"HK:n Amerikan Pekonia ostanutta kuluttajaa saattaa hämmentää pakkauksen tuotetiedot. Pakkauksesta selviää, että tuote tehdään suomalaisesta lihasta, mutta se valmistetaan Puolassa".
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/03/1300120/miksi-suomalainen-pekoni-valmistetaan-puolassa
Meillähän ei pekonia Suomessa valmisteta nykyään. Ennen sitä on kyllä Suomessa valmistettu. Tällä hetkellä selvitämme, siirretäänkö sen valmistus takaisin Suomeen, nyt kun pekoni tehdään kotimaisista raaka-aineista. Ennen se tehtiin ruotsalaisista raaka-aineista.
Montakohan % HK:n tuotteista valmistetaan suomalaisista raaka-aineista ?
Hk AMERIKAN PEKONI 340g
16
694
Vastaukset
- blikkenslager
>>Montakohan % HK:n tuotteista valmistetaan suomalaisista raaka-aineista ?>>
varmaan aika iso osa, koska muualla maailmassa ei syödä teurasjätteitä.- j00 pa j00..
Pekoni ei ole teurasjätettä, eikä elikolla ole passia, saati kansallisuus hymniä.. Elävät miten kuten, ruokaansa odotellen ja yht äkkiä ovatkin jo lahtarin talutettavina.
- HK teurastamot/laito
Jostain täältä se HK Sininen lenkkikin varmaan tulee ?
RUOTSI
Scan AB
Valmistus, myynti ja markkinointi Ruotsissa
TANSKA
Rose Poultry A/S
Siipikarjanlihatuotteiden valmistus, markkinointi ja myynti Tanskassa ja Ruotsissa
VIRO
Rakvere
AS Rakvere Lihakombinaat
Valmistus, myynti ja markkinointi koko Baltiassa
Viiratsi
AS Ekseko
Sianlihantuotanto Rakverelle
Tallinna
AS Tallegg
Siipikarjatuotteiden valmistus, myynti ja markkinointi koko Baltiassa
LATVIA
Riika
Rigas Miesnieks A/S
Valmistus, myynti ja markkinointi Latviassa
Jelgavas Galas Kombinats
Lihavalmisteiden tuotanto ja myynti Latviassa
LIETTUA
Vilna
UAB Klaipedos Maistas Mesos Produktai
Tuotteiden myynti, markkinointi ja jakelu Liettuassa
PUOLA
Sokolow S.A.
Valmistus, myynti ja markkinointi Puolassa
http://www.hkscan.com/ap-pics/sisaltokuvia/kartta_suo_2010.jpg- ,.,,,
Pekoni, eli silava on lihaa. Lenkkimakkarasta en tiedä, mitä se on, kun ei oikein koirillekkaan käy, suolapitoisuutensa vuoksi.
- mehuliha
Joskus tuli syötyä noita pekonisiivuja raakana, kun pidän kunnon-verisestä pihvistä.
- Prismastakin
Minäkin syön, silloin tällöin Wotkinssin pekoniviipaleita, kylmänä ruisleivän päälle. Tosin ne on kypsennetty valmiiksi ja helevetin hyviä.
- Anonyymi
Amerikan pekoni on niin pitkään ostokiellossa, kunnes Amerikkaan tulee joku muu presidentiksi.
- Anonyymi
Felixin kurkkuviipaleet ovat Tsekinmaalla tehtyjä mutta hyviähän nuo ovat. Puolalaista pekonia en osta.
- Anonyymi
Tsekkoslovakiassa tehdään myös hyvää kaljaa. Sinne voisi vaikka eläkepäiviksi muuttaakin.
- Anonyymi
Usko erkkikään, että tuo pekoni on Suomesta lähtöisin.
- Anonyymi
Eli suomalainen liha Puolaan jossa tehdään työt taas rekkaan ja takaisin
- Anonyymi
Hyvää työtä puolasta
- Anonyymi
Miten tuon kuljetuksen kanssa?
Miksi kannattaa kuljettaa Puolaan ja takaisin?
Vai onko syynä kuljetustuki? Kuljetus ei maksa mitään.
Puola on Euroopan hylkiövaltio.
Tuplatkaa pekonin hinta ja valmistakaa Suomessa.- Anonyymi
HK:n ilmastotekoteko.
Järjetöntä touhua. - Anonyymi
Julkaistu 24.03.2011 12:05 (Päivitetty 27.03.2011 06:06)
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/miksi-suomalainen-pekoni-valmistetaan-puolassa/1947138
Tuleeko halvemmaksi valmistaa liha Puolassa?
—Valmistuskustannuksilla ei ole kauheasti merkitystä. Prosessi on pitkälti automatisoitu. Puolassa palkkataso on pienempi, mutta ylimääräisiä kustannuksia, lähinnä rahtikustannuksia, tulee merialueen ylittämisestä. Kokonaisuudessaan siinä ei siis merkittävää eroa ole. Henkilöstöä pekonin valmistuksessa ei ole kovin valtavia määriä kiinni.
Millaiset hiilidioksidipäästöt kuljetuksesta syntyy?
—Ei sillä ole kovin isoa merkitystä. Minulla ei ole tarkkoja päästötietoja, mutta kuljetusten osuus kaikkiaan on kohtuullisen pieni, johtuen tietysti siitä, että kuljetukset on järjestetty tehokkaasti. Sinne viedään isoja eriä paikasta toiseen. Sen merkitys ei ole kovin iso, mutta jokaisella asialla on merkitys. Suurempi merkitys on sillä, että kuljetus maksaa ylimääräisiä kustannuksia ja vaikuttaa tuoreuteen.
Miten liha, joka kuitenkin pilaantuu helposti, kuljetetaan Suomesta Puolaan?
—Ei sinne eläimiä kuljeteta, vaan eläin on Suomessa teurastettu ja leikattu, ja sitten siitä otetaan kyljet, joka on pekonin raaka-aine. Kyljet viedään Puolaan valmistettavaksi kylmäkuljetuksina. Logistiikkayhteydet ovat tänä päivänä niin hyvät, että jos liha lähtee Suomesta tai Ruotsista, se on seuraavana päivänä prosessissa Puolassa.
Mitä esteitä pekonin valmistukselle Suomessa on?
—Lähinnä siinä on kyse siitä, että se vaatii merkittäviä investointeja Suomeen, niin katsomme sitä, millä aikavälillä valmistus on järkevää tuoda Suomeen. Ei sille oikeastaan mitään muuta estettä ole. Tehdaspinta-alaa on, laitteisto puuttuu. Todennäköisesti ennen kesää tehdään päätöksiä.
- Anonyymi
Ai, minä luulin että Amerikan pekoni tulee Texasista.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 937858
- 403782
Lähetä terveisesi kaipaamallesi henkilölle
Vauva-palstalta tuttua kaipaamista uudessa ympäristössä. Kaipuu jatkukoon 💘1021896- 241210
Taas ryssittiin oikein kunnolla
r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html321073Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin
Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,281013Rakastuminenhan on psykoosi
Ei ihme että olen täysin vailla järkeä sen asian suhteen. Eipä olis aikoinaan arvannut, että tossa se tyyppi menee, jonk53837Olisinko mä voinut käsittää sut väärin
Nyt mä kelaan päässäni kaikkea meidän välillä tapahtunutta. Jos mä sit kuitenkin tulkitsin sut väärin? Se, miten sä käyt31792Vanha Suola janottaa Iivarilla
Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia10790Tähän vaivaan ei auta kuin kaksi asiaa
1. Tapaaminen uudestaan tai 2. Dementia Anteeksi kun olen olemassa🙄60749