Ellen Whiten profeetanviitalle ottajia

Adventistit ovat pitäneet profeetan tunnusmerkkeinä pitkäaikaista hengittämättömyyttä, silmien tuijotusta räpyttämättä ja ruumiin kouristumista jäykäksi joko pystyasentoon tai lattialle mätkähtäen, todisteina oikeasta profeetasta. Ja niinpä Ellen Whiten kuoltua tuollaiset Ellenin profeetan oireet ilmenivät taas adventistinaisessa, Margaret Rowenissa. Margaret näki näkyjä, kuten Ellenkin oli nähnyt ja ilmoitti olevansa Ellen Whiten työn jatkaja.

Adventistijohtajat ja -papit ottivat adventistinaisen vakavasti, koska hänessä esiintyivät nuo Jumalan profeetasta käytetyt todistusmerkit. Oliko Ellenin profeetan viitta siirtynyt tälle naiselle? Näytkin olivat samoja paria kolmea eroavaisuutta lukuun ottamatta. Raamatullahan ei tätäkään profeettaa arvosteltu, vaan Ellen Whitellä ja hänen kirjoituksillaan. Profetiat kävivät yhteen Ellen Whiten ”Suuri Taistelu”-kirjoitusten kanssa lopunajan tapahtumista.

Lopulta asetettiin komitea tutkimaan asiaa ja kirkon johtajat menivät häntä tapaamaan. Lopputulos oli, että he eivät todenneet häntä oikeaksi profeetaksi.

Margaret näki näyn, että Ellen Whiten säätiössä oli Ellenin Whiten valtuutuspaperi siitä, että Margaretista tulisi hänen seuraajansa. Paperi oli kuitenkin väärennös ja salakuljetettu holviin.

Rowen sai Adventtikirkon sisällä seuraajia, jotka pitivät häntä oikeana profeettana. Lopulta hänet erotettiin kirkosta ja hän seuraajineen perusti ”Seventh-day Adventist Reform Church”-kirkon. Hän, Millerin ja Ellen Whiten tapaan, asetteli uusia aikoja Jeesuksen tulemiselle: 6.2.1924 ja 6.2.1924. Kun ajat menivät ohi, alkoi joukko hajaantua.

Myöhemmin Rowen ja kaksi hänen seuraajaansa joutui vankilaan murhayrityksestä. Päästyään vankilasta Rowen häipyi julkisuudesta.

Myös muita Ellen Whiten seuraajaehdokkaita on vuosien saatossa ilmennyt ja White Estate on avoin sille mahdollisuudelle, että joku oikea seuraaja ilmestyy.

Mutta jo perustuksissaan väärään johdettu Adventtikirkko ei pystynyt arvostelemaan Ellen Whiteä Raamatulla eikä se pysty arvostelemaan tulokkaitakaan Raamatulla. Ja niinpä Ellen Whiten harhaan johtamat ihmiset eivät missään tapauksessa hyväksyisi oikeaa opettajaa tai profeettaa, koska hänen opetuksensa ja profetiansa olisivat ilman muuta ristiriidassa Ellen Whiten näkyjen ja kirjoitusten sekä adventismin kanssa.

Juttu Rowenista löytyy täältä: http://www.adventistworld.org/issue.php?issue=2011-1004&page=24

Raamatun profeetan testejä:

”Mutta profeetta, joka julkeaa puhua minun nimessäni jotakin, jota minä en ole käskenyt hänen puhua, tahi puhuu muiden jumalien nimessä, sellainen profeetta kuolkoon.' Ja jos sinä ajattelet sydämessäsi: 'Mistä me tiedämme, mikä sana ei ole Herran puhetta?' niin huomaa: kun profeetta puhuu Herran nimessä, ja kun se, mitä hän on puhunut, ei tapahdu eikä käy toteen, niin sitä sanaa Herra ei ole puhunut; julkeuttaan se profeetta on niin puhunut; älä pelkää häntä." (5 Moos 18:20-22)

”kun profeetta puhuu Herran nimessä, ja kun se, mitä hän on puhunut, ei tapahdu eikä käy toteen, niin sitä sanaa Herra ei ole puhunut; julkeuttaan se profeetta on niin puhunut; älä pelkää häntä" (Moos 18:22)

"Katso, sentähden minä käyn niiden profeettain kimppuun, sanoo Herra, jotka varastavat minun sanani toinen toiseltansa. Katso, minä käyn niiden profeettain kimppuun, sanoo Herra, jotka ottavat sanansa omalta kieleltään, mutta sanovat: ´Se on Herran sana´. Katso, minä käyn niiden kimppuun, jotka ennustavat valheunia, sanoo Herra, ja kertovat niitä ja eksyttävät minun kansaani valheillansa ja kerskumisellansa, vaikka minä en ole heitä lähettänyt enkä käskenyt ja vaikka heistä ei ole mitään hyötyä tälle kansalle, sanoo Herra. (Jer 23:30-32)

Nämä todistavat, että Ellen White ei ollut profeetta.

6

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SDA BABYLON

      Babyloniasta on eniten tullut suuren 1844 eksytysaallon jälkeen uskonlahkoja ja vääriä profeettoja.
      Adventismissa kannatetaan Babylonille omiNAISTA kielten, uskontojen ja kansallisuuksien sekoituskulttuuria.
      Mene vaikka SDA:n pääkallopaikalle niin huomaat millaisen sekoituksen adventistien jumala on sallinut.

      Adventistien ikiomalla profeetalla pitää olla ehdottomasti hame päällä.

      http://pasifi.asiakkaat.sigmatic.fi/wp-content/uploads/2007/01/eduskuntaan_hame.jpg

    • White = valkeus

      "Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden (=White) enkeliksi".

      Enkeleitä palvova 7. päivän mikaeljahve kultti valhejuutalaisuuden hameessa joka jäljittelee taitavasti kristinuskoa.
      Muista: enkeleiden iankaikkinen evankeliumi ellen laseilla tarkasteltuna!

    • perillinen_7

      Uskova_1 on keisarin ja pedon kumartaja. Keisari Konstantinus sääti kuuluisan sunnuntailakinsa v. 321 jKr.
      Hän adventtitotuuden vastustaja. Suuressa taistelussa adventistit ovat voittajia ja uskova_1 joutuu kumartamaan adventisteja.

    • mietintöjä hetkeksi

      Kai sen nyt kaikki ajattelevat ihmiset ymmärtää ettei Ellen mikään profeetta ollut. Samaa uskonnollista huttua se on mitä sinäkin blogissasi kirjoittelet, hieman vaan eri paketissa.

      Jos teikäläisen Jumaluus olisi tosiasia niin se olisi maailmankaikkuden raskain ja suurin pahuus. Sinun Jumalasi kun tuntuu olevan ikuinen kiduttaja ja kiusaaja. Uskot että Jumalasi antoi Japaniinkin katastrofin ihmisten syntien takia. Maanjäristyksiä ja tuhoja on ollut aina ja jos uskot niiden olevan synnin seurausta niin mietipä hetki että miksi maanjäristykset esiintyy ennalta tiedetyillä alueilla ja miksi ne eivät poista sitä syntiä sitten koskaan. Jumala ei siis tiedä mitä tekee.

      Mieti sitäkin että miksi Japanilaiset on rakentaneet taloja niin että ne kestää paremmin järistyksiä. Siksi, että he ovat ennalta tietäneet asuvansa riskiallttiilal mannerlaattojen seura-alueella. Aika ennalta arvattava Jumalasi on kun jo nyt tiedämme että Japanissa on edelleen riski kokea järistys. Samoin amerikkojen itärannikolla on suuren järistyksen ja tuhon todennäköisyys korkea vaikka onkin siihen varauduttu.

      Näiden argumenttien pitäisi saada sinunkin päähän mahtumaan sen faktan että Japanin järistys ja tsunami EI ollut mitään synnin seurausta.

      Asiasta vielä toiseen. Minulle kertoi kahvilassa eräs että miksi uskoo että olet eräälle naispuoliselle ei-uskovalle kirkkokahvilassa aina mukava ja kiltti vaikka hän ei usko lainkaan kristinuskoon ja jopa kritisoi sitä ja joskus pilkkaakin. Tämä uskoi että se voi johtua siitä ettet tunne häntä kohtaan älyllistä alemmuuden tunnetta kuten mahdollisesti useita muita kohtaan. uskon että tämä on selitys asiaan.

      Onhan sinulla tapana ruksatakin kaikki asiallisesti kirjoittavat jotka pystyvät argumentoimaan hyvin uskon asioista, ruksaat koska pelkäät heidän kirjoituksiaan mutta selität sen itsellesi että he ovat jotain pilkkaajia ja rehaajia tai luopioita.

      Viimeksi kun olit kahvilassa niin pilkkasit huoneen ei-uskovia tyyliin "lälläläää te jouduttekin helvettiin" Se kuvasti hyvin suhtautumistasi ihmisyyteen ja ihmisiin. Sinulle tuottaa ilmeisesti nautintoa ajatus siitä että kaikki ei-uskovat joutuvat kärsimään ikuisesti helvetissä, ja sinä saat olla heidän yläpuolellaan taivaassa ja jo tässä ajassa. Yleensä tarve alistaa ja halveerata muita kertoo alhaisesta itsetunnosta.

      Loppuun totean että sen suurempaan pahuuden harjoittamista ei ole olemassa kuin ikuinen helvetti. ja sinä palvot sellaista Jumalaa helvetinpelon aikaansaannoksena. Ei ole aivan normaalia palvoa sellaista Jumalaa. Mutta sinulle Jumala onkin suvereeni idiootti jota voi verrata pissipäiseen diktaattoriin.

      • .

        Vaiti ollen tyhmäkin käy viisaasta. Tiesitkö?


    • 10000000000vuotta

      oliko se niin että taivaasta tehdiin retkiä helvettiin katsomaan kärsiviä. on se hieno ja ihana taivas kun pääsee oikein näkemään omiakin läheisiään moni sitten tuolla tapaa kärsimässä helvetissä. on kiva sitten palata taivaaseen ja kokea siellä suunnatonta ylemmyyttä kun on paremmassa paikassa.

      on mahtavaa kun saa taivaassa sitten palvoa tälläistä helvettiretkiä järjestävää ikuista kiduttajaa. siksi taivas sopiikin hyvin sadomasokisteille ihmisille.

      ikuinen kidutus on suurinta mahdollista pahuutta mitä voi olla olemassa. se on loputon eli ääretön kidutus. vaatii erittäin suurta moraalittomuutta tai tyhmyyttä palvoa sellaista jumalaa jonka uskoo tekevän tuollaista.

      ihminen elää esimerkiksi 80 vuotta ja tekee sinä aikana tietyn määrän syntiä. vaikka hän olisi tehnyt paljonkin syntiä niin jossain vaiheessa rankaisun määrä muuttuu kohtuuttomaksi. jossain vaiheessa se helvetti muuttuu kostoksi rankaisun sijaan. suhteutapa vaikka 80 vuotta syntielämää 10000000000000 vuoden helvettiin ja ajattele että se ei edes riitä jumalallesi vaan se haluaa lisää toiset 100000000000000 vuotta ja sen päälle vielä ikuisuus.

      viisaassa rankaisussa on myös kasvattava elementti. helvetissä tätäkään ei ole. se on pelkkää pahuuden harjoittamista jumalalta.


      jotkut uskoo että pikkulapsikin joutuu helvettiin jos kuolee lapsena ja vanhemmat eivät olleet uskossa. miten selität tämän oikeudenmukaiseksi että pieni vaikka 3 vuotias lapsi joutuu kärsimään äärettömän ajan raskaassa helvetissä vain siksi että sattui syntymään perheeseen missä vanhemmat eivät olleet uskossa.

      sellaista jumalaa sanot hyväksi ja palvot sitä..ehkä naurettavampia asioita mitä voi ajatella. ymmärtäisin vielä hyvän jumalan palvomisen mutta en sentään täydellisen sadistin palvomista. toisaalta onko se minulta pois jos jotkut haluaa uskoa mitä tahansa sairasta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      344
      3601
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      233
      2203
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1722
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1617
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1454
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      294
      1315
    7. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      87
      1165
    8. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      84
      1149
    9. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1141
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      996
    Aihe