Internet sensuuri kiristyy

YLE uutiset

Internet sensuuri kiristyy

http://www.yle.fi/tekstitv/html/P108_01.html

Eduskunta on hyvaksynyt lain, joka lisää internetin keskustelupalstojen
ylläpitäjien vastuuta rasistisista teksteistä. Uudistuksen myötä keskustelupalstojen ylläpitäjä voidaan tuomita kiihotuksesta kansanryhmää vastaan jos hänen sivuillaan on lainvastaista aineistoa. Tuomio ei edellytä että ylläpitäjä olisi itse tehnyt tekstin. Tuomion edellytyksenä on että ylläpitäjä tietää materiaalista ja materiaalin poistaminen on mahdollista.

15

212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fdsfdsdfssdf

      http://www.mbnet.fi/uutiset/index.asp?Uutinen=3179

      Euroopan unionin lainvalvontaa käsittelevä neuvosto (LEWP) on ehdottanut Kiinan esimerkin mukaista, Euroopan kattavaa palomuuria.
      Tiiviiseen palomuuriin jätettäisiin kontrolloituja kulkuväyliä, joiden kautta kulkeva liikenne suodatettaisiin palveluntarjoajien toimesta EU:n oman sulkulistan pohjalta. Palomuuria verrataan muistiossa virtuaaliseen Schengenin rajaa, jonka sisällä liikkuminen on vapaata, mutta reuna-alueilla kontrolloitua.

      • Joo, Kiinan malliin

        "Fasismi menee nykyään hyvin kaupaksi." (Paavo Haavikko)


    • Helsinsanomat

      Sarkozy: Mielipiteesta rangaistava

      http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Sarkozy Hallitusten on säädeltävä internetiä/1135266380650/?cmp=tm_etu_uusimmat_uutiset

      24.5.201 (HS)

      Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy vaatii hallituksia puuttumaan digitaaliseen maailmaan lainsäädännöllä ja valvonnalla. Sarkozyn mukaan internetmaailman luovuutta tulee vaalia, mutta hallitukset "ovat demokratioissamme ainoita legitiimejä yleisen tahdon edustajia".

      Sarkozy puhui Ranskan Deauvillessa torstaina ja perjantaina kokoontuvan G8-maiden kokouksen yhteydessä järjestetyssä seminaarissa

      • Sarko perhana...!

        Jos hallitukset eivät enää pysty suojelemaan kansalaisia väkivallalta, kuten on nähty Ranskan ja Iso-Britannian mellakoiden tai Norjan terrori-iskujen yhteydessä, ne ovat menettäneet legitimiteettinsä. Sanokaa se Sarkozylle ja Cameronille, mokomille ylimielisille kelmeille.


    • inquisition2

      http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/07/1364917/tuomioja-aseet-eivat-kuulu-suomalaiskoteihin

      Tuomioja tyrmää myös kaikenlaisen vihakirjoittelun niin netissä kuin muissakin julkaisuissa.

      – Netin keskustelupalstojen ylläpitäjillä pitää nimet olla tiedossa. Perustelluista syistä nimimerkki voi olla anonyymi niin kuin lehdissäkin, Tuomioja toteaa.

      Hänen mukaansa nettikirjoitteluun saatetaan puuttua tiukentuvalla lainsäädännöllä. Tuomiojan mukaan loppujen lopuksi jokaisella itsellään on vastuu kirjoitteluistaan.

      http://ehdokas8blogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/78669-mita-viha-saa-aikaan

      Traagisten tapahtumien tulisi herättää kaikkien viestintävälineiden ylläpitäjät vastuuseen niin että kaikenlaisten vihamielisten viestien julakiseminen estettäisiin.

      • Tuomioja perhana...!

        Jos Norjan Breivikin uhreilla olisi ollut aseita, Breivik olisi voinut saada napin otsaansa ja paljon ihmisiä olisi pelastunut. Sanokaa se Tuomiojalle, kontrollifriikkisosialistille.


    • mielipidevaino.

      http://www.ts.fi/online/mielipiteet/kolumni/185858.html?forumid=15&topicid=0&parentid=0&docid=185858&topicsortorder=0&topicpage=1&commentsortorder=0&commentpage=1&commentpagesize=4&action=2

      Suvaitsevaisuuskehitys on murentanut suomalaisen yhteiskunnan yhdenmukaisuuden painetta, ja se on pelkästään hyvä asia. Kypsä kansakunta ei tarvitse yhtenäiskulttuuria, pyhää konsensusta tai kansallista yksimielisyyttä olemassaolonsa selkärangaksi.

      Jos suvaitsevaisuus tarkoittaa yhteiskuntaa, jonka peruspilareita ovat yksilön vapaus ajatteluun, itsensä toteuttamiseen ja mielipiteidensä ilmaisuun sekä tämän vapauden turvaaminen hallituksen, instituutioiden ja muiden yksilöiden mielivallalta, voi sitä pitää liberalismin synonyyminä. Viime aikoina suomalaiseen suvaitsevaisuuskäsitykseen on kuitenkin ilmaantunut muutamia koko lailla epäliberaaleja piirteitä.

      Rikoslakiimme ollaan tuomassa erityistä viharikollisuuden käsitettä. Taustana on Euroopan neuvoston vuoden 2003 sopimus verkossa tehtyjen rasististen ja muukalaisvihamielisten tekojen kriminalisoinnista, mutta meillä ollaan tietoyhteiskuntasäädösten lisäksi muuttamassa myös rikoslain yleisiä periaatteita.

    • Liberalistien edusta

      Sananvapauden loukkaajat, orwellilaista kontrollisyhteiskuntaa kannattavat vihreät, esiintyvät tätänykyä "liberalisteina"

      http://mikkolaakso.blogspot.com/2011/09/liberalismi-libertarismi-ja.html


      Muun muassa monilla vihreillä ja vasemmistolaisilla poliitikoilla on liberaaliksi tulkittu kanta seksuaalivähemmistöjen oikeuksiin. Silti he eivät ymmärrän vapausajattelun kokonaisvaltaisuutta, vastustaen vapautta paljon merkittävimmissä kysymyksissä esimerkiksi talouspolitiikassa. Monet tällaiset henkilöt saattavat käyttää itsestään silti nimitystä liberaali. Tilanne on hyvin kiusallinen länsimaisia arvoja kannattaville aidoille liberaaleille, jonka takia he käyttävät monesti ideologiansa tarkentavana määreenä nimenomaan "klassista liberalismia." Toiset käyttävät määrettä "libertaari", ja kolmannet naamioituvat "konservatiiveiksi".

      Tätä taustaa vasten on korostetun epäloogista, että esimerkiksi liberaaliksi itseään luonnehtiva puolue, Vihreät on ollut vaatimassa kovaan ääneen tiukennuksia esimerkiksi aselakeihin. Toisaalta puolue on suhtautunut myös hyvin epäliberaalisti moniin sananvapautta koetelleisiin aiheisiin, kuten maahanmuuttokriittisiin kirjoituksiin.


      On erityisen toivottavaa, ettei jo etymologialtaan vapauteen viittaavaa termiä "liberalismi" lähdetä sekoittamaan aatteisiin, joilla ei ole mitään tekemistä kokonaisvaltaisen vapauden kanssa. Oikein ymmärrettynä liberalismi, klassinen liberalismi ja libertarismi tarkoittavat samoja asioita: niiden aatteellinen perusta on yhteinen. Niillä ei voi olla mitään tekemistä - jo määritelmällisesti - itsensä vastaisten, vapautta rajoittavien aatteiden kanssa.

      • Liberalistien edusta

        Itse sanoisin vielä tuohon, että homojen oikeus homoilla on keskeinen yhteiskunnallinen oikeus, koska fyysinen itsemääräämisoikeus on liberalismin keskiössä. Enkä sano tätä siksi että toivoisin kenenkään alkavan homoksi.

        Toisaalta osan myös yleisten vapauksien ja oikeuksien turvaamisen tähden, liberalismin keskiössä myös sananvapaus. Sananvapaus ja fyysinen itsemääräämisoikeus on kumpikin lähtöisin samasta periaatteesta jossa fyysinen koskemattomuuttuus ja vapaus tulee turvata .



        Vihreiden politiikka on vain oikeuksien ja vapauksien suhteen erittäin valikoivaa, sillä vain heitä miellyttävillä ryhmillä on kansalais ja ihmisoikeuksia, toisinajattelijoita syrjitään, sakotetaan ja vangitaan.

        Vihreät siis eivät ole liberalisteja siksikään että beralismissa samat oikeudet ja vapaudet (kuten sananvapaus) koskevat lähtökohtaisesti kaikkia, myös liberalismin vihollisia. Tietysti Vihreiden poliittinen suuntaus on yleensäkin vasemmistolainen, eli rahat kollektivisoidaan puolueen jäsenille ja puoluepampuille, muille on luvassa nälkää/pakkotyötä


    • DarkForces.

      http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2012/01/1471442/valko-venaja-kiristaa-internetin-kayttajien-valvontaa

      Valko-Venäjän presidentti Aleksandr Lukashenko on tukahduttanut kovin ottein maan oppositiota. Nyt kiristetään internetin valvontaa.

      Valko-Venäjä ryhtyy valvomaan entistä tiukemmin internetin käyttöä.

      Valtiollisen median mukaan maa ryhtyy sakottamaan palveluntarjoajia, jotka eivät estä käyttäjiä pääsemästä laittomille sivuille. Kiellettyjen sivujen kirjo voi ulottua toisinajattelijoiden uutissivustoista pornosivuihin.

      Sakkoja voivat joutua maksamaan esimerkiksi kahvilat, jotka eivät valvo asiakkaidensa netinkäyttöä, tai yritykset, jotka käyvät kauppaa ulkomaille rekisteröityjen sivustojen kautta. Uudet säännökset tulevat voimaan perjantaina, kertoi virallinen uutistoimisto Belta.

      Presidentti Aleksandr Lukashenko on tukahduttanut kovin ottein Valko-Venäjän oppositiota, ja internetiä on jo ennestäänkin pyritty valvomaan.

      (MTV3 - STT -AFP)

    • vfvfvfvffvvfv

      http://www.kaleva.fi/uutiset/huivi-estaa-paasyn-kouluun/460374

      "Ranskassa valtion ylläpitämissä kouluissa sekä virastoissa "selvästi erottuvat uskonnolliset tunnukset" ovat kiellettyjä. Laki on ollut voimassa vuoden. Käytännössä kielto käsittää suuret ristikorut, juutalaisten kipa-päähineet sekä musliminaisten käyttämät huivit. "

      "Muutamissa kouluissa oppilaita on erotettu väliaikaisesti ja opetukseen osallistuminen on evätty sen takia, että oppilas ei ole luopunut huivistaan. Vastareaktioita on kummunnut ja on jopa esitetty omien yksityiskoulujen perustamista. "

      "On myös kysytty, miksi demokratia ei voisi tarkoittaa erilaisuuden sallimista sekä yksilönvapauden kunnioittamista."

    • kjdfkfjddfjkdf

      http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Holokaustin kieltämisestä tulee rikos Unkarissa/1135253163912

      Holokaustin kieltämisestä tulee rikos Unkarissa
      23.2.2010 STT–DPA

      Budapest. Unkarin parlamentti on päättänyt tehdä holokaustin kieltämisestä rikoksen. Kansanedustajat hyväksyivät rikoslain muutoksen alkuviikolla, ja se vaatii vielä presidentin vahvistuksen ennen voimaantuloaan.

      Maksimirangaistus rikoksesta on kolme vuotta vankeutta.




      http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/75410-kohupiispalle-sakot-holokaustin-kieltamisesta

      Kohupiispalle sakot holokaustin kieltämisestä

      28.10.2009 18:03

      Saksalainen tuomioistuin on langettanut kiistellylle brittipiispalle Richard Williamsonille 12 000 euron sakon holokaustin julkisesta kieltämisestä.
      Juutalaisten toisen maailmansodan aikaisen joukkotuhon kieltämistä pidetään Saksassa viharikoksena.

    • ÄläRunoile.

      Runoilija syytteeseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan
      Kotimaa Julkaistu: 27.12.2007

      Runoilija Petri Peltonen on asetettu vähemmistövaltuutetun tekemän tutkintapyynnön seurauksena syytteeseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syytteen perusteena on Peltosen runokirja Syitä ja seurauksia.

    • sensuuria ruotsissa

      http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/ruotsalaisperhe-haluamme-muuttaa-suomeen-1.1236891

      Uumajalaiset Ulrika Nettelblad ja Daniel Tanse eivät halua kasvattaa Tyra-tytärtään Ruotsissa, vaan opiskelevat iltaisin suomea voidakseen muuttaa valmistuttuaan Suomeen. Ulrikasta tulee lääkäri ja sosiologiksi jo valmistuneesta Danielista opettaja.


      - Ruotsin vika on, että siellä pelätään ristiriitoja. Yhteiskunnan ongelmista ei puhuta, koska se ei ole mukavaa, Daniel Tanse sanoo.

      Suomen huonoja puolia, ihmisten alkoholinkäyttöä ja ujoutta, pariskunta pitää "helppoina ongelmina" verrattuna Ruotsin tasa-arvon ylikorostamiseen, rauhattomiin kouluihin ja ongelmista vaikenemiseen.

    • Voi voi ja nyyh nyyh

      "Eduskunta on hyvaksynyt lain, joka lisää internetin keskustelupalstojen
      ylläpitäjien vastuuta rasistisista teksteistä."

      Ei sureta ketään, paitsi rasisteja - ja liberaaleja.

      "Uudistuksen myötä keskustelupalstojen ylläpitäjä voidaan tuomita kiihotuksesta kansanryhmää vastaan jos hänen sivuillaan on lainvastaista aineistoa."

      Ei sureta ketään, paitsi rasisteja - ja liberaaleja.

      Miksi liberaalit ovat aina niin huolissaan rasistien oikeuksista?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      150
      10892
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      210
      2902
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1908
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1729
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1706
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. 83
      1566
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    Aihe