Ääriasenteellisuudesta

totuudenetsijä.

Mustavalkoinen ääriasenteellisuus ilmenee usein niin, että uskotaan vain joko evoluutioteoriaan tai kreationistiseen luomisteoriaan ainoana selittäjänä elämän synnylle tällä planeetalla. Evoluutioteoriassa on omat puolensa, mutta
kuitenkin lienee mahdottomuus, että ihmisen kaltainen olento kehittyisi vuosimiljardienkaan aikana tyhjästä, tai alkeellisesta elämänmuodosta, nykymuotoonsa. Ihmisen täytyy olla älykkäästi suunniteltu. Pelkkään evolutioon uskovilla on siis kapeakatseinen näkemys. Uskovaiset taas menevät vastakkaiseen aäärilaitaan, eli yliluonnollinen Jumalolento olisi heidän mielestään suoraan luonut maaplaneetan ja ihmisen. Loogisin lienee se ajatus, että ihminen on hyvin yleinen olentolaji universumissa ja alunperin on saapunut Maahan jostain muualta (ainakin ihmisen DNA:n muokkaukseen ja jalostukseen ovat maaplaneetalla osallistuneet toiset olennot).

Totuus on usein yksinkertainen, mutta sitä ei uskalleta - tai ei halutakaan - nähdä. Elämä kuitenkin on maaplaneetalla Suuren Jumalallisen Suunnitelman seurauksena, eikä esimerkiksi jonkin avaruuskansan kokeiluna, vaikka sellaisiakin arveluja on esitetty. Näin ollen uskonnollinen näkemys on selvästi lähempänä totuutta kuin evoluutio. Suuri suunnitelma kuitenkin ohjaa elämän suuria linjoja tämänkin planeetan osalta ja suuresta suunnitelmasta on vastuussa Taivaallinen Hallinto. Tällöin kanssaluojienkin osuus luomisessa on suuri. Kaikkea ei siis luo korkeinkaan luojaolento henkilökohtaisesti.

Maaplaneettakin on luotu ja älykkäästi suunniteltu mihin viittaavat lukuisat asiat jos ihminen vain haluaa ja uskaltaa katsoa (ilmakehä, kasvillisuus, auringon etäisyys, kuu, mineraalit ja öljy maaperässä). Maaplaneetta aivan selvästikin on muokattu tietynlaiselle elämälle sopivaksi (esim. Elohimien toimesta).

Mistä siis johtuu se, että terve järki niin usein sivuutetaan lähes kokonaan? Onko kyse eräästä vaiheesta henkisessä evoluutiossa? Eli, ennenkuin asenteet muuttuvat, tuleekin suuri henkinen pimeys mm. ääriasenteellisuden ja älyllisen epärehellisyyden muodossa.

28

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .

      Jälleen kerran tuo "tyhjästä kehittyminen" on se mitä uskovaiset väittävät evoluution olevan.

      Ei muuta.

      • Make.

        "Näin ollen uskonnollinen näkemys on selvästi lähempänä totuutta kuin evoluutio."

        Taikuri loi maailman tappaakseen pikkuvauvoja.

        No eipä teillä uskovaisillakaan mene kovinkaan viisaasti.

        Menes nyt apina sinne kreationistipalstalle vänkyröimään.


    • Micki de hiir

      Nimimerkki totuudenetsijä elää maailmassa missä Ufot,metsäpeiköt,haltijat,jeesukset,palavat puskat ja haamut vaeltavat.

      Hänellä itsellään kylläkin löytyy evoluution merkkejä kuten häntäluu,viisauden hampaat ja umpisuoli, napakin on hyvä todiste evoluutiosta.

      Sen takia uskovaiset ovat niin agressiivisia kaikkia muita kohtaan kuten esim. se että uskonsodat perustuvat uskovaisten keskeiseen kateellisuuteen, kaikkien omat pyhät kirjat ovat samanarvoisia joten pyritään hiljentämään toiset aseiden kanssa.

      Ja kristittyjen on jeesuksestansa aivan turha pröystäillä, seuraavat kuitenkin vaan paavalin käskyjä ja oppeja.

    • Rankosaur.

      Kumma väite aloittajalla, suurin osa kristityistäkin uskovat evoluution, taas nähtiin se että kristillinen vähemmistö pyrkii yleistämään omat luulonsa.

    • .

      Ehkäpä aloittaja luotiin sitten paskasta ja mudasta, mutta me muut olemme jaloampaa sukua.

    • "Jälleen kerran tuo "tyhjästä kehittyminen" on se mitä uskovaiset väittävät evoluution olevan.

      Ei muuta."

      Ja toisekseen Evoluutioteoria ja Big Bang teoria ovat kaksi eriasiaa. Big Bang teoria kertoo vain miten planeetat, tähdet ja koko universumi on syntynyt. Evoluutioteoria taas selittää elämän maassa. - Eikä näitä kahta teoriaa kannata sekoittaa. Koska ne selkeästi ovat kaksi eri asiaa.

      Eli evoluutio on alkanut tyhjästä - on typerä väittämä. Joten suosittelen paneutumaan ja opiskelemaan asiaa enemmän.

      • adder

        Oikeastaan kolme eri asiaa: Big Bang, abiogeneesi ja evoluutio.


    • Moraalinen pelkuruus

      Kirjoitin avauksessani, että evoluutio pelkästään ei ole voinut kehittää nykyihmistä. Tarvitaan jokin ulkopuolinen tekijä ja tuo tekijä on Maan ulkopuolinen elämä. Ihmisen alkuperä ei siten
      ole tällä planeetalla. Ihmisen kehitys on kuitenkin voinut tapahtua osittain evoluutionkin kautta, jolloin tuo ulkopuolinen voima on vaikuttattanut mm. ihmisen DNA:han. Onhan Maasta löydetty todistettavasti jättiläisten jäänteitäkin. Siinä olisikin selittämistä,
      että mistä nuo jättiläiset ovat Maahan ilmestyneet ja kuinka he
      ovat kehittyneet. Anunnakeihin ja sumerilaiseen muinaiskulttuuriin perehtyneen Zecharia Zitchinin mukaan eräässä Lontoolaisessa museossa on Anunnakin luurankokin ("Anunnakit" lienevät samoja olentoja kuin "Anakimit" jota ilmausta ainakin hebrealaiset käyttivät jättiläisistä).

      Moraalisesta pelkuruudesta ja älyllisestä epärehellisyydestäkö
      siis on kyse kun avauksessa esitettykään ei ateisteissa herätä minkäänlaisia muita ajatuksia, kuin kaavamaisia asenteita puolustetaan kiistämällä kaikki luomiseen viittaavakin?

      Eivät kyllä uskovaisetkaan ole aina moraalisesti kovin rohkeita ja älyllisesti rehellisiä - ja siinä mielessä elätäänkin edelleen 2 000 vuoden takaisia aikoja, että liian monet asiat yksinkertaistetaan selittämällä ne ainoastaan yhden Jumalan aikaansaannoksiksi. Pohjimmltaan niin saattaa ollakin, sillä on olemassa Korkein Luoja. Kuitenkin suuri osa kokonaisuudesta jää ymmärtämättä kokonaan jos käsitteitäkään ei pyritä selventämään (mm. jumalakäsitettä).

      Totuus usein pelottaa, mutta jos ihminen kykenee hahmottamaan Taivaallista Hallintoa jonkin verran, niin hän kykenee käsittämään sen että maailmankaikkeudessa on korkeimpien olentojen luoma Taivaallinen hallinto, joka on jakautunut paikallisempiin "osastoihin".

      Monet pelkäävät avaruusolentoja, mutta hekin ovat Taivaallisen Hallinnon valvonnassa.

      • .

        Älä anna multinikin agiotida, se on semmoinen yksinäinen "uskonsoturi" maalta jolla ei ole kavereita eikä naapureita lähimainkaan.

        Pelkkä savuava modeemi-


    • ++++++++++++++++++++

      "Mustavalkoinen ääriasenteellisuus ilmenee usein niin, että uskotaan vain joko evoluutioteoriaan tai kreationistiseen luomisteoriaan ainoana selittäjänä elämän synnylle tällä planeetalla."

      Voit ottaa evoluutioteorian pois, koska se ei edes yritä selittää elämän syntyä.

      "Evoluutioteoriassa on omat puolensa, mutta
      kuitenkin lienee mahdottomuus, että ihmisen kaltainen olento kehittyisi vuosimiljardienkaan aikana tyhjästä, tai alkeellisesta elämänmuodosta, nykymuotoonsa."

      Eka onkin mahdoton, toinen että yksinkertaisesta monimutkaisempaan onkin mahdolinen ja tapahtunut.

      "Ihmisen täytyy olla älykkäästi suunniteltu."

      Miksi?

      "Pelkkään evolutioon uskovilla on siis kapeakatseinen näkemys."

      Ai, että kapekatseinen on sellainen joka hyväksyy vain todellisuuden eikä taikauskoa myös?

      "Loogisin lienee se ajatus, että ihminen on hyvin yleinen olentolaji universumissa ja alunperin on saapunut Maahan jostain muualta (ainakin ihmisen DNA:n muokkaukseen ja jalostukseen ovat maaplaneetalla osallistuneet toiset olennot)."

      Tällä planeetalal ei ole tolalsia ihmisä vaan nämä ihmiset eli me olemme kehittyneet todelal kaukaisen menneisyyden apinoista kuten kaikki ihmisapinat ja apinat.

      "Elämä kuitenkin on maaplaneetalla Suuren Jumalallisen Suunnitelman seurauksena, eikä esimerkiksi jonkin avaruuskansan kokeiluna, vaikka sellaisiakin arveluja on esitetty."

      Mistä ihmeestä tämän "suunnitelmallisuuden" ja vielä "jumallisen suunnitelmallisuuden" näkee?

      "Näin ollen uskonnollinen näkemys on selvästi lähempänä totuutta kuin evoluutio."

      Miten jokin voi olla lähempänä tosiasiaa kuin tosiasia?

      "Mistä siis johtuu se, että terve järki niin usein sivuutetaan lähes kokonaan?"

      Sitä tästä olen vähän miettinyt sun juttuja lukiessa.

      Tai oikeastaan kyse on vain sun tietämättömyydestä. "Tämä on suunniteltu" on helppo vastaus joka ei kuitenkaan vastaa mihinkään ja aiheuttaa sen, että asian todellista laitaa ei enään selvitetä, kun "vastaus" on jo löytynyt.

    • Ei ny vittu taas tuota - "Maailma syntyi tyhjästä" paskaa.

      • No brain

        Johtuu siitä että uskovaiset eivät osaa muutakuin papukaijamaisesti toistaa jotain mitä toinen uskovainen joskus heille kertoi.

        He toistavattermejä ja sanona joidenka tarkoitusta eivät ymmärrä.


    • adder

      Mihin ne enkelihierarkiat unohtuivat tällä kertaa?

    • Kaikki orgaaninen elämä, eläinkunta ja kasvikunta on geneettisten mutaatioiden seurausta. Tämä on tieteellisesti ja aukottomasti todistettu. Evolutiivinen kehitys saattaa tapahtua yllättävän nopeasti. Tästä on todisteena esimerkiksi virusten muuntautumiskyky. Tänä vuonna otettu influenssarokote ei ole vastustuskykyinen enää ensi vuonna, sillä virus on jo muuntunut.

      Englannissa tehdyn tutkimuksen mukaan siellä on alkanut kehittyä kaksi toisistaan poikkeavaa mustapääkerttulajia. Tämä on evoluution tulosta, sillä toinen ryhmä pysyy paikallaan, eikä muuta etelään talveksi. Nämä kaksi lajia pesivät eri aikaan, koska paikkalintuina pysyvät voivat aloittaa pesinnän aikaisemmin. Ne kuitenkin joutuvat tulemaan toimeen talven hieman erilaisella ravinnolla kuin muuttavat yksilöt ja näin ollen ne ovat alkaneen kehittää jo huomattavasti erilaista nokkaa kuin muuttajat.

      Tässä muutama esimerkki evoluutiosta.

      • adder

        Kyllähän kreatinistitkin usein hyväksyvät tuollaisen mikroevoluution. Varmaan jotkin vielä senkin, että esim koiraeläimet ovat kehittyneet samasta kantamuodosta, mutta kieltävät esim. valaiden kehittyneen maanisäkkäistä tai nisäkkäiden matelijoista.


      • adder kirjoitti:

        Kyllähän kreatinistitkin usein hyväksyvät tuollaisen mikroevoluution. Varmaan jotkin vielä senkin, että esim koiraeläimet ovat kehittyneet samasta kantamuodosta, mutta kieltävät esim. valaiden kehittyneen maanisäkkäistä tai nisäkkäiden matelijoista.

        Mikroevoluutiohokema on kreationismin ydintä. Valitettavasti vain ei ole olemassa mitään mystistä rajaa mikro- ja makroevoluution välillä. Mikroevoluutiota pitkällä aikavälillä = makroevoluutio.


      • adder
        Aatami9 kirjoitti:

        Mikroevoluutiohokema on kreationismin ydintä. Valitettavasti vain ei ole olemassa mitään mystistä rajaa mikro- ja makroevoluution välillä. Mikroevoluutiota pitkällä aikavälillä = makroevoluutio.

        Totta. Heidän terminologiaansahan nuo lähinnä ovat. Ylemmän taksonomisen tason muutokset ovat kreationistien väitteiden mukaan mahdottomia. Kaloista ei ole muka voinut kehittyä sammakkoeläimiä jne.


    • ylpeyskö mättää?

      Miksi ihmisen on niin vaikea myöntää, että on olemassa häntä niin verrattoman paljon suurempi voima ja Ymmärrys?

      Kuitenkin jokainen tietää että ilman suunnittelua ja tekijää, ei voi mitään syntyä, ennen nyt eikä tulevaisuudessakaan.

      • -

        "Miksi ihmisen on niin vaikea myöntää, että on olemassa häntä niin verrattoman paljon suurempi voima ja Ymmärrys?"

        -Koska moisesta ei ole ensimmäistäkään relevanttia todistetta.

        "Kuitenkin jokainen tietää että ilman suunnittelua ja tekijää, ei voi mitään syntyä, ennen nyt eikä tulevaisuudessakaan."

        -Sekoitat nyt keskenään sanat "tieto" ja "usko". Selvitä molempien merkitys ja palataan sitten asiaan.


    • Maailmankaikkeuden mittasuhteet huomioon ottaen, en pitäisi mahdottomana sitä, että elämää löytyisi muualtakin, mutta se ei välttämättä olisi lainkaan samankaltaista kuin maassa. Geneettinen mutaatio on aina sattumanvaraista, joten voimme unohtaa pienet vihreät ukon ja keskittyä tutkimaan eksoplaneettoja ja toivoa, että jostain kuuluisi vihdoin se radiosignaali.

      Kuinka ensimmäinen molekyyli sitten syntyi? Tähän kysymykseen kukaan ei osaa vielä vastata, mutta kyllä sekin vielä selville saadaan. En pidä uskottavana selitystä, että jokin ihmisen kertoma stoori voisi pitää paikkansa. Kuinka 2000 vuotta vanhat tarinat voisivat olla totta, kun silloin luultiin vielä, että maa on pannukakku.

    • On se ...

      Älykästä suunnittelua kuin viisaudenhammas.

      • totuudenetsijä.

        "Teotwawki" kirjoitti:
        "Maailmankaikkeuden mittasuhteet huomioon ottaen, en pitäisi mahdottomana sitä, että elämää löytyisi muualtakin, mutta se ei välttämättä olisi lainkaan samankaltaista kuin maassa."

        Maan ihminen tuntee heikosti maanulkopuolista avaruutta ja siellä olevaa elämää, mutta kuinka hyvin tätäkään planeettaa tunnetaan?

        Mitä mieltä olet maaplaneetalta tehdyistä jättiläislöydöksistä? Löydökset ovat todellisia ja niitä on huomattava määrä, vaikka asiaa ei yleisemmin kovin hyvin tunnetakaan. Löydökset on tehty pääasiassa maanalaisista tiloista ja luolastoista.

        Seuraava keskustelu sisältää linkkejä alkuperäisiin lehtiartikkeleihin joissa jättiläislöydöksistä kerrotaan:
        http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/myytti-jattilaiset-nephilimit-anunnaki-enkelit-nibiru-t34031-30.html

        Uudenlainen aika tarkoittaa mm. avoimuutta ja tämänkin kaltaisista asioista täytyy kyetä keskustelemaaan avoimesti. Jättiläislöydösten perusteella mm. monet vanhat uskonnolliset tekstit näyttäytyvät uudenlaisessa valossa. Tarinoissa Nephilimeistä, Anakimeista ja Anunnakeista on selvästikin totuutta mukana.

        Toinen mielenkiintoinen tosiasia on se, että meriuofoja on havaittu ja niitä on todistettavasti olemassa.Veden alla on havaittu erittäin nopeasti liikkuvia valopalloja jotka ovat nousseet merestä ilmaan.

        Monet totuuden kieltäjät ja pseudoskeptikot sivuuttavat aina tämänkaltaiset tosiasiat jollakin verukkeella, mutta aidoille
        totuuden etsijöille nämä ovat hyvin mielenkiintoisia asioita.


      • totuudenetsijä. kirjoitti:

        "Teotwawki" kirjoitti:
        "Maailmankaikkeuden mittasuhteet huomioon ottaen, en pitäisi mahdottomana sitä, että elämää löytyisi muualtakin, mutta se ei välttämättä olisi lainkaan samankaltaista kuin maassa."

        Maan ihminen tuntee heikosti maanulkopuolista avaruutta ja siellä olevaa elämää, mutta kuinka hyvin tätäkään planeettaa tunnetaan?

        Mitä mieltä olet maaplaneetalta tehdyistä jättiläislöydöksistä? Löydökset ovat todellisia ja niitä on huomattava määrä, vaikka asiaa ei yleisemmin kovin hyvin tunnetakaan. Löydökset on tehty pääasiassa maanalaisista tiloista ja luolastoista.

        Seuraava keskustelu sisältää linkkejä alkuperäisiin lehtiartikkeleihin joissa jättiläislöydöksistä kerrotaan:
        http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/myytti-jattilaiset-nephilimit-anunnaki-enkelit-nibiru-t34031-30.html

        Uudenlainen aika tarkoittaa mm. avoimuutta ja tämänkin kaltaisista asioista täytyy kyetä keskustelemaaan avoimesti. Jättiläislöydösten perusteella mm. monet vanhat uskonnolliset tekstit näyttäytyvät uudenlaisessa valossa. Tarinoissa Nephilimeistä, Anakimeista ja Anunnakeista on selvästikin totuutta mukana.

        Toinen mielenkiintoinen tosiasia on se, että meriuofoja on havaittu ja niitä on todistettavasti olemassa.Veden alla on havaittu erittäin nopeasti liikkuvia valopalloja jotka ovat nousseet merestä ilmaan.

        Monet totuuden kieltäjät ja pseudoskeptikot sivuuttavat aina tämänkaltaiset tosiasiat jollakin verukkeella, mutta aidoille
        totuuden etsijöille nämä ovat hyvin mielenkiintoisia asioita.

        Ja virta päälle!
        Jättiläisistä joista puhuit löysin vain aiheita palstalta ja kun menin linkkeihin ne menivät joko epätieteellisille tai uskonnollisille sivuille - Eli lähteesi ovat Todella huonoja..


      • totuudenetsijä. kirjoitti:

        "Teotwawki" kirjoitti:
        "Maailmankaikkeuden mittasuhteet huomioon ottaen, en pitäisi mahdottomana sitä, että elämää löytyisi muualtakin, mutta se ei välttämättä olisi lainkaan samankaltaista kuin maassa."

        Maan ihminen tuntee heikosti maanulkopuolista avaruutta ja siellä olevaa elämää, mutta kuinka hyvin tätäkään planeettaa tunnetaan?

        Mitä mieltä olet maaplaneetalta tehdyistä jättiläislöydöksistä? Löydökset ovat todellisia ja niitä on huomattava määrä, vaikka asiaa ei yleisemmin kovin hyvin tunnetakaan. Löydökset on tehty pääasiassa maanalaisista tiloista ja luolastoista.

        Seuraava keskustelu sisältää linkkejä alkuperäisiin lehtiartikkeleihin joissa jättiläislöydöksistä kerrotaan:
        http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/myytti-jattilaiset-nephilimit-anunnaki-enkelit-nibiru-t34031-30.html

        Uudenlainen aika tarkoittaa mm. avoimuutta ja tämänkin kaltaisista asioista täytyy kyetä keskustelemaaan avoimesti. Jättiläislöydösten perusteella mm. monet vanhat uskonnolliset tekstit näyttäytyvät uudenlaisessa valossa. Tarinoissa Nephilimeistä, Anakimeista ja Anunnakeista on selvästikin totuutta mukana.

        Toinen mielenkiintoinen tosiasia on se, että meriuofoja on havaittu ja niitä on todistettavasti olemassa.Veden alla on havaittu erittäin nopeasti liikkuvia valopalloja jotka ovat nousseet merestä ilmaan.

        Monet totuuden kieltäjät ja pseudoskeptikot sivuuttavat aina tämänkaltaiset tosiasiat jollakin verukkeella, mutta aidoille
        totuuden etsijöille nämä ovat hyvin mielenkiintoisia asioita.

        Jos nuo "todisteet" olisivat vakavasti otettavia tieteellisesti todettuja, niistä olisi tiedepiireissä syntynyt hirveä hulabaloo. Ihme, että en ole mokomiin törmännyt, vaikka lueskelen paljon tieteellisiä julkaisuja.


      • totuudenetsijä.
        Teotwawki kirjoitti:

        Jos nuo "todisteet" olisivat vakavasti otettavia tieteellisesti todettuja, niistä olisi tiedepiireissä syntynyt hirveä hulabaloo. Ihme, että en ole mokomiin törmännyt, vaikka lueskelen paljon tieteellisiä julkaisuja.

        >>Jos nuo "todisteet" olisivat vakavasti otettavia tieteellisesti todettuja, niistä olisi tiedepiireissä syntynyt hirveä hulabaloo. Ihme, että en ole mokomiin törmännyt, vaikka lueskelen paljon tieteellisiä julkaisuja


      • totuudenetsijä. kirjoitti:

        >>Jos nuo "todisteet" olisivat vakavasti otettavia tieteellisesti todettuja, niistä olisi tiedepiireissä syntynyt hirveä hulabaloo. Ihme, että en ole mokomiin törmännyt, vaikka lueskelen paljon tieteellisiä julkaisuja

        Tiede on siitä kiehtovaa, että se muuttuu kun tietoa saadaan lisää, mutta se hyväksytään todistetuksi vasta kun se on julkaistu jossain vakavasti otettavassa tiedejulkaisussa. Jos ufoja olisi oikeasti olemassa, niin pommin varmasti me tietäisimme siitä. Ei ole olemassa mitään perustelua sille, että tieto pitäisi salata. Maailmassa on kymmeniä tuhansia tohtoritason tutkijoita ja tiedehenkilöitä, joista joku olisi aivan varmasti möläyttänyt asiat julki, jos ne salaisiksi olisi luokiteltu. Muista Wikileaks.


    • Aatami9

      Kylläpä kyllä, olen todellakin niin asenteellinen että pidän todistettuja tosiasioita faktoina. En myöskään ole sitä mieltä, että ympyrä on neliö.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      300
      3315
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      235
      1798
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1335
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1293
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      79
      1193
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1178
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1113
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      994
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      926
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      874
    Aihe