Aion muuttaa kumppanin kanssa kimppaan.
Minkälainen paperi kannattais laatia ?
En usko inhimillisyyteen eron sattuessa.
Avoehto
15
2839
Vastaukset
- mk
Koska avoliitossa eronsattuessa omaisuus on sen kenen nimissä se on ja ei ele mitään avo-oikeutta.
- jep jep
tähän onkin jo tullut muutos.
- mk
jep jep kirjoitti:
tähän onkin jo tullut muutos.
Mutta siinä on sellainen pykälä että avoparilla täytyy olla yhteinen lapsi ja jos sitä ei ole niin erossa omaisuus on sen kenen nimissä se on ja niin edelleen eikä avoliitossa pääse toisen perintöihin ja mihinkään muuhunkaan omaisuuteen mitä on saatu lahjoituksina. SAma pitäisi olla avioliitossakin että vain se omaisuus mikä on yhdessä hankittu ja maksettu kuuluisi avio-oikeuden piiriin ja perinnöt, omafirma ja muu lahjoituksina saatu omaisuus ei saisi kuulu avio-oikeuden piiriin.
- helpompaa???
miksi muutat yhteen kun olet niin varma erosta?
sopii miettiä hetki jos toinenkin ennenko teet mitään noin suuria päätöksiä elämälläsi??!!!!
erotkaa ennen yhteen muuttoa niin pääsette vitusti paljon helpommalla..!!!- Suuri päätös muka?
Sivusta sanoisin, että yhdessä asuminen on huitsin paljon edullisempaa kuin yksin asuminen.
- löytyy vähän
"Avoliittolaki" tulee voimaan parin kuukauden päästä. Se ei vaikuta, jos avoliitto jää lyhykäiseksi tai jos parilla ei ole lapsia. Mutta muuten se saattaa tulla kysymykseen. Koska mitään tietoa lain soveltamisesta ei tietenkään vielä ole, ei ole ennakkotapauksiakaan.
Jos asia tuntuu ongelmalta, kannattaa jotain paperia asian turvaamiseksi pohtia. Tai sitten kannattaa tosiaan miettiä, onko avoliitto vielä tässä vaiheessa sinun juttusi, kuten edellä joku mainitsi.
Jostain syystä en onnistu lakia finlexistä löytämään, mutta tuolta koottua pikatietoa. http://www.maistraatti.fi/fi/Ajankohtaista/Laki-avopuolisoiden-yhteistalouden-purkamisesta-voimaan-142011/ - Ei ole armoa
Kuten edellä jo kerrottu, mahd. eron/kuolemantapauksen eteen tullessa te (lapsettomina) olette lain mukaan ventovieraita toisillenne ja peritte vain sen mitä omistatte paperilla. Pitkän avoliiton rauetessa on vähemmän tienaavalla mahdollisuus (vai jopa oikeus?) vaatia enemmän tienaavalta kohtuullinen korvaus yhteisen omaisuuden kasvattamisesta, mutta jää kaiketi lakituvan päätettäväksi mikä riittää näytöksi ja mikä ei...
"Ventovieraus" unohdetaan totaalisesti sitten jos toinen teistä jää vaikkapa työttömäksi. Avokin tulot alkaa vaikuttaa automaattisesti tietyn ajan päästä siihen saako työtön kumppani valtion kassasta rahaa vai ei. Jos avokin tulot menee yli sallitun euromäärän, joutuu hän työttömän kumppaninsa elättäjäksi.
Laki on tältä osin epäreilu.
Kun ostatte kämpän, ostakaa se puoliksi kummankin nimiin. Näin mahd. eron sattuessa ainakin kämppä myydään yhdessä tai yks ostaa toisen osuuden jos mielii jäädä asumaan asuntoa.- erimielinen
"Laki on tältä osin epäreilu."
Ei laki ole epäreilu. Minusta on aivan oikein, että avopuolisoiden katsotaan olevan samalla tavalla "elatusvelvollisia" toisistaan kuin aviopuolisot ovat, jälkimmäisten kohdalla se sanotaan oikein laissakin. Mutta jos avoliitossa asutaan, siitä tulee taatusti osapuolille myös taloudellisia hyötyjä verrattuna siihen, että osapuolet asuisivat erillään ja kumpikin maksaisi kaikki asumisesta ja elämisestä koituvat menot täysimääräisinä. Ihan samalla periaatteella voidaan siis ajatella, että avopuolisot hyötyvät siinä kuin aviopuolisotkin myös niissä tilanteissa, joissa toinen osapuoli olisi yhteiskunnan tukien varassa. Se, että avopuoliso ei kuolemantapauksen sattuessa ole samassa asemassa aviopuolison kanssa, on tietysti tietyllä tapaa ongelma, mutta sen puolisot voivat välttää avioitumalla tai tekemällä testamentin. On kuitenkin hyvä, että avoliitto on vaihtoehtona olemassa, sillä suinkaan kaikki eivät halua höyrytä avioliittoon, vaikka haluaisivatkin asua toisen kanssa yhdessä.
Käytännössä laki voi tietysti aiheuttaa yksittäistapauksissa epäreiluja tilanteita, jos puolisot pitävät tarkkaa erillistaloutta. Silloin tukien varaan joutuva voi jäädä heikoille, jos puoliso tosiasiallisesti ei suostu häntä elättämään, mutta puolison tulot vievät toiselta tuet. Niissä tapauksissa täytyy tietysti kummankin miettiä, mitkä ovatkaan avoliitossa asumisen syyt, jos sen vertaa yhteishenkeä ei löydy, että toista ahdingossa tuettaisiin.
- oppeliini
Tiedät nyt jo että tulette eroamaan. Miksi maailmassa tietoisesti ja harkiten alat hankkimaan ikävyyksiä?
Pitäkää kumpikin omat asuntonne ja kotinne. (Todella typerä syy muuttaa yhteen: mutkun me säästäisimme toisen vuokran) Voitte siitä huolimatta viettää aikaanne yhdessä niin paljon kuin haluatte. Ilman mitään mutkun mutkun mutkuja. Tuo peli on niin paljon terveempää ja rehellisempää. Saattaa jopa olla että vuosien päästä päätätte mennä avioliittoon ja se on jo paljon vakaammalle pohjalle rakennettuu tulevaisuus. HUOM! Vuosien päästä.
Nauttikaa toistenne seurasta luomatta täydellisen tarpeettomia ongelmia. (se terve maalaisjärki puhuu taas) - kaikki paperille
Lasien läpi maailmaa läpi katsovien kommentteihin.
Avoliitto ei varmaankaan ole sen kestävämpi kuin avioliittokaan.
Aikaisemmin avoliittoa ei sotkettu mihinkään omaisuusjuttuihin.
Nyt kun uusi laki sen sallii eikö omaisuuttaan saisi ajatella ollenkaan.
Uusi ikuinen rakkauskin voi ruostua oli se avo- tai avioliittio.
Onko väärin ajatella etukäteen näitä asioita ? - OmShantiShivaShakti
Alä muuta! :D
- Oppia ikä kaikki
Koskaan ei pidä sotkea talousasioita ja rakastumista / rakkautta yhteen. Pitää mieluiten tehdä avioehto jokaisen kaiken varalle ja avoliitossa ihan kirjallinen sopimus, miten menetellään. Silloin aina vähemmän tapahtuu sitä, että toinen on laskelmoinut tietäen toisen omaisuuden ja onkin tullut hyväksikäyttämään monella tapaa. Rakastunut ihminen on kuin sokea kana, eikäv korvatkaan kuule mitään, jos joku yrittää varoittaa, silloin loukkaantuu, mutta ei usko totuutta.
Tiedän erään tarinan, jossa puolisolla oli omaisuutta, mutta pitkän avioliiton aikana hän ei koskaan kehuskellut sillä, eikä tämä toinenkaan osannut oikein arvostaa eli ei tiennyt todellista arvoa. Johtui kuulemma varmaan siitäkin, että toisella oli sellainen ostosvimma, että siitä olisi vain seurannut ainaista riitaa. Koskaan ei ollut toisen tiliin käyttöoikeutta, mutta tämä omaisuuden omaava kyllä huolehti siitä, että puolisolla oli aina juhliin uudet asut, jotka kävivät yhdessä ostamassa ja sai rahaakin käyttöön.
Kuolemen jälkeen totesi, että ei hän koskaan tiennyt olevansa niin rikkaan miehen kanssa naimissa. Nyt vanhana hänellä on koti ja varallisuutta elämiseen, enää ei ole tuhlaaja.
- ....................
Niinpä avioehdo tai avoehdon tekeminen ei mitenkään liity siihen rakastaako toista vai ei. Jokainen järkevä ihminen varautuu mahdolliseen eroon jo etukäteen. Ei ole tervettä elää pilvilinnoissa ja kuvitella toisen olevan unelmien prinssin, ihminen se toinenkin on. Järki käteen siis.
- OmShantiShivaShakti
Tsot, ei kannata muuttaa kimppaan. Säästyy monelta harmilta.
- AVOliitto/AVIOliitto
"Uuden lain mukaan avopuoliso voi vaatia omaisuuden erottelua avoliiton päätyttyä."
Avioerossahan suoritetaan aina omaisuuden ositus. Mutta avioliitossa on yleensä tehty avioehto ennen avioliiton solmimista. Miten AVOliitossa määritellään avoliiton alkamispäivä? Voiko avoliitossa tehdä avoehdon joka määrää omaisuuden jaosta? Muutoinhan avoliitto vastaisi avioliittoa jossa EI ole avioehtoa, eli avoliittossa olevat olisivat PAREMMASSA asemassa kuin avioliitossa? Eikai tämä ollut tarkoituksena?
"Irtaimet esineet katsotaan kuitenkin yhteisiksi, jollei voida selvittää, kummalle avopuolisolle tietty esine kuuluu."
Miten pystyt avoparin muuttaessa kotiisi todistamaan mitkä tavarat ovat alunperin olleet sinun? Riittääkö todisteeksi videokuva ennen avoparin muuttoa? Osoittaako se että silloin kotonasi olleet tavarat ovat sinun?
"Avopuolisolla on oikeus hyvitykseen, jos hän on auttanut toista avopuolisoa kartuttamaan omaisuuttaan. Hyvitykseen oikeuttava panos voi olla esimerkiksi taloustyötä kotona toisen avopuolison kartuttaessa omaisuuttaan työelämässä. Myös merkittävä rakennus- ja korjaustyö tai pitkäaikainen hoivatyö kotona toisen avopuolison hyväksi voi oikeuttaa hyvitykseen."
Tarkoittaako tämä että erottaessa avoliitosta, töissä ollut puoliso joutuu maksamaan "palkkaa" kotona olleelle puoliskolle hänen tekemästään kotityöstä? Miten tehty kotityö määritellään? Entä jos kotona ollut puoliso on alkoholistimies jonka avovaimo on ollut töissä koko avoliiton ajan ja kun nainen vihdoin uskaltaa muuttaa pois. alkohoilistimies vaatii naiselta hyvitystä (kotona makailustaan)?
Pelkäänpä että tästä laista koituu paljon ongelmia, joita ei vielä tässä vaiheessa kukaan osannut aavistakkaan!
http://www.maistraatti.fi/fi/Ajankohtaista/Laki-avopuolisoiden-yhteistalouden-purkamisesta-voimaan-142011/
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Työsuhdepyörän veroetu poistuu
Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan2236935Pakko tulla tänne
jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää401231Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."
Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka271032- 75891
Katseestasi näin
Silmissäsi syttyi hiljainen tuli, Se ei polttanut, vaan muistutti, että olin ennenkin elänyt sinun rinnallasi, jossain a61827Hävettää muuttaa Haapavedelle.
Joudun töiden vuoksi muuttamaan Haapavedelle, kun työpaikkani siirtyi sinne. Nyt olen joutunut pakkaamaan kamoja toisaal47824Työhuonevähennys poistuu etätyöntekijöiltä
Hyvä. Vituttaa muutenkin etätyöntekijät. Ei se tietokoneen naputtelu mitään työtä ole.93794Toinen kuva mikä susta on jäänyt on
tietynlainen saamattomuus ja laiskuus. Sellaineen narsistinen laiskanpuoleisuus. Palvelkaa ja tehkää.38781Tietenkin täällä
Kunnan kyseenalainen maine kasvaa taas , joku huijannut monen vuoden ajan peltotukia vilpillisin keinoin.14746- 43723