Työttömyyskorvauksen hakeminen ja määrä

kela

Hei!
Olemme koonneet tähän usein kysyttyjä kysymyksiä työttömyyskorvauksen hakemisesta Kelasta tai työttömyyskassasta.

Terveisin
Teppo työkkäristä, Tiina työttömyyskassasta ja Kirsi Kelasta

33

4530

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kela

      Miten haen työttömyyskorvausta?

      Ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi työ- ja elinkeinotoimistoon viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänä. Työ- ja elinkeinotoimisto antaa työvoimapoliittisen lausunnon oikeudestasi työttömyyskorvaukseen joko Kelalle tai työttömyyskassalle.

      Työttömyyskorvausta maksetaan ainoastaan hakemuksen perusteella.
      Työmarkkinatukea ja peruspäivärahaa voit hakea Kelasta joko verkossa tai lomakkeella. Verkossa hakeminen tapahtuu helposti Kelan asiointipalvelussa www.kela.fi/asiointi. Kirjaudu palveluun omilla verkkopankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

      Ansiopäivärahaa haetaan työttömyyskassasta ansiopäivärahahakemuksella. Ansiopäivärahaa voivat saada ne työttömät, jotka ovat työttömyyskassan jäseniä. Lisätietoja ansiopäivärahasta, oman työttömyyskassasi yhteystiedot sekä tulostettavan hakemuksen löydät Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön kotisivuilta www.tyj.fi. Voit kysyä tarkemmat hakuohjeet esimerkiksi sähköistä asiointia varten omasta työttömyyskassastasi. Lähetä ansiopäivärahahakemus aina siihen työttömyyskassaan, jonka jäsen olet.

      Hakemuslomakkeita on saatavissa myös työ- ja elinkeinotoimistoissa.

    • kela

      Mitä liitteitä Kelan peruspäiväraha-/työmarkkinatukihakemukseen pitää liittää?

      Peruspäivärahaa ja työmarkkinatukea haetaan Kelasta samalla hakemuksella joko Kelan asiointipalvelussa www.kela.fi/asiointi tai paperilomakkeella. Hakemuksessa arvioit, täyttyykö työssäoloehto.

      Jos työssäoloehtosi ei täyty, hakemukseen täytyy liittää tosite mahdollisista puolison tuloista ja omista pääomatuloista. Kotona asuvalla myös vanhempien tulot täytyy selvittää. Jos vanhempien tulot ovat noin yli 2300 € kuukaudessa, ei vanhempien tuloja tarvitse erikseen selvittää. Tällöin työmarkkinatuki maksetaan sinulle 50% alennettuna.

      Jos työsuhteesi on päättynyt juuri ennen työttömyyttä, tarvitaan hakemukseen liitteeksi vähintään viimeisin palkkakuitti. Mahdollinen kokoaikatyön päättyessä maksettu lomakorvaus tai eropaketti jaksotetaan eli summa muutetaan vastaamaan aiempaa palkkaa ja tältä ajalta ei makseta työttömyyskorvausta.

      Jos työssäoloehtosi täyttyy tai et ole aivan varma sen täyttymisestä, toimita Ke-laan työssäoloehdon selvitykset. Tätä varten Kelalla on lomake TT4, jonka voit pyytää työnantajaasi täyttämään. Työssäoloehdon voi selvittää myös työtodistuksella ja palkkatodistuksella. Todistuksista täytyy ilmetä viikoittainen työaika, jotta työssäoloehdon täyttyminen voidaan todeta.

      Hakemuksen ratkaisemiseksi voidaan tarvita myös muita liitteitä.
      Asiointipalvelu pyytää hakemukseen tarvittavat liitteet. Tarvittaessa Kela pyytää lisäselvitystä soittamalla tai lähettämällä kirjeen.

    • tyottomyyskassat

      Mitä liitteitä työttömyyskassan ansiopäivärahahakemukseen tarvitaan?

      Ansiopäivärahahakemuksen mukana tulee toimittaa vähintään seuraavat liitteet:

      - Alkuperäinen palkkatodistus työnantajalta vähintään työssäoloehdon täyttävältä ajalta. Todistuksessa tulee näkyä eriteltyinä lomarahat ja -korvaukset sekä muut mahdollisesti maksetut erät kuten kertakorvaukset ja tulospalkkiot, palkattomat jaksot ja syyt niihin.
      - Kopio työtodistuksesta, mikäli hakija on kokonaan työtön.
      - Kopio työsopimuksesta, mikäli hakija on lomautettu tai tekee osa-aikatyötä.
      - Kopio irtisanomisilmoituksesta tai lomautusilmoituksesta.

      Hakemukseen on henkilökohtaisesta tilanteesta riippuen liitettävä myös:

      - Päätös sosiaalietuuden myöntämisestä, mikäli hakija saa esim. eläkettä, sairaus-, äitiys-, isyys- tai vanhempainrahaa tai kotihoidon tukea.
      - Selvitys hakujakson aikaisista tuloista, mikäli hakija on osa-aikatyössä, lomautettu tai saa tuloa sivutoimisesta yritystoiminnasta.
      - Työttömyyskassa saa ennakonpidätystiedot suoraan verottajalta, mutta jos hakijalla on portaikkoverokortti tai muutosverokortti, liitetään se alkuperäisenä hakemukseen.

      • yx vain

        metallityöväen työttömyyskassan sivulla kylläkin on että myös palkkatodistus käy kopiona liittoon, vai olenko väärässä?


    • kela

      Milloin lähetän Kelaan hakemuksen työttömyyskorvauksesta?

      Työttömyyskorvaus haetaan aina takautuvasti. Hakemus kannattaa täyttää verkossa osoitteessa www.kela.fi/asiointi tai lähettää paperilomake aikaisintaan omavastuuajan kuluttua. Työmarkkinatuessa omavastuuaika on 5 arkipäivää ja peruspäivärahassa 7 arkipäivää. Työttömyyskorvauksen maksun alkamiseen voi lisäksi vaikuttaa mahdolliset lomakorvaukset ja yrittäjillä mahdollinen myyntivoitto. Työttömyyskorvauksen ensimmäinen maksuerä on 10 päivää ja jatkossa aina 20 päivää kerrallaan.

      Kun sinulle on tehty myöntävä päätös, alat täyttää neljän viikon välein työttömyysajan ilmoitusta. Se hoituu helpoimmin verkossa osoitteessa www.kela.fi/asiointi. Jos et pääse verkkoon, täytä lomake TT2. Työttömyyskorvaus maksetaan sinulle viikon kuluessa.

      Hakemuksen käsittelyaika on keskimäärin 2-3 viikkoa, jos hakemuksessa on kaikki tarvittavat liitteet. Työttömyyskorvauksissa on 3 kuukauden takautuva hakuaika.

    • tyottomyyskassat

      Milloin lähetän ansiopäivärahahakemuksen työttömyyskassaan?

      Työttömyyskorvaus haetaan aina takautuvasti. Ensimmäisen hakemuksen voit lähettää omaan työttömyyskassaasi aikaisintaan 2-3 viikon kuluttua työttömyyden alkamisesta. Lähetä jatkossa hakemukset takautuen neljän viikon tai kalenterikuukauden jaksoissa.

      Työttömyyskorvauksissa on 3 kuukauden takautuva hakuaika.

    • kela

      Miten paljon saan peruspäivärahaa?

      Peruspäiväraha on 25,74 €/pvä. Lisäksi maksetaan lapsikorotusta yhdestä lapsesta 4,88 €, kahdesta 7,16 € ja kolmesta tai useammasta lapsesta 9,23 €/pvä. Peruspäiväraha maksetaan enintään viideltä päivältä viikossa.

      Peruspäivärahaan voi lisäksi saada korotusosia ja ylläpitokorvausta esimerkiksi työelämävalmennuksen tai työvoimakoulutuksen aikana. Korotusosia ei tarvitse hakea erikseen, vaan Kela tutkii myöntämisen edellytykset.

    • kela

      Miten paljon saan työmarkkinatukea?

      Työmarkkinatuen määrä on 25,74 €/pvä. mutta työmarkkinatuki on tarveharkintainen, eli puolisosi ja vanhempiesi tulot sekä muut tulosi vaikuttavat siihen, paljonko saat työmarkkinatukea. Tukeen maksetaan lapsikorotusta yhdestä lapsesta 4,88 €, kahdesta 7,16 € ja kolmesta tai useammasta lapsesta 9,23 €/pvä. Tuki maksetaan enintään viideltä päivältä viikossa.

    • tyottomyyskassat

      Miten paljon saan ansiopäivärahaa?

      Siirry Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön sivuille ja kokeile päivärahalaskuria.
      http://www.tyj.fi/default.asp?id=25

      Työttömyyskassan maksama ansiopäiväraha muodostuu perusosasta, ansio-osasta ja lapsikorotuksista.

      - Perusosa on 25,74 € vuonna 2011. Perusosa on yhtä suuri kuin peruspäiväraha ja sen määrä tarkistetaan vuosittain kansaneläkeindeksin mukaan.
      - Ansio-osa on 45 prosenttia päiväpalkan ja perusosan erotuksesta palkan taitekohtaan saakka. Jos kuukausipalkka ylittää peruspäivärahan 105-kertaisen määrän eli taitekohdan (= 2702,70 €), ansio-osan laskukaava taitekohdan ylittävältä osalta muuttuu. Tällöin ansio-osa on ylimenevältä osalta 20 prosenttia päiväpalkan ja perusosan erotuksesta.
      - Lapsikorotukset ovat vuonna 2011 yhdestä 4,88 €, kahdesta 7,16 € ja kolmesta tai useammasta lapsesta 9,23 €.
      - Tuloista vähennetään palkansaajan työeläke- ja työttömyysvakuutusmaksua sekä sairausvakuutuksen päivärahamaksua vastaava määrä ennen päivärahan laskemista. Vähennys on 3,67 prosenttia vuonna 2011.

      Päiväraha voi olla enintään 90 prosenttia päiväpalkasta, mutta vähintään lapsikorotuksilla korotetun peruspäivärahan suuruinen. Jos päiväraha maksetaan korotetulla ansio-osalla tai muutosturvan ansio-osalla, voi päiväraha olla enintään 100 prosenttia päiväpalkasta.

      Ansiopäivärahaa maksetaan enintään viideltä päivältä viikossa.
      Ansiopäivärahaa voidaan tietyissä tilanteissa (esim. opiskelun ajalta) maksaa korotettuna. Korotusosia ei tarvitse hakea erikseen, vaan oikeus niihin tutkitaan tilannekohtaisesti.


      Esimerkkejä ansiopäivärahan laskemisesta:

      Kuukausipalkka 1000,00 €
      - vähennettynä 3,67 % 963,30 €
      - päiväpalkka, jakaja 21,5 (arkipäivät/kk) 44,80 €
      - päiväraha 25,74 (0,45 x (44,80 – 25,74))= 34,32 €

      kuukaudessa x 21,5 = 737,86 €


      Kuukausipalkka 2805,67 €
      - vähennettynä 3,67 % 2702,70 € (HUOM! taitekohta)
      - päiväpalkka, jakaja 21,5 (arkipäivät/kk) 125,71 €
      - päiväraha 25,74 (0,45 x (125,71 – 25,74)) 70,73 €

      kuukaudessa x 21,5 = 1520,59 €

      Kuukausipalkka 3000,00 €
      - vähennettynä 3,67 % 2889,90 €
      - päiväpalkka, jakaja 21,5 (arkipäivät/kk) 134,41 €
      päiväraha 70,73 (0,20 x (134,41-125,71))= 72,47 €

      kuukaudessa x 21,5 = 1558,03 €

      • Lainsuojatonyrittäjä

        Miksi pienyrittäjän yritys täytyy olla niin kauan "kuolleena " ennen kuin saa mistään työttömyysrahaa??Millä elän työn loputtua kun sossustakaan ei tipu yrittäjälle rahaa koska tuloslaskelmat tulevat kirjanpidollisesti aina jälkikäteen, että niitä voi ilmoittaa...?
        Onko mitään mahdollisuutta olemassa pienyrittäjälle saada mitään apua mistään, jos tulot yllättäin romahtavat niin että niillä ei maksa edes verolappujaan ja yrityseläkkeitään kunnolla??


    • kela

      Miltä päiviltä työttömyyskorvausta maksetaan?

      Työttömyyskorvausta maksetaan enintään viideltä päivältä viikossa. Jos olet osa-aikatöissä esim. viikonloppuna, saat työttömyyskorvauksen soviteltuna. Jos työnhakusi si ei ole voimassa tai työvoimapoliittinen lausuntosi on kielteinen, omavastuuaika on edelleen kesken tai olet yli kaksi viikkoa kestävässä kokoaikatyössä, et saa työttömyyskorvausta.

    • tyottomyyskassat

      Miten ansiopäivärahan ja peruspäivärahan 500 päivän enimmäisaika kuluu?

      500 päivän enimmäisaikaa kuluttavat ne päivät, joilta sinulle maksetaan ansio- tai peruspäivärahaa. Koska päivärahaa voidaan maksaa enintään viideltä päivältä viikossa, enimmäisaika voi kulua enintään viiden päivän verran viikossa.

    • tyottomyyskassat

      Minulla on täyttymässä ansiopäivärahan/peruspäivärahan 500 päivää, mitä teen?

      Ansiopäivärahan enimmäisajan täyttyessä voit hakea Kelasta työmarkkinatukea. Käy esittämässä työttömyyskassan antama päätös 500 päivän enimmäisajan täyttymisestä TE-toimistoon, jotta TE-toimisto antaa lausunnon Kelaan.

      Hae työttömyysturvaa Kelan asiointipalvelussa www.kela.fi/asiointi. Työmarkkinatukea maksetaan ensimmäiset 180 päivää 500 päivän täyttymisen jälkeen ilman tarveharkintaa. Sinun ei siis tarvitse selvittää hakemuksessa esimerkiksi puolisosi tuloja.

      Jos et ole saanut työttömyyskassan maksamaa ansiopäivärahaa vaan Kelan maksamaa peruspäivärahaa enimmäismäärän 500 päivää, peruspäiväraha muuttuu automaattisesti työmarkkinatueksi ja saat tästä päätöksen. Tällöinkin työmarkkinatuki maksetaan aluksi ilman tarveharkintaa.

      • Aikuisopiskelija

        Onko työmarkkinatuki tarveharkintainen omaehtoisen koulutuksen aikana? Ja miten käy 200 päivän korotusosan tai ylläpitokorvauksen? Minulla on 500 päivää täyttymässä ja opintoja olisi jäljellä enemmän kuin 180 päivää!


      • Aikuisopiskelija

        Ja edelliseen kysymykseen jatkona: pitääkö Kelaan toimittaa ne samat hakemuksen liitteet, mitkä toimitettiin työttömyyskassaan aikanaan, ainakin palkkatodistuksen saannissa entisestä työpaikasta on vaikeuksia.


    • lekuriin

      Olen ansiosidonnaisella päivärahalla ja joutumassa leikkaukseen. Mistä lasketaan sairaspäivärahan suuruus, palkkatulosta vai päivärahasta? Onko mitään karenssiaikaa tai maksaako kassa ensimmäiset päivät päivärahaa?

      • tyottomyyskassat

        Hei,

        kiitos kysymyksestäsi.

        sairaspäivärahan suuruudesta ja omavastuuajasta kannattaa olla yhteydessä Kelaan, www.kela.fi

        Sairaspäivärahan omavastuuajalta on mahdollista saada ansiopäivärahaa, jos olet välittömästi ennen sitä saanut ansiopäivärahaa.

        Tiina Työttömyyskassasta


    • Vuorotteluvapaasta

      Miten käytännössä vuorotteluvapaa toimii? Eräs henkilö jäämässä kesän jälkeen tälläiselle ja itse olen määräaikaisena töissä samassa firmassa,pomo haluaisi jo nyt varmistuksen,että tulisin vuodeksi tilalle,kuulun ns.pitkäaikais työttömiin..
      Joudunko hakemaan palkkaani montaa eri tietä?ilmeisesti kyseessä palkkatuen käyttö,ja viikon tuntimäärä jäisi 34 tuntiin..joten onko taloudellisesti ajatellen parempi vaihtoehto määräaikaisuus?

    • perunapäärynä

      Hei!!

      Olen ollut 1.1.11 lähtien enkä ole vielä saanut työttömyyskorvausta tai mitään muutakaan kelasta....
      aina sanovat että olen oikeutettu mutta mitään en ole saanut kun koko ajan pitää lähettää lisää liitteitä.miksi eiv't voi sanoa kerralla mitä tarvitsee...??olen vienyt aina kaikki mitä haluavat,nyt haluavat palkkakuitin syksyn työstä,vaikka eivät ole ennen pyytäneet...
      En omista edes tulostinta joten en saa tulostettua... onko tosiaan oikein että joudun odottamaan yli 3 kk enkä ole vieläkään saanut rahaa...???

      • K G B

        KELA = STASI


    • tyottomyyskassat

      Jos sinulla on kysyttävää Tepolta, Tiinalta tai Kirsiltä, aloita uusi keskusteluketju palstan etusivulta. Näin mahdollisimman moni näkee kysymyksesi ja saa vastauksesta hyödyn.

      Olemme pyrkineet vastaamaan Usein kysytyt kysymykset –ketjuihin tulleisiin kysymyksiin uusissa keskusteluketjuissa.

    • tietämätön11

      jos haen kahteen amk ja yhteen yliopistoon,säilyykö peruspäivä etuus? vai pitääkö hakea kolmeen amk. olen 22 vuotias :)

    • Tädinsentit

      Tätiäni vituttaa utelunne. Hän saa juuri nin vähän kuin mahdollista, muttei ruinaa teiltä senttiäkään. Eikähae senttiäkään teiltä.

    • Tiedonhaluinen61

      Työtön nuori asuu taloudessa, jossa on hänen äitinsä ja äidin avopuoliso, joka ei ole siis nuoren biologinen isä. Vaikuttavatko molempien tulot nuoren työttömyyspäivärahaan, vaan vain äidin?

    • Elena 87

      Hei!

      Olen hoitovapaalla ja haluaisin tietää saanko myöhemmin enää työmarkkina tukea jos haluan palata työ elämään. Maksetaanko minulle enää työttymyyspäivä rahaa jos minulle on maksettu 478 pvää.

      Entä jos toinen haluaa opiskella ja toinen hoitaa lasta kotona onko mahdollista saada tukea jos toinen alkaa saada opinto tukea?

    • riistoa

      hei !

      Kyselisin miksi Kela takaisinperinnällä perii yhdeltä päivältä 25,74 € liikaa katsomansa päivärahan.
      kun siitä on maksettu 5,15 e ennakonpidätystä.

      mikä taho maksaa tuon liikaa maksetun ennakonpidätyksen takaisin ?
      Ja jos vastaatte että tasaantuu lopullisessa verotuksessa, niin enpä usko.

      miksi Kela ei voi tyytyä siihen nettoon ja hoitakoot sitten Kela ja verottaja keskenään sen ennakonpidätyksen tasauksen.

    • maria678

      Hei!Olen jäämässä työttömäksi ,mikulla on 3 v.töitä takana ja toisen asteen tutkinto .Saanko yh-äitinä tavallisen lapsikorotuksen vai suuremman l-korotuksen? 3 lasta on.Paljonko olisi peruspäivärahani?

    • Jo vain

      Millä kielellä hakemukset täytetään, kun meidät liitetään EU liittovaltioon?

      Suomalainen sosiaaliturva EU:n alle
      http://suomi2017.wordpress.com/2011/04/24/suomalainen-sosiaaliturva-eun-alle/
      Lähetetty huhtikuu 24, 2011 kirjoittanut Suomi 2017 - Suomi 2.0

      Tätä lopussa olevaa videota ei kannata katsoa, jos haluat, että kun HE 60/2010 eli perustuslain ”uudistaminen” hyväksytään myös uudessa eduskunnassa, niin käytännön vaikuttavuuksia Suomessa ovat esimerkiksi:

      * Suomi EU-liittovaltion osavaltioksi
      * Suomi Nato-jäseneksi
      * Suomi luovuttaa budjettivallan EU:lle
      * Suomi luovuttaa verokanto-oikeuden EU:lle
      * Suomi luovuttaa maanalaisten materiaalien hallinnan EU:lle
      (mineraalit, pohjavesi, ydinjätesäilytykset)
      * Suomen työeläkeiän ja työeläkeasioiden päätäntävalta EU:lle
      * Suomen työasioiden sopiminen, kuten palkka-asiat EU:lle
      * Suomen sosiaaliturvan ja sen tason päättäminen EU:lle

      Tuleeko tähän aikasiirtymää?

    • Tuleva työtön

      Terveydellisistä syistä joudin jäämään työttömäksi jo 60,6 -vuotiaana (synt. 1950).Lääkäri lupasi B-lausonnon jotta 90-päivän karenssi saadaan poistettua. Mikä on oikea järjestys: 1. Lääkäri B-todisus; 2. Käynti TE-keskuksessa ja ilmoitus tulevasta työttömyydestä; 3. Irtisanominen työnantajalle; 4. Päivärahaa maksetaan TE-keskuksen kautta vaiko työttömyyskassani kautta? Mikä on aikataulu ja järjestys tässä operaatiossa. En ole koskaan aikasemmin ollut työtän. Opiskelun ja armeija jälkeen töissä 34 vuotta.

    • km

      Olen miettinyt muuttoa yhteen tyttöystäväni kanssa. Molemmat olemme työttömiä.
      Elämme työmarkkinatuella kumpikin, sekä asuntoihimme saamme asumistuen.

      Onko edes mahdollista harkita yhteenmuuttoa? Miten käy tukien? Entä jos toinen pääsee töihin?

      Esimerkiksi: Jos vuokraamme 56m2 asunnon ja vuokra on n.680e plus vesi ja sähkö. Miten lasken asumistuen määrän, ja pysyykö työmarkkinatuki samana vaikka muuttaisimme yhteen?

      Entä jos toinen menee töihin ja palkka esim. 2300kk -verot, saako toinen enää mitään tukia?

    • emmiih69

      Voiko 17 vuotias, pelkän peruskoulun käynyt työtön työttömyyskorvausta? Entä 18 vuotta täyttänyt?

    • Aatuuli

      Kaupungin/kunnan tukityöllistetyt. Haluan kysyä, miten pääsen liiton kirjoille takaisin, kun 500 päivää on kulunut. Olettaisin, että kun olen saanut kaksi perustukeen perustuvaan jaksoa á puoli vuotta, niin pääsee liiton kirjoille takaisin. Silloin on 34 kalenteriviikkoa täysi. Entäs jos on ensimmäinen kausi korotettu tukijakso, jossa puolessa vuodessa kertyy kolme kuukautta liiton päivärahaan oikeuttavaa aikaa ja saa puoli vuotta perustukeen perustuvan jakson. Niin pääseekö silloin liiton kirjoille heti? Laskelmieni mukaan tässä on ylittynyt tuo 34 viikon aikaraja. Onko sitten niin, että jos on kaksi korotettua tukijaksoa, niin tarvitsee kolmannen tai vaihtoehtoisesti perustukeen perustuvan jakson, että pääsee liiton kirjoille. Nämä olettamukset perustuvat siihen, että nämä jaksot ovat peräkkäin tai alle kahden vuoden sisällä. Kuulun ammattiliittoon

    • tuula 3

      olen ollut jhl.jäsen 23v>ja nyt siirryin jhl työttömyys kassaan pysyykö päiväraha samana ja olenko oikeutettu korotettuun päivörahaan ,olen määräaikais työsuhteessa>onko varmaa että saan liitolta päivärahaa kun työt loppuvat>olen sairastanut rinta syövän ja käsi ei kestä raskasta työtä turvotus

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      70
      1362
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1090
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      957
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      712
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      369
      703
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe