Sijaisuus läheltä vai koeaika kaukaa?

Lasimestarin poika

Olen ollut 2 vuotta työttömänä eikä ole ollut juuri edes haastatteluja. Nyt sitten yhtäkkiä tuli 2 haastattelua. Ajattelin että jos saan molemmat, niin kumpi pitäisi ottaa; puolen vuoden sijaisuus kodin läheltä vaiko ~vakituinen 750km päästä? Tosin voihan se vakituinenkin loppua jo koeaikana, ja harmittaisi sitten maksaa pk-seudun vuokria, mitkä ei ole ihan pieniä 5-henkiselle perheelle.

2

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wedfgyhjklö

      Tuossapa varmasti sinä itse voit tehdä päätöksen.

      Kukaan ei voi pakottaa sinua muuttamaan 750 km:n päähän perheesi kanssa. Sitäpaitsi tuo puolen vuoden sijaisuus on jo niin pitkä aika, ettei sinua voi mikään karenssi uhata missään tilanteessa.

      Itse pääkaupunkiseudulla asuvana en kyllä suosittele lähtemään kotipaikkakunnalta, jos siellä muuten ovat asiat kunnossa.

      Asuminen täällä maksaa maltaita. Vuokra-asunnosta teidän kokoiselle perheelle saa valmistautua maksamaan pitkälti toista tuhatta euroa ja omistusasunnoista täällä joutuu maksamaan todennäköisesti moninkertaisesti kotipaikkakuntasi hintatasoon nähden. Entisenä kainuulaisena oletan sinun olevan vielä pohjoisempaa kuin mitä Kajaani on.

      Helsingissä jonot kaupungin asuntoihin on tällä hetkellä 21 000 jonottajaa. Asuntoja vapautuu n. 200 vuodessa ja mamut ovat etusijalla, kantaväestö saa, jos on mamuille liian pieni.

      Ja entä sitten, jos työpaikka meneekin alta koeaikana. Mitä sitten tekisit? Olisi kallis asunto, lapset ehkä juuri ja juuri alkaneet kotiutua ja pelkkä työttömyyskorvaus tulona? Sossu täällä on paljon tylympi kuin mitä jossain pienellä paikkakunnalla, jossa helpommin voi tulla asiakkaita vastaan kadulla ja tulla tunnistetuksi.

      Eikä se työn saantikaan ole täällä kirkossa kuulutettua. Työttömiä Helsingissä on tällä haavaa yli 20 000, eikä naapuripaikkakuntien laita ole paljon paremmin. Kun tuohon vielä Nokia työntää omat työttömänsä, niin taidetaan saavuttaa ihan uudet lukemat.

    • tyokkari

      Hei,

      Kiitos kysymyksestäsi.

      Ratkaisu työn vastaanottamisesta tulee tehdä sinulla itsellä. Työnhaussa tapahtuvista muutoksista tulee ilmoittaa työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimisto). Tarvittaessa sinun kannattaa myös tiedustella TE-toimistosta mahdollisia avustuksia muun muassa matkaa varten ennen haastattelumatkalle lähtöäsi.

      Mikäli kieltäydyt vastaanottamasta työtä, TE-toimisto pyytää sinulta selvitystä kieltäytymisestä ja antamasi kirjallisen selvityksen perusteella ratkaisee sen menetätkö työttömyysetuutesi. Työttömyysetuuden voi menettää määräaikaisesti tai toistaiseksi.

      terveisin Teppo työkkäristä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      57
      877
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe