kun olohuoneessa katkaistaan haulikkoa

panii_kissa

Tämä kannattaa kuunnella : kestää 28 minuuttia
1.) http://yle.fi/radiosuomi/taustapeili/2011/02/huumeet_venyttavat_aidin_moraalin_rajaa_2354721.html
2.) suoraan = http://areena.yle.fi/player/index.php?clip=1297345423215&language=fi

Toimittajan alustuksesta lyhennelmä :
Huumeet ja äitiys eivät sovi yhteen. Koukussa oleva uskottelee itselleen, ettei käytöstä ole haittaa lapsille,
Tämä on itsepetosta, kuten myös se, että voisi käyttää vain vähän,
Huumeriippuvuus on kuolemanvakava asia, sanoo parikymmentä vuotta huumekoukussa ollut....

Retkahtaminen on salakavalaa ja se tapahtuu jo ennen kuin kama on käsissä. Ajatuksissa elää aineen kanssa jo ennen kuin sitä uudelleen vetää.

kirjansa "Valkea voima – huumeäidin tarina" alkaa iloisesta raskausuutisesta ja päättyy esikoispojan itsemurhaan.

toivoo, että käyttäjät laitettaisiin selkä seinää vasten käyttönsä kanssa ja riippuvuudesta, puhuttaisiin totuutta pakenematta. Totuus on, että kamakoukussa ei voi olla hyvä äiti.

Toimittajana Kati Lahtinen.
-----------------------------------------

_kissa toistaa : puhuttaisiin totuutta pakenematta. Sitähän _kissa yrittää, yrittäisi, jos sheriffi ei _kissaa kiusaisi, pliis
_kissa toistaa : Totuus on, että kamakoukussa ei voi olla hyvä äiti. _kissa tietää, että huumeissa maailma on erilainen ja kuvittelee kaikenlaista väärää : ihan ensin tulee mieleen että huumeissa oleva ei ymmärrä että muut näkee ja ymmärtää mitä ne tekee. Vaikka nauravat ettei noi tiedä, mitä me … ihi ihi. Itse huumeiden-käyttäjät ovat noinkin tyhmiä, että luulevat etteivät muut tiedä, ihi ihi.
_kissa sanoo huume-hemmoille : kyllä kaikki tietävät ja säälivät teitä.
Itsekin näen kun ne tulee paikasta -X- ja juttelee niitä näitä, muka että ”ei me siellä mitään tehty”. Siltikin huumeet näkyy kilometrin päähän. Ja sen näkee ja haistaa, ekaksi niistä likaisista vaatteista ja just tuosta käytöksestä että ”ei me siellä mitään tehty”.

Ja se vielä, mitä ette osaa huomioida on että päihteistä vanhempaa lapsi pelkää, vaikka lapsi yrittää näytellä ettei pelkää, koska lapsi ymmärtää, että pelon näyttäminen ei auta yhtään mitään. Kustaan sitten yöllä housuihin painajaisissa.

_kissaa tietää, _kissaa ei niin vaan kuseteta. Paitsi en minä sille mitään voi, säälin tuollaista.

5

310

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • panii_kissa

      on siinä heti ekassa kuvassa, :9 nam-miauuu vesi tulee _kissan kielelle

      http://yle.fi/radiosuomi/taustapeili/2011/01/koukuttavan_kiehtova_riippuvuus_2320492.html
      http://areena.yle.fi/player/index.php?clip=1647014&language=fi
      kestää 29 minuuttia

      Toistokäyttäytymisestä haetaan myös turvaa elämään. Riippuvuus voi olla omistautumista, innostumista, innolla tekemistä, muistuttaa A-klinikkasäätiön tutkimuspäällikkö Tuukka Tammi. /Taustapeili torstaina 27.1.
      Riippuvuuden ajatuksessa on jotain mieltä kiehtovaa ja vetovoimaista. Oman itsekontrollin rajojen koetteleminen, kuilun reunalla käyminen tuottaa onnistumisen tunnetta, mutta kuiluun voi myös pudota. Silloin leikillisestä riippuvuudesta tuleekin totista totta. Oikeasta riippuvuudesta on makeus ja glooria kaukana.
      Seksi, päihteet, pelit, suklaa ja hallumijuusto.
      Puhe riippuvuuksista kattaa jo arkisenkin elämän.

      Toimittajana Kati Lahtinen
      -----------------------------------------

      _kissa jatkaa tästä : Miettikää jos ihminen keksii hyvän jutun harvemmat sitä kertoo muille, mutta huumeiden käyttäjät tahtovat jakaa aluksi vaikka ilmaiseksi hyvää oloa muillekin ihmisille.

      Miksi ?

      Miksei huume-hemmot tahdo pitää sitä ihanaa ainetta vain itsellään?

      En minä tahtoisi mennä jakamaan omasta suklaalevystäni paloja muillekin ja ihan ilmaiseksi. Syön sen itse ja sanon :9 nam-miauuu
      Koska kyse on siitä että ne tahtoo sinutkin huumekoukkuun, jotta sinulle voi sitä myydä tulevaisuudessa suurella voitolla. Ja saada lisää "omaa porukkaa" jengiinsä, siis samallalailla sekoilevista on apua ryöstelyissä

      Sen koukuttamisen takia minäkään en aloittanut juomaan kahvia, koska tiesin että se koukuttaa.
      Sitten aloitin 30 vuotisen ihmis-taipaleeni kunniaksi ja ostin itselleni 30 vuotis-synttäri-lahjaksi kahvipannun.
      Juu-u kyllä se koukuttaa; ei sängystä ylös pääse ilman kahvia, ja meinasin tulla hulluksi ajatellessani, että on tää sitten dorkaa, vaikka miten olisi kiire aamulla niin ei voi lähteä ilman kahvia. Aika hölmöä, kunnes sitten kerran pätkähti mieleeni, että miten minä heräsin 30 vuotta?
      Siitä se ajatus sitten lähtikin, ettei pidä kaikille oman kehonsa haluille antaa periksi, joten kaksi kuppia aamulla, ja joskus pitää voida jättää väliin. Ja koska kahvi koukuttaa, niin sitä pitää järjellä vastustaa.

      _kissa neuvoo, että samalla lailla niitä huumeita vaan pitää vastustaa, vaikka se näyttää ja kuulostaa miten katu-uskottavalta tahansa. Katsokaa noita vanhempia narkkareita, onko ne katu-uskottavia?
      Narkkarit : haisee, huutaa, tappelee ja varastaa sekä kävelee jättimäiset vaateröykkiöt päällänsä kesälläkin.
      Ja jokainen vastaantulija automaattisesti kiertää ne vähän kauempaa tai tuleekin yks-kaks asiaa toisaalle, ettei tarvi edes olla niiden lähellä.

    • nupsahdus

      Hajuttomat (kävin juuri muutama tunti sitten saunassa) narkkiterveiset täältä jostain.
      Aluksikin, en pystynyt kuuntelemaan linkkiesi äänitteitä, koska surffailen mokkulan varassa enkä näin ollen pysty juuri mitään lataamaan.
      Tekstisi sai minut kuitenkin pohdiskelemaan, että yleistät hyvin paljon, jos en sanoisi liikaa. Etkö pystyisi edes hieman myöntymään sellaiselle ajatukselle, että myös narkomaani pystyy elämään niin sanottua "normaalia" arkea, ts. käymään töissä, hoitamaan kotia, pesemään pyykkiä, hoivaamaan kissoja, laittamaan ruokaa, käymään saunassa, kaupassa, anoppilassa, kirjastossa, museossa, kirkossa jne. herättämättä sen kummempaa huomiota (vrt. alkoholin vaikutuksen alaisena oleva ihminen)?

      Lapset ja päihdeongelmaiset vanhemmat eivät sovi yhteen, se on taivaan tosi. En hyväksy viinan enkä muidenkaan päihteiden väärinkäyttöä lapsen silmien edessä, enkä takana. Lapsi ansaitsee selvät, läsnäolevat ja turvalliset vanhemmat, lapsen ei tule tarvita murehtia tai pelätä turhia. Lapsen työ on leikki ja "palkkana" rakkaus ja huolenpito, jos asian voisi näin ilmaista. Itse olen kasvanut kodissa, jossa isään meni humalassa hyvin pelottava viinapiru. Omien traumojeni kaltaisia en halua toivottavasti tulevaisuudessa saamilleni lapsille.

      En tuputa päihteitä muille, en hehkuta tai korosta päihdemyönteisyyttäni kenellekään, en tahdo vaikuttaa kenenkään päätökseen käyttää tai olla käyttämättä päihteitä. En halua hyötyä muiden kustannuksella. Käytän itse omat päihteeni. Minun puolesta muut tehkööt omat ratkaisunsa päihteiden käytöstä tai käyttämättömyydestä. Ja mieluummin minä annan kaverille vaikka sylillisen suklaalevyjä, kuin huumepussin, todellakin.

    • panii_kissa

      Kiitti ( nupsahdus 26.2.2011 18:13)
      Uh, aika pahaa kritiikkiä heti alkuun. Joo no sori, jos olen sillai ehdoton, mutta tavallaan täällä tahdon olla ehdoton, koska eka lukemani viesti oli kun jollain sydän pampatti niin muut vastasi ei mitään hätää, ei pilveen ole kukaan kuollu.
      Ajattelin, että nyt täällä tarvitaan toisenlaista valistusta ja Paljon.

      Kyllä ajatuksesi ovat ihan ok. Mutta jos puhun huumeita vastaan niin ei siihen nyt ihan istu ajatuksesi, että minä voisin vähän sallia ja vähän myöntää, varsinkaan kun en kannata sitä vähää, kun tiedän ettei se pysy vähässä, suurimmallaosalla. Ja ne "vain vähän" -käyttäjät eivät ymmärrä itse olevansa jo paljon-käyttäjiä.

      Minä en ymmärrä tätä : yleistät liikkaa, =?
      Olen sen kannalla että mitään laittomia huumeita ei pitäisi ottaa yhtään. Ja laillisiakin vain pari kertaa kuussa. Itsekin ajauduin mukaan ravintola-elämän pyörteisiin, se on näemmä tosi vaarallista, koska se on niin kivaa, niin siitä ei pääse irti, vaikka on miten laillista. Kohta istuin ravintolassa enemmän kuin myyjät jotka oli siellä vain 8h minä 09 – 04. No säästän teidät likaisilta yksityiskohdilta. Mutta kun kaikilla päihteillä kuten myös suklaalla on uskomaton taipumus lisätä käyttäjänsä halua vetää sitä lisää, niin olen tullut siihen tulokseen, että se on kaikki ON tai OFF, muuten noita asioita ei klaaraa. (Olen kuin joku suklaa-narkki).

      Kyllä olen pahoillani, etten usko, että narkomaani pystyy elämään niin sanottua "normaalia" arkea. Se voi olla mahdollista, tosi harvoilla, ihan oikeesti.

      Ja 2.oikeesti siksi juuri lapset rupee vetää, että kyllä minä hallitsen huumeiden käytön, mutta 95% (=arvaukseni) ei siihen kykene. Ja mielestäni jokaisen lapsen turvallinen hyvä tulevaisuus olisi maailman tärkein asia.
      Suomessakin on liian paljon ihmisiä jotka ihailee ja tyrkyttää huumeita lapsille. Onneksi sinä et ole sellainen.

      Ja 3.oikeesti kun olen nähnyt (niinkuin muutkin) niitä jotka riehuu vaikka kaupassa tai kirjastossa huumeissa, niin olen huomioinut, että suuriosa mitä vaan huumeiden käyttäjistä on kammottavaa katsottavaa, myös pilven polttajat (=haisee). Se ongelma on siinä että he itse luulevat sädehtivän ja muut näkevät asian toisin. Ehkä sinäkin vain ajattelet olevasi elämäsi herra, oletko sitä ihan varmasti? En tiedä. Mieti kumpi päättää sinä vai huume?

      Esim olin menossa juoksulle, ja hiukset eivät totelleet, (oletan sinut naiseksi, että tiedät mitä se tarkoittaa). Pistin jo pillit pussiin etten lähde kun hiukset kiukuttelee. Rupesin ryyppää kotona ja yks kaks hiukset olikin ihan hienosti, vaikka selvänä en niitä hyväksynyt. Joten tästä voisin päätellä, että päihteissä ihminen on vähän eri aalloilla. Ja siitä opin että hiukset tottelee paremmin kun on vähän ottanut. Mikä taas lisäsi tietenkin alkon kulutusta.

      Vaikka sanot: Käytän itse omat päihteeni. Niin tiedäthän että samalla myös tuet rikollisuutta? Vai kasvatatko itse hazan?
      Mutta kyllä uskon että on erilaisia ihmisiä, tottakai. Mutta miten itse valistaisit huumeiden vaaroista lapsille tai opettaisit vanhempia, jotka itse eivät lapsuudessaan nähneet mitään pahaa / vaaroja. Sain käsityksen että sinä pidät huolen omista asioistasi. Mutta minä ajattelin tässä aikani kuluksi hieman kokeilla josko onnistuisin opettamaan suomalaisille toisenlaista käsitystä. Ehkä onnistun, ehkä en, sitä en varmasti koskaan saa tietää. Harmittaa kun tiedän monien ystävieni hajonneen huumeisiin. Silloin itsekin ajattelin pitäkööt jokainen huolen omista asioistaan. Se oli väärä ajatus, näemmä. (=kuolivat)

      Ja tavallaan minä yritän nyt pelastaa vain lapset, koska aikuisille ituhipeille ja gaddafeille on turha puhua, ne on järkensä jo menettänyt. Mutta yritä nyt sinä edes jatkaa ihan kiltisti ja ihan oikeesti mahdollisimman vähän niitä aineita ja pyri irti kokonaan, kyllä elämä selvinpäin on ihan kivaa elämää.

    • panii_kissa

      Pakko vielä ihmetellä tuon radio-ohjelman erästä kommenttia: että kun Kati sanoi tosta vaan että olohuoneessa katkaistiin haulikkoa...
      Että mitä se tarkoittaa?
      Siis oikeestiko haulikkoa, vai onko se jokin uusi huumetermi jota en ymmärrä.
      Voisiko joku vastata?
      Minusta vaan niin outoa, että termi jäi häiritsemään.
      PS Kati on aivan valtavan fantastinen toimittaja. Kuunnelkaa mikä asiantuntevuus. Kun Kati sanoo niin silloin asiat on niin.

    • Irtialkosta

      Irti huumeista ry:n trollejako te olette?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2793
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2370
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2150
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1934
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1786
    6. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      141
      1762
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1501
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe