NÄLKÄ.

On...

Haluaisin oppia tekemään jauheliha kastikkeen.

Viiden litran kattila on.

Paljonko jauhelihaa tarvitaan ja jauhoja?

Voisko joku sanoa tarkat mitat kummastakin niin ehkä kastikkeen teko onnistuisi.

Olen yrittänyt kastikkeen tekoa mutta ei ole vielä onnistunut kun ei tiedä kuinka paljon pitää mitäkin olla.

Kiitos.

45

1709

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 8+17

      Kun sulla kerran on pääsy nettiin, niin sieltä kyllä löytyy ohjeita pilvin pimein, kun viitsii etsiä. Googlen käyttö on helppoa.

      • On...

        Et ilmeisesti ymmärtänyt kysymystä. Ei kysytty neuvoa googlen käytöstä.

        Jauheliha kastikkeen teko saattaa olla sinulle itsestään selvyys, se ei tarkoita sitä, että se on kaikille.


      • Joku syy kai..
        On... kirjoitti:

        Et ilmeisesti ymmärtänyt kysymystä. Ei kysytty neuvoa googlen käytöstä.

        Jauheliha kastikkeen teko saattaa olla sinulle itsestään selvyys, se ei tarkoita sitä, että se on kaikille.

        Mutta eikö tosiaan olisi järkevintä etsiä niitä ohjeita netistä, kun niitä kerran siellä pilvin pimein on?

        Vaan jos sinä nyt jostain ihme syystä haluat että se ohje kiertää tämän palstan kautta, niin tässä:

        http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/431/Vaivaton jauhelihakastike/

        Helppoa ja hyvää.


      • Saita Itara
        On... kirjoitti:

        Et ilmeisesti ymmärtänyt kysymystä. Ei kysytty neuvoa googlen käytöstä.

        Jauheliha kastikkeen teko saattaa olla sinulle itsestään selvyys, se ei tarkoita sitä, että se on kaikille.

        Netti on kyllä täynnä ruokaohjeita. Mutta yritäpä löytää tavallinen vanhanaikainen perusohje mistään ruuasta ilman mitään erikoisia mausteita, ei sen löytäminen olekaan helppoa. Jauhelihakastikkeestakin tulee ties minkä näköistä ohjetta, mutta tavallista alkeista asti lähtevää ohjetta ei löydy. Jos ei ole sitä koskaan tehnyt, ei sitä välttämättä osaa, eikä tuo jauhelihaköntin hajottaminenkaan ole itsestään selvää. Kun googlettaa Tavallinen jauhelihakastike, eipä löydy, kaikkiin on tungettu lisämausteita, selleriä tomaattimurksaa yms.

        Kirjoitan myöhemmin oman ohjeeni, nyt tuli vieraita.


      • On...
        Joku syy kai.. kirjoitti:

        Mutta eikö tosiaan olisi järkevintä etsiä niitä ohjeita netistä, kun niitä kerran siellä pilvin pimein on?

        Vaan jos sinä nyt jostain ihme syystä haluat että se ohje kiertää tämän palstan kautta, niin tässä:

        http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/431/Vaivaton jauhelihakastike/

        Helppoa ja hyvää.

        Kiitos linkistä.

        "Lisää hieman vettä ja suurusta lopussa jauholla"

        Tätä en ymmärrä. Mitä suurustaminen tässä yhteydessä tarkoittaa?


      • On...
        Saita Itara kirjoitti:

        Netti on kyllä täynnä ruokaohjeita. Mutta yritäpä löytää tavallinen vanhanaikainen perusohje mistään ruuasta ilman mitään erikoisia mausteita, ei sen löytäminen olekaan helppoa. Jauhelihakastikkeestakin tulee ties minkä näköistä ohjetta, mutta tavallista alkeista asti lähtevää ohjetta ei löydy. Jos ei ole sitä koskaan tehnyt, ei sitä välttämättä osaa, eikä tuo jauhelihaköntin hajottaminenkaan ole itsestään selvää. Kun googlettaa Tavallinen jauhelihakastike, eipä löydy, kaikkiin on tungettu lisämausteita, selleriä tomaattimurksaa yms.

        Kirjoitan myöhemmin oman ohjeeni, nyt tuli vieraita.

        Kiitos.

        "eikä tuo jauhelihaköntin hajottaminenkaan ole itsestään selvää"

        Tuon osaan ja ruskistaa jauhelihan mutta nuokaan ei varmasti ole kaikille itsestään selvyys.


      • saita itara
        Joku syy kai.. kirjoitti:

        Mutta eikö tosiaan olisi järkevintä etsiä niitä ohjeita netistä, kun niitä kerran siellä pilvin pimein on?

        Vaan jos sinä nyt jostain ihme syystä haluat että se ohje kiertää tämän palstan kautta, niin tässä:

        http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/431/Vaivaton jauhelihakastike/

        Helppoa ja hyvää.

        tuo ei ole perusohje.


    • tässä minä vaan

      Tässä helppo;

      Paista jauhleiha pannulla, lisää pilkottu sipuli ja hauhelihamauste.

      Laita kattilaan vettä ja kaada paistettu jauheliha kattilaan ja lisää vehnäjauhot koko ajan sekottaen, ettei tuu kökkäreitä.

      Keitä vähän aikaa ja mausta.

      Tosi helppo. Aineet sen mukaan kuin paljon tekee sitä kastiketta.

      • On...

        "Laita kattilaan vettä ja kaada paistettu jauheliha kattilaan ja lisää vehnäjauhot koko ajan sekottaen, ettei tuu kökkäreitä."


        Jauhelihan paistamisen osaan.

        Tarkoitatko, että vehnäjauho kaadetaan kattilaan jossa on ennestään vesi ja paistettu jauheliha?

        Olen ymmärtänyt kastikkeen teon siten, että paistinpannuun laitetaan ensiksi margariinia tai voita ja ruskistetaan.

        Voiko siis jauho laittaa suoraan kattilaan paistetun jauhelihan ja veden sekaan?

        Juuri tuo margariinin ja jauhon suhde paistinpannulla tuottaa ongelmia, kun ei osaa laittaa oikeaa määrää jauhoa ja margariinia tai voita. Juuri se on kompastuskivi.

        Onko suurustaminen sitä, että tekee kastikkeen tällä tavalla eli paistinpannuun laitetaan jauho ja rasva?


      • On...

        Pientä tarkennusta pyydän:

        Pitääkö vesi kattilassa olla kylmää, lämmintä vai kiehuvaa silloin kun laittaa jauhelihan ja jauhon veden sekaan?

        Kiitos.


    • Saita tarkentaa

      Paista jauheliha, tarkoittaa sitä, että sekoita sitä paistaessasi ja pilko samalla pienemmäksi, esim. puulastalla. Pannulla onnistuu paremmin. 400 grammasta riittää useammaksin kerraksi. Vettä 5 litraa tuota määrää jauheilhaa kohti. Maizenaa voi käyttää suurustamiseen, hiukan vehnäjauhoa helpompaa.

      • On...

      • maam vaan
        On... kirjoitti:

        Tuollainen löytyi:

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Suurustaminen

        Eli tarkoittaa sakeuttamista.


        Kuinka paljon vehnäjauhoja tarvitaan kun vettä on kattilassa 5 litraa ja paistettua jauhelihaa 400 grammaa?

        Laita kuumalle pannulle pari ruokalusikallista voita. Anna sen sulaa. Varaa hellan lähelle kannussa kylmää vettä. Lisää sulaneeseen voihin vehnäjauhoja sen verran että saat aikaan sakeaa "puuroa" jota on helppo lastalla liikutella pannulla ettei se pala vaan ruskistuu tasaisesti. Kun jauhovoi-seos on ruskistunut, lisää vettä koko ajan sekoittaen ettei tule kokkareita. Vettä käytetään sen verran että kastike on sopivan juoksevaa/sakeaa, kunkin maun ja käyttötarkoituksen mukaan. Esim keitetylle perunalle vähän löysempää, muusille voi tehdä vähän sakeampaa. Jauhelihan voi ruskistaa etukäteen ja lisätä sitten kastikkeen sekaan. Mausta suolalla. Voit käyttää maustamiseen myös ketsuppia, grillimaustetta, sinappia, lihaliemikuution...
        Halusit tarkkoja mittoja, mutta en ole koskaan mitannut vaan voin määrä määrittelee sen paljonko tarvitaan venhäjauhoa ja vettä.


      • maam vaan kirjoitti:

        Laita kuumalle pannulle pari ruokalusikallista voita. Anna sen sulaa. Varaa hellan lähelle kannussa kylmää vettä. Lisää sulaneeseen voihin vehnäjauhoja sen verran että saat aikaan sakeaa "puuroa" jota on helppo lastalla liikutella pannulla ettei se pala vaan ruskistuu tasaisesti. Kun jauhovoi-seos on ruskistunut, lisää vettä koko ajan sekoittaen ettei tule kokkareita. Vettä käytetään sen verran että kastike on sopivan juoksevaa/sakeaa, kunkin maun ja käyttötarkoituksen mukaan. Esim keitetylle perunalle vähän löysempää, muusille voi tehdä vähän sakeampaa. Jauhelihan voi ruskistaa etukäteen ja lisätä sitten kastikkeen sekaan. Mausta suolalla. Voit käyttää maustamiseen myös ketsuppia, grillimaustetta, sinappia, lihaliemikuution...
        Halusit tarkkoja mittoja, mutta en ole koskaan mitannut vaan voin määrä määrittelee sen paljonko tarvitaan venhäjauhoa ja vettä.

        Heippa, alkuperäinen ja maam vaan.
        Satunnaisesti täällä käyn kun on tuo kiristely pätkätyöläiselle niin tuttua. Velattomana ja lapsettomana pärjäisin paremmin mutta lapsia en vaihtaisi pois ja velatkin kun kerran olen ottanut, haluan maksella pois vaikka sitten joutuisin kuinka tiukoille.

        Mutta siis asiaan - alkuperäisen kysymys ja nimimerkin "maam vaan" vastaus olivat tätä palstaa parhaimmillaan. Tällaista tämän pitäisi olla. Reiluja kysymyksiä ja asiallisia vastauksia. Ei katkeruutta ja syyllistämistä. Oli mukava lukea tätä ketjua.


      • On...
        ezilifreda kirjoitti:

        Heippa, alkuperäinen ja maam vaan.
        Satunnaisesti täällä käyn kun on tuo kiristely pätkätyöläiselle niin tuttua. Velattomana ja lapsettomana pärjäisin paremmin mutta lapsia en vaihtaisi pois ja velatkin kun kerran olen ottanut, haluan maksella pois vaikka sitten joutuisin kuinka tiukoille.

        Mutta siis asiaan - alkuperäisen kysymys ja nimimerkin "maam vaan" vastaus olivat tätä palstaa parhaimmillaan. Tällaista tämän pitäisi olla. Reiluja kysymyksiä ja asiallisia vastauksia. Ei katkeruutta ja syyllistämistä. Oli mukava lukea tätä ketjua.

        Kiitoksia.

        Kiva että olet viihtynyt juttujen parissa.

        Pientä iloa arkisen harmauden keskellä.


      • 20+11

        Laita vettä huomattavasti vähemmän, korkeintaan 1½ litraa, sitä voi lisätä,
        tietää yksinelävä äijänkäppyrä.


    • Saitan pikavastaus

      http://reseptivihko.net/ruskea_kastike

      Tuossa on aika hyvä ruskean kastikkeen ohje. Paista jauheliha erikseen, niin on helpompaa ja sotke sitten. Suola riittää mausteeksi, jos on lihaliemikuutioita, siitä puolikas niin että sulaa veteen.

    • On...

      Kiitos kaikille vastanneille ja neuvoa antaneille.

      Eiköhän nämä teidän neuvot näin alustavasti piisaa, ettei vain tule kerralla liian paljon. Nyt täytyy ensiksi
      sulatella teiltä saamani ohjeita.

      Kysyn lisää jos en jotain ymmärrä.

      Uuden asian ymmärtäminen ja sisäistäminen ja tekeminen vaatii aikaa..... ja uskallusta.

      Kiitoksia oikein paljon.

    • nuukuus kunniaan

      Ruskistan jauhelihan teflonpannulla enkä pane pannulle lainkaan rasvaa. Jos jauheliha on rasvaista ja sulaa rasvaa irtoaa pannulle, kaadan sen pois, mutta en viemäriin, vaan johonkin astiaan, josta sen jäähtyneenä voi panna vaikka sekajätteisiin tai uusiokäyttöön, vaikkapa perunoiden paistamiseen tms.
      Minulle mausteiksi riittävät suola ja sipuli. Jauhettua mauste- ja valkopippuria voi tietenkin lisätä myös jos tahtoo. Omalle lautaselle syöjät saavat lisätä ketsuppia ja muita mausteita maun mukaan.

      Ripottele ruskistetun jauhelihan joukkoon kuumalle pannulle 3-4 ruokalusikallista vehnäjauhoa, ja kaada pienissä erissä sekaan n. puoli litraa (ei suinkaan 5 litraa) vettä. Sekoittele samalla sapuskaa niin, että jauhot eivät jää kokkareiksi.

      Saat enemmän ja erilaista kastiketta, kun lisäät jauhelihan sekaan raasterrua porkkanaa, sienisilppua tms.
      .

      • On...

        Kiitos ohjeesta.


      • rimpulapimpulapam

        Näin teen minäkin...laitan ne jauhot siis jeuhelihan sekaan kun se on ruskistunut...ei tule kökköjä soosiin ;)


      • Kastikettako
        rimpulapimpulapam kirjoitti:

        Näin teen minäkin...laitan ne jauhot siis jeuhelihan sekaan kun se on ruskistunut...ei tule kökköjä soosiin ;)

        Miten ruskeata kastiketta tuolla tyylillä saa aikaan? Siis jos jauhot laitetaan jauhelihan sekaan ruskistamatta jauhoja? Eikö se ole aika valjua?


    • ¨^..^^
      • On...

        En ole kysellyt ruoka-asioita muualla kuin tässä kastike ketjussa, mutta kiitos kuitenkin kun laitoit linkin.


    • 35
      • On...

        Kiitos linkistä.


      • on tulostin?

        http://www.keittotaito.com/mittaa_oikein.html

        Varaa ruokailijaa kohden: Määrä

        alkuruokakeittoa 2 - 2 1/2 dl
        pääruokakeittoa 3 - 4 dl
        jälkiruokakeittoa 2 - 2 1/2 dl
        kiisseliä 2 dl
        puuroa 2 1/2 dl
        velliä 3 dl
        eturuokakastiketta 1/2 - 1 dl

        Varaa yhtä annosta kohden
        Lihaa ja lihavalmisteita: Määrä

        luista lihaa 150 - 200 g
        luutonta lihaa 100 - 150 g
        jauhelihaa 75 - 100 g
        sisäelimiä 100 - 125 g
        makkaraa 100 - 125 g
        1 broileri riittää 4 hengelle
        Kalaa:
        perkaamatonta kalaa 200 - 300 g
        perattua kalaa 100 - 150 g
        Kasviksia:
        perunoita 150 - 200 g
        tuoreita vihanneksia 100 - 150 g
        pakastevihanneksia 75 - 100 g
        Riisiä ja makaronia:
        raakaa riisiä 1/2 - 3/4 dl
        raakaa makaronia 50 - 75 g
        Marjoja ja hedelmiä:
        tuoreita marjoja 150 - 200 g
        tuoreita hedelmiä 150 - 200 g


      • On...
        on tulostin? kirjoitti:

        http://www.keittotaito.com/mittaa_oikein.html

        Varaa ruokailijaa kohden: Määrä

        alkuruokakeittoa 2 - 2 1/2 dl
        pääruokakeittoa 3 - 4 dl
        jälkiruokakeittoa 2 - 2 1/2 dl
        kiisseliä 2 dl
        puuroa 2 1/2 dl
        velliä 3 dl
        eturuokakastiketta 1/2 - 1 dl

        Varaa yhtä annosta kohden
        Lihaa ja lihavalmisteita: Määrä

        luista lihaa 150 - 200 g
        luutonta lihaa 100 - 150 g
        jauhelihaa 75 - 100 g
        sisäelimiä 100 - 125 g
        makkaraa 100 - 125 g
        1 broileri riittää 4 hengelle
        Kalaa:
        perkaamatonta kalaa 200 - 300 g
        perattua kalaa 100 - 150 g
        Kasviksia:
        perunoita 150 - 200 g
        tuoreita vihanneksia 100 - 150 g
        pakastevihanneksia 75 - 100 g
        Riisiä ja makaronia:
        raakaa riisiä 1/2 - 3/4 dl
        raakaa makaronia 50 - 75 g
        Marjoja ja hedelmiä:
        tuoreita marjoja 150 - 200 g
        tuoreita hedelmiä 150 - 200 g

        Kiitos.


    • ´jk

      jauheliha tarvitraa puolikiloa jam vehnäjauhoa 2 desilitraa

    • casjcnhjlnh

      itse teen näin:

      1.kattilaan vettä (3l kattilaan laitan niin,että pohja peittyy noin 2cm).sekaan kaksi lihalientä ja 5-6 kokonaista pippuria.Ne kiehumaan.

      2.paistan jauhelihan (400g,mutta voi olla enemmänkin!) ja maustan.Heitän sekaan pippuria,valkosipulijauhetta tai tuoretta,sipulia 1-2kpl,valkopippuria,jauhelihamaustetta/grilliamustetta.

      3.kun jauheliha on ruskistettu, kippaan kattilaan missä on vesi ja lihaliemet

      4.laitan klöntin voita paistinpannuun (noin 2cm levee siivu) ja siihen noin 3-4 rkl vehnäjauhoja,ruskistan.Kippaan jauhelihan joukkoon kattilaan.

      en mittaa mausteita vaan rikoppelen silmämääräisesti.pippurin kanssa kannattaa olla varovainen,kun sitä tulee helposti liikaa.

      kastikkeeseen lorautan vielä ketsuppia,sinappia ja kurkkusalaattia noin 1rkl.

      NAM!Ja niin paljon tulee kastiketta,että kauan syö isompikin sakki.

      • On.

        Kiitos ohjeesta.


        Tämä kysymys on edelleen voimassa:


        Pientä tarkennusta pyydän:

        Pitääkö vesi kattilassa olla kylmää, lämmintä vai kiehuvaa silloin kun laittaa jauhelihan ja jauhon veden sekaan?

        Kiitos.


    • keittäjä eläkkeeltä

      Siitä suurustamisesta.

      jauhojen ruskistaminen pannulla antaa sen ruskean värin ja tekee kastikkeesta kiiltävän ja sileän.

      Kun neste suurustetaan, jauhot laitetaan ensin kylmään vetten. Eli > pieneen tippaan kylmää vettä, teet jauhoista ensin sellaisen tasaisen "puuron", joka sitten kaadat suurustettavaan määrään (ei tule kökköjä). Tuo iso/suurustettava määrä, saa kiehua olla kuumaa...

      Tämä on nestesuurustaminen, EI rasvassapaistettu tai -kuulotetu suurus, nestesuurustaminen on tunnusomainen Tillilihan ja Viillokin kastikkeelle
      On monia jotka eivät Tillilihasta/Viillokista pidä, kyse on kastikkeen "puuromaisuudesta" & jauhot turpoavat samoin kuin puurossa...
      KUN jauhot joko ruskistaa tai kuulottaa rasvassa, ne eivät ole turvotessaan puuromaisia. ( imevät itseensä sitä rasvaa tärkkelys kiinteytyy)
      Kastiketta on keitettävä, aina 20 min. ihan siis minimissään ja ilman kantta.

      Kun kertoisit kunka monta annosta ja minkä ikäisille ruuan teet voisin antaa tarkat määrät..

      Perus Jauhelihakastikkeeni:
      - jauheliha
      - sipuli
      - valkopippuri
      - suola
      - lihaliemikuutio
      - vehnäjauho
      - vesi
      Luksusta lisäyksillä joistain näistä;
      Yrttimausteita eri lailla yhdistettynä, kermaa, tomaattipyre, Sieniä, loimujuustoa kuutioina, hillosipuleita, juurekset pieninä kuutioina tai raasteena, tuorejuustoa,

      soijarakeita, savukinkkua kuutioina, tai pekonia, Linssejä, papuja j.n.e.

      Ruoka kuntaani on kuullut 12- 520 ruokailijaa ammattityötäni kahdella työnantajalla yht.34 vuotta. Kiitos vaan valmiiksi heille, jotka tulevat tekemään "paremmin".
      .

    • bruunia

      Sodan aikana ja jälkeen, oli pula kaikesta, silloin näppärät emännät bruunasivat jauhot pelillä uunissa.

      En ole koskaan kokeillut .

      Tuossa siis ei käytetä ravaa ruskistaessa jauhoja, vaan jauhot ruskistetaan pellillä uunissa. Tuossa olisi se etuus, että voisi ruskistaa/bruunata jauhoja varastoon, josta ottaa tarvittaessa,, säilyvyys ei varmaan huonone...

      teen yhden hengen ruokia, joten en ehkä enää kokeile, mielenkiintoa elämään on ihan muutenkin kuin ruuan valmistaminen...

    • casjcnhjlnh3.5.2011

      >>>>>>>>>>>>>>>>

      Jos teen minun ohjeen mukaan niin minä pidän sen veden kuumana,koska oon kiehauttanut sen toisessa kattilassaolevan veden lihaliemien takia.Lämmintä/kuumaa kannattaa olla.

    • jeebusauttaa

      Siis voiko oikeasti olla uusavuttomampaa porukkaa? Ei osata tehdä jauhelihakastiketta? Tsiisus, minä olen osannut jo ala-asteikäisestä asti tehdä jauhelihakastiketta ja olen kuitenkin tätä nykypäivän "pullamössökansaa".

      • Et sillee.

        Sinusta voi sanoa samaa jos et osaa ajaa sukellusveneellä ja varmasti on miljoonia asioita mitä sinä et osaa joten kommentisi oli aiheeton mikä johtuu ymmärtämisen puutteesta mikä on myös uusavuttomuutta.


      • ldfjdgäfgäfshgfg
        Et sillee. kirjoitti:

        Sinusta voi sanoa samaa jos et osaa ajaa sukellusveneellä ja varmasti on miljoonia asioita mitä sinä et osaa joten kommentisi oli aiheeton mikä johtuu ymmärtämisen puutteesta mikä on myös uusavuttomuutta.

        Kuinka elintarkeää on osata käyttää sukellusvenettä verrattuna ruuan tekemiseen? On myös aika noloa, jos ei osaa käyttää välimerkkejä. Mitä porukalle opetetaan koulussa? Ilmeisesti sukellusveneteoriaa ja yleistä tyhmyyttä.


    • hähähääilkimys

      Tästä voi siis päätellä, että köyhä = tyhmä. Eli itsekin ilmeisesti olen nyt tyhmä, kun olen köyhä. Aika kova isku. Koittakaa oikeasti opetella käyttämään sitä googlea, ei se niin vaikeaa ole. Taino ehkä se sitten on niille, jotka eivät ole vieläkään tajunneet elävänsä 2000-lukua.

    • On...

      Tein tänään elämäni ensimmäisen jauhelihakastikkeen.

      Kyllähän se kastikkeelle maistui. Oli maullaan.

      Näin:

      800g jauhelihaa ruskistetaan pannulla.
      Kaadetaan kattilaan.

      4 rkl jauhoja kattilaan.

      Mausteita kattilaan oman maun mukaan.

      Sekoitetaan kattilassa olevat aineet tasaiseksi.

      Lisätään 8dl kylmää vettä kattilaan.

      Kattila liedelle.

      Kun kiehuu annetaan porista pienellä lämmöllä (1 tai 2) 30-45 minuuttia.

      (ennen kiehumista sekoitetaan ahkerasti kattilassa olevia aineita ettei jauho "pala pohjaan"

      Kun porisee, sekoitetaan silloin tällöin.

      Jos käyttää 400g jauhelihaa niin muut aineet puolitetaan.

      Kiitos paljon kaikille ohjeita ja apua antaneille.

      • On...

        Kuulin tämmöisen reseptin:

        400g jauhelihaa.
        1 pussi makaroonia.

        Keitetään makarooneja 10 minuuttia.
        Kaadetaan vesi pois kattilasta.

        Ruskistettu jauheliha kaadetaan kattilaan.
        Sekoitetaan makaroonit ja jauheliha keskenään.

        Tuota resettiä pitää kokeilla seuraavalla kerralla.


      • öhkfgjkökhgkfhg
        On... kirjoitti:

        Kuulin tämmöisen reseptin:

        400g jauhelihaa.
        1 pussi makaroonia.

        Keitetään makarooneja 10 minuuttia.
        Kaadetaan vesi pois kattilasta.

        Ruskistettu jauheliha kaadetaan kattilaan.
        Sekoitetaan makaroonit ja jauheliha keskenään.

        Tuota resettiä pitää kokeilla seuraavalla kerralla.

        kai sä oikeasti oot trolli? ei kai kukaan noin dille voi olla ettei osaa tehdä jauhelihasta ruokaa?


      • On...
        On... kirjoitti:

        Kuulin tämmöisen reseptin:

        400g jauhelihaa.
        1 pussi makaroonia.

        Keitetään makarooneja 10 minuuttia.
        Kaadetaan vesi pois kattilasta.

        Ruskistettu jauheliha kaadetaan kattilaan.
        Sekoitetaan makaroonit ja jauheliha keskenään.

        Tuota resettiä pitää kokeilla seuraavalla kerralla.

        Nyt tuli tehtyä tuon reseptin mukaan.

        Muuten hyvä, mutta ei maistunut millekkään

        Vaikka laitoin 1 rkl jauhelihamaustetta sekaan.


        Mitähän voisi laittaa joko makaroonien tai ruskistetun

        jauhelihan sekaan jotta maistuisi hyvältä?

        Kiitos.


      • ö.ö)
        On... kirjoitti:

        Nyt tuli tehtyä tuon reseptin mukaan.

        Muuten hyvä, mutta ei maistunut millekkään

        Vaikka laitoin 1 rkl jauhelihamaustetta sekaan.


        Mitähän voisi laittaa joko makaroonien tai ruskistetun

        jauhelihan sekaan jotta maistuisi hyvältä?

        Kiitos.

        Laita jo makaronien keitinveteen suolaa.
        Teen noin ja laitan Lidlin: Combino Tomato Pasta Sauce purkista 0,99 € puolet n. 500g jauhelihaan.
        TOINEN puoli siirrä muuhun astiaan ja pakasta, jos pitempi käytön väli kuin viikko..
        Lisä makua saat keittojuurespussista 250g = n.40 senttiä.

        Pakastin maksaa itsensä takaisin sähköineen, jos ei sitä omista tai asuntoon kuulu, suosittelen hankkimaan.
        Asiaa voisi tiedustelle vuokran antajalta, jos on vuokra- asunnossa hankinta on jotain 300 € luokaa jos ostaa jenkkikaapin siinä pakastuspuoli 40-49 litraa.

        Jos olet opetteleva ruuan valmistaja, hanki vihko johon kirjaat mitä teit ja mitä raaka-aineita käytit, opit helpommin "virheistä". Vihko on siellä missä teet keittiössä tekemisessä on oltava käsillä.


      • On...
        ö.ö) kirjoitti:

        Laita jo makaronien keitinveteen suolaa.
        Teen noin ja laitan Lidlin: Combino Tomato Pasta Sauce purkista 0,99 € puolet n. 500g jauhelihaan.
        TOINEN puoli siirrä muuhun astiaan ja pakasta, jos pitempi käytön väli kuin viikko..
        Lisä makua saat keittojuurespussista 250g = n.40 senttiä.

        Pakastin maksaa itsensä takaisin sähköineen, jos ei sitä omista tai asuntoon kuulu, suosittelen hankkimaan.
        Asiaa voisi tiedustelle vuokran antajalta, jos on vuokra- asunnossa hankinta on jotain 300 € luokaa jos ostaa jenkkikaapin siinä pakastuspuoli 40-49 litraa.

        Jos olet opetteleva ruuan valmistaja, hanki vihko johon kirjaat mitä teit ja mitä raaka-aineita käytit, opit helpommin "virheistä". Vihko on siellä missä teet keittiössä tekemisessä on oltava käsillä.

        Kiitos neuvoista.


    • 7 luokka

      missä sinä olit, kun peruskoulun 7 luokalla oli pakko kotitaloutta molemmille sukupuolille.
      Siellä opeteltiin perusasiat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      61
      3131
    2. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      43
      3077
    3. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      42
      2427
    4. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      95
      2112
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1893
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      27
      1780
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1606
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      84
      1387
    9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1290
    10. Lähtikö korvat

      puhtaaksi vaikusta?
      Tuusniemi
      81
      1122
    Aihe