Vista vanhenee vuoden päästä - mitä teen?

American dynamo

1. Totea tilanne ja varmista ettet ole minkään huhun varassa. Vista vanhenee jo vuoden kuluttua:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:uPwq9vz2cucJ:support.microsoft.com/lifecycle/search/?sort=PN&alpha=WINDOWS vista vista support end date&cd=1&hl=fi&ct=clnk&gl=fi&source=www.google.fi

2. Strateginen valinta: a) uuden koneen osto, jossa uudempi käyttöjärjestelmä, vai b) nykyisen saattaminen uuteen loistoon.

a) Mac vai PC? (Tähän valintaan ei mennä tämän esityksen puitteissa) Vaikka koneen myötä tulisikin käyttöjärjestelmä, on mahdollista asentaa siihen tilalle, tai rinnalle esimerkiksi jokin nykyaikainen Linux-käyttöjärjestelmä.

b) Kuten edellinen kohta jo antoi vihjeen, myös nykyisen Vistan rinnalle on mahdollista asentaa toinen käyttöjärjestelmä. Tämä on erittäin suositeltavaa, koska Vista-koneessa arvatenkin on aivan riittävän kokoinen käyttöjärjestelmä, ja kun nyt sen tekee, voi kaikessa rauhassa tutustua uuteen järjestelmään.

Itse suosittelen ensimmäiseksi Linuxiksi Ubuntua. Se on ilmainen, mutta täysiverinen järjestelmä ja suosituin Linux-jakelu.

Edut ovat monella tavoin huomattavat, tässä vain joitakin lueteltuna:

- Kone tulee nopeammaksi kuin mitä se on ollut Vistan aikana koskaan.
- Miljoonista tietoturvaongelmista ja viruksista pääsee kerralla eroon.
- Asennuksessa on paljon Windowsia kattavampi ohjelmisto mukana.
- Halutut lisäohjelmat voi ladata ilmaisista ja turvallisista pakettivarastoista.

- Säästät virustorjunnan hinnan uuden koneen hinnan käyttöjärjestelmän hinnan kaikkien niiden ohjelmien hinnan, joista olet tähän asti joutunut maksamaan.
- Koneesi saa lisävuosia enemmän kuin mitä luultavasti on täysin uudella Windows-koneella.
- Luultavimmin olet tyytyväinen Ubuntun toimivuuteen, nopeuteen, käytettävyyteen sekä ohjelmistotarjontaan, joten tulet jatkossakin pitäytymään Ubuntussa, tai jossakin muussa Linux-jakelussa.
- Tulet säästämään myös hermojasi.


3. Otat selvää mistä tässä hyvältä kuulostavassa asiassa on oikein kyse. Mikä ihme on Ubuntu?
http://wiki.ubuntu-fi.org/Esittely

4. Tarkistat vielä miksi olikaan järkevää käyttää Linuxia
http://wiki.ubuntu-fi.org/Linux_käyttäjäksi



5. Ole samaan aikaan rohkea ja pelaa silti varman päälle. Muista, että asennuslevyä voit käyttää turvallisesti myös pelkkään testaamiseen. Ubuntu ei asennu koneelle vahingossa, eikä myöskään tee koneelle mitään pysyviä muutoksia. Tee hyvä päätös hankkia Ubuntu asennus-cd, tai jokin muu Linux-jakelu. Ubuntu on kyllä aloittelijalle hyvä käytettävyydeltään, mutta sillä on myös laaja suomenkielinen yhteisö, joka neuvoo mielellään.

42

1780

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • American dynamo

      6. Hanki itsellesi parhaiten sopivalla tavalla haluamasi Linux-jakelun. Tässä ohje, jos haluat Ubuntun:
      Vaihtoehdot ovat seuraavat:

      a)
      http://wiki.ubuntu-fi.org/Tilaa_Ubuntu_CD

      b)
      http://www.ubuntu-fi.org/lataa.html
      (Sinun pitää osata polttaa lataamasi iso-kuva. Onnistuuko se Vistan työkaluilla? XP:llä ei onnistunut, vaan siihen piti ladata toinen poltto-ohjelma.)

      c)
      http://wiki.ubuntu-fi.org/Lainaa_Ubuntu


      7. Asennus
      Se on helppoa. Tiedät nimesi, naksuttelet sen tai haluamasi tarjolla olevaan ruutuun, ja osaat valita kielivalikosta järjestelmäsi kieleksi suomen. Siis, "suomi". Muutamassa minuutissa järjestelmä jo asentuu, kunhan olet antanut sille sen viimeisen hyväksynnän. Sitä ennen, tosin, on eräs vaihe, jota halusin tässä lopuksi vielä painottaa. Käytät Vistaa ja luultavasti siis halusit Ubuntun Vistan rinnalle, et tilalle. Toisin sanoen, mikäli mahdollista, haluat voida käyttää kumpaakin järjestelmää.

      Onnistuu.

      Asennuksen seitsemästä vaiheesta - nimi on yksi, toinen kielivalinta... siis ei kovin vaikeita juttuja - eräs käsittelee osiointia. Siitä täytyy tietää lähinnä se, että koneella olevista käyttöjärjestelmistä jokainen tarvitsee oman osionsa. Riittää vallan hyvin, että käyttäjä valitsee joko "käytä koko levyä", jolloin vanha Vista saa kyytiä, tai sitten hyväksytään koneen ehdottama osiointisuunnitelma. Siinä Vistalle varataan oma tilansa, Ubuntulle omansa. Halutessasi voit säätää minkä verran annat tilaa kummallekin.


      Jos kuulosti hankalalle, niin kuitenkaan kyse ei ole yli viittä minuuttia kestävästä operaatiosta ennenkuin asennus on päässyt käyntiin. Kone sitten asentelee Ubuntua 10-15 minuuttia, jonka jälkeen toimit ohjeiden mukaan. Alle minuutin päästä sinulla on Vistasi rinnalla täysin toiminnallinen Ubuntu.

      Näilläkin jo pärjäät, mutta varovaisuus on tietenkin viisautta ja parempi tarkistaa asia vielä alkulähteiltänsä:
      http://wiki.ubuntu-fi.org/Asentaminen



      8. Halunnet tarvittaessa lisäinfoa:

      http://wiki.ubuntu-fi.org/Ohjeet

      http://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntu_tutuksi


      9. Epämääräinen sitoutuminen ystävällisyyteen perustuvaan rehelliseen propagandaan, sekä joviaalisuuteen.
      No, tässä puhuin omiani, mutta saatat hyvinkin olla niin tyytyväinen käyttäjä, että katsot asianmukaiseksi miettiä millä tavoin haluat ja voit tehdä Ubuntun vielä paremmaksi, tai edistää sen ja yleensäkin vapaiden ohjelmien käyttöä.

      http://wiki.ubuntu-fi.org/Yhteiso

      • kimir

        Luin sieltä täältä mutta tuli mieleen jehovalaiset mitkä soittaa joskus ovikelloa ja puhuvat miten he puhuvat.



      • vanhassa vara paremp

        toimiihan se jatkossakin. Toimiihan vielä 3.1:stä lähtien kaikki windows versiot. Myös dos 6 pelaa ihan hyvin.
        Vaihda vasta sitten kun on tarve vaatii ei aikaisemmin.


      • 12 plus 15
        kimir kirjoitti:

        Luin sieltä täältä mutta tuli mieleen jehovalaiset mitkä soittaa joskus ovikelloa ja puhuvat miten he puhuvat.

        Aloittajan tapauksessa kyseessä ei ole USKON asia. Suomalainenhan ei usko ennenkuin näkee. Itse asiassa kyseessä on AINOA PUOLUEETON tapa vertailla eri käyttöjärjestelmiä, molemmat kun pyörittää tasan samaa rautaa. Todetkaa tilanne! :D


      • ,-.-,.---

        Mikähän satusetä se sinäkin olet!


      • opserveri
        kimir kirjoitti:

        Luin sieltä täältä mutta tuli mieleen jehovalaiset mitkä soittaa joskus ovikelloa ja puhuvat miten he puhuvat.

        linuxin käyttö vaatii enemmän tietoteknistä osaamista

        ei onnistu matti meikäläisille


    • lpo-osuuskunta

      Ammut omaan jalkaasi. Täällä kun jakelen neuvojasi niin kohta linuxiin on ne miljoona haittaohjelmaa (=markkinaosuus).


      "Säästät ... kaikkien niiden ohjelmien hinnan, joista olet tähän asti joutunut maksamaan."

      Saako pupuntuun Adobe cs:n tai muita ns. ammattilaisohjelmia? Ei ainakaan järkevästi ja ilman hermojen menetystä.

      "Koneesi saa lisävuosia enemmän kuin mitä luultavasti on täysin uudella Windows-koneella"

      Joku historioitsija voi olla kiinnostunut vanhasta paskasta raudasta mutta en minä, miksi siis en päästä rautaa päiviltä ja osta samalla uutuutta kiiltävän WIndowsin.

      "Luultavimmin olet tyytyväinen Ubuntun toimivuuteen, nopeuteen, käytettävyyteen sekä ohjelmistotarjontaan, joten tulet jatkossakin pitäytymään Ubuntussa, tai jossakin muussa Linux-jakelussa"

      Olettamuksia. EN ole tyytyväinen koska ammattiohjelmat eivät pupuntussa.

      "Tulet säästämään myös hermojasi"

      Hermot menee lähinnä siitä, että ammattiohjelmat ei toimi pupuntussa vaikka kuinka sitä hehkutat. Hermot menee myös tähän aloitukseen vastaamisesta vaikka ehkä pitäisi nauraa omalle typeryydellesi koska laukomaan tuollaisia ja vielä Windows palstalla. Ymmärrys ja kirjoitustaito eivät nähtävästi asustele samassa kohteessa.

      • American dynamo

        Kysyit seuraavia:

        - Saako Ubuntuun ammattilaisohjelmia (kuten Adobe CS)?

        Kyllä. Ubuntun pakettivarastoissa on yli 30 000 ohjelmapakettia, lisää tulee ja ohjelmia kehitetään. Mukana on myös ammattilaistyökaluiksi aivan passeleita ohjelmia. Mikäli silti haluat käyttää itsellesi jo vanhaa, tuttua ohjelmaa, voit käyttää sitä Winen avulla. Winellä voi ajaa Windows-ohjelmia Linux-ympäristössä.

        Toinen mahdollisuus on hyödyntää vanha Vistan asennus-cd siten, että käynnistää Ubuntussa ensin Virtualbox-nimisen ohjelman, jonka avulla saadaan Vista toimimaan Ubuntussa. Se on paljon helpompaa kuin kuvittelisikaan. Siitä on sekin hyöty, että näin voi työskennellä Vistalla turvallisesti vielä sen vanhenemisen jälkeenkin, kunhan katkaisee Vistalta pääsyn nettiin, tai ei pidä tällä Virtualboxin Vistalla mitään tärkeitä tiedostoja.

        Nyt on oikea aika valmistautua Vistan vanhenemiseen. Vaikka joku päätyisikin hankkimaan uuden pc:n ja haluaisi sen olevan Windows 7:lla, hänelle jäisi tuo verraten uusi kone, joka vain on mennyt Vistan takia vanhaksi. Järkevää onkin nyt kartoittaa mahdollisuudet ja erittäin järkevä tapa siihen on laittaa Ubuntu Vistan rinnalle, jotta vuoden aikana näkee jo hyvällä kokemuksella täyttääkö Ubuntu tarpeet vai ei.


        Ajatus on, että parin seuraavan kuukauden aikana voi Ubuntun puolella käydä netissä lukemassa uutiset, sitten todeta kuinka siellä toimii aivan yhtä mukavasti sähköposti. Sen jälkeen voi todeta, että oikeastaan mukavammin, koska järjestelmä ei voi saastua sähköpostiviestistä, kuten Windows. Siitä se lähtee pikku hiljaa.



        - "miksi siis en päästä rautaa päiviltä"

        Aivan samasta syystä kuin et heitä rahaa ikkunasta ulos. Sitä voi käyttää järkevästi ja taloudellisesti. Raha ja kone menettävät toki arvoansa, mutta koneen käyttöarvo ei suinkaan putoa siitä että se saadaan toimimaan nopeammin.



        "EN ole tyytyväinen koska ammattiohjelmat eivät pupuntussa."

        Vaikka kaikki windows-ohjelmat, myös ammattilaisohjelmat, saadaan toimimaan Ubuntussa Virtualboxilla, on ammattilaiskäytössä tietenkin syytä pitää käytössä ajantasaiset laitteet ja järjestelmät, jotka parhaiten palvelevat ammattilaisen ydintoimintaa. Graafisella puolella Macit ovat hyvin suosittuja, joillakin voi olla Windowsille räätälöityjä järjestelmiä, ja Linux on supersuosittu alusta supertietokoneille.
        http://en.wikipedia.org/wiki/File:Operating_systems_used_on_top_500_supercomputers.svg


        "ammattiohjelmat ei toimi pupuntussa"

        Googlaamalla sanat 'linux hollywood' ensimmäiset tulokset olivat omalla haullani nämä:

        Hollywood Loves Linux - Softpedia 
        27 Jan 2007 ... In Hollywood, Linux is considered the state-of-the-art, and 95% of the desktops and servers used at those big budget movie production ...

        Linux in Hollywood 
        1 Sep 2003 ... Robin Rowe, project manager for Linux-based CinePaint, writes about Linux in Hollywood. Rowe describes the growing support for this open ...
        digitalcontentproducer.com/.../video_linux_hollywood/ - Välimuistissa


        Linux Today - TechNewsWorld: Linux in Hollywood 
        2 Oct 2003 ... "In short, the big news in Hollywood about Linux is it is no longer big news. Linux has won not only renderfarm servers, but the artist ...
        www.linuxtoday.com/.../2003100201126OSBZHE - Välimuistissa - Samankaltaisia


        Siinä kuin mainitsit Adoben yksittäisen tuotteen, ja toisaalta otetaan huomioon mitä alaa se edustaa, niin Hollywood on tuon alan varteenotettava keskus. Siellä käytetään ammattimaisesti Linuxia hyvin paljon.


      • American dynamo kirjoitti:

        Kysyit seuraavia:

        - Saako Ubuntuun ammattilaisohjelmia (kuten Adobe CS)?

        Kyllä. Ubuntun pakettivarastoissa on yli 30 000 ohjelmapakettia, lisää tulee ja ohjelmia kehitetään. Mukana on myös ammattilaistyökaluiksi aivan passeleita ohjelmia. Mikäli silti haluat käyttää itsellesi jo vanhaa, tuttua ohjelmaa, voit käyttää sitä Winen avulla. Winellä voi ajaa Windows-ohjelmia Linux-ympäristössä.

        Toinen mahdollisuus on hyödyntää vanha Vistan asennus-cd siten, että käynnistää Ubuntussa ensin Virtualbox-nimisen ohjelman, jonka avulla saadaan Vista toimimaan Ubuntussa. Se on paljon helpompaa kuin kuvittelisikaan. Siitä on sekin hyöty, että näin voi työskennellä Vistalla turvallisesti vielä sen vanhenemisen jälkeenkin, kunhan katkaisee Vistalta pääsyn nettiin, tai ei pidä tällä Virtualboxin Vistalla mitään tärkeitä tiedostoja.

        Nyt on oikea aika valmistautua Vistan vanhenemiseen. Vaikka joku päätyisikin hankkimaan uuden pc:n ja haluaisi sen olevan Windows 7:lla, hänelle jäisi tuo verraten uusi kone, joka vain on mennyt Vistan takia vanhaksi. Järkevää onkin nyt kartoittaa mahdollisuudet ja erittäin järkevä tapa siihen on laittaa Ubuntu Vistan rinnalle, jotta vuoden aikana näkee jo hyvällä kokemuksella täyttääkö Ubuntu tarpeet vai ei.


        Ajatus on, että parin seuraavan kuukauden aikana voi Ubuntun puolella käydä netissä lukemassa uutiset, sitten todeta kuinka siellä toimii aivan yhtä mukavasti sähköposti. Sen jälkeen voi todeta, että oikeastaan mukavammin, koska järjestelmä ei voi saastua sähköpostiviestistä, kuten Windows. Siitä se lähtee pikku hiljaa.



        - "miksi siis en päästä rautaa päiviltä"

        Aivan samasta syystä kuin et heitä rahaa ikkunasta ulos. Sitä voi käyttää järkevästi ja taloudellisesti. Raha ja kone menettävät toki arvoansa, mutta koneen käyttöarvo ei suinkaan putoa siitä että se saadaan toimimaan nopeammin.



        "EN ole tyytyväinen koska ammattiohjelmat eivät pupuntussa."

        Vaikka kaikki windows-ohjelmat, myös ammattilaisohjelmat, saadaan toimimaan Ubuntussa Virtualboxilla, on ammattilaiskäytössä tietenkin syytä pitää käytössä ajantasaiset laitteet ja järjestelmät, jotka parhaiten palvelevat ammattilaisen ydintoimintaa. Graafisella puolella Macit ovat hyvin suosittuja, joillakin voi olla Windowsille räätälöityjä järjestelmiä, ja Linux on supersuosittu alusta supertietokoneille.
        http://en.wikipedia.org/wiki/File:Operating_systems_used_on_top_500_supercomputers.svg


        "ammattiohjelmat ei toimi pupuntussa"

        Googlaamalla sanat 'linux hollywood' ensimmäiset tulokset olivat omalla haullani nämä:

        Hollywood Loves Linux - Softpedia 
        27 Jan 2007 ... In Hollywood, Linux is considered the state-of-the-art, and 95% of the desktops and servers used at those big budget movie production ...

        Linux in Hollywood 
        1 Sep 2003 ... Robin Rowe, project manager for Linux-based CinePaint, writes about Linux in Hollywood. Rowe describes the growing support for this open ...
        digitalcontentproducer.com/.../video_linux_hollywood/ - Välimuistissa


        Linux Today - TechNewsWorld: Linux in Hollywood 
        2 Oct 2003 ... "In short, the big news in Hollywood about Linux is it is no longer big news. Linux has won not only renderfarm servers, but the artist ...
        www.linuxtoday.com/.../2003100201126OSBZHE - Välimuistissa - Samankaltaisia


        Siinä kuin mainitsit Adoben yksittäisen tuotteen, ja toisaalta otetaan huomioon mitä alaa se edustaa, niin Hollywood on tuon alan varteenotettava keskus. Siellä käytetään ammattimaisesti Linuxia hyvin paljon.

        Mitä vittua sinä jauhat täällä tuota paskaasi, painu sodat palstalle saatanan paskahousu.


      • 67567556757
        f.e.dzerzhinsky kirjoitti:

        Mitä vittua sinä jauhat täällä tuota paskaasi, painu sodat palstalle saatanan paskahousu.

        "Lisenssissä lukee hyvin selvästi, että näin ei saa tehdä ja se on silloin LAITONTA."

        Olet väärässä, se on lisenssiehtojen vastaista, Suomen laissa ei tuollaista tekoa ole kielletty.


      • BB
        67567556757 kirjoitti:

        "Lisenssissä lukee hyvin selvästi, että näin ei saa tehdä ja se on silloin LAITONTA."

        Olet väärässä, se on lisenssiehtojen vastaista, Suomen laissa ei tuollaista tekoa ole kielletty.

        Yritin tuota puoli vuotta sitten, asensin Ubuntun Vistan rinnalle, sitä kun niin kovin hehkutetaan eri palstoilla. Vistan ajattelin jättää pelikäyttikseksi. Neljä kk käytin Ubuntua. Tulipahan testattua. KÄytön lopettamisen syyt on ne mitkä kaikki tietää ja voi lukea myös näiltä palstoilta.Sen jälkeen hankin seiskan ja sitä voi suositella kaikille Vistan käyttäjille. Vaikka näyttää samalta käyttökokemus on aivan erilainen, se toimii kuin myös kaikki laitteeni.


      • Asian Tuntija
        BB kirjoitti:

        Yritin tuota puoli vuotta sitten, asensin Ubuntun Vistan rinnalle, sitä kun niin kovin hehkutetaan eri palstoilla. Vistan ajattelin jättää pelikäyttikseksi. Neljä kk käytin Ubuntua. Tulipahan testattua. KÄytön lopettamisen syyt on ne mitkä kaikki tietää ja voi lukea myös näiltä palstoilta.Sen jälkeen hankin seiskan ja sitä voi suositella kaikille Vistan käyttäjille. Vaikka näyttää samalta käyttökokemus on aivan erilainen, se toimii kuin myös kaikki laitteeni.

        Kokeilin Windows Seiskaa, mutta huono oli. Mitään mielekästä sillä ei pystynyt tekemään, paitsi pelaamaan joitakin mutta ei läheskään kaikkia videopelejä. Suosittelen lämpimästi Linux Ubuntua.


    • Voihan-Vista

      käyttis toimii vaikka vuoteen 3000, jos jaksaa tapella sen vistan kanssa niin kauan.
      Voi olla että vista toimii paremmin 2012 jälkeen, kun ei oo sitten koko ajajn pävittämässä jotain KB123456 jne...

      • Sitten siellä on viruksia ja kone on käyttökelpoinen lähinnä niin, että ei kytke verkkojohtoa ikinä kiinni. Tietoturvapäivitykset korjavaat tietoturva-aukkoja ja parantavat vakautta, ja ovat käytännössä pakollisia jos tietokonetta käyttää verkossa.

        En ymmärrä tuota narinaa päivityksistä, nehän parantavat sitä tuotetta ja mahdollistavat turvallisen käytön. Tietysti turhia päivityksiä vältetään kun päivitykset muuttavat järjestelmää ja muutokset muuttavat helposti yhteensopivuuksia eri paikoissa.


      • voihan-vista
        M-Kar kirjoitti:

        Sitten siellä on viruksia ja kone on käyttökelpoinen lähinnä niin, että ei kytke verkkojohtoa ikinä kiinni. Tietoturvapäivitykset korjavaat tietoturva-aukkoja ja parantavat vakautta, ja ovat käytännössä pakollisia jos tietokonetta käyttää verkossa.

        En ymmärrä tuota narinaa päivityksistä, nehän parantavat sitä tuotetta ja mahdollistavat turvallisen käytön. Tietysti turhia päivityksiä vältetään kun päivitykset muuttavat järjestelmää ja muutokset muuttavat helposti yhteensopivuuksia eri paikoissa.

        paljon muutakin kuin surffailla netissä, kuten esim. kuunnella/tehdä musiikkia, katsella videoita, valokuvia, ym. ym.
        Ja kaikenlisäksi on mahdollisuus ostaa kunnollinen palomuuri, ja virustorjunta, joten vistalla tai xp.llä pärjää vielä hyvinkin pitkään.


      • voihan-vista kirjoitti:

        paljon muutakin kuin surffailla netissä, kuten esim. kuunnella/tehdä musiikkia, katsella videoita, valokuvia, ym. ym.
        Ja kaikenlisäksi on mahdollisuus ostaa kunnollinen palomuuri, ja virustorjunta, joten vistalla tai xp.llä pärjää vielä hyvinkin pitkään.

        Niillä palomuureilla ja virustorjunnoilla ei ole mitään merkitystä asian kanssa.


    • wey

      Samalla koneella ollaan menty jo ainakin viisi vuotta ja hyvin rullaa.

      Onko Vista sitten jotenkin hankalampi vai miksi niin paljon kuplia?

      • Windows XP:n päivitykset lopetetaan 2014 keväällä, Windows Vistan lelumallien päivitykset lopetetaan 2012 keväällä.

        Molemmat on ajankohtaista vaihtaa Windows 7 SP1 64-bit Professionaliin jos haluaa käyttää Windowsia.


      • Ämmä-Kaari
        M-Kar kirjoitti:

        Windows XP:n päivitykset lopetetaan 2014 keväällä, Windows Vistan lelumallien päivitykset lopetetaan 2012 keväällä.

        Molemmat on ajankohtaista vaihtaa Windows 7 SP1 64-bit Professionaliin jos haluaa käyttää Windowsia.

        Ämm-Kaari vaikka vintovssin 640 bittiseen. ja pidä se omana tietonas-


      • dfgdfgdgdfgfdg
        M-Kar kirjoitti:

        Windows XP:n päivitykset lopetetaan 2014 keväällä, Windows Vistan lelumallien päivitykset lopetetaan 2012 keväällä.

        Molemmat on ajankohtaista vaihtaa Windows 7 SP1 64-bit Professionaliin jos haluaa käyttää Windowsia.

        Yli 99% ihmisistä ei ikinä tarvitse yhtäkään kalleimman Windows 7:n ominaisuuksia (sama kuin tekstinkäsittelyohjelmissa jne, joissa valtaosa käyttää max 5% ominaisuuksista). Etenkin kun lähes kaikki lisäominaisuudet on todellisuudessa ilmaiseksi ladattavissa netistä, eli suurelta osin maksetaan ilmaisista ominaisuuksista.

        Ja alle 4 gigan muistilla varustetussa koneessa 64 bitin käyttiksestä ei ole mitään hyötyä, ainoastaan paljon haittaa. 64 bittiä tarkoittaa ainoastaan yli 4 gigan muistin hyödyntämistä, mitään muuta se ei käytännössä tee. Alle 4 gigan muistilla 64 bitin käyttis hidastaa käyttöä, aiheuttaa paljon yhteensopivuusongelmia jne.

        Tai oikeastaan 32 bittinen Windows käyttää 3,5 gigaa, joten jo 4 gigalla tulee minimaalinen (teoreettinen) hyöty 64 bittisyydessä. Todellisuudessa eroa tuskin 4 gigalla kukaan huomaa, ero on nimittäin maksimissaan muutamaa prosenttia.


      • dfgdfgdgdfgfdg kirjoitti:

        Yli 99% ihmisistä ei ikinä tarvitse yhtäkään kalleimman Windows 7:n ominaisuuksia (sama kuin tekstinkäsittelyohjelmissa jne, joissa valtaosa käyttää max 5% ominaisuuksista). Etenkin kun lähes kaikki lisäominaisuudet on todellisuudessa ilmaiseksi ladattavissa netistä, eli suurelta osin maksetaan ilmaisista ominaisuuksista.

        Ja alle 4 gigan muistilla varustetussa koneessa 64 bitin käyttiksestä ei ole mitään hyötyä, ainoastaan paljon haittaa. 64 bittiä tarkoittaa ainoastaan yli 4 gigan muistin hyödyntämistä, mitään muuta se ei käytännössä tee. Alle 4 gigan muistilla 64 bitin käyttis hidastaa käyttöä, aiheuttaa paljon yhteensopivuusongelmia jne.

        Tai oikeastaan 32 bittinen Windows käyttää 3,5 gigaa, joten jo 4 gigalla tulee minimaalinen (teoreettinen) hyöty 64 bittisyydessä. Todellisuudessa eroa tuskin 4 gigalla kukaan huomaa, ero on nimittäin maksimissaan muutamaa prosenttia.

        Windowsit on Windows Vistastalähtien olleet sellaisia, että kuluttajamalleja pitää uusia joka julkaisussa, eli 3v välein. Samassa yhteydessä menee uusiksi siihen hankittuja ohjelmia ja lisälaitteita, eli se vasta kallista onkin! Professional versiolla menee mukavasti seuraavat 6v, ja voi pitää sen jälkeen vielä uuden käyttiksen rinnalla.

        4Gt muistia tarvitaan siksi, että nyt jo ei kaikkia ohjelmia saa 32-bittisinä ja tämä trendi on jatkossakin. Lisäksi vanhoja ohjelmia varten voidaan tarvita Windows XP Modea, joten muistia tarvitaan sitä varten alkuvaiheissa. Sen jälkeen jatkossa sitten muistintarve tietysti kasvaa kokoajan, että ostamalla sen 4Gt pärjää sitten ainakin sen 6v.

        Tärkein ominaisuus on siis se, että ei tarvitse ostaa uutta paskaa saman tien ja kaikkea muuta sälää lisäksi mitkä ei toimi Windowsin uusimisen jälkeen!

        Ja kyllä, Windows maksaa aika paljon. Jos ei hinta miellytä niin vaihtaa merkkiä johonkin halvempaan. Tuo Windows 7 64-bit Professional on se mikä tulee halvimmaksi kun huomioi sen, että ei tarvitse kaikkea olla uusimassa kohta. Suorituskyky ja muut ominaisuudet on aika evvk.


      • ei windowsille
        M-Kar kirjoitti:

        Windows XP:n päivitykset lopetetaan 2014 keväällä, Windows Vistan lelumallien päivitykset lopetetaan 2012 keväällä.

        Molemmat on ajankohtaista vaihtaa Windows 7 SP1 64-bit Professionaliin jos haluaa käyttää Windowsia.

        Onneks mun ei tartte pähkäillä ton Windowsin päivitysongelman kanssa. Mulla on koneessa Ubuntu.
        Mulle on sinänsä ihan yksi vitun maku mitä Microsoft tekee Windowsiensa kanssa. Ihmisiltä rahan ryöväämistä se on pakottaa uusimaan Windows muutaman vuoden välein keinotekoisesti lopettamalla päivitykset kokonaan. Ubuntuun tulee distron olemassaolon aikana tasaisesti tarvittavat päivitykset ja ihan uusikin versio ubuntusta tulee _ilmaiseksi_ peräti suoraan ubuntun oman päivitysten hallinnan kautta. Ei siis tarvitse maksaa isoja summia muutaman vuoden välein kenellekään, varsinkaan Microsoftille.

        Mä en vaan keksi yhtäkään syytä asentaa kotikäytössä olevaan koneeseen Windows. Mihin mä tarvitsen maksullista käyttistä, joka kuolee päivitysten puolesta pois jo vuoden parin päästä ostohetkestä? Edelleen mä saan IHAN ILMAISEKSI Ubuntun ja sille tarpeelliset lisäohjelmat. Laitteetkin saa toimimaan asentamalla ajurit, joten en tartte edes uutta tulostinta enkä muuten muitakaan oheisvehkeitä.

        Mä käytän Ubuntun kanssa samaa tietokonetta seuraavat 8-10 vuotta jos sen emolevy vaan kestää. Samassa ajassa Windows-käyttäjä upottaa koneisiin ja ohjelmiin kymmeniä tuhansia euroja ja maksaa siis pelkästään Microsoftille.

        Microsoft on lihaksi tullutta pahuutta sen pimeimmässä muodossa eikä mitään muuta. Firma jonka ainoa motivaattori on tuottaa rahaa on pahuutta. Open source-maailma on paljon ihmismäisempi ja inhimillisempi. Käyttäjän ei tarvitse maksaa kenellekään mitään Ubuntun asentamisesta eikä sen oheisohjelmista.

        Ja ei en todellakaan halua käyttää Windowsia. En nyt enkä tulevaisuudessa. Enkä halua sellaista konetta jossa on Microsoftin kanssa yhteistyötä tekevän Intelin prosu. En osta mitään siis myöskään Inteliltä.


      • ei windowsille kirjoitti:

        Onneks mun ei tartte pähkäillä ton Windowsin päivitysongelman kanssa. Mulla on koneessa Ubuntu.
        Mulle on sinänsä ihan yksi vitun maku mitä Microsoft tekee Windowsiensa kanssa. Ihmisiltä rahan ryöväämistä se on pakottaa uusimaan Windows muutaman vuoden välein keinotekoisesti lopettamalla päivitykset kokonaan. Ubuntuun tulee distron olemassaolon aikana tasaisesti tarvittavat päivitykset ja ihan uusikin versio ubuntusta tulee _ilmaiseksi_ peräti suoraan ubuntun oman päivitysten hallinnan kautta. Ei siis tarvitse maksaa isoja summia muutaman vuoden välein kenellekään, varsinkaan Microsoftille.

        Mä en vaan keksi yhtäkään syytä asentaa kotikäytössä olevaan koneeseen Windows. Mihin mä tarvitsen maksullista käyttistä, joka kuolee päivitysten puolesta pois jo vuoden parin päästä ostohetkestä? Edelleen mä saan IHAN ILMAISEKSI Ubuntun ja sille tarpeelliset lisäohjelmat. Laitteetkin saa toimimaan asentamalla ajurit, joten en tartte edes uutta tulostinta enkä muuten muitakaan oheisvehkeitä.

        Mä käytän Ubuntun kanssa samaa tietokonetta seuraavat 8-10 vuotta jos sen emolevy vaan kestää. Samassa ajassa Windows-käyttäjä upottaa koneisiin ja ohjelmiin kymmeniä tuhansia euroja ja maksaa siis pelkästään Microsoftille.

        Microsoft on lihaksi tullutta pahuutta sen pimeimmässä muodossa eikä mitään muuta. Firma jonka ainoa motivaattori on tuottaa rahaa on pahuutta. Open source-maailma on paljon ihmismäisempi ja inhimillisempi. Käyttäjän ei tarvitse maksaa kenellekään mitään Ubuntun asentamisesta eikä sen oheisohjelmista.

        Ja ei en todellakaan halua käyttää Windowsia. En nyt enkä tulevaisuudessa. Enkä halua sellaista konetta jossa on Microsoftin kanssa yhteistyötä tekevän Intelin prosu. En osta mitään siis myöskään Inteliltä.

        Voi voi sentään. Mikä nyt eteen!

        Microsoft® & AMD

        Over a history of strong collaboration, AMD and Microsoft have developed groundbreaking solutions that continue to enable new computing possibilities.

        http://sites.amd.com/us/microsoft/Pages/default.aspx


      • Ziarero
        f.e.dzerzhinsky kirjoitti:

        Voi voi sentään. Mikä nyt eteen!

        Microsoft® & AMD

        Over a history of strong collaboration, AMD and Microsoft have developed groundbreaking solutions that continue to enable new computing possibilities.

        http://sites.amd.com/us/microsoft/Pages/default.aspx

        Luuletko, pöljä, että tuossa on kaikki prosessorit, siis kaikki kaksi? Microsoft tulee myöhässä ARM-alustalle, ja sielläkin se on rampautettu, eli sillä pohjalla ei saa auki muilla järjestelmillä tehtyjä Windows-dokumentteja. On se surkeaa, että Windowsilla ei taaskaan saa auki Windows-dokumentteja, vaikka ne aukeavat muilla järjestelmillä. Noin se oli usein Wordeissakin. Taas nolasit itsesi.


      • ....
        M-Kar kirjoitti:

        Windows XP:n päivitykset lopetetaan 2014 keväällä, Windows Vistan lelumallien päivitykset lopetetaan 2012 keväällä.

        Molemmat on ajankohtaista vaihtaa Windows 7 SP1 64-bit Professionaliin jos haluaa käyttää Windowsia.

        Itse vaihdoin eilen vista ultimaten windows 7 ultimate 64:ään. Ja ero oli suorastaan mykistävä. Oma kone ei mikään mopo ole (quad prossu 8Gt DDr3) mutta selvästi parani suorituskyky seiskalla. Aikasemmin vannoin vistan nimeen mutta kun se omalle koneelle asensin niin paluuta vistaan ei enää ole.


      • nonar
        .... kirjoitti:

        Itse vaihdoin eilen vista ultimaten windows 7 ultimate 64:ään. Ja ero oli suorastaan mykistävä. Oma kone ei mikään mopo ole (quad prossu 8Gt DDr3) mutta selvästi parani suorituskyky seiskalla. Aikasemmin vannoin vistan nimeen mutta kun se omalle koneelle asensin niin paluuta vistaan ei enää ole.

        Ero selittyy sillä, että Windowsit hidastuvat ajan oloon. Alkuun ne kyllä tuntuvat nopeilta, mutta sitten alkavat tahmaamaan. Sillä tavalla ne on rakennettu, että saadaan parin-kolmen vuoden välein ihmiset kaipaamaan uutta ja nopeampaa konetta, jossa on uusi käyttis.

        Kannattaa tehdä hakuja Windowsin hidastumisesta, niin huomaat miten noin tosiaan käy.


      • nonar kirjoitti:

        Ero selittyy sillä, että Windowsit hidastuvat ajan oloon. Alkuun ne kyllä tuntuvat nopeilta, mutta sitten alkavat tahmaamaan. Sillä tavalla ne on rakennettu, että saadaan parin-kolmen vuoden välein ihmiset kaipaamaan uutta ja nopeampaa konetta, jossa on uusi käyttis.

        Kannattaa tehdä hakuja Windowsin hidastumisesta, niin huomaat miten noin tosiaan käy.

        Vuoden käytön jälkeen ei mitään hidastumista ja jos on jotain mennyt itse vahingossa sotkemaan niin käyttöjärjestelmän uudelleenasennus on pikkujuttu erityisesti valmiissa pakettikoneissa jotka voi asentaa uusiksi suoraan palautusosiolta.


      • fahrtzilla
        f.e.dzerzhinsky kirjoitti:

        Vuoden käytön jälkeen ei mitään hidastumista ja jos on jotain mennyt itse vahingossa sotkemaan niin käyttöjärjestelmän uudelleenasennus on pikkujuttu erityisesti valmiissa pakettikoneissa jotka voi asentaa uusiksi suoraan palautusosiolta.

        Rekisteri siinä menee tukkoon, kuten tavallista, mutta eheytyksestä ei ole kuin tilapäinen apu. Windowsin kuolemantanssi päättyy aina samalla tavalla.

        Pikkujuttu-asennuksesi ei tuo ajan kanssa ja vaivalla kerättyjä ohjelmia takaisin. Olisi hyvä, jos ne voisi saada jostakin keskitetysti ja turvallisesti mahdollisimman edullisesti. Osaisitko sellaisesta kertoa?


      • thumbs
        M-Kar kirjoitti:

        Windowsit on Windows Vistastalähtien olleet sellaisia, että kuluttajamalleja pitää uusia joka julkaisussa, eli 3v välein. Samassa yhteydessä menee uusiksi siihen hankittuja ohjelmia ja lisälaitteita, eli se vasta kallista onkin! Professional versiolla menee mukavasti seuraavat 6v, ja voi pitää sen jälkeen vielä uuden käyttiksen rinnalla.

        4Gt muistia tarvitaan siksi, että nyt jo ei kaikkia ohjelmia saa 32-bittisinä ja tämä trendi on jatkossakin. Lisäksi vanhoja ohjelmia varten voidaan tarvita Windows XP Modea, joten muistia tarvitaan sitä varten alkuvaiheissa. Sen jälkeen jatkossa sitten muistintarve tietysti kasvaa kokoajan, että ostamalla sen 4Gt pärjää sitten ainakin sen 6v.

        Tärkein ominaisuus on siis se, että ei tarvitse ostaa uutta paskaa saman tien ja kaikkea muuta sälää lisäksi mitkä ei toimi Windowsin uusimisen jälkeen!

        Ja kyllä, Windows maksaa aika paljon. Jos ei hinta miellytä niin vaihtaa merkkiä johonkin halvempaan. Tuo Windows 7 64-bit Professional on se mikä tulee halvimmaksi kun huomioi sen, että ei tarvitse kaikkea olla uusimassa kohta. Suorituskyky ja muut ominaisuudet on aika evvk.

        ..näin se vaan on, poijjaat.


    • jee jee justiina

      Mulla on tallella vielä 3.11 winukan levykkeet. Voin kopsata ne Sulle jos maksat postimaksut ....dont vorry ....be habby :)

      • director

        m-kar ei ole pitkään aikaan ketään täällä auttanut vaan haukkuu ja räkyttää kaikille! vihjailut alemmasta sosiaaliluokasta on jo kyllä liikaa! VALVOJA EIKÖ OLISI AIKA BANNATA TUO RIIDANHAASTAJA TÄÄLTÄ LOPULLISESTI! on kuulemma heitetty ulos muiltakin foorumeilta epäasiallisen käytöksen takia! onkohan kaveri jokin liikuntavammainen joka istuu pilli suussa kaiket päivät ja yöt täällä kuin rakkikoira! oksettava tyyppi!


    • American dynamo

      Nosto.

      Sen verran tärkeä asia.

    • 1611

      No ootko saanut vastausta tuohon otsikkosi kysymykseen?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 155
      4557
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      117
      4165
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2750
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      93
      1596
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe