KEVÄÄN 2011 EDUSKUNTAVAALIT

herrams

Kevään 1970 eduskuntavaaleissa tapahtui Suomen historian suurin vaalivoitto, kun Veikko Vennamon johtama SMP lisäsi kannatustaan peräti 9,5% vuoden 1966 vaalitulokseen nähden. Kun synnyin kesäkuussa 1970, Suomessa ei ollut edes hallitusta, kun hallitusneuvottelut kestivät neljä kuukautta ja hallitus syntyi vasta heinäkuussa. Lopulta SMP ei päässyt edes hallitukseen, kun Vennamon ja presidentti Kekkosen välit olivat huonot.

Kun olin viikon vanha, presidentti Kekkonen kävi meillä ja hän kysyi minulta ”Kekkonen vai Vennamo”. Vastasin ”Vennamo” ja tämän kuultuaan presidentti Kekkonen päätti tehdä minusta henkipaton. Todellisuudessa Jumala vastasi, että ”Vennamo”, vaikka asiaa kysyttiin minulta.

Olen lukenut Veikko Vennamon kirjoja ja hän on suosikkipoliitikkoni. SMP:n alkuperäinen nimi oli Suomen pientalonpoikien puolue. Puolue syntyi 1950-luvun lopulla sillä tavoin, että Veikko Vennamo erosi keskustapuolueesta ja perusti oman puolueen. Sydämeni on aina ollut syrjäkylillä ja maaseudulla.

1980-luvulla Vennamo tuli vanhaksi ja jäi pois politiikasta. SMP kutistui sen myötä vähitellen pieneksi marginaalipuolueeksi. 1990-luvulla puolue vaihtoi nimensä perussuomalaisiksi. Vuoden 2007 eduskuntavaaleissa puolue sai 4,1% äänistä ja viisi kansanedustajaa. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa tuli puolueen puheenjohtaja Timo Soinin lupaama ”iso jytky”. Puolue sai 19,0% äänistä ja 39 kansanedustajaa. Suomen historian suurin vaalivoitto on nyt 14,9% ja 34 uutta kansanedustajaa.

Ehkä suurin syy perussuomalaisten murskavoittoon on puolueen EU-kriittisyys ja Kreikan tukipaketin arvostelu, kun siihen meni peräti miljardi euroa veronmaksajien rahaa. Myös perinteiset maaseudun ja keskustan kannattajat ovat vaihtaneet puoluetta, kun keskusta koki rökäletappion vaaleissa. Yksi syy perussuomalaisten murskavoittoon on protesti edellisen hallituksen politiikkaa kohtaan. Hallitusneuvotteluista tulevat vaikeat, kuten vuonna 1970, mutta nyt perussuomalaisia on vaikea kammeta hallituksesta ulos, toisin kun tapahtui Kekkosen aikana.

Kiitos Timo ja perussuomalaiset. Suomen historian suurin vaalivoitto. Te teitte sen!

7

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lisäksi!

      Perussuomaliset voittivat HUOLIMATTA päämedian lokakampanjasta sitä vastaan. Varmasti se vei muutaman prosenttiyksikön ääniä. PS olisi tasapuolisella kohtelulla ollut selvästi suurin puolue.

      Päämedia eli YLE, Sanoma Oy ja Almamedia jatkavat hyökkäyksiään vieläkin. Olen varma, että pS:n eduskunta yhmä pyritään hajoittamaan, kuten kävi Vennamolle suuren vaalivoiton jälkeen.

      Maamme hallitseva piiri ei salli kansan ääntä kuuluvan Suomen päätöksenteossa.

    • herrams

      Siinä on aika iso ero, kun olen lukenut Vennamon kirjoja, mitä hänestä on puhuttu valtamediassa. Sama loan heitto alkaa nyt perussuomalaisia ja Soinia kohtaan. Minä en siitä hätkähdä, kun kyse on paskanpuhumisesta alusta alkaen.

    • Free press

      Suomessahan ei ole niin kutsuttua "vapaata lehdistöä" Jota kaikissa länsimaisissa demokratioissa on. Ne lehdet ovat periaatteessa moraalinvartioita niissä maissa. Kun tuntee suomalaisen korruption ei voi toivoakaan samanlaista vapaata lehdistöä. Se on suuri vahinko, koska 70-luvulta tähän päivään, kansa ei tiedä politiikoistaan sellaisia asioita jotka vaikuttaisi äänestystulokseen. Niitä juttuja riittäisi politiikoista , uskokaa pois..! Totuuden peittely kansalta , on demokratian vastaista..! On ja tulee olemaan niin. Niin kauan kun suljettujen ovien takana sopiminen, Puolueloikkaukset ilman paikan menetystä, saavat jatkua..! Äänestät periaateessa arvalla mitä edustaja loppujen lopuksi tulee ajamaan eduskunnassa..!

    • Vaskela

      Niin, Soinilla on kokemusta tehdä SMP:t.

    • Seuraa autenttista

      PERSUJEN ASIOISTA EI KANNATA LUKEA (VAIN) HESARISTA,
      lukekaa myös autenttista tekstiä, jota nyt alkaa tulla enemmän,
      kun Persujen puoluetuella voidaan rakentaa toimitsijoita hiukan
      lisää.

      LUE PERSUJEN AUTENTISTA TEKSTIÄ, älä seuraa vain Hesaria

      HESARI MAINOSTAA ETTÄ PERSUA ÄÄNESTETÄÄN VAIN PROTESTIKSI
      nykymenoa vastaan, mutta nykymenon vastaiset
      - vasemmistoliitto
      - sosialidemokraatit

      hävisivät selvästi vaalit. Myöskään Soinia muka saattoi äänestää vain Uudellamaalla (ts. Hesari -logiikan mukaan persut eivät menesty muualla) mutta toisin kävi:

      Persujen äänisaalis OLI KAIKKEIN TASAISIN (ja muutos suurin) KOKO MAASSA.

      Vaalien jälkeen Hesarin toimitus on alkanut röyhkeämmän hyökkäilyn persuja vastaan. Kansanedustaja Halla-aho vastaa.

      http://hommaforum.org/index.php/topic,7.4830.html

      Hanna Kaarto Hesarista tuossa juuri soitteli, että seisonko todella näiden "Facebookissa leviävien" ihmisarvonäkemysteni takana. Hänellä oli myös pitkä lista lauseita ja lauseenpuolikkaita, joihin hän kaipasi kommenttiani. En kommentoinut.

      Odotan innolla huomista lehteä. Soinikin saanee taas vastata kysymyksiin.

    • Lue vaarallista 2011

      LUE MYÖS SUOMEN VAARALLISINTA MEDIAA:
      KANSANEDUSTAJA HALLA-AHO: Voidaan ainakin todeta, että Homma on ehdottomasti Suomen vaikutusvaltaisin ja pelätyin media. Tämä on jo toinen juttu lyhyen ajan sisällä, kun Hesari puolustaa omilla palstoillaan itseään Hommaforumilla esitettyä kritiikkiä vastaan.

      ÄÖL

      Hesari pelkää nettiaikaa, sen panetteluartikkelit eivät uppoa kansaan,
      joka voi lukea aidot tekstit netistä.

      SUOMALAINEN, SEURAA PS-KESKUSTELUA, SELJÄYTÄ VANHA VALTA

      Perussuomalaisten kansanedustaja vastaa Hesarin toimittajan provokaatioihin, Hesari on alkanut pelätä nettiä, koska se ei pääse sensuroimaan keskustelua. (Samasta syystä Hesarin punavihreät toimittajat nälvivät Nokiaa, joska Nokia on kilpailija media-alalla).

      http://hommaforum.org/index.php/topic,7.4980.html

      Myöhemmin iltapäivällä Halla-aho kommentoi nettikirjoitustaan Homma-foorumilla: "Eihän minun kirjoituksessani ole kyse muusta kuin siitä, että koska ihmisarvon olemassaoloa (ja määrää) ei voida objektiivisin keinoin todentaa tai mitata, 'ihmisarvo', samoin kuin 'yhtäläinen ihmisarvo', ovat kulttuurisia konstruktioita ja aikaan sidottuja."

      Hän kirjoitti myös: "Hanna Kaarto Hesarista tuossa juuri soitteli, että seisonko todella näiden 'Facebookissa leviävien' ihmisarvonäkemysteni takana. Hänellä oli myös pitkä lista lauseita ja lauseenpuolikkaita, joihin hän kaipasi kommenttiani. En kommentoinut."

      Lauseita tai lauseenpuolikkaita ei esitetty kommentoitavaksi, vaan Halla-aholle ainoastaan kerrottiin, että muitakin esimerkkejä kirjoituksista olisi paljon.

      Tämä on kyllä aika dalimaista journalismia. Hesari haastattelee, minä keskustelen asiasta Hommaforumilla, ja sitten Hesari raportoi Hommaforumilla käydystä keskustelusta.

      Voidaan ainakin todeta, että Homma on ehdottomasti Suomen vaikutusvaltaisin ja pelätyin media. Tämä on jo toinen juttu lyhyen ajan sisällä, kun Hesari puolustaa omilla palstoillaan itseään Hommaforumilla esitettyä kritiikkiä vastaan.

      http://hommaforum.org/index.php/topic,7.4980.html

      Huomatkaa Kaarron aito närkästys siitä, että kerron asioista netissä laveasti ja omasta näkökulmastani.

      Sellainen on Kaarron mielestä epistä. Vastuullinen journalistinen suodatus jää kokonaan pois.

    • herrams

      Samuli Paulaharju kirjoitti kirjan "Kautta Suur-Suomen" 1910-luvulla ja hän kuoli sodassa vuonna 1944. Hän varmasti olisi ollut perussuomalainen kiihkoilija, kun kirjoitti Karjalan männystä ja vetelistä soista, varsin runollisesti.

      Gallen-Kallela, Lönnrot, Sibelius, Snellman, Topelius jne... kaikki olivat kansallismielisiä nationalisteja eli todennäköisesti nykyisiä persuja. Myös Tanskassa on nationalistinen puolue varsin suosittu, mutta ei siinä kukaan ole nähnyt mitään suurempaa ongelmaa, kuten Suomessa. Itse olen myös patriootti eli isänmaanystävä ja kannatan persuja siitä syystä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2062
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1936
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1885
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1598
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1330
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1311
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe