Eläintensuojelu

kauhistunut...

Meneekö eläintensuojelu tulevaisuudessa niin pitkälle, ettemme saa enää syödä eläinperäisiä tuotteita? Nythän kielletään nuottakalastus harrastelijoilta, seuraavaksi varmaan onkiminen.

Häkkikaanalat kielletty ja jotain 200 kanalaa lopettaa Suomessa. Seuraavaksi sitten kielletään lattiakanalat. Siis kananmunat vähenevät kaupoista lähiaikoina ja hinnat kohoavat.

Luin, että nyt ollaan kieltämässä parsinavetat. Eikö se olekaan hyvä, että eläinmäärä on pieni ja eläintenhoito yksilöllistä. Eläimillä on nimet, joilla puhutellaan eläimiä. Kesäisin lehmät saavat olla ulkona (laiduntapakko) .Loppuuko meiltä liha ja maitotaloustuotteet.
Eihän tuottajat voi pitää eläimiä, jos tehdään sellaiset määräykset, ettei tuotantoeläimiä voida pitää.
Kuka näistä muutoksista päättää?

Kalastaminen on hyvä harrastus ja se tuo monelle perheelle lisää ruokaa. Onkiminen on aivan ilmaista. Ihmisiltä vähenee stressi kalastaessa.

Entäpä sitten nahkakenkien ja -vaatteiden käyttö - niitä ei sitten enää saa, koska ei ole tuotantoeläimiä.

Eihän tässä ole mitään järkeä, että emme saisi syödä monipuolisesti ja pukeutua lämpimästi.

26

264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • järkyttynyt

      Tosiaan, kun lukee Animalian toimintaa, niin siellähän lukee

      Pääkohteet
      Animalialla on kolme päätoimintakohdetta: koe-eläintoiminta, tuotantoeläimet ja turkistarhaus. Resurssiensa puitteissa Animalia tekee työtä myös muilla eläinsuojelun saroilla.


      Näyttää siltä, että emme saa syödä muuta kuin kasviksia. Järkyttävää!!!

      • Kaikentakana on-

        Nämä säännökset ovat tehty suurtuotannon tukemiseksi, kuten aikoinaan tapettiin lähikaupat. Nykyään ei kahvilanpitäjä voi paistaa omia pullia pienelle asiakaskunnalle, koska lait on tehty suurtuotantoa varten, mutta koskevat myös muutaman pullan paistajaa. Tietysti on tarkoitus myydä vain Fazserin keksejä!

        Viherhörhöt tukee suurtuotantoa tukemalla absurdia valvontaa !


    • haloooo...

      Eläinsuojelun tarkoituksena tuskin on lopettaa koko eläintuotantoa, ainoastaan parantaa eläinten oloja, tämä siis tuotantoeläinten kohdalla. Turkistarhaus ja koe-eläintoiminta sen sijaan halutaan lopettaa ja ihan aiheesta, siis minun mielestäni. Että turha järkyttyä lihansyöjät, tarvitaan niin valtava muutos niin valtavan moneen asiaan, ennen kuin lihatuotanto lopetetaan kokonaan. Se ei tule tapahtumaan tuskin koskaan, ainakaan teidän elinaikananne.

      Ja minä olen kasvissyöjä, mutten syö pelkkiä kasviksia ja ruokavalioni on monipuolinen. Ja pukeudunkin vielä lämpimästi, vaikken käytä nahkaa enkä turkista. Uskomatonta(ko)?

    • siis...

      Ainakin yritetään tehdä sellaisia muutoksia, jotta eläintenpito olisi mahdollisimman hankalaa.
      Ihmisten oloista ei niinkään ole väliä. Ihmiset saavat olla kuolleina kuukausia jopa vuosia eikä kukaan tiedä henkilön olevan kuolleena asunnossaan.
      Paukkupakkasilla ei voi olla ulkona millään puuvillakengillä ja huopikkaissakin tarvitaan eläinkunnan tuotteita - siis puhdasta villaa.
      Enkä myöskään käyttäisi keinonahkaisia tuotteita pakkasilla, koska ne muuttuvat koviksi pakkasilla.

    • kl

      joopa joo

      • ymmällään -

        Että nyt sitten on jo virikehäkkikanalatkin kiellettävä - emmekö kohta saa enää syödä kananmuniakaan? Kauhistus!!!

        //www.elainpolitiikka.fi/tavoitteemme


    • Siis...

      Millä perusteella virikehäkkikanalat kielletään? Eikö olekaan hyvä, että kanoilla on virikkeitä?

      Taitaa olla tosiaan tarkoitus lopettaa eläinkunnan tuotteiden käyttö elintarvikkeiksi ja koko maapallon väen siirtyminen kasvissyöjiksi, huh huh....

      No enpä ainakaan vihreitä äänestä tulevissa vaaleissa.

    • Dahkas

      Ajatttelettoko te mitä laitatte suuhunne, kun syötte kinkkua? Ajatteletteko mikä se on joskus ollut?
      Oletteko nähneet, kuinka ne joskus ovat eläneet ehkä vapaina, ehkä eivät?
      Se on alku, jos vähennämme lihan ja kalan syömistä, vaikka emme lopettaisikaan kokonaan sitä.
      Älkää sanoko että me voimme tehdä mitä haluamme, vain sen takia koska olemme muka ylempänä kuin muut eliöt!
      Ajatelkaa asiaa toisten kannalta, ja miettikää miltä sinusta tuntuisi, jos olisit tämä toinen.

    • monipuolisuus

      Ehdottomasti ajattelemme. Liha- ja maitotaloustuotteiden täytyy olla ehdottomasti suomalaisia. Olemme käyneet niin monilla tiloilla ja nähneet hyväntuulisia eläimiä. Pikkuporsaat olivat ihanasti ruokailemassa emakkonsa vieressä omassa " pesäkolossaan " eli porsimiskarsinassa eivätkä toiset eläimet päässeet häiritsemään niitä.

      Käytämme monenlaista lihaa ja kalastelemmekin kesäisin paljon.
      Myös metsän riistaa käytämme unohtamatta metsän marjoja ja sieniä.

      Käytän kasviksia puolisen kiloa päivässä ja maitoa juon kolmisen lasillista päivässä, joten apteekkiinkaan ei tarvitse mennä ostamaan lisäravinteita.

    • empätiiä

      Tehotuotannon laatu on hämmennystä herättävä ja saa kyseenalaistamaan lihan käytön ravintona. "Pitää saada tuotettua paljon rahaa mahdollisimman helposti" -ajatus tuntuu olevan tehotuotannonkin takana.

      Onhan se helpompaa kukkarolle ostaa sitä huokeamman hinnan omaavaa tuotetta esim. jauhelihaa ja tehdä viikoksi siitä itselleen terveellistä ja ravitsevaa kotiruokaa.

      Pienemmän yksiköt olisivat eläimillekin varmasti mukavammat, mutta se taasen maksaa. Niin kauan kun ihmiset tykkäävät rahasta ei tehotuotantoon ole todennäköisesti tulossa muutosta.

      • kyselijä xx

        No mutta nythän on tarkoitus ajaa alas esim. parsinavetat, joissa on pieni eläinmäärä. Sitten saa rakentaa vain pihatoita, joissa eläinmäärä on jo sitten paljon suurempi. Miksi näin?

        Luin, että suurin osa suomalaisista lehmistä viettävät parsinavetoissa. Niillähän on hyvä, kun ne saavat kesätkin olla ulkona. Miksi eläinaktivistit haluavat, etteivät eläimet saa olla ulkona vaan eläimet ovat pihatoissa kesät talvet.


    • niin siis

      Eipä olekaan pihaton eläimiä näkynyt ulkona. Sen sijaan pieniä karjoja näkyy kesäisin ulkona laitumella. Toisekseen, olen lukenut, että lauhoina päivinä talvisinkin käytetään parsinavetasta eläimiä ulkona. Minusta se on aivan oikein, että ulkonakin saavat eläimet olla. Miksi tämä pitäisi kieltää? Miksi pitäisi laittaa paljon eläimiä ja rakentaa pihatto?

      • Anonyymi

        Ei lehmä viihdy ulkona jos lämpöä on yli 20 astetta. Sääliksi käy niitä lehmiä jotka pakotetaan olemaan polttavassa auringossa koko päivän.


    • Turpiin vaan...

      "Eläintensuojelijat" ovat paskaloisia joita täällä elätetään ja kun niistä ei ole käymään työssä tai opiskelemaan, niin täytyyhän niiden kusipäisten kakaroiden johonkin sitä turhautuneisuuttaan purkaa. Se nyt vaan sattuu olemaan lailliset elinkeinot niillä nyrkillä tapettavilla hampunpolttelijoilla kohteenaan...minkäs sille muuta kuin että ottakaa niiltä luulot pois kun tapaatte ja samalla teette palveluksen niillekin kun tajuavat että toisten omaisuus on toisten omaisuutta...

      • Anonyymi

        Eläimet joutuvat aina kärsimään. Mielestäni eläisuojelijoita saisi olla enemmän.


    • Dahkas

      ÄLÄ arvostele toisten tapaa hankkia elantonsa sen perusteella mitä olet kuullut tai ajattelet toisista!
      Nämä "eläintensuojeliat" ovat tehneet paljon hyvääkin, mutta näemmekö niitä hyviä puolia, vaan vain ne pahat. Nostammeko päämme silloin kun he tekevät virheen, mutta olemme välinpitämättömiä kun he tekevät jotain oikein.
      Eikä Eläintensuojelijoilla ole kohteena "lailliset elinkeinot", vaan he koettavat parantaa eläinten oloja! Vaikka siinä eivät aina onnistuisikaan. Onhan tietenkin niitä jotka sanovat olevansa eläintensuojelijoita jokin taka-ajatuksenaan, mutta eivät KAIKKI!

      • kyselijä xx

        Olen lukenut, että eläintensuojelijat aikovat kieltää häkkikanalat ja myöhemmin virikehäkkikanalat. Sitten siirrytään lattiakanaloihin.

        On järkyttävää ajatella kanojen kohtaloa lattiakanaloissa. Siellähän kannibalikana tai siellähän saattaa olla montakin nokkijaa, jotka nokkivat kuoliaaksi kanoja. Häkeissä kanat ovat turvassa.


    • Dahkas

      Jaksaisitko itse elää elämäsi häkissä, saamatta liikkua vapaasti?
      Sitä on nyt vaikeaa ajatella, mutta ajatelkaa millaista se olisi, jos ette saisi lähteä ulos kodistanne, tai teidät laitettaisiin oman kodin sijaan johonkin yksiötä pienempään kopperoon, missä saisitte viettää koko elämänne!

      • kyselijä xx

        Eikö eläimille olekaan turvallisuus asuinympäristössä tärkeää? Ethän itsekään haluaisi muuttaa alueelle, missä jatkuvasti poltettaisiin asuintaloja tai päivittäin murhattaisiin ihmisiä.....

        Jos kysyisit kanoilta, niin varmaan kanat valitsisivat häkin, jossa ei tarvitsisi pelätä mitään.


      • niin siis

        Päätöksiä
        Jotkut jäsenmaat haluavat lipsua EU:n päätöksestä, jonka mukaan kanoja ei saa enää ensi vuonna pitää pikkuhäkeissä.

        Ainakin Puola, Romania ja Bulgaria ovat valittaneet, etteivät kaikki tuottajat ehdi tehdä vaadittuja muutoksia ajoissa.

        EU:n puheenjohtajamaan Unkarin maatalousministeri Sándor Fazekas on jo julistanut, että puheenjohtajamaa on valmis neuvottelemaan väliaikaisista joustoista häkkikieltoon.
        Miten Suomessa?


    • Dahkas

      Voihan se kanalakin palaa! Somerollakin paloi 10 000 kanaa vähän aikaa sitten!

      Ja mitä me muka voimme sanoa, mitä kanat ajattelevat.
      Emme voi ajatella "Että kana varmasti ajattelee haluavansa olla siellä turvallisessa ja tylsässä häkissäänsä koko elämänsä, Ei se siitä mitään ajattele!"
      Me ollaan typeriä, jos ajattelemme niin, sillä se ei ole meidän asiamme päättää toisten asioista!

      • kyselijä xx

        Niin ja voihan ne kanat tukehtuakin eläinaktivistien toimesta, kuten olemme saaneet lukea lehdistä.

        Onkohan suurkanala palon syytä saatu vielä selville? Järkyttäviä tällaiset tapaukset.
        Miten voit sanoa että häkki on tylsä. Eikö sitten virikkeet olekaan virkistäviä - tarvitseeko sitten virikkeitä laittaakkaan eläimille.
        Miksi pitäisi kieltää parsinavetat, joissa eläimet saavat mm. yksilöllistä manuaalista harjausta. Kesäisinkin olisi niin hauskaa olla ulkona vihreällä niityllä ja joskus talvellakin käydä ulkona tutustumassa lumeen. Miksi nämä pitäisi kieltää??


      • Anonyymi

        Voidaan tehdä testi. Laitetaan puolet kanoista elämään seinän ulkopuolelle oman onnensa varaan ja jätetään puolet sisäpuolelle ja näitä hoidetaan parhaan kyvyn mukaan ja katsotaan vuoden päästä kummalla puolen on pärjätty paremmin


    • Dahkas

      No jos nyt ajatellaan, niin ei se häkki kyllä mikään huvipuisto ole. Toisaalta jos kanoilla on liikkumatilaa ja kaikki muu mitä tarvitaan, niin on sekin alku! Minua vain harmittaa kun ihmiset vain käyttävät hyväkseen viattomi luontokappaleita.
      Ihminen ei vaan osaa käyttäytyä maan sääntöjen mukaan, vaan on hultiton kakara, joka ei usko niinmitään!

    • jaha...

      Silloinhan pitäisi kieltää kaikki, jotka elävät häkeissä. Näitä olisivat erilaiset linnut ja jyrsijät, koiratarhat, eläintarhat jne.
      Eläinkaupoista emme voisi ostaa lemmikkieläimiä, koska eihän eläimet voisi olla irtaimenaan eläinkaupassa.

    • Pullavelliäkö suussa

      "Eläintensuojelu" menee realiteettien ulkopuolelle nykyisin! Muutamien onnettomien väsyneiden viljelijöiden takia mustamaalataan hieno maataloutemme. Siihen nämä aktivistit ovat syyllisiä. Vaaditaan asioita näkökulmasta, joka on kaukana elämän reaaliteeteista. Syntyminen, sairastaminen, kuoleminen ne ovat maalaislapselle hyvin todelliset, jokapäiväiset asiat. Kuin raitiovaunussa matkustaminen helsinkiläislapselle.
      Siinä ero, hui kauhistus!

      Kyllä, rahasta on myös kysymys maataloudessa, vaikka emme raitiovaunulippua tarvitse, on muita tarpeita.

      Parannusesim., mitä eläinten "suojelu" on saanut aikaan, nupoutus; nykyisin siihen tarvitaan rauhoitukset ja eläinlääkärin käynti(turhaa ja kallista), kokenut nupouttaja osaa tehdä sen epämiellyttävän tehtävän varsin taitavasti. Polttokohtaan voi laittaa lievittävää ainetta ja tarvittaessa lääkitä vasikkaa suun kautta. Käytännössä nupoutus vasikalle ei ole kivuliaampi toimenpide kuin rokotus ihmislapselle, onhan kysymys tulevasta ennaltaehkäisevästä toimenpiteestä, hyöty on suurempi kuin haitta, eikö niin?


      Omakohtaisia kokemuksia emolehmäkarjassa nykyisin osittain sarvellisista eläimistä. Lehmän sarven murtuminen lähes poikki, erittäin kivulias ja pitkäaikainen vaiva eläimelle(hoitona sarven sahaus ell.tekemänä), toinen tapaus sarvellinen eläin villiinnyttää koko karjan kun poikineita yhdistetään sekaan, tilanteessa se itse tai joku muu lehmä polkee vasikan, jonka selviäminen ei ole varmaa. Toisen tilan tapaus, sarvellinen eläin tappaa kaksi nuorta lehmää, menetys tilalle on kolme lehmää, sillä myös tälle sarviyksilölle tulee lähtö. Kaikki tämä sarvellisuuden syytä. Onko kohtuuton kärsimys vasikalle, jos se nupoutetaan saman kipuperiaatteen mukaan kuin ihmislapset rokotetaan?? Mielestäni ei, ajattele seurauksia.


      Kuinka voidaan vaatia aina vain uusia vaatimuksia tahoilta, joita järkyttää elämän reaaliteetit, syntyminen, sairastaminen ja kuoleminen?

      Otan aina neuvoja ja ohjeita vastaan itseäni pätevämmiltä ihmisiltä! Olisiko eläiaktivisteilla halua diiliin, vuokraa meidän tila kahdeksi vuodeksi ja palauta se samassa tai paremmassa kunnossa takaisin ja parannusehdotusten kera! Kiitos!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe