”Eurooppalaiset alkavat keskenään sotimaan

, jos USA ei ole

....läsnä sotilaallisesti Euroopassa.

” PASKA PUHETTA, VUONNA 2011. Sen kertoo historia ja nykyinen yhdistynyt Eurooppa, emme ole enää sellaisessa kehitysvaiheessa.

Mitä he itse sitten ovat tehneet? Yhdysvaltojen sekaantumispolitiikkaa Euroopassa EI TARVITA. USA SOTILAALLISESTI ULOS EUROOPASTA!! USA:n selvitykset sotilaallisella läsnäolollaan 2000-luvulla on lievästi keinotekoiset. Tai oletteko kysyneet Saksassa, Italiassa tai Isossa-Britanniassa että: ”Ei asia minulle sinänsä kuulu, mutta mitä te täällä teette” Varma vastaus on. ” Olemme suojelemassa, mutta kysymyskuuluukin Miltä suojelemassa, koska Ranska ja Saksa yhteisvoimin jo kykenisi torjumaan Venäjän.

Tässä ”pieni-osa-otos ” USA:n muutamista sodista:
”Yhdysvaltain vapaussota on vuosina 1775–1783 käyty sota, jossa Pohjois-Amerikan brittiläiset siirtokunnat itsenäistyivät brittiläisestä imperiumista.

Quasi-sota oli julistamaton sota joka käytiin 7. heinäkuuta 1798 alkaen melkein pelkästään Karibianmerellä. Sodassa olivat osapuolina Yhdysvallat ja Ranska. Sota päättyi vuoden 1800 sopimukseen eli Mortefontainen rauhansopimukseen, joka solmittiin 30. syyskuuta 1800. Taustana olivat erimielisyydet, jotka koskivat sopimuksia ja Yhdysvaltojen puolueettomuutta Ranskan vallankumouksen aikaisissa sodissa.

Ensimmäinen barbareskisota (1801–1805) oli ensimmäinen Yhdysvaltojen ja niin sanottujen barbareskivaltioiden välisistä kahdesta sodasta. Barbareskivaltioilla tarkoitetaan Marokon itsenäistä sulttaanikuntaa sekä Algeria, Tunisia ja Tripolia, jotka olivat nimellisesti Osmanien valtakunnan hallinnassa.

Vuoden 1812 sota oli Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian vuosina 1812–1815 (virallisesti 1812-1814)

Seminolisodat olivat kolme sotaa, jotka käytiin Floridassa Yhdysvaltojen ja seminolien intiaaniheimon välillä. Ensimmäinen seminolisota käytiin vuosina 1817–1818, toinen 1835–1842 ja kolmas 1855–1858. Näistä pisin ja tunnetuin oli toinen seminolisota.

Meksikon–Yhdysvaltain sota (Yhdysvalloissa sota tunnetaan nimellä Meksikon sota, Meksikossa la intervención norteamericana (Pohjois-Amerikan interventio) tai la guerra del 47 (Vuoden '47 sota) oli aseellinen konflikti Meksikon ja Yhdysvaltain välillä vuodesta 1846 vuoteen 1848. Sodan alkuun vaikutti Texasin liittäminen Yhdysvaltoihin ja myöhemmät rajakiistat maiden välillä. Meksiko ei ollut hyväksynyt Texasin irtautumista valtiosta vuonna 1836 ja ilmoitti halustaan saada takaisin kapinoiva osavaltio. Sota huipentui Ciudad de Méxicon taisteluun syyskuussa 1847, jossa Yhdysvallat valloitti Meksikon pääkaupungin, joka käytännössä päätti sodan ja aloitti rauhanneuvottelut Yhdysvaltain ja Meksikon välillä.


Yhdysvaltain sisällissota käytiin Yhdysvalloissa vuosina 1861–1865 unionin eli pohjoisvaltioiden ja konfederaation eli etelävaltioiden välillä.

Modok-sota oli konflikti Yhdysvaltain armeijan ja modok-intiaanien välillä 1870-luvun alussa. Konfliktit valkoisten tulokkaiden ja intiaanien välillä olivat alkaneet Kalifornian kultarynnäkön aikana 1850-luvun alussa. Modok-konfliktin taistelut käytiin Pohjois-Kaliforniassa ja Oregonissa. Eadweard Muybridge valokuvasi sodan alkuvaiheet. Sota oli viimeinen Kaliforniassa tai Oregonissa käydyistä intiaanisodista, joissa Yhdysvaltain liittovaltio valtasi intiaanien alueita läntisessä Yhdysvalloissa eurooppalaisten siirtolaisten käyttöön.


Nez perce -sota oli vuonna 1877 käyty Yhdysvaltain ja nez percé -intiaanien välinen yhteenotto

Espanjan ja Yhdysvaltain sota käytiin vuonna 1898, ja se päättyi Yhdysvaltain voittoon. Yhdysvallat sai haltuunsa Espanjan siirtomaat Karibialla ja Tyynellämerellä.

Filippiinien ja Yhdysvaltain sota käytiin Yhdysvaltain ja Filippiinien välillä vuodesta 1899 lähtien, se kesti ainakin vuoteen 1902 asti, jolloin filippiiniläiset hyväksyivät amerikkalaisten vallan, mutta saarten muslimiväestö, morot kapinoivat aina vuoteen 1913 asti.


Sikojenlahden maihinnousu oli Yhdysvaltojen tukema yritys syöstä Fidel Castron hallitus vallasta CIA:n kuubalaispakolaisista kouluttamilla joukoilla vuonna 1961. Epäonnistunut operaatio vahvisti Kuuban vallankumouksen asemaa, kiristi suurvaltojen välejä ja osaltaan johti Kuuban ohjuskriisiin.


Grenadan miehitys (koodinimeltään Operaatio Urgent Fury (suom. Kiireellinen vimma) oli Yhdysvaltain vuonna 1983 suorittama Karibianmerellä sijaitsevan Grenadan saarivaltion valtaus. ”

-masson

http://www.saul-masson.info

4

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hau ja pitsi

      Lisätodiste Naton hyökkäysluonteesta on Tanskalaisten osallistuminen sotiin.
      Uskoisin jokaisen Tanskan sotilaan kuuluvan Natojoukkoihin ja vaikka ei kuuluisikaan ei asia muuksi muutu, sillä kymmenen sotaa joihin Tanska on osallistunut ovat varmaankin kaikki Natosotia.
      Vaokeaa on kuvitella että Tanska on käynyt puolustussotaa ja torjunut maahan hyökkääjää.
      Tähän länsimaiseen ajattelutapaan jotkut haluavat Suomen yhdistää
      Kohdaltani sanon , KIITOS EI

    • tympääntynyt

      Yhdysvaltain sotatoimethan on maailmalla jotta he saisivat oman taloutensa nousuun. Siellähän talous perustuu sotateolisuuteen ja poltoaineen riistoon,näin sen näen. Pitää olla sotimassa siellä ja täällä.Vois kaiketi sitä hommat hoitaa toisinkin. Sama se on noilla muillakin suurmailla. Nyt sitten houkutellaan kaikkia pienempiä maitakin joissa pikkudirikat sitten ovat hännystelemässä ja pokuroimassa mukaan. Eihän siinä pala kun kyseisten maiden verovaroja.
      Kaiketi sotia käydään niiden taholta jotka ovat riipumaisia omasta menestyksestään.Miksi ameriikan täytyy sotia ja olla sohraamassa joka paikassa,ja sotkea jokainen siihen mukaan.
      Pyrkisivät rauhaan ilman aseita.

    • ei ole omia joukkoja

      Amerikkalais-sotilaat voidaan kyllä lähettää takaisin kotimaahansa, jos niin haluttaisiin. Sille ei ole koskaan ollut minkäänlaista estettä. Vika on siinä, ettei niitä paikoin uskalleta lähettää takaisin. Kynnys on korkea lähinnä sen vuoksi, että tuudittautuessa turvallisuudentunteeseen amerikkalais-joukkojen suojelemana; monet ovat jättäneet omat puolustusvoimat tyystin rempalleen.
      __________________________________

      Toisen maailmansodan jälkeen Euroopassa vallitsi monin paikoin täydellinen, sotilaallinen tyhjiö. Monilla länsi-Euroopan valtioilla ei ollut omia puolustusvoimia. Osa oli lakkautettu, pääosin Natsi-Saksan ja Italian miehityksen aikoihin. Alati kasvavaa Neuvostoliiton uhkaa tarvittiin nykyaikaisia aseita ja joukkoja välittömästi ja paljon. Ydinase-uhkaa vastaan tarvittiin ydinaseita, eikä niitä saanut muuten kuin liittoutumalla Yhdysvaltojen kanssa.

      Kylmänsodan aikaan amerikkalais-sotilaat olivat Euroopassa osittain siksi, että hyökkäys sellaisen valtion kimppuun, jossa olisi amerikkalais-sotilaita; olisi merkinnyt hyökkäystä Yhdysvaltoja kohtaan. Ne olivat oikeastaan eräänlainen turvatakuu sille, että sodan syttyessä amerikkalaisten tuki olisi itsestään selvyys; eräänlainen todiste liittolaisuudesta ja avunanto-sopimuksesta.

      Yllättävän monet nato-maat, kuten esimerkiksi: Islanti, rakensi täysin puolustuksensa amerikkalais-sotilaiden varaan. Ne ikäänkuin ''tilattiin'' NL:n uhan kasvaessa. Muistaakseni myös Norjassa oli paljon natojoukkoja ja sen ilmavoimat olivat jossain vaiheessa tyystin amerikkalaisten varassa.

      Vielä nykyäänkin Euroopassa on paljon amerikkalais-sotilaita. Ne kylläkin alkavat olla jo vähemään kohti, koska idästä ei kohdistuu juurikaan uhkaa. Joitakin itä-Euroopan natomaita kohtaan, kuten Baltianmaita lukuunottamatta. Tällaisilla valtioilla oma puolustus on niin heikko, ettei se riittäisi turvaamaan yhtään mitään. Omia ilmavoimia balteilla ei edelleenkään ole.

    • uudet operaatiot

      Esimerkiksi: Camp Bondsteel Kosovossa; on oivallinen esimerkki amerikkalaisesta tukikohdasta Euroopassa, joka on perustettu lähinnä eräänlaiseksi turvatakuuksi.
      http://www.globalsecurity.org/military/facility/camp-bondsteel.htm
      >>
      The United States agreed to provide a force of approximately 7,000 US personnel as part of the NATO KFOR to help maintain a capable military force in Kosovo and to ensure the safe return of Kosovar refugees. The US supports KFOR by providing the headquarters and troops for one of the four NATO sectors. The US also provides personnel, units and equipment to other components of the KFOR organization.
      >>

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Martinan uusi poikakaveri

      Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      206
      3210
    2. Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.

      Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva
      Maailman menoa
      239
      1620
    3. Laita mulle viesti!!

      Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus
      Ikävä
      95
      1472
    4. Millaisessa tilanteessa olisit toiminut toisin

      Jos saisit yhden mahdollisuuden toimia toisin?
      Ikävä
      92
      1389
    5. Vanhemmalle naiselle

      alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e
      Ikävä
      46
      1334
    6. Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen

      No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.
      Maailman menoa
      157
      1257
    7. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      12
      1188
    8. Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!

      "Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze
      Maailman menoa
      123
      1019
    9. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      89
      932
    10. Tuntuu liian hankalalta

      Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.
      Ikävä
      44
      803
    Aihe