Luomisen salat aukeamassa?

Miljoonia vuosia vanha järvi säilytti salaisuutensa.

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=48323:miljoonia-vuosia-vanha-jaervi-saeilytti-salaisuutensa-&catid=38:tiede&Itemid=7

Mielenkiintoinen uutinen.

Yli 15 miljoonaa vuotta salaisuutensa säilyttänyt Vostokjärvi saa pitää ne vielä ainakin tämän vuoden loppuun saakka. Venäläiset jäätutkijat joutuivat viikonloppuna hylkäämään poraustehtävän, jonka tuloksia tiedemaailma on odottanut henkeään pidätellen.

Etelämantereella jään alla, vajaan 3,8 kilometrin syvyydessä sijaitsevan Vostokjärven uskotaan kätkevän aivan oman pienoismaailmansa, joka parhaimmassa tapauksessa saattaa antaa osviittaa siitä, miten elämä maapallolla – ja mahdollisesti jopa muilla planeetoilla – on saanut alkunsa.

– Tätä voi verrata sellaisen vieraan planeetan tutkimiseen, jolla kukaan ei ole aikaisemmin käynyt. Emme tiedä, mitä löydämme, pohti tutkija Valeri Lurkin.

Tutkimusreiän kairaaminen kohti satelliittikuvien paljastamaa järveä alkoi jo vuonna 1990. Työ eteni hitaasti, sillä olosuhteet ovat äärimmäisen vaikeat. Maailman kirein pakkanen, 89,2 astetta, on mitattu aikoinaan juuri Vostokin tutkimusasemalla.

Mutta viikonloppuna oltiin jo hyvin lähellä. Poraus oli kuitenkin pakko lopettaa, vaikka jäljellä olisi ollut ilmeisesti vain muutamia metrejä. Mutta viimeinen lentokone pois tutkimusasemalta ennen napaseudun talven alkua ei odottanut, joten kesken jäi. Työt jatkuvat napakevään koittaessa joulukuussa.

"Elämän keidas"

Kuilun poraaminen on venäläisten insinöörien ja tutkijoiden taidonnäyte. Järveen ei saa poran mukana kulkeutua ulkomaailmasta yhden yhtäkään bakteeria. Järveä suojelevat myös YK:n kansainväliset sopimukset, jotka Venäjäkin on ratifioinut.

Venäläistutkijoiden mukaan poran aikanaan osuessa järveen, veden paine työntää sitä kairausreiässä ylöspäin. Äärimmäinen pakkanen jäädyttää poran heti, minkä jälkeen poran sisälle ja ympärille jäätynyt vesi nostetaan ylös ja tutkitaan.

Silti kukaan ei aivan tarkkaan tiedä, miten järveä voisi tutkia lisää pilaamatta sitä. Pahimmissa kauhuelokuvaskenaarioissa järven pohjasta pääsee irti miljoonia vuosia vanha viruskanta, joka tappaa kaiken tieltään.

– Minun mielestäni Vostokjärvi on jääkannen alla lepäävä elämän keidas. Olisi aivan mahtavaa, jos se voitaisiin tutkia kokonaan. Mutta ensin meidän olisi ratkaistava, miten se voidaan tehdä saastuttamatta, pohti Montanan yliopiston tutkija John Priscu uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

"Ei enää koskaan entisensä"

Tutkimusaseman rakennukset ja radiomastot saavat nyt olla kuukausia Etelämantereen armottomien tuulien ja tappopakkasten riepoteltavina.

Porauskuilu on pumpattu täyteen kerosiinia ja freonia, jotta se ei jäätyisi, ja tutkimusvarusteet on kuljetettu pois. Tutkimusaseman radioamatööriasemakin, kutsultaan RI1ANC, on vaiennut.

– Sitten kun pora menee läpi, se on menoa: paluuta ei enää ole. Kun tähän koskemattomaan ympäristöön kerran on tunkeuduttu, se ei enää koskaan ole entisensä, kiteytti tutkija Aleksei Ekaikin.

7

332

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiedon haluinen

      Äärettömän hyvä uutinen kiitos Bushman!

      • Oikea Jumala on ihmeellinen.

        Valehtelevat jumalat voimme jättää noille amerikan hihhuleille, sillä ne tuntuvat valehtelevasta jumalasta tykkäävän enemmän. No makunsa kullakin.


      • porataan reikää para
        bushmanni kirjoitti:

        Oikea Jumala on ihmeellinen.

        Valehtelevat jumalat voimme jättää noille amerikan hihhuleille, sillä ne tuntuvat valehtelevasta jumalasta tykkäävän enemmän. No makunsa kullakin.

        Aadam ja Eeva raamatussa, onko se vielä satua bussin mielestä?

        Entä kun raamatussa on viitteitä Aadamiin, vaikka sukuluettolon kohdalla, miten siihen suhtaudut?

        Aadam ja Eeva / paratiisi, syntiinlankeemus, mitenkäs totuutesi tähän yhtyy?

        ...... vai tunnustatko sen, että et usko Sanaan?


      • porataan reikää para kirjoitti:

        Aadam ja Eeva raamatussa, onko se vielä satua bussin mielestä?

        Entä kun raamatussa on viitteitä Aadamiin, vaikka sukuluettolon kohdalla, miten siihen suhtaudut?

        Aadam ja Eeva / paratiisi, syntiinlankeemus, mitenkäs totuutesi tähän yhtyy?

        ...... vai tunnustatko sen, että et usko Sanaan?

        Yhdypä sinä apteekkariisi vaikka puhelimen välityksellä ja keskustele hiukan lääkityksestäsi.

        Alkaa olla jo vainoharhaista jankutuksesi. Olen sinulle asiat monta kertaa selittänyt ja jos et ymmärrä, niin sitten vika on siellä päässä.

        Sitä se amerikkalaisen lahkon jäsenyys teettää. ;) Mutta koeta jaksaa, adventtikirkko tarvitsee panostasi joka päivä. Olet siellä vertaisiesi seurassa.


      • benedi
        bushmanni kirjoitti:

        Oikea Jumala on ihmeellinen.

        Valehtelevat jumalat voimme jättää noille amerikan hihhuleille, sillä ne tuntuvat valehtelevasta jumalasta tykkäävän enemmän. No makunsa kullakin.

        ettmaapallon päällä ä maa oli autio ja tyhjä ja pimeys oli syvyyden (maapallon päällä)
        ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä.

        Mehän uskomme samoin kuin tutkijat, että hyvinkin vesi , siis järvi..
        oli 15 miljoonaa vuotta, ennenkuin Jumala ryhtyi töihin täällä.

        Ja sen työn tuloksena tutkijasi voivat nyt kaivaa ja kaivaa...hyvä
        vaan kun kaivavat...kaivaisivat maan keskipisteeseen saakka..jospa
        sieltä
        pukkais lämmintä tänne kylmään Pohjolaankin..

        Äärettömän hyvä uutinen..ja kiva kun ottaa vettä laisillisen niin tietää varmasti, että
        se on ainakin 15 miljoonaan vuotta vanhaa...liekö tulella ja vedellä ikäkään??

        Ja maapallo lienee ollut aina...hiekkaa soraa, ja kiveä, vettä...Vesi on
        arvokasta.
        Vaikea sanoa miten syvälle vedenpaisumuksen seuraukset ulottuivat?


      • eremith32
        porataan reikää para kirjoitti:

        Aadam ja Eeva raamatussa, onko se vielä satua bussin mielestä?

        Entä kun raamatussa on viitteitä Aadamiin, vaikka sukuluettolon kohdalla, miten siihen suhtaudut?

        Aadam ja Eeva / paratiisi, syntiinlankeemus, mitenkäs totuutesi tähän yhtyy?

        ...... vai tunnustatko sen, että et usko Sanaan?

        Ja on se satua minunkin mielestäni tuollaisena, kuin se otetaan suoraan kirjaimellisena tekstinä, koska sen jokainen vähänkin ajatteleva ihminen ei tietenkään voi järjellään sulattaa, niikuin kuin se tekstissä lukee. Se on pelkkää allegoriaa - symboliikkaa. Eli se kuvaa ihmisen astettaista ymmärryksen eli järjen heräämistä. Eli Aadam kuvaa aivotajunnan astettaista aivankuin kaukaisesta unesta virkoamista, jota vastoin Eeva sydämen tunteen heräämistä, joka antaa sykkeitä aivitajunnalle.

        Aadamin/aivojen tehtävänä oli oli kasvaa ymmärtämään aistimusten keräämien kokemusten välityksellä ja herätä ja havaita kokemuksen tietä vuosimiljoonien kuluttua inhimmillinen järjen valoksi muuttuminen käsittämään erilaisia asioita. J.n.e.


    • alex-kasi

      Sinnekö ne on piilotettu Vostokjärveen - ne luomisen salat. :)

      Ja jo nyt ihan etukäteen Bushmanni riemuitsee että asia pihvi, luomisen salat selviää vuoden loppuun mennessä kun saadaan porattua reikä jäähän.. ja maailma ihan pidättelee henkeään (kunhan vaan eivät tukehtuisi) ..

      No, voihan se olla että ihminen saa hieman lisätietoa maapallon menneisyydestä - kukas sen tietää - mutta tuskin voimme odottaa että luomisen salat paljastuisivat.. valitettavasti.

      Mutta muuten asiasta, niinkuin tarkka lukija palstalla ehkä muistaa niin minä en voi uskoa 6 x 24 tuntiseen luomiseen, mutta uskon kuitenkin että on olemassa Luoja kaiken takana ja se tarkoittaa järki ja luova voima - eihän luotua muuten edes voisi ymmärtää. Ja asiahan on niin että muutoksia luomakunnassa tapahtuu kaiken aikaa - ikäänkuin tarpeen mukaan. Darwin huomasi sen kun tutki eri eläinlajeja (esim. Galapagos saarilla), mutta ei se kumoa sitä että kaikki on viisaasti tehty (luotu) - minulle sellainen usko olisi juuri yhtä vieras kuin että kaikki on tullut kuudessa päivässä, kun Jumala ikäänkuin heilautti taikasauvaansa.

      Mutta elämä oli jo olemassa ennen ihmistä - ei ihminen ole Raamatussakaan ensimmäinen elävä ns. järjellinen olento. Ne jotka sellaiseen ovat uskoneet (jos heitä nyt on) voisivat ajatella asian uusiksi.

      Jos tutkimme Raamattua niin toteamme että on aivan totta että ihminen on maasta - maasta olemme ja maahan palaamme - se mikä meidät erottaa muista maasta tulleista on kykymme ymmärtää ja sen kyvyn me olemme saaneet Luojaltamme - jolla on se täydellisenä ..

      Raamattu kertoo senkin totuuden (joka tavallaan liittyy tähän luomis asiaan) että ihminen joka ei halua osallistua oikealla tavalla iankaikkisuuteen tuhoutuu samalla tavalla kuin eläimet, koska hän ei halua kuunnella Luojaansa ja oppia oikean elämisen jaloa taitoa.. :)

      Jeesus johdattaa = opettaa oikeat elintavat = elämään totuudessa ja rakkaudessa = Jumalan tahdossa ... halukkaat iankaikkiseen elämään..

      alex

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      64
      1907
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1277
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1214
    4. Kieli pitkällä täällä odotan :D

      Pus pus :D
      Ikävä
      45
      1115
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      982
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      979
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      910
    8. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      858
    9. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      853
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      851
    Aihe