Aihe

Ratsuponi aikuiselle?

hevonen/poni haussa

Olen jo pidempään etsinyt itselleni sopivaa hevosta, tuttavani vinkkasi ystävänsä myynnissä olevasta ratsuponitammasta. Onko teillä kokemuksia siitä, miten ratsuponi soveltuu aikuiselle? Tämä nimenomainen yksilö on new forestin ja pv:n risteytys, säkä 145 cm. Itse olen vain 158 cm pitkä joten koon puolesta poni ainakin olisi sopiva. Kokemusta minulla on monelta vuodelta, mutta lähinnä hevosista. Onko kokemuksia, miten "ponimaisia" ratsuponit yleensä ovat?

2

190

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • c.a.t.

   Risteytysponeista liikkuu huhu, että ne olis itsenäisiä ja omapäisiä. Minun risteytysponi (cob/pv) n 145cm ei ole kumpaakaan. Päinvastoin. Tämä kimo kiharaharja pitää ihmisistä, hakeutuu ihmisen seuraan ja kutsuu ihmistä. Luottaa ihmiseen ja kaikki käy (yksinmaastoilusta yksinlastaukseen ja kaikki siltä väliltä). Erittäin helppo ja hevosmainen tapaus. Varmaan olisi ihan hyvä peli seuratason koulu- ja esteratsastukseenkin, mutta meillä vain maastomopona ja peruskoulutettu heb-tasolle.

   Olen joskus miettinyt, että kun tästä joskus luovun... luovun vain siksi, että haluan opetusmestarin opettamaan itselle kilpailemisen/koulu/esteratsastuksen saloja. Vähän säpäkämmän, isomman hevosen itselleni. En siksi, että tämän kanssa olisi jotenkin vaikeaa. Ihana poni/pieni hevonen tämä on. :)

  • ratsuponi

   Minulla on ratsuponi ruuna, ja tuntuu, että ratsastaisin ihan kunnon hevosella! Ei ole mulla ainakaan ilmennyt yhtään ponimaisia piirteitä. On ne kyllä ihan yksilöitä! ;)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohujulkkis Sofia Belorf avautuu suhteestaan huumetuomittu Niko Ranta-ahoon: "Rakkaus on sokea"

   Sofia Belórf on avautunut Katiska-vyyhdin tuomiosta ja rakkaudestaan Niko Ranta-ahoon. Rakkaus on sokea, Sofia tuskailee. https://www.suomi24.fi/viih
   Kotimaiset julkkisjuorut
   111
   7251