Star Wars vastustaa ydinvoimaa

Veteranfan

Alkuperäisessä trilogiassa imperiumin kuolontähdet,eli valtavat avaruusasemat ovat ydinkäyttöisiä planeetan tuhoojia.George Lucas osasi tuoda hyvin esiin vertauskuvallista sanomaa ydinvoiman vastustamisesta.Elokuvien totalitäärinen imperiumi koettaa pitää galaksissa pelotetta yllä luomillaan ydinkäyttöisillä aluksillaan.Alukset on kiireellä tehty.joten imperiumin joukot joutuvat jatkuvan radioaktiivisen säteilyn vuoksi pitämään haarniskoituja varusteita yllään.

Kapinaliitto vastustaa imperiumin luomaa kuolontähteä,aivan kuten joku Greenpeace vastustaa ydinvoimaa maailmalla.
Star Wars elokuvista löytyy paljon näitä yleismaailmallisia asioita,jos vain niitä haluaa sieltä löytää.Onhan Lucasin inspiksenä toiminut filosofi Joseph Cambellin kirjoitukset.

12

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yoda2

      Tuo on hyvin huomattu.Itse en huomannut tuota ennen kun sanoit,mutta se on aivan totta.
      Minä keksin yhden Star Wars:in yleismaailmallisista asioista: Pimeässä Uhassa Anakin ja Smi ovat Watton orjia ja rikollislordit,kuten Jabba The Hutt hallitsevat Tatooinea ja pitävät orjia.Se viestii mielestäni hyvin,että vaikka orjuudesta on mennyt suurin osa pois maailmasta,se ei ole kokonaan poissa ja joissain paikoissa on orjia ja julmat gangsterit hallitsevat ja tavalliset ihmiset ovat orjia ja että me Suomalaiset saamme olla kiitollisia siitä,että meillä ei ole tuota kohtaloa.
      Oletko sinä muuten huomannut tuota mistä minä kirjoitin eli orjuudesta?

      • Veteranfan

        Orjuus on tulossa uudestaan yleiseen käyttöön,siitä on jo todisteita olemassa.Esimerkiksi yritykset ulkoistavat toimintaansa halpatyömaihin,jossa he maksavat työntekijöilleen pienempää palkkaa,jota voidaan pitää lähes orjatyönä.Varsinkin nyt maailmantalouden kriisissä moni maa joutuu kiristämään vyötään valtion velkataakan takia.Maailmanpankki on eräs tämmöinen orjuutta ajava yritys.Kehitysmaat on jo moneen kertaan orjuutettu maailmanpankin toimien takia.Suomi on myös velkaa maaimanpankille,ja velkataakka tulee kasvamaan joka vuosi lähes 7.mijardia euroa.Tällä hetkellä suomen velkataakka on n.80.mijardia euroa,eli n. 13.000.euroa per nuppi.Velkataakka tulee kasvamaan seuraavan 4. vuoden aikana 115.miljardiin euroon.Ei kuulosta kovin hyvältä!
        Syypää tähän löytyy EU:ta,ja sen takana häärii mies nimeltä David Rockefeller,joka on kuin Darth Sidious tosielämässä.Rockefeller myös näyttää samalta kuin Sidious.David Rockefeller on 96.vuotias ja näyttää Sithlordilta.

        George Lucas on tehnyt elokuvistaan yhteiskunnallisesti vertauskuvallista maailmaa fantasiaansa.Lucas varmasti tietää kuka tämä Rockefeller on?
        Joten hän tavallaan halusi tehdä uudesta trilogiasta tämmöisen vastakohdan todellisen pimeänlordin kanssa.

        Lucas on myös niitä harvoja elokuvan tekijöitä,joka antaa elokuvansa Pimeän Uhan ilmaiseksi kuubaan esitettäväksi ilman tuottoa lipputuloista.


    • Yoda2

      Ei joo kuulosta hyvältä. Ei mikään ihme,että Suomi on varsin köyhä. Ensi vuonna on presidentinvaalit,ehkäpä uusi presidentti voisi parantaa asioita. Eduskuntavaalit ovatkin jo huhtikuussa,toivottavasti ne myös vähän auttaisivat. Suomella ei tosiaan mene täydellisesti,mutta eikähän tässä selvitä. Katsoin äsken wikipediasta ja siellä sanotaan,että Rockefeller on aktiivinen kansainvälisten suhteiden neuvostossa. Hän on myös saanut useita tunnustuksia (esim. Presidential Medal Of Freedomin) ja hän lahjoitti vuonna 2008 100 miljoona dollaria Harvardin yliopistolla. Eli en oikein ymmärrä,mitä pahaa hän on tehnyt. Voisitko vähän kertoa mitä hän on tehnyt? Uskon kyllä sinua,mutta haluaisin vain tietää tarkemmin. Pitääkö Rockefeller kenties ystävällistä naamaa,kuten Darth Sidious Palpatinena ja salaa näin salaiset toimensa?

      • Veteranfan

        Julkisuudessa pitää olla päälle päin edustavan oloinen ja hyvää tahtova.Mutta sitä ei valitettavasti David Rockefeller ole.Hän on perustanut useita salaisia ryhmiä,kuten tämä Bilderberg-ryhmä,joka on EU:n salainen komissio.Bilderberg-ryhmä kokoontuu joka vuosi eri maassa tarkkojen turvatoimien saattamana,ja mikä oudointa,niistä kokouksista ei raportoida medialle mitään!
        Kokoukset on julkisuudelta suojattu,siellä on myös suomen edustajia paikan päällä mm. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen on käynyt kokouksissa.

        David Rockefeller on se mies joka luo "uutta maailmanjärjestystä".Mitä tällä uudella maailmanjärjestyksellä sitten tarkoitetaan,no esim. se tarkoittaa maailmanväestön vähentämistä,sekä kyseenalaisia rokotusohjelmia.Uusi maailmanjärjestys tarkoittanee enimmäkseen pankkieliitin täydellistä kontrollia maailmantaloudesta,siitä on hyvänä esimerkkinä finanssikriisi v.2008.Tuolloin eliitti sai tukevamman otteen koko maailman taloudesta,he pyrkivät tällä tavalla ajamaan valtioita orjuuteen ikuisella velkataakalla.

        Näistä asioista ei olla puhuttu julkisuudessa mitään.Mutta kaikki merkit viittaavat Rockefellerin olevan kaikkien kriisien takana.Hän on mies,jota ei saada edesvastuuseen näistä arvelluttavista toimistaan,koska hän on kaikkien yläpuolella pankkieliitissä,joka hallitsee maailmaa.Usa:n presidentti Obama ei tiedä millaiset taustajoukot ovat häntä vastaan.Obama koettaa ajaa sosiaalisia toimia sisään romuttaen sillä tavalla eliitin vuosien mittaiset suunnitelmat.Mutta nämä Obaman sosiaaliset liennytkset eivät sovi eliitin kuvioihin millään tavalla.Luulen että Barack Obama tietää jotain Rockefellerin suunnitelmista.


    • KyleKatarn(1987)

      En ole tarpeeksi perehtynyt Rockefelleriin ja NWO:hon, joten en nyt ota kantaa näihin salaliittoteorioihin, mutta Star Warsin suhteen haluaisin kuitenkin selventää, että Imperiumin tähtituhoajat ja Kuolemantähti eivät ole ydinkäyttöisiä aluksia. Tähtien Sodan universumissa ei tunneta ydinvoiman kaltaista alkeellista energiantuottomuotoa. Suurin osa avaruusaluksista kulkee Tibanna-kaasusta jalostettavalla polttoaineella sekä Diatium-mineraaliin perustuvilla akuilla. Kuolemantähti sekä tähtiristeilijät puolestaan käyttävät aseissaan voimakkaita energiakristalleja. SW-universumissa on kehitetty myös erittäin edistyneitä aurinkoenergian keruumenetelmiä, joista muunmuassa valtaosa siviiliväestöstä saa päivittäisen energiansa. Kömpelölle ja vaaralliselle ydinvoimalle ei ole mitään tarvetta kaukaisessa galaksissa ja tämän voisikin nähdä toiveunena siitä, että maapallollakin jonain päivänä päästäisiin vielä eroon ydinvoimasta. Sinänsä on hyvin tulkinnanvaraista onko Lucas tarkoittanut lainkaan arvostella energiataloutta näiden elokuviensa kautta, mutta jos näin olisikin niin eikö juuri tehokkaampaa olisi näyttää millaista elämä voisi olla ilman ydinvoimaa, kuin sen kanssa, sillä senhän me jo tiedämme.

      Palatakseni vielä noihin sotilaiden suojahaarniskoihin, joita yleisimmin nähdään Imperiumin joukkojen yllä niin ne ovat kyllä puhtaasti tarkoitettu suojaamaan taisteluvammoilta eikä ydinsäteilyltä. Jos tähtiristeilijöillä tai Kuolemantähdellä olisi ydinreaktoreita tai yhtään minkäänlaista säteilyä niin miksi pelkästään rivisotilaat saisivat sille suojavarusteet, mutta upseerit eivät. :)

      Ja mikä tärkeintä voinette myös huomata elokuvista, että tekninen henkilökunta, joka säännöllisesti huoltaa hyperajoa ja muita moottorijärjestelmiä on jätetty täysin ilman suojapukuja.

      Ydinvoima ei oikein sovi tähän kuvaan.

      • KyleKatarn(1987)

        Ps. Lucashan on myöntänyt ainakin uusien Tähtien Sota osien kohdalla, että niiden tapahtumat ovat rinnastuksia oman maailmamme poliittisesta sekä taloudellisesta tilanteesta esim. Maailmanpankki/Kauppaliitto ja EU/Imperiumi, mutta teknologiaa kohtaan hän ei ole juuri koskaan esittänyt kritiikkiä. Pikemminkin päinvastoin. Lucas on viime vuosina tullut tunnetuksi teknologiamyönteisista lausunnoistaan ja tämä sympatia näkyy myös hänen elokuvissaan.


      • KyleKatarn(1987)
        KyleKatarn(1987) kirjoitti:

        Ps. Lucashan on myöntänyt ainakin uusien Tähtien Sota osien kohdalla, että niiden tapahtumat ovat rinnastuksia oman maailmamme poliittisesta sekä taloudellisesta tilanteesta esim. Maailmanpankki/Kauppaliitto ja EU/Imperiumi, mutta teknologiaa kohtaan hän ei ole juuri koskaan esittänyt kritiikkiä. Pikemminkin päinvastoin. Lucas on viime vuosina tullut tunnetuksi teknologiamyönteisista lausunnoistaan ja tämä sympatia näkyy myös hänen elokuvissaan.

        Korjaus.

        Ydinvoima ei ole täysin tuntematon asia Star Warsin maailmassa, sillä Mandalorialaiset käyttivät ydinaseita hyvin tuhoisin seurauksin mm. Mandaloorisodissa, tosin tämä tapahtui elokuvien tapahtumiin nähden noin neljä tuhatta vuotta sitten.

        Sittemmin ydinaseet ovat hautautuneet historian hämäriin pölyttymään ja niitä eivät käytä enää muut kuin niinsanotusti terroristit sekä muut höyrypäät. Myös Ulkoreunan vähemmän kehittyneillä seuduilla saattaa olla yhteisöjä, joilla on yhä hallussaan näitä vaarallisia aseita. Kirjatun historian aikana ydinvoimaa ei ole koskaan käytetty muuhun kuin tuhotarkoituksiin eivätkä esimerkiksi Tasavallan, Imperiumin tai Sithien risteilijät ole milloinkaan hyödyntäneet radioaktiivisia yhdisteitä energiantuotossaan.


      • Veteranfan
        KyleKatarn(1987) kirjoitti:

        Korjaus.

        Ydinvoima ei ole täysin tuntematon asia Star Warsin maailmassa, sillä Mandalorialaiset käyttivät ydinaseita hyvin tuhoisin seurauksin mm. Mandaloorisodissa, tosin tämä tapahtui elokuvien tapahtumiin nähden noin neljä tuhatta vuotta sitten.

        Sittemmin ydinaseet ovat hautautuneet historian hämäriin pölyttymään ja niitä eivät käytä enää muut kuin niinsanotusti terroristit sekä muut höyrypäät. Myös Ulkoreunan vähemmän kehittyneillä seuduilla saattaa olla yhteisöjä, joilla on yhä hallussaan näitä vaarallisia aseita. Kirjatun historian aikana ydinvoimaa ei ole koskaan käytetty muuhun kuin tuhotarkoituksiin eivätkä esimerkiksi Tasavallan, Imperiumin tai Sithien risteilijät ole milloinkaan hyödyntäneet radioaktiivisia yhdisteitä energiantuotossaan.

        Star Wars kanoonin alukset käyttävät ajomoottoreita,joiden suuttimet syöksevät radioaktiivista kaasua.Näin kerrotaan David Reynoldsin tekemässä "tähtien sodan rakenteiden salaisuudet" kirjassa,jossa esitetään alusten tekniset rakenteet.Kuolontähedellä on hyperainereaktori,joka ilmeisesti päästää valtavista ajomoottoreistaan radioaktiivista kaasua liikkuessaan avaruuden halki.Vaikka elokuvan kuolontähden reaktori onkin vähemmän saastuttava kuin ydinkäyttöinen,on kuitenkin hauskaa ajatella sen olevan ydinvoimalan kaltainen tuholainen.


    • KyleKatarn(1987)

      Sanoit että kyseisten alusten moottorit -ilmeisesti- syöksevät radioaktiivisia hiukkasia avaruuteen. Et siis ole varma asiasta. Onhan tuo ajatusleikki jos jonkinlainen, mutta en nyt sanoisi, että järin hauska.

      Ydinvoima ei muuten ole välttämätön tekijä radioaktiivisiksi luokiteltavien hiukkasten synnyssä. Esimerkiksi auringon fuusioprosessi synnyttää haitallisia säteilyhiukkasia, jotka voivat olla jopa kuolettavampia kuin varsinainen ydinsäteily.

      Onhan mahdollista, että moottorit käydessään tuottavat jonkinlaista säteilyä, joka syöksyy avaruuteen eikä siten vahingoita tähtilaivojen miehistöä, mutta tuntuu erittäin epätodennäköiseltä, että itse laivojen "polttoaineena" käytettäisiin radioaktiivisuutta, sillä kuten jo huomautin, niin kenelläkään ei ole säteilysuojapukuja, tai sitten SW-universumin ihmiset ovat immuuneja tällaiselle säteilylle. Ja mikäli alukset todella käyttäisivät ydinvoimaa, olisi tähtituhoajan kokoisesta risteilijästä oltava ainakin 75 % kokonaan reaktoreille, mikä ei oikein tue sitä kuvausta, että näihin aluksiin mahtuisi vielä 5000-10000 henkeä. Ydinvoima on liian tehotonta ja epäkäytännöllistä avaruusmatkustukseen, muutenhan sitä oltaisiin jo meidänkin maailmassamme käytetty ja olisimme jo Marsissa ja ties missä.


      Loppukaneettina vielä, että toisin kuin ydinkäyttöiset sota-laivat, joita USA:kin joskus käytti, ydinvoimalat ovat passiivisia tuholaisia ja siksi niitä on suvaittu jo 60 vuotta. Ikävä totuus alkaa kuitenkin pikkuhiljaa paljastumaan...

      • KyleKatarn(1987)

        Sinänsä en oikein ymmärrä miksi Star Warsin teknologiaa edes yritetään selittää tieteellisin termein, sillä kysehän on tieteis(fantasiasta), ei scifistä.


      • Veteranfan
        KyleKatarn(1987) kirjoitti:

        Sinänsä en oikein ymmärrä miksi Star Warsin teknologiaa edes yritetään selittää tieteellisin termein, sillä kysehän on tieteis(fantasiasta), ei scifistä.

        Älä nyt Kylekatarn,sillä Star Wars on vakava asia,ainakin veteranfanille.
        Kyllä minua kiinnostaa tietää joitakin teknisiä asioita Star Warsista,sitähän varten tämä keskustelupalsta on olemassa.

        En ole täysin varma kuolontähden radioaktiivisesta kaasusta,joka tulisi aseman valtavista ajomoottoreista.Tuosta radioaktiivisesta kaasusta puhuttiin Rakenteiden salaisuudet kirjassa pelkästään X-siipihävittäjän ja Tie-hävittäjän yhteydessä.Ja kyllähän nämä imperiumin sotilaitten haarniskat suojelevat varmasti myös kosmiseltasäteilyltä avaruudessa,luulisin niin koska astronautitkin suojautuvat avaruuspukuunsa kosmiseltasäteilyltä avaruudessa.Mutta tämä on jälleen vain teoriaa.
        Star Warsissa ei olla pahemmin päntätty asioita teknisin perustein kuin muissa tieteiselokuvissa.


    • KyleKatarn(1987)

      Teknisten asioitten pohtiminen on teknikoille ja tiedemiehille, jotka varmasti nauraisivat naamansa punaiseksi näille Star Warsin teknoteorioille. :)

      Veteranfan on itsekin myöntänyt, ettei Tähtien Sodassa ole tärkeää pohtia vimpaimia ja sitä, kuinka ne toimivat, koska tämä on fantasiaa eikä tieteisfiktiota. Tärkeää on sen sijaan tarina ja sen henkilöt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8176
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2519
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2233
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1899
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1153
    Aihe