NIIN

AJATELTAVAA

http://koti.phnet.fi/petripaavola/VTvirheitaKO

Jes. 26:14: "Kuolleet eivät virkoa eloon, vainajat eivät nouse: niin sinä olet heille kostanut, tuhonnut heidät ja hävittänyt kaiken heidän muistonsa."

Saman luvun jakeessa 19 sanotaan selvästi, että kuolleet virkoavat eloon. Puhuuko Raamattu itseänsä vastaan? Ei varmastikaan. Toisen näistä jakeista täy tyy olla väärin, ja se on juuri jae 14. Siinä on käytetty heprealaista sanaa "refaim", joka tarkoittaa jättiläistä. Joos. 13:12:ssa mainitaan, että Basaanin kuningas OOG oli viimeisiä refalaisia. Näiden jättiläisten alkuperä on selitetty 1 Moos. 6:2:ssa: "Huomasivat Jumalan pojat ihmisten tyttäret ihaniksi ja ottivat vaimoikseen kaikki, jotka parhaiksi katsoivat." Näin syntyivät nuo jättiläiset, jotka pitivät hallussaan Israelin kansalle luvattua maata. Paholaisen tarkoitus oli myös turmella koko ihmisrotu niin, ettei enää olisi ollut mahdollista Messiaan syntyä ihmiseksi puhtaan vaimon siemenestä.

Vakoojat kertoivat palatessaan luvatusta maasta, että siellä asuu jättiläisiä, ja "me olimme mielestämme kuin heinäsirkkoja" heidän rinnallaan. Mutta Jumala oli luvannut tämän maan Aabrahamin siemenelle eikä tuolle saastaiselle, epäpuhtaalle rodulle, jonka Jumala määräsi hävitettäväksi.

Keitä olivat nuo "Jumalan pojat"? Raamatuntutkijain kesken on siitä paljon väitelty. Parhaat ja syvällisimmät raamatuntutkijat ovat sitä mieltä, että kysymyksessä olivat langenneet enkelit. Siihen viittaa myös heistä ensi kerran käytetty nimi, hepreaksi "NEFILIM", joka on maskuliinimuoto sanasta "langenneet". Dake's annotated reference Bible, s. 62, antaa siitä laajan ja vakuuttavan selityksen.

Jumalan pojat on mainittu vain neljä kertaa Raamatussa. Job 1:6:ssa kerrotaan: "Mutta kun eräänä päivänä JUMALAN POJAT tulivat ja asettuivat Herran eteen, tuli myöskin saatana heidän joukossansa." Job 38:7:ssa mainitaan myös Jumalan pojat. Viimeisen kerran se esiintyy Dan. 3:25:ssa. Siinä kerrotaan, kuinka kuningas näki tulisessa pätsissä neljännen miehen, joka oli näöltään kuin Jumalan poika. Tästä käy selvästi esille, että "Jumalan pojat" ovat enkeliolentoja, jotka eivät ole syntyneet kuten ihmiset vaan jotka Jumala itse oli luonut. Mutta - kuten muistamme – osa enkeleistä lankesi seuraamaan Lusiferiä, saatanaa. Suurin osa näistä langenneista enkeleistä on vielä vapaana jatkaen taistelua Jumalaa vastaan. Mutta yksi osa syöstiin jo "pimeyden kuiluihin . . . tuomiota varten säilytettäviksi", 2 Piet. 2:4. Samasta asiasta puhuu Juud.v.6: "Hän ne enkelit, jotka eivät säilyttäneet valta-asemaansa, vaan jättivät oman asumuksensa, pani pimeyteen iankaikkisissa kahleissa säilytettäviksi suuren päivän tuomioon." Nämä raamatunkohdat viittaavat aivan selvästi noiden jättiläisten isiin, Jumalan poikiin.

Oikea käännös Jes. 26:14:sta kuuluu: "Jättiläiset eivät virkoa eloon, heidän kuolleensa eivät nouse. Niin sinä olet heille kostanut, tuhonnut heidät ja hävittänyt kaiken heidän muistonsa." Jättiläisiä ei enää ole. Herra on hävittänyt heidät maan päältä. Mutta Jumalan luomalle Aadamin suvulle kuuluu lunastus ja ylösnousemus Jeesuksen Kristuksen kautta. Siihen viittaa Jes. 26:19, joka on muuten oikein, mutta jakeen lopusta on jätetty pois yksi tärkeä lause, jota ei ole myöskään englantilaisessa "Jaakon" käännöksessä, vaikka se muuten onkin tarkka. Tuo pois jätetty lause on selvästi heprealaisessa alkutekstissä ja kuuluu: "Ja jättiläisten maan sinä valloitat." Tätä lausetta ei ole käännetty moneenkaan Raamattuun, koska kääntäjät eivät ole ymmärtäneet, mitä Raamattu kertoo näistä jättiläisistä. Jumalan sana olisi aina käännettävä tarkasti. Lamsan Raamatussa jae on täydellisenä.

1

230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • soulmindbody

      Siis miten tää liittyy enkeleihin tai yleensäkään rakkauteen?

      En löytänyt kumpakaan tekstistäsi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      95
      1836
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1377
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1208
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      62
      1098
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      974
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      71
      947
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe