Euroloanin perintä?

Tietoa uupuu

Oiskohan kenellekään kertynyt kokemusta Euroloanin (Euroloan Consumer Finance) perintäkäytänteistä?

Minulla on heiltä kolmessa erässä maksettava laina. Hajamielisyyttäni en muistanut ajoissa siirtää eräpäivää ja nyt on tilanne se, että laina on my.euroloan-palvelun tietojen mukaan erääntynyt. Olen saanut kuitenkin vasta kahdesta ensimmäisestä erästä muistutukset - en siis varsinaista erääntymisilmoitusta, mistä kuitenkin sivuilla on maininta, että sellainenkin kaiketi lähetettäisiin.

Se tässä nyt erityisesti huolettaa, kun ekan erän eräpäivästä on laskujeni mukaan jo kulunut se 60 vuorokautta ja luonnollisesti haluaisin välttyä maksuhäiriömerkinnältä... Ei kai maksuhäiriömerkintää voi laittaa luottotietoihin ennen kuin merkinnän laittamisen mahdollisuudesta on ns. muistutettu kirjallisesti? Vai katsotaanko se 60 vuorokautta vasta siitä viimeisen erän eräpäivästä alkaen?

Asiakaspalvelustakin asiaa olen kysellyt, mutta vastaus oli hieman epämääräinen. Nettisivuilla perintäprosessista on kyllä joku kaaviokin, jonka mukaan maksumuistutusten jälkeen pitäisi tulla ensin maksuvaatimus ja ellei laskua silläkään maksa, niin sitten vasta siirtyisi perinnän puolelle ja tulisi se merkintäkin luottotietoihin.

Onko kellään nyt siis kokemusta tästä? Laittavatko ensin kirjallisen ilmoituksen lainan erääntymisestä / maksuvaatimuksen, jolloin asian voi vielä hoitaa?

26

4539

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • glf

      hoitaa maksu piakkoin, kyseinen perintäfirma ei ole paras mahdollinen.

    • fghfgth

      Soita sinne. Kerran olen joutunut puhelimitse olemaan sinne yhteydessä ja oikein oli asiallinen asiakaspalvelija. Ihmisiö nekin on eikä tarvitse pelätä. Suurin osa firmoista kuitenkin on joustavia ja arvostavat sitä että edes yrität sopia asioista ja hoitaa niitä kuntoon.

    • Tietoa on

      En ymmärrä, miksi monet ihmiset kuvittelevat, että luottotiedot menevät, jos jokin lasku menee perintään. Luottotiedot menevät (siis maksuhäiriömerkintä tulee) vasta siinä vaiheessa, jos velallinen ei reagoi maksuvaatimukseen, jonka lähettää aina perintätoimisto. Näitäkin maksuvaatimuksia lähetetään yleensä kaksi. Maksuvaatimukseen on mahdollista sopia ns.maksuohjelma. Vieläkään luottotiedot eivät mene. Maksuohjelmaa on tietysti noudatettava tai koetettava siirtää eräpäivää, jos ei pysty sillä hetkellä maksamaan. Maksuohjelmia voidaan tehdä yleensä pari, kolme perintäfirman käytäntöjen mukaan. Perintälaissa on ns.porsaanreikiä, jotka pitäisi saada tukkoon.Pikavippien takaisinmaksussa on oltava tarkempi.Euroloanin perintä ei ole pahimmasta päästä - päinvastoin!

    • Kokemus puhuu

      Ensin tulee laku, sitten julistus ja lopuksi... nooh, tietenkin harjan verresta.. Eli maksa laku ajallaan..

      Terveisin
      Koti-runkku-juristi

    • loann

      laita mailia euroloaniin.soittopyyntö....sieltä pitäs lappu tulla eräännytyksestä pystyt sopimaan kk erillä maksun siihen tulee kuluja jonkun verran!euroloan joustaa maksuisssa jonkun verran...itelläkin päällä maksusuunnitelmat päällä...

    • huijattu

      en ole tyytyväinen kyseiseen firmaan.olen maksanut laskuni,mutta huomasin vahingossa että ole maksanut liikaa.Eipä tullut firmasta mitään tietoo ja soitin itse ja sanoin että alkaa tarkistamaan laskujani.ensin ei meinannut edes ottaa viitenumeroa millä olin maksanut ja nehän pitäisi olla tärkeitä.....oli itselläni tiedossa päivämäärät ja summat ,eipä voinut kieltää ja myönsi että "onhan täällä plussan puolella".jos en olisi soittanut,olisikohan rahat jääneet firmalle lahjaksi,en enää käytä tämän puljun palveluita jos ovat epärehellisiä!!!! Olkaahan varovaisia kun makselette laskuja.

    • PerivätJosMuistavat

      Mitä vielä? Kaverilla ollut lasku maksamatta euroloaniin jo lähes vuoden,mihinkään ei ole mennyt eteenpäin!

      Sähköpostiin oli tullut maaliskuussa maksukehoitus,heh.Aivan mitä sattuu toimintaa euroloanilla.

      • Euroloan on törkeä

        Euroloan tietää, ettei voi laittaa laittomilla perintäkuluilla höystettyjä laskujaan perintään. Ryöstää siis kaikessa hiljaisuudessa niitä, jotka maksavat maksuhäiriömerkinnän pelossa. Suosittelen olemaan kuluttajavirastoon yhteydessä aina kun Euroloan perii teiltä jotain.


    • Seppppo

      "ettei voi laittaa perintäkuluilla höystettyjä laskujaan perintään"" ???

      Tarkotitko oikeuteen?

    • Todella törkeä!

      Eikös se Seppo Sairanen FIM-rahastoyhtiöstä ole nykyään tämän puljun takana? Taisi ahne mies haukata p...skaa,kun pian loppuu nämä vippailut...kun eduskunta lähes yksimielisesti aikoo rajat todelliset vuosikorot keskimäärin 900 %:sta vajaaseen 10 prosenttiin.

    • MikaelSalo

      Noi muuten periit sitten ite noita perintämaksuja, ja ne ei lakisääteisesti saa ottaa kun 5e perintämaksun. toki viivästyskorot päälle.

      "Perintälain mukaan velkojan periessä omia saataviaan kuluttajalta voi maksumuistutukseen oikeutetusti lisätä viivästyskoron ja perintäkulujen kattamiseksi enintään viiden euron perintäkulun."

      Tämän tiedon antoi kuluttaja-neuvonta. Painakaa korvantaakse, jos tuolta tuloo 5e sijaan 21/45e perintäkuluja.

    • Gonzolez

      "Velallisen on korvattava perinnästä velkojalle aiheutuvat kohtuulliset kulut riippumatta siitä, periikö saatavaa velkoja itse vai toimeksisaaja velkojan lukuun"

      JA

      "Kuluttajasaatavaa perittäessä velalliselta saa tässä momentissa mainituista perintätoimista vaatia enintään seuraavat määrät:

      1) kirjallisesta maksumuistutuksesta 5 euroa;

      2) 5 §:ssä tarkoitetusta maksuvaatimuksesta 21 euroa, jos saatavan pääoma on 250 euroa tai vähemmän, ja 45 euroa, jos pääoma on yli 250 euroa;

      3) 10 §:n 3 momentissa tarkoitettua suoraan ulosottokelpoista saatavaa koskevasta 5 §:n mukaisesta maksuvaatimuksesta 12 euroa; sekä

      4) yhdessä velallisen kanssa laaditusta koko jäännössaatavan kattavasta kirjallisesta maksusuunnitelmasta 30 euroa."

      Aika yksiselitteistä mielestäni. Sepon Euroloan tosin perii ihan mitä huvittaa ja ei lähetä oikeuteen saataviaan koska tietää ettei oikeus vahvistaisi niitä kuitenkaan. Parempi ottaa niiltä hölmöiltä jotka maksaa kaikessa hiljaisuudessa.

    • Lestat

      "Perintälain mukaan velkojan periessä omia saataviaan kuluttajalta voi maksumuistutukseen oikeutetusti lisätä viivästyskoron ja perintäkulujen kattamiseksi enintään viiden euron perintäkulun. Jos taas perintä on siirretty ammattimaisen perijän toimeksi, tulee perintätoimiston lähettää velkaantuneelle määrämuotoinen maksuvaatimus, jos mielii siirtyä oikeudellisiin perintätoimiin. Periessään saatavia toimeksiantona, perintätoimisto saa vaatia maksuvaatimuksesta enintään 21 euroa, jos saatava jää alle 250 euroon, tai enintään 45 euroa, jos saatavan määrä ylittää 250 euroa."

      Euroloan perii itse ja tässä tapauksessa ei saa lisätä kuluttajalle 21/45e perintäkuluja, max 5e kulun viivästyskoron.

      Aika yksiselitteistä mielestäni.

    • uiyuyuyuuy

      ei oo perintää muutama kirje tulee

    • Jepa

      miks työ valitatte siitä kun on tullu 5 perintäkirjettä. Just hyvä kun nää ei anna maksuhäiriömerkintöjä eikä pistä lainoja käräjille. kyllä se on näin tullu halvemmaks kun ei tarvii oikeudenkäyntikuluja eli 200 € maksaa.

    • sormeton1

      euroloan perii sormi pois periaatteella eli jos satasen velkaa lähtee vaan pikkurilli mut jos 2 lähtee koko kämmen

      • Naurismaalainen

        No hyvä, ettei lähe "kynnetön" eli jortti!


      • Onko Euroloannilla
        Naurismaalainen kirjoitti:

        No hyvä, ettei lähe "kynnetön" eli jortti!

        Onko Euroloanilla yli 39% vuosikorkoa 5000 euron lainalle.


    • huonoin paikka

      en maksa penniäkään tuolle puljulle ennenkuin olen saanut selvityksen heidän sivujen sekoiluistaan... miksi ei toimi vaikka laskut maksettu ja asiakaspalvelu ei vastaa! tallessa on lähetetyt viestit mutta vastauksia en ole saanut.

    • avatoable

      Minulta yritettiin periä 80€ sen jälkeen, kun olin maksanut heidän laskunsa kokonaan ja koko velkakin oli kirjattu maksetuksi.

      • avatoable

        Jatkan vielä edellistä juttua.
        Minulle Euroloan asetti bannin. Ei kuitenkaan maksun myöhästymisestä eikä maksamatta jättämisestä, vaan koko velan maksamisesta 2 viikkoa ennen eräpäivää. Soitin ennen maksamista asiakaspalveluun, ja kysyin, mitä olen velkaa ja haluan koko velkasumman kerralla. Sain tiedon ja maksoin kaikki viimeistä senttiä myöten. Muutenkin olen maksanut maksut ajallaan aina muutaman päivän ennen eräpäivää, ettei tuostakaan pitäisi olla sanomista. Viikkoa myöhemmin maksusta tuli sähköpostilla ilmoitus, että firma on antanut bannin. Omituista on, että ennen eräpäivää suoritetusta maksusta palkitaan bannilla.
        Lisäksi minulta oli estetty omien pankkitunnusten käyttö myös muualle esim. pankkiin ja teleoperaattori Elisalle kirjautumiseen bannin seurauksena. Todennäköisesti automaattisesti asetettu banni myös välttämättömyyspalveluihin. Eilen jouduin soittelemaan pankkiin, teleoperaattorille ja pariin muuhunkin paikkaan estojen poistamiseksi. Estot poistettiin muualta paitsi em. lafkasta, mutta tämä useisiin maksullisiin yritysnumeroihin soittamisen.

        Tuo firma saisi mennä konkurssiin tai voihan tuo käyttäytyminen enteilläkin lähestyvää konkurssia.


      • avatoable

        Jatkoa edelliseen. Nyt tuli firmalta viimeinen eli lopetuslasku. Muutaman kympin lasku oli ennen pikaista bannia. Panin maksujonoon viimeiseksi ja maksan tuon viikon myöhässä. Kiusallinen tietenkin heille mutta maksan potut pottuina. Eivät vielä ehdi lähettää edes muistutusmaksua. Lisään maksuun pääomakoron viikolta sekä koko laskulle viivästyskoron sekin viikon ajalta. Summa on alle 2€ kaikkien korkojen osalta.


      • asfsgsdgsdgdsf
        avatoable kirjoitti:

        Jatkoa edelliseen. Nyt tuli firmalta viimeinen eli lopetuslasku. Muutaman kympin lasku oli ennen pikaista bannia. Panin maksujonoon viimeiseksi ja maksan tuon viikon myöhässä. Kiusallinen tietenkin heille mutta maksan potut pottuina. Eivät vielä ehdi lähettää edes muistutusmaksua. Lisään maksuun pääomakoron viikolta sekä koko laskulle viivästyskoron sekin viikon ajalta. Summa on alle 2€ kaikkien korkojen osalta.

        Vai kiusallista heille. Ne ei edes huomaa sun "kiusantekoa", muistutuskin lähtisi luultavasti automaattisesti, jos suoritus ei näy heillä 14vrk eräpäivästä.


    • Espoonbamauttaja

      "Cobro24 on Crédito Cobro Oy:n markkinointi- ja aputoiminimi. Digna IT Oy on Crédito Cobro Oy:n 100-prosenttisesti omistama tytäryhtiö, joka kehittää ja ylläpitää perintäjärjestelmiä.

      Crédito Cobro Oy on Euroloan Group Oyj:n 100-prosenttisesti omistama tytäryhtiö."

      Samoja nimiä esiintyy jokaisessa noissa omistajana/osakkaana.

      http://www.yritystele.fi/haku/yritykset/Tommi Johannes Lindfors
      http://www.yritystele.fi/haku/yritykset/Carl Jonas Victor Lindholm

      • heppijamasa

        Eipä yllätä yhtään. Kiertäkää tämä lainapaikka tai älkää ainakaan noita peritänkuluja maksako, mitä ne vaatii. 5eur kulua saavat vaan vaatia.
        Kuluttaja-asiamieheen kun ottaa yhteyttä, niin alkaa tuon paikan tolloilla jalat tutajamaan.
        Googlella löytyy blogi noitten venkoiluista aina vuodesta 2012. Uusin on kyllä paras, missä asiakaspalvelupäällikkö Jari vähän tolloilee.


      • VipstaagiOG

        Keno-Orimus rahapaskalaitoksen kanssa 8 kertaa virnuilemassa tässäkin ketjussa. Pikkuisen menee yli Euroloanin kulut mutta myös rahalaitoksen mainonta. Älkää antako vaan vahingossakaan tietojanne rahalaitokselle eteenpäin myytäviksi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe