Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Esko Aho vie NOKIAn Vietnamiin!

AIKON=NOKIA

Lähtölaskenta on alkanut.. yksi kerrallaan Nokian ovet sulkeutuvat Suomessa ja avautuvat alhaisten tuotantokustannusten maissa. Kuten nyt Vietnamissa. Pienet kätöset rakentavat älypuhelimia. Me pidämme Nokiaa suomalaisuuden ja yrittämisen perikuvana.

http://www.uusisuomi.fi/raha/109795-nokia-perustaa-tehtaan-vietnamiin-seuraavalle-miljardille

Matkapuhelinyhtiö Nokia aikoo perustaa uuden tehtaan Vietnamiin. Nokia kertoi suunnitelmistaan varhain tänään aamulla. Tehtaan hinnaksi arvioidaan aluksi 200 miljoonaa euroa, ja se keskittyy peruspuhelinten valmistukseen.

Uuden tehtaan on tarkoitus olla toiminnassa vuonna 2012. Tehtaasta tulee yksi Nokian suurista tuotantolaitoksista Aasiassa. Yhtiöllä on ennestään kymmenen suurta tehdasta yhdeksässä maassa.

Nokian Esko Aho iloitsi pörssitiedotteessa yhtiön mahdollisuuksista halpojen peruspuhelinten kauppaajana.
- Vain 20 prosenttia maailman väestöstä on nyt verkossa. Uskon, että Nokia näyttelee suurta roolia miljoonan uuden ihmisen internet-kokemuksessa, Aho sanoi.

56

391

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yka,,

      älkää olko työläiset mihinkään tyytyväisiä,niin pääsette kohta kortistoon

      • oksennan kohta

        Muuta en ossaa sanoa, ku että on vastenmielisen näkönen köllykkä tuo Ahon Ese.


      • ulkonäöllinen
        oksennan kohta kirjoitti:

        Muuta en ossaa sanoa, ku että on vastenmielisen näkönen köllykkä tuo Ahon Ese.

        Minkä se näölleen voi? Eihän kukaan voi valita naamaansa. Aika lapsellista arvostella ulkonäköä kun kukaan ei voi sille mitään. Vain tyhmä niin tekee. Sen sijaan voi arvostella henkilön tekemisiä, joihin hän itse vaikuttaa.


    • todentaja

      Kaikki isänmaallisuus ja selkäranka tuntuu olevan kadonnut tässä rahanahneudessa totaalisesti.
      Ei tajuta hoitaa oman maan asioita vasta kun on liian myöhäistä ja ihmiset työttömiä, kurjuudessa eläjiä.
      Osat vaihtuvat näköjään "halpamaiden" kanssa...

      • Nokia rulez

        MItä hiton väliä missä se tehdas on. Ettehän te osta muutenkaan kuin ulkomaista, Applea, ipodia, iphonea, samsungina. Mikä niistä on suomalainen. Hä? Siellä puhutaan uusi Android puhelin taskussa muka isänmaallisuudesta.


    • Kehityapu.

      Joko voitaisi hakea tukea maalimanpankilta.

      • No ei :-)

        >Joko voitaisi hakea tukea maalimanpankilta.

        Älä ihmeessä sillai, Maailmanpankki vaatii kaikenlaisia maata tuhovia talousuudistuksia lainoistaan, Zimbabwe ja Somaliakin saivat tälläisiä lainoja ja joutuivat tekemään niitä talousuudistuksia ja miltä ne nyt näyttävät?

        Kyseisissä talousuudistuksissa vaaditaan maita avaamaan taloutensa kokonaan lännen suuryritysten vapaasti ottaa ja kuoria kerma päältä, yksityistää metsät ja vedet, mineralivarat ulkomaisille yhtiöille ja vielä lisäksi yksityistää julkiset palvelut, se on tehnyt noihin maihin valtavat työttömien armeijat, näin tekivät myös Egypti ja Tunisia.

        No nythän mää vasta hokasin, meillähän hallitus ja eduskunta tekee sitä koko ajan ihan samaa, mitä noi Afrikan maat on tehnyt...


    • ausassa

      No hyvä että riistäjät lähtevät suomesta. Eikös se jokin suurvalta riehunut asein 60-70 luvulla tuolla vietnamissa ja valmistellut markkinapohjaa mc:lle 2011 vuotta silmälläpitäen.

      • Isänmaallisuutta

        Tyhmät. Ymmärtäkää se, että yrityksen pitää mennä sinne missä on sen markkinat. Näin tekee Nokia. Näin on toimittava kun on globaali strategia. Halusimme tai emme. Kaunis ajatus, että kaikki maailman Nokia-puhelimet valmistettaisiin maassa nimeltä Suomi Finland. Miettikää montako niitä silloin voitaisi myydä ja millä markkinaosuudella. Tuolla strategialla koko Nokia katoaisi nopeasti maailmankartalta. Näin se vaan on. Halusimme tai emme. Mitä silloin tekisi Nokian suomalainen insinööri?


      • Murros
        Isänmaallisuutta kirjoitti:

        Tyhmät. Ymmärtäkää se, että yrityksen pitää mennä sinne missä on sen markkinat. Näin tekee Nokia. Näin on toimittava kun on globaali strategia. Halusimme tai emme. Kaunis ajatus, että kaikki maailman Nokia-puhelimet valmistettaisiin maassa nimeltä Suomi Finland. Miettikää montako niitä silloin voitaisi myydä ja millä markkinaosuudella. Tuolla strategialla koko Nokia katoaisi nopeasti maailmankartalta. Näin se vaan on. Halusimme tai emme. Mitä silloin tekisi Nokian suomalainen insinööri?

        Entä kun maassa kaikki julkisetkin palvelut yksityistetään? Sen seurauksena ne firmat jotka ovat pärjänneet ostaa joku ulkomainen varoparatiisissa majaileva ylikansallinen yhtiö ja alkaa rahastaa suomalaisia entisillä julkisilla palveluilla? Enintään tuo Suomeen ulkomailta halpatyöntekijät...Maa nimeltä Suomi on kohta konkassa, jos yritykset saavat sanella kaiken.

        "Mitä silloin tekisi Nokian suomalainen insinööri?"

        Sirtä mitä muutkin työttömäksi jäänneet?

        Keskiluokkaiset kokoomusinsinöörit tuntuivat unohtavan, että matematiikan ja englannin kielet ovat molemmat universaaleja eivätkä intialaiset ja kiinalaiset ole köyhyydestään huolimatta tyhmiä. Nyt myös ne, joiden piti selvitä globalisaatiosta voittajina, alkavat hävitä raskaasti.

        Vähän koulutusta vaativien teollisten työpaikkojen katoaminen kehitysmaihin sopi keskiluokalle mainosti, koska se halusi ostaa kaupasta halpoja tuotteita ja omien duunarien kohtalo oli sille alun alkaenkin yhdentekevä. Mutta nyt alati kehittyvä it-teknologia sekä Intian ja Kiinan työvoimareservi alkavatkin syödä myös keskiluokan leipää.


    • LahoAho

      Esko Aho. Se on ihan laho. Sekä Juhantalo. Esko Aho maistoi kakkua. Sovitti myös päälle jakkua. Esko Aho. Se on ihan laho ... se on "mokialainen" pelle!

    • Nato puuttuu

      Ahosta tuli suurien liiketaloudellisten ongelmien ratkoja vain käymällä Amerikassa oppimassa maailmankatsomuksen oikeita linjoja.

    • Eläke Timpuri

      Siinä näette entinen keskusta pelle ilkkuu jengille. Muistelkaa vain Aho, Viinanen hallitusta ja niitteen toivotalkoita. Jätkä vei eläkkeistä, tukiosat ja nyt se vie tehtaatkin muualle. Hoh,Hoh,Hoo Varsinainen pohjalainen yrittäjä. Jätkä yrittää,niin kovasti et lafgat häipyy Suomesta, jäljelle jää pelkkä kuoppa. Samanlainen ku Aholla on leuassa. Äänestäkää vaan keskustaa Kokoomusta ja Demuja kyllä kurjuus jatkuu

    • samuli77

      Jos halutaan tehdä mahdollisimman edullinen kännykkä niin sehän on selvää että halpatyömaissa se onnistuu.

      Muistan aikoinaan kun olin Nokian alihankkijalla töissä niin eräänä aamuna kuulin että tehdas rakennettu Kiinaan. Laskin heti 1 1 ja otinkin loparit duunista kun tiesi että hommat loppuu muutenkin.

      Oman tehtaan paikalle rakennettiin sitten kerrostaloja. Happy End.

    • duunari-

      Ja Suomen virkamiehet makaa juovuksissa verorahojemme turvin. Koska heiltä vaaditaan tulosta?

    • enOleUnohtanut

      eskoaho kuuluisi syytteeseen siitä mitä teki sen toisen typeryksen kanssa 90-luvun alussa hallituksessa. Suomi ei ole toipunut siitä vieläkään saatana...

      • kattafin pili

        askeeho lusimaan loppuiäksi ja sen omaisuus jaettava velallisille,,,ja sen akka karkoitteava Libyaan...


      • öpötin

        En ole minäkään siitä vielä toipunut, enkä toivukkaan!


      • Realismia teillekkin

        Luuletteko te tosiaan että jollain suomalaisella Esko Aholla olisi nokan koputtamista siihen mihin Nokia rakentaa seuraavan tehtaansa? Hohoijaa.
        Ja ettekö te tajua että pankit ne meidät kurjuuteen ajoi 90-luvulla. Hallitus teki sen minkä saatoi ja voi. Oli Isanninmalli vallalla.


    • a

      Eikö hallistus voisi tehdä jotakin,eli yksinkertaisesti kieltää tuommosen hankkeen.Miksi työt suomesta viedään yksi toisensa jälkeen ulkomaille.Hallitus lupaa niin ja niin monta työpaikkaa Suomeen,mutta missä ne työpaikat on kun loputkin viedään pois.Työttömiä nöyryytetään kaikilla tyhjänpäiväisillä kursseilla tai työharjoittelussa 9€ päivä.Toimeentulotuki ei riitä kunnolla elämiseen,sillä vuokrat ovat kalliita,kaikilla ei ole sitä punaista tupaa ja perunamaata josta sais hieman särvintä pöytään ja niin kaikki tarvii kaupasta ostaa.Ovathan ne elähettä kaiketi hivenen nostanu,mutta Kela joka maksaa pienen eläkkeen saajille vuokratukea,niin arvaatte kai että vuokratuki laskee kun eläke nousee,joten eläkeläinen ei tuosta noususta hyödy.
      Mutta eihän Aho välitä työttömistä ja vähätuloisista yhtä hiukkaa kun ite nostaa hyvää palkkaa,eihän hän tiedä mitä nälkä,epätoivo,ahdistus,nöyryytys on.
      Mutta sellaine vanhan ajan lause tulee mieleeni joka kuuluu...Joskus se karhu kankaalla vastaan kävelee.

      • vaarivaan

        Ei Aho voi tälle tilanteelle mitään. Ei voinut 70-luvullakaan. Ammattiliitot vaativat lisää liksaa ja etuja. Tuote tulee liian kalliiksi ja tuotanto tai työ siirtyy muualle. Jotkut muistavat Wällärin uhon aikanaan. Uhoaako vielä merimiesunioni? Nyt uhosi Ahonen. Kuinka menee paperityöntekijöillä? Ei Suomi voi devalvoida. Työt siirtyvät muualle.


      • Käy peruskoulu

        Kyllä olet pölö. Ei ole ihme, että pysyt työttömänä. Osakeyhtiö on eri asia kuin valtio, dorka.


    • antti hernekeitto

      KEINO-ELIN-ASIAMIES AHO PITÄISI TOIMITTAA LINNAAN SUOMEN MYYMISESTÄ SAKSALAISILLE ( EU :LLE )

    • Miksi muka

      Esko Aho ei saisi nokiaa nurin kun laittoi muutamassa vuodessa koko maan talouden sekaisin?

    • potuttaataas

      Esko Aho - oksettava paska. Kiitos taas.

    • 2+8

      Ollila joitain vuosia sitten totesi, että ellei verotus ja sitä kautta työvoimakulut laske Nokia siirtää toimintansa ulkomaille. Silloinen pääministeri Paavo Lipponen (SDP) kuittaili tapansa mukaan vinoilun Ollilalle. No kuinkas sitten kävikään?

      Sellun keitto meni Uruguaihin ja tietotekniikkateollisuuss USAhan ja muualle.

      Kiitos vaan. Paavo on palkkautunut venäläisille töihin ja muut demarit ovat kuitanneet miljadit Fortum-skandaalisaa.

      Ihmiset: äänestäkää Perussuomalaisia. Tässä tilanteessa ei kannata maksaa Kreikan, Portugalin ja muiden valtionvelkoja. Suomi ei kohta kykene enää maksamaa omia velkojaa.

      • alk.pr.suomalainen

        Ei VARMASTI äänestetä, rasistisia sikoja


      • en ole ras, olen ps
        alk.pr.suomalainen kirjoitti:

        Ei VARMASTI äänestetä, rasistisia sikoja

        Misä vaihees isäinmaallisuus rasismiksi meni? suomalaisuuden vaaliminen


    • mooses2

      Oksettaa kun joutuu katsomaan tuota epäonnistunutta Kaustisen elinkeinoasiamiestä. En ikinä, koskaan milloinkaan hanki perheelleni yhtäkään Nokian puhelinta tai osaketta, niin kauan kuin Esko (L)Aho istuu kyseisen firman
      jakkaralla.

      • niinjuurijoo_tyhmää

        Älä sitten valita jos työt loppuu nokialla


    • jsjsjdd

      Joo se on niin kiva taas että voi suuryhtiö käyttää hyväkseen kehitysmaiden asukkaiden ahdinkoa ja palkata 1 €/päivä tekemään kännyköitä rikkaille länsimaalaisille. Siat!

      • minut viet

        Moni Suomalainen teki 40 vuotta sitten kovaa duunia 1 euro/tunti, itsekin tein ja kovaa duuni.Jjokainen maa alkaa kehityksen,nollasta ja kehittyy siten kuin Suomikin.Olen huolissani Suomalaisten toimeentulosta,mutta iloinen Vitnamin puolesta,koska jos he ovat jotuneet kokemaan ankaria asioita historiassaan.....SUUR-ROISTOVALTIO USA: taholta.Joten me sivistyneet maat voimme antaa balsamia Vietnamin kansan haavoihin ja annamme heille mahdollisuudet parempaan toimeentuloon.Joten onnea Nokian puuhille Vietnamissa.


    • Onkija

      Se siitä sitten. Mahtaako nokialla kohta olla edes konttoria suomessa? vaikka nokian puhelimia on jo valmistettu ties missä maissa niin kyllä tämä on jo selkeä kotikentän vaihto.

      tässä kun olen uutta puhelinta katsellut niin taidan kylmästi alkaa katselemaan jotain koreassa valmistettuja.

      • euuuuu

        kohta suomiki hakee tukea eu-lta,jos vain löytyy lainantakaajia-eli maksajia


    • mummi200

      Että globalisaatioko oli hyvä asia?Mikäs se olikaan syy siihen?Pitikös EU:n avulla pystyä kilpailemaan isojen maiden kanssa?Palvelutko ne suurimmat tulot tulee olemaan Suomessa??
      Tuleekos edes se puuttuva satanen työttömyysrahaan? Entäs vajaakuntoisten työllistämistoimet?
      Vastaisko joku tietäjä tai päättäjä johonkin näihin?

    • Kylmä fakta

      Suomessa on työvoima ikävä kyllä liian kallista ja siksi tuotantolaitokset täältä häviävät. Elinkaari puhelimella on kuitenkin niin lyhyt, että eipä sen laadukkaaseen kokoamiseen kannata liikaa satsata.

      • MAKSAA PITÄÄ

        ELGO MUURAHAISET PERUSTI KOKOONPANO TEHTAANVIROON JA AJATTELI VAIN HALPAA TYÖVOIMAA MUTTA UNOHTI MAFIAN JA NIIN TULI MUURAHAISILLE VALMISTAA VIRANOMAISPUHELINTA SUOMEN VIRANOMAISILLE.
        SAMOIN KÄY NOKIALLE VIETNAMISSA ON VAHVA MAFIA.


      • Nokia ostaminen on valina. Ei pakko. Korealaisia ja amerikkalaisia vaihtoehtoja on. Ja taatusti laadukkaampia.


    • Kalevi kippura

      Ei mikään ihme,että Nokia ei pärjää,kun kuvan mies on Nokian hallituksessa.

    • kurjuutta lisää!

      Millon herää suomalaiset kapinaan?
      Vai katsellaanko vain sormien läpi, kun hallitus ajaa suomen velkoihin.
      Esim jos ruoka hinta nousee kukaan ei nosta meteliä vaan ostaa sitä ja hallitus huomaa että sama mitä tekee kaikki hyväksytään..

      Odotan suomeen kapinaa ja hallituksen ero vaatimuksia esittävää kansa ryhmää kaduille huutamaan jne..


      KAIKKI ÄÄNESTÄÄ PERUSSUOMALAISIA!
      KOKOOMUS JA KESKUSTA KUN ON OLLU VOITTAJIA VAALEISSA ON KAIKKI NOUSSUT JA KÖYHYYS LISÄÄNTYNYT, MYÖS SDP:EEN VOI TÄHÄN KASTIIN LASKEA OSITTAIN.


      LUPAUKSIA TULEE KANSANEDUSTAJILTA VAALIEN ALLA, MUTTA KUN VAALIT OHI LUPAUKSET UNOHDETTU!!!!!!

      HERÄTYS SUOMI JA KANSA!

      JOKU JOSKUS ESITTI JOSSAKIN ET KANSANEDUSTAJILTA LAIKASTAS PALKASTA VÄHÄN JOHONKIN EN NYT MUISTA MIHIN.. MUTTA KUULUI HETI JYRKKÄ EI..!!! KANSANEDUSTAJAT EI OLE VALMIITA LAITTAMAAN OMISTAAN EDES 10E MIHINKÄÄN, VAIKKA TULOT ON JÄRJETTÖMÄT.!

      MITÄ HYÖTYÄ ON PRESSASTA JOLLA ISOT TULOT?
      ÄLKÄÄ KOSKAAN PÄÄSTÄKÖ VANHASTA PRESSAKSI VAIKKA HAKISIKIN EHDOLLE..

      OLEN KUULLUT ETTÄ TYÖVOIMATOIMISTOSSA ON SANOTTU ETTÄ KURSSIT ON TURHIA KOSKA NIISTÄ EI SITÄ TYÖKOKEMUSTA SAA MITÄ VAATII LÄHES JOKANEN FIRMA MIHIN HAET!!!!!

      • ei ikinä

        Tollo


    • älkää ostako

      nokiaa tai ylipäätään jatkuvasti uusia kännyköitä. Typerää touhua!!!!! Ongelmajätettä kaikenkukkuraksi!!!! Mietittekö ikinä, minkälaisen maailman jätätte jälkipolville? Miesten putkiaivot ei ainakaan kykene ajattelemaan kuin vain ja ainostaan -tässä-hetkessä-ja-nyt elämiseen omalta näkökannalta katsottuna!!!!

      • Katso vaan sitä

        Kiviniemen kotkaaja mieti mihin se pystyy, Esko Aho ei malttanut jättää asiaa puolitiehen kuten Viinanen vaan haluaa Suomen täydellistä tuhoa.


    • Aho on vihainen

      kansalle koska itse tuhosi yhdessä Viinasen kanssa talouden ja oman poliittisen uransa.

      • pulju

        Ei ne mitään oo tuhonnu. Se oli Manu kun pani rahat kellumaan ja sitten oli pankkitoimihenkilöiden lakko siitä se repes kun tulivuori


    • pulju

      Vietnamista on tuotu suomeen ihan hyviä kenkiä ja vaatteita eiköhän ne puhelimetkin kelpaa ja toivivat varmati

    • nokkapokka

      Kuka idiootti oikeasti kuvittelee että perussuomalaisia äänestämällä vaikutetaan tuotannon pysymiseen Suomessa? Tai että hallitus voisi jotenkin päättää kansainvälisen yrityksen strategiasta?

      Jos Nokiaan haluaa vaikuttaa niin ostaa sitten niitä osakkeita ja äänestää yhtiökokouksessa. Aika paljon saa kyllä ostaa että saa rahastojen yli äänensä kuuluviin.

      • pulju

        Niinpä, ne onkin sitä porukkaa jotka todella kuvittelevat. Eiköhän tuo uhoominen lopu 17.4 kun totuus on selvillä ja korttipakka laskettu.


      • SAIS ELÄÄ SIIHEN AST
        pulju kirjoitti:

        Niinpä, ne onkin sitä porukkaa jotka todella kuvittelevat. Eiköhän tuo uhoominen lopu 17.4 kun totuus on selvillä ja korttipakka laskettu.

        17.04 PERUS SUOMALAISET ON SUURIN PUOLUE


    • timopressaksi

      Kyllä timo soini näyttää herroille missä vene heiluu ja kenelle lippalakki sopii.
      Tuleva presidentti nääs..

    • Hyvä esko

      Esko Ahohan on aina toiminut Suomen etuja vastaan.

    • antti hernekeitto

      SUOMI olisi säästynyt paljolta jos esko a hon isä ,,silloin kuin siitti eskon --olisi nusassut omaan kouraansa.......... kyllä osaa olla vastenmielinen äijän rähjä...tämä SUOMI upottaja..

    • mummi200

      Ei tänne taida kukaan ammattilainen tai poliitikko viitsiä vastata, ihan noin KERTAUKSENA : että Kun kaikki teetetään halvemmissa Aasian maissa
      niin MITÄ hyötyä vielä on kilpailukykyisemmästä yhdentyneestä Euroopasta?Tehdään täällä muutakin kuin kännyköitä...Mitä muut Eu- maat on menettäneet Aasiaan?


      Kyllähän työvoimapoliitt. -koulutuksen työharjoittelutodistus on yhtä pätevä kuin muutkin.Itse koulutustako ei yritykset arvosta muka?
      Kuka muuten viitsii olla 3 kk enempää ns. työkokeilussa eli työnantajalle ilmaiseksi?Joissakin kaupungeissahan työvoimapol. koulutukseen pääsyn vaatimuksena on 6 kk:n työkokemus!
      VALTAVASTI olisi tekemätöntä työtä kun kunnat vain tukityöllistäisi kansalaisiaan eikä sen sijaan maksaisi rahoja valtiolle takaisin sakkoina, siis miljardeja vuodessa per iso kaupunki.
      Olen kuullut, että ainakin Vantaa tuki- työllistää esim. vanhustyöhön IHMISIÄ, kuntalaisiaan. MIKSI EI MUUT ?Muka huonoja kokemuksiako, mitä?

    • Helppoa heittää From

      Niin onko se viimeinen niitti. Sanalle Nokia. Kiitos Elop.

      Ehkä Suomi tarvitsee juuri sinua tuomitakseen meidät luusereina.

    • Esko Aihio on syntiä

      - Perä perä oli paratiisi! The St Penis oli täydellinen! En ole koskaan nähnyt niin sinistä terskaa. Mahtava panopaikka, hän kuvaili Fitterissä.

      "Poptähti Adam Lambert kuvaili Twitterissä tunnelmiaan yhteiseltä paratiisilomalta BB-voittaja Sauli Koskisen kanssa.

      Miehet lomailivat Bora Boran saarella Tyynellä valtamerellä, josta valokuvaajat bongasivat heidät ajelemasta vesiskoottereilla pitkin turkoosia ulappaa.

      – Bora Bora oli paratiisi! The St Regis oli täydellinen! En ole koskaan nähnyt niin sinistä vettä. Mahtava pakopaikka, hän kuvaili Twitterissä.

      (MTV3) "

    • työtä tekeville käsille.

      Nokia kun iski kirveensä Appleen ja Googleen pahemman kerran. Voihan omena, ko oli suuret luulot. Ei sitte Androidia voitu ottaa käyttöjärjestemäksi? Vai onko Microsoftilla aikomuksia saada lypsettyä rahaa tällä, että älypuhelimien OS on kiinteästi masiinassa, eli sitä ei voidan päivittää ja vaihtaa linuxiin niinkuin se tehdään tietokoneissa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2122
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1808
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      31
      1781
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1530
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1496
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1402
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1364
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1322
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1271
    Aihe