Esa ”Tiki” Tikkanen: Eikö jääkiekossa saa enää taklata?

sportblogger

HIFK otti eilen toisen kiinnityksensä SM-kultaan. Peliyhtiö Unibetin kiekkoasiantuntija, NHL-legenda Esa ”Tiki” Tikkanen ei ymmärtänyt lainkaan Blues-puolustaja Ville Varakkaan ulosajoa. Lauantain kolmanteen finaaliin Tiki antaa Bluesille selvät nuotit. Nekään eivät kuitenkaan riitä vahvaa IFK:ta vastaan.

Tikkanen kritisoi voimakkaasti eilistä tuomarikaksikkoa Ville Varakkaan pelirangaistuksesta.

– Varakkaalta hieno ja puhdas avojään niitti. Oikein kunnon sataprosenttinen taklaus, ja mitä tekevät tuomarit – antavat 5 20! Mihin suomalainen jääkiekko on menossa, saako täällä enää edes runtata? Ymmärrän suoraan päähän kohdistuneiden taklausten ja muun väärinpelaamisen karsimisen, mutta nyt pelataan jääkiekkoa, ja kyseessä on kamppailulaji. Ja kun saadaan puhdas taklaus, niin ratkaisupelaajaa rangaistaan. Tämä kuvastaa Suomen tilannetta: kukaan ei tiedä, mitä saa tehdä, ja kun tuomareita vaihdetaan jatkuvasti, linja muuttuu joka pelissä, Tiki kritisoi.

Bluesille on 2–0-tilanteesta huolimatta kuitenkin vielä Tikin mukaan mahdollisuutensa. Mitä joukkueen on muutettava, jos se aikoo nousta vielä taistelemaan mestaruudesta?

– Bluesin pitää nollata tilanne ja unohtaa edelliset pelit täysin. Jos joukkue aikoo voittaa, sen on korjattava kolme asiaa: Jäähyboksista pitää pysyä pois. IFK:n ylivoima on tällä hetkellä niin vaarallinen, että pään on pysyttävä kylmänä. Toiseksi, Bluesin pelaajien pitää päästä paremmin sota-alueelle eli IFK:n maalin eteen ja luotava trafiikkia Juuso Riksmanin nenän eteen. Riksman pelaa juuri nyt niin kovalla itseluottamuksella, että Bluesin on saatava horjutettua häntä jotenkin. Kolmanneksi, Bluesin on parannettava ylivoimapeliään.

Kolmas ottelu pelataan lauantaina. Tikin mielestä IFK:n asetelma on erinomainen, mutta puseroon ei saa hiipiä yhtään hyvän olon tunnetta.

– Kolmas ottelu on ratkaiseva. Jos Blues ei nyt varasta vierasvoittoa, sarja alkaa olla ohi. IFK:n laaja hyökkäysmateriaali on kuitenkin osoittautunut juuri niin tärkeäksi, kuin ennakoin ennen sarjan alkua. Joukkue on hienoisesti niskan päällä, ja koko paketti toimii. Uskonkin, että IFK kääntää myös kolmannen pelin itselleen, Tiki vihjaa.

Tikin vinkit 14.4.2011
HIFK–Blues 1, tulosveto 5–2

Unibetin kertoimet
HIFK–Blues 1,65 4,35 4,30

Käy katsomassa lisää Unibetin kotisivuilta
http://fi.unibet.com/start

1

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juh822222

      En nähnyt sitä taklausta josta Varakas sai 5 20 joten ei ole mielipidettä mulla siitä.
      Nykykiekossa vaan kaikki estämiset yleensä otetaan pois, se on nollatoleranssia jossa suositaan taitopelaamista.
      Toki etenkin näin keväisin tää pudotuspelijääkiekko on tosimiesten pelejä enkä ymmärrä mitään neitimäisiä tuomioita LOL.
      Vaikka olen ehkä enemmän kiekkokontrollijoukkueiden ja taitokiekon kannalla niin tykkään paljon myös fyysisestä, kovasta pelaamisesta ja jopa tappeluista(en ole silti väkivaltainen lol).
      Tikkanen on oikeassa, jäähyboxista pysyttävä poissa MUTTA suurin muutos Bluesin peliin pitää tulla 5 vastaan 5 pelaamisessa, on saatava paremmin kiekkoa pelattua, saatava paremmin luotua peruskuvioita, pitää silti perussimppelinä mutta joku kontrolli pitää olla kuitenkin tai muuten HIFK kävelee Bluesin yli.
      Pelkällä kiekon roiskimisella ja tiukalla puolustuspelillä/uhrautumalla ei voiteta mestaruuksia yleensä vaan siihen tarvitaan parempaa hyökkäyspeliä, kiekkokontrollia.
      Nyt HIFK vie ja Blues vikisee.
      Saa nähä tuleeko tähän muutosta.

      HIFKin pelaajat ammattilaiset on sen verran kovasta puusta tehtyjä että tuskin hätkähtävät kovista taklauksista joita Blues jakelee.

      Parhaat pakit; Söderholm, Karalahti, Järventie, Varakas, Kousa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1906
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe