Vegaanivanhemmille tuomio lapsensa kuolemasta -

02.04.2011 14:36

Vegaanivanhemmille tuomio lapsensa kuolemasta - antoivat vain äidinmaitoa ja savihoitoja.

Ranskalainen pariskunta on tuomittu viideksi vuodeksi vankeuteen 11 kuukautta vanhan tyttärensä kuoleman takia. Heitä syytettiin lapsen hoidon laiminlyönnistä, sillä pikkutyttö oli kuollessaan alipainoinen ja kärsi vitamiinipuutoksista.

Brittilehti The Guardianin mukaan tapaus paljastui maaliskuussa 2008, kun Sergine ja Joel Le Moaligou soittivat hälytyskeskukseen Louise-tyttärensä voinnin takia. Vanhemmat olivat omien sanojensa mukaan huolissaan, koska lapsi tuntui voimattomalta.

Kun ambulanssi saapui perheen kotiin Saint-Maulvis'n pikkukaupungissa (noin 150 kilometriä Pariisista pohjoiseen), vauva oli jo kuollut. Pelastushenkilöstö hälytti paikalle poliisin, koska Louise oli hyvin kalpea ja laiha.

Kuollessaan pikkutyttö painoi vain 5,7 kiloa, kun normaalisti 11 kuukautta vanha lapsi painaa noin kahdeksan kiloa. Poliisitutkimuksissa selvisi, että vegaaniruokavaliota noudattaneet eli eläinkunnantuotteita välttelevät vanhemmat eivät olleet antaneet lapselleen muuta ruokaa kuin äidinmaitoa.
Sairaalan sijaan savi- ja yrttihoitoja

Ruumiinavauksen mukaan Louise kärsi muun muassa A- ja B12-vitamiinien puutoksesta. Lääketieteen asiantuntijoiden mukaan todennäköisesti yksipuolisesta ruokavaliosta johtuneet puutostilat heikentävät lapsen vastustuskykyä ja altistavat tartuntataudeille.

Kun tytär sairastui keuhkokuumeeseen tammikuussa 2008, vanhemmat eivät suostuneet kuuntelemaan lääkärin neuvoja siitä, että lapsi pitäisi viedä hoidettavaksi sairaalaan. Sen sijaan vanhemmat ottivat oppia vaihtoehtoisista hoidoista kertovasta kirjasta ja antoivat Louiselle muun muassa valkosipuli- ja savihoitoja.

Kaksi kuukautta myöhemmin pikkutyttö menehtyi.
Vanhemmat välttivät vankilan tuomiosta huolimatta

Äidin puolustusasianajajan mukaan Sergine ja Joel Le Moaligou alkoivat noudattaa vegaaniruokavaliota sen jälkeen, kun he näkivät tv-ohjelman teurastamoon päätyneistä lehmistä. Pariskunnalla on myös 13-vuotias tytär, joka ei kärsi vitamiinipuutoksista.

Isän asianajajan mukaan edelleen vegaaneina pysynyt pariskunta on "täysin tietoinen tekemästään virheestä".

Viiden vuoden vankeustuomiosta huolimatta vanhemmat välttivät joutumasta kalterien taakse, koska osa tuomiosta lykättiin tuonnemmaksi. Myös heidän tutkintavankeudessa viettämänsä aika otettiin huomioon.

(MTV3 - AFP)

2

228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 03.08.2010 06:15

      Tiedemies: Lapset vaurioituvat ilman lihaa

      Joidenkin mielestä lihan syönti on murha, toisten jättävät lähes kaiken vihreän "kaninruokana" syömättä.

      Yhdysvaltain johtava ravitsemusasiantuntija väittää, että vanhemmat jotka kieltäytyvät antamasta lapselleen liharuokaa, toimivat epäeettisesti, uutisoi buzzle.com.

      Professori Lindsay Allen Kalifornian yliopistosta sanoo, että lihan kieltäminen lapselta tämän tärkeimpään kasvuaikaan saattaa aiheuttaa lapselle pysyviä vaurioita.

      Allenin mukaan joitakin lihan sisältämiä ravintoaineita ei löydy mistään muusta ruoka-aineesta, ja niitä on hyvin vaikea korvata herkässä iässä olevien ruokavalioon.

      Allen oli erityisen kriittinen vanhemmista, jotka tyrkyttävät lapsilleen vegaanielämäntapaa, jossa kielletään maito, juusto, voi sekä lihatuotteet.

      - Ei ole epäilystäkään siitä, etteivätkö vanhemmat toimisi epäeettisesti kasvattaessaan lapsistaan täysiä vegaaneja, hän kritisoi.

      Allen antoi kritiikkiä sen jälkeen, kun hän tutkimuksissaan huomasi vain kahden lusikallisen lihaa päivittäin vaikuttavan köyhyydessä elävien afrikkalaislasten psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin oleellisesti.

      Kahden vuoden tutkimusjakson aikana lasten lihaskehitys lähes kaksinkertaistui ja heidän älyllisissä lahjoissaan tapahtui huimaa kehitystä. Lapsista tuli myös aktiivisempia, puheliaampia ja leikkisimpiä koulussa.

      - Liha on monien mikroravintoaineiden, kuten sinkin, B12-vitamiinin, kalsiumin, raudan ja A-vitamiinin tiivistetty lähde. Niitä ei pysty helposti korvaamaan pelkällä kasvisruoalla, hän toteaa.

      Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa tehdyissä tutkimuksissa on todettu ruokavalion, jossa ei ole maito- ja lihatuotteita vahingoittavan lapsen kehitystä. Hollantilaistutkijat huomasivat, että maito- ja lihatuotteiden syöminen sen jälkeen, kun lapsi on täyttänyt 16- vuotta. Se on jo terveyden kannalta liian myöhäistä.

      Allenin mukaan aikuiset voivat välttää eläinperäisiä tuotteita, mikäli he syövät oikeita lisäravinteita, mutta kehittyvän lapsen kohdalla riski on hänen mukaansa liian suuri.

      Vegetaristeja edustavat tahot ovat jo leimanneet Allenin väitteet "täydeksi roskaksi" ja propangandaksi, jolla halutaan vain edistää muun muassa Amerikan liha- ja maitotaloutta.

      Noora Dahmane / Helistin.fi

      • .

        Lapselle ei apua tule suhteessa vanhempiinsa eikä virheistä joudu vastuuseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      96
      1852
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1377
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1228
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      63
      1112
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      974
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      72
      959
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe