kellä on oikeus vaatia lapsia omakseen perheen kriisi tilanteess

minni@mikki6766

Meillä on tilanne, jossa poikani (24v) elämä ei ole raiteillaan. Hänellä on 2v tyttö ja 3v poika sekä vauva joka on 3kk. kutsutaan poikaa "mikoksi", hänelle on tulossa vapauden menetys ja muutenkin ongelmia normaalissa arjessa.

Lasten äiti, lähti toisen miehen mukaan kun vauva oli 1,5 kk, otti tämän vauvan mukaansa ja sosiaalitoimi otti väliaikaiseen sijoitukseen sijaisperheeseen nämä 2 ja 3 vuotiaat lapset. Mikko ei ole lapsien virallinen huoltaja, koska isyyttä ei ole vielä tunnustettu, verikokeet on otettu nyt kaikista kolmesta lapsesta, tuloksia odotellaan.

Lasten äidillä on aikaisempia lapsia 5 ja 7 vuotiaat, jotka on jo aikaisemmin otettu huostaan syynä huono elämän laatu, ryyppääminen yms..

Kutsutaan lasten äitiä "Pirjoksi" ei sanunut pojalleni Mikolle, että hänenllä on aikaisemmat lapset otettu huostaan ennenkuin tämä heidän yhteinen lapsi oli syntynyt.

minä olen tämän Mikon äiti, eli siis isovanhempi näille 2 ja 3 vuotiaille sekä 3 kk ikäiselle lapsille.

Sosiaalitoimi on keski-suomessa tehnyt päätöksen, että nämä väliaikaiset lapset jotka ovat nyt sijoitettuna tullaan huostaanottamaan 30.3.2011 alkaen ja heille etsitään sijaiskoti. Paikka jossa lapset ovat nyt, ottaa lapsia vain lyhytaikaiseen sijoitukseen. Minä ja mieheni olemme tarjoutuneet ottamaan nämä 2 ja 3 vuotaat luoksemme virallisesti.

Sosiaalitoimi on aiaan aika nihkeän oloinen. Onko minulla etuoikeutta vaatia lapsia luokseni asumaan? Käyn töissä ja meillä on iso talo ja asumme maalla, jossa isot pihat ja oma leikkikenttä. Uusisperheeseen kuuluu 10 ja 13 vuotiaat pojat. Mikon lapset ovat vierailleet meillä ensin viikon ja sitten 5pv ja kaikki meni hyvin ennenkuin lapset sijoitettiin.

Onko lapsien äidillä kovinka sanavaltaa asiassa? Mikko on suostunut antamaan lapset meille kunhan tulokset tulevat verikokeista, sitten vasta hänellä on oikeuksia lapsien suhteen.

Kehenkä otamme yhteyttä ja mitenkä toimimme asiassa?

72

915

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uudet siivet läheltä

      Minun mielestä sinulla on oikeus esittää mielipiteesi asiasta ja vaatia sitä, koska olet lapselle isovanhempi. Yleensä ennen huostaanottoa tehdään läheisneuvonpito jossa kartoitetaan onko lapsen lähipiirissä ihmisiä, sukulaisia tai kummeja joiden luokse lapsi voidaan sijoittaa. Jos lähipiiristä ei löydy sopivaa henkilöä niin vasta sitten ryhdytään muihin toimiin. On tosin olemassa kuntia joissa läheisneuvonpitoa ei jostain syystä tehdä, mutta minun mielestä siinä toimitaan väärin, jos jätetään lapsen elämässä olleet ihmiset syrjään vaikka he olisivat olleet sopivia tehtävään.

      Teidän etu on esim.siinä, että tunnette lapset ja lapset teidät. Uskoisin myös että kiintymyssuhde on jo syntynyt puolin ja toisin. Isot muutokset ovat raskaita lapsille, varsinkin, jos he joutuvat täysin vieraaseen ympäristöön ja uuteen perheeseen. Mikään ei myöskään takaa että sijaisperheessä olisi asiat hyvin. Epäkohdista on ollut jatkuvasti mediassa, myös sijaislasten pompottelusta paikasta paikkaan jos ongelmia ilmenee tai sijaisvanhemmat väsyy. On myös hyvä ja tärkeä asia, että poikanne on samoilla linjoilla teidän kanssa.

      En näe estettä, miksette olisi sopivia ottamaan lapsia kotiinne. Tasapainoinen elämäntilanne ja parisuhde. Teillä on kokemusta lasten hoidosta ja lapset saisivat teidän perheestä myös leikki-kavereita. Usein saattaa olla niinkinpäin ettei lähipiirissä ole ketään kuka haluaisi ottaa hoiviinsa sukulaisensa lapsen. Siksi ihmettelen työntekijän suhtautumista asiaan!

      Oikeusasiamies? Sosiaalityöntekijällä on paljon päätösvaltaa asioihin, mutta pysykää vahvoina ja perustelkaa asianne hyvin. Vaatikaa sosiaalityöntekijältä läheisneuvonpitoa jo lapsen vuoksi. Olen kuullut että joskus sukulaisenkin on täytynyt käydä PRIDE-valmennus mikäli on alkamassa vanhemmaksi lapselle, eli sama minkä sijaisvanhemmatkin käyvät, mutta onneksi se ei kovin pitkä ole kestoltaan.

      Tiedän lähipiiristäni surullisia tapauksia miten on käynyt lähipiirille kun lapsi tai lapset on otettu huostaan. Joissain tapauksissa yhteydenpito on tehty todella hankalaksi tai estetty lähes kokonaan. Miten soitat esim.sinulle tärkeälle ihmiselle jos soittoaika on lapsen puhelimeen, mutta sijaisvanhemmat päättävätkin pitää puhelimen kiinni. He kiintyvät lapseen ja usein myös kasvattavat omanaan. Meitä on moneen junaan.

      Toivon sydämeni pohjasta että asiat kääntyy oikeaan suuntaan. Tsemppiä ja voimia! :)

      • kokemustakin on

        Jostain syystä keski-Suomen sijaishuoltoyksikkö näyttää vastustavan isovanhempien sijaijshuoltajuutta. Siellä näyttää jylläävän perinteiset arvot: "Lapsella on oltava isä ja äiti".

        Sijaishuoltoyksikössä käuytetään termejä "kasvaa kunnon ihminen", "lapsi kasvaa kieroon" jne.

        Olkaa vahvoja. Jos lasten äitikin suostuisi asiaan, se varmasti helpottuisi.


      • olkaa varovaisia tod

        Taistelkaa. Keski-Suomessa on todella hirveitä sijaishuoltopåaikkoja. Yksi tällainen on ihan Jyväskylän tuntumassa. Kannattaa kysellä, ennekuin suostuu antamaan lasta mihin tahansa - jos näin käy.

        Tuossa kamalassa paikassa esittävät aluksi ystävällistä, mutta annas olla, kun huosta on tehty, sinua ei enää haluta nähdä ollenkaan. ja sijaishuoltoyksikkö auttaa kyykyttämisessä.

        Pitäkää lapsista hyvää huolta!


      • Anonyymi
        olkaa varovaisia tod kirjoitti:

        Taistelkaa. Keski-Suomessa on todella hirveitä sijaishuoltopåaikkoja. Yksi tällainen on ihan Jyväskylän tuntumassa. Kannattaa kysellä, ennekuin suostuu antamaan lasta mihin tahansa - jos näin käy.

        Tuossa kamalassa paikassa esittävät aluksi ystävällistä, mutta annas olla, kun huosta on tehty, sinua ei enää haluta nähdä ollenkaan. ja sijaishuoltoyksikkö auttaa kyykyttämisessä.

        Pitäkää lapsista hyvää huolta!

        Pelottaa. Nuoreni joutumassa huostaan. Valitamme mutta tuskin auttaa. Vaadin että pääsee johonkin pieneen paikkaan eikä kauas minusta. Onneksi ei monta vuotta että on tulee täysikäiseksi. Pakko ajatella jotain lohduttavaa .


    • lkjlkjlk

      Lapset pyritään aina sijoittamaan ensisijaisesti sukulaissijoitukseen, jos jollakin sukulaiselle on edellytykset tarjota lapsille turvallinen koti ja kasvuympäristö. Tällöin myös tämän sukulaissijoituspaikan tulee läpäisitä sosiaaliviranomaisten "seula".Teidän tapaustanne hankaloittaa varmasti se, että virallisesti poikasi ei ole lasten isä koska isyyttä ei ole tunnustettu. Lapsilla on siis vain yksi huoltaja, heidän äitinsä. Huoltaja taas saa hyvin pitkälle vaikuttaa lapsten sijoituspaikkaan. Eli jos saatte lasten äidin puolellenne, niin olette vahvoilla. Jos taas hän on teitä vastaan, niin lapsia ei tulla teille sijoittamaan. Toivottavasti verikoevastaukset saadaan pian ja poikasi saa myös huoltajuuden, niin myös hän voi vaikuttaa sijoitukseen.

    • ole varuillaan

      Sanon vielä kerran, että Keski-Suoen sijaishuoltoyksikkö ei missään tapauksessa tykkää ISOVANHEMMISTA. Oli syy mikä tajansa, tulevat tekevänsä kaiken, että lapset sijoitetaan jonnekin muualle.

      Keski-Suomen sijaishuoltoyksiköllä todellakin pitää lapsilla olla ISÄ JA ÄITI - sen sijaan isovanhemmat eivät kelpaa. Lapsi näet voi isovanhempien huomassa kasvaa kieroon (näin on isovanhemmille sanottu).

      Jyväskyläläiseen erittäin huonoon ja sairaaseen sijaijshuoltopaikkaan EI PIDÄ MISSÄÄN NIMESSA SIJOITTAA ainuttakaan lasta. Ko. sijaijaishuoltopaikkaa pyörittää koko Jyväskylän sijaishuoltoyksikköä. Kun sijaishuoltaja tekee kaikkensa, että lapsi ei saa tavata TURVALLISIA, JATKUVIA ihmissuhteitaan, sossut sitten tuostuvat ROUVAN toiveisiin. Rouva kiristää sillä, että luopuu lapsesta, jos hän saa tavata lapselle tuttujaan ihmisiä liikaa. Sen sijaan tuntematon, rikollinen henkilö kelpaa paljon paremmin sijaisrouvalle. Ja koska rouva kelpaa, kelpaa sosiaalityöntekijä myös lapselle. Lapsesta ei kukaan välitä!

      Älä siis missään anna sijoittaa lapsia kamalaan, lapsille epäterveellisiin paikkaan. Kirjoita vaikka tällaisessa tapauksessa sähköposti, jotta voin kertoa huonosta paikasta teille.

      Sen sijaan, jos lapset sijoitetaan esim. laukaan sijaishuollosta, tilanne on paljon parempi. Lapset voidaan sijoittaa isovanhemmille ja ehdottomasti tukea sijoitettuja lasten yhteydenpitoa isovanhempien kanssa. Laukaassa on paljon terveempiä sosiaalityöntekijä, kuin Jyväskylässä.

      • älkää antako lasta

        Varoitan vielä, että älkää antako sijoittaa lapset kamalaan paikkaan. Lapsille on sattunut paljon pahaa tuossa kamalassa paikassa. Ko sijaisvanhemmalle ottavat lapsia ainoastaan rahan takia. Useille lapsille on sattunut paljon pahaa ja kuolemaa.

        Haluavat rahaa ja pyrkivät saamaan lapsen sukulaiset pois kuviosta. Erityisesti rouva esittää hienoa ihmistä. Kun lapsi on sijoitettu, hän ei halua teitä isovanhempia enää lapsen elämään. He mm. haluavat kuljettaa lapsia ympäri syomea omia "erittäin hienoja ja lahjakkaita" lapsia tapaamassa ympäri suomea. Heille on paljon tärkeämpää kuljettaa lapsia ympäri suomea, kuin antaa lapsen tavata omiin sukulaisiinsa.

        Ja kaikenlaista sukurutsua talossa on tapahtunut. Jo 8 vuotian on yrittänyt suisidea ja mennyt nukkumaan talvipakkaseen yöllä toistuvasti.

        Älkää antako lasta mihin tahansa,


      • ei arvoa lapsilla
        älkää antako lasta kirjoitti:

        Varoitan vielä, että älkää antako sijoittaa lapset kamalaan paikkaan. Lapsille on sattunut paljon pahaa tuossa kamalassa paikassa. Ko sijaisvanhemmalle ottavat lapsia ainoastaan rahan takia. Useille lapsille on sattunut paljon pahaa ja kuolemaa.

        Haluavat rahaa ja pyrkivät saamaan lapsen sukulaiset pois kuviosta. Erityisesti rouva esittää hienoa ihmistä. Kun lapsi on sijoitettu, hän ei halua teitä isovanhempia enää lapsen elämään. He mm. haluavat kuljettaa lapsia ympäri syomea omia "erittäin hienoja ja lahjakkaita" lapsia tapaamassa ympäri suomea. Heille on paljon tärkeämpää kuljettaa lapsia ympäri suomea, kuin antaa lapsen tavata omiin sukulaisiinsa.

        Ja kaikenlaista sukurutsua talossa on tapahtunut. Jo 8 vuotian on yrittänyt suisidea ja mennyt nukkumaan talvipakkaseen yöllä toistuvasti.

        Älkää antako lasta mihin tahansa,

        Vaikko ko. talossa oli pieni lapsi kuollut, sossut sijoittivat siitä muutaman kuukauden kuluttua 2 pientä lasta lisää ja tukinuorialisää. Lapsella ei ole paljoa arvoa tuossa paikassa. Ei elävinä eikä kuolleeina. Rahaa lapset sen sijaan tuovat! Ja lapsten sukulaisia ei kuvioon haluta!


      • olkaa varovaisia!
        ei arvoa lapsilla kirjoitti:

        Vaikko ko. talossa oli pieni lapsi kuollut, sossut sijoittivat siitä muutaman kuukauden kuluttua 2 pientä lasta lisää ja tukinuorialisää. Lapsella ei ole paljoa arvoa tuossa paikassa. Ei elävinä eikä kuolleeina. Rahaa lapset sen sijaan tuovat! Ja lapsten sukulaisia ei kuvioon haluta!

        Jos lapset sijoitetaan muualla, kuin rakastaville isovanhemmille, antakaa sijoittaa heidän ainoastaan "pieniin sijaisperheisiin", joissa on vain muutama sijoitettu lapsi. Antakaa sijoittaa lapset sellaisiin paikkoihin, joissa lapset otetaan rakkaudesta - ei rahasta. Elinkeinokseen ja lisäksi elinkeinokseen lähes kouluttamattomat ihmiset ja moraalisesti ja eettisesti ala-arvoiset eivät ole lasten ja näiden sukulaisten edun mukaisia sijaishuoltajia.


      • Anonyymi
        älkää antako lasta kirjoitti:

        Varoitan vielä, että älkää antako sijoittaa lapset kamalaan paikkaan. Lapsille on sattunut paljon pahaa tuossa kamalassa paikassa. Ko sijaisvanhemmalle ottavat lapsia ainoastaan rahan takia. Useille lapsille on sattunut paljon pahaa ja kuolemaa.

        Haluavat rahaa ja pyrkivät saamaan lapsen sukulaiset pois kuviosta. Erityisesti rouva esittää hienoa ihmistä. Kun lapsi on sijoitettu, hän ei halua teitä isovanhempia enää lapsen elämään. He mm. haluavat kuljettaa lapsia ympäri syomea omia "erittäin hienoja ja lahjakkaita" lapsia tapaamassa ympäri suomea. Heille on paljon tärkeämpää kuljettaa lapsia ympäri suomea, kuin antaa lapsen tavata omiin sukulaisiinsa.

        Ja kaikenlaista sukurutsua talossa on tapahtunut. Jo 8 vuotian on yrittänyt suisidea ja mennyt nukkumaan talvipakkaseen yöllä toistuvasti.

        Älkää antako lasta mihin tahansa,

        Hirveää. Vieläkö on tämmösiä paikkoja.


      • Anonyymi
        ei arvoa lapsilla kirjoitti:

        Vaikko ko. talossa oli pieni lapsi kuollut, sossut sijoittivat siitä muutaman kuukauden kuluttua 2 pientä lasta lisää ja tukinuorialisää. Lapsella ei ole paljoa arvoa tuossa paikassa. Ei elävinä eikä kuolleeina. Rahaa lapset sen sijaan tuovat! Ja lapsten sukulaisia ei kuvioon haluta!

        Sitähän se on koko maassa.


    • sijaishuoltajia miel

      Vielä yksi varoitus. Sijaishuoltoyksikössä, niinkuin myös ko. järkyttävässä sijaishuoltopaikassa nautitaan siitä, että lapsen tuttuja, turvallisi aja jatkuvia ihmissuhteita ja lasten tapaamisia valvotaan. Vaikka olisitte isovanhempina hoitaneet kuukausi- tai vuositolkulla, saatta sijaishultoyksikön johtaja yhdessä sijaisvanhemman kanssa NAUTTIA siitä, että järjestää teille valvottuja tapaamisia. Meillä oli vuosia lapsen tapaamiset erittäin epämiellyttävän ja TURVATTOMAN, leuhkan ja inhottavan sijaishuoltjan valvonnassa 6 x 2 tuntia vuodessa. ja sitten täysin tuntematon henkilö rikollispiireistä otettiin sijaisvanhemman hyväksyntään. Sijaisvanhempi järjesti lapselle ja tuntemattomalle rikollisissa piireissä eläneelle henkilölle - kiusatakseen lapsen sukulaisia - kahdenkeskisiä tapaamisia.

      Sijaishuolto, myös Keski-Suomen sijaishuoltoyksikössä on peliä ja huonojen sijaisvanhempien mielistelyä.

      • mitta täynnä

        Minua ei ole missään kohdeltu niin huonosti, kuin ko. sijaishuoltopaikassa ja sijaishuoltoyksikössä sekä lastensuojelun sosiaalitoimessa. Muissa elämäni ympäristöissä minua on kohdeltu siten, kuin muitakin ihmisiä, arvostaen ja ihmisarvo myöntäen.

        Inhoan ko. sijaishuoltopaikkaa sekä entistä Jyväskylän maalaiskunnan sijaishuoltoa, joka jyrää edelleen Jyväskylässä´ja opettaa nuoretkin sossut kyykyttämään asiakkaita.

        En aio olla enää hiljaa! Kiusaamista on kestänyt liian kauan!


    • minni@mikki6766

      mikä on oikea tie, että isovanhemmat voivat osoittaa kykenevänsä ottaa nämä 2 ja 3v lapset huostaan ja luokseen?

      voidaanko lapsia tuoda isovanhemmille oikeiden vanhempien tahdosta, jos ovat jo sijoitusperheessä ns. lyhytaikaisessa sijoituksessa mutta eivät vielä huostaanotettuja?

      pääseekö tähän "väliin" ennenkuin lapset sos toimi huostaanottaa?

      kuka on vastuussa lasten hyvinvoinnista huostaanoton jälkeen?
      Onko isovanhemmilla oikeutta käydä tapaamassa lastenlapsia huostaanotto paikassa taikka vaatia tapaamisoikeutta?

      meitä pelottaa, että kun lapset ovat huostaanotettuja emme kuule heistä enään mitään...

      minä en itse asu keski-suomessa ja en tiedä tästä huonosta sijoituskodista mitään, mistä on yllä paljon kirjoiteltu.. toivottavasti lapset eivät ainakaan sinne joudu

    • lkjlkjlkjlkjlkjlkjlk

      Oikea tie on ottaa mahdollisimman pian yhteyttä lasten kotikunnan sosiaalitoimeen ja kertoa halukkuudestaan ryhtyä lasten sijaisvanhemmiksi. Pyytäkää sosiaaliviranomaiset selvittämään mahdollisuutta saada lapset teidän hoitoonne. Te olette lapsille jo tuttuja (aikkakaan ette lain mukaan isovanhempia ennen isyyden vahvistamista), mikä katsotaan isoksi eduksi.

      Lyhytaikainen sijaisperhe on aina välialikainen sijaoituspaikka siksi aikaa, kun lasten olosuhteita selvitellään. Jos lapset eivät pysty palaamaan huoltajilleen, niin tehdään huostaanottopäätös ja lapset siirtyvät pitkäaikaisisjoitukseen sitoutuneeseen sijaiskotiin. Se, että huostaanotto siinä vaiheessa peruttaisiin ja lapset sijotettaisiin teille, ei varmasti onnistu. Mutta huostaanottopäätöksen jälkeen teillä on mahdollista ryhtyä tuoksi pitkäiaikaiseksi sijaisperheeksi, jos vain teillä on edellytykset siihen olemassa. Tästä teidän tulisi keskustella sosiaaliviranomaisten kanssa mitä pikimmiten. Huostaanottotilanteissa pyritään etsimään aina lapselle ensisijaisesti sukulaissijoituspaikkaa. Molempien huoltajien tulee kuitenkin olla halukkaita sukulaissijoitukseen ja antaa sille suostumuksensa.

      Huostaanoton jälkeen lasten hyvinvoinnista huolehtivat sosiaaliviranomaiset yhdessä sijaiskodin kanssa. Isovanhemmilla ei ole lapsiin mitään oikeutta, ei myöskään tapaamisoikeutta. Usein käytännössä kuitenkin isovanhemmat saavat käydä tapaamassa lapsia huoltajan luvalla. Mutta huoltaja voi yhtä lailla evätä tämän oikeuden. Hankalaksi tilanteen tekee se, että lain mukaan poikasi ei ole lasten isä tai huoltaja, joten hänelläkään ei ole oikeutta tavata lapsia tai vaikuttaa heidän asioihinsa.

    • avoin adoptioko?

      Naurettavaa, että vanhemmat voivat olla suostumatta huostaan, ja lapset kuitenkin huostataan vieralle. Miksei sama käy isovanhemmille sijoituksessa. Sanooko laki muka tässä kohden jotenkin eri tavalla? Ei sano!

      Sossut haluavat tehdä kaiken itselleen mahdollisimman helpoksi - hei EIVÄT VÄLITÄ LAPSISTA PÄTKÄN VERTAA. KETÄÄN VIRANOMAISTA / RAHASTAVAA SIJAISHUOLTAJAA EI oikeasti kiinnosta lapset.

      Eli sukulaissijoituksessako on kyse samasta, kuin nyt tekeillä olevasta "avoimesta adoptiosta", johon vaaditaan vanhempien suostumus?

      Kyllä sossuilla on keinot rajoittaa vanhempia. Onpa allekirjoittanutta ja kummilasta valvottu 2-3 vuotta, eikä koskaan kerrottu miksi.

      Kyseessä oli tuo KOKO JYVÄSKYLÄN MAALAISKUNNAN SOSIAALITOIMEA / NYKYISIN KOKO JYVÄSKYLÄN SOSIAALITOIMEA pyörittävä MAAILMANVALTIAS.

      Varokaa todella, ettei lapsenne joudu sinne! Missään muualla ei yhteydenpitoa tehdä niin vaikeaksi. Jos akalta kysyy, miksi 2 vuotias palelee ulkona ilman valvontaa, tulee porttikielto tontille (enää tuo pienokainen ei ole palellut vuosiin). Ja yhteydenpitoa hakaloitetaan.

    • minni@mikki6766

      Olemme jo soittaneet keski-suomen alueella olevaan kuntaan (ei Jyväskylä taikka JKL maalaiskuntakaan) jonka alueella lapset kuten vanhemmatkin ovat kirjoilla. Lastenvalvoja ei tule puhelimeen kun soitamme, jätämme yhteydenottopyyntöä yms,, sitten kun olemme soittaneet yli 10 kertaa virkailija tulee puhelimeen ja valittaa aikapulaa, vaikka kunnassa on 9-10 ti - to päivystys..

      otin yhteyttä myös johtavaan sosiaalityöntekijään eikä ota kunnolla kantaa asiaan. Oman kotikuntamme sossu on paljon autteliaampi (Pohjois-Pohjanmaa) ja sanoi odottavansa yhteydenottoa lasten kotikunnan sossusta ja sitten tekee meille kotikäynnin tarkastaakseen paikat (talon, pihan, huoneet yms.)

      Jotenkin tulee väkisinkin tunne, että keskisuomen sossu ei tee mitään suuntaan eikä toiseen kunnes ovat huostaanottaneet lapset virallisesti, ovat ainoastaan sanoneet lasten vanhemmille, että heille lapset eivät palaudu., nythän lapset ovat lyhytaikaiseen sijoitukseen tarkoitetussa paikassa,,

      kyllä tämän sijoituspaikan nainen sanoi, että on parempi jos lapset tulevat meille koska heillä ei ole mahdollisuutta ottaa lapsia pitemmäksi aikaa, siellä on jo 2 pientä ja yksi 14 vuotias sijoitettuna kuulemma ja 2 taikka 3 omaa lasta. Tämän paikan nainen oli ystävällinen ja kehoitti vaatimaan lapsia voimakkaasti. Ongelmana onkin, että en tiedä miksi sossun tädit eivät anna lapsia vieä meille kotiin, mitä odottavat? taikka ainakin poikani isyys testin tuloksia, mitä merkitystä testillä on, jos kerta sossun naiset ovat jo sanoneet, että lapset eivät ainakaan palaa vanhemmilleen? Kun kysyimme olemmeko me isovanhempina mahdollisesti etuasemassa lapsiin, sanoivat että emme ole, vaan lähtökohtaisesti samassa asemassa kuin jokin vieras taho, vaikka poikamme olisikin isä lapsille verikoiden tulosten jälkeen..

      Toiseksi en ymmärrä miksi lapset eivät voisi tulla meille, koska enteedestaan tunnemme toisemme ja vaimme pitää lapsia vuosia, olemme sanoneet että ainakin 5 vuotta minimissään.. ärsyttää tämä epätietoisuus..

      Lisäksi pelkäämme, että lapset joutuvat paikkaan josta emme saa edes tietää heidän siellä olevan taikka emme voi heitä tavata..

      mitkä ovat meidän viralliset oikeutemme lapsiin? onhan se kummallista jos ei sukulaisilla ole etuoikeutta lapsiin, me emme vaadi edes heistä mitään rahallista korvausta, riittää lapsilisä ja kotihoidontuki ja oma kotikuntamme maksaa hoitotukea kun lapset hoidetaan kotona eikä kunnallisessa hoidossa, meiltä pihasta on alle 2 km ihanaan kyläkouluun...

      pitäkää meille peukut pystyssä ...

      • mustetta

        En suosittele tuota ei-rahallista-korvausta-suunnitelmaasi, koska ei se "ylimääräinen raha " kumminkaan mene teidän vanhempien omiin tarpeisiin vaan koko perheen hyväksi. Kulukorvauksella maksatte sijoitettujen lasten kulut ja palkkio mahdollistaa, että teidän aikuisten ei tarvitse tehdä 8t-työpäivää vaan ehditte olla perheenkin kanssa.

        Laittakaa työntekijöille sähköpostia ja siihen soittopyyntö.


    • toivon parempaa onne

      Jokainen vähänkin järkevä ihminen näkee heti, että lasten olisi paras olla teidän luona.
      Sossun välttelevä käytös voi kertoa siitä, ettei halua lapsia teille. Jos sen sijaan olette yhteydessä - tai todennäköisesti lapset ovat yhteydesä - Keski-Suomen sijaishuoltoyksikköön (joka järjestää lyhytaikaisia sijoituksia), olette tekemisissä (valitettavasti) erittäin vanhoillisen ja ihmisiä luokittelevan koneiston kanssa. Siellä todellakin jaellaan ihmiset "kunnon ihmisiin" ja "vähemmän kunnon ihmisiin". Ja koskapa poikanne ei ole hoitanut lestiään kunnolla täällä maan päällä, katsotaan teidätkin soveltumattomiksi rakastamaan lapsen lapsianne. Tiessähän on jotain perustavaa laatua olevaa vikaa, koska poikanne on noin epäonnistunut.

      Samaisesta syystä minun (lapsen tädin), lapsen mummun ja tutun rakaan lapsen tapaamisia valvottiin 2-3 vuotta. Sijaishuoltyksikön johtaja (instanssi siis järjestää lyhytaikaista sijoitusta) suositteli, että valvottuja tapaamisia (6 x 2 tuntia vuodessa) jatketaan vielä seuraavakin vuosi. Olen nyttemmin kuullut, että kyykyttää samalla tavalla eräitä isovanhempia parhaillaan.

      Et valitettavasti vielä tunne tämän koneiston kamaluutta. lastensuojelukoneisto johtavine työntekijöineen ja turhantärkeine kouluttamattomine ammatillisine sijaisvanhempine on kuin maanpäällinen helvetti. Noiden ihmisten mielestä olet helvettisi ansainnut, koska poikasi epäonnistui lastensa huoltamisessa.

      Olen pahoillani, mutta näin se menee.

      Ainoa mitä voin neuvoa, tee pikaisesti vaade saada huoltaa lapsen lapsia kirjallisena ja toimita se sekä sosiaalitoimeen että Keski-Suomen sijaishuoltoyksikköön.

      • voimia ja onnea

        Oikeastaan suosittelen kääntymään asianajajan puoleen. Pääkaupunkiseudulla toimii Leeni Ikonen, joka on erikoistunut lastensuojelutapauksiin.


    • hullujen hommaa

      Luin viestisi parmmin. Ai lapsenlapsesi ovatkin joutuneet tuollaiseen kamalaan sijais- tuki-kriisi-lomatoimintapaikkaan. Ne ovat vihoviimeisiä. Toivottavasti lapset pääsevät sieltä pian pois. lapsill aon erittäin huono asema tuollaisessa sekasikiö - paikassa. kaikkein rahanahneimmat hamuavat joka lajin lapsia luokseen. Luulin, ettei tuollaisia HIRVIÖIDEN paikkoja enää olekaan - mutta fyffe näyttää kelpaavan edelleen.

      Älä erehdy luulemaan niitä ystäviksesi, jos puhuvat tässä vaiheessa ystävällisesti. Niin teki samanlaisen HIRVIÖIDEN paikan akkakin, kun lapsemme sinne joutui. Lirkutteli lipevästi, kunnes huostaanotto varmistui - siitä pian alkoikin tahti 6 2 tuntia vuodessa valvotusti. Ja akka itse jouti valvomaan tapaamiset, vaikka hirviöluolassa oli noin 6 sijoitettua, 4 omaa ja 5 tukilasta ja aika usein non 2 kriisilasta. Talossa on lisäksi suuritöisiä kotieläimiä ja ukko laajentaa koko ajan taloa. Siitä huolimatta akka istui 2 meterin päässä leikeistämme. Veipä äitini asunnonkin alta. Huomasi, että kuntahan tarvitsee rahaa - onko tällaisia asuntoja vuokralla. Jotta sellaista.

      Ja vielä yksi neuvo. Teidän pitää sitoutua lapsiin siten, että ovat teillä niin kauan, kuin vanhemmat ovat valmiit ottamaan heidät takaisin. Ei voi antaa vuosimääriä.

    • hirveäsijaisäiti

      Ensinnäkin, teidän tulee sitoutua kasvattamaan nämä lapset siihen saakka kunnes täyttävät 18v. Ette voi antaa tuollaisia viiden vuoden ehtoja, siinä yksi syy miksi teihin ei ole suhtauduttu vakavasti! Mitäs viiden vuoden jälkeen? Annatte lapset pois?? Ei tuollaisella asenteella voi ryhtyä sijaisvanhemmaksi, siinä sitoudutaan siihen saakka kunnes lapsi täyttää 18! Joissain tapauksissa sijoitus kyllä päättyy aiemmin, esim. vanhemmilleen takaisin, mutta sitoutua täytyy! Toiseksi, me sijaisvanhemmat emme saa äitiyspäivärahaa tai kotihoidontukea, vaikka lapsen ikä sitä edellyttäisi. Voit toki kieltäytyä palkkiosta ja kulukorvauksesta jos niin haluat.

      • ÄLÄ TOISTELE

        TOISTELEVALLE HIRVIÖSIJAISÄIDILLE!

        K uukehan hyväkäs - huosta ei ole voimassa 18 vuotiaaksi - vaikka rahapussisi sitä kovinkin huutaa. Kuopio on saanut huomautuksen, kun oli merkinnyt erään lapsen papereihin, että lapsi on huostassa 18 vuotiaaksi. ETKÖ HIRVIÖSIJAISÄITI TIEDÄ SITÄ! häh!

        "Teidän pitää sitoutua lapsiin siten, että ovat teillä niin kauan, kuin vanhemmat ovat valmiit ottamaan heidät takaisin. Ei voi antaa vuosimääriä."

        Yllä oleva tieto oli esillä juuri ennen PAKSUN SORMEN OSOITUSTASI. Etkö huomannut?

        Ärsyttävä tyyli komennella - tyypillistä OMNIPOTENTTIIN kauteen juuttuneen KAIKKITIETÄVÄN - kuin tuon Jyväskylän HIRMUN tekstiä sormi pystyssä: "Kato etlä tiiä. Mä oon vaan sata kertaa pare. Mä oon HIRVIÖÖÖÖÖÖÖ. Lapset juoksee metsään talvellä yöksi piiloon, ko. mä oon kiinnostunu enemmin omista lahjakkaista lapsistani. NE ON MUUTEN TOSI HYVIÄ! YMMÄRRÄTTEKÖ!

        Etkö huomaa, että vastasit samaan asiaan, mihin oli juuri vastattu.

        PITI PÄÄSTÄ SORMELLA OSOITTAMAAN, KUIN KOIRALLE. HIRVIÖAKKA NÄYTTI MINULLE SORMELLA, MISSÄ KOHTAA LUMIHANGESSA SEISOTAAN.

        Oikein punaruusuista kevättalveä. Toivottavasti RUUSUT kukkivat runsaina pitkin poikin. Ruusun tuoksua ja erityisesti tuntua sinulle.


      • huh huh
        ÄLÄ TOISTELE kirjoitti:

        TOISTELEVALLE HIRVIÖSIJAISÄIDILLE!

        K uukehan hyväkäs - huosta ei ole voimassa 18 vuotiaaksi - vaikka rahapussisi sitä kovinkin huutaa. Kuopio on saanut huomautuksen, kun oli merkinnyt erään lapsen papereihin, että lapsi on huostassa 18 vuotiaaksi. ETKÖ HIRVIÖSIJAISÄITI TIEDÄ SITÄ! häh!

        "Teidän pitää sitoutua lapsiin siten, että ovat teillä niin kauan, kuin vanhemmat ovat valmiit ottamaan heidät takaisin. Ei voi antaa vuosimääriä."

        Yllä oleva tieto oli esillä juuri ennen PAKSUN SORMEN OSOITUSTASI. Etkö huomannut?

        Ärsyttävä tyyli komennella - tyypillistä OMNIPOTENTTIIN kauteen juuttuneen KAIKKITIETÄVÄN - kuin tuon Jyväskylän HIRMUN tekstiä sormi pystyssä: "Kato etlä tiiä. Mä oon vaan sata kertaa pare. Mä oon HIRVIÖÖÖÖÖÖÖ. Lapset juoksee metsään talvellä yöksi piiloon, ko. mä oon kiinnostunu enemmin omista lahjakkaista lapsistani. NE ON MUUTEN TOSI HYVIÄ! YMMÄRRÄTTEKÖ!

        Etkö huomaa, että vastasit samaan asiaan, mihin oli juuri vastattu.

        PITI PÄÄSTÄ SORMELLA OSOITTAMAAN, KUIN KOIRALLE. HIRVIÖAKKA NÄYTTI MINULLE SORMELLA, MISSÄ KOHTAA LUMIHANGESSA SEISOTAAN.

        Oikein punaruusuista kevättalveä. Toivottavasti RUUSUT kukkivat runsaina pitkin poikin. Ruusun tuoksua ja erityisesti tuntua sinulle.

        Ota huomioon, etteivät kaikki lue kirjoituksiasi!
        Ne jankkaavat usein samaa asiaa ja itsekin hyppelen tekstiesi yli.
        Jos huomaan kirjoituksessa sanat "hirviö" "akka" "prouva" "suiside" "sukurutsa" ja monia muita tutulla kirjoitustyylillä, niin en viitsi vaivautua, koska sisältö on jo entuudestaan tuttu.

        Hyvä, että joku vastasi kysyjälle.
        Eihän useampi vastaus ole pahasta, päinvastoin!


      • salat julkisuuteen
        huh huh kirjoitti:

        Ota huomioon, etteivät kaikki lue kirjoituksiasi!
        Ne jankkaavat usein samaa asiaa ja itsekin hyppelen tekstiesi yli.
        Jos huomaan kirjoituksessa sanat "hirviö" "akka" "prouva" "suiside" "sukurutsa" ja monia muita tutulla kirjoitustyylillä, niin en viitsi vaivautua, koska sisältö on jo entuudestaan tuttu.

        Hyvä, että joku vastasi kysyjälle.
        Eihän useampi vastaus ole pahasta, päinvastoin!

        En ole huomannut täällä aiemmin sukurutsa sanaa. Kyllähän täällä jotkut kirjoittelee nimimerkilläänkin, eli toistelevat tiettyä sanaa. Minä toistelen tiettyjä asioita, jotka ovat todella huolestuttavia huonolaatuisessa sijaishuoltopaikassa. Toistan niitä niin kauan, kun tuon kammopaikan tavat ihmisiä kohtaan muuttuvat.


      • väärä kanava
        salat julkisuuteen kirjoitti:

        En ole huomannut täällä aiemmin sukurutsa sanaa. Kyllähän täällä jotkut kirjoittelee nimimerkilläänkin, eli toistelevat tiettyä sanaa. Minä toistelen tiettyjä asioita, jotka ovat todella huolestuttavia huonolaatuisessa sijaishuoltopaikassa. Toistan niitä niin kauan, kun tuon kammopaikan tavat ihmisiä kohtaan muuttuvat.

        No tästäkin ketjusta löytyy nikin "älkää antako lasta" muodossa "sukurutsua", joten eipä tarvinnut kauaa etsiä.
        Joku kirjoitteli aiemmin sijaispaikan tyttären ja sijoitetun pojan seurustelusta. Siellä tuota rukurutsaa ainakin viljeltiin, vaikkeivät osalliset ilmeisesti edes olleet mitään sukua toisilleen.
        En usko, että tämä olisi oikea kanava jos kokee kärsivänsä vääryyttä. Faktaa paperille ja mieluiten todistajien kera. Sitten vaan asia julkisuuteen jos se ei muuta kautta ala selviämään.


      • jatkoa edelliseen
        väärä kanava kirjoitti:

        No tästäkin ketjusta löytyy nikin "älkää antako lasta" muodossa "sukurutsua", joten eipä tarvinnut kauaa etsiä.
        Joku kirjoitteli aiemmin sijaispaikan tyttären ja sijoitetun pojan seurustelusta. Siellä tuota rukurutsaa ainakin viljeltiin, vaikkeivät osalliset ilmeisesti edes olleet mitään sukua toisilleen.
        En usko, että tämä olisi oikea kanava jos kokee kärsivänsä vääryyttä. Faktaa paperille ja mieluiten todistajien kera. Sitten vaan asia julkisuuteen jos se ei muuta kautta ala selviämään.

        Kyseisessä ketjussa puhuttiinkin sisäsiittoisuudesta jota voi verrata sukurutsaan.


      • teemoitellaanko?
        jatkoa edelliseen kirjoitti:

        Kyseisessä ketjussa puhuttiinkin sisäsiittoisuudesta jota voi verrata sukurutsaan.

        Ei ole aivan sama asia, kun tarkkaan miettii. Toki voi liittyä samaan teematyyppiin.


      • Kyseisessä
        teemoitellaanko? kirjoitti:

        Ei ole aivan sama asia, kun tarkkaan miettii. Toki voi liittyä samaan teematyyppiin.

        jutussa, jossa kaksi toisilleen sukua olematonta seurustelee, niin on yhtä vähän kyse sisäsiittoisuudesta kuin sukurutsastakaan.


      • ollan boheemeitaaaaa
        Kyseisessä kirjoitti:

        jutussa, jossa kaksi toisilleen sukua olematonta seurustelee, niin on yhtä vähän kyse sisäsiittoisuudesta kuin sukurutsastakaan.

        Kun kasvukumppanit seurustelee, aiheuttaa se pienemmille sijoitetuille lapsille hämmennystä: miten isoveli ja -sisko ovat samassa sängyssä.

        Tuossa paikassa sijoitetut lapset ovat joutuneet kokemaan vaikka mitä traumatisoiva - jopa sijaistraumatisoitumaan tapahtumasta, joka on tapahtunut ennen heidän syntymäänsä. Tuo traumatarina kerrotaan kaikille "uusille" ovesta sissään päästetyille (kaikkia ei päästetä ovesta / toisia ei edes tontille). Niinpä pienet sijoitetut luulevat, että trauma koskee heitäkin.

        Mielestäni kyseessä voidan sanoa olevan sisäsiittoisuus, koskapa kasvunkumppanit seurustelevat. Minusta on samantekevää, vaikka isosisko ja isä seurustelisivat (ties vaikka tuossa paikassa sekin olisi tapahtunut), mutta pienten sijoitettujen lasten elämän tuollainenkin erikoisuuden tavoittelu saa hämmennyksiin. Mutta tuossa talossa on kuulemma "oma suu edellä" Talon rouvan ja tyttärien mielihyvä menee sijoitettujen edelle. Tuossa paikassa halutaan (erit. rouva) olla niin erikoista niin erikoista vähän asiassa jos toisessa ja jälkikasvu tekee kaikkensa kyetäkseen samaan.

        ME OLLAAN TÄMMÖSIIN BOHEEMEITA. "Sil on samanlainen taidemaku, ko mul". "Mä tykkään tuollaisesta harmoonisesta, klassisesta......" Hah, hah, hah, ha,


    • minni@mikki6766

      siis tarkoitin, että lapset olisivat meillä ainakin sen 5 vuotta minimissään, mutta toki saa olla sinne aikuisikään jos tarve vaatii, meillä tilaa on ja taloudellinen tilanne ok, kyllä ne lapset haluamme aina siihen saakka pitää luonamme kunnes omat vanhemmat ne kykenevät ottamaan luokseen, mutta EI uuteen sijaisperheeseen!!! tässä ei ratkaise raha vaan auttamisen halu ja olla lasten elämässä mukana.

      kiitoksia teille, jotka ovat auttaneet ja kertoneet näistä epäkohdista, asumme itse niin kaukana keski-suomesta, että emme millään ole perillä näistä uskomattomista paikoista, jotka vaikuttavat pelottaviltakin. mietityttää, että miksi kukaan ei käistä asiaan? silminnäkijä ohjelman porukat olisivat varmasti kiinnostuneita teemasta, heti minä ainakin heille informoin, jos lapsenlapsemme menevät tänne epäilyttävään paikkaan, asiasta täytyy tehdä julkinen ja hakea vastuun kantaja esiin-...

      itse en näe mitään syytä, miksi lapsenlapseni eivät voi meille tulla.. yksi tuttavani oli sitä mieltä, että sossu voi katsoa, että lapsien vanhempien tapaamiset saattaisivat vaarantua koska asumme kaukana m. 300 km päässä taikka jos alkaisin riitelemään lasten äidin kanssa jolla on jo uusi miesystävä vauvansa kanssa, jonka biologinen isä poikani oletettavasti on.

      ja mainittakoon vielä sellainen seikka, että lapset ovat nyt olleet tässä väliaikaisessa sijoituksessa n. 2 kk ja ovat n. 30 km matkan päässä heidän biologisesta äidistä, mutta hän ei ole joutanut lapsia katsomaan kuin yhdesti ja tapaaminen kesti n. 30 min, tässä samassa paikassa on tämän äidin aikaisemmat lapset sijoitettuna, nämä 5 ja 7 vuotiaat, mutta heistä ei äiti ollenkaan ole kiinnostunt, kun tämä uusi mies vie kaiken ajan ja voiman., ovat jo muuttaneet yhteen viereiseen kuntaankin.

      omaa poikaani en myöskään voi puolustella tässä tilanteessa, oli vain liian nuori itse kun tuli isäksi eikä tajunnut vastuun kantamista..mutta tällä biologisella äidillä tämä vauva on siis 5 lapsi ja kaksi otettu huostaan jo aikaisemmin ja nyt vaarassa nämä kaksi. Lisäksi ihmetyttää sekin seikka jos kerta sossu on ottamassa huostaan näitä 2 ja 3 vuotiaita, niin miksi voi tämä vauva jäädä äidilleen asumaan? minun järkeni ei riitä näissä asioissa, täytyy saada ammattiapua ja tuo asianaja joka erikoistunut lastensuojelu tapauksiin on kyllä tarpeen jos asiat vielä mutkistuvat..

      toivotaan, että järki voittaa tässä tapauksessa, muuten olen velvollinen tekemään asiasta julkisen ja kaikille tiettäväksi

      • narsissos narsissos

        Olen kuullut, että julkisuus auttaa. Kunnolla vaan volymia mediaan, jos aikovat lapset laittaa kamaliin ja täyteentupattuihin paikkoihin jollekin elinkeinoksi. Jos yhdellä kouluttamattomalla pariskunnalla - joista toinen suunnilleen päätoimen verran luuhaa kylillä - huostaan uskotaan noin 11 lasta mahdolliset kriisit päälle, on jossain vikaa.

        Koska olen nähnyt tuon porukan, tiedän, että ROUVA on hyvä ainoastaan tappelemisessa ja kuulemma oman edun tavoittelemisessa (raha-asiat ovat esnsisijaiset). Manipuloimaan on myös erittäin kova. saa kaiken näyttämään esim. mörskässään vieraalle hyvältä. Kertoo, miten hänestä ja heistä tuli hyviä ihmisiä. Esittelee luontokappaleet ja niiden paskan, neliöt ja lastensa erinomaisuuden.

        Täyttä teatteria ja näyttelemistä. olen nähnyt lähes samalla kertaa nuo KAKSI NAAMAA: toiseen suuntaan lirkuttelevan MAIREAN, ja meille irvistävän ja viitan takaa näkyy PAKSU OSOITTAVA SORMI. Tuolla viittasankarilla kun on valta ajaa ihmisiä julkisistakin tilaisuuksista ulos. HÄN OMISTAA MM. KOULUJA, TEATTEREITA, MONITOIMITILOJA JNE. JNE.

        hiukka omnipotenttia, hiukka omnipotenttia.....

        Oiskos NARSISSI?


      • raha lapsille säästö
        narsissos narsissos kirjoitti:

        Olen kuullut, että julkisuus auttaa. Kunnolla vaan volymia mediaan, jos aikovat lapset laittaa kamaliin ja täyteentupattuihin paikkoihin jollekin elinkeinoksi. Jos yhdellä kouluttamattomalla pariskunnalla - joista toinen suunnilleen päätoimen verran luuhaa kylillä - huostaan uskotaan noin 11 lasta mahdolliset kriisit päälle, on jossain vikaa.

        Koska olen nähnyt tuon porukan, tiedän, että ROUVA on hyvä ainoastaan tappelemisessa ja kuulemma oman edun tavoittelemisessa (raha-asiat ovat esnsisijaiset). Manipuloimaan on myös erittäin kova. saa kaiken näyttämään esim. mörskässään vieraalle hyvältä. Kertoo, miten hänestä ja heistä tuli hyviä ihmisiä. Esittelee luontokappaleet ja niiden paskan, neliöt ja lastensa erinomaisuuden.

        Täyttä teatteria ja näyttelemistä. olen nähnyt lähes samalla kertaa nuo KAKSI NAAMAA: toiseen suuntaan lirkuttelevan MAIREAN, ja meille irvistävän ja viitan takaa näkyy PAKSU OSOITTAVA SORMI. Tuolla viittasankarilla kun on valta ajaa ihmisiä julkisistakin tilaisuuksista ulos. HÄN OMISTAA MM. KOULUJA, TEATTEREITA, MONITOIMITILOJA JNE. JNE.

        hiukka omnipotenttia, hiukka omnipotenttia.....

        Oiskos NARSISSI?

        Jos rahat antavat, ota ihmeessä ja laita kaikki lasten tileille säästöön. Niin ei yksikään rahasta työtä tekevä tee!


      • taas tätä
        raha lapsille säästö kirjoitti:

        Jos rahat antavat, ota ihmeessä ja laita kaikki lasten tileille säästöön. Niin ei yksikään rahasta työtä tekevä tee!

        Eiköhän niitä ole oikeasti aika vähän, jotka tekevät töitä ilman palkkaa.

        Minäkin olen jäänyt kotiin palkkatöistäni kun meille tuli ensimmäinen sijoitettu.
        Meillä on kaksi sijoitettua, enkä viitsi edes laskea tuntipalkkaani. Vanhassa työssäni muuten työaikani oli 5 x 8h/vko vuosilomat...
        Jos en saisi sijoitetuista mitään rahaa niin valitettavasti olisin jatkanut entisessä työssäni, jossa siinäkin sain olla lasten kanssa tekemisissä.
        Se vaan on kylmä tosiasia, että sijaisperheenkin on ruokansa, asumisensa, vaatteensa ja muut kulunsa maksettava.


      • pieni on edelleen ka
        taas tätä kirjoitti:

        Eiköhän niitä ole oikeasti aika vähän, jotka tekevät töitä ilman palkkaa.

        Minäkin olen jäänyt kotiin palkkatöistäni kun meille tuli ensimmäinen sijoitettu.
        Meillä on kaksi sijoitettua, enkä viitsi edes laskea tuntipalkkaani. Vanhassa työssäni muuten työaikani oli 5 x 8h/vko vuosilomat...
        Jos en saisi sijoitetuista mitään rahaa niin valitettavasti olisin jatkanut entisessä työssäni, jossa siinäkin sain olla lasten kanssa tekemisissä.
        Se vaan on kylmä tosiasia, että sijaisperheenkin on ruokansa, asumisensa, vaatteensa ja muut kulunsa maksettava.

        Mikset voinut olla töissä, vaikka teillä on sijoitettu lapsi? Mielestäni sijoitetun lapsen kanssa voi olla töissä siinä missä omienkin.

        Mielestäni perhehoito on hyvää erittäin pienimuotoisena - ei säilömismuotona.


      • taas tätä
        pieni on edelleen ka kirjoitti:

        Mikset voinut olla töissä, vaikka teillä on sijoitettu lapsi? Mielestäni sijoitetun lapsen kanssa voi olla töissä siinä missä omienkin.

        Mielestäni perhehoito on hyvää erittäin pienimuotoisena - ei säilömismuotona.

        Lapsi on todella vaativa ja sos.tsto halusikin etsiä hänelle sellaisen perheen, jossa toinen sijaisvanhemmista jää kotiin pitkäksi aikaa. Lapsi on joutunut kokemaan kovia ja nyt rakennetaan perusturvallisuutta. Karua, mutta totta.
        Aika monet sijoitetut lapset vaativat paljon enemmän kuin sellaiset lapset, jotka ovat saaneet elää turvallisen ja vakaan vauvaiän.

        Ajatella, että tämäkin on väärin kun luovuin palkastani ja jäin kotiin sijoitetun kanssa...


      • pienimuotoisuus
        taas tätä kirjoitti:

        Lapsi on todella vaativa ja sos.tsto halusikin etsiä hänelle sellaisen perheen, jossa toinen sijaisvanhemmista jää kotiin pitkäksi aikaa. Lapsi on joutunut kokemaan kovia ja nyt rakennetaan perusturvallisuutta. Karua, mutta totta.
        Aika monet sijoitetut lapset vaativat paljon enemmän kuin sellaiset lapset, jotka ovat saaneet elää turvallisen ja vakaan vauvaiän.

        Ajatella, että tämäkin on väärin kun luovuin palkastani ja jäin kotiin sijoitetun kanssa...

        Ymmärrän toki asian. Ja hienoahan se on, että jäit kotiin. Mutta ehkä voit jossain vaiheessa palata töihin.

        Arvostan sijaisperheitä, joihin otetaan lapsi - kolme. Jos otetaan tyyliin 7 kriisi- ja tuki- ja lomatoimintalapset, menee överiksi. Silloin on mielestäni parempi, että lapsia hoitavat koulutetut ihmiset.


    • minni@mikki6766

      Olen itse ruoka-alan firmassa johto portaassa, että kyllä ne ruoat talosta saan aika omakustannus hintaan. Jos tuon lapsilisän ja kotihoidontuen saa (en tiedä olenko oikeutettu kotihoidontukeen) ainakin meidän kunnassa saa lisän kun hoidan lapset kotona (en vie kunnalliseen hoitoon tarhaan yms) nämä tuet saavat JOAKINEN jolla on lapsia olemassa..

      en ole vailla näitä sos toimen hoitokorvauksia yms jotka tulisivat siitä hyvästä, kun hoidamme poikamme lapsia.. on varmasti eri asia, jos hoitaa täysin vieraita lapsia niin tottakait heille suon tuon hoitokorvauksen jonka sossu maksaa yms.. minulla lähinnä periaate, että omaa sukua olevat lapset hoidetaan omin voimin jos ne kerta saadaan..toivon, että saamme.. kohta alkaa usko mennä mahdollisuuksiimme.. emme kuitenkaan jätä asiaa sikseen. Kyllä kait jokin raja täytyy olla sos.toimellakin.

      • öoioyuiygydftfugih

        Jos tuon lapsilisän ja kotihoidontuen saa (en tiedä olenko oikeutettu kotihoidontukeen) ainakin meidän kunnassa saa lisän kun hoidan lapset kotona (en vie kunnalliseen hoitoon tarhaan yms) nämä tuet saavat JOAKINEN jolla on lapsia olemassa..

        Kotihoidontukeen ovat oikeutetut vain lapsen vanhemmat tai huoltajat, joita sijaisvanhemmat eivät ole. Et siis tule saamaan kotihoidontukea, etkä kuntalisää. Sosiaalitoimi yleensä velvoittaa jäämään pois palkkatyöstä minimissään puoleksi vuodeksi, mielellään vuodeksi lasten sijoituksen jälkeen (vaikka olisi sukulaissijoitus), mikä tarkoittaa palkatonta vapaata omasta työstä, koska vanhempainetuuksia et saa (paitsi hoitovapaaoikeuden alle 3v lapsesta). Ainoa etuus ja korvaus menetetyistä tuloista on siis tuo hoitoraha, mitä ei ole pakko ottaa vastaan jos ei halua. Ainahan voi toki sen 6-12kk elää säästöillä. Kulukorvaus on taas tarkoitettu lapselle, hänen menoihinsa. Sitä ei ole pakko käyttää nyt, mutta kannattaisiko se kuitenkin ottaa vastaan ja säästää lapselle tulevaisuutta varten?


      • Kummamamma.

        On vielä yksi keino!

        Oheishuoltajuus.

        Eri asia kuin sijaisvanhemmuus. Oheishuoltaja saa kotihoidontuen ja elatustuet ja muut samat kuin huoltajakin saisi. Oheishuoltaja ei saa kulukorvausta tai hoitopalkkiota.
        Oheishuoltajuutta haetaan huoltajan ja tulevan oheishuoltajan suostumuksella oikeusteitse. Lapsi ei voi olla huostassa joten kiirettä pitää.

        Oheishuoltajuuden voi myöhemmin muuttaa sukulaissijaisvanhemmuudeksi sosiaalitoimen kanssa yhteistuumin.


    • hirveäsijaisäiti

      Et ole oikeutettu kotihoidontukeen kuten ei yksikään sijaisvanhempi, vaan palkkioon sekä kulukorvauksiin. Edelleenkin voit kieltäytyä näistä, en vaan ymmärrä miksi pitäisi kieltäytyä? Ne ovat sinulle kuuluvia lakisääteisiä korvauksia esim. jättäessäsi palkkatyösi ryhtyessäsi näitä lapsia hoitamaan. Kieltäytyminen em. rahasta ei tee sinusta parempaa tai uhrautuvampaa sijaisvanhempaa. Kulukorvaus on tarkoitettu lapsen menoihin; vaatetukseen, hygieniaan, harrastuksiin, huonekaluihin, leluihin,pyörään, suksiin yms. Voit hyvällä omallatunnolla ottaa palkkion vastaan, siitä ei tuomitse kukaan muu kuin katkerat ja epätietoiset ihmiset.

      • joskus tarpeen

        Laita säästöön lapsille.


    • minni@mikki6766

      Tuli tänään tietoa, että nyt poikani isyyden tulokset ovat tulleet, hän on kaikkien kolmen isä. Sos toimisto oli ilmoittanut ja isyys paperit allekirjoitettu.

      Samalla lapsien äiti ilmoitti minulle, että sos toimisto huostaanottaa nämä 2 ja 3 vuotiaat lapset heti. He jatkavat tässä tilapäisessä sijoituskodissa vielä hetken.

      Heidät sijoitetaan mahdollisesti Jyväskylän lähelle, meihin otetaan yhteyttä jos tarve sitä vaatii... hetkinen nyt putosin kärryiltä

      Pojalleni ei ole edes tarjottu mitään mahsollisuutta vaikuttaa asiaan. Lasten biologinen äiti pitää tämän vauvan itsellään ja jatkaa elämäänsä uuden miesystävänsä kanssa kuten ennenkin. Saa lapsilisät ja nyt sitten elatustuetkin, sanoi hän.

      Mitenkä äiti voi saada lapsilisät ja elatustuet jos ei hoida edes lapsia? mihinkä teen ilmoituksen? ei voi olla totta..!!

      Taidan tarvita asianajajan, eihän tämä voi näin mennä, olemme koko ajan sanoneet, että otamme lapset tänne tuttuun paikkaan, jos lapset nyt menevät taas uuteen perheeseen, meidän välit voivat katketä jos emme edes tapaamis oikeuksia saa..

      isällä ei ole kuulemma mitään oikeutta lapsiin, vaan oikeus maksaa nämä elatusmaksut oli sossun täti sanonut.

      Voisiko joku nyt tosissan ehdottaa hyvää asianajajaa, joka erikoistunut nimenomaan näihin sos.toimiston päätösongelmiin ja on erikoistunut perheoikeuteen..

      Olemme täällä aivan shokissa...

    • chikachika

      En ole ikinä ollut laitoshoidon puolesta puhuja joten heti lapset isovanhemmille! Ja nyt puhut pojallesi että kasvattaa sitä selkärankaa edes tuuman verran, ja hoitaa lapset teille! BIOLOGISELLA ISÄLLÄ ON OIKEUS LAPSIINSA! sanoi äiti mitä sanoi, etenkin jos tehtailee vauvoja suoraan valtion hoteisiin..

      • yhteys Leeniin

        Leeni Ikonen on hyvä lastensuojeluasioihin erikoistunut juristi. Hänen firmansa on Knuutilaki (muistaakseni).

        Jos lapset todella sijoitetaan Jyväskylän aluelle, ollaan yhteydessä. On tärkeää, etteivät joudu erääseen kamalaakin kamalampaan paikkaan. Voin vaan kuvitella, miten ko. paikan pyörittäjä nauttisi tilanteestanne, kun pääsisi pyörittämään ihmisiä. Hän nauttii oikeudenkäynneistä, ja teidän tapauksessa voisi hyvin liittoutua äidin kanssa isän sukua vastaan. Näin tuo sijaishuoltaja on tehnyt meidän kohdalla. Väsytti lapsen äidin totaalisesti yllyttämällä oikeustaisteluihn käräjä- ja hallinto-oikeudessa. Jos lapset tulee Jyväskylään, ollaan yhteydessä. Suosittelen ihan taistelua, etteivät lapset joudu ko. paikkaan.


      • leikisti yrittäjä
        yhteys Leeniin kirjoitti:

        Leeni Ikonen on hyvä lastensuojeluasioihin erikoistunut juristi. Hänen firmansa on Knuutilaki (muistaakseni).

        Jos lapset todella sijoitetaan Jyväskylän aluelle, ollaan yhteydessä. On tärkeää, etteivät joudu erääseen kamalaakin kamalampaan paikkaan. Voin vaan kuvitella, miten ko. paikan pyörittäjä nauttisi tilanteestanne, kun pääsisi pyörittämään ihmisiä. Hän nauttii oikeudenkäynneistä, ja teidän tapauksessa voisi hyvin liittoutua äidin kanssa isän sukua vastaan. Näin tuo sijaishuoltaja on tehnyt meidän kohdalla. Väsytti lapsen äidin totaalisesti yllyttämällä oikeustaisteluihn käräjä- ja hallinto-oikeudessa. Jos lapset tulee Jyväskylään, ollaan yhteydessä. Suosittelen ihan taistelua, etteivät lapset joudu ko. paikkaan.

        Voin kuvitella, että Keski-Suomen sijaishuoltoyksikkö pyrkii nopeasti huostaamaan ja sijoittamaan lapset. Toisin kuin esim. pääkaupunkiseudulla, ei Jyväskylässä arvosteta isovanhempia sijaisvanhempina.


        Itse ajattelen, että lapset ehdottomasti teille. Joutuvat muuten peli- ja rahanappuloiksi jollekin epäviralliselle yrittäjälle.


    • maha pystyssä

      On tainnut aika kalliiksi yhteiskunnalle tulla tuon naisen lapsien tekeminen, jos oikein laskin, niin jo 5 muksua tehnyt ja vain tätä pienintä hoitaa, vai kuinka?

      Isovanhemmille lapset ehdottomasti

      • 3+3

        Tehkää puolisonne kanssa välittömästi kirjallinen pyyntö siitä että haluatte ryhtyä poikanne lasten sijaisvanhemmiksi - se kannattaa viedä kaupungintalon kirjaamoon, jolloin saatte tositteen siitä, että se on tullut perille ja laittakaa se kaikille mahdollisille viranomaisille (perusturvajohtaja, lastensuojelun sijaishuollon sosiaalityöntekijä, se sosiaalityöntekijä, jonka kanssa poikanne on asioinut jne.
        Nykyisen lastensuojelulain mukaan sosiaalitoimen olisi pitänyt järjestää läheisneuvonpito, jossa olisivat olleet mukana ainakin lasten sosiaalityöntekijä, te (jos poikanne olisi teidät läheisiksi nimennyt), lasten äiti ja poikanne. Jos todella on niin, että lapsille ollaan jo etsimässä pysyvämpää sijaishuoltopaikkaa, eikä läheisneuvonpitoa ole järjestetty, vaikka poikanne on sitä esittänyt ja te olette tarjoutuneet isovanhempina sijaisvanhemmiksi, niin prosessti ei ole ollut laillinen. Jos teillä on varaa, niin kannattaa todellakin käyttää apuna perheasioihin perehtynyttä juristia - asiakkaan voi olla poikanne, koska te ette juridisessa mielessä ole asianosaisia.


    • minni&mikki6766

      voikokaan olla edes totta, että sos.soimen työntekijä ilmoitti pojalleni, että vaikka hän tunnusti isyytensä ei hänellä ole oikeuksia lapsiin?

      sos toimisto asioi vain lapsien äidin kanssa ja kuuntelevat häntä ja etsivät siis sijoituspaikkaa keski-suomesta Jyväskylän läheltä

      soitan tuolle yllä olevalle juristille..Kiitoksia

    • ei lapsia luolaan

      Jos niin huonosti käy, että laittavat Jyväskylään, konsultoi tätä palstaa. Jos lapset joutuvat tuohon huonoon paikkaan, kannattaa toimia ja heti! Jokainen tunti tuossa paikassa on liikaa pienokaisille.

    • minni&mikki6766

      Ei edelleenkää ole sossupuoli vastannut meille mitään. Eivät sano mitään suoraan. Poikani on nyt kerran käynyt lapsiaan katsomassa tässä sijoituspaikassa nyt kun isyys paperit on tehty ja isyys tutkittu ja vahvistettu. Biologinen äiti ei ole käynyt katsomassa lapsiaan kuin silloin alussa elikkä yli 1,5 kk sitten ja viipyi tuon 0, 30 minsaa.

      Taas olemme jättäneet yhteydenotto pyyntöä, mutta sitä vastausta saamme varmaankin sitten odotella, teemme tuon kirjallisen vaateen jossa vaadimme lapsia meille siis isovanhemille sijoitettavaksi, katsoin myöskin lastensuojelulakia ja siinä erityisesti 32 pykälä.

      • 7+17

        No syynä voi olla esim. se, että biologinen äiti on kieltänyt sijoittamasta lapsia teille tai antamasta teille mitään tietoja. Hänellä on siihen oikeus. Eli äiti voi sanoa, että lapset on sijoitettava sijaisperheeseeen/laitokseen tms. mutta ei missään nimessä teille. Teillä ei ole silloin mitään oikeuksia lapsiin! Eikä teillä ole myöskään mitään oikeuksia saada lapsista tietoja sossulta, vain huoltajilla on. Sossut ovat vaitiolovelvollisia lapsen asioista!


      • Sijaisäiti 2lle

        Tuntuu kyllä käsittämättömältä, ettei biologinen isä saisi lapsia jos hällä itsellä on asiat kunnossa.
        Voimia taistoon! Vaikkei mitään taistoa edes pitäisi olla.
        Eikö äiti siis viipynyt minuuttiakaan lastensa luona? Vai oliko sinun tarkoitus kirjoittaa 0,30 tuntia?


    • kahden sijaisäiti

      Tsemppiä ja voimia teille, toivottavasti saatte lapset! Kun vaan jaksatte vaatia lapsia, uskon että te saatte heidät.

      • Monsterlandia

        Lakiin on saatava muutos. On lapsen etu ehdottomasti, jos hänet sijoitetaan sukuun.
        Jos vanhempi ei saa sanoa, sijoitetaanko lapsi vai ei ei hänen tule antaa toimia vastoin lapsen etuakaan.

        Jyväskylässäskin on niin kamala sijaishuoltopaikka (en tiedä onko sijaisperhe vaiko laitos), että huonompaa saa etsimällä etsiä. Kuka tahansa lapsen sukulainen olisi parempi, kuin tuo hirviöiden maa.


    • Onnea asioihin!

      Hirveä lukea tällaisia ketjuja, koska ehdtottomasti lain mukaan lähiomaiset ovat etulyöntiasemassa sijoituspaikkaa valittaessa ja sossu kieltää tämän lain kohdan!

      Mutta sossu voi ikävä kyllä toimia miten mielivaltaisesti näissä asioissa tahansa, jopa laittomasti ja heitä vastaan on mahdoton puolustautua tai saada päätöksiin muutosta. Jo tuo pelkkä sossun väärä asenne on suomalaista lasten"suojelua" pahimmillaan.

      Toivottavasti saatte lapset, mielivaltaisesta sossusta huolimatta!

    • minnu&mikki6766

      Joo, tuolla edellä tarkoitin, että biologinen äiti vieraili lastensa luona tuon 30 minsaa. Hänen aikaisemmin jo huostaanotetut lapsensa olivat samassa paikassa kuin nämä poikani 2 ja 3 vuotiaat, mutta eipä äitiä heidän olemisensa kiinnostanut. Uusi miesystävä vie kaiken ajan ja huomion ja tietysti tämä pieni vauva (nyt vähän yli 3kk).

      Mutta saapa nähdä mitenkä käy. Voihan olla tuokin tosi, että biologinen äiti ei halua lapsiaan tänne meille ja sen erityisesti kieltää, sillehän ei voi mitään, mutta parhaamme yritämme,.pojallani joka on lasten isä on sossu ilmoittanut, että hän ei saa lapsia. Ei ole työpaikkaa ja nuorempana oireillut ADHD vilkkauden takia, tehnyt tyhmyyksiä, nyt kuitenkin elämä jo asettunut paremmin mutta sossun mukaan ei ole tarpeeksi näyttöä vakaasta elämästä yms, , tappelivat ja hoitivat kumpikin näitä 2 ja 3 vuotiasta huonosti heti alkutaipaleelta kun tappelivat keskenään poikani ja tämä lasten äiti. Kummallista kyllä, sossun mielestä voi äiti hoitaa tätä vauvaa normaalisti vaikka ei kuulemma ole sovelias hänkään näille 2 ja 3 vuotiaille, siksi tähän huostaanottoon ollaan tultu,.

      itse asun niin kaukana, että ei kaikki kamaluudet edes kantautunut korviini kuin vasta viime viikkoina olen saanut paremman selvyyden lasten kohtelusta, parempi tämä väliaikainen sijoitus paikka kuitenkin on kuin olla läsnä tilanteessa jossa koko ajan tapellaan ja huudetaan. Lapset ovat tässä paikassa siihen asti kunnes heille löytyy pitkä-aikainen sijoitus paikka johonka me olisimme sitoutuneet. Onhan tämä mummula lapsille tuttu paikka entuudestaan.

      Olen varannut nyt paikallisees sostoimistoon ajan ja pyydän heitä ottamaan yhteyttä tuohon soststoon jossa lapset ovat kirjoilla. Tuon kirjallisen vaateen laitan huomenissa eteenpäin ja se viedään sossuun siihen kuntaan, missä lapsien asia nyt on esillä., kaikkeni teen lasten eteen mikä on vain mahdollista, mutta tuo on kyllä tosiasia, että lasten äidillä on oikeuksia enempi kuin isällä saatika sitten isovanhemmilla, vaikka äitinsä vähät välittää lapsistaan taikka näistä jo eiemmin otetuista lapsistaankaan, kun yhteen laskin, on nämä yht 5 lasta tehty 3 eri miehellekin, joista siis viimeiset 3 ovat poikani kaikki,.

      saapa nähdä mitenkä asiat etenevät, olemme muuten ajatelleet käydä ihan sen kurssinkin läpi, joka valmentaa sijaisvanhemmuuteen, meillä se käydään Oulussa,.

    • hyvinvointivaltioko

      En ymmärrä miksi työttömyys katsotaan esteeksi, mutta kuitenkin sijaisvanhemmuudessa on jopa suositeltavaa että toinen jää kotiin hoitamaan lasta. Jatkuvasti valitetaan ettei perheillä ole enää aikaa lapsilleen koska yhteiskunta on muuttunut liian työkeskeiseksi.

      Se on kuitenkin totuus että vaikka olisi kuinka kouluttautunut, silti Suomessa on epäonnistuneita sijoituksia ja lasten kaltoinkohtelua.

      Biologinen vanhempi pääsee helposti pyörittämään viranomaisia, vaikkei ymmärtäisi omaa saati lasten tilannetta. Viranomaiset eivät luota isovanhempiin vaikka he olisivat hoitaneet lapsia hyvin. Asenteista johtuen kuvitellaan että ongelmat siirtyvät sukupolvelta toiselle. Mitään muutosta parempaan suuntaan ei kuitenkaan tule tapahtumaan, jos viranomaiset eivät tässä suhteessa kantaansa muuta.

    • minni&mikki6766

      Saimme viime perjantaina tietää, että lapset eivät tule meille. Lapset ollaan laittamassa Jyväskylän lähelle johonkin. Samaan yhteenvetoon sossuvirkailija tähdensi kuinka tärkeätä roolia minä vedän näihin pieniin lapsiin, joista olemme huolissamme ja ne haluamme meille, olisi siis suotavaa, että minä pitäisin lapsiin yhteyttä lasten kehityksenkin vuoksi... siis häh?

      Jos olemme siis sossun mielestä lapsille tärkeitä henkilöitä - niin miksi emme sitten ehitä voi saada?

      Laten isän (minun poikani) aikaisempi nuoruus ajan koulusta pois olemeinen ja opiskelujen loppu vaihteen tapahtunat estävät minun saavan lapsia meille (poikani oli alle 18 vuotias, kun siirtyi poikakotiin juuri näiden koulu pinnausten takia) ja tämä on ISO ongelma sossun tädeille minua arvioitaessa sijaisvanhemmaksi. On olemassa kuulemma oikein ohjeistukseen merkitty, että sijaisvanhemmilla ei saa olla minkäänlaisia ongelmia omien lastensa kanssa aikaisemmin. (minun tapauksessa yli 20 vuotta sitten tapahtuneet)

      Biologinen äiti saa kyllä ryypätä, bilettää yms niin, että lapset viedään pois. Poikani ei saa tavata lapsiaan muuta kuin virkailijan läsnä ollessa, äiti sen sijaan voi tavata ja hakea luokseen esim. viikonlopuksi vaikka hän juuri on se äiti, jolta ennestään on otettu jo kaksi lasta pois ja nyt siis viedään nämä toisetkin kaksi. Kaiken kukkuraksi vaikka nämä kaiksi 2 ja 3 vuotiasta viedään pois niin sossun mielestä äiti on edeleen kykenevä hoitamaan tätä viimeistä alle 4 kk vauvaansa.

      Se että äiti nyt varmaan pärjäsi vauvan kanssa, hän saa lapsilisät, asumistuet ja nyt hakee kelalta elatustukeakin kaikista näistä kolmesta lapsesta, vaikka viime tammikuun puolen välin jälkeen ei ole edes pitänyt luonaan näitä kahta lastaan, vain ainoastaan tätä vauvaa.

      Toivottavasti kela lähtee tarkastamaan tukien maksatuksen.

      Sossutäti sanoi minulle vielä kun kysyin kuinka kauan lapset ovat huostassa ja kuinka poikani saa heitä tavata, niin puhutaa ainakin n. 5 vuotta alustavasti olevasta suunnitelmasta, ja poikani kohdalla hänelllä ei tule olemaan mitään oikeutta hakea lapsia luokseen asumaan ainakaan 10 vuoteen (pojallani ADHD, josta ongelmia jo nuorempana ja nyt vanhemmalla iällä oireilee, että ei pysy töissä ja värkkää autojen kanssa ja kaveripiiri ei niin lainkuuliaista)

      Äidillä näyttää silti olevan ISOT oikeudet kaikkeen.. mikä minustä tässä tapauksessa on tärkeätä, lisäksi hän pyörittää sossua niin kuin itse haluaa.

    • ei surman suuhun

      Sillä, miten oma lapsesi on kasvuaikansa viettänyt tai mitä hänelle on tapahtunut ei ole paljoa tekemistä sen kanssa, millaisia sijaisvanhempia te olette tai olisitte.

      Nyt haluan ehdottomasti tietää, tulevatko lapsen mille paikkakunnalle. Jos heitä ollaan laittamassa erääseen todella kamalaan paikkaan, teidän kannattaa pistää hanttiin. Eivät laita, jos pistätte kovasti hanttiin.

      Onko sinulla tietoa paikasta. haluan vaan varmistaa, ettei lasten elämä mene ihan pilalle. Tuossa kammopaikassa on mm. 3 vuotias kuollut ja yksi mennyt talvella metsään lumihankeen nukkumaan 8 ja 10 vuotiaana. Nämä kerrat ovat tiedossa. En tiedä, vaikka olisi mennyt kuinka monta muutakin kertaa metsään.

      Eli kerro vaikka kylä / kunta, mihin lapset laitetaan. pelastetaan heidät edes pahimmalta!

      • mihin sijoitetaan?

        On muuten naurettavaa, ettette kelpaa sijaisvanhemmiksi. tuolla perusteellahan isovanhemmat eivät koskaan kelpaa. Kuulostaa ihan siltä, että supervanhoillinen, kristillis - kokoomuksellinen Keski-Suomen sijaishuoltoyksikkö on asialla. En tiedä toista johtajja, joka olisi niin vanhoillinen, kuin tuon puljun johtaja - ja suurin osa tuöntekijöistä taitaa olla samaa sorttia. Tuolle johtajalle on omassa elämässä sattunut jotain, minkä nyt kostaa sijoitettujen lasten sukulaisille. Hän meielleeään järjestää valvontoja yms. täysin turhaan. Joten tuskin tekään isovanhemmat saatte ilman valvontaa lapselapsianne tavata. Jos tuo sijaishuoltoyksikön johtaja päättää, sijaisvanhempi istuu 2 metrin päässä, kun tapaatte lapsia 6 x 2 tuntia vuodessa. Näin hän teki meille.


    • kerro kylä / kunta

      Tai oikeastaan tuo K-S:N sijaishuoltoyksikäön johtaja vaan asettui tuo kammottavan paikan "sijaisvanhemman" mielipiteen puolelle. Eli tapaamiset olivat aluksi valvottuina 6 x 2 tuntia vuodessa. Siksi kerro ihmeessä, mihin lapsia ollaan laittamassa. Jos joutuvat tuohon kamalaan paikkaan, menee sekä lasten, että teidän elämä pilalle.

      Ja tuon paikan rouva rakastaa taistelua. Alkaa todennälöisesti taistella äidin kanssa isän pulen sukua vastaan. Hän rakastaa oikeustaloa ja vie mielellään toisen vanhemman kanssa asioita käräjille toista vanhempaa vastaan. Ja koulumuotokin on sijoituksen myötä sinetöity. Halusitte tai ette, lapsi latetaan erääseen tiettyyn kouluun vaikka oikeustaistelun kautta.

    • minnijamikki6755

      ilmiteeraan heti paikasta kun tiedän enempi. Toivon, että eivät mene siihen paikkaan jossa on täällä ollut puhetta.. Harmittaa, että en tunne Keski-Suomen paikkoja yhtään koska asumme itse yli 300 km päässä,, voisiko joku ihan paikkakuntaa väläytellä mistä paikasta olisi kysy? vai tulkitaanko se heti joksikin mustamaalaukseksi?..

      • minni&mikki6766

        siis tuo edellä oleva nimimerkki meni minulta väärin, olen sana hlö kuin tämän ketjun aloittajakin, väsymys painaa kun olen lukenyt suomen lakikirjaa jo aamu 8 saakka ja siitä kohtaa lastensuojelu ja yrittänyt siita saada selkoa, pykälä 32 on erityisen tarkastuksen alla


    • kannattaa kysyä

      Oletteko palkanneet asianajajan? Leeni Ikosta voi konsultoida puhelimitse.

    • lapsi yksin yössä

      Kannattaa selvittää, ettei ole tuo paikka jo ennen, kuin alkavat siirtää lapsia. Kysy vaikka, onko lapsi siellä mennyt hankeen nukkumaan ja viettänyt talvella yötä metsässä. Luulisi olevan sen verran moraalia, että vastaavat, jos on tuo paikka.

    • hyvinvointivaltioko

      Kuulostaa kovin tutulle sosiaalityöntekijän puheet "tärkestä roolista" mutta samalla tulee paha olo koska tiedostan miten omalla kohdallani on käynyt yhteyden pidon kanssa vuosien mittaan. On Ikävä kuulla että muualle sijoittavat ja todella hyvä kysymys miksei teille, jos sosiaalityötekijän mielestä olette tärkeitä henkilöitä lapsille. Ehkä siinä on kysymys luottamuksesta. Jospa he pelkäävät että lapset päätyisivät jossain vaiheessa isälleen tai isä saisikin nähdä lapsia mitä ovat ilmeisesti vastaan. Menneisyys on menneisyys ja sillä ei pitäisi eikä saisikaan olla merkitystä teidän arvioinnin suhteen. Eihän joku sairaus ole vanhemmista kiinni ja koulu ajoistakin on aikaa.

      Tunnetteko lasten äidin? Mietin vaan suostuisiko hän neuvottelemaan asioista lasten suhteen? Jos saisitte hänet ymmärtämään että olette tosissanne ja lasten olisi parempi kasvaa teidän luona kun vieraassa ympäristössä ja perheessä? Jos tuo onnistuu ja hän muuttaa mielensä sijoituksen suhteen niin silloinhan voitte pitää yhteispalaverin sosiaalityöntekijöiden kanssa. Ymmärsin että hehän ovat "puoltaneet" lasten äitiä ja kuunnelleet häntä.


      Jos lapset joka tapauksessa nyt lähtevät mailmalle, älkää luopuko yhteydenpidosta. Se on tärkeää lapsille niinkuin varmasi teillekkin ja arvostavat sitä myös myöhemmin. He voivat tulla toivottavasti joskus lomailemaan teille ja yhteys säilyy. Hehän ovat muuten omillaan kun huostaanotto lakkaa 18-vuotiaana. Netissä ja mediassa on paljon artikkeleita kuinka lastensuojelusta on alkanut tulla bisnes ja kuinka kunta saa sitä enemmän rahaa, mitä enemmän huostaanottoja tekee. Toivottavasti pääsevät kuitenkin hyvään paikkaan. Kaikilla sijaisvanhemmilla ei omia lapsia ole. Heissäkin on monenlaisia ihmisiä erilaisine luonteenpiirteineen.

      En voi kun ihmetellä näitä byrokratian kiemuroita. :(

    • ei karkulaan

      Teillä on mahdollisuus pyytää läheisneuvonpito (teillä ja isällä). Lain mukaan sossujen tulee ensin tarkistaa sukulaisvewrkosto, ennekuin lapset sijoituetaan muualle.

      Yllä olevan kommenttiin lisäisin jotakin.

      "älkää luopuko yhteydenpidosta. Se on tärkeää lapsille niinkuin varmasi teillekkin ja arvostavat sitä myös myöhemmin".

      Näin minäkin sijitetun lapsen sukulaisena olen aina ajatellut. Meille on kuitenkin sattunut niin huonolaatuinen sijaisperhe (tuo missä lapsi mennyt metsään yms.) että yhteydenpito, josta olen pitänyt kynsin hampain kiinni on ollut silkkaa kärsimystä. Sijaisakka on tehnyt kaiken mahdollisimaan hankalaksi; tapaamisia on valvottu, niistä on joutunut koko ajan taistelemaan ja nykyisillaan tuo JYVÄSKYLÄSSÄ tunnettu VOIMAKASTAHTOINEN manipuloi lasta sukuaan vastaan. Elämä olisi ollut paljon tasaisempaa ja kaikin puolin mielekkäämpää, jos en olisi pitänyt lainkaan yhteyttä. Olen mm. joutuntu hakemaan apua itselleni sijaisakan jatkuvan henkisen väkivallan takia. Minua on myös paljon järkyttäneet lapsen kuolema ja yhden hankeen menot ja yhden paniikkihäiriöt ja lasten (jotka vain sijaisukon valvonnassa) järkyttävän suuri määrä. Taloon on esim. samalla kertaa otettu kahden eri perheen lapset. (Rahaa tarvitaannnnnnnn.....) Tuossa talossa ollaan todella ahneita - lapsia voi olla vaikka 15 ja varmaan akka hamuaa sittenkin lisää - vaikkai aina pääse kävelemään.

      Joten on ihan tuurista kiinni, millaista yhteydenpidosta tulee. Siis, millaiseen paikkaan lapset päätyvät.

      Mutta varmista ja kysy, onko talossa kuollut pieni lapsi ja onko yksi mennyt talvella metsään 8 ja 10 vuotiaana. Jos on, tee kaikkesi, etteivät lapset joudu sinne. Ja kun tiedän esim. K-S:n sijaishuoltoyksikön, pitää sinun todella möykätä ja nostaa maitosi, että siellä millään muotoa reagoivat asiaan.

    • kostetaan

      Ja tehkää heti alusta saakka selväksi, ettette suostu mihinkään 6 x 2 tuntia vuodessa valvottuna -tapaamisiin. Sijaishuoltoyksikön johtaja Keski-Suomessa suosii edelleen tällaista - tekee esim. eräille isovanhemmille juuri näin. Ja jos sattuu yhtä hullu sijaisvanhempi, niin soppa on valmis.

      Kerroin eräälle helsinkiläsisossulle tästä tarpeettoman valvonnan kulttuurista Jyväskylässä. Hän totesi, että Helsingissä saatettiin tehdä noin joskus 90 -kuvulla. Jyväskylä on luultavasti noin 15 vuottaa jäljessä lastensuojelukäytännöissä. Vanhat jäärät pitävät kynsin hampain kiinni valvonnoista yms. Saavat ilmeisesti ko. toimenpiteistä tyydytystä.

      • kummastut

        Turhalla valvonnalla tarkoitan sitä, että valvontaa perustellaan kiintymyssuhteella. Jos lapsi on sukulaisilleen tuttu ja päinvastoin, eikä sukulaisilla ole liiemmälti ongelmia, valvontaa ei pidä järjestää.

        Jyväskylässä jostain syystä nykyisellään valvotaa, jotta esim. vanhemman ja lapsen kiintymyssuhde ei päääse rauhassa kehittymään (jotta kehittyy vain lapsen ja sijaisvanhempien välille).

        Sen sijaan rikollisista piireistä olevan tuntemattoman ja lapsen kahdenkeskisiä kohtaamisia ei millään muotoa nähdä tarpeelliseksi valvoa Jyväskylässä.


      • hulluja on
        kummastut kirjoitti:

        Turhalla valvonnalla tarkoitan sitä, että valvontaa perustellaan kiintymyssuhteella. Jos lapsi on sukulaisilleen tuttu ja päinvastoin, eikä sukulaisilla ole liiemmälti ongelmia, valvontaa ei pidä järjestää.

        Jyväskylässä jostain syystä nykyisellään valvotaa, jotta esim. vanhemman ja lapsen kiintymyssuhde ei päääse rauhassa kehittymään (jotta kehittyy vain lapsen ja sijaisvanhempien välille).

        Sen sijaan rikollisista piireistä olevan tuntemattoman ja lapsen kahdenkeskisiä kohtaamisia ei millään muotoa nähdä tarpeelliseksi valvoa Jyväskylässä.

        Esin sijaishuoltoyksikön johtajalle tällaisilla valvonnoilla leikkiminen antaa varmasti MAHTIPONTISTA tunnetta. MINULLA ON VALTAA!

        Luultavasti hän kostaa jotakin oman elämänsä käsittelemätöntä ongelmaa viattomille sukulaisille ja isovanhemmille.


    • lääävänen

      Älkää suostuko mihin tahansa. Paitsi, että lapsi on joutunut traumatisoitumaan luultavasti paljon enemmän sijaishuollossa (kuolema, yhden metsään menemiset, yhden paniikkihäiriöt, yhden eristäminen perheyhteydestä jne.) mitä esim. sululaissijoituksessa koskaan olisi joutunut, sijaistraumatisoivat sijaisvanhemmat koko ajan sijoitettuja lapsia.

      He hokevat kaikille, joilla paikkansa markkinoivat yms. omaa traumaansa. Se kerrotaan aina ensimmäisenä neliöiden esittelyn jälkeen. "Kuule kun meiltä meni kaikki....." Ja tarina jatkuu, miten tuon suuren trauman jälkeen heistä tuli NIIN HYVIÄ IHMISIÄ, NIIN HYVIÄ.... Ja tuossa talossa kauan olleet sijoitetut luulevat, että trauma koskee heitäkin. Eivät siis kykene edes tällä saralla suojelemaan lapsia, saati kuolemilta ja lumihangessa nukkumisilta.

      Yäk! Kaikenlaisia paskapaikkoja niitä lapsille pitää pystyyn laittaakin. Yäk. Oksennan, kuin eräs 4 vuotias päiväkausia jouduttuaan tuohon paskanhajuiseen läävään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      328
      2796
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      98
      2103
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1610
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1022
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      145
      899
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      744
    Aihe