Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ponin hankinnasta

Ponimamma

Olemme perheen kanssa hankkimassa shetlanninponia,jota olemme käyneet muutaman kerran katsastamassa ja käymme vielä opettelemassa varusteiden käyttöä,talutusta,ratsastusta ja kärryttelyä.Poni on näyttelyissäkin käynyt,todella rauhallinen tapaus joka nauttii rapsutuksista,eikä säiky turhia.Typy tulee siis ensiponiksi meille.Koko perhe innoissaan.Nyt vain tarvittaisiin vinkkejä mitä kaikkea ostotilanteessa tulisi huomioida?Ponin paperit,rokotusasiat,olisiko eläinlääkärin hyvä käydä poni tarkastamassa (paljon tällainen käynti maksaa?)?Poni on ollut muuten täysin terve,rokotukset ok,vuoltu säännöllisesti jne.,mutta kaviokuume ponilla on ollut.Poni on nyt 5v.Ja hinnasta vielä,joka olisi 1500e kaikkine varusteineen (myös satula ja koppakärryt).Ainakin itse mitä hintoja olen seuraillut,tuo on edullinen.

7

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pöööööööö.....::))

      Hei. Kannattaa tosiaan tuo ostotarkastus eläinlääkärin tehdä ja lisäksi hankkia vakuutus ponille. 5 v. on poniksi vielä aika nuori, joten täytyy huolehtia että sitä käsitellään asianmukaisesti ja ettei opi esimerkiksi näykkimään jos syötetään kädestä (tai muita huonoja tapoja :).

      Shetlanninponit ovat muita alttiimpia kaviokuumeelle koska alkuperänsä takia tottuneet käyttämään rehun tarkkaan hyväkseen. Kannattaa siksi myös huomioida, ettei anna liikaa herkkuja tai liian energiapitoista/ liikaa ruokaa :) sillä kaviokuume on _herkkä_ uusiutumaan. (Tämä vain käytännön vinkkinä, kokemusta on).

      Ja varsinkin kun päästää kesälaitumelle, kannattaa huolehtia asianmukaisesti vihreään totutuksesta !!

      Ja tämän vuoksi kannattaakin siis tarkkaan miettiä ostaako kaviokuumeponia, sillä kaviokuume jättää aina kavioon vaurioita.


      Tässä muutama vinkki :))

    • 22234

      Kuka teillä huolehtii ponista? Tuleeko tallille vai kotiin?
      Vaikka shettis on söpö ja harmittoman pienen oloinen tapaus, se on hyvinkin päättäväinen ja vahva rotu. Osaamattomissa käsissä tai ainoastaan lasten käsittelyssä ponista voi tulla vihainen ja hankala käsitellä. Poni kun ei ole koira.
      Ell tarkistus kannattaa tehdä, maksaa muutaman satasen. Samalla voitte keskustella eläinlääkärin kanssa kaviokuumeesta ja sen seurauksista, riskeistä ym. Noin nuori poni oppii myös pahoille tavoille nopeasti ja kukaan ei halua ostaa kovin hankalaa ponia, sillä ovat useimmiten lasten ratsuja. Miettikää vielä, olisiko ylläpito parempi ratkaisu, jolloin voitte kokeilla pärjäättekö oikeasti. Shettiksen eläinlääkäri maksaa yhtäpaljon kuin hevosen, samoin vastuu ja mahdolliset ongelmat ovat yhtä isoja kuin ison hevosen kanssa. Ja vielä, shettis tarvitsee lajitoverin, siinä missä muutkin hevoset. Eli lammas tms ei riitä seuraksi.

    • HeppaShettis

      Ei shettistä ensiponiksi!! Ihan näin vinkkinä, sillä shettis on hyvin itsepäinen ja osaavissa käsissä siitä saattaa tulla hankala. Suosittelisin jotakin muuta hepoa...

      Eläinlääkäri joo. :)

      Ja sulle; 22234, itselläni on 15-v. amerikkalainen ja se ei ole tarvinnut lajitoveria, kun sitä huomioidaan joka päivä hyvin. Onhan se hyvä olla, mutta kannattaa miettiä, haluaako maksaa ja jaksaako hoitaa kahta hevosta??

    • crétins

      Älkää nyt ponia eikä varsinkaan shettistä hankkiko ! Poni tulee hankkia, kun osaa hoitaa ponin ja käsitellä sitä. Vaikka kaikki olisivat innoissaan, se voi tarkoittaa vain hetkellistä innostusta lapsien ja muidenkin puolelta. Harkitkaa ponia vielä, älkääkä ostako tuota, vaikka halpa onkin. Halpuus voi merkitä huonoa koulutusta, liikkaa kiintymistä vanhaan talliin yms.

    • kallalala

      Minäkin kannattaisin ensiksi esim ponia ylläpitoon, ja jotakuta oikeasti jotain hevosen käsittelyn osaavaa avuksi.

    • Joku heppatyttö

      Mä en ottais shettistä! Ne osaa olla aika itsepäisiä... Mut so what, jos sä haluut shettiksen, nii ota se ekana ylläpitoon ja sit jos tajuut, et se on sun unelmien täyttymys, nii HARKITSE asiaa! Älä tee hätiköityjä päätöksiä! Koska, jos se ei sittekkää ollu sellanen, mitä sä olit toivonu, nii se ei olis sitte kiva juttu! Ota eka ylläpitoon. Ja sit siitä sun esteponi hommasta, se ei vaa toimi! Ei shettiksiä oo luotu esteille! Ja sähän kasvat siitä shettiksestä yliki ja sit se pitäis myydä, tai jotain muuta ikävää. Vaikka se on ehkä halpa, nii se ei aina tarkota, että se olis jotenki häiriintyny, tai jotai, mut se riski on aika suuri. Sori, mut oli pakko tuoda tosiasiat esille!

    • Ponimamma

      Moikka!Ja kiitos kommenteista.
      Poni tosiaan tulisi meille tänne kotiin ja päävastuu tietysti olisi meillä aikuisilla.Lisäksi hoitoa ja huolenpitoa,ratsastusta jne. ponin kanssa harrastaisivat aktiivisesti ratsastuksessa ja tallilla touhunneet tytöt jotka n.10-13 vuotiaita.
      Poni on elellyt suurimman osan elämäänsä yksikseen ja on tosiaan tottunut hyvin myös lasten käsittelyyn.Olemme nyt käyneet n.7 kertaa ponin luona tutustumassa,taluttelemassa,pesemässä,harjaamassa,syöttämässä jne. ja mukavasti on mennyt.Huomenna olisi tarkoitus tyttöjen ratsastella ja kokeilla kärrejäkin.
      Monta kertaa ollaan kyllä mietitty ponin tuomaa vastuuta,ollaanko siihen valmiita jne.,mutta niinkuin näiden muidenkin lemmikkien kanssa ajatus on aina ollut,että mikä meille hankitaan se saa pysyvän kodin ja parhaan mahdollisen hoidon ja huolenpidon ja kaikki eläimet jotka tähän saakka meillä on ollu ovat saaneet viettää koko elämänsä meillä. :0)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      22
      1782
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1470
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1404
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1328
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe