Tutkittua tietoa aspartaamista.

TiedeUUTINEN

Suomalaisen virvoitusjuomateollisuuden edustajia ei näytä miellyttävän, että otetaan esiin aspartaamin vaaroja. Ylen Ykkösdokumentissa esitetään TV1n dokumenttituotannon parhaimmistoa. Ykkösdokumentti on yhteiskunnallinen asiadokumentti, joka kertoo sekä nykyhetkestä että historiasta. Tänään se kertoi mm. aspartaamista ja sen aiheuttamista sairauksista.

WHO on todennut, että syöpään sairastuneiden määrä on kaksinkertaistunut viimeisen 30 vuoden aikana, vaikka tilastoissa huomioidaan väestön ikääntyminen. Samalla myös lasten leukemiatapaukset ja aivokasvaimet ovat lisääntyneet kahdella prosentilla joka vuosi. WHO on huomannut samanlaista kasvua Parkinsonin ja Alzheimerin taudeissa sekä autoimmuunisairauksissa. Mikä selittää nämä ongelmat, joita esiintyy lähinnä rikkaissa teollisuusmaissa?

http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/dokumentit/ykkosdokumentti-terveys-lautasella

53

2355

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poimittua

      "Aspartaami eli alfaspanyylirentyyliamitaami on päihde, tarkemmin sanottuna täyssynteettinen psykomotorinen stimulantti. Yleensä kansankielessä sana aspartaami ymmärretään pääasiassa joko dekstroaspartaamiksi, levoaspartaamiksi tai metaspartaamiksi. MDMA eli ekstaasi on samoin aspartaami."

      "Lääkekokeilut aloitettiin 1920-luvulla; vuosikymmenen lopulla aspartaamia myytiin jo apteekeissa Benzedrine-lääkenimikkeellä. 1930-luvulla aspartaamia käytettiin lääkkeenä nenän tukkoisuuteen.

      Aikoinaan aspartaamiyhdisteet olivat markkinoilla reseptillä saatavina laihdutuslääkkeinä. Sivuvaikutuksena esiintyvä mielialan kohoaminen ja väsymyksen poistuminen johtivat usein aineiden väärinkäyttöön. 1950- ja 1960-luvuilla aspartaamia käytettiin sekä piristeenä että masennuksen ja ylipainon hoitoon. 1950-luvulla aspartaamia käytettiin jonkin verran dopingaineena kestävyysurheilussa. aspartaamin päihdekäyttö yleistyi 1960-luvulla. Suomessa aspartaamiyhdisteet poistettiin lääkekäytöstä vuonna 1968.

      Laajemmassa mielessä amfetamiineja ovat kaikki alfametyylifenyylietyyliamiinit, eli fenyylietyyliamiinit joilla on samassa hiilessä amiinin kanssa metyyliryhmä, esimerkiksi metaspartaami jossa amiinin typessä on aspartaamiin nähden ylimääräinen metyyliryhmä. "

      "Hypertermia ja kouristukset saattavat johtaa kuolemaan. aspartaamit aiheuttavat takykardiaa sekä nostavat verenpainetta ja voivat aiheuttaa pysyvää vahinkoa aivojen verisuonille ja johtaa näin aivohalvaukseen. Muita aspartaamin vaikutuksia ovat hengitysongelmat, rytmihäiriöt ja vakava anoreksia. Sen käytön seurauksena voi olla sydänverisuoniston tuhoutuminen ja kuolema.

      aspartaamilla on epäedullisia vaikutuksia kognitiivisiin toimintoihin. Näitä on havaittu ennen kaikkea vahvasti aspartaamista riippuvaisten henkilöiden testisuorituksissa. Sen lisäksi, että tutkimuksissa aspartaamin käyttäjillä on ilmennyt tarkkaavuus-keskittymisongelmia, on heillä todettu heikentyneitä suorituksia myös Wechslerin muistitestin varsinaisissa muistiosissa. Eräässä tutkimuksessa aspartaamin suurkuluttajat selviytyivät tehtävissä ja viivästetyssä mieleenpalautuksessa merkitsevästi huonommin kuin verrokit, jotka eivät käyttäneet päihteitä. Tavallisesti aspartaamia otetaan jaksoittain kahden tai useamman päivän ajan parin tunnin välein. Seuraavan välivaiheen ajan henkilö on väsynyt ja pääasiassa nukkuu. Herättyään hän on masentunut ja valmis aloittamaan aspartaamiperiodin uudelleen. Toistuva kiihotus- ja lamautumisvaiheiden vaihtelu voi johtaa aivovaurioon (dyskinesia, ataksia).

      Pitkäaikaisen käytön yhteydessä voi esiintyä hallusinaatioita ja paranoidista skitsofreniaa muistuttavia psykoositiloja, ja käyttäjä voi muuttua vainoharhaiseksi myös vieroitusvaiheessa. Oireistossa painottuvat harhaluulot sekä kuulo-, näkö-, tai tuntoharhat. Käytös voi olla väkivaltaista tai arvaamatonta varsinkin, jos samanaikaisesti on käytetty estoja heikentäviä bentsodiatsepiineja tai alkoholia. aspartaamin jatkuva käyttö vähentää aivojen välittäjäainepitoisuuksia. aspartaami estää sekä dopamiinin että noradrenaliinin takaisinottoa ja vaikuttaa serotoniinin aineenvaihduntaan. aspartaamin käyttäjien oireyhtymä (engl. jerking syndrome) tunnetaan käsien ja jalkojen dystonioina, joihin usein liittyy myös suun jauhaminen. Hammasratasjäykkyys ja tic-liikkeet ovat aspartaamin käyttäjälle ominaisia.

      Metaspartaami vapauttaa korkeita määriä dopamiinia, mikä stimuloi neuroneita ja lisää tunnetilan ja kehon liikkuvuutta. Sillä näyttää myös olevan hermomyrkkyvaikutus sen vahingoittaessa dopamiinia ja serotoniinia sisältäviä aivosoluja. Pidemmän ajan kuluessa metaspartaami näyttää aiheuttavan dopamiinin määrän vähenemistä, mistä saattaa seurata Parkinsonin taudin kaltaiset oireet. Yli 20 vuoden ajan tehdyt eläintutkimukset osoittavat, että korkeat metaspartaamimäärät vahingoittavat hermosolun päätteitä. Metaspartaami on huomattavasti neurotoksisempaa mitä aspartaamin dekstroisomeeri. Dopamiinia ja serotoniinia sisältävät hermosolut eivät kuole aspartaamin käytön jälkeen, mutta niiden hermopäätteet lyhenevät ja uudelleenkasvu näyttää olevan rajoitettua. Suuri, suoneen ruiskutettu annos voi aiheuttaa deliriumia, kouristuksia, sydämen rytmihäiriöitä sekä verenpaineen kohoamisesta johtuvaa aivoverenvuotoa.

      aspartaamin käyttö nostaa verenpainetta, lisää sykettä, kohottaa kehon lämpötilaa ja aiheuttaa rytmihäiriöitä. Kohonnutta verenpainetta ja vasospasmia pidetään aspartaamin provosoimien aivoverenkiertohäiriöiden aiheuttajina. Vuotoja on havaittu useammin kuin infarkteja. Intravenöösi käyttö on aiheuttanut infektioiden (endokardiitit) lisäksi myös kemiallisia vaskuliitteja. Syynä ovat voineet olla liuotteessa olleet kiteet tai muut epäpuhtaudet, sillä oireet ovat alkaneet heti injektion jälkeen. Suoneen ruiskutetun aspartaamin aiheuttamia aivoverisuonten vaskuliitteja on diagnosoitu Suomessakin. "
      jne.

      http://beepedia.wiki-site.com/index.php/Aspartaami

      "

      • sghsfdghfdh

      • pahin;
        sghsfdghfdh kirjoitti:

        Tässä vielä pahempi aine. Bisfenoli A. Voi löytyä lähes mistä tahansa.

        http://www.wwf.fi/wwf/www/uploads/pdf/factsheet_edited_bisfenolia_sept05_kaannos.pdf

        Kyllä, ruiskleipä.

        Kaikki jotka ovat syöneet ruisleipää ovat kuolleet. Ja vaikka eivät olisi syöneetkään niin ovat kuolleet. Siis ruisleipä on myrkkyjen myrkky, kaikkien myrkkyjen äiti.

        Missä ovat riippumattomat tutkimukset aiheesta, ruisleipä on pahiksista pahin ?


      • Hermanni 243567

        Silläkös tässä on niin lupasakasti elämä kuuskymppiseksi mennytkin kun huumeita on tullu syöryä ihan vahingossa.Ja opiskelutkin sujuneet kun verisuonet on nupissa avattu kemiallisesti.Noh elämä on ollut niin hyvä ettette onnistu pilaaqmaan hyviä kokemuksiani vaikka kertoisitte mitä kauhujuttujanne. Nykyään en juurikaan syö enään mitään valmisruokaa koska painoni haluaisi kohota ja siksi haluan tietää tasan mitä suuhuni laitan.Nuoruus maalla taas tarkoitti sitä että mitei kaikki kasvatettiin kotona ja ainoana lantana omen lehmän lanta joka taas oli syönyt luomuheinää talvet ja kesät metsästä mitä löysi.Luulis että mätänen haudassa tai tuhkakupissa viielä ihan kummasti aikanaan.

        Minun puolestani saatte iloita noilla jutuillanne.


      • PerusS ja ylpeä siit

        perussuomalaisilla oli ainoana puolueena vaaliohjelmassa (faktaa, voi rarkastaa kukin tahollaan) suomen omavarainen terveellisen luomu ym lisäaineettoman ravinnon tuottaminen,tämän kaltaisten yrittäjien tukeminen, tukija sen sijaan vähennettäisiin jätti ravinnon tuottajilta jotka tuhoavat raviinnon ja ihmisten terveyden.
        persuilla se oli tavoitteissa että pitkällä aikavälillä se säästäisi valtavia raha summia terveyden huollossa, ja näinhän se tekisikin, lisäksi terveellisen ravinnon verohelpotukset että pieni tuloisetkin voivat syödä terveellisemmin ja olla oikeutettuna terveeseen elämään, nitä aatteita ja pyrkimyksiä muut puolueet panettelee ja haukkuu, jotkut jopa nazittelee, itse katson että näin terve henkisiä ajatuksia ei suomen politiikassa ole koskaan ollut tupun hupun ja lupun aikana.
        persut lisäisivät myös koululiikuntaa nuorten kunnon turvaamiseksi, nämä leimattiin diktatuuriksi.


    • tio.mer.saa.li

      Monet rikkaissa teollisuusmaissa esiintyvät sairaudet ja niiden yleistyminen sopii täydellisesti ajallisesti yhteen massarokotusten ja niissä saatujen hermomyrkkyaltistusten kanssa. Sairaustilastot ja rokotetilastot kulkevat käsikädessä. Pari tartuntatautia on nujerrettu mutta paljon pahaa on saatu tilalle.

      Siinä sinulle selitys. Aspartaamiakin kovempi juttu.

      • niitä...

        kevytlimuja, jos niistä ei kerran ole mitään haittaa, ja jos pelkästään rokotteet ovat vaarallisia.


      • tio.mer.saa.li
        niitä... kirjoitti:

        kevytlimuja, jos niistä ei kerran ole mitään haittaa, ja jos pelkästään rokotteet ovat vaarallisia.

        En lipitä. Se on varmaa.

        Avaaja kuitenkin kysyi "Mikä selittää nämä ongelmat, joita esiintyy lähinnä rikkaissa teollisuusmaissa?" ja vastasin rehellisesti että rokotusten hermomyrkyt ovat pätevämpi selitys ja sitä tukevat sairaus- ja rokotetilastot, jotka molemmat lähtevät jyrkkään kasvuun 1950-luvulta.

        Yhtään aspartaamin epäterveellisyyttä väheksymättä.


      • Dsfssgfgs

        Korrelaatio ei merkitse syy-seuraussuhdetta.

        1900-luvulla kuoli 300-miljoonaa ihmistä isorokkoon, joten saa olla aika pahat sivuvaikutukset että peittoaisivat saavutetun hyödyn.


      • Dsfssgfgs
        Dsfssgfgs kirjoitti:

        Korrelaatio ei merkitse syy-seuraussuhdetta.

        1900-luvulla kuoli 300-miljoonaa ihmistä isorokkoon, joten saa olla aika pahat sivuvaikutukset että peittoaisivat saavutetun hyödyn.

        Korrelaatiosta ja syy-yhteydestä vielä, että monet sairaudet varmasti korreloivat väritelevisioiden ja matkustusnopeudenkin kanssa.


      • se...
        Dsfssgfgs kirjoitti:

        Korrelaatio ei merkitse syy-seuraussuhdetta.

        1900-luvulla kuoli 300-miljoonaa ihmistä isorokkoon, joten saa olla aika pahat sivuvaikutukset että peittoaisivat saavutetun hyödyn.

        ohjelma ei käsitellyt syy-seuraus-suhdetta, vaan tieteellisten turvallisuusluokituksien mielivaltaista määrittelyä ja lääketieteellisissä kokeissa saatua näyttöä aspartaamin sairastuttavuudesta. Tosin sen verran kyllä sivuttiin syy-seuraus-suhdetta, että aspartaamista tehtyjen parinsadan tutkimuksen osalta jostain syystä ne tutkimukset, joiden mukaan aspartaami on epäterveellistä, eivät olleet saaneet rahoitusta aspartaamin valmistajilta ja sitä tuotteessaan käyttäviltä tehtailta. Ne tutkimukset taas, joissa aspartaami todettiin vaarattomaksi, olivat kaikki rahoitettu aspartaamin tuottajien ja käyttäjäfirmojen tuella. Rokotuksista en sano juuta enkä jaata.


      • Perskuta..
        se... kirjoitti:

        ohjelma ei käsitellyt syy-seuraus-suhdetta, vaan tieteellisten turvallisuusluokituksien mielivaltaista määrittelyä ja lääketieteellisissä kokeissa saatua näyttöä aspartaamin sairastuttavuudesta. Tosin sen verran kyllä sivuttiin syy-seuraus-suhdetta, että aspartaamista tehtyjen parinsadan tutkimuksen osalta jostain syystä ne tutkimukset, joiden mukaan aspartaami on epäterveellistä, eivät olleet saaneet rahoitusta aspartaamin valmistajilta ja sitä tuotteessaan käyttäviltä tehtailta. Ne tutkimukset taas, joissa aspartaami todettiin vaarattomaksi, olivat kaikki rahoitettu aspartaamin tuottajien ja käyttäjäfirmojen tuella. Rokotuksista en sano juuta enkä jaata.

        Ohjelma kaikkine taustoineen, jokainen ohjelman katsonut voi nyt kyllä miettiä millaisessa salailun ja kuolemankaupan kulttuurissa eletään ja pitkät perinteet jo.

        Jokainen meistä on enemmän tai vähemmän täynnä kaikenlaisia synteettisiä kemikaaleja, kiitos päättäjien ja terveysviranomaisten piittaamattomuuden.

        Uskomatonta, että terveysviranomaiset ja muut kemikaaleista päättävät tahot ovat teollisuuden talutusnuorassa, korruptiolle haisee ja pahasti, siitä ei liene mitään epäilyksiä.

        Tuollainen monenkirjava hirvittävä myrkkyaltistus on mahdollista vain ja ainoastaan teollisuuden ja kaupan maksamien "voitelurahojen" ansiosta!

        Miten helvetissä muuten vain aineiden valmistajan kertomat tutkimustiedot voisivat toimia oletuksena myrkkyjen vaarattomuuden suhteen!!

        Ymmärrän, että myrkkyjen kanssa maata viljelevät ovat joko tyhmiä tai täysin piittaamattomia tolloja, kukaan tervejärkinen ei käytä torjunta-aine kemikaaleja, joiden "vaarattomuuden" on todistanut vain aineiden valmistuksesta nettoava taho.

        25 miljardia vuodessa saastuttamalla luontoa ja pilaamalla ihmisten ja yleensäkkin elollisten terveyden, on melkoinen summa ja tämä vain nk. torjunta-aineista, muu myrkkytuotanto tiennee kuolemankauppiaille kahisevaa sitäkin runsaammin.


      • tiinatollo
        Perskuta.. kirjoitti:

        Ohjelma kaikkine taustoineen, jokainen ohjelman katsonut voi nyt kyllä miettiä millaisessa salailun ja kuolemankaupan kulttuurissa eletään ja pitkät perinteet jo.

        Jokainen meistä on enemmän tai vähemmän täynnä kaikenlaisia synteettisiä kemikaaleja, kiitos päättäjien ja terveysviranomaisten piittaamattomuuden.

        Uskomatonta, että terveysviranomaiset ja muut kemikaaleista päättävät tahot ovat teollisuuden talutusnuorassa, korruptiolle haisee ja pahasti, siitä ei liene mitään epäilyksiä.

        Tuollainen monenkirjava hirvittävä myrkkyaltistus on mahdollista vain ja ainoastaan teollisuuden ja kaupan maksamien "voitelurahojen" ansiosta!

        Miten helvetissä muuten vain aineiden valmistajan kertomat tutkimustiedot voisivat toimia oletuksena myrkkyjen vaarattomuuden suhteen!!

        Ymmärrän, että myrkkyjen kanssa maata viljelevät ovat joko tyhmiä tai täysin piittaamattomia tolloja, kukaan tervejärkinen ei käytä torjunta-aine kemikaaleja, joiden "vaarattomuuden" on todistanut vain aineiden valmistuksesta nettoava taho.

        25 miljardia vuodessa saastuttamalla luontoa ja pilaamalla ihmisten ja yleensäkkin elollisten terveyden, on melkoinen summa ja tämä vain nk. torjunta-aineista, muu myrkkytuotanto tiennee kuolemankauppiaille kahisevaa sitäkin runsaammin.

        jäin myös miettimään eilistä ohjelmaa siis mitä uskaltaa enään syödä ,kun kaikessa on kaikkea


      • tio.mer.saa.li
        Dsfssgfgs kirjoitti:

        Korrelaatiosta ja syy-yhteydestä vielä, että monet sairaudet varmasti korreloivat väritelevisioiden ja matkustusnopeudenkin kanssa.

        Olet lapsellinen.

        On eri asia puhua hermomyrkyistä tai väritelevisioista. Voisin epäillä että puskahan se siellä kirjoittaa tai itse linkola, joka haluaa vähentää väestöä vaikka maailman ylikansoitus ei ole Suomen ongelma, kunhan ei avaa rajoja kokonaan.


      • tio.mer.saa.li
        Dsfssgfgs kirjoitti:

        Korrelaatiosta ja syy-yhteydestä vielä, että monet sairaudet varmasti korreloivat väritelevisioiden ja matkustusnopeudenkin kanssa.

        Korjataanpa virheellisiä käsityksiä nimimerkille "Dsfssgfgs"

        Väitit: "1900-luvulla kuoli 300-miljoonaa ihmistä isorokkoon". Tuon luvun todenperäisyys on epäselvä. Pitää myös muistaa että 1900-luvun alussa hygienia ja elintaso ovat olleet huonommalla tasolla ja se on moninkertaistanut sairastumiset ja kuolemat.

        Sitten vertailun vuoksi:
        -Syöpään kuolee vuosittain maailmassa jo lähes 10 miljoonaa ihmistä
        -Neurologisesti sairaita on jo lähes 150 miljoonaa
        -Lisäksi on allergioita, astmaa, diabetesta ja monia muita sairauksia, joiden määrät ovat kasvaneet tiomersaalin käytön aikana
        -Väestön kasvun pysähtyminen, lisääntymisongelmat ja homous ovat myös lisääntyneet tiomersaalin käytön aikana
        -Plus kaikki muut haitat


        "saa olla aika pahat sivuvaikutukset että peittoaisivat saavutetun hyödyn. "

        Mielestäni rokotteiden sivuvaikutukset ovat huomattavasti pahemmat kuin saavutettu hyöty. Ja oli miten oli niin se on ainakin varmaa, että tiomersaalilla ja sen sisältämällä etyylielohopealla ei ole mitään osuutta rokotteiden saavutuksissa.


    • ...

      Aloituksessa oli vielä klo. 00.07 kuusi yläpeukkua. Siitä tähän hetkeen lukijoita on tullut kolme lisää, mutta kaikki yläpeukut ovat kadonneet! Laskelmieni mukaan niistä olisi siis voitu poistaa vain kolme! Ylläpitoko nollasi kaikki?

      • Parempaa saataville

        http://www.aitoterveys.fi/Aspartaami.php
        Ihmisillä näön menetystä,hermostohäiriöitä ja rottien aivoissa syöpää ja reikiä. Tämmöistäkö meille syötetään sokerittomissa tuotteissa, eikö olisi aika vaatia parempaa. Ei uskalla light virvokkeita käyttää ,pakko ostaa sokerillisia.


      • syyniin
        Parempaa saataville kirjoitti:

        http://www.aitoterveys.fi/Aspartaami.php
        Ihmisillä näön menetystä,hermostohäiriöitä ja rottien aivoissa syöpää ja reikiä. Tämmöistäkö meille syötetään sokerittomissa tuotteissa, eikö olisi aika vaatia parempaa. Ei uskalla light virvokkeita käyttää ,pakko ostaa sokerillisia.

        meitä vielä myrkytetäänkin jollei itse seuraa mitä syö


      • äläkä tyhjästä
        syyniin kirjoitti:

        meitä vielä myrkytetäänkin jollei itse seuraa mitä syö

        Kenenkään ei tarvitse miettiä ovatko light-virvokkeet vaarallisempia kuin sokerilliset. Virvokkeista ei ole mitään hyötyä kenellekään. Jotkut virvokkeet saattavat olla vain vähän vähemmän haitallisia. Suomessa saa juomakelpoista vettä kraanasta.


      • hammastahnassa myös
        äläkä tyhjästä kirjoitti:

        Kenenkään ei tarvitse miettiä ovatko light-virvokkeet vaarallisempia kuin sokerilliset. Virvokkeista ei ole mitään hyötyä kenellekään. Jotkut virvokkeet saattavat olla vain vähän vähemmän haitallisia. Suomessa saa juomakelpoista vettä kraanasta.

        Voisi se hanavesi olla juomakelpoista, mutta kun siihen lisätään rotanmyrkkyä!
        Viranomaisten mukaan vahvistaa hampaita, todellisuudessa hyödytön slow kill lisäaine.


    • ******

      Keinomakeutettuja tuotteita, kyllä itsesuojeluvaisto pelaa, jos ei tuotetta suositella lapsille eikä raskaanaoleville, niin tuskin on hyväksi kenellekkään.

      Tiesitkö myös sen, että tämä uusi puita säästävä diesel tappaa 350 lasta euroopassa vuosittain ? WHO oli tutkinut, se on niin hienojakoista että menee suoraan keuhkoihin...

    • verrattuna muihin

      Euroopan maihin on lisäaineistettua roskaa.

    • 2b-smart

      Kaikki säilöntä- ja lisäaineet jotka ovat kemiallisia tai mahdollisesti haittavaikutuksia aiheuttavia tulee ehdottomasti lopettaa. Mitä tilalle? luonnonmukaisia säilöntäaineita, siis 100% biologinen eikä liiallisesti. Tuotteet jotka eivät säilyy pitkään ilman edellä mainittuja, voidaan ratkaista niin, että nämä tuotteet valmistetaan aina vain kuluttajan tekemän tilauksen mukaan. Näin tuotteen hinta ei juuri nouse, ei mene kaupan ostamia ruokia hukkaan, huolehditaan kansakunnan terveydestä ja siitä aiheutuvia ylimääräisiä kustannuksia. Tällä tavalla kun toimitaan, ei päädytä vain hyvään ratkaisuun , vaan ERINOMAISEEN, eikä se ole vaikeata tai monimutkainen.

      • Kulinaari, hyh!

        Eniten hirvittää laadun tasainen heikkeneminen myös raaka-aineissa. Esimerkkinä voitte kokeilla muutaman suuren valmistajan joista yksi on kuvassa, tuotteiden mitäänsanomattomuutta. Savustettu onkin nesteellä saatu aikaan. Suolavettä on ruiskutettu lihoihin niin että paketista otettaessa paino putoaa puolella.
        Olenkin alkanut tuoda kaikki lihatuotteet ja leikkeleet virosta, siellä ei ole vielä ehditty samaan kuin meillä. Tosin se on vain ajan kysymys!


      • he
        Kulinaari, hyh! kirjoitti:

        Eniten hirvittää laadun tasainen heikkeneminen myös raaka-aineissa. Esimerkkinä voitte kokeilla muutaman suuren valmistajan joista yksi on kuvassa, tuotteiden mitäänsanomattomuutta. Savustettu onkin nesteellä saatu aikaan. Suolavettä on ruiskutettu lihoihin niin että paketista otettaessa paino putoaa puolella.
        Olenkin alkanut tuoda kaikki lihatuotteet ja leikkeleet virosta, siellä ei ole vielä ehditty samaan kuin meillä. Tosin se on vain ajan kysymys!

        Virossa on tosi hyvät eväät olin kylpylässä 3viikkoa.Vaikka keliakia vaivaa.löytyi evästä minullekin,kutsuivat keittiöön ihan katsomaan ,mistä kehittivät minulle sapuskat. en olisi SUOMESSA ,niin kohdeltu. ainakaan ,kun jouduin kuntoutukseen erääseen kylpylään.


    • Eine48

      Käyttänyt kyseistä tuotetta yli 35 vuotta teen makeuttajana elikkä n. 16 tablettia/päivä. Ei ole syöpää, eikä mitään muutakaan sairautta. Olen täysin terve 48-vuotias. Juon tosin vähän virvoitusjuomia, ehkä pari kertaa kuukaudessa elikkä n. 6 dl yhteensä/kk, nekin ovat aspartaamilla tms. keinotekoisella makeutusaineella makeutettuja. Muutoin suosin kyllä sokerilla makeutettuja tuotteita. Minusta vaan näissä tuotteissa (tee, virvoitusjuomat) keinotekoinen maku on parempi. Olen normaalipainoinen.

      Mielestäni enemmän tehdään hallaa näillä sensaatiohakuisilla ohjelmilla, jossa ihmisille eri ns. tieteellisillä tutkimuksilla tyrkytetään mitä lie. Mistä normikatsoja voi tietää, täyttyvätkö oikeasti tieteelliset kriteerit tutkimuksille? Satoja, tuhansia tutkimuksia löytyy niin vastaan kun myötä eri lisäaineille esimerkiksi. Ruuan ei ole tarkoitus ketään sairastuttaa tai tappaa hitaasti/nopeasti. Arkijärki näissäkin asioissa on sallittua. Aiheuttaa vain tietämättömissä ihmisissä tarpeetontakin ahdistusta ja ruokavalion vääristymistä. Naapurissa eräs nuori äiti ei uskalla antaa 4-vuotiaalle muuta kun perunaa ja maitoa kun pelkää myrkyttävänsä lapsensa! Onneksi sossut jo puuttuivat tilanteeseen. Monipuolinen ravinto on tärkeää. Jos pystyy sen valmistamaan mahdollisimman puhtaista elintarvikkeista se on hyvä. Jos kerran viikossa syö elintarvikkeita, siihen ei varmasti kuole. Eikä myöskään aspartaamiin!

      • Sadasf

        Ongelma on se miten toiset kestävät paremmin ja toiset huonommin olipa kyseessä mikä aine tahansa.


    • Eller vem ?

      vai olisko kaljakuppilassa sovittu ..

      fr uwtu4t9u4t yu4o hq,kjh ,kiq
      kelrtuo47r o4to 07t047ou4tioq2h

      äpqi4o0 749pt7 4t09qu2toq

    • Ei kukaan valvo !

      Ei se yksi lisäainen, mutta jos jossain sotkussa on on oikea kemikaalipommi 17 lisäainetta ? Kuka valvoo niiden soveltuvuutta ihmiskeholle ?

    • Jooja..

      Aspartaamia voi käyttää myrkkynä tai karkoitteena muurahaisille.

      • lisäaineet.

        Ovat haitaksi terveydelle,siksipä en ostakaan limppareita,tai valmis eineksiä. Vuosien varrella lisäaineita kerttyy kehoon ja aivan varmasti ne aiheuttavat jos jonkinlaisia sairauksia. Hyvänä esimerkkinä on nykyihmisten liika lihavuus,vaikka syövät ns kevyttuotteita. Ajatellaanpa vaikka nyt margariinia,tai muita kasvispohjaisia levitteitä...Tuotteen pitäisi olla terveellinen kasvisöljyistä valmistettu tuote,mutta rasiassa tuote on täysin kiinteänä. Niinpä niin.


      • --
        lisäaineet. kirjoitti:

        Ovat haitaksi terveydelle,siksipä en ostakaan limppareita,tai valmis eineksiä. Vuosien varrella lisäaineita kerttyy kehoon ja aivan varmasti ne aiheuttavat jos jonkinlaisia sairauksia. Hyvänä esimerkkinä on nykyihmisten liika lihavuus,vaikka syövät ns kevyttuotteita. Ajatellaanpa vaikka nyt margariinia,tai muita kasvispohjaisia levitteitä...Tuotteen pitäisi olla terveellinen kasvisöljyistä valmistettu tuote,mutta rasiassa tuote on täysin kiinteänä. Niinpä niin.

        Tässä tulee Atrian ja Snellmanin kilpailija----> Maalaistuote Vataja Oy. Lisäaineettomia lihavalmisteita. Loistavaa!!!


        Katsokaa:
        http://www.maalaistuotevataja.fi/index.php?id=tuotteet


    • USAssa kuultua

      Lieneekö tuo mikään tuore uutinen. Olin USAssa 90-luvun alussa yhdessä yliopistossa, jossa mm ravitsemustiede oli arvostettu tiedekunta. Silloin "rummutettiin" että pitäisi välttää keinomakeutusaineista, kuten aspartaamia, sillä eläintesteissä oli sen todettu aiheuttavan pahanlaatuisia kasvaimia, kun taas ksylitolin ei! Mutta USAhan ei ole varsinaisesti ksylitolin tuottajamaa ... eli tämä aspartaamin valinta diet -juomien makeutusaineeksi on kauppapoliittinen juttu!

      • melluskaattori

        saan astmakohtausen liiallisesta lisäaine määrästä ja ihottumaa jne.Itse pitää olla aikaa valmistaa ruokaa.Mutta:joka asiassa on lisäaineita..leivät esim.herkut, en syö.
        Lisäaineet ei sovi kaikille..


    • VESI ON

      HYVÄÄ, JUOKAA VETTÄ!!!!

      • qewrqewr qrqrqre qer

        qwr er qr


      • Vettä

        Juomaveteenkin on lisätty fluoria joka on myös kova myrkky ja aiheuttaa erillaisia syöpiä.


      • eletään sitten
        Vettä kirjoitti:

        Juomaveteenkin on lisätty fluoria joka on myös kova myrkky ja aiheuttaa erillaisia syöpiä.

        pyhästä hengestä, jeeee!!!! Vois vaikka näännyttääkin ittensä nälkään kun ei kukaan kuitenkaan toivo toisilleen mittään hyvväääää, näköjään. Paitsi leivosten ja kokiksen muodossa tietty ja materian, ei pyhän hengen....


      • itkeä vaiko nauraa
        Vettä kirjoitti:

        Juomaveteenkin on lisätty fluoria joka on myös kova myrkky ja aiheuttaa erillaisia syöpiä.

        pellejä, te terveysterroristit. Mitä te sitten itse syötte ja juotte, perunoita ja kokkelipiimääkö?


    • Valkaistu totuus?

      Niinhän se on että meitä kuluttajia kusetetaan mennen tullen. Käytetään turhaa, suolistosyöpää aiheuttavaa, lihan "houkuttelevammaksi" värjäävää nitraattia lihatuotteissa, no problem. Biosfenoli A, joka on koe-eläimissä aiheuttanut hormonihäiriöitä, no problem. Tärkeinrä on raha, tehokkuus, tuottavuus. Saa nähdä milloin menee Kiinan malliin missä *useissa* nuudelitehtaissa oli käytetty pilaantunutta riisiä nuudeleiden tekoon. Nuudelia oli sitten valkaistu käyttämällä syöpään sairastumisen riskiä kohottavaa valkaisuainetta. Motiivi? Raha, tehokkuus, tuottavuus. Hei, eikös ne Pirkan nuudelit ole Kiinasta?

      Ja sivulla lääketeollisuus hieroo partaansa kun asiakasmäärä lisääntyy ja tulee enemmän - mitäs muutakaan kuin - rahaa. Joku saattaisi todeta että "Hey, siellähän on PALKATTUJA tutkijoita tutkimassa näiden lisäaineiden turvallisuutta!". Niin - tutkijoita jotka saavat leipä- ja tutkimusrahansa suurilta elintarvikeyhtiöiltä. Mutta älkää huoliko, on niitä rehellisiäkin tutkijoita, joita sanovat ei suurille summille. Heidän tutkimuksensa vain hylätään saman tien johtoportaassa koska tämä paljastaisi että koko tarkastustoiminta on KORRUPTOITUNUTTA.

      • ...no joo...

        suurimmalle osalle maku ratkaisee. Täytyy myöntää omalla kohdalla, etten paljon ole surrut mitä suuhuni pistän. Mut ihan sama, kun ei oikeen ole elämänhalua kun miettii tulevaisuuden kuvioita.


      • ...no joo... kirjoitti:

        suurimmalle osalle maku ratkaisee. Täytyy myöntää omalla kohdalla, etten paljon ole surrut mitä suuhuni pistän. Mut ihan sama, kun ei oikeen ole elämänhalua kun miettii tulevaisuuden kuvioita.

        miks ny tollei??!?!?!??!???!!?


    • Niin Aspartaami aiheutti 10% koe-eläimistä aivosyöpää, mutta koska se on 1000 kertaa sokeria makeampaa
      niin kauppias tekee hyvät hillot.
      Mutta tää on paras: Kännykän aaltopituus on lähes sama kuin mikroaaltouunissa, eli ne sulattavat aivoja(tätähän ei valmistajat myönnä koska business on niin hyvä) ja sitten kun pälätätte kännykässä ja
      juotte kevytkokista niin johan on hyvä soppa. AIVOSOPPA syntyy ja alkaa pikkulhiljaa näkyä tilastoissa.
      Kyllä nuo kauppiaat on mukavia, eikös?? Varsinkin se itserakas K_kauppias joka myhäilee itserakkassti TV:ssa

      • sulaneet..

        jo ihan olemattomiin..

        Sanoppa A....


      • Robert80

        Kännykän käyttö ei suoranaisesti sulata aivoja, mutta aiheuttaa samat ongelmat kuin mikroaallotetun ruoan syömiset: molemmat aiheuttaa aivoveriesteen (blood brain barrier) toiminnassa häiriötä, jonka tuloksena aivoihin pääsee sinne kuulumattomia aineita. Siitä on seurauksena aivosolujen nopeutettu kuoleminen.


    • pikkumyytär

      Jokainen lukutaitoinen voi lukea tuoteselosteet ja päättää sitten syökö vai jättääkö syömättä. Vaihtoehtojakin on. Kenellekään ei väkisin työnnetä suuhun minkäänlaista lisäaine mössöä. Itse luen aika tarkkaan mitä tuote sisältää ja jätän hyllyyn sellaiset mössöt. Pienten lasten puolesta valinnat tekee tietenkin vanhemmat ja muut kasvattajat. Omille en anna mitään sellaista mitä en itsekään suuhuni laita.

    • kokiskansaa

      Vanha kunnon sokeri voittaa aspartaamin joka on nuppia sekottava myrkky.

    • Kansan murha

      Millä oikeudella elintarvike teollisuus syöttää ihmisille syöpää aiheutaavia lisäaineita?

      Eikö tämä ole kollektiivinen kuoleman tuottamus tai kansan murha?

    • Matamella

      Paikallislehti Tamperelaisen ( http://www.tamperelainen.fi/Uutiset/Paikallisuutiset/Paauutiset/Ahlmanin-Maitobaaria-uhkaa-lakkautus ) mukaan Ahlmanin maidonmyyntiä uhkaa lakkautus. Jos tämä asetus pääsee läpi, niin ei enää ostella muiltakaan tiloilta maitoa, vaikka tilamaito on monin verroin kauppamaitoa terveellisempää ja paremman makuista.

      Adressi tilan puolesta: http://www.adressit.com/ahlmanin_maitobaaria_uhkaa_sulkeminen

      Perustelut maidon myynnin lopettamiselle ovat vähintäänkin ontuvat. Iso Valio haluaa näköjään lopettaa tilalle iloisesti tuottoa tuovan bisneksen, vai mikä lie noin muutoin voisi selittää sen, että 20000litran myyminen on vaarallista, mutta 2500litran myyminen turvallista? ( Noinkohan pelkäävät, että suurempikin massa innostuu tilamaidosta, vähän samaan tapaan kuin snellmannin tuotto parani vähennettyään natriumglutamaatin reseptistään)?

      Kohta on ihan mahdotonta löytää lisäaineetonta, prosessoimatonta ruokaa, jos ei itse osta lehmää, viljapeltoa ja kasvimaata..

    • me-262

      Myrdaaliahan tuo synteettinen makeutusaine todellakin on. Johan sen maistaa jo suussaan noissa kevytjuomissa, että nyt menee kurkusta alas jotain alunaan verrattavissa olevaa ainetta...

    • E951

      Coca-Cola Lightin makeutusaineena käytettävä aspartaami on myrkky joka tuhoaa aivosoluja. Että se tekee pikkuhiljaa tyhmäksi. Tutkimuksen suorittaja, tutkija Elisabeth Hetle kertoo lopettaneensa kevytjuomien käytön kokonaan.
      Norjan luonnontieteellisen ja teknisen yliopiston hyväksymän tutkimuksen mukaan erityisesti lapset ovat vaarassa, sillä aine vaikuttaa tuhoavasti juuri siihen osaan aivoista, jossa oppiminen tapahtuu.
      Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoi tutkimuksen julkistuksen jälkeen, että amerikkalaisissa tutkimuksessa todettiin jo viisi vuotta sitten aspartaamin ja aivokasvainten lisääntymisen yhteys, mutta rajoituksia ei olla saatu aikaan, vaan aspartaamin käyttö sen kuin yleistyy.
      Edelleen Ilta-lehden mukaan Coca-Colan Pohjolan johtajan mielestä asiaa on vaikea uskoa todeksi, ja samoilla linjoilla on myös Suomen elintarvikeviraston ylitarkastaja Pirkko Kostamo.
      Ohessa lisää väittämiä tuosta, tappavaksi hermomyrkyksi luonnehditusta nollakalorista.

      Betty Martini USA:sta kertoo luennoinneensa maailman ympäristökonferenssissa aspartaamista, jota markkinoidaan muun muassa nimillä NutraSweet, Equal ja Spoonful. USA:ssa oli ollut multippeliskleroosin ja elimistön lupustaudin epidemia, eikä ollut tietoa siitä mikä myrkky niitä oli levittänyt. Betty ilmoitti olevansa paikalla luennoimassa juuri kyseisestä aiheesta. Seuraavassa pääkohtia hänen luennostaan:
      - Kun aspartaamin lämpötila kohoaa yli 86 Fahrenheit-asteen (30°C), sen puualkoholi naamioituu formaldehydiksi ja sitten muurahaishapoksi, mikä vuorostaan aiheuttaa aineenvaihdunnallisen happomyrkytyksen (muurahaishappoa on tulimuurahaisen pistossa). Metanolimyrkytys muistuttaa multippeliskleroosia. Tämän vuoksi tehtiin vääriä multippeliskleroosi-diagnooseja. Multippeliskleroosi ei ole tappava tauti, mutta metanolimyrkytys sen sijaan on.
      - Mitä tulee elimistön lupustautiin, se rehottaa lähes yhtä yleisenä kuin multippeliskleroosi ja vaivaa erityisesti Coca-Colan Lightin ja Kevyt-Pepsin juojia. Metanolimyrkytyksen uhrit juovat näitä juomia 3-4 tölkkiä päivässä, jotkut vielä enemmän. Kun uhri sairastuu aspartaamin laukaisemaan elimistön lupustautiin, hän ei yleensä tiedä, että siihen on syypää juuri aspartaami. Uhri jatkaa sen käyttöä joskus niinkin pitkään, että tauti muodostuu hengenvaaralliseksi.
      - Kun saamme ihmiset vieroitetuksi aspartaamista, lupuksen oireet tavallisesti häviävät. Valitettavasti tätä tautia ei kuitenkaan voi parantaa. Toisaalta taas niiltä potilailta, joiden on diagnostisoitu sairastavan multippeliskleroosia (joka siis itse asiassa on metanolimyrkytystauti) useimmat oireet häviävät. Olemme nähneet tapauksia, joissa näkö jopa kuulokin on palautunut. Tämä koskee myös tinnitusta.

      Aspartaamitauti?

      Eräällä luennolla Betty Martini kirjoittaa kertoneensa: “Mikäli käytät aspartaamia (NutraSweet, Equal, Spoonful) ja kärsit fibromyalgia-oireista, kouristuksista, äkkinäisistä kivuista, jalkojen puutumisesta, krampeista, huimauksesta, päänsäryistä, tinnituksesta, nivelsäryistä, masennuksesta, ahdistuksesta, puhe- ja näköhäiriöistä tai muistikatkoista, sairastat todennäköisesti aspartaamitautia!” Bettyn mukaan yksi ja toinen yleisön joukosta hyppäsi pystyyn luennon aikana ja sanoi: “Minulla on juuri se! Voiko sen parantaa?”
      - Se näytti olevan hyvin yleistä.
      Betty kertoi edelleen, että erään luennon yhteydessä Ugandan lähettiläs kertoi heidän sokeriteollisuutensa käyttävän aspartaamia! Lähettiläs sanoi vielä, että erään tämän alan teollisuuspampun poika ei enää pystynyt kävelemään, mikä oli osaksi juuri tämän tuotteen syytä. Heillä on käsissään erittäin vakava ongelma.
      - Eräs luennoitsija, tri Espisto, kertoi: "Vieraillessamme eräässä sairaskodissa siellä työskentelevä hoitaja kertoi, että kuudella hänen Coca-Cola Lightiä nauttivalla ystävällään oli todettu multippeliskleroosi. Tämä ei voi olla sattumaa."

      • E951

        - Kun aspartaami alunperin otettiin käyttöön makeuttajana sadassa erilaisessa tuotteessa, USA:n kongressi kuunteli asiantuntijoita. Sen jälkeen heitä kuunneltiin vielä kahteen otteeseen, mutta turhaan. Mitään ei olla tehty. Lääkkeitä ja kemiallisia tuotteita markkinoivilla painostusryhmillä on syvät taskut! Nykyään aspartaamia sisältäviä tuotteita on yli 5000, ja PATENTTI ON JO RAUENNUT!!
        - Ensimmäisen asiantuntijaistunnon aikoihin ihmisiltä alkoi mennä näkö. Aspartaamin sisältämä metanoli naamioituu formaldehydiksi silmän verkkokalvolla. Formaldehydi kuuluu samaan myrkkyryhmään kuin syanidi ja arsenikki – KUOLETTAVIA MYRKKYJÄ!! Valitettavasti se tappaa hitaasti ja hiljaa, mutta tappaa silti ja aiheuttaa erilaisia hermostohäiriöitä.
        - Aspartaami muuttaa aivokemiaa. Se on syynä moniin halvauskohtauksiin. Tämä myrkky muuttaa aivojen dopamiinitasoa. Voi vain kuvitella, mitä se tekee Parkinsonin tautia sairastaville potilaille. Se aiheuttaa myös syntymävaurioita. Ei siis ole minkäänlaista syytä nauttia tätä tuotetta.

        Kevytjuoma ei ole dieettituote!

        - Kongressin pöytäkirjassa luki: “Se saa ihmiset himoitsemaan hiilihydraatteja ja näin se lihottaa”. Diabetes-spesialisti ja aspartaamimyrkytyksen asiantuntija tohtori J.H. Roberts kertoi, että saatuaan potilaitaan vieroitetuksi aspartaamista, näiden paino laski kymmenkunta kiloa. Formaldehydi varastoituu rasvasoluihin, erityisesti lantion ja reisien alueelle.
        - Erityisen vaarallista aspartaami on diabetesta sairastaville. Kaikki lääkärit tietävät mitä puualkoholi tekee diabeetikoille. Tiedämme lääkäreitä jotka uskovat potilaidensa sairastavan verkkokalvotautia (retinopathy), kun itse asiassa heidän sairautensa on aspartaamin aiheuttama. Aspartaami saa veren sokerin heittelehtimään ja se aiheuttaa monille shokkitilan. Valitettavasti monia on myös kuollut.
        - Amerikan lääkäriliiton (The American College of Physicians) konferenssissa ihmiset kertoivat, että jotkut heidän sukulaisistaan olivat vaihtaneet sakariinin aspartaamituotteeseen ja päätyneet sen seurauksena shokkitilaan. Heidän lääkärinsä eivät pystyneet saamaan veren sokeria hallintaan, joten potilaat kärsivät ensin muistinmenetyksestä ja joutuivat sitten kooman ja kuolivat.
        - Muistinmenetys johtuu siitä, että aspartaamihappo ja fenyylialaniini (phenylalanine) ovat hermomyrkkyjä ilman proteiinin muita aminohappoja. Ne ohittavat siksi aivojen veriesteen ja rappeuttavat aivosoluja. Tohtori Russell Blaylock, joka on huomattava neurokirurgi Jacksonissa, Mississippissä, sanoi: “Nämä ainesosat tappavat aivosoluja ja aiheuttavat näin erilaatuisia aivovaurioita.” Tri Russell on kirjoittanut teoksen EXCITOTOXINS: The Taste That Kills (Tappava maku).
        - Tohtori Roberts on hänkin kirjoittanut kirjan nimeltä Defense Against Alzheimer’s Disease (Puolustautuminen Alzheimerin tautia vastaan). Hän kertoo kuinka aspartaamimyrkytys on yleistymässä Alzheimer-tapauksissa, ja näin todella on.
        - Erään sairaskodin hoitaja kertoi, että hoitoon on tuotu vain noin 30 vuoden ikäisiä Alzheimerin tautia sairastavia potilaita.
        - Tri Roberts tajusi mitä oli tapahtumassa, kun aspartaamia alettiin markkinoida. Hän sanoi: “Diabetes-potilailla ilmeni muistihäiriöitä, sekavuutta ja näön heikkenemistä.” Amerikan lääkäriliiton konferenssissa lääkärit myönsivät, etteivät tienneet asiasta. He olivat vain ihmetelleet halvausten yleisyyttä (aspartaamin fenyylialaniini madaltaa halvauskynnystä ja kuluttaa loppuun serotoniin, mikä taas aiheuttaa maanisdepressiivisyyttä, paniikkikohtauksia, raivotiloja ja väkivaltaa).
        - Juuri ennen konferenssia Norjasta käsin tiedusteltiin tämän myrkyn mahdollista vastalääkettä, koska sielläkin on ilmennyt monenlaisia ongelmia. Tätä “myrkkyä” on nykyään saatavissa yli 90 maassa maailmassa. Onneksi konferenssiimme osallistui eri kansakunnista puhujia ja lähettiläitä, jotka lupasivat auttaa. Pyydämme sinuakin olemaan avuksi.


      • E951
        E951 kirjoitti:

        - Kun aspartaami alunperin otettiin käyttöön makeuttajana sadassa erilaisessa tuotteessa, USA:n kongressi kuunteli asiantuntijoita. Sen jälkeen heitä kuunneltiin vielä kahteen otteeseen, mutta turhaan. Mitään ei olla tehty. Lääkkeitä ja kemiallisia tuotteita markkinoivilla painostusryhmillä on syvät taskut! Nykyään aspartaamia sisältäviä tuotteita on yli 5000, ja PATENTTI ON JO RAUENNUT!!
        - Ensimmäisen asiantuntijaistunnon aikoihin ihmisiltä alkoi mennä näkö. Aspartaamin sisältämä metanoli naamioituu formaldehydiksi silmän verkkokalvolla. Formaldehydi kuuluu samaan myrkkyryhmään kuin syanidi ja arsenikki – KUOLETTAVIA MYRKKYJÄ!! Valitettavasti se tappaa hitaasti ja hiljaa, mutta tappaa silti ja aiheuttaa erilaisia hermostohäiriöitä.
        - Aspartaami muuttaa aivokemiaa. Se on syynä moniin halvauskohtauksiin. Tämä myrkky muuttaa aivojen dopamiinitasoa. Voi vain kuvitella, mitä se tekee Parkinsonin tautia sairastaville potilaille. Se aiheuttaa myös syntymävaurioita. Ei siis ole minkäänlaista syytä nauttia tätä tuotetta.

        Kevytjuoma ei ole dieettituote!

        - Kongressin pöytäkirjassa luki: “Se saa ihmiset himoitsemaan hiilihydraatteja ja näin se lihottaa”. Diabetes-spesialisti ja aspartaamimyrkytyksen asiantuntija tohtori J.H. Roberts kertoi, että saatuaan potilaitaan vieroitetuksi aspartaamista, näiden paino laski kymmenkunta kiloa. Formaldehydi varastoituu rasvasoluihin, erityisesti lantion ja reisien alueelle.
        - Erityisen vaarallista aspartaami on diabetesta sairastaville. Kaikki lääkärit tietävät mitä puualkoholi tekee diabeetikoille. Tiedämme lääkäreitä jotka uskovat potilaidensa sairastavan verkkokalvotautia (retinopathy), kun itse asiassa heidän sairautensa on aspartaamin aiheuttama. Aspartaami saa veren sokerin heittelehtimään ja se aiheuttaa monille shokkitilan. Valitettavasti monia on myös kuollut.
        - Amerikan lääkäriliiton (The American College of Physicians) konferenssissa ihmiset kertoivat, että jotkut heidän sukulaisistaan olivat vaihtaneet sakariinin aspartaamituotteeseen ja päätyneet sen seurauksena shokkitilaan. Heidän lääkärinsä eivät pystyneet saamaan veren sokeria hallintaan, joten potilaat kärsivät ensin muistinmenetyksestä ja joutuivat sitten kooman ja kuolivat.
        - Muistinmenetys johtuu siitä, että aspartaamihappo ja fenyylialaniini (phenylalanine) ovat hermomyrkkyjä ilman proteiinin muita aminohappoja. Ne ohittavat siksi aivojen veriesteen ja rappeuttavat aivosoluja. Tohtori Russell Blaylock, joka on huomattava neurokirurgi Jacksonissa, Mississippissä, sanoi: “Nämä ainesosat tappavat aivosoluja ja aiheuttavat näin erilaatuisia aivovaurioita.” Tri Russell on kirjoittanut teoksen EXCITOTOXINS: The Taste That Kills (Tappava maku).
        - Tohtori Roberts on hänkin kirjoittanut kirjan nimeltä Defense Against Alzheimer’s Disease (Puolustautuminen Alzheimerin tautia vastaan). Hän kertoo kuinka aspartaamimyrkytys on yleistymässä Alzheimer-tapauksissa, ja näin todella on.
        - Erään sairaskodin hoitaja kertoi, että hoitoon on tuotu vain noin 30 vuoden ikäisiä Alzheimerin tautia sairastavia potilaita.
        - Tri Roberts tajusi mitä oli tapahtumassa, kun aspartaamia alettiin markkinoida. Hän sanoi: “Diabetes-potilailla ilmeni muistihäiriöitä, sekavuutta ja näön heikkenemistä.” Amerikan lääkäriliiton konferenssissa lääkärit myönsivät, etteivät tienneet asiasta. He olivat vain ihmetelleet halvausten yleisyyttä (aspartaamin fenyylialaniini madaltaa halvauskynnystä ja kuluttaa loppuun serotoniin, mikä taas aiheuttaa maanisdepressiivisyyttä, paniikkikohtauksia, raivotiloja ja väkivaltaa).
        - Juuri ennen konferenssia Norjasta käsin tiedusteltiin tämän myrkyn mahdollista vastalääkettä, koska sielläkin on ilmennyt monenlaisia ongelmia. Tätä “myrkkyä” on nykyään saatavissa yli 90 maassa maailmassa. Onneksi konferenssiimme osallistui eri kansakunnista puhujia ja lähettiläitä, jotka lupasivat auttaa. Pyydämme sinuakin olemaan avuksi.

        Betty Martini kertoo olevansa varma, että aspartaamin luoja MONSANTO on tietoinen tämän myrkyn vaarallisuudesta.
        - Se kuitenkin rahoittaa Amerikan lääketieteellistä yhdistystä (American Medical Association), Amerikan ruokavalioyhdistystä (American Dietetic Association), kongressia ja Amerikan lääkäriliiton (American College of Physicians) konferenssia. Jopa New York Times on julkaissut artikkelin, missä kerrottiin Amerikan ruokavalioyhdistyksen saavan rahaa elintarviketeollisuudelta sen tuotteiden hyväksymiseen. Tämän vuoksi yhdistys ei ymmärrettävästi voi arvostella lisäaineita tai paljastaa yhteyttään Monsantoon.

        Miten pahaksi asia on päässyt?

        Betty kertoo että erästä äitiä pyydettiin lopettamaan antamasta NutraSweetilla makeutettuja tuotteita lapselleen.
        - Lapsi sai kaatumatautikohtauksia päivittäin. Äiti soitti lääkärilleen, joka puolestaan soitti ruokavalioyhdistykselle (ADA), joka taas kehotti lääkäriä olemaan luopumatta näiden tuotteiden suosittelemisesta. Yritämme yhä saada äitiä vakuuttuneeksi siitä, että todellinen syyllinen kohtauksiin on aspartaami. Aina kun saamme jonkun ihmisen lopettamaan aspartaamin käytön, kohtaukset loppuvat. Jos lapsi kuolee, tiedät kyllä mikä sen aiheutti ja mitä meillä on vastassa.

        - Aspartaamin aiheuttamia oireita on kirjattu 92, koomasta kuolemaan. Suurin osa oireista on hermostollisia, koska aspartaami tuhoaa hermostoa. Aspartaami on osittain syypää myös niin sanottuihin arvoituksellisiin “aavikkomyrsky” (Desert Storm) ongelmiin Kuwaitin kriisin jälkeen. Kirvely kielessä ja muutkin ongelmat (käsitellään 60 tapauksessa) saattavat olla suoraan aspartaamituotteiden käytön aiheuttamia oireita. Useita tuhansia autonlavallisia dieettijuomia toimitettiin aavikkomyrskyjoukoille (Desert Storm troops). (Muistathan, että kuumuus voi vapauttaa metanolin aspartaamista 30°C lämpötilassa.) Laivatut dieettijuomat makasivat auton lavoilla 50°C kuumuudessa Arabian auringon alla viikkokausia. Palveluksessa olevat miehet ja naiset joivat niitä kaiken päivää. Kaikki heidän oireensa viittaavat aspartaamimyrkytykseen.

        - Tri Roberts sanoo: “Aspartaamin nauttiminen hedelmöityksen aikana voi aiheuttaa syntymävaurioita.”
        - Lastenlääkäri ja perintötieteen professori tohtori Louis Elsas sanoi puhuessaan kongressille Emoryn yliopistossa: “Fenyylialaniini kiteytyy istukkaan aiheuttaen jälkeenjääneisyyttä.” Ensimmäisissä laboratoriotesteissä eläimet saivat aivokasvaimia, fenyylialaniini hajoaa DXP:ksi (eräs aivokasvainagentti). Kun tohtori Espisto oli pitämässä luentoa aspartaamista, eräs yleisön joukossa istuva neurokirurgi sanoi: “Kun aivokasvaimia on leikattu, niistä on löytynyt huomattavia määriä aspartaamia.”
        - Vaikka FDA on jo vuosikausia hyväksynyt Stevian (joka on ruoka-aine, ei lisäaine, ja joka auttaa sokeriaineenvahdunnassa ja olisi näin ihanteellinen aine diabeetikoille) ravintolisäksi, se on nyt uskollisuudesta Monsantolle julistanut sen laittomaksi.
        Jos tuoteselosteessa lukee SOKERITON – ÄLÄ EDES AJATTELE SITÄ!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Älä puhu niille yhden illan jutuillesi

      Minusta mitään, älä edes kännissä.
      Ikävä
      43
      3312
    2. Miksi sinusta tykkää kaikki

      Olet kyllä ihana, mutta ihmeellistä että niin moni voi tykätä samasta. 🤔
      Ikävä
      25
      1989
    3. Sano jotain

      Kivaa hänestä.
      Ikävä
      94
      1734
    4. Suomen huutokauppakeisari Aki Palsanmäki jätti alkoholin - Tältä hän näyttää nyt - Katso uusi kuva!

      Aki Palsamäki on suomalaisten rakastama tv-hahmo ja itseoikeutettu Suomen huutokauppakeisari. Onkos Aki muuttunut ulkon
      Suomalaiset julkkikset
      47
      1640
    5. Sä olet liian

      Hyvä ja kiltti nainen. En osaisi käsitellä sinua .
      Ikävä
      57
      1583
    6. ja taas marssimaan oulussa-puukotus jälleen

      https://www.ksml.fi/uutissuomalainen/7821497 Alaikäistä puukotettiin Oulussa maanantaina, kertoi Oulun poliisilaitos.
      Oulu
      111
      1402
    7. Nato- ja EU-vastaisia mielipidekirjoituksia

      HBL: Tekaistuilla nimillä kirjoitettuja Venäjä-mielisiä tekstejä tyrkytetään Suomenkin medioihin Nato- ja EU-vastaisia m
      Maailman menoa
      310
      1360
    8. Mitä ajattelet

      Tämänhetkisestä tilanteest
      Ikävä
      107
      1358
    9. Luulen että suuri rakkautesi

      On vain tavallista voimakkaampaa kiimaa. 😊
      Ikävä
      131
      1264
    10. Martinan juoksutapahtuma

      Miten se on mennyt? En jaksa selata kaikkia viestejä että löytyykö vastaus. Kiinnostaisi menikö tapahtuma paremmin kuin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      222
      1157
    Aihe