SUHTEET POIKKI ISOVANHEMPIIN?

Mummo 60-v

Asia: Isovanhemmat ja lapsenlapset

Olen isoäiti. Tyttäreni vakava, invalidisoiva sairaus, miehensä hylkäys, avoero ja kohta puoleen lapsenlapsen menettäminen isälle on elämäni surullinen tulevaisuus.

Onko Suomeen perustettu lapsenlapsistaan väkipakolla erotettujen isovanhempien yhteistä yhdistystä tai ryhmää, jonka piiriin voisin hakeutua? Jos ei, niin olen itse valmis perustamaan ko. etujen ajajien ryhmän. Elämäni seuraavat 20-vuotta on viitoitettu "irtireväistyjen lastenlasten" tukemiseksi.

Haluan että sekä lasten, vanhempien että isovanhempien suhteet rakentuvat ja säilyvät luottamuksellisina sekä lasten kehitystä tukevina. Nykyisin tämä ei valitettavasti toteudu.

Mummo, 60-v.
Helsinki

29

1379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mummikka

      Siis tyttäresi on sairastunut jotenkin vakavasti. Mieskö hylkäsi vai tytär ? Ja miksi lapsenlapsesi menetät ? Jos tytär ei pysty huolehtimaan lapsesta, niin siksihän hänellä on toinenkin vanhempi. Miten sinä menetät tämän lapsen ? Isovanhempiaan hän ei menetä, sukulaiset säilyvät aina. Mitä yhdistystä nyt tarvitset ? Tarvitset ainoastaan omaa aikuista otetta asiassa ja auttavaa kättäsi tytärtäsi ja hänen perhettään kohtaan.

      • 13

        Oletpa tyly, tai se sivistys sanahan on tunneköyhä.
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Puutteellisen_empatiakyvyn_malli

        "Empatiakyvyn heikkouden aiheuttama taipumus väkivaltaan, joka usein näyttää liittyvän myös yleisempään tunneköyhyyteen."

        Jyräät "muka" ymmärtämättä mitä aloittaja puhuu, tuo on väkivaltaa jonka juuret tunneköyhyydessä.

        "esiintyy erityisesti epäsuorassa väkivallassa kuten koulu- ja työpaikkakiusaamisessa,
        jossa aikaisemmin ajatellusti kiusaajat eivät ole välttämättä sosiaalisesti heikkolahjaisia,
        vaan voivat olla hyvinkin taitavia. Ilmiössä näyttääkin leimaa-antava piirteenä olevan_ tunnekyvyn _ja erityisesti _empatiakyvyn_ puutteet."


    • tuplaatitupla

      " Tyttäreni vakava, invalidisoiva sairaus,
      miehensä hylkäys,
      avoero ja kohta puoleen lapsenlapsen menettäminen isälle on elämäni surullinen tulevaisuus."

      Miehet Varmaan tekevät noin useimmin.

      Tunnen rintasyöpään sairastuneen naisen, joka mies jätti heti kun asia selvisi. "ei vain kestä mitään sairauksia" tikku tämän herran sormessa, teki hänestä kokovartaloinvalidin ainakin vuorokaudeksi..

      Tunnen naisen joka sairastui MS-tautiin, todennettu ja puoliso lähti ja löysi hyvin pian uuden terveen..

      Tunnen myös naisen, joka uusi rakkaus joka oli jatkunut 14 vuotta, loppui kun ensimmäiset Dementian oireet alkoivat näkyä ja kuulua, he olivat silloin vasta 56 ja 58v..

      Uskotko myös lasten hylkäävän äitinsä?
      Minkä ikäisiä nämä lapset ovat nyt?

    • mummikka

      Siis minullakin oli vaikeuksia tyttäreni kanssa ja välit poikki. Lapsen isä vieraili luonani pikkuisen kanssa, eikä välit katkenneet missään vaiheessa. Siksi lapsella on kaksi vanhempaa, että toinen säilyttää järkensä ja todellisuudentajunsa. Lapsen pitää saada säilyttää kontaktinsa sukulaisiinsa, vaikka välit menisivät jompaankumpaan vanhempaan. Miettikää siitä.

    • joskus mummo minäkin

      Tyttäresi on siis sairas, lapsensa isän kanssa he ovat päätyneet eroon, ja lapsen huoltajuus on menossa isälle (niinkuin varmaan on lapselle parasta, jos lapsen äiti on hyvin sairas). Surullinen tarina, ja raskasta sinullekin.

      Nyt mummo reippaasti suora yhteys lapsen isään, kerro että haluat olla vastedeskin mummo lapsenlapsellesi. Yksinhuoltajaisällä tulee olemaan varmasti tarvetta hoitoapuun yms. Aluksi asia voi olla tyttärellesi kipeä, mutta lapsen edustahan tässä on kyse, eikö?

    • Eräs mummu

      Laissa on todella iso puutos siinä, että isovanhemmilla ei ole mitään oikeutta lapsen tapaamiseen eron sattuessa. Lasten vanhempien asenteesta riippuu säilyvätkö suhteet.
      Mielestäni siinä ollaan unohdettu lapsen oikeus isovanhempiinsa. Lapsi jää niin usein toiseksi avioeron sattuessa. Laki ei ole asettunut ajattelemaan lapsen surua kodin hajotessa. Silloin olisi edes isovanhempien tuki tarpeen tasapainon säilyttämisessä.

      Toivottavasti pystyt toteuttamaan suunnitelmasi isovanhempien asioiden ajamiseksi.

    • eräs äiti

      Entäpä mitä tehdään silloin, kun isovanhempi ei itse ole kiinnostunut omasta lapsenlapsestaan?

      • Se muu sukulainen

        Ja mitä tehdään silloin kun isovanhempi ei ole kiinnostunut omasta lapsestaan (normaalissa parisuhteessa elävä, oman perheensä hoitava, vakaassa taloudellisessa tilanteessa oleva, ei päihteitä käyttävä, säännöllisesti työssä käyvä, 40 ikäinen, kaikinpuolin tavallinen nainen) vaan on omasta halustaan kirjallisesti ilmoittanut katkaisevansa välit lopullisesti ja kerralla.

        Sitten kuitenkin itkee muille sukulaisille, etteivät tyttären nuoret aikuiset lapset käy tai muutenkaan pidä yhteyttä.

        Mahtaisiko joutua siitä, etteivät nämä lapsenlapset, jo nuoret aikuiset, hyväksy mummonsa käytöstä ja tekoaja äitiään kohtaan? Minusta ihan ymmärrettävä reaktio lapsenlapsilta.


    • pienen lapsen äiti

      tai sillon jos molemmat vanhemma katkaisevat välit isovanhempin oman itsekkyyden takia? ei siinä lapsen parasta ajatelle

    • mummikka

      Peli on silloin aika pitkälti menetetty, jos isovanhemmat itse eivät ole kiinnostuneita lapsesta. Mutta lapsi kyllä jossain vaiheessa kyselee näistä mummeista ja vaareista. Silloin pitää antaa lapsen itse ottaa yhteys näihin vanhuksiin ja kysellä mitä kuuluu ja miksi ei olla oltu tekemisissä. Parhaassa tapauksessa yhteys syntyy ja kehittyy ihan kivaksikin. Ehkä ne isovanhemmat pelkäävät ottaa vastuuta pikkuisesta tai eivät halua hoitaa iltaisin tai öisin. On aika kummallista ettei halua edes tavata, eihän siihen aina liity hoitoavun pyynnöt.

      Jos lapsen vanhemmat katkaisevat välit isovanhempiin, ovat he rikollisia ja jättävät lapsen heitteille isovanhempien osalta.

    • !!mummikalle!!

      mummikalle:

      Ja puhutaanko lastensuojelulaissa jotain isovanhempien tapaamisoikeudesta?
      Vai puhutaanko siellä kenties lapsen oikeudesta vanhempiinsa?

      Ei etävanhemmilla tai isovanhemmilla ole mitään oikeiksia lapsen tapaamiseen vaan se on LAPSEN OIKEUS TAVATA VANHEMPIAAN tai HUOLTAJIAAN.

      Eli pitäisikö myöski näille alkoholisoituneille-, häiriintyneille-, narsisteille- jne.. isovanhemmille antaa vielä oikeus tavata lapsenlapsiaan? Empä usko!

      Eiköhän ne vanhemmat tiedä mikä on lapselle parasta. Ja erotapauksissa lähivanhempi: Kyllä te isovanhemmat omalla käytökselläänne ne välit olette pilanneet lapsiinne/miniöihin/vävyihin.
      Lapsenlapsiin ei tarvitse olla huonot välit, mutta tapaamiset/yhteyden pidot vanhempien/huoltajien suostumuksella.

      Tiedämpä tapauksen, kun etävanhempi antoi tapaamisten jatkua ns. selän takana, meni tapaamiset oikeuden määräyksellä valvotuiksi!

      • mummikka

        Heh heh sun jutuilles...


    • isoäidin suru

      Olen äiti ja isoäit, anoppikin
      Tyttäreni ei halua olla yhteydessä minuun, mieheeni eikä muihin sisaruksiin ja perheenjäseniin ja näin ollen lapsenlapset ovat jääneet vieraiksi.

      Dominoiva vävy on manipuloinut lapseni, jota suojellessamme
      perheriidoilta olemme alistuneet tähän ratkaisuun.
      Dominoiva piirre vävyllä on kotoa isältä perittyä. Tyranniudessa mies on
      kasvanut.

      Asumme kaukana tyttären perheestä, joten tiedot eivät kulje ja epätoivoisuus
      ja suru lapsesta ja lapsenlapsista täyttää mielen.

    • läheltä

      Kumma, kun se joka yhteydenpidon kieltää ja estää, on aina joko miniä tai vävy... Oma lapsi ei vanhempien mielestä ilmeisesti koskaan pistä välejä poikki, vaikka kuinka epäoikeudenmukaisesti olisi kohdeltu.
      Kuitenkin tunnen useita, jotka sanovat, etteivät enää halua tavata vanhempiaan.

      • isoäidin suru

        Sinä nimimerkki * läheltä* olet varmaan nuorempaa sukupolvea etkä isoäiti-iässä, sillä mielestäni tunnen paljon perheitä ja paljon lapsia, mutta ainoastaan yhden perheen tunnen, tyttäreni perhe, jota ei yhteydenpito kiinnosta.

        Meidän tapaukseen ei sovi minun eikä muidenkaan mielestä tuo mainitsemasi
        epäoikeudenmukainen kohtelu vanhempien taholta.

        Manipuloiden voi ihmismielen muuttaa: hyvä voi muuttua pahaksi ja ruma kauniiksi.


    • läheltä

      Olenpa todellakin jo isoäiti-ikäinen ja ihan omasta kokemuksesta puhun.
      Kyllä ne anopit ovat usein aika ikäviä. Anopin on helppo olla mukava ja reilu omille ystävilleen, mutta miniän/vävyn kohtelu onkin ihan muuta. Ja sitten valitetaan kuinka mahdoton miniä/vävy on, kun oma lapsi ei enää halua katsella oman puolisonsa huonoa kohtelua.
      Lapsen puolison huono kohtelu on loukkaus myös sitä omaa lasta kohtaan = et osaa edes perhettä oikein perustaa.

    • isoäidin suru

      Miten voimme kohdella huonosti vävyämme ja miten muu suku sekä sisarukset
      mukaan lukien jopa naapuritkin kohtelevat vävyä huonosti, kun meillä ei ole mitään kontaktia häneen. Nuo harvat sukulaiset ja naapurit, jotka ovat vävyyn tai tyttäreeni törmänneet, ovat saaneet tuta, että ovat pelkkää ilmaa.
      Kyllä näitä ihmettelyjä ja kummasteluja tyttäreni muuttuneesta käytöksestä on saanut kuunnella vuosia

      Serkukset eivät ole koskaan tavanneet ja lapsenlapset ovat tavanneet meitä
      isovanhempia vain muutaman kerran elämänsä aikana ja silloinkin vävy on ollut vartiossa jokaisen hetken ja lapsenlapset ovat pian teini-iässä.

      Lastenlapsille lähetämme joulu- ja syntymäpäivälahjat, mutta koskaan emme
      tiedä menevätkö ne edes perille, kun ei mitään palautetta tule.
      Joskus lähettelemme postikortteja, mutta sekin tapa on melkein kuihtunut.
      Serkut odottavat yhteyttä tädiltään, mutta mitään ei kuulu.

      Lehtien palstoilta olemme seuranneet vävyn perheen elämää.

      Tytär vaati perintöosaansa joku vuosi sitten ja sanoi, että miehensä ja appensa
      olivat häntä siihen kehoittaneet. Olimme shokkeerantuneita asiasta ja sanoimme, ett neuvottelemme muiden perillisten kanssa. He kuitenkin vastustivat ajatusta ja näin asia jäi.

      Omaa äitiäni eli tyttäreni isoäitiä tytär miehensä kanssa rahasti
      häikäilemättömästi vuosia, mutta onneksi äitini tajusi vihdoin tilanteen ja lopetti raha-avut. Vanha ihminen tunsi tulleensa petetyksi ja tunsimme suurta syyllisyyttä lapsemme käytöksen puolesta.

      Lukemattomia kertoja olemme pyydelleet anteeksi tyttäremme käytöstä milloin sukulaisilta milloin ystäviltä. Tosin se on vähentynyt vuosien varrella, koska
      ihmiset ovat lopettaneet kyselyt ja kerronnat ja tytär perheineen on aivan kuin poistettu aikakirjoista.

      Persona non gratana emme ole vävyämme pitäneet.
      Kuka tai mikä hän on - emme tiedä.

    • Tervettäkö ?

      Tyttäreni miehen isä kuoli ,äiti oli kuollut jo aijemmin ja sen jälkeen en ole saanut tavata lapsenlapsiani.
      Vävy on ilmeisen mustasukkainen,kun tyttärelläni on äiti .
      Osa lapsista on jo aikuisia ,mutta mitään yhteyttä eivät pidä.

      Apu kelpasi ,kun lapset olivat pieniä.

      Puhelinumerotkin on isän nimissä,vaikka lapset ovat aikuisia,myös tyttäreni numero on miehen kontrollissa.

    • Mummo, 60-v.

      Hei kaikki kirjoitukseni Mummo, 60-v. 24.4.2011 lukeneet,

      Kiitos kaikista hyvää tarkoittavista vastauksista. Jatkan juttuani tällä palstalla, vaikka asia on todellisessa elämässä laajentunut niin, että voisin kirjoittaa lapsenlapsen menettämisestä kolme kirjaa. (Oikeastaan yhden olen jo aloittanutkin).

      "Kadonneiden lastenlasten" -yhdistysasiakin etenee....

      Palataan tähän kipeään asiaa ja muistetaan, että sukulaissuhteiden katkaisemisella poljetaan juuri lapsen oikeutta pitää yhteyttä muihin läheisiinsä.

      • Mummo, 60-v.

        piti vielä sanomani, että ymmärrän erittäin hyvin nimimerkkiä "isoäidin suru". tällainen tulevaisuus on monesti erityisesti erotilanteissa edessä.


      • mummikka
        Mummo, 60-v. kirjoitti:

        piti vielä sanomani, että ymmärrän erittäin hyvin nimimerkkiä "isoäidin suru". tällainen tulevaisuus on monesti erityisesti erotilanteissa edessä.

        Minulla on hyvät välit vävypoikaan, hän pitää minut ajan tasalla lapsiin kun minulla on huonot välit tyttäreni kanssa. Jos minulla ei olisi lapsen lapsia, tuskin olisin tyttäreni kanssa missään tekemisissä, vävy on minulle kuin oma poika ja hän on sympaattinen. Tytär haukkuu muutaman kerran vuodessa, mutta kun lapsi tarvitsee jotain, niin raha kelpaa. Nykyään nauran paskasesti tyttären jutuille ja elän omaa elämääni, eläköön he omaansa.


    • 10

      Surillinen tapahtuma kohtasi perhettämme kesäkuussa, lapsenlapseltani kuoli avomies auto-onnettomuudessa ja jälkeen jäi 3v ja 7kk ikäiset lapset. Avovaimolla on täysi pääntäntä valta sillä hänet luokitellaan lähiomaiseksi. Avopuolison suku olisi halunnut vainajan haudattavan syntymäkuntaan sukuhautaan, avovaimo päätti haudata avomiehensä yhteiseen asuinkuntaansa jossa heillä on myös omakotitalo. Tästä syntyi täysi soppa, avomiehen vanhemmat eivät pitäneet mitään yhteyttä lapsen lapsiinsa, kuolinkellot kuunneltiin autossa istuen, lapsenlapset olivat täyttä ilmaa. Hautajaiset ; kirkkoon kyllä saavuttiin isolla joukolla ja lapsenlapseni haukuttiin hautajaisissa itsekkääksi paskaksi, taas lapsi ei huomioitu laisinkaan ei halattu, jututettu eikä edes kyselty HEIDÄN VOINTIAAN. Muistotilaisuuteen ei saavuttu laisinkaan tehtiin niin sanotusti ohikas, lapsenlapselleni koitui kiusanteosta 600€ tappio (ruuat kahvitus pitopalvelusta).Vainajan vanhemmat rupesivat roudaamaan nuorten yhteisestä kodista irtaimistoa, kaikki oli kuulema vainajan vanhempien antamia tavaroita. Kolmevuotias seisoi hiekkalaatikkonsa vieressä ja itki *älkää viekö minun heekkaa *, niin koski sydämmeen se aivan tuntui räjähtävän. Aikaa on kulunut kohta kolmekuukautta lapsenlapsista ei ole kukaan kyselyt, ei syntymäpäivä korttia tullut Mummulta ja Papalta eikä heidän vanhemmiltaan . Yksi lastensuojeluvirasto kamppailu on käyty jossa lapsenlapseni päätti kieltää isovanhemmilta lastensa tapaamisoikeuden, ei edes valvottuna tapaamista. Herjaus viestejä tullut kymmeniä jotka kaikki virkavallan tiedossa. Missä isovanhempien sydän on kun saattavat tehdä omille pienille viattomille lapsenlapsilleen hallaa, ei sitä ainakaan sydämmen paikalla ole. Perunkirja on vielä kesken ja asunto tyhjennetty, olen sitä mieltä että syököön omaa soppaansa jonka keittivät. Surullinen ihmettelevä**JO NELJÄNNESSÄ POLVESSA.

      • kaikkea sitä kuulee

        No jo on oudot isovanhemmat. Ilmeisesti purkavat suruansa poikansa perheeseen ja avovaimoon?

        Siitä omaisuuden ottamisesta pitää tehdä poliisi juttu koska vaikka puoliso olikin ns avo on yhteiset lapset kuitenkin ne jotka perivät isänsä, ei isän puolen suku.

        Vaikka olisivatkin antaneet jotakin lahjaksi on omistusoikeus siirtynyt lahjoituksen yhteydessä lahjan saajalle ja sitä tietä hänen rintaperillisilleen eli lapsilleen.


      • Voiko olla totta?

        Tyrmistyttävää, siis tarkoitatko että lapsenlapsesi auto-onnettomuudessa menehtyneen rakkaan puolison isä ja äiti tekivät näin poikansa rakkaalle perheelle.? Aivan käsittämätöntä käytöstä ihmisiltä joiden pitäisi olla aikuisia.
        Monestihan shokissa tekee käsittämättömiä asioita mutta ei tuo ole normaalia.
        Missä lapsenlapsesi vanhemmat olivat kun menehtyneen puolison omaiset tulivat tyhjentämään asuntoa.??
        On se kumma että yksi monttu maassa voi saada aikaan tällaiset reaktiot ihmisillä. Siksipä minua ei haudata vaan tuhkat heitetään mereen.


      • JO NELJÄNNESSÄ POLVE
        Voiko olla totta? kirjoitti:

        Tyrmistyttävää, siis tarkoitatko että lapsenlapsesi auto-onnettomuudessa menehtyneen rakkaan puolison isä ja äiti tekivät näin poikansa rakkaalle perheelle.? Aivan käsittämätöntä käytöstä ihmisiltä joiden pitäisi olla aikuisia.
        Monestihan shokissa tekee käsittämättömiä asioita mutta ei tuo ole normaalia.
        Missä lapsenlapsesi vanhemmat olivat kun menehtyneen puolison omaiset tulivat tyhjentämään asuntoa.??
        On se kumma että yksi monttu maassa voi saada aikaan tällaiset reaktiot ihmisillä. Siksipä minua ei haudata vaan tuhkat heitetään mereen.

        Lapsenlapseni lapsineen oli muuttanut väliaikaisesti vanhempiensa luokse ja vainajan vanhemmilla oli nuorten yhteiseen asuntoon avaimet joiden takaisin luovutuskin tuotti tuska. Kyseiset isovanhemmat ovat jo 50v ja heidän vanhemmat 70v joten heidän pitäisi elää jo rakkaudella pieniä lapsensalapsia kohtaan. Eilen hoidin näitä lapsosia muutaman tunnin kun päästin heidän äitiään jumpalle, kyyneleet sokaisivat kokoajan silmäni ja rukoilin voimia itselleni sillä olen itsekkin jo 64v ajattelin että viimeiseen vetoon saakka taistelen pikkumiesten puolesta, fiksua käytöstä kuitenkin osoittaen.Voi voi kyllä elämä satuttaa. Vainajan vanhemmat eivät sanallakaan kyselleet hautajais kustannuksista tai edes neuvotelleet asiasta, avovaimo on lähiomainen ja hän vastaa kaikesta ** kuten vastasikin hautakiveä myöten. Lapsille ei jäänyt ainoakaan irtainta kotiin, ei edes sänkyjä. Vainajan isä teki nuorten kotiin 2009 wc- remontin ja aikoi vielä muiden ilkeyksiensä lisäksi laittaa laskun remontista.( ONKO LAPSELLISTA HOENTAA; moottorikelkassa on meidän ostama kone ja mopossa muutama mutteri, ulkorakennukseen on myös kattopeltit vanhat kylläkin odottamassa laittoa nekin haetaan pois, asiasta on meille ilmoitettu. Eihän lasten katto peltejä tarvi. Sivusta seuranneena tapahtumien kulkua ja parikertaa paikalla olleena käytös ja näky on järkyttävää. Perunkirja allekirjoitetaan alkuviikosta oikeusaputoimistossa ja siinä meillä on mahdollisuus jututtaa tuomaria ja kysellä pikkulasten oikeuksia onko isovanhemmat toimineet laillisesti ennen perunkirjan tekoa. JO NELJÄNNESSÄ POLVESSA


      • JO NELJÄNNESSÄ POLVE
        kaikkea sitä kuulee kirjoitti:

        No jo on oudot isovanhemmat. Ilmeisesti purkavat suruansa poikansa perheeseen ja avovaimoon?

        Siitä omaisuuden ottamisesta pitää tehdä poliisi juttu koska vaikka puoliso olikin ns avo on yhteiset lapset kuitenkin ne jotka perivät isänsä, ei isän puolen suku.

        Vaikka olisivatkin antaneet jotakin lahjaksi on omistusoikeus siirtynyt lahjoituksen yhteydessä lahjan saajalle ja sitä tietä hänen rintaperillisilleen eli lapsilleen.

        Jatkan kertomustani tästä pikkupoikien isän menetyksestä ja minun surustani. 13.09.2011 tehtiin perunkirjoitus ja lapset 3v&8kk perivät nuorten yhteisestä asunnosta niin velat kuin saatavat. Vainajan isä soitti ja ilmoitti mitä tullaa pesästä vielä hakemaan. Otin yhteyttä paikkakunnan rikospolisiin ja saimme sieltä suullista apua ja neuvoja, (USKOEN JA LUOTTAEN VIRKAVALLAN SANAAN). Kyseinen tavaran hakupäivä koitti 19.10 vainajan isä veli saapuivat poliisit seuranaan, heillä oli kuitteje esittää ostamistaan työkaluista, vanhoista kattopelleistä ym. Virkavalta otti lapsilta tavarat vaikka ne oli perunkirjan mukaan lasten omaisuutta. Meni moottorikelkka ja nopo mutta niitähän vainajan isä ei luullakseni saa rekistöröityä eikä myytyä ovat pikkupoikien omaisuutta (kuolinpesän), menee toistakymmentä vuotta ennenkö pojat ovat luovutusvaltaisia 15v yksinielisesti tavaroille. romut ehtii ruostua. Rikospoliisi sanoi kuittien olevan mitättömiä ja kirjata ylös mitä viedään ja tehtävä rikosilmoitus. Ihmettelen miten virkavalta toinen poliisi kumoaa toista ja mielestäni ovat tehneet virheen määräämällä tavarat luovutettaviksi kuolinpesän ulkopuolisille. Jos jostain apuA niin auttakaa. JO NELJÄNNESSÄ POLVESSA


      • Kuka neuvoisi!
        JO NELJÄNNESSÄ POLVE kirjoitti:

        Lapsenlapseni lapsineen oli muuttanut väliaikaisesti vanhempiensa luokse ja vainajan vanhemmilla oli nuorten yhteiseen asuntoon avaimet joiden takaisin luovutuskin tuotti tuska. Kyseiset isovanhemmat ovat jo 50v ja heidän vanhemmat 70v joten heidän pitäisi elää jo rakkaudella pieniä lapsensalapsia kohtaan. Eilen hoidin näitä lapsosia muutaman tunnin kun päästin heidän äitiään jumpalle, kyyneleet sokaisivat kokoajan silmäni ja rukoilin voimia itselleni sillä olen itsekkin jo 64v ajattelin että viimeiseen vetoon saakka taistelen pikkumiesten puolesta, fiksua käytöstä kuitenkin osoittaen.Voi voi kyllä elämä satuttaa. Vainajan vanhemmat eivät sanallakaan kyselleet hautajais kustannuksista tai edes neuvotelleet asiasta, avovaimo on lähiomainen ja hän vastaa kaikesta ** kuten vastasikin hautakiveä myöten. Lapsille ei jäänyt ainoakaan irtainta kotiin, ei edes sänkyjä. Vainajan isä teki nuorten kotiin 2009 wc- remontin ja aikoi vielä muiden ilkeyksiensä lisäksi laittaa laskun remontista.( ONKO LAPSELLISTA HOENTAA; moottorikelkassa on meidän ostama kone ja mopossa muutama mutteri, ulkorakennukseen on myös kattopeltit vanhat kylläkin odottamassa laittoa nekin haetaan pois, asiasta on meille ilmoitettu. Eihän lasten katto peltejä tarvi. Sivusta seuranneena tapahtumien kulkua ja parikertaa paikalla olleena käytös ja näky on järkyttävää. Perunkirja allekirjoitetaan alkuviikosta oikeusaputoimistossa ja siinä meillä on mahdollisuus jututtaa tuomaria ja kysellä pikkulasten oikeuksia onko isovanhemmat toimineet laillisesti ennen perunkirjan tekoa. JO NELJÄNNESSÄ POLVESSA

        Eikö ole oikeusaputoimistoa? Lastensuojeluviranomaisia? Mitä poliisi tekee?
        Eikö lapsille määrätä holhoojaa ihan lain mukaan! Missä hän on? Kuka teki perunkirjoituksen? Eikö hän pystynyt pitämään lasten puolta?

        Tuntuu ihan uskomattomalta tapaukselta.

        Tästä taas nähdään, että liitto on rekisteröitävä, avoliitoista voi koitua näin suuret murheet!


      • JO NELJÄNNESSÄ POLVE
        Kuka neuvoisi! kirjoitti:

        Eikö ole oikeusaputoimistoa? Lastensuojeluviranomaisia? Mitä poliisi tekee?
        Eikö lapsille määrätä holhoojaa ihan lain mukaan! Missä hän on? Kuka teki perunkirjoituksen? Eikö hän pystynyt pitämään lasten puolta?

        Tuntuu ihan uskomattomalta tapaukselta.

        Tästä taas nähdään, että liitto on rekisteröitävä, avoliitoista voi koitua näin suuret murheet!

        Oikeusaputoimisto teki perunkirjan. Jos vainajan isä tulee hakemaan tavaroita virkalata mukana ja ovat listanneet mitä ottavat sekä esittävät ostokuitit, on tyydyttävä vain virkavallan määräyksiin.Maistraatti määrää edenvalvojan ja se yleensä on lasten äiti, eikä asia mene edes edenvalvontarekisteriin jos perintö on kaksikymmentätuhatta/per lapsi,jos perintö on suurempi tulee rekisteriin merkintä ja edunvalvojana toimii lasten äiti**jos ei toisin määrätä. Lastensuojeluvirastoon tuli kutsu ja menemme kuun puolivälissä, aiheena kutsukirjeessä edunvalvonta. Lapsille kuuluvat rahat tallennin tasan op-pankkiin ja nosto-oikeus 18v, niihin rahoihin ei ainakaan lapsiraukkojen mummolla ja papalla ole mahdollisuuksia( eikä myöskään lasten äidillä) uskoisin ettei edes virkavalta pysty kumoamaan talletuksia. Olen niin vihainen virkavallalle, mitä heidän touhunsa on **jos rikospoliisi kieltää tavarain luovuttamisen *** tulee poliisipartio mustalla maijalla ja kumoaa toisen poliisin lausunnoi.** haista paskan hommaa ainakin tällä paikkakunnalla.Perunkirjalla ei mielestäni Suomen oikeusvaltiossa ole mitään merkitystä kun ei edes virkavalta perunkirjaan painetusta tekstistä välitä.Kyse on lasten perinnöstä heidän äidillä ei perintöön ole osaa ei arpaa jos kiinteistö meinataan myydä on maistraattiin oltava yhteydessä, ja myynti voi tyrehtyä kunnes pojat ovat täysivaltaisia. Alkaa olla nuttu nurin ja taisteluhalut lasten puolesta kun jokapaikassa seinä nousee vastaan.


    • nnnnmmmmm

      Olen lukenut useita kirjoituksia, joissa isovanhemmat valittavat, että heillä ei ole oikeutta tavata lapsenlapsiaan.

      Kun ero tulee, päätetään huoltajuudesta ja siitä, kumman luona lapsi asuu. Toiselle vanhemmalle jää kuitekin tapaamisoikeus.

      Isovanhemmat voivat siis tavata lapsenlapsiaan silloin, kun heidän on heidän oman lapsensa vuoro pitää lapsiaan. Jos isovanhemmilla on siis vaikkapa poika, jolla on lapsia ja hänellä tapaamisoikeus vaikkapa joka toinen vklp, niin isovanhemmat voivat tavata lapsenlapsiaan silloin kun lapset ovat isällään.

      Eli mikä ongelma tämä on?

      Jotkut tosin kokevat ongelmaksi myös sen, että eivät voikaan enää noin vain hyökätä entisen miniänsä tai vävynsä ovelle ja marssia kylään milloin sattuu. Näinhän on monesti totuttu tekemään kun vanhemmat vielä ovat olleet yhdessä.

      Olen itse eronnut ja lapsemme ovat vuoroviikkosopimuksella. Kun lapset ovat minulla, minun vanhempani tapaavat lapsia. Ja kun lapset ovat isällään, entiset appivanhempani tapaavat lapsia siellä.

      Tähän järjestykseen on isovanhempienkin sopeuduttava, kun siihen kerran joutuvat muutkin asianosaiset sopeutumaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1505
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      170
      1203
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1060
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      947
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      870
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      793
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    10. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      59
      725
    Aihe