestisyntynyt ei syntiä tee (1. Joh. 3:9), mutta käsitykseni mukaan alkukielessä ilmenevä sana poieō (tekemistä) on kestopreesens muodossa ja silloin tarkoitus muuttuu elää synnissä. Kestopreesens muotoa ei suomen kieliopista käsittääkseni löydy.

21

370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Smok

      Synnin seuraamus
      Raamattu sanoo meidän olevamme kadotettuja syntiemme tähden. Synnistä seuraa tuomio (Jaak. 1:15). Mutta meillä on pelastus yksin Jeesuksen sovituksen tähden. Tässä vaiheessa haluan tuoda julki myös sen, että Jeesuksen sovituksen lähtökohta on se, että Jumalan tahto tyydytettiin. Eli on oikein ajatella, että Jeesuksen sovitustyö on tehty minun vuokseni ja se onkin. Mutta se ei saa olla lähtökohta mielestäni, vaan Jeesuksen sovitus tyydytti Jumalan tahdon. Jeesus on siis kuollut meidän kaikkien puolestamme. Hän on riisunut Perkeleen aseista (Kol. 2:15). Kaikki on Jumalan sallimusten alla. Syntiinlankeemuksen seurauksena ihminen menetti viattomuutensa, omantunnonlaki astui voimaan, Jumalan pelko syntyi ja toisten syyllistäminen alkoi. Ihminen sai tuomion ja se periytyi koko ihmiskunnalle. Meidät luetaan syyllisiksi ja sitä kautta olemme tuomittuja kuolemaan.
      Onko synti todellista ja miten se näkyy?
      Aluksi maailma oli täydellinen. Ei vääryyttä. Nyt kun katsomme ympärillemme huomaamme täällä vallitsevat pahan, jota kukaan täysijärkinen ei voi kieltää. Hyväksikäyttöä, murhia, ryöstöjä, ahneutta, siveettömyyttä, ylpeyttä jne. Historia todistaa synnin todellisuudesta, sodat mm. Mikä saa aikaan kaiken tämän, jos ihmisen perusluonne olisi hyvä? Ihmisen luonto on turmeltunut ja sen vuoksi ihmiset elävät himojensa vallassa ja ikävä kyllä monet antavat niiden johdattaa, mielestäni tämä on johtanut maailmaamme tähän suuntaan. Luomakunta luotiin tuottamaan siunausta ihmiselle, mutta nykyisin se tuottaa kyllä sitäkin, mutta luonnonkatastrofit ovat yleistyneet. Ihminen voi syyttää ainoastaan itseään (Gal. 6:7). Jeesus opettaa, että kaiken pahan alku ja juuri on rahan himo. Nykyisin on tarjolla kaikenlaisia pikavippejä, nopeasti rahaa ja vielä nopeammin luottotiedot karille.
      Syntien anteeksisaaminen
      Syntien anteeksisaaminen ei ole mielestäni mikään automaatti. Jumala vaati meiltä uskoa Kristukseen ja Hänen tunnustamistaan (Room. 10:9-10), anteeksiantoa lähimmäisiämme kohtaan (Matt. 18:33), toistemme rakastamista (1. Joh. 3:14) ja anteeksiantoa itseämme kohtaan (Luuk. 9:62). Jumala on rakastava Jumala, Hän antaa kaikille mahdollisuuden, mutta Jumala on myös peljättävä Jumala (Joh. 3:36).
      Voima syntiä vastaan
      Jumala ilmoittaa meille Henkensä kautta totuuden synnistä. Jumalan hyvyys vetää meitä parannukseen (Room. 2:4). Mutta sitten miksi lankeamme erillaisiin asioihin vaikka olemme uskossa? Syntiinlankeemuksesta tuleva kielteinen perintömme, oma turmeltunut luonto vaikuttaa siihen. Meillä on taistelu pahoja henkiä vastaan (Ef. 6:12). Perkele houkuttelee meitä vetoamalla oikeutettuihin tarpeisiimme, mutta Jeesus on voittanut Perkeleen. Hänellä ei ole valtaa meihin. Hän pääsee ainoastaan meihin käsiksi synnin kautta. Kiusaus ei vielä ole synti. Jeesus oli kiusauksissa, mutta kumminkin synnitön, joten kiusaus ei vielä ole syntiä. Mutta jos päästämme elämäämme jonkun kahlitsevan synnin, niin avaamme Perkeleelle oven jossa lukee ”Tervetuloa Demonit”. Haluan käyttää esimerkkinä (Matt. 12:43-45):
      Kun saastainen henki lähtee ihmisestä, kuljeksii se autioita paikkoja ja etsii lepoa, eikä löydä.
      Silloin se sanoo: 'Minä palaan huoneeseeni, josta lähdin'. Ja kun se tulee, tapaa se huoneen tyhjänä ja lakaistuna ja kaunistettuna.
      Silloin se menee ja ottaa mukaansa seitsemän muuta henkeä, pahempaa kuin se itse, ja ne tulevat sisään ja asuvat siellä. Ja sen ihmisen viimeiset tulevat pahemmiksi kuin ensimmäiset. Niin käy myös tälle pahalle sukupolvelle."
      Kun olemme tulleet Jeesuksen luo, ovat Henget häipyneet meistä, mutta se ei ainoastaan riitä, vaan meidän tulee mielestäni ruokkia itseämme Sanalla ja Pyhällä Hengellä. Koska Henget tulee takaisin kiusausten kanssa, jos meissä on Hengen täyteyttä niin he eivät pääse takaisin. Me saamme voiman syntiä vastaan jos tunnemme kirjoitukset ja Jumalan voiman (Matt. 22:29).

      • OttoPetteri

        >> Mielestäni synti on kapinaa Jumalaa vastaan...


      • DivineLight

        Sellaista syntiä ei ole olemassakaan jonka Jumala tuomitsi. Kun ymmärtää, että Jumala ei tuomitse ketään tai mistään, koko synnin käsite voidaan jättää unholaan ja keskittyä suurempaan tarkoitukseen eli sielun kasvuun kohti rakkautta.

        Mutta on Universaali syyn ja seurauksen laki, joka toimii kaikille samalla periaatteella joka hetki. Jokainen luo oman elämänsä ajatusten, tunteiden ja tekojen kautta.

        Todellisuudessa ei ole olemassa mitään syntiä on vain vain muistamattomuutta, siitä keitä todella olemme.

        Valo,
        rakkaus,
        syvin olemuksemme.
        Kiitos kun olet!


    • +

      Voisin vastata vain: "Aamen", ja toivottaa siunausta sinulle.

      Rohkenen nyt kuitenkin alleviivata sitä, että me kaikki olemme syntiä TEHNEET. Vaikka synti oli jo maailmassa (Room 5:12), niin silti se ei vielä ollut päässyt esimerkiksi Kainin sydämen ovesta sisälle, ennenkuin Kain teki syntiä. Jumalahan sanoi Kainille: synti väijyy ovella, ja sen halu on sinuun, mutta hallitse sinä sitä!

      • 8

        Miksi pitää olla sellainen konsepti kuin synti?

        Minkä lisän synti antaa elämälle, niin että se olisi tarpeellinen?


      • +
        8 kirjoitti:

        Miksi pitää olla sellainen konsepti kuin synti?

        Minkä lisän synti antaa elämälle, niin että se olisi tarpeellinen?

        Kuoleman!


      • OttoPetteri
        + kirjoitti:

        Kuoleman!

        Kaikki meistä kuolevat - se on totuus. Vai onko joku, esim. 1800-luvulla syntynyt, vielä elossa?

        Sitten eri uskonlahkot pelottelevat meitä, jotka emme ole minkään lahkon, kirkkokunnan tai hihhuliporukan jäseniä, jollain kadotuksella tai helvetin kiirastulella. Uskovaiset kehuskelevat ikuisella elämällä tms., jonka olemassaoloa ei ole kukaan todistanut. Uskovaiset kylläkin todistelevat sen olemassaoloa lukemalla otteita itse kirjoittamastaan kirjasta. Kirjassa on mainittu kyseisen nirvanan ja pelastuksen sekä ikuisen elämän olemassaolo. Samaan hengenvetoon he todistavat kirjan olevan faktaa, koska kerran kirjassa niin lukee. Ja kirjassa lukee niin, koska he ovat sen sinne kirjoittaneet.

        Koko tuomiojuttu, helvetti, ikuinen kadotus, hampaiden kiristys yms. voidaan välttää tekemällä niin, kuin lahko määrää. Kyseessähän onkin loppujen lopuksi vallankäyttö. Jos et tee kuten me määräämme, joudut helvettiin, mutta noudattamalla määräyksiä pelastut helvetiltä.
        Ja kuitenkaan kukaan ei ole nähnyt tai tullut kertomaan kummastakaan fiktiopaikasta. Niitä ei ole olemassakaan.

        Noissa lahkojen määräyksissä vedotaan aina Jumalaan. Siihen on helppo vedota, sillä ko. hahmoa ei kukaan ole nähnyt. Väitetään Jumalan määränneen sitä ja tätä. Ihmettelen sitä, jos Jumalan nyt on sellainen miksi hänet kuvataan, että estääkö Jumala esim. verenluovuttajan, kahvinjuojan yms. pääsyn taivaaseen? Onko Jumala tarkoittanut, että lahkolaiset saavat kivittää lähimmäisensä hengiltä julkisesti, lähimmäisen rikottua jotain määräyksiä? Katkaiseeko Jumala Amishin kaulan, jos tämä ajaa autolla?
        Onko Jumalan mielestä vain sellainen ihminen hyvä, joka käy lahkon kokouksissa hymisemässä jotain kaavamaista lorua "minä uskon isään..." jne.? Miten sitten käy lestadiolaisen lapsenraiskaajan, jolle lahko on antanut tekonsa anteeksi? Tervetuloa taivaaseen?

        Minä sitten joudun helvettiin, koska en kuulu mihinkään kirkkoon tai lahkoon? En käy kokouksissa julistamassa jotain lähimmäisenrakkautta tms, mutta autan lähimmäistä vpk:ssa, Spr:n ea-ryhmässä jne.
        Juon lisäksi alkoholia, käyn avovaimoni kanssa kylpylässä, enkä vaadi häntä pukeutumaan soputelttaan tai johonkin säkkiin. Saako minut siitä hyvästä ampua tai ainakin tuomita helvetin tuleen poltettavaksi?

        Olen huomannut kaikista eri uskonlahkoista ja kirkoista sen, että ne ovat eriytyneet elävästä elämästä omiin kuppikuntiinsa toistamaan samaa vanhaa höpötystä ja jäsenet ovat menneet siihen toimintaan mukaan.
        Ihmettelevät sitten miksi tuhannet ja tuhannet ovat eronneet lahkoista.

        Hihhulihei!


      • OttoPetteri

        Minä en ole tehnyt syntiä. En koskaan tule sitä tekemäänkään.

        En kuulu mihinkään sellaiseen porukkaan, jolla on säännöissä mainittu sana synti ja sen määritelmät.
        Joten en voi rikkoa niitä määräyksiä, sillä ne eivät koske minua.


      • +
        OttoPetteri kirjoitti:

        Kaikki meistä kuolevat - se on totuus. Vai onko joku, esim. 1800-luvulla syntynyt, vielä elossa?

        Sitten eri uskonlahkot pelottelevat meitä, jotka emme ole minkään lahkon, kirkkokunnan tai hihhuliporukan jäseniä, jollain kadotuksella tai helvetin kiirastulella. Uskovaiset kehuskelevat ikuisella elämällä tms., jonka olemassaoloa ei ole kukaan todistanut. Uskovaiset kylläkin todistelevat sen olemassaoloa lukemalla otteita itse kirjoittamastaan kirjasta. Kirjassa on mainittu kyseisen nirvanan ja pelastuksen sekä ikuisen elämän olemassaolo. Samaan hengenvetoon he todistavat kirjan olevan faktaa, koska kerran kirjassa niin lukee. Ja kirjassa lukee niin, koska he ovat sen sinne kirjoittaneet.

        Koko tuomiojuttu, helvetti, ikuinen kadotus, hampaiden kiristys yms. voidaan välttää tekemällä niin, kuin lahko määrää. Kyseessähän onkin loppujen lopuksi vallankäyttö. Jos et tee kuten me määräämme, joudut helvettiin, mutta noudattamalla määräyksiä pelastut helvetiltä.
        Ja kuitenkaan kukaan ei ole nähnyt tai tullut kertomaan kummastakaan fiktiopaikasta. Niitä ei ole olemassakaan.

        Noissa lahkojen määräyksissä vedotaan aina Jumalaan. Siihen on helppo vedota, sillä ko. hahmoa ei kukaan ole nähnyt. Väitetään Jumalan määränneen sitä ja tätä. Ihmettelen sitä, jos Jumalan nyt on sellainen miksi hänet kuvataan, että estääkö Jumala esim. verenluovuttajan, kahvinjuojan yms. pääsyn taivaaseen? Onko Jumala tarkoittanut, että lahkolaiset saavat kivittää lähimmäisensä hengiltä julkisesti, lähimmäisen rikottua jotain määräyksiä? Katkaiseeko Jumala Amishin kaulan, jos tämä ajaa autolla?
        Onko Jumalan mielestä vain sellainen ihminen hyvä, joka käy lahkon kokouksissa hymisemässä jotain kaavamaista lorua "minä uskon isään..." jne.? Miten sitten käy lestadiolaisen lapsenraiskaajan, jolle lahko on antanut tekonsa anteeksi? Tervetuloa taivaaseen?

        Minä sitten joudun helvettiin, koska en kuulu mihinkään kirkkoon tai lahkoon? En käy kokouksissa julistamassa jotain lähimmäisenrakkautta tms, mutta autan lähimmäistä vpk:ssa, Spr:n ea-ryhmässä jne.
        Juon lisäksi alkoholia, käyn avovaimoni kanssa kylpylässä, enkä vaadi häntä pukeutumaan soputelttaan tai johonkin säkkiin. Saako minut siitä hyvästä ampua tai ainakin tuomita helvetin tuleen poltettavaksi?

        Olen huomannut kaikista eri uskonlahkoista ja kirkoista sen, että ne ovat eriytyneet elävästä elämästä omiin kuppikuntiinsa toistamaan samaa vanhaa höpötystä ja jäsenet ovat menneet siihen toimintaan mukaan.
        Ihmettelevät sitten miksi tuhannet ja tuhannet ovat eronneet lahkoista.

        Hihhulihei!

        >>Minä sitten joudun helvettiin,
        koska en kuulu mihinkään kirkkoon tai lahkoon?


    • sappua

      Jokaisella ihmisellä on tieto totuudesta, myös sinulla, OttoPetteri. Kukaan ihminen ei ole riittävä sanelemaan sitä mikä on oikein ja mikä on väärin.
      Tieto totuudesta oli sinullakin, mutta ilmeisesti ole sen unohtanut.

      • OttoPetteri

        Jaa...mutta huomaapas, että "tieto totuudesta " tai "totuus" ei suinkaan ole se, mitä lukee Raamatussa, Mormonin kirjassa tai vaikkapa Koraanissa. Se, että jokin uskovaisten porukka niihin uskoo ja julistaa ne touudeksi, ei tee niistä vielä totuutta.
        Muistan hyvin kun 1960-luvulla eräs uskovaisten porukka julisti maailmanlopun tulevan. Olivat asiastaan ihan varmoja ja kertoivat sitä totuutta. No, nyt jälkeenpäin on havaittu, että olipas perin kehno maailmanloppu...

        >>Kukaan ihminen ei ole riittävä sanelemaan sitä mikä on oikein ja mikä on väärin.


      • soulmindbody

        Nimenomaan ihminen täällä määrittää mikä on oikein ja mikä väärin. Ei Jumala.

        Jumalalle ei ole olemassa mitään oikeata tai väärään. On vain kokemuksia.
        Ja nämä kokemukset ihminen itse (vapaalla tahdolla kuten Raamatussa sanotaan) määrittää sitten oikeiksi ja vääriksi. Oikeat ja väärät vaihtelevat aikakauden mukaan, valtion ja uskonlahkon mukaan. Jokaisella ihmisellä on omat oikeat ja vääränsä. Tämä on TODELLISTA vapaata tahtoa. Tähän Raamatussakin viitataan, mutta mukaan on sitten ängetty kaiken maailman käskyjä ja sääntöjä ja samalla hetkellä vapaa tahto onkin jo poissa. On täysin ristiriitaista sanoa, että sinulla on vapaa tahto jos heti perään luettelet listan käskyistä ja säännöistä joita tulee noudattaa.

        Sinä ITSE MÄÄRITÄT joka hetki itsellesi mikä on oikein ja väärin sen mukaan minkä uskot itsellesi olevasi hyväksi tai ei hyväksi. Näin tekee jokainen ihminen omalla kohdallaan. Sitä ei tee Jumala puolestasi vaan sinä ITSE teet sen.

        Tieto totuudesta on meidän jokaisen sisällä. Tässä olet oikeassa. Kaikki vastaukset ovat meidän sisällämme. Jokaisella on oma polkunsa kuljettavana ja kaikki polut ovat vapaan tahdon mukaan aivan oikeita eikä yhdenkään polun kulkemisesta tulla tuomitsemaan. Kun ymmärtää, että jokainen polku johtaa lopulta samaan päämäärään (Jumalakin tietää tämän ja siksi hänellä ei ole tarvetta antaa käskyjä ja sääntöjä...ohjausta hän kyllä mielellään antaa sitä pyydettäessä) niin ei ole mitään pelättävää kenelläkään. Pelastusoppi on harhaa, sillä jokainen on jo pelastettu. Käänny sisääsi. Siellä on kaikki mitä tarvitset joka hetki. Et ole yksin koskaan.


    • synti on kavalajuoni

      Puhtaus ?
      Synnillisen ihmisen puhdas halu olla synnitön ?

      Tämä menee hiukan sivuun synnistä, mutta liittyy siihen.

      Minusta oleellista ei ole synti vaan sen seuraukset.
      Synnin seuraus on aina tuho ja pahuus.
      Se on, jotta voisimme ymmärtää pahan tai hyvän.
      Onnellisimpia olisimme, jos olisimme yhä paratiisissa ja kukaan ei olisi ottanut siitä hyvän ja pahantiedon puusta.
      Se kuitenkin otettiin ja olemme perillisiä.

      Synnin mekanismi siis toimisi jotenkin siten, että siihen joudumme. Kukin omalla osallaan. Tavalla tai toisella.
      Synti tuhoaa ja koska ihminen tietää myös hyvän, niin terve ihminen valitsee sen.
      Näin onkin taistelu pystytetty. Paha vastaan hyvä.
      Jumala on antanut ihmiselle oikeita ohjeita hyvyyteen , hyvään elämään ja tietoa Jumalan tahdosta.
      Sitä tietoa oli jo paratiisissakin.

      Taitelu on viritetty ja siitä selviäminen on mahdollista ainoastaan katuvana mielenä.
      Katuva mieli on tervemielinen ( = hyvää tahtova).
      Vain katuvan mielen , ainoastaan katuvan mielen tila psykologisesti on puhdas.
      Likaantuminen alkaa heti tilanteesta poistuttaessa tai tilanteen täyttyessä.
      Juuri näin tapahtuu.

      Jeesus on rakennuksen pilari, eli avain lukossa.
      Jeesuksen sanoma ja lähetyskäsky.

      Rakkaus on suurin ja se tarkoittaa luojan rakkautta sitä ihmistä kohtaan, joka katuu pahuutta, syntejään ja haluaa päästä siitä sairaudesta, pahuudesta ja liasta joka yrittää aina painaa maahan ja riistää oikeuden puhtaaseen terveyteen. Armoa . Sitä ihminen tarvitsee.

    • Jumalan antama armo-

      lahja on syntien anteeksiantamus elävässä vedessään eli sanoissaan ja Pyhässä Hengessä saamme syntyä lapsikseen ja mennä kasteelle Jeesuksen nimessä ja täyttyä Pyhällä Hengellä ja oppia tuntemaan ja tekemään Isän tahdon lapsenaan, nöyränä ja kuuliaisena ja kunnioittavana, näin mielellään, ja siihen pitkämielisyydessään meitä kasvattaa ja on suuri anteeksiantamuksessa ja kestävä rakkaudessaan.

      Synti on Isän Jumalan tahdon vastustamista hyljätessämme armonsa ja totuutensa Jeesuksesta ja Pyhästä Hengestä, sillä molemmat tarvitaan eikä ole toista ilman toista Isän valtakunnassa ja siunauksessaan armoliitossa.

      Herra on hyvä ja armonsa pysyy iankaikkisesti. Jokaisen kannattaa tulla heti valtakuntaansa ja siinä ollessaan myös pysyä ja tehdä kutsumisensa ja valintansa lujaksi ja kestäväksi kantaessaan hengellistä hyvää hedelmää siunauksessaan.

      • eräskin muutama

        Jumalan armoa on kun sielu saa inkarnoitua ihmiseksi niin usein kunnes oppii elämään oikein.


      • huono%
        eräskin muutama kirjoitti:

        Jumalan armoa on kun sielu saa inkarnoitua ihmiseksi niin usein kunnes oppii elämään oikein.

        No missä ne oppineet nyt ovat?
        Vai eikö kenestäkään tule oppinutta kun niitä ei näy missään?


      • Kaikki vanhurskaat
        huono% kirjoitti:

        No missä ne oppineet nyt ovat?
        Vai eikö kenestäkään tule oppinutta kun niitä ei näy missään?

        tapetaan tässä maailmassa erinäisin keinoin, alkaen vihasta ja väärästä syytöksestä ja juoruista ja kaikesta pahasta ja huonosta hedelmästä johtuen, sillä pimeydessä vihataan valkeutta eikä tahdota totuutta tunnustaa eikä sen mukaan elää.


    • pohjoisen akka

      Mitä synti on? Synti on se, mikä erottaa meidät Jumalasta! kaikki ovat syntisä, mutta meille tuli mahdollisuus päästä armon alle kun Jeesus ristillä sovitti syntimme. Me edelleen teemme syntiä, mutta uskomalla Jeesukseen olemme päässeet armon alle. Jeesuksen veri on automaatio joka puhdistaa ihmisen synnistä kun tekee sitä ja tietekki pitää pyytää anteeksi ja katua syntiään.Tahallaan ihminen ei saa tehdä syntiä.

    • eeewefefhg

      olen 13vuotias tyttö ja olen uskovainen! jumala rakasti meitä niin paljon että antoi ainoan poikansa meidän syntiemme puolesta. Toki jokainen tekee syntiä mutta voi pyytää anteeksi olen itse helluntalainen mutta en tahdo lahkolle mitään pahaa jumala kieltää syrjimästä muiden uskontoa kai mutta en ole itse sellainen jokaisella on omat mieli piteet

    • ei syntiä ...

      Synti on sana, mitä se sisältää, on kulloisenkin lahkon sisällä päätetyt säännöt. Nekin muuttuvat tarpeen mukaan, varsinkin miesten suhteen ollaaan joustavampia.
      Syntiä ei olekaan, rikoksia tehdään, niistä rangaistaan, vähemmän hyväksyttyjä asioita on myös, niistä huolehtii ympäristön paheksunta.
      Synti on jostain kulkeutunut sana, uskovaisille niiiin rakas.

    • 13

      Niin on Jumala maailmaa rakastanut että antoi ainokaisen poikansa ettei yksikään hukkuisi vaan että kaikilla olisi iänkaikkinen elämä.
      -Isä haluaa että kaikilla olisi iänkaikkinen elämä,kuolema ei ole Hänen tahtonsa,eikä kadotus.
      -Hän antoi ainokaisen poikansa,Isä antoi ainokaisen poikansa meidän tähtemme,Hän rakasti maailmaa niin paljon että uhrasi Hänet,ja että me saisimme elää Hänen ja Hänen poikansa kanssa iäisyydessä.
      -Hän ei tahdo että yksikään hukkuisi,kun hukkuu ei ole pelastajaa,mutta Isä antoi pelastuksen Poikansa kautta,heitti meille pelastusrenkaan johon saamme turvata ja elää.
      -

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe