auntojen hinnat

suomi rahvas

Virolainen asiantuntija on kauppalehti onlinessa sanonut Suomen asuntojen hintojen olevan järjettömiä.

Se on totta. Suomen asuntojen hinnat ovat järjettömät, jos pankista tosiaa lähtee monta sataatuhatta tuosta vain. Kirjoitetaan 40-vuoden takaisinmaksu pienissä erissä ja tehdään unelmasta totta.

pitkät laina-ajat ovat yksi syy tähän asuntojen menekkiin.

onko vakuudet hellentyneet? Eikö 20-30 pros, omasäästö/takaus ole enää pakollinen? Toisaalta, jos asunnon hinta on vaikka 150-200 te, nii kyllä 30-60 tuhannen vakuus tai takaus on aika tiukassa.

Yksi asia on kyllä se, että asuntojen taso on liian kova. Pitääkö kaikissa uusissa omistusasunnoissa olla oma kylpylä ja 20e/m2 maksava lattiapinnoite.

No, kuulin kyllä kerran kun 25v omaa taloa unelmoiva sanoi miten hintojen nousu maksaa sen lainan. Joo... jos suomessa on 400 000 köyhää, ja ikärakenne vääristyy epäedulliseksi, niin siinä sitä hintojen nousua on.

Lasketaan ensin korot sen pääoman päälle, niin voi tulos olla yllätys. Jos otat lainan vaikka 150 000 euron asuntoon, ja sinulla on se 20% omaosuus, jolloin velkaa on se 120 000e, niin korkojen ym. kulut päälle olet lunastanut asunnon hintaan 190 000e. Eli 40 000 euroa on minimi joka pitäsi saada takaisin.

jos kasvu on 1,5% per vuosi, niin se tekee 20 vuoden aikana n. 202 tuhatta euroa, eli sitä inflaatiota on n. 12 000e... oliko se tuon kaiken väärti? Tietenkin jos pidät tuolla inflaatioprosentilla asuntoa 30 vuotta, nii tulos on eri, mutta markkinatilanne on vaikeampi.

ei ne pyynnit kiinteistönvälitäjän sivulla ole toteutuvia hintoja, ja rahan hinta kasvaa....

Aika moni tippuu vielä tuon asuntolainen maksuaikana pois kelkasta, kun maksukykyyn tulee muutoksia. Kärsijä on toki velallinenkin, mutta kyllä se tekee höpöö myös niille joilla ei ole mitää pääsyä ulos vuokra-asumisesta. Lottopallot arpoo meitä köyhiä vain promillen promillen kymmenessä vuodessa

1

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • a.h.a

      Eniten hintoja nostaa tarjonnan säätely hieman kysyntää alemmalle tasolle. Grynderit ovat oppineet 90-luvun lamasta ainakin sen että markkinoiden viilentyessä tuotannolle laitetaan äkkistoppi. Tämä onnistui 100%:sesti vuonn 2009 pankkikriisin yhteydessä. Jos tuotannon sääntelyä ei olisi tehty niin agressiivisesti, olisi asuntomarkkinat romahtaneet suomessa.

      Toki rahan saanti on helpottunut ja sitä kautta kysyntä kasvanut, mutta tarjonnan sääntely on se mikä pitää hinnat korkealla ja grynderit tyytyväisinä.

      Asuntotuotanto on niin keskittynyttä ja yhdenmukaistettua grynderin tuottamaa bulkkia, että ihmisten on vaikea ymmärtää että vaihtoehtojakin on.

      Ryhmärakennuttaminen on tapa, jolla ihmiset voivat ottaa ohjat omiin käsiin ja säästää 20-30% asunnon hankintakustannuksiss, se on paljon rahaa.


      Katso vaikkapa:

      http://www.hel.fi/hki/Kv/fi/uutiset/helsingin ryhmarakentamisen mallille kunniamaininta

      tai

      http://www.uuttahelsinkia.fi/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe