Levitunturilla osa 7

urbancat

Mä paiskasin laudan takakonttiin ja lähdin parkkipaikalta renkaat sutien. Kylmää dieseliä ei saisi rääkätä, mutta mä haistatin pitkät ja ajoin mökille kuin kaheli. Mä en muistanut vajaan parin kilsan ajomatkasta mitään. Mun päässä takoi vaan ajatus Tuukasta ja Emmin broidista lojumassa sohvalla ja pussailemassa. Ja mun sisällä roihahti. Ei mikään toivonkipinä, vaan ruusunpunainen megatonnin ydinlataus.

Mä läväytin auton mökin pihaan kuin hävittäjälentäjä tukialukselle. Mä syöksyin sydän hakaten sisään ovesta - valmiina halaamaan Tuukkaa ja kertomaan sille, että mä tiesin kaiken. Ja että sillä ei olisi mitään hätää. Ja kuinka mä pidän siitä ja lässyn lässyn.

Mökin iso olkkari oli pimeänä. Samoin keittiö. Tuukka on varmaan nukkumassa, mä ajattelin ja ratsasin makuuhuoneet ja yläkerran oleskeluparven. Ei ketään missään. Sitten mä tajusin, että Tuukan kamat oli hävinneet sen huoneesta. Iso reppu oli poissa, samoin läppäri ja muut releet. Ja vuoteen päällä oli lappu, tuloste rinnekartasta väärinpäin käännettynä.
"Joni. Mä oon varannut paikan lennolta Hesaan. Mä meen kotiin. Mä en pysty enää olemaan täällä. Mä tiedän että oon täys PASKA sua kohtaan, mutta mä en nyt pysty ---" Perään oli kirjoitettu jotain epäselvää, joka oli sutattu yli. Teksti jatkui: "Ota pliis mun lauta ja laskukamat ja tuo etelään. Voitko sä myös etsiä Emmin käsiisi ja hakea sieltä mun kännyn, kortit, mökin avaimen ja vaatteet?"
Kirjeen loppuun oli sutaistu iso T-kirjain. Mä istahdin pöllämystyneenä vuoteelle ja rutistin lappusta kourassani.

Mä en muista, kauanko mä jökötin sängynreunalla ennen kuin heräsin toimintaan. Ensimmäisenä mulle tuli mieleen, että miten helvetissä Tuukka oli pystynyt matkaamaan Kittilän kentälle saati ostamaan lentolipun Helsinkiin, koska se oli ilmestynyt yöllä mökille melkein kelteisillään. Ilman kännykkää, lompakosta puhumattakaan.
Kunnes mä muistin, että Tuukalla oli kaksi pankkikorttia. Baarireissuille se ei koskaan ottanut koko lompsaa, vain ajokortin ja toisen pankkikorteista. Iän todistamiseen pokelle ja juomien maksamiseen. Eli lompsassa sillä täytyi olla toisen kortin lisäksi myös lennolle tarvittava henkkari.
Mulla ei ollut aavistustakaan, milloin lento lähtisi ja mihin aikaan Tuukka oli poistunut mökiltä. Mutta mun mieleen tuli ensimmäisenä, että sen aikeet pitäisi yrittää estää. Ei ihan hinnalla millä hyvänsä, mutta lähes. Puhelinta Tuukalla ei ollut, joten oli pakko mennä kentälle.

Mä kaivoin kädet täristen oman läppärini esille ja laitoin virran päälle. Koneen käynnistyminen tuntui kestävän ja kestävän. Kädet hikosivat ja sydän hakkasi. Voi vittu, käynnisty, käynnisty, pliis, mä ajattelin.
Mä kaivoin nettiselaimen auki ja onnistuin navigoimaan Finavian sivuille. Mokkulan kautta toimiva nettiyhteys tuntui tuskaisen hitaalta.
"No nyt… Kittilän lentoasema", mä jupisin puoliääneen.
Mä selasin lähteviä lentoja. Kello 16.20 Helsinkiin oli lähdössä lento KF294. Se oli kai Blue1:n lento, eli hintakin varmaan sopisi Tuukan budjettiin.
Mä vilkaisin kelloa. Se oli jo kymmentä vaille neljä! Perse, kone lähtisi tasan puolen tunnin kuluttua. Mä kiroilin ja ryntäsin portaita alas niin lujaa, että liukastuin ylimmällä askelmalla ja liu'uin ähkien ja kiroillen jyrkät puuportaat selälläni alas asti. Selkään sattui aivan saatanasti, mutta mä en joutanut jäädä tutkimaan vahinkoja, vaan tempaisin tennarit jalkaani ja painuin ulos ja autolle.

Mä piiskasin Passatia kohti Kittilän kirkonkylää. Levin ja Kittilän välinen tie oli jäinen ja kitkarenkailla kengitetty auto lähti pariin otteeseen vaarallisen tuntuisesti luisuun. Mä sain pidettyä auton hädintuskin kahden toista metriä korkean lumivallin välissä ja rukoilin, ettei vastaan tulisi bussia tai kuorma-autoa. Tiellä oli kahdeksankympin rajoitus, mutta nopeusmittarin neula näytti reippaasti toista sataa. Jos virkavalta tulisi vastaan, kortti lähtisi varmasti. "Aivan sama", mä jupisin ja purin huuliani. Tuukka, Tuukka, voi vittu vittu vittu vittu.

Kello oli viittätoista yli neljä, kun mä pysäytin Passatin lentoaseman pihalle. Mä haistatin pitkät pysäköintikielloille ja jätin auton ihan pääoven eteen. Kauempana seisoi sopivasti poliisin maija, mutta juuri nyt mua ei olisi voinut vähempää kiinnostaa. Sakottakoon tai hinatkoon pois.

2

711

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • l

   tuleeko jatkoo????

  • urbancat

   Yep...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kerro kaivatustasi jotakin mukavaa.

   Itse aloitan: hyvännäköinen ja ahkera ❤️‍🔥
   Ikävä
   116
   2181
  2. Donald Trump joutui ammutuksi vaalitilaisuudessaan

   Näin se näyttää olevan, että Trumpilla on niin kannattajia kuin vastustajiakin. Hengissä käveli pois, ilmeisesti jokin
   Maailman menoa
   250
   1655
  3. Missä päin suomea kaivattusi asustelee?

   Oma kaivattuni (mies(J) asuu Uudenmaan läänissä.
   Ikävä
   89
   1611
  4. Koulutus ja parisuhde

   Haluatko että sun kumppani on korkeasti koulutettu?
   Ikävä
   131
   1145
  5. Minä haluan sinut

   Rakkaakseni... Vain sinut kukaan muu ei kelpaa olet sydämeni valittu rakas rakastan sinua. 💗
   Ikävä
   36
   1081
  6. Tietääkö kaivattusi

   Että kaipaat häntä?
   Ikävä
   61
   1074
  7. Paljonko on sinun ja kaivattusi välimatka?

   Kuinka paljon on matkaa hänen syliin?Vastaan 165km 😪💔🚙
   Ikävä
   65
   1052
  8. Hurraa! Olen alkanut tulla järkiini.

   Minulla on vielä kuukausi aikaa yrittää unohtaa sinut, mies. Sitten kun tapaamme, en tarvi teeskennellä neutraalisuutta,
   Ikävä
   70
   985
  9. Mitäs mä oon sanonnu

   "Kaupungissa asuminen lisää tutkimusten mukaan mielenterveyden ongelmia." https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/24b
   Sinkut
   186
   907
  10. Tänään rohkaisin

   Mieleni (tai siis eilen jos tarkkoja ollaan ja kävelin ihan sun kodin ohi molemmin puolin 😂😆🤭 katelin tarkkaan ympäri
   Ikävä
   69
   891
  Aihe